Foto
Foto
Gastenboek
 • nmakatz2q8fm
 • sp0gj7
 • Leuke website !
 • veteranenploeg Thor Wommersom
 • na lange tijd.

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Categorieën
 • Filmpjes (5)
 • fotospecials (7)
 • Kalender (22)
 • spelersfiches (21)
 • Wedstrijdverslagen (54)
 • Veteranen Oplinter
  Voetbalploeg voor eeuwig jonge beloften!
  24-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 sept 2010: Horpmaal - Oplinter: 2-2

  Opnieuw wanprestatie in het verre Horpmaal

  Door omstandigheden kan ik jullie slechts een korte samenvatting aanbieden van de wedstrijd tegen ons zwart beest in het verre Limburg.
  Na een moeilijke en verre verplaatsing en met een zeer uitgebreide kern arriveerde we tussen de fruitbomen en de koeien. Parking was er langs het terrein van de tegenstander niet te vinden dus parkeerden we maar tussen de fruitbomen.

  Na een snedige opwarming werd wedstrijd door ons meteen in handen genomen en de thuisploeg werd op alle fronten overklast. Een nieuwe tactische richtlijn van de selectieheer zorgde voor heel wat verwarring in de rangen van onze tegenstander. Het overwicht werd al snel beloond toen Patrick P de 0-1 kon binnenwerken na knap voorbereidend werk door Kevin R en Stefan P. De 0-2 voorsprong volgde 10’ later toen alweer Patrick P een één-tweetje met Stefan Blockx afrondde. Het leek er ditmaal echt op dat het zwarte beest bedwonden zou worden want Horpmaal rende de ganse eerste periode achter een ongrijpbare bal

  Tijdens de rust werd onze selectie meteen uitgedund want we verloren Jean-Marie H met een kuitblessure na een iets te hevige opwarming. De onfortuinlijke speler zou ook volgende week niet kunnen aantreden.
  Ondanks dit incident werden er toch nog 4 nieuwe spelers tussen de lijnen gebracht maar onze selectieheer was jammer genoeg vergeten om de nieuwe tactische richtlijn ook aan de nieuwelingen uit te leggen zodat tijdens de tweede helft werd hervallen in de fouten van het verleden tegen deze ploeg. Oplinter werd overlopen op het middenveld en slikte twee vermijdbare goals op korte tijd. Gelukkig krabbelde onze ploeg tijdig terug recht en konden we het verdiende punt toch nog vasthouden maar wel met de wetenschap dat het er eigenlijk 3 hadden moeten zijn.

  Opstelling:

      Dave Butiens    
      Marnix Reniers    
  Geert Paulussen   Wim Boffé   Wim Allard
  (Pol Chaltin))
  Johan Boffé Bruno Vanparijs     Kevin Rappe
  (Geert Everaert)
     Stefan Blockx
  (Eddy Roosen)
    Patrick Pitchon
  (Etienne Ruytinx)
   
       Stefan Paulussen    

  Doelpunten:

  Patrick Pitschon: 2
  Eén van de trouwe fans van de thuisploeg...


  Alleen onzen Dave pakt blijkbaar nog op onze kodak...


  Ja, Dave! We weten dat ge in de goal staat.....


  De supporters waren opgetogen met het onverhoopte gelijkspel van de thuisploeg...

  24-09-2010 om 00:00 geschreven door johan14  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Wedstrijdverslagen
  >> Reageer (0)
  21-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 sep 2010: Oplinter-Spalbeek: 2-2

  Bijna verrast door weeral verjongt Spalbeek.

  Vooraf:

  Vorige vrijdag stond de eerste thuiswedstrijd van het najaar op het programma. Na de eerste twee verre verplaatsingen was het welgekomen om nog eens op de vertrouwde Oplinterse ondergrond te spelen. De beloofde nieuwe verlichting was er wel niet maar de knalgroene grasmat maakte veel goed. Nog een minpuntje was dat we door het bestuur verplicht werden om in onze rode uitrusting te spelen in plaats van onze unieke paarse tenue. Het was niet omdat de kleuren van onze tegenstander teveel op onze paarse kleuren leken, waarom dan wel? Het blijft tot op heden een raadsel. Hopelijk neemt onze hoofdsponsor hier geen aanstoot aan want het is weer heel wat publiciteit gemist.

