Gevulde omelet voor 1 persoon
Wat heb ik nodig?
- 3 eieren
- een beetje melk
- 100 g champignons
- peper
- zout
- 2 tomaten
- een halve ajuin
- boter of olijfolie
Welk keukengerief heb ik nodig?
- een klopper
- een kom
- een pan
- een wok
- snijplankje
- een aardappelmesje
- een schep
Hoe maak ik dit gerecht klaar?
1. Maak de champignons schoon.
2. Snij de tomaten in stukjes en haal de pitjes eruit. Ook het groen van boven op de tomaat moet eraf.
3. Doe de pel van de ajuin en snij ze zeer fijn in stukjes.
4. Doe boter of olijfolie in de wok. En stoof daarin de ajuin, tomaten en champignons. Voeg daar peper en zout toe.
5. Doe de eieren en de melk in een kom. Klop de eieren met de melk tot een mengsel. Voeg peper en zout toe aan dit mengsel.
6. Doe de pan op het vuur met een klontje boter.
7. Giet het eimengsel in de pan en de bak de omelet aan beide kanten. Wanneer één kant van de omelet is gebakken, keer je met de schep de omelet om.
8. Als de omelet klaar is, leg het op een bord.
9. Doe de vulling met de groenten erbij langs één helft van de omelet.
10. Plooi de omelet in twee.
11. Klaar!
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Tags:gevulde omelet, eiergerechten
|