We pellen de ui en snijden deze in ringen. Fruit ze in wat boter. Plaats ze even aan de kant, en bak in die zelfde grote diepe pan de stukken konijn aan in flink wat boter. Voeg er de tijm, laurier en de bouillonpoeder en de uien aan toe. Giet er bier bij tot ze onder staan leg aan met wat water. Vervolgens smeren we de boterham in met de mosterd en de honing. Leg de boterham dan boven op de konijn en laat ongeveer 40 minuten stoven. Draai de konijnnestukken om met een houtenlepel. Haal vervolgens de stukken konijn eruit en leg in een diepe schaal. Haal de tijm en de laurier weg en laat dan de saus 2 minuten stevig doorkoken. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de uiensaus over het konijn en serveer zo heet mogelijk.
ingredienten voor 4 personen 500 gr gehakt ( naar eigen keuze ) 6 tomaten 2 uien en een blik gezeefde tomaten zout, peper en kruidnoot Bakboter
Bereiding
Als eerste maken we van het gehakt mooie balletjes, verwarm ondertussen de vetstof. Ondertussen maken we de tomaten schoon en in 4 stukken, dit doen we ook met de uien. En doen dit in een grote kookpan laten dit stoven. We bakken de balletjes aan de buitenkant in het vetstof mooi bruin, vervolgens als ze gebakken zijn mogen ze bij de tomaten in de kookpan. Laat dit alles samen nog een half uurtje tot drie kwartiertjes sudderen op het vuur. Smakelijk.
Tip: Lekker met puree, of aardappelen met groene boontjes.