Op maandag 16 maart (4A) en donderdag 19 maart (4B) gingen we naar het Heempark om lekkere soep te maken met eetbare planten. Eerst moesten we in de kruidentuin zoeken naar kruiden zoals: venkel, paarse dovenetel, vogelmuur, postelein, tijm, laurier en de blaadjes van het loof van de paardenbloem. Enkele kinderen mochten de kruiden goed wassen en van hun stengeltjes ontdoen. Ondertussen werden de groenten gewassen, geschild en in heel fijne stukjes gesneden. Dat deden we zo met: wortelen, knolselder, prei en ajuinen. Vooral het snijden van de ajuinen viel soms erg tegen. De meester vertelde dat we onze tong goed moesten uitsteken als we de ajuinen sneden, maar veel hielp het niet! Er werd dus aardig wat afgehuild in het Heempark. De meester zei dat we daar wel heel schone ogen van krijgen, dus beten we maar dapper door.
Dan werd alles in de ketels gedaan (samen met een beetje olie) en ging de juf van het Heempark er met de mixer door. Vervolgens werd alles langzaam aan de kook gebracht en deden we er de kruiden, zout, honing, water en koffieroom bij.
Dan was het tijd om te proeven.... Niemand liet zijn soep staan, dus we slaagden met pluim en wimpel!
Alhoewel... toegegeven, ze smaakte een beetje te zout, maar de meester omschreef dat als erg pittige soep!
En ja, we deden ook de afwas, droogden alles netjes af en veegden de vloer en de tafels. We kregen dan ook een dikke proficiat van de meester en van de juf van het Heempark.









|