  Onze tegenstander was trouwens nog maar eens een Limburgse ploeg, ditmaal Spalbeek. Deze ploeg uit de streek tussen Hasselt en Herk-de-Stad had net als vorige keer trouwens weer een aantal jonge twintigers opgeroepen om het gevreesde Oplinter het hoofd te bieden. Onze jongens stelden hier een zeer ruime kern tegenover van maar liefst 15 spelers (thuiswedstrijd natuurlijk) en waren dus gewapend om voldoende weerstand te bieden aan het jeugdig geweld. Afwezig waren Geert E, Dominique W en Etienne R die nog snel wat zuiderse zon waren gaan opzoeken.


  Eerste helft:

  De eerste helft werd op gang gefloten door “manusje van alles” Yvan W bij afwezigheid van vaste thuisfluiter Etienne R. Hierdoor kon hij geen notities van de wedstrijd nemen en de aangeduide vervanger had er blijkbaar niet zo veel zin in waardoor de notities redelijk beperkt waren en aldus dit verslag wat korter zal zijn dan gewoonlijk. Ook met de foto’s gaat het van kwaad naar erger zodat ik zou willen oproepen aan de supporters om hun eigen fototoestel mee te brengen om zo toch een mooie reportage te kunnen publiceren.

  De wedstrijd zelf dan, die kwam maar traag op gang en speelde zich de eerste 10’ vooral af op het middenveld. Beide ploegen waren fysiek aan elkaar gewaagd en allebei hadden ze last van onverzorgde aannames en slechte passes wat een nogal treurige aanblik gaf. Gaandeweg verbeterde het spel en Spalbeek rekende op zijn bijzonder snelle spits om voor dreiging te zorgen. Oplinter probeerde steeds combinaties op te zetten om doelgevaar te creëren maar de te talrijke diepte passes kwamen niet aan. Af en toe lukte het wel, zo kon na een fraai een-tweetje Patrick P. de Limburgse doelman toch eens op de korrel nemen. Het spel ging steeds meer op en neer maar de Spalbeekse jeugd had nogal vaak last van de vallende ziekte zodat het spel vaak stilgelegd moest worden.
  Na het eerste gevaar van Oplinter kon ook Spalbeek eens dreigen. Zo moest Dave goed plat op een gestrekt schot van de snel demarrerende spits.
  De wedstrijd bleef slordig en Oplinter kon alleen maar dreigen langs spelhervattingen zoals vrije schoppen, hoekschoppen en inworpen, het combinatievoetbal liep al te vaak vast op de potige Spalbeekse verdediging.
  Met het einde van de eerste helft in zich was er plots opschudding toen de anders zo secure Oplinterse libero Stefan B zich verslikte in een terugspeelbal. De aalvlugge geel-zwarte spits zat er meteen tussen en liet Dave kansloos met een stevig, grondscherend schot: 0-1, jammer.
  Oplinter antwoordde vrijwel meteen met een gekruist schot dat nipt voorlangs vloog en even later krulde Wim B een prachtige vrije trap over de muur maar het doelrijpe schot spatte uiteen op de kruising. In de herneming kon Spalbeek snel counteren en er was een attente Dave nodige om te vermijden dat de achterstand net voor rust verdubbeld zou worden.

  Met een kleine achterstand dus moesten onze veteranen de kleedkamers opzoeken alwaar de tijd nuttig besteed werd aan het doorvoeren van maar liefst vier wissels.

  Tweede helft:

  Voor het eerste dit najaar verschenen Marnix R, Eddy R en Pol Chaltin weer in de ploeg. Ook Jean-Marie H. was opnieuw present na zijn bevredigend debuut van vorige week. Bruno VP, Johan B, Stefan P en Wim A bleven langs de kant.
  De tweede helft begon ook moeizaam natuurlijk want het duurde even voor de nieuwe jongens hun plaats hadden gevonden. De wedstrijd bleef wel evenwichtig maar echt doelgevaar was schaars enkel Eddy R. wist een dot van een kans te versieren maar de onorthodoxe keeper kon de gelijkmaker voorkomen. Oplinter had het meest balbezit maar ook het meeste balverlies en nog voor het eerste kwartier verstreken was liepen we al op een snedige counter en was het plots 0-2.
  Dit was het sein om alles op alles te zetten voor de Oplinterse veteranen en Stefan Blockx schoof een paar rijen naar voren om de aanval te versterken. Met zijn maatje Patrick P klikte het al gauw en Spalbeek werd steeds meer achteruit gedrongen. De bezoekende doelman kwam ook steeds meer onder druk te staan maar hij was blijkbaar een debutant en dat was er aan te merken want hij had werkelijk alle beginnersgeluk mee. Elke inzet van de thuisploeg werd gepareerd door een hand of een voet zonder dat hij het zelf wist.
  Met nog een tiental minuten op de klok zorgde het duo Patrick P / Stefan B dan toch voor de aansluitingstreffer. Patrick P zette zich goed door op links en pakte uit met een scherp schot dat door de doelman of een andere Spalbeekse verdediger uit het doelvlak gehouden werd. Stefan B was echter goed gevolgd en kon de afvallende bal mooi binnentrappen, 1-2 de goal van de hoop.
  Onze helden bleven aandringen maar werden keer op keer afgehouden door de stugge verdedigers en het was blijvend uitkijken voor de snelle counters. Onze Dave had niet veel werk meer zodat hij plots besloot om ook zijn duit in het zakje te doen en bij een hoekschop stormde hij mee naar voren om a la Bolat de gelijkmaker binnen te koppen. Zijn inspanning bracht echter geen zoden aan de dijk en het was bang afwachten op het hopelijk nog wat uitblijvend eindsignaal.
  De niet aflatende aandrang van de thuisploeg leverde uiteindelijk dan toch resultaat op. Nadat het merendeel van de supporters al een eerste pintje hadden besteld was het weer Patrick P die zijn duivels ontbond en met een niet eens zo geweldig schot werd de Spalbeekse doelman dan toch een tweede keer verslagen 2-2 en meteen einde van de moeilijke wedstrijd. Met het billijke gelijkspel kon uiteindelijk iedereen leven zodat de derde helft goed ingezet kon worden.

  Volgende week:

  Volgende vrijdag moeten we alweer de boer op. Letterlijk dan toch want de bestemming is ditmaal Hormaal, midden in het agrarische hart van Haspengouw. Deze ploeg is al meermaals ons zwarte beest gebleken en ze staan zelden garant voor oogstrelend voetbal. Ook wij hebben in de onderlinge confrontaties nog nooit kunnen overtuigen maar omdat de wedstrijd nu midden in de “pluk” valt is er hoop tenzij ze natuurlijk beroep doen op de talrijke Poolse en Indische loonwerkers om hun ploeg te versterken. We zullen zien!

  Tot volgende week.

  Opstelling:

      Dave Butiens    
      Stefan Blockx    
  Geert Paulussen   Johan Boffé
  (Marnix Reniers)
    Wim Allard
  (Pol Chaltin)
  Stefan Paulussen
  (Jean-Marie Hayen)
  Johan Paulussen     Kevin Rappe
        Wim Boffé  
    Bruno Vanparijs
  (Eddy Roosen)
    Patrick Pitchon    't Is al vroeg donker halfweg september...


  Een foto van het middenveld waar ook het meeste te zien was...


  Johan P probeert nog eens een aanval te lanceren...


  We kunnen moeilijk zeggen dat onze grasmat niet groen genoeg is...

  Voor betere en meer foto's graag een vrijwilliger, liefst een  hobby fotograaf!!!!!!!

  21-09-2010 om 00:00 geschreven door johan14  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:Wedstrijdverslagen
  >> Reageer (0)


  Inhoud blog
 • CONDITIE CRESCENDO
 • DE VETERANEN TRAININGEN BLIJVEN EEN GROOT SUCCES!!
 • Eerste Veteranen training...ooit!
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 1
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 2

  Kalenderinfo?: Stuur een mail via de blog of bel Johan B. op 0495/476350


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
  Archief per week
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 05/08-11/08 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!