Inhoud blog
 • Nieuwjaarswensen van de BIN Coördinator
 • Regelgeving voor gebruik van Whats App groep BIN LIEZEBOS
 • Resume van de vergadering de informatie avond veiligheid in ons BIN
 • Infoavond over de aanpak van de recente inbraakgolf
 • Meldingen over verdachte situartie in onze omgeving versus inbraken
  Zoeken in blog

  Hartelijk welkom op de BLOG van BIN LIEZEBOS. Wil U lid worden van het BIN LIEZEBOS stuur dan mailtje naar binlievekens
  Dropbox

  Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.

  forum van het BIN LIEZEBOS
 • vrij forum toegankelijk voor iedereen

  Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

  BIN LIEZEBOS
  LIEVEKENSBOSSEN-ZEVENBUNDER-BOSBEEK
  18-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koopjes periode : opgelet voor Zakkenrollers
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  de koopjes periode komt eraan , ook voor zakkenrollers

   hoe gaan zakkenrollers te werk?    

  Zakkenrollers opereren vooral op locaties waar veel mensen in een beperkte ruimte bijeen zijn en waar lichamelijk contact niet ongewoon is, bijvoorbeeld op markten, opstapplaatsen van openbaar vervoer, warenhuizen, stations en evenementen zoals braderijen. Gauwdieven zijn zeer behoedzaam en hebben altijd oog voor vluchtwegen. Daarom zullen ze in het openbaar vervoer vaker toeslaan bij het in- en uitstappen dan tijdens het rijden zelf. Doorgaans zijn ze alleen geïnteresseerd in geld, de portefeuille en andere documenten worden na de diefstal vaak zo snel mogelijk weggegooid (bv. in rioolputten, postbussen, vuilnisbakken).

  Wat zijn bekende trucs?

  • Gauwdieven kunnen natuurlijk heel behendig, zonder dat je iets in de gaten hebt, een portefeuille uit je achterzak wippen of uit je handtas halen. Soms worden er wel bepaalde trucs gebruikt:
  • Intekenlijsten: je zit op een terrasje, je gsm en/of je portefeuille liggen op tafel en er komt een groepje meisjes bij je staan met een enquête of intekenlijst. Die leggen ze op je tafeltje zodat je makkelijk kan intekenen. Ze letten er daarbij op dat de papieren bovenop je gsm of portefeuille liggen, en wanneer ze vertrekken, nemen ze niet alleen de intekenlijst, maar ook je gsm of portefeuille mee.
  • Rug-aan-rug truc: deze truc wordt vooral in horecazaken gebruikt. De dief neemt plaats aan het tafeltje achter het slachtoffer en hangt zijn jas op de stoel. Even later wil hij iets uit zijn jaszak halen, maar zoekt daarbij eigenlijk in de jaszakken van het slachtoffer.
  • Soms gaat de dief zo ver dat hij het geld uit de portefeuille van het slachtoffer haalt en de portefeuille gewoon terug steekt.
  • Op het openbaar vervoer schieten zakkenrollers in actie bij het in- en uitstappen: ze versperren de doorgang, waardoor je elkaar van heel dichtbij passeert en voor je het weet verandert je portefeuille van eigenaar.
  • Zidanetruc: Bij deze truc, vaak toegepast in uitgaansbuurten, maakt een man voetbal- en schijnbewegingen, zonder bal. Door 'Zidane' en 'Barça' te roepen probeert hij publiek te lokken. Vervolgens mengen andere mannen (medeplichtigen) zich tussen het publiek en maken gebruik van het afleidingsmanoeuvre om portefeuilles en waardevolle zaken te stelen.

  Wat kan je zelf doen?

  • Voorkomen is beter dan genezen. Maar precies omdat een gauwdief zo behendig is, is het niet altijd makkelijk jezelf te beschermen. Wees daarom altijd waakzaam wanneer je op drukke plaatsen of in winkels bent.
  • Het is onvoorzichtig om rond te lopen met grote sommen geld. Als u om noodzakelijke redenen toch ondanks alles veel geld bij u moet hebben, dan moet u tot elke prijs vermijden dit geld te tonen terwijl u uw transport betaalt of bijvoorbeeld uw krant. Steek dus een klein deel apart van de rest van het geld.
  • De portefeuille mag nooit in een gemakkelijk toegankelijke zak gestoken worden. U moet de voorkeur geven aan een binnenzak die, als deze is voorzien van een ritssluiting, gesloten zal zijn.
  • Tijdens gedrang kan de binnenzak van een vest gemakkelijk bezocht worden door een handige dief. Het is altijd beter om rond te lopen met een gesloten vest of blouson, als men ertoe gebracht wordt rond te wandelen op spitsuren.
  • Soms lijkt de handtas (voor dames of heren) de beste oplossing te zijn op voorwaarde dat hij gedragen wordt op een correcte manier. Liften en roltrappen zijn bijvoorbeeld bevoorrechte plaatsen voor gauwdieven, die zich tegenover een gemakkelijk toegankelijke tas bevinden. Een professional zal zich even gemakkelijk van uw tas bedienen zoals u zich bedient in de rayon van een supermarkt.
  • De tas moet dus gesloten zijn met knoppen of met een rits. Het sluitingssysteem moet zich niet aan de buitenkant bevinden, maar tegen het lichaam.

