Inhoud blog
  • konijn met bier
  • wittebonensoep
  • Knolseldersoep
  • savooikoolsoep
  • Waterkersroomsoep
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Laatste commentaren
  • APLvLLHRj (AbHvDfiNEPS)
        op Waterkersroomsoep
  • Md69APFLRIi (EQm4FnhPEZxo)
        op Waterkersroomsoep
  • Zdmydzj3D (25pQswhme)
        op Waterkersroomsoep
  • E95uJStPTdU (JsBsVRkAh)
        op Waterkersroomsoep
  • ZvQ37sGB (GqVZckpTSnMG)
        op Witloofsoep
  • Kookplezier

    Zoek je lekkere recepten hier kan je ze zeker vinden. Alvast smakelijk.
    11-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.konijn met bier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingredienten voor 4 personen

    1 snede bruinbrood zonder korst
    1 konijn
    4 uien
    boter
    1 eetlepel graanmosterd
    1 eetlepel honing
    1  koffielepel groentebouillonpoeder
    1 flesje bruin bier 33 cl van hoge gisting
    bladpeterselie
    2 takje tijm
    2 blaadjes laurier
    peper en zout

    Bereiding

    We pellen de ui en snijden deze in ringen. Fruit ze in wat boter. Plaats ze even aan de kant, en bak in die zelfde grote diepe pan de stukken konijn aan in flink wat boter. Voeg er de tijm, laurier en de bouillonpoeder en de uien aan toe. Giet er bier bij tot ze onder staan leg aan met wat water.
    Vervolgens smeren we de boterham in met de mosterd en de honing. Leg de boterham dan boven op de konijn en laat ongeveer 40 minuten stoven.  Draai de konijnnestukken om met een houtenlepel. Haal vervolgens de stukken konijn eruit en leg in een diepe schaal. Haal de tijm en de laurier weg en laat dan de saus 2 minuten stevig doorkoken. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de uiensaus over het konijn en serveer zo heet mogelijk.

    11-01-2011 om 00:00 geschreven door AMBELAU_team  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vleesgerechten
    10-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balletjes in tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingredienten voor 4 personen
    500 gr gehakt ( naar eigen keuze )
    6 tomaten
    2 uien
    en een blik gezeefde tomaten
    zout, peper en kruidnoot 
    Bakboter

    Bereiding

    Als eerste maken we van het gehakt mooie balletjes, verwarm ondertussen de vetstof.
    Ondertussen maken we de tomaten schoon en in 4 stukken, dit doen we ook met de uien.
    En doen dit in een grote kookpan laten dit stoven. We bakken de balletjes aan de buitenkant in het vetstof mooi bruin, vervolgens als ze gebakken zijn mogen ze bij de tomaten in de kookpan. Laat dit alles samen nog een half uurtje tot drie kwartiertjes sudderen op het vuur.
    Smakelijk.

    Tip:
    Lekker met puree, of aardappelen met groene boontjes.

    10-01-2011 om 00:00 geschreven door AMBELAU_team  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vleesgerechten

    Archief per week
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • soepen (11)
  • vleesgerechten (2)


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs