Inhoud blog
  • Brugse verrassing!
  • Aartsbisschop Jozef De Kesel GELOOFT NIET in God !
  • De mooi-praterij van de duivel !
  • Bidt voor jullie priesters
  • Inleiding.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Vlijtingen Riemst Ernstig Geestelijk
    - zonder het Woord van God geen Leven, noch Waarheid -
    01-01-1981
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tolkien, The Lord of the Rings, de Heilige Traditie.
    2017.06.12. 
    bijgewerkt op 2017.juni.27.


     

      Tolkien, The Lord of the Rings.

            De Heilige traditie.


    En ring:
    - om allen te regeren
    - om hen te vinden
    - die hen brengen zal en in duisternis binden



    Tolkien groeide op in een klein natuurlijk dorpje ver van de drukke wereld.

    Maar hij maakte twee allesvernietigende oorlogen mee. Zijn twee zonen vochten mee met de ge-allieerden.

    Tenslotte werd zijn dorpje bedreigd en vernield door de duistere industrie.

    Die het aandurft het wereldse leven te relativeren en meer geestelijk te leven wordt weldra opgemerkt door grote duistere geesten die er alles aan zullen doen om je te binden, tot slavernij te brengen en je te vernietigen.

    Dat is de essentie van wat heden gebeurt, en, jawel, ondersteund door veel kerkvorsten!!!

    Maar de Traditionele Gelovigen die standvastig blijven zullen het eeuwig leven be-erven.
    De Traditionele Kerk is een strijdende kerk, ook al zijn de meesten van haar oorspronkelijke leden in een diepe slaap gesust door te veel welvaart en vooral door het duivelse 'modernisme'!!!




    01-01-1981 om 00:00 geschreven door Eric  


    09-05-1980
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Techniek, Electronica, Survival
    Techniek, Electronica, Survival    >Bovenstaande datum is volgnummer<     bijgewerkt op 2017.06.02.



    Eerst even bezinnen.


    De meeste oudere mensen kunnen zich herinneren een eenvoudige man of vrouw, altijd eenvoudig gekleed, weinig van woorden, altijd ernstig, die eenvoudig het gevraagde of opgedragen werk rustig tot in details perfekt uitvoert, betrouwbaar in woord en daad.

    Wij leven in heel andere tijden.


    Gebed tot den heiligen Jozef.

    Gezegende man, gelukzalige Joseph, wien het werd verleend den God, dien vele koningen hebben willen aanschouwen en niet hebben aanschouwd, aanhooren en niet hebben aanhoord; niet alleen te aanschouwen en te aanhooren, maar te dragen, te omhelzen, te kleeden en te bewaren!
    Bid voor ons, gelukzalige Joseph, opdat wij de beloften van Christus waardig worden.


    Volgens sommige bronnen zou Jozef weduwnaar zijn voordat hij zich over Maria ontfermde. Hij had kinderen, waaronder enkele weeskinderen, en bovendien ook nog leerjongens die daar verbleven. Zo iemand als Maria was dus werkelijk hoogst nodig en welkom. Jozef bouwde o.a het houten raamwerk voor nieuwe huizen voor jonge gezinnen. Daar kwam uitgebreid overleg aan te pas. Hij moest weten waar geschikte bomen te vinden waren, deze moesten tijdig gekapt, in planken of balken gezaagd en gedroogd worden, en men moest zorgen voor aanplantingen. Daar had men dan ook de best geschikte hulp voor nodig. Met het jonge koppel moest worden overeengekomen hoe zij hun huis wensten. Voortdurende planning en overleg met velen. Op het moment beschikbare bomen in de vrije natuur hebben geen standaard maten en geen standaard vorm. Iedereen moet dus mee helpen puzzelen onder de leiding van de eenvoudige maar kundige Jozef..

    Het was in zekere zin standaard werk. Maar het is eigenlijk zonder meer klassiek werk te noemen. Tijdeloos als het ware. We kunnen aannemen dat dit de levenswijze is die God de Vader Zijn schepselen toewenst.


    Hoe moet dat dan heden, in wat wij noemen 'de eigentijdse wereld' ?


    Techniek ? electronica ? en nu ook nog survival ?

    Survival, overleven, komt het eerst, en de rest zou daar aan ten dienste moeten staan.
    Gedaan met de weelde, de welvaarstroes !

    In volgorde van noodzakelijkheid:

    -1: drinkwater
    -2: brood en/of rijst,  dit impliceert kook- en/of ovenvuur
    -3: fruit, groenten, olie, wijn
    -4  kleding, vooral om de warmte vast te houden !
    -5: een BEETJE vlees en/of vis (bij voorkeur vis !  Waarom ?)
    -6: een dak boven het hoofd en enkele wanden rondom
    -7: waswater



    Overgenomen van Claudia ;   levend_geloof9 :
    http://www.bloggen.be/levend_geloof9/archief.php?ID=2992347
    http://www.bloggen.be/levend_geloof9/

    God is goed en Hij doet alles met inzicht

    Jezus en St Pieter gingen op wandel en ze kwamen aan een groot stuk land. Daar stonden een boer en boerin de oogst binnen te halen. Ze hadden veel werk. St Pieter vroeg aan de boer : ‘Mijn beste man, je hebt precies veel werk?’ ‘Ja’, antwoordde de boer, ‘we moeten nu harder werken omdat onze zoon ons niet meer kan helpen. Hij studeert namelijk voor advocaat’. St Pieter bleef nog wat babbelen met de boer en boerin en toen gingen ze verder. St Pieter keek nog even om en zag dat er een grote donderwolk over het land van de boer en boerin kwam. Een bliksemschicht verwoestte de hele oogst. St Pieter keek naar Jezus en zei verschrikt : ‘Jezus, hun hele oogst is mislukt!’ Maar Jezus sprak : ‘God is goed en Hij doet alles met inzicht.’

    Toen gingen ze verder. Het was al avond en de duisternis viel in. Ze kwamen aan een klein huisje waar een kluizenaar woonde. St Pieter klopte op de deur. De kluizenaar deed open en was blij hen te zien. Hij vroeg hun of ze bij hem wilden eten en slapen. St Pieter gaf de kluizenaar wat geld en ze gingen aan tafel zitten. De kluizenaar haalde een heel mooi potje uit de kast en gaf Jezus en St Pieter te drinken. St Pieter zei tot de kluizenaar : ‘Mijn beste man, je hebt een heel mooi potje.’ ‘Ja’, antwoordde de kluizenaar, ‘ik ben eraan gehecht.’ De volgende morgen vertrokken Jezus en St Pieter. Na een tijdje had St Pieter dorst en Jezus haalde het mooie potje van de kluizenaar boven en gaf St Pieter te drinken. St Pieter werd lijkbleek en zei tot Jezus. ‘Maar Jezus je hebt het mooie potje van de kluizenaar meegenomen.’ Maar Jezus sprak : ‘God is goed en Hij doet alles met inzicht.’

    Daarna gingen ze terug op pad en ze kwamen bij een grote rivier. Er lag een veerboot en ze stapten in de boot. Ze zagen de veerman komen aangelopen. Hij zette de beide mannen over aan de overkant. Ondertussen had Jezus stiekem een gat in de boot geboord. Toen de boot terugvoer zonk de boot en verdronk de veerman. St Pieter had alles gezien en werd vuurrood. ‘Maar Jezus, je hebt de man laten verdrinken.’ Maar Jezus sprak : ‘God is goed en Hij doet alles met inzicht.’

    Toen gingen ze opnieuw verder. Na een tijdje zagen ze een man die aan de kant van de weg zat te huilen. Hij was dronken. St Pieter vroeg aan de man : ‘Mijn beste man, waarom ben je zo aan het huilen?’ De dronken man snikte dat zijn vrouw kwaad was op hem en dat hij zijn kinderen amper eten kon geven. Hij was van miserie beginnen drinken. Jezus haalde het mooie potje van de kluizenaar boven en gaf het aan de man. Jezus sprak : ‘Verkoop het potje, geef het geld aan je vrouw en zorg dat je kinderen goed te eten hebben. En stop met drinken.’ Nu werd St Pieter heel kwaad. Hij riep : ‘Maar Jezus, je hebt alle mensen die ons goed gedaan hebben, met kwaad vergolden.’ Maar Jezus kalmeerde St Pieter.

    Hij sprak : ‘Ik ga je het uitleggen.’ De zoon van de boer en boerin zou enkel slechter worden van inborst en hoogmoedig worden. Nu zou hij zijn ouders helpen met de boerenstiel en nederig blijven. Het hele gezin zou tevreden zijn. De kluizenaar zou minder denken aan zijn potje en bidden in de plaats. Wat de veerman betreft : hij was een slecht mens maar hij kwam juist van de biecht en had al zijn zonden beleden. Hij is dus gestorven als een goed mens. En wat de dronkaard betreft : hij verkocht het potje en gaf het geld aan zijn vrouw en ze zorgden dat de kinderen het goed hadden. Het hele gezin was blij en de man stopte met drinken.

    Nu begreep St Pieter alles. Hij zei : ‘Heer, je hebt gelijk. God is goed en Hij doet alles met inzicht.’  

    21-05-2017 om 14:29 geschreven door claudia  



    Met andere woorden:
    welke voorbereidingen gij ook maakt om te overleven,
    wees bereid om alles op te geven en misschien te moeten vluchten,
    en alles achter te laten en te vergeten ...


    want alleen God kan u echt verder helpen.


    ... wordt vervolgd




    - reacties en commentaren :      ericboelen@telenet.be

    09-05-1980 om 00:00 geschreven door Eric  


    Tags:survival


    Archief per week
  • 21/05-27/05 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 08/05-14/05 2017
  • 28/12-03/01 2021
  • 03/05-09/05 2010
  • 17/11-23/11 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 26/11-02/12 2007
  • 29/12-04/01 1981
  • 05/05-11/05 1980

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs