Gisteren vroeg gaan
slapen. Was ook nodig. Deze mogen wakker geworden met een aangenaam zonnetje.
Warmte was dragelijk deze nacht. Om 7 uur ontbijt. Boterham met confituur of
honing.
Om 7 uur naar de bakkerij. Iedereen stond aangekleed met de T-shirts
en schorten die ik had uitgedeeld. Klaar om nieuwe producten te leren. Het is fijn
te zien hoe leergierig ze waren. Er stond water in de koeling. Men denkt er over
na om een diepvriezer aan te kopen om voldoende koud water te hebben. Eerste
deeg een brood met maïs 10% om te beginnen. Mais staat hier goedkoper dan
bloem. Het geeft ook een aangename smaak aan het brood. Nadien Ronde Zwitserse
koeken. Niet uitgerold met een machine maar
platgedrukt met de handen en nadien opgerold. Met het zelfde deeg "Pavé au sucre".
Ronde deeglapjes bestreken met ei en boter en nadien suiker opgestrooid. Ook Hollandse
suikerkoeken. En dan waar iedereen naar uitkeek stokbrood. Moet zeggen dat deze
voor de eerste keer goed gelukt waren. Dan nog ananasbeignet en appelbeignet.
En suikerbrood op zijn Afrikaans. Deze namiddag zal de presentatie volgen van
de producten. Ik ga aan hen zelf laten uitleggen hoe ze het gemaakt hebben ( geleerd
van Stephane) zo weet ik ook dat ze het begrepen hebben.
Nu had ik even middagpauze om straks opnieuw te werken tot
17 uur.




|