Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

02-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paddenoverzetactie: Loerstraat en Meeuwerstraat afgesloten.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In het vroege voorjaar, meestal vanaf half februari, ontwaken amfibieën zoals padden en salamanders uit hun winterslaap. Op stap naar een geschikte voortplantingspoel moeten de diertjes soms drukke wegen oversteken in onze dicht bevolkte wijken. Daar schuilt het grote gevaar en vallen er jaarlijks heel wat verkeersslachtoffers. De paddentrek duurt normaal tot begin april.

Naar jaarlijkse traditie sluit de stad Genk de Meeuwerweg (uitkomend in Houthalen-Oost) volledig af en dit vanaf begin februari tot eind maart om de padden bij hun oversteek te beschermen. Hou hier dus rekening mee.

Paddentunnels in de Loerstraat.
Ook wordt opnieuw een paddenoverzetactie georganiseerd in de Loerstraat in onze gemeente. Hier wordt in samenwerking met vzw Milieugroep de Mangelbeek en Natuurpunt jaarlijks een paddenoverzetactie georganiseerd. Jaar na jaar bereiken deze vrijwilligers hier schitterende resultaten, zoals onderstaande tabel illustreert. Ook worden er zeer zeldzame soorten teruggevonden, zoals de alpenwatersalamander en de vinpootsalamander. Omwille van deze schitterende resultaten werd beslist om in de loop van 2010 paddentunnels aan te leggen in de Loerstraat voor een optimale bescherming van de amfibieën te garanderen.  

Volgende diertjes werden de voorbije jaren in de Loerstraat geholpen:

2006

2007

2008

  Gewone pad

2217

1130

1865

  Bruine kikker

375

522

1818

  Groene kikker

89

62

91

  Alpenwatersalamander

263

263

170

  Vinpootsalamander

22

13

86

  Kleine watersalamander

18

18

156

  Totaal

2984

2008

4186

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (2)
01-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Investeringswerken aan De Teut en Ten Haagdoornheide.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In de zomer van 2010 gaat het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) van de Vlaamse Overheid 800.000 euro investeren in de verbetering van de wegen in het natuurreservaat De Teut in Zonhoven en Ten Haagdoornheide in onze gemeente. Met de werken worden er ook comfortabele parkings met onthaalzones, inclusief hondenuitlaatzones, aan de invalswegen aangelegd. Omwille hiervan zijn onlangs op verschillende plaatsen bomen gekapt zodat de inrichtingswerken vlot kunnen worden uitgevoerd.

Bezoekers kunnen tijdens de werken enige hinder ondervinden, maar naderhand zal de wegen- en onthaalinfrastructuur er beter dan ooit bij liggen. Het Agentschap voor Natuur en Bos vraagt begrip voor de tijdelijke situatie en het eventuele ongemak.

Voor meer informatie en vragen kan je contact opnemen met het Agentschap voor Natuur en Bos, 011 74 24 50.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armoede, ook bij ons.
Klik op de afbeelding om de link te volgen De Limburger verdient 9 procent minder dan de gemiddelde Vlaming. Dat blijkt uit de cijfers die het Nationaal Instituut voor de Statistiek heeft bekendgemaakt.
Met een gemiddeld netto belastbaar inkomen van 15.607 euro mag de Vlaming dan wel rijker zijn dan de gemiddelde Belg, toch is dat niet zo voor de Limburger. Limburg is nog steeds het arme broertje van Vlaanderen. Met een gemiddeld netto belastbaar inkomen van 14.335 euro doet de provincie het slechter dan de rest. Zo verdient de gemiddelde Limburger maar liefst 3.009 euro minder dan de gemiddelde inwoner van Vlaams-Brabant.

Vooral de Maasmechelenaren, Kinrooienaren en Genkenaren doen het slecht. Zo verdient een gemiddelde inwoner van Maasmechelen in 2007 12 procent minder dan de gemiddelde Limburger. De inwoners van Herstappe verdienen gemiddeld het meest. Met 17.213 euro doen ze het jaarlijks maar liefst 36 procent beter dan de Maasmechelenaren.

De armoedegrens in Vlaanderen ligt op een maandinkomen van 932 euro. In Vlaanderen zit 13 % van de bevolking onder deze armoedegrens. In veel gevallen gaat armoede gepaard met schulden. De top drie bestaat uit energieschulden, leningen op afbetaling en gezondheidsschulden.

Uiteraard speelt ook werkloosheid een grote rol.
In Houthalen-Helchteren waren er in 2008 (meest recente cijfers) maar liefst 1 198 inwoners werkloos. Opvallend hierbij is dat veel werkzoekenden ouder zijn dan 30 jaar. Het gaat dus lang niet alleen over jongeren. Mensen die het financieel niet breed hebben, kunnen vaak via een sociale woningmaatschappij een sociale woonst kopen of huren. In Houthalen-Helchteren wonen 846 gezinnen in een sociale woning.
Bij de bestrijding van armoede is het belangrijk dat al vroeg wordt ingegrepen. Wetende dat er in onze gemeente jaarlijks nog tientallen kinderen geboren worden in een kansarm gezin, is er dus nog een hele weg af te leggen.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groen-land Decor uit onze gemeente is de beste decorbouwer van België.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Experience – hét referentiemagazine voor de evenementensector – bekroonde Groen-land Decor uit Houthalen-Helchteren tot beste decoratiebedrijf in België.
In een bevraging van de 500 belangrijkste Belgische bedrijven en 200 eventprofessionals behaalde Groen-land de hoogste scores, zowel op het vlak van bekendheid als appreciatie. Al meer dan 22 jaar tovert Groen-land elke locatie om tot een sfeervolle en unieke plaats om te feesten of zaken te doen. Het kostenbewuste verhuurconcept voor stijlvolle beursstanden en sfeerrijke themadecors valt bij vele eventprofessionals en bedrijven in de smaak. Proficiat aan het Groen-landteam!
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perron-Oost viert 1-jarig bestaan.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het lokaal dienstencentrum Perron-Oost in Houthalen-Oost viert op 2 maart haar eerste verjaardag. Hiervoor dokterde het centrum een leuke verjaardagsweek uit. Elke dag zet het centrum een bepaalde les in de kijker waaraan iedereen gratis mag deelnemen. Maandag start met een les lijndansen, dinsdag volgt plezierig bewegen met NIA, woensdag is het de beurt aan Tai Chi, donderdag leren we werken met google maps, georganiseerd door Digidak en de week wordt afgesloten op vrijdag met volksdansen.
Geen verjaardag zonder taart: als toetje biedt Perron-Oost iedereen elke dag een stukje verjaardagstaart aan in de cafetaria!

Opgelet, vanaf maandag 1 maart 2010 wijzigen de openingsuren van het dienstencentrum.
Perron-Oost zal vanaf 1 maart alle weekdagen geopend zijn van 9.30 uur tot 17uur, behalve op vrijdag van 9.30 uur tot 16 uur.
Voor meer info kan je contact opnemen met centrumleidster Cindy Gust op het telefoonnummer 089 460 480.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burgemeester blijft zich verzetten tegen nieuwe verbrandingsoven.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Burgmeester Yzermans van Houthalen-Helchteren blijft zich verzetten tegen de mogelijke komst van een nieuwe, grotere verbrandingsoven op Centrum Zuid. Hij herhaalde dat deze week nogmaals luidop als reactie op het standpunt dat politiek Limburg innam vóor deze oven.

De drie grootste Limburgse politieke families; CD&V, SP-A en Open VLD gaven in een gezamenlijk verhaal duidelijk aan voorstander te zijn van de inplanting van een grote verbrandingsoven op de locatie van de huidige oven in onze gemeente. Yzermans is hier niet over te spreken. Met de standpuntinname van SP-A Limburg lijkt het wel of Yzermans hiermee stilaan alleen komt te staan.
De politieke fracties willen wel bekijken of een samenwerking tussen de verbrandingsoven en de Group Machiels niet mogelijk is. Immers Machiels, uitbater van het REMO-stort, plant ook een afvalverwerkingsinstallatie op de stortterreinen. In het verleden gaf burgemeester Yzermans al aan dat hij niet per defenitie tegen de plannen van Machiels is. Het gaat hier dan ook om een ander type van afvalverwerking.

Het lijkt er sterk op dat heel deze vete tegen de oven, nog een staartje krijgt. Burgemeester Yzermans dreigt er alvast mee als gemeente uit de Limburgse afvalintercommunale te stappen. Het is deze afvalintercommunale die de oven steunt. Of het dwarsliggen van het gemeentebestuur de oven zal kunnen tegenhouden, lijkt onwaarschijnlijk.
Voorzitter van Bionerga is dhr. Ludo Kelchtermans, ondervoorzitter is voormalig voorzitter van SP-A Limburg Paul Butenaerts. Bionerga beheert de verbrandingsoven. Het lijkt hierbij onwaarschijnlijk dat het zware oppositiewerk van Yzermans in dank zal worden afgenomen door SP-A Limburg.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beheerswerken op militair domein door vzw Mangelbeek.
Klik op de afbeelding om de link te volgen De leden van vzw Mangelbeek voeren op zaterdag 27 februari opnieuw onderhoudswerkzaamheden uit op het militair domein van Helchteren. Al sinds 1994 doen deze vrijwilligers dit om het mooie natuurgebied aldaar in stand te houden.
Iedereen die interesse heeft, kan meewerken. Meer info vind je bij Johan Lemmens (tel. 0497720527).
Dit maal gaan de vrijwilligers zich toeleggen op het verwijderen van houtopslag, specifiek in de buurt van het ven van de Laambeek. Met deze werken wil de vzw een aantal plantensoorten zoals gagel en natte heide meer ontwikkelingskansen geven.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsen graveren in 2010.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het gemeentebestuur gaat samen met de preventiedienst ook in 2010 opnieuw iedereen de kans bieden om zijn of haar fiets te laten graveren. Een gegraveerde fiets schrikt fietsdieven af. Wordt hij toch gestolen, is de kans bij een gegraveerde fiets veel groter dat hij teruggevonden wordt.
Op volgende data kan je je fiets laten graveren;
- woensdag 3 maart (14-16 uur)
- zaterdag 3 april (10-12 uur)
- woensdag 5 mei (14-16 uur)
- zaterdag 5 juni (10-12 uur)
- woensdag 7 juli (14-16 uur)
- zaterdag 7 augustus (10-12 uur)
- woensdag 1 september (14-16 uur)
- zaterdag 2 oktober (10-12 uur)
Het graveren gebeurt in de Vrijetijdswinkel op Centrum-Zuid 1111 (info: preventie@houthalen-helchteren.be)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Houthalen-Centrum is de wijk in de kijker in 2010.
Jaarlijks plaatst het gemeentebestuur een wijk in de kijker. Voor 2010 is dit Houthalen-Centrum. Met deze wijkfocus wil het gemeentebestuur de samenwerking tussen de verschillende buurten versterken. Hierbij wordt extra aandacht geschonken aan de vrijetijdsinitiatieven die in de wijken leven.
Voor 2010 zijn alvast volgende acties gepland in Houthalen-Centrum:
- 6 maart : vertelcaroussel
- 23 maart: erfgoedwandeling
- 31 maart: buitenspeeldag
- 5 mei: megalunch en tentoonstelling
- 16 juni: G-sportdag

Verder zullen er ook een aantal langlopende projecten zijn:
- van april tot juni: Beweegproject: samen werken aan de conditie
- 26 april - 21 mei: interactieve tentoonstelling 'Talen mijn gedacht'
- 1-9 oktober: milieuweek
- november: week van de smaak

De wijkschepen van dienst is voor Houthalen-Centrum schepen Patrick Pollers.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisvuilzakken: vergeet ze niet!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het gemeentebestuur organiseert opnieuw een verdelingsronde van huisvuilzakken voor haar inwoners. Je kan de huisvuilzakken op volgende momenten komen ophalen:
- Helchteren: maandag 1 maart (13-17 uur) in CC De Roepsteen (St. Trudoplein)
- Houthalen-Oost: dinsdag 2 maart (13-17 uur) in Ontmoetingscentrum 't Park (Kastanjestraat)
- Meulenberg: woensdag 3 maart (13-17 uur) in CC Casino (Varenstraat)
- Houthalen-Centrum: zaterdag 6 maart (9-12 uur) in het gemeentehuis

Als je huisvuilzakken gaat afhalen, is het belangrijk dat je je gemeentekaart meeneemt. Als je die niet meer vindt, dan moet je je identiteitskaart zeker bij je hebben. Wie op deze dagen niet kan, heeft nog de mogelijkheid om tot 31 december 2010 de huisvuilzakken af te halen aan de onthaalbalie van het gemeentehuis.

