• Wedstrijdverslagen (54)
  • Veteranen Oplinter
    Voetbalploeg voor eeuwig jonge beloften!
    02-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERDIENDE OVERWINNING ONDANKS ONE MAN SHOW IN TWEEDE HELFT

Vorige vrijdag was de eerste echte kille herfstavond van het seizoen. Op het programma stond de verplaatsing naar het Sint-Truidense gehucht Bautershoven. Deze Limburgse ploeg lag ons in het verleden niet en zeker niet als er op verplaatsing gespeeld moest worden. Het zware zompige veld met het dikke gras dat meestal ook nog eens pas gemaaid op het veld was blijven liggen zorgde vaak voor verzuurde kuiten en jammerlijk punten verlies. Het grootste probleem was meestal wel de thuis scheidsrechter. Een vreemde, aanvankelijk aimabele, man die vaak pas na de rust zijn schapenvacht afgooide om de bezoekers de duvel aan te doen. Dit had de voorbije wedstrijden voor veel frustraties en kaarten gezorgd en bitter weinig punten opgeleverd, vorig jaar werd nog met 2-1 verloren na een festival van buitenspelsituaties.
    Deze keer was Oplinter echter met het nodige zelfvertrouwen afgereisd want in het voorjaar werd Bautershoven aan de Dalweg met een droger 4-0 aan de kant gezet.

Eerste helft:

Onze mannen begonnen weer met een onuitgegeven elftal aan de match want de vaste libero Marnix R had zich vorige week geblesseerd en was niet tijdig fit geraakt. Pascal VDV was wel opgelapt en Etienne R stond voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Eddy R, Stefan B en Johan B liggen nog steeds in de lappenmand en Geert E is met verlof.
    Het had de voorbije dagen gelukkig niet geregend waardoor het veld in Bautershoven er niet te zwaar bijlag, het gras was dik zoals gewoonlijk en het maaisel lag nog op het veld. Oplinter was hierop goed voorbereid want de wedstrijd was nog maar pas op gang gefloten toen Stefan P van op rechts al onmiddellijk scherp kon voorzetten richting Bruno VP. Het nummer zes van de thuisploeg zag het gevaar en wou ingrijpen maar deponeerde zo, ongelukkig de bal in eigen doel. De laatkomers waren alweer gezien want na amper één minuutje spelen stond Oplinter al 0-1 in de winst.
    Bautershoven was terecht geschrokken en dacht meteen terug aan de 4-0 nederlaag van april. Ze speelden met de daver op het lijf en kregen geen fatsoenlijke actie op de mat gelegd. Onze veteranen bleven kalm en probeerden de bal goed rond te spelen loerend op een kansje. Dat kwam er nog voor de 10e minuut verstreken was. Stefan P werd nu op links weggestuurd en zijn voorzet kon knap beroerd worden door Johan S en de 0-2 was een feit.
    De Limburgers moesten nu wel iets terug doen maar meer dan een dwarrelend schot, geneutraliseerd door Dave B. zat er niet in.
    Even viel er niets meer te beleven in de wedstrijd tot plots een bal van op de flank hoog over de doelman in doel dwarrelde. Het was een afgeblokte voorzet van Kevin R. die de keeper verraste. De bal vloog wel niet tegen de netten want de doelman kon hem, na zich rondgedraaid te hebben, nog net vastgrijpen. Hij slaakte een luide vloek om de nieuwe tegentreffer te verwensen maar kreeg toen de scheidsrechter in de gaten die slecht stond opgesteld en zo niet gezien had dat de bal de lijn had overschreden. Oplinter liep al naar de middenstip maar de scheidrechter keurde het doelpunt niet goed. Dit konden we nog enigszins begrijpen want de arme man had het niet gezien maar het toneel dat de Bautershovenaars opvoerden was een ongezien staaltje van onsportiviteit. Niets aan te doen echter, de 0-2 bleef op het bord.
    Het bleek echter uitstel van executie want een paar minuten later kon Wim B een aanval onderscheppen in de middencirkel en onmiddellijk inspelen op Etienne R die meteen 2 meter kon nemen op zijn belager. Zijn voorzet bereikte Johan S die alweer op de goede plek stond en zo de 0-3 kon binnenleggen.
    Ditmaal antwoordde Bautershoven wel gevat. Een snelle aanval deed de stevige Oplinterse verdedigers wankelen, de 16m werd echter niet bereikt maar een ver en effectvol schot verraste Dave die de glibberige bal uit zijn grijparmen liet glippen en zo ongelukkig de 1-3 op zijn geweten had.
    Onze jongens waren niet uit het lood geslagen en legde de wedstrijd goed op slot tot net voor rust. In deze laatste minuten ontplofte de wedstrijd helemaal te beginnen met een reuzekans voor Stefan P die oog in oog met de thuisdoelman niet kon besluiten. De bal vloog via de doelman terug in het veld, Bautershoven nam de aanval over en na een paar tellen waren ze aan de overkant. Gelegenheids libero Arie B zat er nog goed tussen maar zijn terugspeelbal was mede door het rare gras te kort voor Dave. Bautershoven profiteerde en lukt zo de aansluitingstreffer: 2-3, Dave kansloos.
    Niet getreurt echter, luttele seconden na de aftrap kon Geert P oprukken maar werd foutief gestuit net voor hij het strafschopgebied kon binnen dringen. Een gevaarlijke overtreding trouwens die minsten een geel kartonnetje verdiende!
    Als wraak nam de oudste van de P’s (Johan) plaats achter de bal voor de vrije trap. De trap spatte uiteen op de deklat maar belande nu in de voeten van de jongste Paulussen, Stefan, die niet aarzelde en gerechtigheid liet geschieden door droog de 4e Oplinterse treffer tegen de netten te rammen: 2-4, of hoe mooi toch broederliefde kan zijn.
    Nog is het spektakel niet afgelopen want terwijl de scheids al op zijn klok aan het kijken was kon een Bauterse spits nog eens uitbreken en alleen op Dave afstormen, daar aangekomen aarzelde hij even waardoor de sterk terug gekomen Wim B in extremis kon ingrijpen zodat Dave enkel moest oprapen.
    Meteen het einde van de zinderende eerste helft met de verdiende voorsprong voor Oplinter.

Tweede helft:

Voor de tweede helft mochten Bruno VP, Wim A en Kevin R gaan rusten na het geleverde harde werk. Pascal Vdv en jonge veulens Dominique W en Pol C. konden zich gaan uitleven.
    Het was af te wachten of de tweede helft nog zoveel doelpunten zou voortbrengen, bij Oplinter hielden ze vooral hun hart vast voor de scheidsrechter die tot nu toe zeer goed leidde wat het slechtste liet vermoeden voor na de herneming.
    Bautershoven begon het best aan de tweede periode met al gauw een paar halve kansen die Dave niet echt konden bedreigen. De druk hield aan en Oplinter moest de thuisploeg foutief beginnen af te stoppen. Een gevaarlijke vrije trap deed de paal maar gelukkig niet de netten trillen. En even later was er terecht geel voor Pascal Vdv. die geen andere oplossing meer zag dan het neerleggen van zijn rechtstreekse concurrent.
    Onze veteranen hadden het dus moeilijk de eerste 10 minuten maar het schot op de paal was de enige echt gevaarlijke actie van de thuisploeg.
    Nadat het offensief gaan liggen was begon Oplinter terug mee te doen. Helaas dacht ook de scheidsrechter er zo over en hij begon steeds vreemdere beslissingen te nemen. Aanvankelijk wist Oplinter zich hierboven te stellen met een paar goeie mogelijkheden voor Stefan P en Etienne R. De beste kans was opnieuw voor Stefan die andermaal in de ogen van de doelman mocht kijken en opnieuw faalde. Onze mannen kregen nu de ene na de andere fout tegen en dit deed even het potje van onze nr. 13 Johan P overkoken met een gele kaart tot gevolg. De wedstrijd dreigde te ontaarden in een scheldpartij maar Dominique W. kon toch nog enigszins de gemoederen bedaren. De arbiter kon niet gekalmeerd worden en bezorgde zo onze Pol C zijn allereerste gele kaart en dat in zijn meer dan 40 jarige carrière! De match stelde niet veel meer voor, alleen Etienne R kreeg na goed samenspel nog een uitstekende kans maar de doelman redde knap met de voet.
    De brave Oplinterse spelers werden nu voortdurend geprovoceerd door de man in geel en Johan P kwam nog een paar keer dicht bij de uitsluiting maar die moed had de scheidrechter niet, vermoedelijk omdat hij wist dat Johan zijn voor niets terugdeinzende broers had meegebracht!
    Opnieuw was er weer spanning in de slotfase, jammer genoeg weer na een betwiste scheidsrechterlijke dwaling. Arie B werd na een hoekschop in eigen strafschopgebied op de hakken gelopen. Hij ging uiteraard verhaal halen bij onze vriend maar voor hij het goed en wel besefte keek ook hij tegen het gele kartonnetje aan en kreeg het ondertussen beschaamde Bautershoven een onrechtstreekse vrije trap in de 16m. Oplinter dus nog onder spanning want een doelpunt in deze slotfase zou Bautershoven wel eens vleugels kunnen doen krijgen. De bal werd weer zeer hard in geschoten en trof opnieuw de paal net als onze Dave die er als de kippen bij was mocht de bal iets naar links gevlogen hebben. Onze doelman blesseerde zich nog licht in deze fase maar gelukkig was het licht van de tegenstander nu toch gedoofd en konden ze niet meer komen dreigen. Onze veteranen hielden nog het hoofd koel voor de scheidsrechter en wisten zo toch dik verdiend de wedstrijd winnen af te sluiten: 2-4, mooie overwinning!

Volgende week staat de verste verplaatsing van het jaar op het programma. Het sterke Millen (bij Tongeren) is dan onze tegenstander. Als voorbeschouwing kan best het wedstrijdverslag van 27/02 jongstleden nog eens na gelezen worden, terug te vinden in het archief rechts in deze blog. De wedstrijd toen leverde toen geen overwinnaar op maar wel de nodige strijd. Op hoop van zege tot vrijdag!!

Opstelling:

Dave Butiens, Arie Bronckaerts, Geert Paulussen, Wim Boffé, Wim Allard (35’ Pascal Vandevelde), Etienne Ruytinx ( 60’ Kevin Rappe), Johan Paulussen, Bruno Vanparijs (35’ Dominique Weenen), Kevin Rappe (35’ Pol Chaltin), Johan Schepers, Stefan Paulussen.

Doelpunten:

Nr6 Bautershoven: 1
    Johan Schepers: 2
    Stefan Paulussen: 1

Deze drie spelers spelen graag OXO, let maar op de benen...

In de eerste helft stond de scheids nog recht in zijn schoenen...

Oplinter lanceert en nieuwe aanval onder het goedkeurend oog van de selectioneur...