- Maak een tas sterke koffie en laat die afkoelen (belangrijk dat de koffie niet warm is) - Schenk een glaasje Amaretto in - Eiwit en eigeel scheiden en in 2 aparte kommen plaatsen - meng de suiker met het eigeel - Mengsel van het eigeel en de suiker kloppen(mixer) tot één geheel - op smaak brengen met 4 eetlepels Amaretto - de mascarpone toevoegen en verder kloppen met de mixer tot één stevig geheel - zet dit mengsel even in de koelkast - Klop ondertussen het eiwit stijf, heel stijf !!! - Meng het opgeklopte eiwit "voorzichtig" onder het mengsel. ( met een houten of plastic lepel !!!) - het mengen doe je best kloksgewijs van beneden naar boven - Doe wat Amaretto bij de lauwe koffie - neem een kom om nu verder te gaan (ovenschotel van een 5tal centimeter diep minstens) - Dompel de koekjes heel even, echt heel even in de koffie en schik ze op de bodem van de kom - doe hier nu een laag van het kaasmengsel op - een tweede laag koekjes aanbrengen (ook eert even onderdompelen in de koffie) - een tweede laag kaasmengsel - indien nodig en mogelijk kan je nog een derde laag aanbrengen - afwerking : plet een vijftal koekjes tot kleine kruimeltjes en versier hiermee de bovenkant van je "specumisoe" - Laat dit geheel nu minstens enkele uren in de koelkast staan. kan ook de avond ervoor klaargemaakt worden