ik denk dat onderstaande keuken ergens in het Leuvense te bewonderen is. Toch zijn er sommigen ingetrapt tot groot jolijt in Houthalen-oost. Vandaag zijn ze pas aan de onze begonnen, dus komen eten is er niet bij.
PS. wie het dichtst bij de Clarissen woont, gelieve ze eieren te gaan brengen vr goed weer vlg weekend.
Ik denk wel dat je het mis op hebt,wij zijn hier met het dak bezig, ook niet min, alle dakgoten schilderen ,wie komt er helpen?met dit weer ,Ons Lutgard ja ,die is weer weg ;
Ik denk wel dat je het mis op hebt,wij zijn hier met het dak bezig, ook niet min, alle dakgoten schilderen ,wie komt er helpen?met dit weer ,Ons Lutgard ja ,die is weer weg ;
ik vind dat er weinig op de blog wordt geschreven ,ik kijk er regelmatig op ,heeft dan echt niemand iets te vertellen?of wachten ze tot 25 juni?,wij gaan op verlof de 8ste juni tot 18 juni,dus!!!!
Op deze zeer warme Paasdag van 24/04/2011 vierden we Ben 60 ! Na de aangetrouwde familie werden de echte Claeskes verwacht. Ben stak ons tussen de houtblokken in een tent van de wielerclub. Eten, drinken, babbelen, kaarten en de avond was om. De ziekte van Lyme werd uitvoerig besproken..... Gilbert won die dag Luik - Bastenaken - Luik. Het liedje van Suzie werd niet gevonden. Geen nood, Youtube helpt.
Hilde, Maurits, Lut, Antoon, Mia, Fons, Theo, Johan, Milou, Guido, Ben, Wiesje, An, Linda en Mieneke Poes.
Maak een court-bouillon. Neem hiervoor een grote pot gevuld met water. Doe alle ingrediënten voor de court-bouillon erbij, breng zachtjes aan de kook en laat 10 minuten trekken. Pocheer de vismoten gaar in de bouillon. Zorg ervoor dat de bouillon net onder het kookpunt blijft. Laat de moten uitlekken, verwijder het vel van de vis en strooi er wat zeezout over.
maak de mousseline saus:
Maak geklaarde boter. Neem hiervoor een pan en smelt hierin op een zacht vuur de boter, schuim af. Klop in een andere pan op een zacht vuur de eidooiers los met een scheutje water. Haal van het vuur en blijf kloppen. Roer er voorzichtig de geklaarde boter door en breng op smaak met zout en cayennepeper.
Kook de aardappelen in weinig gezouten water in 20 min. gaar. Verhit de helft van de boter en fruit de ui hierin. Voeg de knoflook en kerriepoeder toe en fruit even mee. Roer op een zacht vuur de roomkaas en tomatenblokjes eronder.
Giet de aardappelen af en stoom ze in ca. 5 minuten droog. Voeg de warme melk, de resterende boter en peper toe en stamp dit tot een luchtige puree. Roer het tomaten en ui mengsel samen met de geraspte kaas door de aardappelpuree. Garneer de puree met de peterselie.
Naar verluidt zijn er twijfels over de juiste datum van ons weekend daarom hier nog eens de juiste periode: van vr. 24 t/m zo. 26 juni 2011. We kunnen daar terecht vanaf 16.00 u. Hierbij een filmke om u in te leven: http://www.youtube.com/watch?v=_DP5CkPb1iI
En het adres: Hoeve Jadoul Hoogstraat 34 3890 Vorsen 011/88.23.54
Route beschrijving : Vanuit Hasselt richting Hannuit over Sint Truiden . Aan de verkeerslichten van Gingelom links nemen ; Op een afstand van ongeveer 4 km komt u uit op een T kruispunt , Neem daar rechts , volg steeds deze weg gedurende ongeveer 3 km . ( dwars door Rosoux ) richting Vorsen . De toegang naar de vakantie verblijven is via de Brouwerijstraat = de eerste straat links na onze privé oprit.