Terugname huisvuilzakken
Heeft u ongeopende pakken huisvuilzakken teveel, dan kan je die nog tot en met zaterdag 27 februari 2010 inleveren bij het gemeentelijk containerpark op industrieterrein Europark. Alleen de rollen die nog een gele hoes hebben, worden teruggenomen. De verpakking mag niet geopend zijn. Voor een grote rol huisvuilzakken krijg je 3,22 euro terug, voor een kleine rol 1,61 euro.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
23-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wijers: uniek gebied met 1 175 vijvers.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Je zou het vanuit de lucht moeten zien, maar De Wijers is een uniek gebied in Vlaanderen dat in totaal 1175 vijvers herbergt.  De Wijers strekt zich uit over 7 gemeenten, waaronder Lummen, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren en Zonhoven.

Om dit uniek gebied te vrijwaren voor de toekomst én te versterken, engageerden 14 partners zich om samen een masterplan uit te werken voor De Wijers. Het is dan ook een uniek landschap met een enorme rijkdom aan biodiversiteit.  Het masterplan beoogt een optimale ontwikkeling en duurzaam beheer van dit uniek cultuurhistorisch erfgoed.  Meer info over dit project vind je op www.vlm.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Situatie tussen dhr. Bielen en het OCMW lijkt volledig te escaleren.
Het zit er bovenarms op tussen dhr. Bielen en de directie van het OCMW-rusthuis Vinkenhof in Houthalen-Helchteren. Eerder berichtten wij op deze website al dat de OCMW-raad een toegangsverbod uitsprak tegen twee personen om het rusthuis Vinkenhof te betreden. In de persmededeling die hieromtrent gebeurde, legde OCMW-voorzitster Van Wortswinkel uit waarom deze drastische maatregel genomen moest worden. "De beslissing om deze dringende maatregel te nemen, komt er nadat de externe dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk een reeks klachten registreerde die telkens over bovenvermelde 2 personen handelden. Uit het rapport van de externe preventiedienst blijkt dat het gedrag van de 2 bewuste bezoekers dermate zwaar doorweegt op het personeel dat er sprake is van ‘angstgevoelens, verhoogd onveiligheidsgevoel, twijfels over het eigen functioneren, aantasting van de integriteit, impact op de hulpverlening en op de onderlinge samenwerking’. Ook meerdere familieleden van andere rusthuisbewoners dienden officiële klachten in over de houding van de 2 bezoekers."

Kort onderzoek leerde dat de 2 bezoekers die het toegangsverbod opgelegd kregen, dhr. Bielen en zijn partner zijn. Dhr. Bielen is al een aantal jaren de wettelijk vertegenwoordiger en vertrouwenspersoon van mevrouw Tonia Nouwens, een 102-jarige rusthuisbewoonster van het Vinkenhof. In het verleden kwamen dhr. Bielen en het OCMW-bestuur al meermaals met mekaar in conflict. Hij doet zijn kant van het hele verhaal uit de doeken op zijn website. Wij brengen u graag ook zijn verhaal.

"Dat de relatie tussen het OCMW van Houthalen-Helchteren en de vertegenwoordiger en vertrouwenspersonen van de 102-jarige rusthuisbewoonster Antonia Nouwens al geruime tijd verzuurd is, is geen nieuws meer. Talloze gerechtelijke procedures en kritische opmerkingen waarbij Bielen het op zijn website www.ouderenhart.be opneemt voor de belangen en het welbehagen van ouderen en rusthuisbewoners, spreken daarbij voor zich. Dat het OCMW nu Bielen en zijn partner, die ook belangrijke mantelzorgtaken over de 102-jarige Tonia Nouwens waarnemen, het bezoek tot de hoogbejaarde in het rusthuis willen verbieden, tart elke verbeelding" aldus een mededeling van dhr. Bielen zelf.

