Categorieën
  • Dessert (1)
  • Pasta (1)
  • Inhoud blog
  • Cees Specumisoe
  • Cees Bolognaise
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Cees Foodcorner
    Simpele gerechten voor de huisman in de keuken !
    22-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cees Specumisoe

    Benodigdheden (6 personen)

    - 500 gram Mascarpone
    - 3 eieren
    - 6 eetlepels suiker
    - 1 tas sterke koffie
    - 1 glaasje Amaretto
    - Speculooskoekjes

    Aan de slag

    - Maak een tas sterke koffie en laat die afkoelen (belangrijk dat de koffie niet warm is)
    - Schenk een glaasje Amaretto in
    - Eiwit en eigeel scheiden en in 2 aparte kommen plaatsen
    - meng de suiker met het eigeel
    - Mengsel van het eigeel en de suiker kloppen(mixer) tot één geheel
    - op smaak brengen met 4 eetlepels Amaretto
    - de mascarpone toevoegen en verder kloppen met de mixer tot één stevig geheel
                - zet dit mengsel even in de koelkast
    - Klop ondertussen het eiwit stijf, heel stijf !!!
    - Meng het opgeklopte eiwit "voorzichtig" onder het mengsel. ( met een houten of plastic lepel !!!)
                - het mengen doe je best kloksgewijs van beneden naar boven 
    - Doe wat Amaretto bij de lauwe koffie 
    - neem een kom om nu verder te gaan (ovenschotel van een 5tal centimeter diep minstens)
    - Dompel de koekjes heel even, echt heel even in de koffie en schik ze op de bodem van de kom
    - doe hier nu een laag van het kaasmengsel op
    - een tweede laag koekjes aanbrengen (ook eert even onderdompelen in de koffie)
    - een tweede laag kaasmengsel
    - indien nodig en mogelijk kan je nog een derde laag aanbrengen
    - afwerking : plet een vijftal koekjes tot kleine kruimeltjes en versier hiermee de bovenkant van je "specumisoe"
    - Laat dit geheel nu minstens enkele uren in de koelkast staan. kan ook de avond ervoor klaargemaakt worden



    Smakelijk!




    22-02-2009 om 00:00 geschreven door Cees Foodcorner  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dessert


    Archief per week
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs