Inhoud blog
  • nou we gaan er voor
  • nou het komt dichter bij de kerst
  • en we zijn weer lekker bezig
  • herfst boom
  • aarbeien jam of te wel fraise confituuren
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    kerst inrichting door annemarie

    23-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aarbeien jam of te wel fraise confituuren
    ja zo krijgt men tips he vergeet soms dat we in belgie wonen en daar is aarbeien jam
    dus fraise confituuren bedankt voor de tip wendy

    groetjes annemarie

    23-08-2013 om 11:36 geschreven door annemarie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    22-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zo nog wat kerst stukken
    nog een paar prachtige kerst stukken heb ook een paar leuke kerst hapjes
    taart en zo op de site gezegd om goed in de sfeer te komen geniet er van

    groetjes annemarie





    22-08-2013 om 20:22 geschreven door annemarie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kerst sterren koekje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen                       


     

    Ingrediënten

    Porties : 24 

    • 175 gr boter, zacht
    • 100 gr suiker
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 300 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 6 eetlepels aardbeienjam
    • 50 gr groene decoratiesuiker (optioneel)

     

    Bereidingswijze

    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 8min  ›  Extra tijd: 7min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Klop in een grote kom de boter en suiker luchtig. Voeg geleidelijk de eieren en vanille toe. Mix goed door. Meng de bloem, bakpoeder en zout door een zeef. Roer het bloemmengsel door het botermengsel tot het goed gemengd is. Zet het deeg drie uur in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet meerdere bakplaten in.
    3. Rol op een met bloem bestoven oppervlak de helft van het deeg per keer uit tot een plak van 0,25cm. Snij met een grote stervormige koekjessteker het deeg in ster vormen. Snij met een kleinere stervormige steker kleine sterretjes in het midden van de helft van de grote sterren. Strooi gekleurde suiker over de koekjes met gat indien gewenst. Leg 2 tot 3cm van elkaar af op de voorbereide bakplaten. Bak 6 tot 8 minuten.
    4. Als de koekjes helemaal zijn afgekoeld, smeer dan 1 theelepel jam in het midden van elk koekje dat geen gat heeft. Leg een koekje met gat bovenop het laagje jam. Bewaar de koekjes in een afsluitbaar blik om ze vers te houden.

     

    22-08-2013 om 20:07 geschreven door annemarie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog wat heerlijke zalmhapjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten

    Porties : 6 

    • een paar plakjes bruinbrood, zonder korst
    • 150 gr gerookte zalm
    • 1 avocado, geschild en zonder pit
    • 1 theelepel citroensap
    • 1 komkommer
    • dille, fijngehakt
    • 1/2 blikje olijven, zonder pit
    • cocktailprikkers

    Bereidingswijze

    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Snij het bruinbrood in vierkante stukjes. Snij de zalm in stukjes (die op het brood passen).
    2. Pureer de avocado met een vork en voeg citroensap toe, zodat het niet bruin wordt.
    3. Snij de komkommer in hele dunne plakjes (bijvoorbeeld met een kaasschaaf).
    4. Besmeer de stukjes brood met avocadopuree. Leg er een stukje vis op en bestrooi met wat fijngehakte dille. Rijg een cocktailprikker door een plakje komkommer en prik deze in het broodje. Druk op de bovenkant een halve olijf.

    22-08-2013 om 19:50 geschreven door annemarie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kersthapjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten

    Opbrengst : 12 hapjes

    • 12 cherrytomaten of snoeptomaatjes
    • 3 eetlepels zachte geitenkaas
    • 1 theelepel honing
    • snufje cayennepeper
    • paar stengels bieslook, fijngesneden
    • 12 blaadjes basilicum

    Bereidingswijze

    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Snij een kapje van de tomaatjes af en haal het vruchtvlees eruit.
    2. Meng de geitenkaas met de honing, cayennepeper en fijngesneden bieslook.
    3. Vul de tomaatjes met de steel van een theelepel met het geitenkaasmengsel. Leg de tomaatjes elk op een blaadje basilicum en steek er indien gewenst een prikker door of een vorkje wat u zelf het leukste vind altijd geslaagd en lekker
     

    22-08-2013 om 19:47 geschreven door annemarie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.snoep kadootje van pecannoten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten

    Porties : 10 

    • het wit van 1 ei
    • 100g donkerbruine basterdsuiker
    • scheutje vanille extract
    • 425g pecannoten

    Bereidingswijze

    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven op 140 C / gasstand 1. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Sla het eiwit stijf. Voeg de bruine suiker en vanille toe. Roer tot alles goed vermengd is. Meng de pecannoten er goed doorheen en spreid de noten vervolgens uit over de bakplaat.
    3. Bak tot ze goudbruin zijn, ongeveer 10 tot 15 minuten
     

    22-08-2013 om 19:42 geschreven door annemarie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kerst taart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Porties : 12 

    • 250 gr boter, op kamertemperatuur                             

      Bereidingswijze

      Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur10min 

      1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3. 3 bakvormen van 20 cm invetten en met bloem bestrooien.
      2. In een grote kom 250 gr boter met suiker romig opkloppen. De eieren 1 voor 1 toevoegen en goed kloppen. Meng de kleurstof met de cacao en voeg dit toe.
      3. Afwisselend bloem en karnemelk toevoegen. Vervolgens vanille en zout.
      4. Baksoda met azijn mengen en voorzichtig door het beslag roeren. Niet teveel mengen.
      5. Het cakebeslag over de 3 bakvormen verdelen en gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Laten afkoelen.
      6. Voor het glazuur van witte chocola en roomkaas: de witte chocola smelten en lauw laten worden. In een grote kom de roomkaas luchtig opkloppen. Geleidelijk de gesmolten chocola en zachte boter erdoor kloppen tot het geheel de consistentie van slagroom heeft. Vervolgens de cake vullen en glaceren.       600 gr ruwe rietsuiker
    • 6 eieren                                                                             
    • 2 eetlepels rode voedingskleurstof
    • 3 eetlepels cacaopoeder van goede kwaliteit
    • 375 gr witte bloem
    • 250 ml karnemelk
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 eetlepel azijn
    • Glazuur
    • 2 pakjes (200 gr) roomkaas
    • 350 gr witte chocola
    • 250 gr boter, op kamertemperatuur

     

    22-08-2013 om 19:37 geschreven door annemarie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)


    Archief per week
  • 04/11-10/11 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog! alles voor een warme kerstinrichting
    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    rss
    www.bloggen.be/rss

    Categorieën


    Laatste commentaren
  • Aardbeienjam (Wendy)
        op kerst sterren koekje
  • kerst inrichting (lean)
        op kerst
  • Zoeken in blog


    Categorieën

    Foto

    Categorieën

    Categorieën


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs