Dus gisteren heb ik aan de nachtploeg wat opleiding gegeven. normaal laten ze het deeg 3 uur voorrijzen. Dit in een temperatuur van 25 tot 30°C. Op 50 kg bloem zetten ze 50 g gedroogde gist. Ik heb hen de voorrijs met twee uur laten inkorten. Dit omdat de gist de suiker uit de bloem neemt en de kleur na het bakken heel vaal is. Eerst was het wat wennen voor hen. Normaal konden ze rustig beginnen. Nu moesten ze direct aan de slag. Ook het afdekken van degen was onbekend. Het resultaat mocht er dan ook zijn. Deze morgen heb ik dan verder gewerkt met de dagploeg van de bakkers. We maakte Franse stokbroden, vlechten en andere soorten. Het leuke aan dit alles is dat de klanten die producten voornemen op de traditionele producten. Er is zelfs iemand van een andere bakkerij komen kopen. Deze namiddag was het privè les bakkerij aan de vrouw die hier het eten maakt. Jammer genoeg was de bloem die ze gekocht had van een zeer slechte kwaliteit. Dus dit moet ik overdoen. Morgen is het zondag, de chef patiserie gaat morgen vroeger weg, hij gaat met heel zijn gezin naar de mis. Dus morgen zal het een korte werkdag zijn. Hier nog een paar leuke foto's
Reacties op bericht (1)
14-08-2011
en ook van Annoh Patience (Ghana)
Hi Guido,
Het is prachtig wat je daar doet. Ik volg volg elke dag je blog. Er is nog heel veel behoefte aan dergelijke projecten in Afrika. Hou de moed erin en doe zo verder.
Groetjes van Patience en Robert
14-08-2011 om 00:03 geschreven door Van den Hende Robert
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek