Engineer Alexander Reben ontwikkeld de eerste robot die de wet van Asimov kan breken. Het is een robotarm met een naald aan het einde. Als je je arm naast de robot legt kan deze beslissen de naalt in je vinger te steken of niet. Hij kan dus kiezen om je pijn te doen of niet. Zelf voor de maker is het onvoorspelbaar om te weten welke mensen aan naalt in die vinger gaan krijgen. Hierdoor breekt de robot de eerste wet van Asimov die zegt dat de robot de mens geen letsel mag toebrengen of door niet te handelen toestaan dat de mens een letsel loopt.
Nieuwe technologie laat je telefoon zien wat jij ziet
Wetenschappers werken hard aan technologie die draagbare apparaten zoals GSM toestellen laat weten wat onze behoeften zijn. Maar hiervoor moet het toestel zien wat wij zien. Hiervoor is red ene ontwikkeld ene technologie die computers toelaat om de omgeving constant te beschouwen. Dit is de erste stap naar een toestel dat onze behoeftes zal leren kennen en herkennen. Hierdoor kan je smartphone op het einde van de dag weten wat je allemaal gezien hebten je gevoelens hierbij.
Onderzoekers geven de eerste volledig zachte robot de naam octobot.
Octobot is gemaakt met de hulp van een 3D printer, wordt aangedreven door chemische reacties en bevat totaal geen elektronica. In de robot zit geen elektronica maar waterstofperoxide,een vloeibare brandstof, die wordt omgezet in grote hoeveelheden gas die door de armen van de robot stromen en deze als een ballon opblaast. De robot is volledig autonoom dat wil zeggen dat hij zelf kiest waneer hij zijn armen opblaast of niet. wetenschappers zijn er van overtuigd dat zakte robots de interactie tussen mens en robot versnelt.