ingredienten: 3 eigelen 3 eiwitten 250 gr mascarpone 200 gr slagroom 3 soeplepels suiker 80 gr chocolade gesmolten 80gr speculooskoekjes gemalen tot bijna poeder (hou een beetje opzij) (eventueel half kopje koffie voor wie het lust)
Klop eerst de eiwitten met een lepel suiker stijf en die leg je even opzij. Klop ook de slagroom met een lepel suiker en leg die ook aan de kant. Neem een ruime kom en klop daar de eidooiers met de rest van de suiker en vanillesuiker tot het lichter van kleur word en van volume toe neemt, voeg dan de mascarpone bij. Als het goed gemengd is spatel je de slagroom erdoor, giet voorzichtig de chocolade erbij. Als laatst spatel je de eiwitten door. het beslag is voor ongeveer voor 15 kleine dessertglaasje. Neem de helft van de koekjes en verdeel die over de glaasjes,( je kan eventueel de koekjes besprenkelen met wat koffie) Neem de helft van het beslag nu en verdeel over de glaasjes,dan verdeel je de rest van de koekjes over de eerste laag kaasmengsel ,en vul verder met de rest van de mascarpone. als decoratie kun je een toefje slagroom spuiten en bestrooien met de rest van de koekjes die je opzij hield. SMAKELIJK...
(tip je kan de speculoos ook gewoon onder het beslag mengen)