- +/- 750 gr. gehakt (rundsgehakt of kippengehakt) - Passata/gezeefde tomaten (2 x 500gr) - 1 blik hele gepelde tomaten - 1 klein blikje dubbel geconcentreerde tomatenpuree - groenten (Wortelen(5 grote), 3 paprika(geel, groen en rood), 1 courgette, 1 ui - kruiden (Spaghettikruiden, PiliPili, paprika, zout, peper, laurierblaadje) - Champignons (vers of uit blik) - olijfolie
Aan de slag
- Scheutje olijfolie in een grote ketel zachtjes op het vuur zetten - de ui in de warme olijfolie bakken (niet laten bruinen) - gehakt toevoegen en lichtjes pletten met een vork of lepel om geen grote stukken te hebben - Wachten tot het gehakt licht gebakken is - zout en peper toevoegen - groentjes en de champignons toevoegen (allen in kleine stukjes gesneden) Het geheel even laten doorkoken op een zacht vuurtje(deksel op de ketel) - Gezeefde tomaten en de hele gepelde tomaten toevoegen - kruiden toevoegen (klein lepeltje pilipili, 1 soeplepel paprika, 2 soeplepels spaghettikruiden laurierblaadje) Het geheel weer even laten doorkoken - Tomatenpuree toevoegen - proeven en verder op smaak brengen met de kruiden