Inhoud blog
  • nou we gaan er voor
  • nou het komt dichter bij de kerst
  • en we zijn weer lekker bezig
  • herfst boom
  • aarbeien jam of te wel fraise confituuren
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    kerst inrichting door annemarie

    22-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kerst taart

    Porties : 12 

    • 250 gr boter, op kamertemperatuur                             

      Bereidingswijze

      Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur10min 

      1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3. 3 bakvormen van 20 cm invetten en met bloem bestrooien.
      2. In een grote kom 250 gr boter met suiker romig opkloppen. De eieren 1 voor 1 toevoegen en goed kloppen. Meng de kleurstof met de cacao en voeg dit toe.
      3. Afwisselend bloem en karnemelk toevoegen. Vervolgens vanille en zout.
      4. Baksoda met azijn mengen en voorzichtig door het beslag roeren. Niet teveel mengen.
      5. Het cakebeslag over de 3 bakvormen verdelen en gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Laten afkoelen.
      6. Voor het glazuur van witte chocola en roomkaas: de witte chocola smelten en lauw laten worden. In een grote kom de roomkaas luchtig opkloppen. Geleidelijk de gesmolten chocola en zachte boter erdoor kloppen tot het geheel de consistentie van slagroom heeft. Vervolgens de cake vullen en glaceren.       600 gr ruwe rietsuiker
    • 6 eieren                                                                             
    • 2 eetlepels rode voedingskleurstof
    • 3 eetlepels cacaopoeder van goede kwaliteit
    • 375 gr witte bloem
    • 250 ml karnemelk
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 eetlepel azijn
    • Glazuur
    • 2 pakjes (200 gr) roomkaas
    • 350 gr witte chocola
    • 250 gr boter, op kamertemperatuur

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 04/11-10/11 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Foto


    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog! alles voor een warme kerstinrichting
    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    steki
    www.bloggen.be/steki

    Categorieën


    Laatste commentaren
  • Aardbeienjam (Wendy)
        op kerst sterren koekje
  • kerst inrichting (lean)
        op kerst
  • Zoeken in blog


    Categorieën

    Foto

    Categorieën

    Categorieën


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs