BREE BLOGT LEKKER
Archief per maand
  • 02-2016
  • 01-2016
    15-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lekkerste rode kool

    Ingrediƫnten

    1 kg stoofappels (in stukken)

    1 rodekool

    1 grote ui (in ringen) of 2 kleine rode ajuinen (naar eigen keuze)

    25 cl water

    4 el rode wijn azijn

    1 klontje boter

    1 laurierblad

    2 kruidnagels

    1 theelepel kaneelpoeder

    1 el zeezout

    50 gr bruine suiker(of naar eigen smaak)

    Voorbereiding:

    Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snij hem met een groot mes in 4 kwarten. Verwijder de dikke witte nerf en snij verder in kleine plakken. Snij de ui in ringen.Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in niet al te grote stukken. Stoof de uienringen aan in een klontje boter. Voeg er de rodekool, de azijn, de suiker, laurierblad, kaneelpoeder, zeezout, kruidnagels en het water aan toe. Doe de appelstukken bij de rodekool. Laat op een zacht vuur 30 Ć  40 minuten koken onder deksel, tot de rodekool zacht is. Roer regelmatig om. 

    Lekker met gekookte of gebraden aardappelen en een stukje mals varkensvlees


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)

    Reacties (0)
    Geniet elke dag van het leven

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs