en als toemaatje heb ik een lekker dessertje laten bereiden:hierbij nog even het receptje
1 kilo appelen, liefst Jonagold of een stoofappel, schillen en de klokhuizen eruit boren, dan in ringen snijden van ongeveer 1 cm
kaneelpoeder en suiker erover strooien, wel over alle stukken en aan beide zijden, een beetje laten rusten
Tempura deeg maken, dit doe je door tempura meel te mengen met spuitwater, liefst zo koud mogelijk en licht op te kloppen.
Eventueel een eidooier erdoor halen en een snuit zout toevoegen.
Eesrt een pan met plantaardige olie goed warmen en er dan de door het deeg gehaalde stukken appel in doen.
Mooi laten bruinen aan 2 kanten.
Heerlijk met een bol ijs erover, van Carte d'Or natuurlijk.
En dan maar smullen.
Philip kon er ook niet genoeg van krijgen, en ze hebben ernaast sabajon van lavendel gekregen, maar was dat van ons niet duizend maal lekkerder?
Een erg geslaagde avond.