Inhoud blog
  • Calor
  • Scarborough Fair - La Negras
  • El huerto del cura
  • Cubas
  • La cueva del diabolo
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Pura Vida
    Diario La Libertad
    23-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La loteria de Boyaca

    Gisteren was het een dagske recup dus viel er niets te melden.

    Vanochtend gaan we tegen 10u de abus ophalen in C om hen daarna, samen met hun bagage die maar net in men autoke paste, in Ali aeropuerto af te leveren.

    Op de terugweg naar huis koop ik stokbrood en de krant en na het ontbijt spring ik in het zwembad want het is al aardig warm.

    X geniet van het zonneke in alle mogelijke posities.

    Na de siesta kijk ik even naar de Giro rit die vandaag over de geweldige Stevio gaat en op het columbiaanse kanaal gaan de drie commentatoren weeral serieus te keer; geluk dat om de 5 minuten alles onderbroken wordt voor reclame maar het is wel bijna iedere keer die arme stakker van een Nairo himself die alle mogelijke producten moet aanprijzen gaande van colombiaanse advocados, koffiebonen, verzekeringen, kettingzagen, koffiebonen, chocoladekoeken, bananen en de grote loterij Loteria de Boyaca.

    Maar omdat ik naar de spaanse les moet vertrekken kan ik niet verder kijken en mis ik het roze kak moment van de dag.

    In de les zijn we weeral slechts met zen tienen maar ik vind het niet erg dat omnozelen smetvrees braven Hendrik en zijn lelijk wijf er niet zijn want Opa en oma geworden en terug naar Belgie op spruitenbezoek.

    Bij het verbeteren van een spaans kruiswoordraadsel is irritante tante betweter sonia weer haar zelve en gaat in de clich met de profesora over het woord actora waarvan zij blijft beweren dat dit bestaat ondanks onze profesora zegt dat het actriz is dat het enige juiste woord is.

    Als conversaciones moeten we elk over ons vroeger beroep praten en ik ben is benieuwd wat dit gaat opleveren; Irritante tante betweter Sonia waarvan ik dacht dat ze een ex lerares was blijkt zowaar gewerkt te hebben als consultant maar dan in de IT wereld;

    Lise de sympathieke hollandse werkte als Hr manager bij de nederlandse politie, en de hollandse strandjanet stotteraar Janne was psycholoog / theoloog en heeft nu in Albir een praatcafe waar je vooral over het verwerken van de dood kan praten, genaamd cafe de los muertos, en er schijnene er werldwijd heel wat van te bestaan beweert hij; altijd al gedacht dat diene een paar vijzen los zitten had.

    De imposante rus Alex werkte vroeger als duikinstructeur tot in Egypte en Thailand toe en het syphatieke zweeds koppel Lennart en Anna, waarvan ik dacht dat ze beiden ex docters waren hadden zowaar 22 jaar een groot hotel in Zweden temidden van de volle natuur.

    Na de les trakteer ik met op een pizza bij Charlies en rij met men scooterke terug huiswaaarts waar ik nog een duikje doe en met X door het bos naar urb Ravanell stap.


















    23-05-2017 om 21:56 geschreven door Esteban  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La valvula

    Vanavond probeer ik men spaanse oefeningen te maken maar omdat L naar the big bang theory kijkt kan ik me niet concentreren dus zal ik morgen wel verderdoen.

    Na een klein wandelingske met X naar het bronneke en terug vanmorgen vertrek ik naar bar On the road voor het zondags motorritje.

    Maar op de parking valt het op dat mijn achterband nogal plattekes is wat een beetje raar is want nog maar pas nieuw sinds een maand ofzo.

    Omdar de rest voor een ritje in de bergen gaat besluit ik niet mee te rijden en ga naar Mel om mijn band te laten nakijken en een geluk want er blijkt lucht te ontsnappen via het ventiel (valvula int spaans)en dit dient vervangen te worden.

    Ik drink ondertussen nog een koffietje in cafe overdrive tot men tuffertje klaar is en ga dan naar de bikers bar Dixieland waar men amigos ook een tussenstop gingen houden.

    Het is er weer gezellig druk en alle motos staan in de weg geparkeerd tussen de palmbomen, op het voetpad en dijk maar de politie laat deze keer begaan als ze paseren.

    Van hieruit rijden we terug naar Mel om in het naastgelegen mexicaans resto El asador samen iets te gaan eten.

    Tegen 15 u ben ik terug thuis en is L nog aan de zondagskuis bezig, als je enkel tijdens de reclameblokken verder doet gaat het maar langzaam vooruit;

    Ik instaleer me buiten voor de siesta en kijk met een half oog naar de girorit.

    Nadien doe ik een blokje rond met X maar vergeet men iphone mee te pakken zodat ik geen idee heb van de stapkms vandaag.

    Ik doe nog een zwemmeke en eet een slaatje. 










    21-05-2017 om 20:12 geschreven door Esteban  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Campeon

    Morgenavond om 20 u valt de beslissing in de spaanse voetbalcompetitie; op deze laatste speeldag zal Real Madrid of Barcelona tot campeon gekroond worden en in de pueblo bij Ripoll is dit vanmorgen het gespreksonderwerp bij de oude dorpelingen die naast me op het terras zitten.

    Na het ontbijt thuis doe ik al een zwemmeke en vertrek met de scoot naar de rommelmarkt in Jalon, ik vind deze keer niks dat me aanstaat of voor een deftige prijs en passeer langs Grizzly's voor nog is patatas con curryworst te gaan eten.

    Ik stop nog even aan de Aldi en zie dat ze hier nu ook energy repen verkopen dus das goed om weten tegen dat Nibali den IIde nog is afkomt.

    Met L ga ik daarna nog naar de Mercadona zodat alle voorraden aangevuld zijn.

    Een siestake mag niet ontbreken en daarna wordt er terug gezwommen en gedobberd.

    Met X doe ik een blokje rond en we geraken aan 13.75 km vandaag.

    Morgen zal het wat minder zijn want dan gazan we om 10 u voor een ritje met de Harley.








    20-05-2017 om 20:43 geschreven door Esteban  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pedicura

    Vanmorgen bij ripoll zat ik nog is naast de Oostendenaars en Brigitte maakt haar handtas leeg om X op haar koekjes te trakteren.

    Nadien ga ik nog is langs bij de sattelietwinkel om meer uitleg over hun box waarmee je op illegale wijze alle canal + programmas zou kunnen ontvangen maar omdat men niet kan garanderen hoe lang dit gaat werken hap ik nog niet toe en ga eerst nog wat afwachten.

    Tegen twaalven vertrekken we naar C om bij abus mijn kleren voor de boda te gaan afgeven en tegen 13 u gaan we samen iets eten bij de chintok om de hoek.

    Om 14u30 heb ik afspraak bij de pedicure en L doet een wandelingske langs de winkelstraat ondertussen.

    Mijn kloven worden bijgewerkt en ik krijg terug onder mijn voeten dat ik mijn voeten meer moet insmeren savonds tegen het uitdrogen.

    Bij thuiskomst ist het siestatime voor iedereen en nadien doe ik een zwemmeke of 2.

    Met X wandel ik nog is door het bos naar boven tot aan Urb Ravanell goed voor dik 12 km stapplezier vandaag.

    Nadien nog wat genieten van het avondzonneke en X laten bal en frisbee apporteren.











    19-05-2017 om 21:11 geschreven door Esteban  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soundgarden

    Vanmorgen vernam ik het droevige nieuws dat Chris Cornell was overleden, hij was de 52 jarige zanger van Soundgarden, één van men favoriete rockgroepen sinds lang en later leerde ik hem nog meer waarderen via zij accoustische solo nummers waarbij zijn speciale stem en talent nog meer tot uiting kwamen;  Zijn cover van Billie Jean, meer bekend in de versie van Michael Claxon, is geweldig.  Blijkbaar pleegde hij afgelopen nacht zelfmoord op zijn hotelkamer na een optreden in Detroit.

    Na de pueblowandeling werk ik een beetje aan de muur van het terrras zodat mijn beeldjes en houten decorstuk beter verdeeld komen te hangen en hiervoor dien ik een paar gaatjes opnieuw te boren; X kijkt toe vanuit haar geliefkoosde positie en L doet haar ochtendwandelingske rond de pool zodat haar haar kan drogen in de zon.

    Nadien doe ik een lange siesta en wordt ze gezwommen en wat gedobberd en muziek geluisterd.

    Tijdens de pasta die L klaar maakte begint het wat t e druppelen maar na een kwartiertje is het al voorbij en ga ik met X tot in het bos en terug.

    Nadien kies ik men outfit voor de boda van volgende maand zodat ik men kleren al kan meegeven met de abus.














    18-05-2017 om 21:18 geschreven door Esteban  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Edward Loef

    Na de pueblowandeling en ontbijt thuis ga ik met de scoot naar de kapper in C en loop langs de pedicure voor een afspraak, daarna spring ik binnen bij de abu's en voor ik terug huiswaarts rij haal ik een broodje en een rolletje Kebab af;

    Het zwembadwater is nu 30 graden dus we zwemmen een paar lengtes en doen een kort siestake want tegen 15u 30 worden we verwacht in Villa Gadea voor een seminarie georganiseerd door Alex, onderdeel van Binck bank.

    Ze hebben een bekende nederlandse spreker uitgenodigd, Eduard Loef die zichzelf specialist in technische analyse van korte en lange termijntrends in beurskoersen noemt. 

    Net als vorig jaar kwam er bijna uitsluitend een nederlands publiek op af, zo een zeventig tal ietwat oudere noorderburen, allen mooi opgetut alsof ze op een luxe cruise gingen inschepen en aan de juwelen te zien allen niet onbemiddeld van aard.

    Ik was dan ook de vreemde eend in de bijt want de enige in short en zeker de enigste op sandalen zonder kousen.

    We drinken eerst een kopje koffie buiten en als een oudere nederlander problemen heeft met de thermoskan komt er een ander hem helpen die me achteraf wel zegt dat hij ontgoocheld is want hij dacht een euro te vangen voro de moeite.

    Het grappige taalgebruik kan me meer boeien dan de uiteenzetting en ik wordt dan ook niet veel wijzer van Edward zijn uitleg; hij is me teveel zelfingenomen en ondanks zijn lange ervaring bij oa Rabobank, Theodoor Gilissen  bankiers, Van Lanschot, CNBC Europe enz is zijn manier van werken niet heel duidelijk en bruikbaar voor mij.

    Ik leer wel bij dat als Nederlanders in de toekomst willen kijken ze dan zeggen "laten we de bal vooruit schoppen" of als ze negatieve commentaar krijgen ze zeggen dat "hun neus werd afgeveegd" maar verder maakt hij er een dolletje van.

    Om 18 u maak ik me dan ook snel uit de voeten en spring thuis nog is in de pool waarna ik met al dobberend laat opdrogen onder een zalig zonneke tot het tijd is om een blokje rond te stappen met X.

    Zo kom ik nog is aan 13.35 km stapkilometers vandaag en is het nu tijd om de plantjes water te geven.















    17-05-2017 om 21:38 geschreven door Esteban  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.El enchufe

    Bij zomerse temperaturen wandelen we vanochtend naar de pueblo en bij Ripoll bestel in naast de koffie een bocadillo met tortilla francesa y tomates zodat ik al vroeg krachten opsla om naar de spaanse les te kunnen gaan vanmiddag.

    Terug thuis neem ik nog is een kijkje hoe ik de microgolfoven zou kunnen verwijderen maar zelfs als ik een stuk van de achterwand van de kast met een tang afbreek zie ik niet waar de kabel waarmee de oven is aangesloten naartoe loopt; dus probeer ik later mijn buurman erbij te halen.

    Dan rij ik met de scoot terug naar de pueblo om terug naar de shop te gaan waar ik vorige week info vroeg over sateliet tv, ze vertelden me toen dat ze een kastje aan het testen waren waarmee je gratis een heleboel spaanse en andere zenders zou kunnen ontvangen en ik mocht deze week langsgaan voor het resultaat;  Volgende donderdag gaan ze dit apparaatje plaatsen bij een eerste klant en gaan dan pas kunnen zeggen welke zenders er precies aan vasthangen dus moet ik erna nog is teruggaan.

    Na het lezen van de krant doe ik een siestake gevolgd door een zwemmeke en maak me klaar om te vertrekken naar La N.

    We zijn maar met tien in de klas vandaag, blijkbaar haken er veel nog af nu het einde van het schooljaar in zicht komt en de 3 Belgische strevers van op de eerste rij monsteren de klas en geven hun commentaar op de afwezigen.

    Irritante tante Sonia begint vandaag met wat vlijerij en zegt tegen de juf dat ze duidelijk vermagerd is waarna omnozele smetvrees  braven Hendrik wil uitleggen dat hij al gans zijn leven geweldige last heeft van reflux, nog een geluk dat zijn lelijk wijf hare mond niet opendoet of ik was al vertrokken voor de les begonnen was.

    Tijdens een dictee oefening wil Irritante tante Sonia graag als chinese vrijwilliger op het bord schrijven en omnozelen smetvrees braven Hendrik verbetert direct haar foutjes, wat een liefdevol tafereeltje waarbij mij vooral opvalt dat Sonia een gewledig paardengebit heeft en Hendrikus zijn kale knikker serieus aan het afvellen is van teveel zonneschijn.

    Tegen zessen zit de les erop en ga ik nog een voorraad kauwbenen inslaan voor X tegen dat ik naar Belgica kom en ik breng haar ook een nieuw balletje mee.

    De straatkatten aan de schoolparkinjg hebben minder geluk en zien er graatmager uit

    Thuis eten we balletjes in tomatensaus met gebakken aardappelen op afrikaanse wijze en ga ik door het bos met X voor een wandelingske.  Bijna boven loopt X er als een speer vandoor want ze heeft een andere hond horen blaffen en ondanks ik haar naam blijf roepen doet ze alsof ze  me niet hoort;  Boven staat ze aan het hek waar de 2 groenendaals zitten en geef ik haar een stevig standje, bij haar nekvel en met de 4 poten van de grond wordt ze doorelkaar geschud zodat ze weet dat ongehoorzaam zijn niet wordt getolereerd.

    De rest van de avond blijft ze mokken en als ik aan mijn blog begin komt ze naast mijn stoel overgeven maar dat zal wel toeval zijn;  Als ik alles heb opgekuist en haar brokken ga buitenkieper zie ik Mick in zijn tuin en ga hem om raad vragen voor de oven.

    Hij komt direct een kijkje nemen en denkt dat de kabel wel degelijk ergens in een stopcontact steekt en gaat proberen met een ronde kopboor een stuk uit de achter/bovenkant van de kast te boren één van de dagen zodat we bij het stopcontact kunnen komen.











    16-05-2017 om 21:28 geschreven door Esteban  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La antena de television

    Vanmorgen onderweg naar de pueblo stond er een camion voor de rioleringsbuis die langs de weg loopt te ontstoppen, aan het geurtje dat hier rondhing te rieken was dit hoog nodig.

    Wat verder is men begonnen aan de appelsienenpluk en ruikt het heel wat beter.

    Na de koffie, krant en brood wandelen we terug huiswaarts en ontbijten in het zonneke, weer heel warm vandaag tot 27 grados.

    Daarna begin ik aan de voorbereidingen om men houten decoratie op te hangen maar iets na 12 komt de technieker al aan om de TV antenne na te kijken.

    Hij is hier blijkbaar vroeger ook al geweest want kende Kees de vorige eigenaar die ook problemen kende met de TV ontvangst zoals zovelen hier in de buurt blijkbaar.

    Hij test eerst het signaal aan de TV en er is één frequentie die ontbreekt dus moet hij het dak op om de kabels en antenne  na te kijken; Klein probleemje, sinds hij van meer dan 10 meter hoog van een dak viel heeft de kleine pezige molukker Raf toch wat hoogtevrees.  Ik stel voor de ladder vast te houden en gelukkig staat er geen zuchtje wind zodat hij de antenne kan testen en iets verplaatsen zodat het signaal beter ontvangen wordt maar het blijft nipt;  We kunnen nu alle kanalen terug ontvangen nu maar het valt af te wachten of dit zo blijft; anders gaan we naar een grotere, krachtiger antenne moeten overschakelen.

    Na de middag ga ik met L naar de mercadona om ons kar vol te laden en nadien doen we een siestake gevolgd door een zwemmeke.

    Ik maak nog men spaans huiswerk maar omdat de gramatica aan de droge kant is haal ik de antwoorden van internet om het mij wat gemakkelijk te maken.

    Na een tweede zwemmeke ga ik met X een blokje rond en ze vind haar lievelingsballetje terug dat ze vorige week ergens had kwijtgespeeld.


















    15-05-2017 om 20:17 geschreven door Esteban  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.El Colombiano

    Na een klein toerke met X in de vroege ochtend ga ik met de Harley tot aan cafe Overdrive waar de bikers deze ochtend om 10 u verzamelen blazen voor hun zondagsritje, Nu met veel waren we niet, slechts 4 want velen zijn uitgezwermd naar andere oorden dit weekend; een deel Scandinaven is tijdelijk teruggekeerd naar het hoge noorden, een deel moest werken, Fred ging met paar landgenoten naar Barcelona om te supporteren voor Max Verstappen, Crazy Suzy ging met de engelse bikers uit Javea mee naar een kuuroord en vooral haar badmuts trok de aandacht.

    Het motorritje gaat naar Moreira maar ik sla af als we voorbij Altea rijden want wil nog naar de rommelmarkt in Polop om mijn houten wandversiering op te halen bij Serge en Marie.

    Ik wist niet in welk gedeelte van de markt ze staan, deze is in 2 stukken verdeeld en natuurlijk staan ze aan de andere kant dan waar ik geparkeerd had maar zo heb ik al een aardig aantal kms gewandeld als ik terug thuis kom om 13u.

    Ik had L gevraagd tegen dit uur klaar te staan zodat we naar C konden vertrekken om met de abuelas te gaan eten ter gelegenheid van moederdag maar als ik de deut opendoe loopt ze nog rond in haar badmantel en kijkt ze op youtube naar de service van haar Papa live vanuit Nigeria.

    Met enige vertraging geraken we in C en de keuze om iets te gaan eten valt op resto La guitarra waar de uitbater Juan een oude bekende is.

    De zondagsmenu geeft eerst tapas in overvloed en er blijft weinig plaats in de buiken over om de lamsbout als hoofdgerecht in weg te werken.

    Bobo en bompa willen nog graag op de foto met Juan en daarna gaan zij nog voor een wandelingske op de dijk maar omdat wij bang zijn om hun tempo niet te kunnen volgen kiezen wij voor de siesta thuis.

    Ik kijk eerst nog naar de slotbeklimming van de Giro etappe via streaming op het geweldige colombiaanse TV kanaal "Senal Colombia" waar de 3 verslaggevers uit de bol gaan voor de overwinning van Nairo Quintana.

    Por su pais, por Colombiaaaaa, pos su familaaaaaa, Nairoooooo ..... of zoiets.

    Daarna doe ik een zwemmeke en laat mij al dobberend opdrogen gevolgd door nog een zwemmeke.

    Met X ga ik de straat op en af en laat haar achter haar balletje rennen, het is nog te warm om met haar ver te stappen en ik had al 12 km achter de kiezen vandaag.





















    14-05-2017 om 21:16 geschreven door Esteban  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radiodiagnostico de hombro derecho

    Al van vroeg in de ochgtend is het warm en als we terugkomen van de pueblo wandeling drinkt X haar waterkom helemaal leeg.

    Na het ontbijt rij ik met de Harley richting Xalo en doe men babbeltje met Serge en Marie; Serge is van vorige week terug uit Marrakech waar hij regelmatig spullen gaat kopen om dan hier op de rastro te verkopen en hij heeft een grote voorraad meegebracht.

    Onder andere grote donkerbruine kruiken van de Touaregs die verkopen als zoete broodjes en terwijl we een praatje slaan verkoopt hij de laatste aan 150 € ; zowaar geen slechte business; Mijn oog valt op een houten veelkleurig snijwerk en voor een vriendenprijsje wordt de koop beklonken zodat ik mijn terrasmuur buiten verder kan versieren; enkel kan ik het nu niet meenemen want te groot maar omdat hij morgen in La N staat op de rommelmarkt daar zal ik het ginds ophalen.

    Terug thuis doe ik een siestake in de schaduw buiten; L maakt kip met rijst en ik spring in het zwembad zodat ik proper kan vertrekken naar het ziekenhuis voor de scan van men schouder.

    Ik moet alles uitspelen behalve men onderbroek en krijg plastieken sloefkes en een soort operatiehemd om vooraleer ik moet gaan liggen en ik de tunnel wordt geschoven;  Een dik half uur later is het afgelopen, niks te vroeg want ik begon aardig te zweten want ook hier was het aardig warm.  Omdat ik printerinktpatronen nodig had rij ik nog tot de media markt en koop gelijk een nief hoesje voor men phone en neem een kijkje bij de TVs in de aanbieding.  Als maandag blijkt dat de problemen met de slechte ontvangst van de TV kanalen mede aan onze TV ligt zullen we in een nieuwe moeten investeren dus vraag ik al wat info.

    In de avond spring ik nog is in het zwembad en doe een blokje rond met X waardoor de teller voor vandaag op 12.64 km staat.

    Morgenvroeg ga ik om 10 u mijn koffietje drinken met de bikers maar als zij vertrekken voor hun rit kom ik naar huis en ga in La N mijn koopje van vandaag oppikken.

    Tegen 13u30 hebben we afgesproken in C om met de abuelas ter gelegenheid van el dia de la madre ietske te gaan eten.














    13-05-2017 om 21:02 geschreven door Esteban  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankenstein a la platja

    Afgelopen dinsdag was er geen markt in Altea want het parkeerterrein wordt gans de week ingepalmd door een grote tribune en podium waar vanavond het spektakel Frakenstein aan het strand op het programma staat.

    Dit is een soort musical die de laatste 4 dagen hier door meer dan duizend leerlingen tussen 12 en 17 jaar met hun leraren muziek uit gans spanje werd ingeoefend; dit is een jaarlijks georganiseerd evenement, telkens op een andere plaatst en noemt "Como sona l'eso"  Alle deelnemende leerlingen verblijven in tentjes die opgesteld staan aan de sportvelden naast de rio Algar.

    Het duurt tot na de middag eer de grijze wolken wegtrekken maar het blijft droog en erna is het lekker warm zodat ik een duikje kan doen ondanks mijn zonnepanelen verwarming sinds eergisteren niet meer werkt; de zwembadonderhoudsman Marc kwam vandaag is kijkenw at er kan schelen maar denkt dat het iets is aan de elektronische terperatuurmeting in een kastje dus dat wordst iets voor hun elentrieker om na te zien.

    Ik ga nog even tot bij Skyler satelite om daar is te vragen of zij een oplossing hebben voor de slechte TV ontvangst en ook hier weer een Hollander die de dienst uitmaakt; maar sel een vriendelijke behulpzame man die mij belooft dat zijn technieker maandagmiddag langs komt om te meten waar het probleem vandaan komt, de antenne, de kabels, de TV of weet ik veel.

    Op de terugweg naar huis stop ik nog aan de mercadona en breng lekkere ajuintjes mee.

    In de avond geef ik de plantjes water en heb zowaar zin in een fietstochtje, ik pomp men banden op en rij is tot aan het plein waar vanavond de musical wordt gebracht, langs de campo staat er een gedenkplaatje en bloemen voor een Noorse fietser die hier 2 jaar geleden tijdens een fietstochtje zen laatste adem uitblies.


















    12-05-2017 om 21:37 geschreven door Esteban  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viva Colombia

    Vanochtend springen we om 6u15 uit bed want we gaan naar Ali Aeropuerto om Th weg te brengen.

    Geen file deze keer maar aan de vlieghaven heeft men paaltjes geplaatst aan de kant van het niveau waar ik steeds iedereen ophaal en afzet, ik kan op het rijvak stoppen en Th afzetten omdat er geen verkeer was maar voor de volgende keren gaan we een ander plekske moeten afspreken vrees ik.

    Terug thuis ga ik met X naar de pueblo voor de krant en we ontbijten thuis buiten, het is bewolkt maar zwoel vandaag.

    Dit in tegenstelling tot Noorwegen waar Rune, één van men biker amigos die verleden week terugkeerde voor paar weken, vannochtend wakker werd onder een nieuw sneeuwtapijt.

    We doen een lange siesta en kijke naar de etappe van de giro via streaming op een Colombiaans TV kanaal van uitstekende kwaliteit en grappige commentaar.

    Daarna ga ik met X naar La Olla voor een wandelingske; men is er begonnen aan de werkzaamheden om nog een chiringuito te bouwen.

    Omdat we maar weinig jus in de beentjes hebben halen we vandaag slechts 8.76 km

    De eerste foto is er ééntje van gisteren toen het niet lukte ze op te laden en zijn er  2 van mijn hollandse zwembadonderhoudsploeg















    11-05-2017 om 20:17 geschreven door Esteban  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sin foto

    Bij Ripoll op het terras vraag mijn spaanse buurman of ik klaar ben met de krant, hij dacht dat ik de spaanse krant van de bar had gelezen maar ik vertel hem dat mijn krant een periodico Belga is.

    Na het ontbijt probeer ik de ingebouwde oven in de keuken te demonteren, het rooster errond erafhalen lukt en de over eruit halen ook maar de aansluitingskabel zit ergens aangesloten waar ik niet bij kan; Ik ga eerst is beroep doen op men hulplijn buurman Mick vooraleer ik begin verder te demonteren.

    Het is wat meer bewolkt vandaag maar het blijft aangenaam warm en ik installeer me buiten voor een siestake.

    Na een half uurtje wordt ik echter gewekt door Onno, de baas van het bedrijfje dat zorgt voor het onderhoud; ik had hem gevraagd is te komen kijken naar de afdekking die soms blijft haperen aan de zijkanten en ze besluiten een stukje af te slijpen van de zijwanden zwembad.  Het probleem komt voort volgens hem omdat het zwembad wat tabs staat (dat is hollands voor scheef blijkbaar) en in zijn sappig taaltje geeft hij zijn collega de opdracht om de afdekking wat schoon te maken door eroverheen te bezemen.

    Nadat ze gedaan hebben probeer ik men siestake te hervatten maar weeral komt er iets tussen, nu is het Marc, de onderhoudsman  van hetzelfde bedrijf die de pool komt schoonmaken.

    Hij toont me ook dat de filter die beneden in het pomphuis staat gebarsten is en water lekt dus dat moeten we in de gaten houden.

    Erna komt Th terug van zen laatste fietstochtje en nadat hij een douchke heeft gepakt vertrekken we naar C om met de abuelas nog iets te gaan eten en we stoppen efkes aan de Mercadona om produkten voor Tr haar velleke te gaan kopen.

    We kiezen voor een restoke op de dijk waar bobo haar menu met eend kan eten en halen Th zen spullen op zodat hij morgenvroeg op tijd kan vertrekken vanuit A La V.

    We plannen om 6u30 naar Ali aeropuerto te rijden.

    Fotos laden lukt niet vandaag



    10-05-2017 om 21:37 geschreven door Esteban  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Podenco

    Als ik vanmorgen de kraan opendraai om X water te geven komen er slechts enkele druppelkes uit.

    Bij het buitenkomen na de bocht in onze straat op weg naar de pueblo zie ik waarom, men is bezig een lek in de waterleiding te dichten op een plek waar er sinds enige dagen steeds water opborrelde en men heeft met een kraan een put gegraven en alles zit er onder de rood bruine modder maar X kan zich wel vermaken met door de vieze plassen te crossen waardoor ze helemaal onder de modderspatten komt te zitten.

    Op het terras bij Ripoll zit ik naast de mensen van Tisselt en ze vertellen me dat ze in de krantenwinkel Luc Appermont tegenkwamen, die blijkt hier ook een villa te hebben ergens aan de golf waar hij met die andere strandjanet van een Bart Kaell zijn vakanties doorbrengt.

    Terug thuis heeft L het geweldige idee om X een wasbeurt te geven zodat de modder uit haar vacht kan gehaald en beiden amuseren zich rot alhoewel het toch eerder L is die er plezier in heeft na een tijdje.

    Met de scoot ga ik naar MasYmas voor een voorraad cornettos en nadien doe ik een siestake.

    Voor ik naar de spaanse les vertrek duik ik in de pool en doe een paar lengtes rugslag met bal; we zijn maar met elven vandaag en Irritante tante Sonia kwam wat later waardoor haar vast plek naast braven Hendrik al is ingenomen door Param de Indier.

    Naast mij komt de enige overgebleven britse abuela zitten, nu ik haar van dichtbij bekijk blijkt ze een geweldige snor te hebben;  Iedereen is een beetje loom want heel warm in de klas en de grammatica wil er niet in dus schakelen we over tot wat conversaciones en we mogen over onze huisdieren praten;  Braven Hendrik is de vreemde eend in de bijt, de enige die van geen dieren moete weten en hij vind het niet kunnen dat mensen dieren in huis houden, duidelijk een smetvrees maniak en bij deze is zijn bijnaam vanaf nu Omnozele smetvrees Hendrik.

    Voor de rest heeft bijna iedereen een hond en mijn Hollandse klasgenoten Henk en Lise vertellen dat ze hier een veertienjarige Bouvier hebben, ze brachten hem mee 3 jaar geleden met de auto uit Nederland en gedurende de 2000 km lange rit ging hij geen enkele keer zitten of liggen.  Een ander heeft een Podenco geadopteerd en daar had irritante Sonia nog nooit van gehoord dus geef ik haar wat uitleg over deze mooie indrukwekkende spaanse jachthond die als enige hond zijn 3 zintuigen, reuk, zicht en gehoor tesamen gebruikt tijdens het jagen enz en ze is blijkbaar onder de indruk van zoveel kennis want er kan zelfs een klein lachske af.

    Na de scooterrit naar huis eet ik men cornetto als beloning voor het harde studeren en doe nog een klein boswandelingske met X goed voor 8.5 stapkilometers vandaag.




















    09-05-2017 om 20:40 geschreven door Esteban  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fernando

    Vannacht werd ik gewekt door een non stop geblaf of beter gekef van honden heel dicht in de buurt zo te horen, zelfs met het raam toe lukt het niet meer om te slapen zodat ik iets na middernacht uit bed moet, L is nog Tv aan het kijken vandaar dat X rustig slaapt,  en met mijn zaklamp buiten op zoek ga naar de oorzaak;  De 2 boosdoeners zijn een koppel Jack Russels die blijkbaar verloren gelopen zijn en in het stuk tuin achter het jacuzzihuis niet meer weten waar naartoe, ze willen precies naar de hogerop gelegen villa geraken maar vinden geen manier om langs daar het hoogteverschil te overbruggen en ze zijn al de uitputting nabij aan hun gehijg te horen; ik doeeen poging om ze weg te jagen richting andere kant en ze zetten het op een lopen en nadien blijft het stil.  In de ochtend ruikt X dat er honden in de buurt waren en ze is niet weg te slaan van de scheidingsmuur.

    Na de pueblowandeling wordt ze rustiger en doet al een dutje ondersteboven in de schaduw want de termometer gaat al snel boven de 25 grados, in  mijn zwembadje is het nu zelfs 28

    Tegen de middag gaan we met zen allen naar de Mercadona maar stoppen eerst aan de rio Algar waar L nog is wou gaan wandelen langs de rivier, aan de oever zijn er leuke wandelpaadjes omgeven door riet en andere tropische planten en ze heeft hier een beetje een Afrika gevoel als ze hier rondloopt, ook de autos die je hier tegenkomt zijn hier al van een niet al te recent bouwjaar.

    Als we thuiskomen komt Fernando, de argentijnse bouwvakker die bij men onderbuurvrouw alle karweitjes opknapt eens kijken naar de waterinsijpeling en vochtproblemen die we hadden an de gota fria en hij stelt voor de hoek waar het probleem zich voordoet vrij te maken en een muurtje voor te bouwen behandels tegen waterinsijpeling; hij gaat dit komen doen als zijn werk bij de buren gedaan is en rekent 12 € per uur want natuurlijk een stuk duurder is dan de 8 € die ik aan die drol van een Manolo moest betalen maar Fernando is 100% te betrouwen verzkert mijn duitsche buurvrouw me.

    Wegens mijn onderbroken machtrust doen we een extra lange siesta en na L's pasta te hebben gegeten doen we een duikje en dobberen we wat rond tot het tijd is om een klein toerke met X te maken










    08-05-2017 om 21:35 geschreven door Esteban  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotoshoot

    Gisteravond gingen we met zen allen bij Ripoll eten en de gambas con ajillo, solomillo ternera son salsa piumienta en de cornetto kitkat waren weer heel lekker.

    Vanmorgen vroeg vertrekt Th met de fiets terug naar C om een volgend fietstoerke aan te vatten en ik doe een wandelingske met X en maak me klaar om naar Bar on the road te gaan tegen 10 u.

    Men Belgische amigos brengen iemand mee die op de markt sierraden verkoopt en gevraagd had een paar fotokes te mogen pakken van de bikers met hun kettingen, armbanden etc om.

    Er is veel volk opgedaagd want we gaan ook  naar de opendeur dag bij de beroemste motoclub hier in de buurt.

    Zij hebben een groot eigen clubhouse met alles erop en eraan, zwembad inclusief en organiseren 1 x per jaar een tweedhands motoronderdelen en spullen marktje in de tuin.

    In loop er Sergio tegen het lijf, en vraag hem of hij alleen gekomen is of met zijn kameraad JP uit Vilvo city met wie hij een appartement heeft in Finestrat, maar JP is niet meegekomen deze keer, wel een langbenige blondine die 2 koppen groter is dan hijzelf.

    Tegen de middag wil een deel van de groep toch nog een stukje in de bergen rijden en we laten diegenen die al te diep in het glas hebben gekeken achter en rijden naar castell de castells en zo tot in Parcent waar we in een restoke een menu del dia eten; je kan hier zowaar kwaremontbier kopen, volgens de affiche het bier der kopmannen.

    Terug thuis wacht het zwembad op mij, het water is nu al 28 grados en ik doe een paar lengtes waarna ik op de ligzetel mijn siestake dobber.

    Een klein toerke met X tot aan het bronneke kan er nog bij maar ik blijf vandaag steken op 6.28 km stapafstand.

    Dat moet morgen beter.




















    07-05-2017 om 20:20 geschreven door Esteban  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La flor amarillo

    Vanmorgen werken we het gebruikelijke programma af tijdens de pueblowandeling; sinds gisteren komen we onderweg terug het zwitsers / spaans koppel tegen met hun odtimer hond Melo die met een botteke stapt want heeft gebroken teen achteraan;

    Het was een drietal maand geleden dat ze hier voor het laatst waren maar X kent ze nog goed want ze krijgt iedere keer een hondenkoekje als we elkaar kruisen.

    Na het ontbijt ga in nog is naar C om een aangifte in te dienen voor teruggave van de ingehouden belasting op verkoop appartement en nadien breng ik een bezoekje aan de abuelos die op hun terras van de zon aan het genieten zijn; in Calp staat er echter een stevige wind, terwijl het bij ons windstil en 27 grados is en in Benidorm scheen er bij momenten een dikke mist te hangen komende vanuit zee.

    Er vliegt een paar keer een helikopter over en weer, langs de 6.000 trappen wandeling in Fleix is er iemand het ravijn ingedonderd en die is in alle geval met gebroken benen afgevoerd per heli.

    Het zwembadwater haalt ook de 27 graden dus kan er wat langer gezwommen en zelfs L doet haar eerste duikje van het jaar; Om op te drogen blijf ik wat dobberen op de opblaaszetel tot het tijd is om een wandelingske te maken met X.

    Daarna geef ik de plantjes wat water, één van de struiken die ik van Mick kreeg kreeg een mooie grote gele bloem.








    05-05-2017 om 20:57 geschreven door Esteban  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Los hermanitos Dalton

    Vanmorgen zijn de eekhorentjes druk in de weer en worden we om 9 u 15  bij de notaris in C verwacht en als ik eraan kom, iets na 9 zitten Annie en Francis al te wachten.

    We mogen verhuizen naar een bureel en wachten op de makelaar en daarna op de notaris;  De makelaar heeft voor elk een fleske cava meegebracht om de goede afloop van de transactie te vieren.

