Wel, wel, Anton, daar moet je naar Servië voor gaan, om onontgonnen talenten van je te ontdekken. Ja, je schrijft goed, en het is leuk om je gedachtekronkels te leren kennen of de onverwachte analogieën waarmee je komt opdraven.
Het dagelijks leven draait daar blijkbaar vooral rond eten, maar geloof me, met jou hier in België is dat niet anders. Het valt me ook op dat je het vooral hebt over de routine, de sleur of de verveling zoals je zelf zegt. Waarschijnlijk zit je regelmatig op je eentje en is het inderdaad dikwijls zoeken naar iets dat de verveling kan verdrijven. Maar het zijn ook die momenten die je kan gebruiken om creatief te zijn, bijvoorbeeld een boek beginnen schrijven, postzegels verzamelen of godbetert je loopschoenen aan te trekken want het voetbalseizoen is al bezig. Creatief zijn verdrijft de verveling.
ik heb hier nog geen Burek restaurant gevonden of een plek waar ze Pecara(?) serveren (is dat gelijkaardig aan pecorino, en is varken dan pecus of pecork of zoiets in het servisch?). Maar jij hebt misschien meer geluk in je zoektocht, want ik denk wel dat je, als je terug bent in België, je het leven ginder meer zal missen dan je je nu kan indenken. Wie weet hou je er een onrustige geest aan over, zoals bij Tim, die het enkel heeft kunnen verdrinken met Mezcal.
Weet wel dat velen je benijden om je avontuurlijke ingesteldheid en het bijzonder knap vinden dat je deze uitdaging durft aangaan (en ja, papa is daar een van). Dat is misschien een troost als je nog eens een moeilijk moment hebt. Maar nee, die heb je natuurlijk niet meer, ik weet het wel.
Het zal wel raar zijn voor je als je terug bent. Je zal hopen herinneringen hebben die je met niemand hier eigenlijk kan delen, want niemand weet hoe het er ginder aan toegaat of aan toegegaan is. Het keurslijf van het dagelijks leven zal je ook de gelegenheid ontnemen om er bij stil te kunnen staan. Maar weet je, dan kan je beginnen dromen over een volgende uitdaging.
Jij eet daar vettige patatjes en vis in boter. Wij eten hier tegenwoordig pastinaak en peterseliewortel, het leuke seizoen van verse, lekkere en vergeten groenten is terug aangebroken. Kan je misschien een stuk hert van daar meebrengen, dan maken we een lekkere wildschotel om te vieren dat je terug bent.
Vele groetjes en nog veel creativiteit!
23-10-2016, 11:05
Geschreven door Papa
|