Hebt U vrage over combituin Ekeren, de planten, de dieren, vragen over planten of dieren, natuur en milieu in het algemeen, kies mail mij en stuur ze mij toe. Misschien is het wel een intersante vraag die behalve een antwoord ook een artikkel verdient, dus, doen !!!!
combituin Ekeren akker 54 2180 Ekeren
Zoeken in blog
waar alles samen groeit en bloeit
12-03-2008
van groententuin tot combituin
Met dit artikkel wil ik je een inzicht geven hoe deze mooie tuin ontstaan is. Mijn moeder was vroeger concierge in een parochiecentrum in Berchem. Toen zij hartproblemen kreeg en geen trappen meer mocht lopen zijn wij uitgeweken naar Ekeren. In Ekeren hadden wij een huisje met tuintje gehuurd in de Kloosterstraat , toen nr 111, recht tegenover de NSB straat, daar waar nu de groene poort zit. Toen wij voor de eerste maal door de tuin wandelden en mijn vader een grote pol onkruid zag staan zegde hij tegen mij, trek die maar uit, wat ik dan ook deed en pardoes op mijn achterwerk terecht kwam. ik was toen een jaar of 5 en het spreekt dan ook vanzelf dat vooral mijn vader voor de groenten zorgde en mijn moeder voor de bloemen, want bloemen dat vond mijn vader maar rommel. Ik hielp echter al graag in de tuin, dat is van jongsaf mijn droom geweest, en als men mij vroeg wat wil je later worden was mijn antwoord altijd kort maar duidelijk, boer.Maar een huurhuisje wordt soms al eens verkocht, en zo geschiedde en het was dus uitkijken naar een nieuw onderkomen. Zo zijn we dan in augustus 1985 in de Akker terecht gekomen. Nu had ik het beheer van de tuin al wel helemaal op mij genomen want mijn vader was niet zo een tuinzot en hij liet mij dus maar doen, wat ik deed moest hij niet doen. De hoofdteelt was toen nog groenten, ik kweekte en mijn moeder stereliseerde. Toen mijn vader overleden is en we de groenten niet meer allemaal konden verwerken ben ik meer overgeschakeld op bloemen. stilletjes slopen er meer en meer bloemen in de tuin, dat gaat nu eenmaal zo, je koopt wat, je krijgt wat, je vangt stiekem wat zaad en de verzameling groeit.Toen mijn moeder op 4 juli 2000 overleden is ben ik volledig overgeschakeld op bloemen en bijzondere eetbare planten zoals vijgen, olijven, mispels, bananen oost Indische kers en andere. De tuin had toen nog geen naam, die is pas gekomen met de invoering van de opendeurdag, maar daarover meer in aan ander artikkel
Het heeft lang geduurd, maar hier is dan de website van combituin Ekeren, Het is inderdaad niet zo moeilijk dit in elkaar te knutselen, maar een handleiding vinden in het Nederlands, dat is wat anders.Handleidingen zijn er genoeg in het Engels, Frans, Duits tot zelfs Pools, maar Nederlands, Foei wat een vieze taal is dat, niets voor die geleerde bollen die de programma's maken. Ik ken inderdaad wel wat Engels, maar dat technisch gedoe in het Engels gaat me te ver. Tot ik heel toevallig op een Nederlandstalige mogenlijkheid botste Wat kan U nu verwachten? U krijgt informatie over de tuin, de dieren, de opendeurdag maar ook over planten, dieren ,natuur en milieu in het algemeen, het een kan niet zonder het ander. Verder rest mij enkel U nog veel leesplezier toe te wensen
Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt. Het is gewoon zoals je het zélf wenst. Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed. Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.
Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat. Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard.
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.