Het was een heel geslaagde avond, met een heel enthousiaste groep. Om het afscheid van hun japanse medewerkers te vieren kwamen ze bij ons koken. Voor de gelegenheid had ik een aantal nieuwe recepten gemaakt; eerst begonnen we met een hapje , carpaccio sushi
Dan hebben we een groene aspergesoep met miso gemaakt, gevolgd door een lauw salaatje met ponzu en wakame en tenslotte hebben we op de tepan yaki plaat tonijn gebakken met lekker veel peper en zout, en dit op een bedje van spinazie en puree met wasabi, heerlijk.
De groep was erg cooperatief en ik heb heel leuke respons gehad. Er werd enthousiast meegewerkt en veel vragen gesteld.
Vandaag kwam Aline Lieze laten zien , gelijk al die vrouwen rond dat knoddig schattebolleke, zien jullie meteen de meeste van mijn collegaatjes ook.
Aline zag er prima uit en dat snoesje... daar hebben we geen woorden voor.
Zaterdag zijn we naar de babyborrel geweest van Ziggy en dot van een babyboy.
Papa Juppe en mama Tinne zagen er ook stralend uit.
Libellia heeft baby Ziggy heel lief een kusje gegeven en ze vond het zo'n schatje.
Het was erg druk in het restaurant van Juppe en Tinne, dat sinds de geboorte gesloten was.
De wereld van Kocagne is een zalig restaurantje en ik lik er altijd mijn vingers af.
Het ligt in de graaf van Hoornstraat en is sterk thais beïnvloed.
Je zit er rustig en wordt niet van je plaats wegekeken om je tafel nog snel even dubbel te verkopen.
Dat willen ze niet en geloof me ze zouden er volk genoeg voor hebben.
Nog een fotootje van de kleine snoes en tot gauw weer
karen
Sandra is de langst aanwezige van ons team, niet de oudste en niet de grootste of de kleinste.
Ze is mama en dat zijn we allemaal. Sandra werkt samen met Leslie en ik kan je wel vertellen dat is een kleine vamp met lang donker haar.
Als Sandra naar de kapper is geweest ligt haar haar heel lief en zelf kan ze dat zo niet.
Hier zie je haar aan het werk.
Ze hebben ook gerold en leuke spelletjes gedaan, Inge heeft heerlijk gekookt en vermits het lang geleden was dat we mekaar gezien hadden veel gekletst.
Ze hadden zo'n leuke zitzak en daar hebben de kids zich eens laten gaan, in gesprongen, gedoken en zich in laten vallen.
Zondag zijn we naar De Pinte geweest, daar woont mijn petekind Phoebe.
Phoebs heeft haar nieuwjaarsbrief voorgelezen en de kinderen hebben reuze samen gespeeld.
Phoebe, Pearl en Libellia hebben op de paarden gezeten, gereden en gek gedaan.
Vandaag bestaat Mmmmh 2 jaar. Mmmmh! Brussel is 2jaar geleden opgestart en dat hebben we gevierd met een flesje.
Eerst een leuke ACW gedaan met Joost, Philip, Peter en Marijke.
Luc, Jocelyn en ik hebben geassisteerd en het was erg gezellig, een leuke ploeg, internationaal en met een bus, dus ook op tijd naar huis.
Joost had voor het eerst zijn nieuwe appeltaartjes gemaakt en ze waren geslaagd.
Zaterdag was er een leuke ACW in Mmmmh!.
Ik werkte in het andere atelier; maar het was er hel tof.
Er was een chocolade-atelier met onze Chef Peter, een Italiaans-atelier met Philip, Joost was weer van de partij en schitterde met zijn Terroirkeuken, Racchida maakte een heerlijk Tajine en Balletjes, en Marijke had een hele hoop gegadigden voor een wijndegustatie.
Lenie, Gaetan en Bojan leidden alles voor en achter de schermen in goed banen en Carlo onze artistiek directeur kwam de groep vervoegen.
Hierbij een paar fotootjes
Hi allemaal, vanavond heb ik geassisteerd bij Jean, onze chef Italiaans van Brussel.
Het was een leuke groep, 22man en ik denk dat ze heerlijk gegeten en gekookt hebben.
Het principe is dat er eerst samen wordt gekookt en daarna samen gegeten.
En ik kan zeggen dat het heel goed ging.
Ze hebben antipasta gemaakt: een gegrilde paprikasalade; een ruccolasalade met 15jaar oude balsamico; een tartare van rundsvlees met truffelolie en een lasagne van aubergine en parmeggiano. Daarna hebben ze nog een heerlijke pasta pesto gemaakt en een kalfsblanket met een delicieuse mengeling van geraspte citroeschil, look en platte peterselie. Ook hadden ze een Risotto met italiaanse paddestoelen gemaakt.
Ik geef hier nog even een blik achter de schermen en stel jullie voor aan onze chef, samen met met collega assistente Celine.
Allé alla prossima Karen