Samsung en Apple hebben allebei de smartwatch uitgebracht, maar de verkoopcijfers vallen serieus tegen. De mensen zien het nut van de smartwatch nog niet echt in. Er zijn vorig jaar in België maar 30.000 smartwatches verkocht. De mensen zijn dus nog niet echt geïnteresseerd in de smartwatches. Apple en Samsung beginnen zich nu zorgen te maken.
Iedereen weet wat een iPhone is, maar waarom
heet het zo? Apple zette voor het eerst de i voor hun producten in 1998, toen
ze de iMac uitbrachten. Toen ze begonnen met de i stond die voor internet. Toen
Steve Jobs dat zei, zei hij dat iMac vooral gebruikt zou worden om op het
internet te gaan terwijl dit natuurlijk niet meer zo is.
Het Haags Gemeentemuseum is gevestigd in een prachtig oud
gebouw. Maar vergis je niet, in dit oude museum zit een modern museum, dat
digitale technieken inzet om bezoekers aan te trekken. Het museum kan niet meer
zonder ICT.
ICT maakt het museumbezoek tot een ware belevenis.
Je weet niet wat je meemaakt. Kijk niet alleen naar de
voorwerpen die het museum tentoonstelt, maar ook naar de digitale ondersteuning
die je van het museum krijgt. Er zijn tegenwoordig meer manieren om de
bezoekers informatie te geven , dan alleen het bordje naast het schilderij.
Het is handig voor het museum om te weten waar de bezoekers
zijn, bezoekers bespioneren? Nee.
Het museum wilt slim in kunnen spelen op de meeste gestelde
vragen:
Waar is het toilet?
Waar is de uitgang?
Waar is de museumshop of horecaruimte?
Als een museum weet waar een bezoeker, dan zou een app die
bezoeker kunnen helpen te navigeren. En natuurlijk weet zon app ook nog wat
van de tentoongestelde voorwerpen van het museum.
In
2014 heeft Google 1 miljard dollar aan Apple betaald om de standaard te
blijven op de iPhone. Door het bedrag te betalen verzekerde de
zoekgigant zich ervan dat de zoekbalk van Google standaard op de iPhone
en iPad staat.
Het gigantische bedrag dat Google hiervoor overschrijft kwam naar boven door een rechtszaak die Google heeft lopen tegen Oracle.
De
bedrijven hebben ook een deal waardoor Apple een deel van de winst
opstrijkt, bij iedere zoekopdracht die er op een iPhone of iPad gedaan
wordt. Op een bepaald moment kreeg Apple 34% van de gemaakte winst op
die zoekopdrachten.
Google
heeft het liever niet dat deze cijfers naar buiten komen en heeft de
informatie dan ook laten schrappen. Er gaan al jaren roddels over het
bedrag dat omgaat in de deal en beide bedrijven willen er nu ook wederom
niet op reageren.
Door
een miljard neer te tellen kan Google de nummer één blijven op alle
mobiele apparaten, want op Android-apparaten staat de zoekgigant ook
standaard ingesteld.
22 miljard winst met Android!
In
dezelfde rechtszaak maakte een advocaat van Oracle bekend dat Google de
afgelopen jaren een omzet van 31 miljard dollar behaalde met Android.
22 miljard daarvan was pure winst. De winst wordt behaald uit
advertenties op het platform en de apps die via de Play Store verkocht
worden.
Volgens Sheryl Sandberg kan IS ook al aangevallen worden door likes op Facebook. Door de negatieve pagina's wordt de boodschap niet overgebracht.
Volgens Sandberg wordt de tactiek nu al op andere slechte pagina's en berichten ingezet en werkt het echt. Op het Wereld Economisch Forum vertelde ze tijdens een panelgesprek dat Duitse Facebook-gebruikers de tactiek al toegepast hebben bij een pagina van neonazi's.
Mensen gaven de pagina massaal een like en zetten gezamenlijk positieve berichten op de tijdlijn. Hierdoor transformeerde een Facebookpagina die eerst gewijd was aan hatelijke berichten in positieve pagina, waar compleet andere onderwerpen besproken werden.
Sandberg denkt dat met een soortgelijke tactiek ook IS aangevallen kan worden. De terroristische organisatie is zeer actief op sociale media, waar ze zieltjes mee weten te winnen.
Sandberg denkt daarnaast dat het ook belangrijk is om berichten van mensen die bij de organisatie zaten, maar ontsnapt zijn, gedeeld moeten worden. Deze mensen tonen dat de organisatie niet zo rooskleurig is als sociale media doen geloven. Door deze berichten te delen zullen minder mensen zich aan willen sluiten bij de groepering.
