Recept Cevapcici
Ingredienten
500 gram lamsgehakt 500 gram rundergehakt 1 geklopt ei 5-6 druppels tabasco 1 tl oregano 1 tl zout 1 tl paprika 1 grote teen knoflook, fijngehakt 3-4 el bouillon
Bereiding
Meng alle ingredienten doorelkaar, en kneed hiervan een worstje van ongeveer een vinger dik á 8 cm lang. Laat e.e.a in de koelkast opstijven. Je kunt ze dan eventueel invriezen of grillen.
heerlijk op de barbeque, maar ook op de een grillpan een dilicatesse. Voeg wat met rauwe uiringen en ajvar toe (een mengsel van paprika, ui,en tomaat).Dobat tek, ik zou zeggen laat het smaken.
- 1 lb of GroundLamb (or pork) Englisch
- 1 lb of Ground Beef
- 1 Egg, beaten
- 1 Tbsp Red Pepper flakes
- 1 Tbsp Marjoram
- 1 Tsp Salt
- 1 Tsp Paprika
- 2 Cloves of Garlic, chopped
- 1 Small bunch of Italian Parsley, chopped
- Preheat outdoor grill.
- Combine all ingredients, mixing well.
- Let stand for 15 minutes.
- Form mixture into large, thumb-like shapes (3" long).
- Place the sausages on the grill, turning after 3-5 minutes (be careful not to burn them).
- Serve immediately with yogurt, mustard or ajvar sauces and fresh vegetables. (Serves 4)
|