Inhoud blog
  • bassis recept koekjes
  • basis recept muffins
  • smarties taart
  • trakteren voor de klas
  • boterkoekjes
    Zoeken in blog

    Foto
    Startpagina !
    de perfecte desserts
    voor wie houdt van zoet, welkom op mijn blog!
    16-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maccarons
    Afbeeldingsresultaat voor maccaronmacarons

    Recept: Macarons                                                    bereidig

    Ingrediënten                                                                                                                           
    (voor 18 kleine gevulde macarons)                                          Doe het amandelpoeder en de poedersuiker bij elkaar en maal het in de keukenmachine of blender63 gr                                                                             nog even extra fijn. Doe dit, de broyage, in een kom en zet apart.

     poedersuiker53 gr eiwit                                                          Mix in een andere kom, welke je goed vetvrij gemaakt hebt, het eiwit los en voeg dan de suiker toe.

    53 gr fijne kristalsuiker                                                            Klop het eiwit dan op de hoogste snelheid van je mixer tot een mooi dik en glanzend eiwitschuim. 

    kleurstof naar keuze (op gelbasis)                                          Voeg de kleurstof toe en klop nog even goed door tot je een egale kleur hebt.

    voor de vulling:                                                                       Doe dan in één keer de broyage bij het eiwit en spatel dit met een rubberen spatel door elkaar.
    200 gr botercreme of ganache                                               Wanneer het goed gemengd is ‘sla’ je met je spatel het beslag heen en weer in de kom. De dit een

    •                                                                                            paar keer, meng het dan in 1 slag goed door elkaar (neem de randen mee!) en check of je beslag                                                                                                 begint te glanzen. Herhaal dit proces (het macaroneren) totdat het beslag glanst en in een mooi dik                                                                                               lint van je spatel afloopt.
    •                                                                                            Vul een spuitzak met je macaronbeslag en spuit rondjes op bakpapier. Hou de spuitzak hiervoor                                                                                                   recht boven de bakplaat. Voor gelijkmatige rondjes kun je deze vooraf op de onderkant van je                                                                                                       bakpapier tekenen met bv een glas of koekjesuitsteker.
    •                                                                                            Tik met je bakplaat een paar keer op je werkblad om eventuele luchtbellen te verwijderen en je                                                                                                     macarons zullen daardoor ook mooier glad worden. Laat ze nu ca 20 minuten rusten.
    •                                                                                            Verwarm ondertussen de oven voor op 140C
    •                                                                                            Bak de macarons in het midden van de oven in ca 15 minuten gaar. Ze zijn gaar als ze niet meer                                                                                                   bewegen op hun voetjes wanneer je er voorzichtig tegenaan tikt.
    •                                                                                            Haal het bakpapier direct van de hete bakplaat en laat ze volledig afkoelen voor je ze van het                                                                                                         bakpapier afhaalt.
    •                                                                                             Vul de macarons met ganache of botercrème.

    16-01-2020 om 16:46 geschreven door kato  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.framboos bonbons
    Ingrediënten                                                                                             
    100 gr frambozen
    1 el frambozenazijn
    1 el citroensap
    25 gr zachte boter
    350 gr witte chocolade
    400 gr getempereerde chocolade(zoek ook op blog)              

    Bereidingswijze

    • Bonbonvulling
      • Maak een compote van de frambozen, frambozenazijn en de citroensap.
      • Kook de frambozen kapot en druk ze fijn. Je kunt ze eventueel ook met de staafmixer pureren zodat de compote wat egaler wordt.
      • Zodra de frambozenmassa kookt, haal je de pan dan van het vuur en giet je het hete mengsel op de witte chocolade.
      • Roer dit door totdat chocolade gesmolten is. Indien nodig kun je au-bain-marie even bij verwarmen. Doe daarna de boter erbij en roer totdat deze volledig is opgelost.
      • Stort de vulling in een vierkante of rechthoekige (bak) vorm, bekleed met bakpapier tot een laag van ongeveer 2 cm dik en laat deze opstijven. Dit heeft minmaal 5 uur nodig bij kamertemperatuur, beter is het om de vulling een dag van te voren te maken. Je kunt het in de koelkast op laten stijven, maar op kamertemperatuur is beter.
    • Bonbon maken
      • Zorg dat je getempereerde chocolade klaar staat.
      • Haal de vulling uit de vorm, haal het bakpapier eraf en bestrijk de onderkant dun met getempereerde chocolade.
      • Laat dit hard worden, keer de plak om en snij het dan in de gewenste bonbonvorm.
      • Haal de bonbonvulling met een bonbonvork door getempereerde chocolade en laat deze bonbons met frambozenvulling uitharden op een stukje bakpapier.

    16-01-2020 om 16:45 geschreven door kato  


    10-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.inleiding
    zo maak je de perfecte desserts.
    Van een simpel koekje tot een bruidstaart.
    zie hier rechts op je scherm een recepten lijst.
    met de mooiste maar ook lekkerste dessertjes die je maar kan bedenken

    10-01-2020 om 00:00 geschreven door kato  


    08-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.botercrème spuiten
    wil jij botercrème gaan spuiten dan ga ik je helpen.
    Botercrème kan je op veel manieren spuiten,
     tussen taarten, tussen macarons of op cupcakes.
    wij maken een Belgise cupcakes                                    

    wat heb je nodig
    -botercrème(zie botercrème recept)
    -4spuitzakken met verschillende spuit mondjes
    -kleurstoffen(zwart,geel,rood)
    -stuk of 3 potjes

    zo maak je botercrème
    1.je pat je drie kleine kommetjes en verdeelt de botercrème over de potjes.
    2.je heeft elk potje een verschillend kleur.
    3.je pakt 3 spuitzakken en vult ze elk met een ander kleur.
    4.vervolgens pak je nog een spuitzak en steekt de andere spuitzakken er in.
    5.tenslotte kies je een spuitmondje en spuit je je botercrème op je cupcake.

    08-01-2020 om 19:13 geschreven door kato  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.botercrème recept

    Botercrème recept: ingrediënten

    • 250 gram poedersuiker, of suikerbakkerspoeder voor een beter resultaat (Suikerbakkerspoeder kopen)
    • 125 gram ongezouten roomboter
    • 3 eetlepels water
    • eventueel een kleurstof (voedings kleurstof)
     

    Botercrème bereiden

    1. Mix op kamertemperatuur de boter in een kom.
    2. Zeef de poedersuiker of suikerbakkerspoeder in de kom en voeg water toe, goed mixen en het is klaar voor gebruik.
    3. Voor een fris resultaat voeg je de schil van een citroen of sinaasappel toe of 3 eetlepels van sinaasappelsap in plaats van water
    4. zorg er wel voor als je het chocolade of andere smaken wilt geven zorg er voor dat er geen brokken in zitten.
    zoek op mijn blog ook hoe je botercrème kan spuiten.

    08-01-2020 om 18:30 geschreven door kato  




    Mijn favorieten
  • amélie
  • sebbe
  • yoppe
  • emma
  • niels

  • Blog als favoriet !


    Foto



    recepten
  • unicorn taart
  • zeemeermin cupcakes
  • framboos macarons
  • rendier cupcakes
  • pannenkoekspiesjes-met-fruit
  • pinata-cupcakes
  • hazelnoot taart


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs