Klop in een grote kom de boter en suiker luchtig. Voeg geleidelijk de eieren en vanille toe. Mix goed door. Meng de bloem, bakpoeder en zout door een zeef. Roer het bloemmengsel door het botermengsel tot het goed gemengd is. Zet het deeg drie uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet meerdere bakplaten in.
Rol op een met bloem bestoven oppervlak de helft van het deeg per keer uit tot een plak van 0,25cm. Snij met een grote stervormige koekjessteker het deeg in ster vormen. Snij met een kleinere stervormige steker kleine sterretjes in het midden van de helft van de grote sterren. Strooi gekleurde suiker over de koekjes met gat indien gewenst. Leg 2 tot 3cm van elkaar af op de voorbereide bakplaten. Bak 6 tot 8 minuten.
Als de koekjes helemaal zijn afgekoeld, smeer dan 1 theelepel jam in het midden van elk koekje dat geen gat heeft. Leg een koekje met gat bovenop het laagje jam. Bewaar de koekjes in een afsluitbaar blik om ze vers te houden.
Snij het bruinbrood in vierkante stukjes. Snij de zalm in stukjes (die op het brood passen).
Pureer de avocado met een vork en voeg citroensap toe, zodat het niet bruin wordt.
Snij de komkommer in hele dunne plakjes (bijvoorbeeld met een kaasschaaf).
Besmeer de stukjes brood met avocadopuree. Leg er een stukje vis op en bestrooi met wat fijngehakte dille. Rijg een cocktailprikker door een plakje komkommer en prik deze in het broodje. Druk op de bovenkant een halve olijf.
Snij een kapje van de tomaatjes af en haal het vruchtvlees eruit.
Meng de geitenkaas met de honing, cayennepeper en fijngesneden bieslook.
Vul de tomaatjes met de steel van een theelepel met het geitenkaasmengsel. Leg de tomaatjes elk op een blaadje basilicum en steek er indien gewenst een prikker door of een vorkje wat u zelf het leukste vind altijd geslaagd en lekker
Verwarm de oven op 140 C / gasstand 1. Bedek een bakplaat met bakpapier.
Sla het eiwit stijf. Voeg de bruine suiker en vanille toe. Roer tot alles goed vermengd is. Meng de pecannoten er goed doorheen en spreid de noten vervolgens uit over de bakplaat.
Bak tot ze goudbruin zijn, ongeveer 10 tot 15 minuten
De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3. 3 bakvormen van 20 cm invetten en met bloem bestrooien.
In een grote kom 250 gr boter met suiker romig opkloppen. De eieren 1 voor 1 toevoegen en goed kloppen. Meng de kleurstof met de cacao en voeg dit toe.
Afwisselend bloem en karnemelk toevoegen. Vervolgens vanille en zout.
Baksoda met azijn mengen en voorzichtig door het beslag roeren. Niet teveel mengen.
Het cakebeslag over de 3 bakvormen verdelen en gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Laten afkoelen.
Voor het glazuur van witte chocola en roomkaas: de witte chocola smelten en lauw laten worden. In een grote kom de roomkaas luchtig opkloppen. Geleidelijk de gesmolten chocola en zachte boter erdoor kloppen tot het geheel de consistentie van slagroom heeft. Vervolgens de cake vullen en glaceren.600 gr ruwe rietsuiker
nou ben suuuuuuuuuuuuuper blij met de reacties die ik krijg hier en op facebook ga nu werken aan meer fotos en wat recepten die bij de sfeer passen en waar ik ook voor kan zorgen en ga me op alle tijden van het jaar dus ook buiten kerst om omdat daar ook vraag naar is heb nu een paar dagen geen tijd daar baal ik van zou graag nog even hier mee door gaan maar goed dan vanaf volgende week weer voole bak er tegen
nou zo net mijn eerste berichten in het gasten boek gekregen suuuper en ook bedankt voor de tips voor de fotos leuk ze zullen niet altijd zo zijn maar goed dat moet ook kunnen natuurlijk
nou na gisteren een lange avond gaan we weer verder denk dat de meesten reacties toch tegen de kerst komen maar ik vind dat je er toch al ruim van te voren mee bezig moet zijn ga me nu verdiepen in de nieuwe trends en zelf proefstukken maken natuurlijk en die fotos komen ook weer op de blog tot later groetjes annemarie
ik ben annemarie en ik doe al een jaren bij vrienden en familie met kerst de inrichting vaak word er gezegd maak er je werk van en bij deze doe ik dat dus ook in de omgeving van brugge belgie en zeeland nederland het is een passie van mij voor iedereen die zelf geen tijd of zin heeft met u eigen spullen of ik neem ze mee voor u alles naar wensen van de klant vragen staat vrij dus bij vragen mail me en ik sta voor u klaar
nou gelukt nu krijgt u een indruk wat er mogelijk is
en de beste ingevingen krijg je natuurlijk als je de woning ziet vandaar uit komen de mooiste creaties van natuurlijk geniet van de fotos en vragen staat vrij he groetjes annemarie
heb nog problemen met plaatsen van mijn kerst fotos dus we zijn de komende dagen nog wel even bezig maar dat geeft niet ik doe alle inrichtingen van brugge tot zeeland nederland en alles wat er tussen zit we wachten maar even af nu maar even verder puzellen met de fotos