Ingrediƫnten
1 kg stoofappels (in
stukken)
1 rodekool
1 grote ui (in
ringen) of 2 kleine rode ajuinen (naar eigen keuze)
25 cl water
4 el rode wijn
azijn
1 klontje boter
1 laurierblad
2 kruidnagels
1 theelepel kaneelpoeder
1 el zeezout
50 gr bruine suiker(of naar eigen smaak)
Voorbereiding:
Verwijder de buitenste bladeren van de kool
en snij hem met een groot mes in 4 kwarten. Verwijder de dikke witte nerf en
snij verder in kleine plakken. Snij de ui in ringen.Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze
in niet al te grote stukken. Stoof de uienringen aan in een klontje boter. Voeg
er de rodekool, de azijn, de suiker, laurierblad, kaneelpoeder, zeezout, kruidnagels
en het water aan toe. Doe de appelstukken bij de rodekool.
Laat op een zacht vuur 30 Ć 40 minuten koken onder deksel, tot de rodekool
zacht is. Roer regelmatig om.
Lekker met gekookte of gebraden aardappelen en een stukje mals varkensvlees
|