Zoek je lekkere recepten hier kan je ze zeker vinden. Alvast smakelijk.
09-01-2011
Erwtensoep
Ingredienten voor 6 personen 500 gr aardappelen 400 gr spek ( ongezouten) een stuk 500 gr erwten 1 prei 1 takje selder ( witte) 2 uien 2 takjes tijm 2 blaadjes laurier zout en peper
Bereiding Als eerste laten we de erwtjes een nachtje weken in water. We schillen de aardappelen en pellen de uien, dan spoelen we de prei en de selder. Vervolgens snijden we de groenten in grove stukken. Het spek ontdoen van de zwoerd. Giet de erwtjes af en dan doen we ze in een kookpan met 1.5 liter water. Breng aan de kook, doe er het spek, tijm en laurier bij en laat 40 minuutjes koke onder deksel. Voeg daarna de groentjes erbij en kruid met peper en zout. Laat vervolgens nog eens 20 minuutjes koken onder deksel. Neem het spek en de kruiden weg en doe door een roerzeef of mix met een mixer. Breng terug tot kookpunt. Snij het spek in stukjes voeg ze er terug bij en breng op smaak met peper en zout. Serveer heet.
Tip: Ook lekker met stukjes ringworst en worteltjes.