  Toch beroofd?

  Ben je toch slachtoffer van gauwdiefstal, probeer dan de schade te beperken. Blokkeer zo snel mogelijk:

  • bankkaarten via Card Stop: 070 344 344;
  • identiteitskaart via Doc Stop: 0800 2123 2123;
  • simkaart via je gsm-operator.

  Niet vergeten: doe steeds aangifte van diefstal bij de politie! 

  Bijlagen:
  Zakkenrollers in actie.mp4 (7.4 MB)   

  18-12-2015 om 10:57 geschreven door BIN coördinator


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veilig on line bankieren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hoe kan ik veilig online betalen?

  Niets is zo handig als ‘s avonds vanuit je eigen luie zetel online aankopen doen en ze aan huis geleverd te krijgen. Toch let je best even op, want uiteraard moet je je aankopen vaak ook online betalen. Een aantal goede tips voor je dat gaat doen:

   

  1. Controleer de veiligheid van je verbinding

  Niet enkel de website voor internetbanking, maar ook de verkoopspagina zelf heeft bij voorkeur een adresbalk die begint met “https://”. Die extra “s” achter http geeft aan dat het dataverkeer versleuteld is. Je ziet dan ook een slotje verschijnen in je adresbalk. Ook na het inloggen moet je er op blijven letten dat tijdens het surfen het slotje blijft staan. Zonder een veilige versleuteling van je gegevens bestaat de kans dat anderen meekijken wat je online doet.

  2. Controleer de betrouwbaarheid van de verkoper

  Zijn er contactgegevens beschikbaar van het bedrijf waar je je online aankoop plant? Bekijk zeker ook of je online opmerkingen of commentaren van andere klanten vindt.

  3. Controleer de beveiliging van je betaling

  Gebruik bij voorkeur enkel beveiligde betaalsystemen. Voorbeelden zijn: rechtstreekse links met je onlinebanking toepassing, betalingen via debetkaart (Bancontact en Mister Cash) en kredietkaart (enkel als het logo Verified by Visa of MasterCard Secure Code vermeld zijn). Verder is het uiteraard raadzaam om de gegevens van je betaalkaart nooit onnodig met iemand te delen, ook niet met websites die beweren de gegevens enkel te gebruiken om je meerderjarigheid te controleren.

  4. Hou je aandacht erbij

  Twijfel je of je betaling wel veilig verloopt? Stop dan de transactie en bel zelf je bank. Meer tips over veilig online betalen en bankieren vind je ook op www.safeinternetbanking.be van de Belgische federatie van de financiële sector, Febelfin.


  18-12-2015 om 10:29 geschreven door BIN coördinator


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vtech kindercomputers
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Moest de SINT  toevallig een kindercomputer Vtech gebracht hebben vraagt de brave man volgend bericht rond te sturen:


  Kindercomputerfabrikant Vtech is onlangs gehackt. Ook foto's, chatgesprekken en persoonsgegevens van 133.000 Belgische kinderen zijn gestolen. 

  Wat is er gebeurd?
  Het Chinese Vtech maakt computers en tablets voor kinderen. Zoals bijvoorbeeld laptops van Hello Kitty of specifieke tablets waarmee de kinderen kunnen werken nadat ouders een account hebben gemaakt.

  Wat kan je doen?
  1. De eerste vraag die je jezelf moet stellen, is welke informatie je allemaal gedeeld hebt met deze website. 

  2. Als je het wachtwoord van je account ook gebruikt voor andere accounts raden wij je aan om overal nieuwe en verschillende wachtwoorden te gebruiken.

  3. Ook de antwoorden op de geheime vragen zijn gestolen. Als je ergens anders nog dezelfde vraag gebruikt met hetzelfde antwoord adviseren we jou om ook daar een andere vraag en antwoord te kiezen.

  Meer informatie:

  Op de site van VTech kan je - in het Engels - terecht voor alle informatie: https://www.vtech.com/en/media/faq-about-data-breach-on-vtech-learning-lodge/
  18-12-2015 om 10:26 geschreven door BIN coördinator


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petitie tekenen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  aandacht voor personen die je vragen een petitie te tekenen 

  Wij vragen langs deze aandacht indien personen vragen om een petitie te tekenen.  Met het tekenen van  een petitie is op zich niets mis.  Het verandert echter als je daarop je adres achterlaat en een kompaan van de brave man of vrouw kort daarop inbreekt bij je thuis terwijl jij in een warenhuis bent of in een winkelcentrum of gewoon op de wekelijkse markt.  De dief weet op dit moment dat je niet thuis bent.  Wees dus alert.

  Laat nooit je adres achter op een petitie.


  18-12-2015 om 10:20 geschreven door BIN coördinator


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STEENMARTER EN AUTO'S
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Steenmarters kunnen behoorlijke schade aanrichten aan auto's. De steenmarter kan simpel via de onderkant van de auto in de motorruimte komen waar kabels met visolie het doelwit zijn. Jonge steenmarters proberen of ze de kabels kunnen eten en bijten, met hun scherpe tandjes, snel een behoorlijk aantal kabels kapot wat veel schade kan geven. Alle auto's met visolie in de kabels lopen risico, het is echter niet bekend of bepaalde merken meer of minder gevoelig zijn. De grootte van de schade die steenmarters kunnen veroorzaken hangt logischerwijs af van het specifieke gedrag van die steenmarter en uw auto. Moderne en duurdere auto's zijn vaak beter afgeschermd qua motorruimte. Ook zijn bij deze auto's de kabels vaak beter geïsoleerd en zijn de koppelingen van de kabels beter afgeschermd. waardoor de kans op schade lager is.

  Het blijkt dat deze plaag regelmatig voorkomt in onze buurt, vooral auto's die s'nachts buitenstaan komen  hiervoor in aanmerking

  hieronder een bericht van een bin lid


  Dag Felix,

  Vroeger hebben die beestjes al eens een kabel van mijn Golf doorgebeten: blijkbaar hebben bepaalde auto-kabels een visgeur.

  Recent, bij de Audi Q3 van mijn schoonbroer, op onze parking terwijl ze op reis waren, werden enkele kabels doorgebeten, met alle problemen vandien.

  Inmiddels gevonden dat er HF-afschrikkingssystemen bestaan, die niet veel kosten, en gemakkelijk aan te sluiten zijn op de autobatterij.


  Google naar:  isotronic marterverjager


  18-12-2015 om 10:19 geschreven door BIN coördinator


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fraudeurs die zich uitgeen voor Microsoft medewerkers
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Afgelopen weken kregen opnieuw heel wat mensen in ons land een telefoontje van fraudeurs die zich uitgeven voor Microsoft-medewerkers.

  Wat gebeurt er?
  - Je krijgt een telefoontje van zogezegde Microsoft-medewerkers.
  - Zij beweren dat er een virus op je computer is gevonden.
  - Ze vragen een aantal acties op je computer uit te voeren en om een programma te installeren dat het zogezegde virus zal verwijderen.
  - Wanneer je zo’n programma installeert, geef je de controle over je computer uit handen.
  - Zodra je de bellers toegang geeft door codes uit te wisselen, kunnen ze schadelijke software installeren op jouw computer, kunnen ze je data stelen of wissen.
  - Verder vragen de oplichters voor een betaling voor de geleverde dienst. Ofwel door je door te verwijzen naar een site waar je je bankgegevens moet ingeven, ofwel via Western Union.
  - Indien je niet wil betalen, dringen ze aan of blokkeren ze zelfs jouw computer. 
   

  Wat moet je doen?
  - Ga niet in op telefoontjes die beweren van Microsoft te zijn.
  - Geef nooit persoonlijke gegevens, betalingsinformatie of wachtwoorden.
  - Geef nooit de controle van je computer uit handen.
  - Vraag een nummer om hen terug te bellen, vraag om een bewijs dat ze echt zijn wie ze beweren te zijn. Als je twijfelt, haak in.

   Toch een actie uitgevoerd die gevraagd werd?
  - Breek het gesprek af en verwijder de programma's die je net geïnstalleerd hebt. Doe een virusscan.
  - Verander de wachtwoorden van je computer, je e-mail en belangrijke accounts.

   Je kan deze oplichting rapporteren aan Microsoft via de volgende link (Engels)
  https://support.microsoft.com/en-us/getsupport?oaspworkflow=start_1.0.0.0&wfname=scamsurvey&ccsid=635847583922823801


  18-12-2015 om 10:00 geschreven door BIN coördinator
  Archief per week
 • 31/12-06/01 2019
 • 17/12-23/12 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 11/12-17/12 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 14/12-20/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 08/12-14/12 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 16/12-22/12 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013

  Foto

  E-mail mij

  binlievekensbossen@gmail.com binzevenbunder@gmail.com


  BIN FOON : 0468 13 71 59

  Onze wijkagent
  Alain Coosemans
  telefoon: 015 51 35 74
  e-mail:
  wijk.boortmeerbeek@politiezonebhk.be
  Blog als favoriet !

  BIN LIEZEBOS informatie
 • huishoudelijk reglement
 • BIN Lievekensbossen stratenplan
 • BIN communicatieplan
 • BIN aanmeldings formulier
 • Ons BIN in de PERS
 • Gemeentelijke premie inbraak beveiliging
 • Vragenlijst verdachte situaties
 • Aanraag formulier vakantie toezicht
 • Straten plan zevenbunders bosbeek en bin LIEZEBOS


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!