Microsoft werd onlangs verplicht om slachtoffers van hackers in te lichten nadat ze besloten om slachtoffers uit China niet te waarschuwen.
In 2011 zou de Chinese overheid e-mailaccounts van verschillende leiders onder andere van Tibet en De Oeigoeren hebben geprobeerd te hacken.
De slachtoffers die gebruik maakten van Hotmail hadden geen vermoeden.
Microsoft past hetzelfde waarschuwingssysteem toe zodat ze de privacy van hun gebruikers beter kan garanderen, zoals de bedrijven Facebook, Twitter en Yahoo.
In een blog liet Microsoft het volgende weten:
"We hebben besloten om bij voldoende bewijs mensen te laten weten dat een hacker door een overheid gesteund is. We doen dat omdat het waarschijnlijker is dat dergelijke aanvallen geavanceerder en langduriger zijn dan van andere cybercriminelen.".
1 op de 6 jongeren is verslaafd aan sociale media - Zoë
Het Nederlandse Centraal bureau voor de Statistiek (CBS) heeft een onderzoek gedaan en daaruit blijkt dat 1 op de 6 jongeren verslaafd is aan sociale media. De meisjes meer dan jongens, want de meisjes zitten ook langer op Facebook, Whatsapp, Instagram, Skype en youtube. De meeste meisjes krijgen ook een goed gevoel als hun berichten geliket worden enz. Maar toch vinden de meeste jongeren het toch belangrijker om persoonlijk contact te behouden. Ze zeggen dat de punten op school verminderen, de connecties tussen de vrienden en familie verminderen en dat ze slechter slapen. Dus ze raden aan om minder op de sociale media te zitten.
Hackers kunnen foto's, paswoorden en mailadressen stelen via speelgoed VTech - Gavin
Een hacker is een groot Chinees speelgoedbedrijf binnengedrongen en heeft dan persoonlijke informatie van bijna 5 miljoen ouders en meer dan 200.000 kinderen openbaar gemaakt.
De hacker deed dit eigenlijk allemaal voor het plezier.
Hij zegt: "Iemand met slechte bedoelingen zou de databse ook gemakkelijk gehackt hebben."
Daarmee wil hij duidelijk maken dat het bedrijf meer beveiligd moet worden
Bron : http://www.hln.be/hln/nl/4125/Internet/article/detail/2539086/2015/11/27/Informatie-van-honderdduizenden-kinderen-gelekt-na-hack-speelgoedbedrijf.dhtml
De Britse omroep BBC heeft een probleemgeval met een grote internetperturbatie. Daardoor kunnen kijkers de BBC iPlayer niet utiliseren, het online platform van de omroep. Ook de nieuwswebsite ligt momenteel plat.
Volgens de BBC begon de storing vroeg in de ochtend. Het gaat om een technisch probleem. Tegen Daily Mirror liet de BBC weten druk bezig te zijn om het mankement te rechttrekken.
Op sociale media is de ongeregeldheid in Groot-Brittannië trending topic. Vooral in de eerste uren gingen de wildste vertelsels. Veel Twitteraars dachten dat de BBC was gehackt.
10 miljoen bezoekers
De iPlayer van de BBC is zeer bemind bij het volk. De BBC zegt zelf dat het platform maandelijks goed is voor 100 miljoen bezoekers. Via de iPlayer kunnen mensen radio- en tv-programma's herbekijken en ook alle kanalen van de BBC live bekijken. Ook de nieuwssite van de omroep is momenteel niet binnen bereik.
Voorlopig geen Android-apps op Windows Phone - Siebe
Het project werd in april aangekondigd onder de naam Project Astoria. Met de emulatiekit wordt het makkelijk om apps voor Android om te zetten naar Windows, specifiek voor tablets en smartphones. Dat wil zeggen dat de ontwikkelaars vaker en sneller hun app ook voor het platform van Microsoft beschikbaar maken.
Maar tegenover Re/Code zegt Microsoft nu dat het project achterloopt. Daarbij is het niet duidelijk of het project geschrapt gaat worden of niet. Wel benadrukt Microsoft dat gelijkaardige apps en tools voor iOS en webapps wel klaar zijn. Ook wordt het binnenkort mogelijk om oudere Windows-toepassingen te vernieuwen om ze op smartphones en tablets te laten draaien.
Tegenover iOS en Android blijft Windows Phone (dat binnenkort wordt vervangen door Windows 10 voor smartphones) achter op gebied van apps. Veel populaire tools blijven achterop. Hoewel Windows het derde grootste mobiele besturingssysteem is, kiezen ontwikkelaars vaak om zich te beperken tot iOS en Android. Tools zoals Project Astoria moeten er voor zorgen dat de drempel om ook voor Windows een app te ontwikkelen wordt verlaagd.
2,1 miljoen verwijderverzoeken per dag voor Google - Febe
Afgelopen maand kreeg Google ruim 5.600 verzoeken om ongeveer 65 miljoen links te verwijderen. De meeste daarvan verwezen naar gestolen, illegaal gekopieerde content. Daar moet Google akoord mee gaan. Hoewel Google snel een link zou verwijderen, vertrouwen meer en meer mensen het bedrijf niet altijd. Google reageerde daar op door vorig jaar zijn rangschikkingen te wijzigen. Daardoor staan sites, die inbreuk op het copyright zouden plegen, lager in de zoekresultaten. Daarmee verdwenen inderdaad veel torrentsites uit het zicht, maar veel streamingsites staan nog bovenaan in de zoekresultaten.
Na de aanvallen in Parijs besloot Facebook zijn Safety Check voor het eerst aan te zetten bij een gebeurtenis die geen natuurramp was. Meer dan 4 miljoen mensen maakten gebruik van de tool om familie en vrienden te laten weten dat ze veilig waren en maar liefst 360 miljoen gebruikers kregen de geruststellende notificaties. In de chaos die volgde op de aanslag, bood de tool op deze manier houvast voor veel ongeruste mensen, al kreeg Facebook ook kritiek op zijn beslissing om Safety Check in Parijs te gebruiken.
Safety Check werd vooralsnog echter slechts een aantal keer gebruikt en dit telkens bij natuurrampen. De tool wordt dan ook nog steeds bijgeschaafd en Facebook hoopt Safety Check in de toekomst bij meer tragische gebeurtenissen te kunnen inzetten. In het geval van natuurrampen gebruiken we een aantal criteria, waaronder de schaal en impact. Tijdens een lopende crisis, zoals een oorlog of epidemie, is Safety Check in zijn huidige vorm niet bruikbaar. Er is namelijk geen duidelijk start- en eindpunt, waardoor het jammer genoeg onmogelijk te bepalen is wanneer iemand daadwerkelijk veilig is, schreef Alex Schultz van Facebook.
We besloten om Safety Check in Parijs te activeren, nadat we erg veel activiteit op Facebook zagen tijdens de gebeurtenissen. Dit was de eerste keer dat Safety Check werd geactiveerd voor iets anders dan een natuurramp. Er moet een eerste keer zijn voor alles en voor ons was dit Parijs, besluit Schultz.
Microsoft brengt verbeterde update uit - Ali Ihsan
Samenvatting:
Een update die enkele beveiligingslekken moest dichten, zorgde ervoor dat Windows niet langer naar behoren werkte. Microsoft lost het probleem nu op met een verbeterde versie van de update.
Deze week maakte Microsoft zoals normaal gezien op dinsdag een paar updates. Eén van deze updates moest een probleem oplossen op de manier waarop Windows met lettertypes omgaat, maar zorgde er bij sommige mensen voor dat Outlook niet meer functioneerde. Ook zwarte schermen en het niet langer toegang hebben tot het operating system bezorgde verscheidene Windows-gebruikers kopzorgen.
Velen wisten dan gewoon de update en Microsoft beloofde zo snel mogelijk een oplossing te zoeken. We bekijken de klachten van klanten die problemen met Outlook ervaren na het installeren van Windows KB3097877, zei een woordvoerder eerder deze week.
Een paar dagen later komt Microsoft zijn belofte na en brengt het bedrijf een betere update uit. We raden aan dat klanten deze update uitvoeren om beschermd te blijven, staat te lezen in een statement van Microsoft. Volgens de softwaregigant waren de problemen voornamelijk voor bij Windows 7-gebruikers en de update wordt daarom naar Windows 7- en Windows Server 2008 R2-toestellen opnieuw uitgerold.
De online leerplatformen die de hogescholen en de
universiteiten gebruiken, staan niet alle studenten aan. Een groot tekort aan
gebruiksvriendelijkheid en onduidelijkheid wordt de platformen verweten. Filip
Seuntjes is de domeincoördinator van de technische dienst aan de Universiteit
Antwerpen, die nuanceert de kritiek: Naast gebruiksvriendelijkheid spelen nog
heel andere criteria een rol bij de keuze voor een leerplatform.
Facebook en de Belgische privacycommissie - Ze Ping
Facebook moet stoppen met het opvolgen en registreren van het internetgebruik van mensen die op het internet surfen vanuit België. Dat heeft de Brusselse kortgedingrechter op een maandag maandag beslist. De sociaalnetwerksite krijgt daarvoor twee dagen de tijd en als ze het bevel zou negeren, moet ze per dag een dwangsom van 250.000 euro betalen aan de Belgische Privacycommissie.
Als een internetgebruiker een website bezoekt, plaatst die website meestal kleine bestanden (cookies) op het systeem van de persoon die surft, om ht gesprek van de surfer met de website te vergemakkelijken, bijvoorbeeld door diens taalkeuze bij te houden of om de aankopen van de surfer in zijn winkelmandje bij te houden tot op het ogenblik waarop hij zijn aankoop definitief bevestigt. Die manier van werken is volgens de kortgedingrechter toegelaten zolang de cookies gewist worden bij het einde van de internetsessie.
Goed nieuws voor Androidgebruikers: je kan nu ook zonder internetverbinding op Google maps kijken.
Bovendien kan je allerlei zaken doen als je offline bent zoals:
routebeschrijvingen opvragen, locaties opzoeken, openingsuren van winkels en nog veel meer. Nu kan je dus ook Google maps raadplegen op plaatsen waar geen internetbereik is. Ook voor diegenen die geen internetabonnement hebben is Google maps nu dus toegankelijk. Het grote nadeel is dat deze applicatie heel veel geheugencapaciteit inneemt. De plattegrond van een grote stad zoals bv. Londen kan 380 MB zijn.
Leerlingen kunnen terecht in nieuwe computerklas - Ze Ping
Haaltert - Bij het begin van dit schooljaar zorgde basisschool De
Krekel in Haaltert voor de inrichting van een computerklas, waar de
leerlingen niet alleen computerles, maar ook gewone vakken krijgen. In
totaal zijn er 16 computers opgesteld. Die zullen de hele dag door
kunnen gebruikt worden door de leraar wiskunde.
Vanaf het
vierde hebben alle leerlingen een aparte vakleerkracht wiskunde. Het is
een bewuste keuze om zo in te zetten op gedifferentieerd onderwijs,
legt de directrice uit.
Het vijfde en zesde leerjaar zitten voor
een paar vakken samen en voor andere apart. De graadklaswerking in de
derde graad bevordert onze manier van werken: het zelfstandig leren en
kunnen leren van en aan elkaar.
Tegen 2029 zullen robots onze taal kunnen verstaan en
wij zullen zelf met hen kunnen flirten.
Dit allemaal beweerde Amerikaanse
futuroloog Ray Kurzweil.
In een interview beweert een van s werelds
beroemste futurologen en ontwikkelaars dat in 2029 robots onze taal zullen
kunnen verstaan en ze zullen leren uit ervaringen die ze hebben en zullen
misschien wel slimmer zijn dan de meeste intelligente individuen.
Volgens Ray Kurzweil, die ook werkzaam is bij
internetgigant Google, zullen robots binnen 15 jaar ons gedrag overnemen en
hetzelfde intelligente gedrag vertonen als de mens. In wiskunde zullen ze niet
slimmer worden, want ze zijn nu al slimmer dan ons in wiskunde. Robots zullen
ook kunnen begrijpen wat we zeggen, ervaringen opnemen en zelfs kunnen flirten
met ons. Computers zullen dus slimmer worden dan ons.
Bron : http://www.knack.be/nieuws/wetenschap/in-2029-zal-u-flirten-met-een-robot/article-normal-130567.html
De les online volgen en daarna chatten met de professor en de medestudenten. Zo gaat het eraan toe op de unief van de 21ste eeuw. En al is Vlaanderen geen voorloper in e-onderwijs, in het nieuwe academiejaar zullen er toch weer meer colleges naar het scherm verschuiven.
Ons hoger onderwijs is hopeloos verouderd. Professoren kunnen nu gerust les geven terwijl de leerling oplet, denk je. Nee, dat is juist een probleem. Studenten hebben vaak de neiging om via de computer juist minder op te letten dan als ze daar in de aula zouden zitten. Als je de internetgoeroes en ICT-adepten mag geloven is Vlaanderen compleet de digitale boot aan het missen.