Hallo iedereen,
Deze keer ga ik 3 berichten over het project fruitjuice plaatsen.
Het eerste bericht gaat over:
Welke bewaartechniek wordt op de producten uitgevoerd?
- pasteuriseren:
een proces in de voedselindustrie dat schadelijke bacteriën in bederf overhevige voedselproducten vernietigt door het voedsel kort te verhitten ( tot 72°C). hierbij wordt de smaak van het product het minst aangetast , maar worden ook niet alle bacteriën gedood.
- inleggen in... :
het zout / het zuur / de suiker / alcohol zorgen ervoor dat microben hun werk niet kunnen doen.
- stereliseren:
het opzettelijk doden van micro-organismen , zoals bacteriën , virussen, schimmels en sporen. Stereliseren van voedsel gebeurt door sterke verhitting ( boven de 100°C ) , of met een hoge dosis straling. Hierbij gaan alle bacteriën eraan maar verandert de smaak wel.
- drogen:
is het ( natuurlijke of kunstmatige ) proces waarin het watergehalte van een stof of voorwerp wordt verlaagd.
- vacüüm verpakken:
in dagelijks taalgebruik hanteert men ook wel de term luchtledig.
- roken:
het bewerken van voedsel door het in rook van smeulend hout te hangen.
|