Foto
Inhoud blog
  • Laatste bericht uit Ghana
  • Rondreis
  • Fun fair
  • laatste week workshops
  • Aan de scholen
  • Project
  • Wist je dat ...
  • Accra
  • gastfamilie
  • bolga
    Zoeken in blog

    Sponsors
  • bekijk hier onze sponsors
  • Foto
    it's time for africa!
    anke, caroline, evy en marlies in Ghana
    25-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bolga
    Zanore (goede avond),

    Na een heuse trotro ervaring, namelijk onze volledige 242 kilo bagage op het dak krijgen en lekker op elkaar gepropt te zitten, zijn we bijna op onze eindbestemming aangekomen. We verblijven momenteel bij Mariam in Bolgatanga.

    In het vooruitzicht:
    - bijwonen van de naamgeving van the newborn ( traditie hier om het kind te verwelkomen in het leven op de zevende dag na de geboorte)
    - rondleiding bij de gastgezinnen en bright academy (school waarmee we gaan samenwerken)
    - intrekken bij de gastgezinnen en starten op de school

    groetjes van ons!

    P.S.: het eten met onze rechterhand is heel goed meegevallen (alleen wat heet) en de Afrikaanse douche (met emmer en kom) beviel ons perfect. Dit moeten we mss thuis invoeren ;-)



    25-09-2010 om 22:01 geschreven door anke  


    24-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aankomst
    Hallo iedereen!

    We zijn er (bijna)
    Na een vlotte vlucht met een halfleeg vliegtuig leerden we ons eerste Ghanees woord (akwaaba= welkom) en al snel volgde onze eerste kennismaking met een Ghanees. Na een tijdje wachten (het afrikaanse ritme, jaja dat zijn we al iets te goed gewoon - zelfs wij kunnen Ghanezen stress bezorgen!) werden we opgehaald door Victoria en twee volle taxi`s (schaam schaam voor onze 242 kilo bagage, gelukkig hoeven we deze niet steeds zelf te dragen). Na een kort nachtje slapen, met allerlei vreemde geluiden, volgde een lange busrit naar Tamale. Deze busrit was `gelukkig` voorzien van airco, koekjes, prachtige natuur en de meest dramatische Ghanese soaps.
    Momemteel verblijven we bij Kaka en haar familie in Tamale. Morgen zetten we onze rit verder naar Bolgatanga met de befaamde trotro`s.

    Groetjes!
    Anke, Marlies, Caroline en Evy

    P.S.Ondertussen hebben we een Ghanees nummer, maar je kan ons het goedkoopst sms`en op ons Belgisch nummer (met uitzondering van Evy: Ghanees nummer volgt).
    Voor wie ons graag een briefje/postpakket met lekkers schrijft/stuurt:
    MEET AFRICA
    Voornaam Achternaam
    P.O. Box 252
    Bolgatanga
    Ghana

    24-09-2010 om 17:17 geschreven door marlies  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intro
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit wilden we nog posten voor ons vertrek

    Scholen:

    In september zijn we langs geweest bij het vijfde en zesde leerjaar van de scholen Baloen en GBS Diegem. We zijn er ons project gaan voorstellen en wauw…wat waren alle kinderen enthousiast en wat hadden ze veel vragen! Zowel voor ons als voor de kinderen in Ghana. Enkele voorbeelden: “Wat eten jullie?”, “Zijn jullie bang voor de beestjes?”, “Hebben jullie ook huiswerk?”, etc. Het enthousiasme en de spontaniteit van deze kinderen heeft ons weer wat meer overtuigd dat het in Ghana wel goed zal lopen. We hebben afgesloten met een Ghanees dansje/knutselen en een fotoshoot .


    Bedankt voor de sponsoring!

    Benefiets:

    Vrijdag in Leuven, zaterdag in Loenhout. Wat waren dat voor marathondagen! Een strakke planning, weinig slaap, volle auto’s, wenen van de ajuinen, meermaals de slappe lach. Kortom: het was geweldig! Alle hulp die we hebben gekregen van onze ouders en vrienden: een dikke dankjewel! Beide avonden waren een groot succes. Alle vier zijn we aangenaam verrast door de ongelooflijke steun die we van iedereen krijgen!
    Nu is de vertrek-stress volop aanwezig. Er wordt afscheid genomen en dat valt toch soms zwaarder dan verwacht. We gaan een avontuur tegemoet en zullen ons daar geweldig amuseren. Er zullen hoogtepunten zijn, maar ook dipjes en we zullen jullie missen. Maar de steun die we van iedereen krijgen is enorm, dus dat komt allemaal goed!

    Nu wordt er nog volop over en weer gemaild, lijstjes worden afgewerkt en er worden pogingen ondernomen om de koffers toe te krijgen J.

    Ons volgende bericht zal vanuit Ghana zijn!

    24-09-2010 om 00:00 geschreven door anke  


    31-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.project

    Wij (anke, caroline, evy en marlies) zijn deze zomer alle vier afgestudeerd als kinderpsychologen en orthopedagogen. Wanneer de vraag ‘wat nu?’ opdook, waren we het er al snel over eens: laat dat werkleven/verder studeren nog maar even wachten, wij trekken de wijde wereld in! Het leek ons het ideale moment om iets te realiseren op sociaal vlak in het buitenland. Daarom hebben we een eigen project opgesteld waarbij we zullen werken met straat- en weeskinderen in het noorden van Ghana. We kunnen de wereld niet verbeteren en de armoede niet weghalen, maar willen de kinderen in Bolgatanga gewoon een leuke tijd bezorgen door middel van een intercultureel ontspanningsaanbod. Er is namelijk weinig tot geen naschools aanbod voor de kinderen: ofwel zitten ze op school, ofwel werken ze/helpen ze in het huishouden. Tijdens en na afloop van ons project zullen we in samenwerking met de plaatselijke school (de Bright Academy in Bolgatanga) een draaiboek opstellen, zodat ook nadien een ontspanningsaanbod voor deze kinderen verder uitgebouwd kan worden. De organisatie die ons project mee organisatorisch ondersteunt, is Ontmoet Afrika.
    De verhalen en foto’s van dit avontuur zijn op deze blog te volgen!

    31-08-2010 om 00:00 geschreven door marlies  



    Archief per week
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 30/08-05/09 2010

    Gastenboek

    Hou ons op de hoogte van het wel en wee in België via dit gastenboek!


    forum
  • antwoorden op vragen over Ghana deel 2
  • antwoorden op vragen over Ghana deel 1
  • Hier kan je de vragen posten

    Via deze weg kunnen de kinderen van de gemeentelijke basisschool Diegem en de vrije basisschool Baloen berichtjes posten voor de kinderen in Ghana


    agenda


    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en blijf zo via mail op de hoogte!




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs