Stories from the sideline
    15-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Standard forever deel 2
    Standard 1981-1982 in de Beker van BelgiĆ«

In de beker werd er in 1981-1982 eveneens veel verwacht van de Luikenaars. Hoewel Goethals zich vooral wilde concentreren op de competitie, was er de druk van de supporters om de bekertitel te verlengen. In elk geval is Standard een ploeg die steeds op drie fronten moet kunnen meestrijden. Toch werd het dat jaar in de beker helemaal niets. Men startte de bekercompetitie (1/32 finale) uit bij Stade Leuven. De ploeg uit Leuven deed zijn best om Standard zo goed mogelijk op te vangen, maar bleek geen partij voor de Rouches. Nog voor de rust wist de Luikse ploeg het karwei reeds te klaren. Vooral Simon Tahamata liet zich opmerken met twee doelpunten voor de rust (26' en de 44'). Daarmee  was de wedstrijd gespeeld en beperkte men zich in de tweede helft tot het controleren van de wedstrijd.
    In de volgende ronde werd men uitgeloot tegen Westvlaamse RC Harelbeke Sport.
    De wedstrijd op 1.11.1981kwam op een ongelegen moment voor de Rouches. De ploeg zat net in een neerwaartse spiraal. Tijdens het weekend voor de bekerwedstrijd had men thuis kansloos verloren van SK Beveren met 0-3. En het weekend erop ging men de boot in tegen het laatst geklasseerde KV Mechelen. Voor Harelbeke dat op dat ogenblik een goed seizoen afwerkte, was de wedstrijd thuis tegen Standard de wedstrijd van het seizoen. Met heel veel inzet knokte men zich naar een 2-1 overwinning. De tegengoal van Standard werd opnieuw gemaakt door Simon Tahamata. Het bekeravontuur strandde dus reeds in de tweede ronde.

15-03-2009 om 22:54 geschreven door Wolfje

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)