zaterdag:varkens haasje met porto roomsaus getoofd witloof en kroketten. kookpot met een beetje boter witloof in twee snijden eerst aan twee kanten beetje aanbakken kruiden met peper en zout een klein beetje water toevoegen deksel op de kookpot op een klein vuur zetten en even laten stoven.( in prikken als zacht is het klaar) het varkens haasje kruiden met peper en zout u kunt het vlees al in porties sijden per persoon.(medium bakken )u haald het vlees uit de pan en wikkel het in folie. HEEL belangrijk u dampkap AF zetten. u giet in de warme pan1/2 glas porto en u laat het branden als het vuur uit is blust u af met room en laat het lich inkoken. enkel nog kroketten bakken en klaar.
zondag: paprika soep,mosselen met friet. paprika soep:groote kookpot boter laten smelten 1 wortel snijden toevoegen en twee stukken selder gesneden +het witte gedeelte van een stuk prei. voeg 4 in stukken gesneden paprika 's en 2 ajuinen toe ,aanstoven water toevogen en 4 tot6 boullion blokjes naar de hoveelheid water en smaak.25 min laten koken mixen het sap van 2 groote appelienen toevoegen afwerken met room even proeven en opsmaak brengen met peper en zout indien nodig. frietjes: aardappellen schillen in schijven snijden en danin frietjes snijden even voorbakken . de mosselen:2tot 4 keer poelen alle beschadigde er uit halen alle open mosselen even tegen tikken als ze niet dicht gaat weg doen. Groote kookpot beetje boter 1 wortel 1/2 stuk prei 4 stukken selder 1 ajuin in stukkensnijden en aan stoven mosellen opdoen mosselkruiden toevoegen deksel op de kookpot 10 min laten koken. mossel saus:2 soeplepels mayonaise 2 koffielepels mosterd en een beetje kookvocht van de mosselen mengen en klaar. Rest u nog enkel de fietjes af te bakken. Smakkelijk.
zondag: paprika soep,mosselen met friet. paprika soep:groote kookpot boter laten smelten 1 wortel snijden toevoegen en twee stukken selder gesneden +het witte gedeelte van een stuk prei. voeg 4 in stukken gesneden paprika 's en 2 ajuinen toe ,aanstoven water toevogen en 4 tot6 boullion blokjes naar de hoveelheid water en 25 min laten koken mixen het sap van 2 groote appelsienen toevoegen afwerken met room even proeven en opsmaak brengen met peper en zout indien nodig. frietjes: aardappellen schillen in schijven snijden en dan in frietjes snijden even voorbakken . de mosselen:2tot 4 keer spoelen alle beschadigde er uit halen alle open mosselen even tegen tikken als ze niet dicht gaat weg doen. Groote kookpot beetje boter 1 wortel 1/2 stuk prei 4 stukken selder 1 ajuin in stukkensnijden en aan stoven mosellen opdoen mosselkruiden toevoegen deksel op de kookpot 10 min laten koken. mossel saus:2 soeplepels mayonaise 2 koffielepels mosterd en een beetje kookvocht van de mosselen mengen en klaar. Rest u nog enkel de fietjes af te bakken. Smakkelijk.
zaterdag:varkens haasje met porto roomsaus getoofd witloof en kroketten. kookpot met een beetje boter witloof in twee snijden eerst aan twee kanten beetje aanbakken kruiden met peper en zout een klein beetje water toevoegen deksel op de kookpot op een klein vuur zetten en even laten stoven.( in prikken als zacht is het klaar) het varkens haasje kruiden met peper en zout u kunt het vlees al in porties sijden per persoon.(medium bakken )u haald het vlees uit de pan en wikkel het in folie. HEEL belangrijk u dampkap AF zetten. u giet in de warme pan1/2 glas porto en u laat het branden als het vuur uit is blust u af met room en laat het lich inkoken. enkel nog kroketten bakken en klaar.
donderdag:kip met eijst en stoom groenten.voor 4pers. rijst 3 kookbuikjes met water en beetje zout koken. kipfilet 4stuks kruiden met kippen kruiden en bakken in de pan de stoomgroenten zijn verpakt per persoon en moeten per stuk 3 min in de microgolf. succes.
vrijdag :Spaghetti bolognaise met gemalen kaas naar smaak. spaghetti saus:kookpot boter in doen het gemengt gehakt in doen en pletten met vork tot dat deze helemaal verkruimeld op smaak brengen met peper en zout dan de 2 brik verpakkingen tomatenpuree toevoegen en afwerken met spaghetti kruiden.1klontje suiker toevoegen om het zure van de tomaten te verzachten. Onder tussen water laten koken met een beetje zout als het water kookt pasta toevoegen.Als de pasta beet gaar is afgieten. alles is samen klaar smakkelijk.
woensdag:Zalm gemarineerd met puree en brocolli. neem een kom doe er 6 soeplepels ketjap in en 3soeplepels mosterd meng deze ingridienten en leg de 4 zalm moten er in. schil de aardapppelen en doe ze in een kookpot voeg water toe en zouten zet ze op het vuur (kook tijd 20 min). neem een kookpot en doe de brocolli er in voeg water toe en zout zet ze op het vuur . neem een pan doe er boter in als deze warm is doe je de zalm moten er in en bak je ze aan alle kanten bruin let op door de marinade kan het snel aanbranden dus na enkele minuten u vuur lager zetten. als u aardappelen gaar zijn afgieten,ondertussen is de brocolli gaar afgieten en warm houden. de puree:fijn pletten en een ei toevoegen zout en warme melk (3min in microgolf) en terug pletten op het einde neem je een klopper en ga je door de puree om er lucht onder te kloppen. en alles is klaar . Smakkelijk.
dinsdag:balletjes in tomatensaus met taglitteli. gehakt bereiden,neem een groote kom doe u 1kg gehakt er in dan 1 ei, 2koffie lepels sambal 2 soepepels mosterd peper en zout meng dit mengsel voeg er paneermeel toe en meng nogmaals dan balletjes draaien.Neem een pan doe er boter in als deze goet warm is leg de gehakt balletjes er in en bak ze aan alle kanten mooi bruin zet u vuur lager zodat ze rustig kunnen garen. tomatensaus:snipper een ajuin fijn doe boter in een kookpot en voeg de ajuin toe als deze glazig is voeg blik tomaten blokjes toe en een karton tomaten puree breng op smaak met peper en zout en voeg een klontje suiker toe (om het zure van de tomaten weg te nemen) voeg de gebakken gehaktballetjes toe en laat op een zacht vuurtje sudderen.(15min). dan enkel nog de pasta koken en u gemalen kaas in een kommetje doen en alles is klaar. smakelijk.
maandag: kortelleten met gekookte aardappelen erwten en wortelen, schorseneren in witte saus. *aardappellen schillen en in een pot met water en een beetje zout. *erwten en wortelen afgieten en laten uitlekken dit doe je ook met de pot schorseneren *als je de aardappelen ophet vuur zet kan je al de rest klaar maken je aardappellen moeten 20 minuten koken. *schorseneren doe je in een potje met een beetje melk zout peperen muskaatnoot en laat dit op een kein vuurtje opwarmen. *het moment dat de aarappellen koken ga je vlees bakken, dus een beetje boter in je pan u vlees kruiden met peper en zout aan 2 kanten.*beetje ajuin sijden en aan stoven in een kleine kookpot erwten en wortellen in doen afkruidenmet peper en zout.* witte saus voor schorseneren: beetje boter smelten en even veel bloem als boter gebruiken blijven roeren tot bloem en boter een glade emulsie is, ook om de bloem smaak weg te krijgen de koude melk toevoegen en blijven roeren tot u de gewenste dikte heeft, schorseneren af gieten en toevoegen ,op smaak brengen peper,zout muskaatnoot. kortelleten zijn onder tussen aan bijdekanten gebakken en klaar haal deze even uit depan en dek afmet alminium folie blus het baksel in de pan met eenbeetje water voeg2 soeplepels pickels toe, roer om werk af met room,leg u vlees terug in de pan bij u saus. de aarappelen zijn klaar giet ze af. Smakelijk en succes!