OCMW-raad niet unaniem achter deze beslissing.
Dhr. Bielen vindt het ook ongehoord dat de maatregelen die tegen hem en zijn partner uitgevaardigd zijn, genomen werden door de OCMW-raad, zonder dat deze volgens hem het hele dossier vooraf deftig kon inkijken. Dhr. Bielen haalt hierbij de notulen van de betrokken OCMW-raad aan.
Zijn stelling als zouden de OCMW-raadsleden niet het hele dossier deftig hebben kunnen inkijken alvorens ze hun beslissing namen, onderstreept Bielen met volgende regels uit de notulen: OCMW-raadslid Jean-Pierre Mantels onthoudt zich bij de stemming over het toegangsverbod, waarbij hij stelt vooraf niet in de mogelijkheid te zijn geweest het gehele voorliggende dossier te onderzoeken.

Dhr. Bielen vraagt zich dan ook luidop af waarom de OCMW-raadsleden niet de noodzakelijke en integrale dossierkennis tot zich namen, alvorens ze een dergelijke maatregel goedkeurden. Bielen stelt zich duidelijk vragen over het al dan niet verantwoord stemgedrag van de raadsleden.

Plooien gladstrijken? Zelfs mijn aangetekende brieven werden niet beantwoord!
In haar persmededeling laat het OCMW-bestuur ook uitschijnen dat het eerder al tal van pogingen ondernam om de plooien met dhr. Bielen glad te strijken. "Het OCMW-bestuur benadrukt dat in het verleden meermaals getracht werd om de plooien met betrokkenen glad te strijken, maar dat hier nooit op werd ingegaan. De directie en het beleid van het woonzorgcentrum Vinkenhof betreuren dit ten zeerste en zien dan ook geen andere uitweg in dit dossier" luidt het in de perstekst.

"Dit is je reinste onzin", aldus Bielen. "Dat het OCMW durft stellen dat het in het verleden meermaals getracht heeft om de plooien met betrokkenen glad te strijken, maar dat daar nooit op werd ingegaan, doet op een schrijnend leugenachtige wijze de waarheid geweld aan" aldus Bielen. "Sinds we de website www.ouderenhart.be opstarten, volgden volgens Bielen de OCMW-pesterijen elkaar in snel tempo op. Bielen geeft hiervoor een aantal voorbeelden. Zo kreeg hij volgens eigen zeggen geen afschrift van een volwaardig verpleegdossier, een strafklacht en een dubbele dagvaarding voor laster en eerroof werd zowel in naam van de OCMW-secretaris als van het OCMW zelf betekend. Er waren volgens hem intimiderende aanmaningen van het OCMW opdat Bielen en zijn partner meer afstand van de bewoners moesten nemen en een door het OCMW georganiseerde familiesamenkomst van 7/10/2009 werd misbruikt om Bielen als onaangekondigd agendapunt te diaboliseren.

Uitzichtloze situatie.
Het mag duidelijk zijn dat de situatie de voorbije maanden fameus geëscaleerd is. Dat leidde onder meer tot een aantal gerechtelijke procedures tussen het OCMW en dhr. Bielen. Maar dhr. Bielen haalt hierbij op zijn website wel duidelijk aan dat de procedures die het OCMW of haar secretaris opstartte, het OCMW in eerste instantie steeds in het ongelijk gesteld werd en dat de beroepsprocedures nog lopende zijn. Ook de beschikking van de rechter in eerste aanleg op 6/07/2009 stelt dat er eerst ten gronde een uitspraak aangaande de strafklacht wegens 'laster en eerroof' dient te zijn, vooraleer er eventueel gevolg kan gegeven worden aan de eisen van de aanleggende partij.
Zonder evenwel de uitspraken van beroepsprocedures af te wachten, wil het OCMW nu Bielen en zijn partner het bezoekrecht aan hun 102-jarige beschermelinge in het rusthuis verbieden. Zelfs al heeft dat voor de hoogbejaarde Nouwens een onaanvaardbare impact, aldus Bielen op zijn website.

Geen eerlijke procedure.
Vooraleer overgegaan kon worden tot het ontzeggen van de toegang van dhr. Bielen en partner tot het rusthuis, ondernam het OCMW-bestuur uiteraard een aantal maatregelen. Zo werd er door MENSURA een rapport opgesteld, met getuigenissen die volgens dhr. Bielen "gestoeld zijn op selectieve getuigen die eenzijdig door het OCMW werden aangeboden en daardoor voor geen objectiviteit garant kan staan". Bielen haalt op zijn website ook zijn vermoeden aan dat de verzuurde relatie tussen hem en de OCMW-secretaris aan de grondslag ligt van dit hele verhaal.

Daarnaast laat Bielen weten dat hij niet van plan is de 102-jarige Tonia als een dier af te leveren en op te halen langs de straat. Het leidt dus geen twijfel dat Bielen het hier niet bij zal laten en dat ook dit jammerlijke verhaal nog een staartje zal krijgen. In de OCMW-mededeling staat echter duidelijk vermeld dat de ordemaatregel uit een tijdelijk toegangsverbod tot het rusthuis en het domein Vinkenhof bestaat.
Hopelijk vindt het gezond verstand hierin toch nog zijn weg en zal de 102-jarige Tonia Nouwens, die momenteel in het ziekenhuis verblijft, hier niet opnieuw de dupe van worden.
Wie het hele verhaal van dhr. Bielen wil nalezen, kan terecht op volgende website: http://www.ouderenhart.be/GETUIGENISSEN-ERVARINGEN/VINKENHOF/Vinkenhof.htm.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (21 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winkeldief op heterdaad betrapt.
Een winkeldief is zaterdagmiddag op heterdaad betrapt in een warenhuis op de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Oost.
De man werd staande gehouden tot de politie daar was om hem te verhoren.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Post erkent problemen door het winterweer.
Klik op de afbeelding om de link te volgen
In onze gemeente waren er de voorbije weken heel wat dagen dat niet overal post werd besteld. Het gure winterweer was de boosdoener en de Post geeft dat nu ook toe. Ook wij ontvingen heel wat vragen van inwoners die meldden dat ze dagenlang geen post ontvingen.
Onder meer in Houthalen-Oost werd er op 5,12, 15 en 17 februari geen post besteld. De postbodes van konden de post van een aantal wijken niet overal elke dag bestellen, omdat de weg er te gevaarlijk bij lag (sneeuw). Ze hebben wel geprobeerd om iedereen om de twee werkdagen post te bezorgen. Met de lente die in aantocht is, hopen ook wij dat dit euvel nu van de baan is.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
20-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komt er een samenwerking tussen CC Casino en CC Muze uit Heusden-Zolder.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Bloeit er een mooie samenwerking tussen het Cultuurcentrum Casino in Meulenberg en Cultuurcentrum Muze in Heusden-Zolder, dat is de vraag die momenteel leeft. Het is in ieder geval wel zo dat er hieromtrent eerste verkennende gesprekken gevoerd worden tussen enerzijds Gerard Aerts, voorzitter van CC Casino in onze gemeente, en Hugo Ketelslegers, de voorzitter van CC Muze. Beide heren onderzoeken de mogelijkheden om tot een structurele interculturele en intergemeentelijke samenwerking te komen. Benieuwd of het er ooit van komt...
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe afrit E 314 - Centrum Zuid is open.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vrijdagochtend is op de E 314 richting Lummen, ter hoogte van Houthalen-Helchteren, de nieuwe afrit die rechtstreeks naar het industriepark Centrum- Zuid leidt, geopend. Als je vanuit Genk komt, kun je via deze afrit rechtstreeks naar het industriepark rijden. Ook via de Grote Baan richting Helchteren, kun je zo naar Centrum-Zuid.

De creatie van deze nieuwe afrit kadert al in de plannen voor de Noord-Zuid omleidingsweg. Deze nieuwe afrit biedt het voordeel dat veel minder vrachtwagens over de Grote Baan moeten rijden om naar het industrieterrein te gaan. De vrachtwagens die vanuit Genk komen, zullen dus niet eerst de Grote Baan moeten oprijden om vervolgens aan het McDonalds-kruispunt links af te slaan.
Wat vele niet weten is dat ook de vrachtwagens die vanuit Zonhoven komen, via een vroegere dienstweg de nieuwe afrit kunnen oprijden. De vrachtwagens die vanuit het industriepark opnieuw de E314 opwillen, zullen wel nog via de Grote Baan richting Hasselt rijden. Maar zij zullen dus alleen rechts af moeten slaan.

Voor de afrit is een deel van pechstrook gebruikt, verder is er ook 600 meter nieuwe weg aangelegd. De werken zijn in augustus gestart en hebben 1,4 miljoen euro gekost.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
18-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OCMW Houthalen-Helchteren legt toegangsverbod op aan twee bezoekers van rusthuis Vinkenhof.

Welzijn en veiligheid personeel rusthuis Vinkenhof krijgen voorrang.
De raad voor maatschappelijk welzijn besliste donderdagavond 18 februari 2010 om met onmiddellijke ingang 2 regelmatige bezoekers van het woonzorgcentrum Vinkenhof een ordemaatregel op te leggen. Beiden zijn geen familieleden maar wel een goede kennis van een rusthuisbewoner. De ordemaatregel bestaat uit een tijdelijk toegangsverbod tot het gebouw en domein Vinkenhof.

De beslissing om deze dringende maatregel te nemen, komt er nadat de externe dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk een reeks klachten registreerde die telkens over bovenvermelde 2 personen handelden. Uit het rapport van de externe preventiedienst blijkt dat het gedrag van de 2 bewuste bezoekers dermate zwaar doorweegt op het personeel dat er sprake is van ‘angstgevoelens, verhoogd onveiligheidsgevoel, twijfels over het eigen functioneren, aantasting van de integriteit, impact op de hulpverlening en op de onderlinge samenwerking’. Ook meerdere familieleden van andere rusthuisbewoners dienden officiële klachten in over de houding van de 2 bezoekers.

Het OCMW-bestuur benadrukt dat in het verleden meermaals getracht werd om de plooien met betrokkenen glad te strijken, maar dat hier nooit op werd ingegaan. De directie en het beleid van het woonzorgcentrum Vinkenhof betreuren dit ten zeerste en zien dan ook geen andere uitweg in dit dossier. De rechtstreeks betrokken rusthuisbewoner(s) zal en mag echter niet de dupe zijn van de getroffen maatregel. Zo is contact tussen de 2 betreffende bezoekers en de bewoners toegestaan, maar enkel en alleen onder strikte voorwaarden.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kazerne Helchteren in september al dicht.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Er komt opnieuw een wending in het sluitingstraject dat minister voor Defensie Pieter De Crem vorig jaar uit zijn hoed toverde voor een resem legerkazernes. In een versneld tempo zullen een aantal kazernes nog dit jaar volledig dicht gaan. Dat blijkt uit een interne nota van de Chef Defensie, Charles-Henri Delcour.

In de verschillende militaire kwartieren die hun deuren moeten sluiten, wordt het personeel nog voor de zomer overgeplaatst. Tegen september van dit jaar worden al enkele kwartieren gesloten, onder meer het kwartier Commandant Van Dooren in Leopoldsburg en kwartier Helchteren in onze gemeente.

De 31 medische antennes die moeten verdwijnen, zullen in juli van dit jaar al gesloten worden. Volgens eerdere nota's zouden de betrokken militairen een jaar op voorhand worden ingelicht, maar dat is nu niet gebeurd. De socialistische vakbond ACOD is alvast in alle staten. Het is niet duidelijk of er acties zullen volgen vanuit de militairen op dit toch wel verrassend nieuws.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carjacking in Meulenberg.
Woensdagochtend omstreeks half zeven werd een vrouw bedreigd aan de Koolmijnlaan in Houthalen. Het slachtoffer wilde net in haar bestelwagen stappen, toen twee mannen op haar afliepen. De jonge vrouw werd tegen de grond geslingerd, waarna het tweetal in haar wagen sprong. Ze reden weg in de richting van Heusden-Zolder.
De politie kwam ter plaatse voor een buurtonderzoek. Van de daders ontbrak woensdagavond nog elk spoor. De vrouw raakte bij de carjacking niet gewond. Ze was emotioneel wel erg aangeslagen.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minister Bourgeois bezoekt Houthalen-Helchteren.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vlaams minister van Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering, Toerisme en Vlaamse Rand Geert Bourgeois (N-VA) bezoekt aanstaande maandag 22 februari in de namiddag onze gemeente. De reden van zijn bezoek is in de eerste plaats het ondertekenen van het beschermingsbesluit ten gunste van het CC Casino in Meulenberg. Gekoppeld aan deze ondertekening zal de minister ook stilstaan bij het erfgoed van de koolmijn in onze gemeente. Zo bezoekt hij niet enkel het CC Casino, maar ook de wijk Meulenberg, het hoofdgebouw van de koolmijn (vrijetijdswinkel), het mijnmuseum 'Ons Mijnverleden' en de vroegere mijnschool TIKB.
Het gemeentebestuur zal deze gelegenheid te baat nemen om ook met de minister een woordje te doen over de toekomstplannen voor het mijnterrein. De minister zal verder kunnen kennismaken met de erfgoedtoeristische projecten van vzw Het Vervolg, 'mijnstreektours' en 'sleutelfiguren'.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Volg het nieuws van Houthalen-Helchteren ook op facebook:

Inhoud blog
  • 32ste tentoonstelling van rashoenderclub Het Scharrelhoen
  • Infosessie over elektrische voertuigen in Greenville
  • Rommelmarkt op Kelchterhoef
  • Arrestaties in drugsonderzoek
  • Volks landbouwgebeuren op 't Sonnis
  • Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
  • Misschien is judo wel joúw sport!
  • Gemeente schenkt 1000 euro aan vzw Chautaara
  • Heide stilaan op zijn mooist
  • Slachtbonnen zullen 5 euro kosten
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Vindt u dat er een tijdelijke brug moet komen aan het kruispunt Grote Baan - Koolmijnlaan?
    ja
    neen
    Bekijk resultaat

    Laatste commentaren
  • offerschande (Equal)
        op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
  • integratie-ambtenaar (Oma)
        op Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
  • aquagym (zwemles)
        op Aquagym
  • een eigen kijk op kosten (schaapjesteller)
        op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
  • {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


    http://users.telenet.be/jww  
    www.actiefww.com  
    www.avthouthalen.be

    www.bc-helchteren.be

    www.bchouthalen2000.be
    www.bennewed.be

    www.broederkring.be

    www.chirohelchteren.be

    www.chirohelchteren.org

    www.cosimo.be/Meulenberg 

    www.danzav.centerrall.com

    www.dbchouthalen.be

    www.debiekorf.be

    www.delijn.be

    www.denoordzuid.be

    www.diabolichell.be

    www.donboscohelchteren.be

    www.doopie.be 

    www.dropshot.be

    www.fchelson.be

    www.fphouthalen-genk.be

    www.gezinsbond-helchteren.be

    www.groenhouthalen-helchteren.be

    www.gr5wandelaarshelchteren.be
    www.helchterenvv.be

    www.hengelhoef.net
    www.khhoeverheidegalmlillo.be

    www.home.scarlet.be/albert.vandijck

    www.hondenschoolderoedel.be

    www.houthalen-helchteren.be

    www.houthalen-helchteren.cdenv.be
    www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

    www.houthalensracingteam.be
    www.hvchelchteren.be  

    www.illusio.be

    www.infogids-online.be

    www.jckreasa.be

    www.jeugdhuisthebassment.be

    www.kelchterhoef.be

    www.kreasa.be

    www.ksjhouthalen.be

    www.kwbhelchteren.be

    www.lachfestival.be

    www.lgcc.be
    www.limburgadembenemend.be

    www.mish-mash.be

    www.molenheide.be

    www.mrk-houthalen.be

    www.oc76.be

    www.parkfc.be

    www.poppunt.be

    www.rimo.be

    www.rotary-houthalen.be

    www.schooldeschakel.be

    www.sdhh.be
    www.selishouthalen.be

    www.terdolenfietshappening.be

    www.tvl.be

    www.userstelenet.be/
    ttcpalethouthalen
      
    www.villabasta.be

    www.vlabus.be
    www.wschelchteren.be

    http://www.hhoost.be/
    wijkvereniging/

    Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

    Zoeken in blog

    Archief per maand
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs