Appel notencakexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />700 g appelen in kleine stukjes, besprenkeld met citroen
250 g boter
200 g suiker
1 pakje vanillesuiker
3 eieren
350 g bloem
1 pakjes bakpoeder
200 g opgeklopte room
125 g gehakte hazelnoten
50 g gehakte zonnebloempitten
100 g bruine suiker
Meng appelen met boter, suiker, eieren en bloem. Doe helft van deeg in beboterde springvorm.
Doe noten en bruine suiker in blender.
Verdeel de notenmengeling over het deeg.
Doe rest van deeg bovenop notenmengeling.
Bak 75 min op 180°C.
New York Cheesecake
6 el boter
200 g verkruimelde koekjes
400 g roomkaas
2 eieren
140 g suiker
1 pakje vanillesuiker
400 ml slagroom
55 g suiker
4 el water
250 g bosbessen
1 tl maïzena of arrowroot
Roer koekjeskruimels door gesmolten boter.
Bekleed bodem van springvorm met koekjeskruimels.
Meng kaas, eieren, 100 g suiker en vanillesuiker.
Giet mengsel in de vorm.
Bak taart 20 min op 190 °C.
Laat 20 min afkoelen.
Schep geklopte slagroom op taart en laat nog 10 min in oven.
Laat taart 8 uren afkoelen en opstijven in frigo.
Kook bosbessen met suiker en maïzena totdat het sap ingedikt is.
Doe bosbessenmengsel vlak voor serveren op taart.
|