    Annie is weer op dreef, geen speld tussen te krijgen en de enige adempauzes die ze neemt dienen om haar klankbord Francis om bevestiging te vragen van wat zij gezegd heeft; "Wa peinsde gy Francis?", "zie ne keere hiere Francis", "ist ni waore Francis?" enz.  Ze vertelde oa dat ze vroeger bij De Post heeft gewerkt en verantwoordelijk was voor de fraudezaken en zo veel meer.

    Als de Notaris ons laten tekenen heeft en we wachten op de copien vertelt ze nog dat ze bijna hadden moeten afzeggen toen Francis vorige maand plots een probleem kreeg aan zijn hart en dringend 2 stents had moeten laten plaatsen maar gelukkig was hij vlot en op tijd hersteld geraakt.

    Na de notaris gaan we nog langs bij de gestor voor wat administratieve rompslomp en daarna neem ik afscheid en ga een stevig ontbijtje nuttigen.

    Als ik naar huis rij zie ik in onze straat een auto in het struikgewas steken, blijkbaar vergeten handrem op te trekken op hun oprit; het is het gammel seat ibizaatje van de Dalton Brothers, 2 louche broers die wat verder wonen met elk een boeventronie en gelijkend op Joe Dalton vandaag hun bijnaam.

    Een siestake buiten mag niet ontbreken en nadien ga ik met X een blokje om zodat we ook vandaag boven de 10 km uitkomen.









    04-05-2017 om 19:59 geschreven door Esteban  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Fosa

    Bij Ripoll vanochtend tijdens de koffie lijken alle belgen uit de buurt wel te hebben afgesproken, ik zat er als eerste maar nadien komen Luc & C° uit Tisselt en de Oostendenaars er ook bij zitten en X krijgt alle koekskes uit Brigitte haar schakois.

    Ik blijf niet te lang plakken want om 12u30 hebben we afgesproken in C bij de abuleos om samen met Th iets te gaan eten bij de Italiaan waar L vorige jaar zo een lekkere salade at dat ze er nog is wou teruggaan.

    Na een korte wandeling langs de dijk aan Bobonne haar slakkentempo staan we voor een gesloten deur, dus zit er niks anders op dan nog wat verder te stappen en we gaan binnen in Resto la Fosa;

    Als de camarero de kaart brengt lijkt het wel alsof Bobo een geest heeft gezien, blijkbaar was deze camarero vroeger in een ander resto werkzaam waar ze regelmatig kwamen en toen ze er vorige week gingen eten en hem niet zagen, de uitbaatster in het zwart gekleed was dacht ze dat hij naar de eeuwige jachtvelden was verhuisd; Maar nu stond hij dus springlevend naast de tafel.

    We bestellen een menuutje en eten allen ons buikje rond; Erna ga ik met L naar de Mercadona en thuis volgt er een siestake.

    Tegen 18 u ga ik met X nog is voor een langere wandeling langs urb Ravanell enzo geraak ik aan een totaal van 13.38 km vandaag.

    Het zwembadwater is terug 25 graden en ik doe een duikske en een paar lengtes rugslag zonder armen.

    Als ik droog ben geef ik de plantjes water en geniet nog wat van de laatste zonnestraaltjes op het terras achteraan.







    03-05-2017 om 20:55 geschreven door Esteban  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antena3

    Deze ochtend bij Ripoll zie ik Luc en zen vrouwtje die in Tisselt wonen nog is terug waarmee ik regelmatig een praatje maak, ze waren sinds november niet meer hier geraakt want hij werkt nog en geraakt maar niet op brugpensioen wat hij zo graag zou willen.

    Vorige jaar vertelde ik hem dat ik een jeep had en nu had hij in Belgie ook zo eentje gekocht, wel een dakloze oldtimer zodat hij niet meer naar de technische controle moet en vorige week liet hij zijn karretje met een vrachtwagen overbrengen vanuit Belgica naar hier;

    Hij is ook van plan een scooter te kopen en vroeg me al waar ik de mijne hier kocht; als hij nu ook nog van plan is een Harley te komenb ga ik de verbinding toch verbreken.

    Terug thuis haal ik gasflessen en ga naar de carwash.

    Daarna eet ik de lentejas die L klaar maakte en doe men siestake in de schaduw.

    Het is dinsdag dus spaanse les en met de scoot vertrek ik om 15u30 richting La N.

    We zijn maar met 15 maar truttelbel Sonia is er wel, zij is duidelijk liefhebster van de te kleine spannende bloesen en paterken braven Hendrik is zowaar alleen komen opdagen en heeft zijn lelijk vrouwken thuis gelaten of weet ik veel waar.

    Hij en Sonia komen goed overeen en ik zie Sonia af en toe zen schouder aanraken waarna braven hendrik zen kale kop waarempel een rode gloed krijgt.

    Hij voelt zich duidelijk beter in zijn sas zonder zen wederhelft maar als hij een poging waagt om omnozel grapjes te gaan maken vraag ik me weer af wat ik hier zit te doen.

    Gelukkig kan ik met Henk en Lydia, een sympatiek alternatief Hollands koppel wat bijpraten over hun verbouwingen.

    In de avond doe ik een blokje om met X en maak me klaar om naar de voetbal te gaan kijken bij de abuelas want op onze TV is antena 3 weeral verdwenen.













    02-05-2017 om 20:11 geschreven door Esteban  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs