en zo gebeurde het dat er op de autowijding voor het eerst 12 oldtimertractoren verschenen. Er werd nogal gekeken ! We waren er allemaal nogal vroeg omdat we er vlug vanaf wilden zijn en nog een rondrit maken. Toen de pastorale medewerker zich met de emmer wijwater en de wijwaterborstel op een podium installeerde waren wij als eersten aan de beurt.
De emmer was nog boordevol, de borstel werd er diep in gestoken... ik kan je verzekeren : het leek meer op een 'doopsel' dan op een 'wijding'... een kletsnatte bedoening ! Die man zal wel gedacht hebben dat hij het 'goed' moest doen bij voertuigen die zoveel groter zijn dan een auto. Omdat we als eersten aan de beurt waren, hebben we nog een kleine rondrit gedaan in de directe omgeving... meer om de tijd te overbruggen tot er een frietkot open ging. We zouden met z'n allen frieten gaan eten bij Raf.
Even voor half twaalf parkeerden we bij Raf... nog even wachten en zijn zaak zou openen. Tijd dus voor wat foto's. Raf zijn parking was goed bezet met onze tractoren. De mensen uit de buurt vroegen zich al af wat er gaande was.
Daar stoorden wij ons niet aan. Iedereen bestelde volgens eigen honger en goesting. 't Was elk op eigen kosten. Na het frietkotbezoek vertrokken we met Harold op kop richting Stroobrugge. We hadden een trip in West-Zeeuwsch Vlaanderen in gedachten.
Van bij Raf reden we dwars door centrum Maldegem en via een stukje Noordstraat de Expressweg over. Ter hoogte van de Oude Aardenburgseweg verliet Harold ons... die moest op kraamvisite.
Boer nam vanaf dat punt de leiding... en over de vaart sloegen we linksaf om langs de achterkant van Eede Nederland binnen te rijden. Voorbij de nieuw-aangelegde natuurgebieden naderden we Oostburg voor een bezoek aan de Paardenmelkerij van Pieter Nortier.
We parkeerden er ons mooi op een rij... en een kind dat daar met een minitrekkertje speelde ging zich achteraan de rij ook parkeren... zou dat manneke ook al door de oldtimermicrobe besmet zijn ? Wij met z'n allen in het verbruikerszaaltje binnen voor een plasje en een drankje... en voor een onverwachte meevaller.
We werden uitgenodigd om 'gratis' een nieuw 'paarde-pannenkoekenrecept' uit te proberen... en van commentaar te voorzien. Daar zegden we geen nee op ! Ina, de vrouw des huizes, bakte ze zelf. Na de proeverij tracteerde 'baas Pieter' ons op een geleide rondgang op de veulenweide.
Wat kan die man vertellen over zijn paarden en veulens... Ik denk : zijn vrouw Ina komt pas nà de paarden op de eerste plaats. Ik neem aan dat zij het daar goed kan mee doen. Wel prettig als je ergens zo welkom ontvangen wordt... er kon van onze kant best nog een drankje aangeschaft worden, na zoveel welwillendheid.
Op verzoek van stad Drongen mocht Luc Bisschop een 25-tal oldtimer-tractoren verzamelen om, ter gelegenheid van Lunteren-kermis (10 mei), de festiviteiten rond het kasteel 'de Campagne' op te fleuren.
Er was afgesproken om samen te komen 'ten huize Bisschop' voor een kop koffie. Zoals het op moederdag past, was het stralend mooi weer... dus de koffie werd buiten geserveerd... gezellig bij een babbel, wachtend tot het tijd was om naar Drongen te vertrekken.
Toen het zover was, vertrokken we samen in colonne naar de kermislocatie. Luc begeleide 'zijn tractoren' met de moto om, waar het aan zijstraten nodig mocht zijn, het verkeer wat te regelen.
In aaneengesloten groep naar 'de Campagne' dus. Dat is een kasteel van vroegere waalse adel, dat diende als buitenverblijf voor de zomervakanties 'op het platteland'... zoals ze zelf zegden : 'Ã la campagne'. Daar aangekomen stelde iedereen zijn tractor ordelijk op tussen de haagjes aan de voorkant van het kasteel.
Het was de bedoeling om ze startensklaar te maken, want er stond een voormiddagrondrit op het programma. Er waren ondertussen al enkele nieuwsgierigen genaderd en dat starten maakte wel enige indruk op de stadse mensen... vooral bij de gloeikoppers die moesten voorverwarmen.
De vrij korte rondrit verkende de landelijke omgeving van Drongen met een tussenstop bij Mia in 'de Gloriette... om de keel even te spoelen.
Wij dus naar daar ! Friet met stoofvlees... van een echt frietkot dat voor het kasteel opgesteld stond... een tractatie van stad Drongen. We lieten het ons smaken ! Na het eten waren we vrij de namiddag naar eigen believen in te vullen. Onze tractoren moesten, volgens de afspraak, tot half vijf voor het publiek ten toon gesteld worden voor het kasteel.
En er was best wat volk naar 'de Campagne' gekomen. De ene bleef in de grote zaal babbelen bij enkele drankjes, anderen bezochten de aanleunende kinderboerderij, en enkelen waagden zich aan een dutje buiten in de zon. Rond half vijf mochten we een verplaatsingsvergoeding en een moederdagbloemetje van 'de stad' ontvangen voor onze moeite. Fijn dat zoiets gewaardeerd wordt.
Ik ben De Pauw Achiel, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Boer.
Ik ben een man en woon in Sint-Laureins (België) en mijn beroep is zelfstandige.
Ik ben geboren op 07/11/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: oldtimertractoren en ezels.
Ik zit niet meer actief in de landbouw, maar door de naam 'Boer' en de oude tractoren blijf ik mij betrokken voelen