Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Robbe_IetsmetTechniek

    10-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Afscheid nemen bestaat niet, Thanking for the music, ... Crying or Very sadConfused

    Xin chào (betekend "hallo" in het Vietnamees)! Een warme zondagavond, wat heb je nog meer nodig? Wat kennis misschien?

    1) Weet je wat de ideale verpakkingen voor fruitsap zijn? Maak een lijstje van 1-3.

    1. Brik
    2. Glas
    3. Plastic

    2) Kun je dan ook uitleggen waarom je deze materialen gaf?

    Je kunt ze alle 3 recycleren, goed dichten/sluiten, goed stapelen en het is vrij goedkoop.

    3) Uit hoeveel lagen bestaat een brik? En uit welke grondstof zijn ze gemaakt?

    3 lagen: karton, plastiek, aluminium.

    We zijn zo'n beetje aan het einde van de blog aangekomen. Een dikke merci aan iedereen die de blog volgde! En misschien tot later... ?

    Techniek_Robbe




    10-05-2015 om 20:45 geschreven door Techniek_Robbe  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Fijne moederdag aan alle mama's! Wink

    Hola (betekend "hallo" in het Catalaans)! Heb jij iets speciaals voor jou mama? Misschien ontbijt op bed of een ruiker bloemen?

    1) We zagen een paar bewaartechnieken in vorig blogbericht maar weet jij de hoofdtechnieken? Kies uit: pasteuriseren, steriliseren, opleggen in azijn, UHT, drogen, vacuüm verpakken, roken.

    Pasteuriseren: is een proces waarbij de schadelijke bacteriën vernietigt worden doordat het voedsel kort verhit (75 - 100°C) werd. (zonder het product te beschadigen)

    Steriliseren: is een proces waarbij de schadelijke bacteriën vernietigt worden doordat het op een een hoge temperatuur (85 - 100°C) verhit werd. (de smaken van het product worden veranderd door chemische wijzigingen te ondergaan)

    Opleggen in azijn: door het azijnzuur hebben ziektekiemen geen kans meer om te overleven.

    UHT: (ultra hoge temperatuur) is een proces waarbij het product verhit (tot 140°C, hoger dan steriliseren) wordt en waarbij de schadelijke bacteriën gedood worden. (de smaak wordt behouden)

    Drogen: bij drogen wordt de bacteriegroei belemmerd door de de afwezigheid van water.

    Vacuüm verpakken: je product wordt luchtledig verpakt.

    Roken: bij het roken wordt de bacteriegroei belemmerd door de afwezigheid de afwezigheid van water. (je proeft dan wel de rooksmaak)

    Een grote boterham voor een zondag, hé? Tot straks voor het allerlaatste bericht! Crying or Very sadSurprised

    Techniek_Robbe

    10-05-2015 om 20:44 geschreven door Techniek_Robbe  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Werk op vrijdag!

    Pozdravi (betekend "hallo" in het Sloveens)! Ook zin in het weekend en wil je je hersens nog wat trainen? Dan is het volgende zeker iets voor jou.

    1) Ons lichaam heeft veel of weinig energie nodig om een beroep te beoefenen. Kies tussen de 4 beroepen hier onder er 2 uit die het meeste energie (kj) nodig hebben. -Een bouwvaker, een bediende, een boekhoudster, een schoonmaakster.

    Een bouwvaker en een schoonmaakster.

    2) En waarom?

    Ze verbranden meer energie door hun actievere lichaamsarbeid.

    3) Wat is bewaren volgens jouw?

    Maken dat je product langer meegaat.

    4) Welke bewaartechnieken ken jij?

    Je product in een donkere ruimte zetten, in de koelkast zetten en je product sluiten/afdekken.

    C'est ça! Geniet van jullie avond en tot de volgende! Wink

    Techniek_Robbe

    08-05-2015 om 20:30 geschreven door Techniek_Robbe  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs