Foto
Foto
Gastenboek
 • nmakatz2q8fm
 • sp0gj7
 • Leuke website !
 • veteranenploeg Thor Wommersom
 • na lange tijd.

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Categorieën
 • Filmpjes (5)
 • fotospecials (7)
 • Kalender (22)
 • spelersfiches (21)
 • Wedstrijdverslagen (54)
 • Veteranen Oplinter
  Voetbalploeg voor eeuwig jonge beloften!
  13-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZES OP ZES NA TERUGKEER JOHAN B.

  Vooraf:

  Ongelooflijk maar waar, we zijn al aanbeland bij de laatste wedstrijd van het jaar. Behalve de galawedstrijd van volgende week zit het er na vanavond dus al op. De tweede jaarhelft 2009 is voorbij gevlogen maar we moesten dus nog één echte match afwerken ditmaal tegen Olympic Landen. Een ploeg die nieuw is in het veteranencircuit maar zeker niet nieuw in de voetbalwereld. Talrijke ex provinciale vedetten maken deel uit van dit team een walk-over was dus zeker niet te verwachten.
  Beide ploegen kregen, hoe kan het ook anders na de recente regenval, een zeer zwaar en drassig veld onder de schoenen geschoteld. De Oplinterse veteranen moesten het vandaag doen zonder de geblesseerde Marnix R. en de reizende Pol C., Arie B en Ignaas D waren opgeroepen als vervangers. Etienne R. trok wederom het vertrouwde scheidsrechter plunje aan afgewerkt met zilveren schoentjes in functie van de naderende kerstperiode.
  Oplinter begon de wedstrijd met een sterke bank met Wim B, Ignaas D en Johan B die na zijn slepende blessure zijn nog niet klaar was om een hele wedstrijd te spelen. Zijn comeback dient stap voor stap te gebeuren.

  Eerste helft:

  Na het eerste fluitsignaal stonden de beide ploegen meteen in een strakke organisatie. Oplinter probeerde de onervaren tegenstander onmiddellijk naar de keel te grijpen maar de rigide organisatie van Landen belette dit. Het waren integendeel de bezoekers die voor de eerste dreiging konden zorgen ook al was er geen direct doelgevaar mee gemoeid. Oplinter werkte hard op het middenveld maar de motor sloeg nog niet meteen aan. Johan P en Arie B geraakten niet in de match waardoor het spitsenduo Bruno VP en Stefan P onvoldoende aanvoer kregen. Ondanks het gebrek aan doelkansen was het eerste kwartier toch genietbaar dankzij het intense middenveldspel.
  Stilaan kreeg de thuisploeg meer greep op het wedstrijdverloop en regelmatig werd de rand van het bezoekend strafschopgebied bereikt. Achteraan was de organisatie soms wel nog zoek zodat de dreiging van de Landenaars steeds reëel bleef.
  Op de twintigste minuut was daar plots Oplinter weer met een eerste echt vlijmscherpe counter. Van achteruit belandde de bal goed bij Stefan P die klaar kijkende de sterk mee opgerukte Arie B zag doorstomen en ook kon aanspelen. Arie had nu links op de rand van de 16m nog slechts één bezoeker op zijn weg dewelke hij met een korte “crochet” fraai in de wind zette. Zijn actie werd afgerond met een wel zeer knappe krul die in de rechter bovenhoek geborsteld werd en plots was de score geopend: 1-0.
  De bijna Limburgers uit Landen waren niet aangeslagen na deze mokerslag en bleven toch verder zoeken naar de opening in Oplinterse afweergordel die echter steeds secuurder stond te acteren. Even later liepen ze weer tegen een bijna dodelijke tegenaanval aan maar Bruno VP zag zijn uitgekiende lob nipt naast dwarrelen. Hier kwamen de bezoekers goed weg.
  De wedstrijd verzeilde nu weer in middenveldspel want de machtsverhoudingen waren min of meer in evenwicht. Hierbij alle lof voor Landen want zij hadden ondertussen een pion verloren na één of andere verrekking en konden niet terugvallen op een sterke bank zoals bij Oplinter. Met 10 man werd er verder gespeeld maar dat was niet te merken want nadat Geert P een pegel van op 30m nipt had naast getrapt kon ook Landen zijn gevaarlijkste actie op de mat leggen. De thuisploeg werd even uit verband gespeeld waardoor de Landense spits vrije baan naar doel kreeg, zijn krachtig schot scheerde gelukkig de deklat en Dave moest niet ingrijpen. De laatste minuten van de eerste helft bleef het tempo hoog want Landen wou absoluut de gelijkmaker scoren voor ze gingen rusten. Dave werd echter niet bedreigd zodat onze mannen met een voorsprong konden gaan uitblazen.

  Tweede helft:

  Voor de tweede helft werden na enig overleg Geert P en Arie B aan de kant gelaten en Stefan Blockx ging de bezoekers een handje helpen zodat ze opnieuw met gelijke wapens konden strijden. De Oplinterse bank werd volledig leeggehaald. Wim B werd libero, Ignaas D kon Johan P assisteren op het middenveld en de nr. 14 Johan B mocht de rechterflank afdweilen, een ongewone positie maar een uitstekende plaats om te werken aan de conditie na zijn lange afwezigheid.
  Paars-wit begon vrij sterk aan deze tweede periode en in de eerste 5 min kon de gelegenheidsreporter Yvan W al een eerste goede mogelijkheid noteren voor de hard werkende  Bruno VP, zijn voorzet-schot week af op de Landense libero en miste maar net de dwarsligger.
  De echte kansen bleven nu wel minuten lang uit. Het Oplinterse middenveld draaide nog steeds niet op volle toeren wat soms tot enige frustratie en vervloekingen leidde bij Johan P. Ook bij de bezoekers stokte het spel en ze konden hun nieuwe man Stefan B niet genoeg betrekken in het spel. Het zwaartepunt van het spel lag nu weer rond de middencirkel en beide spitsenduo’s bleken op een paar schuchtere pogingen na onbereikbaar gedurende een 10-tal minuten. Toen had Johan P er plots genoeg van, hij trok mee naar voren waar hij op 20m centraal voor doel goed werd aangespeeld door zijn jongste broer Stefan P. al zijn frustratie werd gebundeld en de bal werd keihard voorbij de arme Landense goalie geknald:2-0 en Landen keek plots tegen een schier hopeloze achterstand aan. Oplinter leefde op en kon nog een paar goeie acties op de mat leggen ondermeer op links waar Kevin R Johan P kon wegsturen, diens voorzet belande in de voeten van Stefan P maar ditmaal kon de doelman de bal uit zijn doel ranselen.
  De intense wedstrijd was nu 25’ ver in de tweede periode en Landen begon nu toch al stilaan aan zijn slotoffensief. Oplinter moest opnieuw achteruit en Dave kon zich eindelijk opwarmen toen hij een knap schot onschadelijk moest maken. Even later was er de nodige commotie voor het Oplinterse doel. In het geharrewar vloog de bal tegen de lat en Wim B. kon nog net op de doellijn de bal weg koppen. Landen verdiende nu zeker al een doelpuntje maar ze waren heel de avond wel zeer ongelukkig in de afwerking. Zo konden ze ook tot twee maal toe niet scoren nadat Dave de bal terug het veld in kaatste na een gevaarlijke schuiver. De bal belandde uiteindelijk in het zijnet. Oplinter kreunde maar begaf niet dankzij een attente Dave.
  Toen was, met nog een goede 5 min te gaan, het moment aangebroken voor Johan B. De druk en weerwerk van de bezoekers had lang genoeg geduurd volgens hem. Een vrije trap op rechts was het moment om mee in te schuiven. De bal belandde bij Bruno VP die klaar kijkend de goed geïnfiltreerde Johan B kon aanspelen. Onze nr. 14 aarzelde niet, hij nam de bal vol op de wreef en de al verslagen keeper was helemaal kansloos nadat de bal nog licht op een Landens been schampte en zo tenslotte de netten kon bol zetten. 3-0, de beslissing!
  Een ontroerend moment voor deze jonge speler na de moeilijke periode die nu achter de rug lijkt maar hij beseft als geen ander dat de weg naar een volledig herstel nog niet te einde is.
  Hij draagt dan ook het doelpunt op aan zijn team dat te lang zijn steun moest missen.
  De bezoekers hadden logischerwijs geen benul van de emotionele waarde van dit moment en bleven ook in de laatste minuten op zoek gaan naar de verdiende eerredder maar het lot besliste er anders over en zo bleef het 3-0 na een collectief sterke prestatie van de paars witte veteranen en werd het voetbaljaar in schoonheid afgesloten.

  Volgende week

  Komende vrijdag staat dus nog de gala avond van Pol en Willy op de agenda. De spelers en oud-spelers worden verwacht voor eerst een galamatch om 20u00 en nadien een hoorn van overvloed aangeboden door beide feestvarkens. Iedereen op post dus voor wat een memorabele avond belooft te worden.
  Op deze blog volgt hierna nog een kort verslag van de wedstrijd en avond alsook een overzicht van de afgelopen jaarhelft. Blijf de blog dus in het oog houden!

  Opstelling:

  Dave Butiens, Stefan Blockx (35’ Wim Boffé), Geert Everaert, Wim Allard, Pascal Vandevelde, Geert Paulussen (35’ Johan Boffé), Kevin Rappe, Johan Paulussen, Arie Bronckaerts (35’ Ignaas Dewolfs), Bruno Vanparijs, Stefan Paulussen.

  Doelpunten:

  Arie Bronckaerts: 1
  Johan Paulussen: 1
  Johan Boffé: 1
  Een knappe Oplinterse aanval in het duister...  Gevaarlijke stilstaande fase, denken we...  Bedrijvigheid langs de zijlijn  Het water stroom altijd naar de zee...  Johan B met zijn eerste en tevens laatste pint van de avond...


  Wederom een nieuwe supporter maakte vanavond zijn opwachting...
  Let ook op de smaakvolle Kerstversiering

  13-12-2009 om 00:00 geschreven door johan14  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPLINTER KNOOPT OPNIEUW AAN MET OVERWINNING

  Vooraf:

  Vorige vrijdag, een gure, natte, koude en winderige avond, waren we op bezoek bij de veteranen van VV Houtem.
  Het was nog geen drie maanden geleden sinds we tegen onze buren speelden (en verloren) maar in tussentijd was er bij deze ploeg al veel gebeurd. Na hun verdiende zege aan de Dalweg was deze ploeg bijna volledig uit elkaar gevallen wegens onrust, afzeggingen, zieken en gekwetsten. Het gevolg was dat ze sindsdien geen wedstrijd meer konden winnen en zelfs een aantal keer verstek moesten laten gaan.
  Eén van hun bezielers Rudi V. was er het hart van in maar tegen Oplinter hadden ze toch opnieuw een voltallige ploeg met zelfs twee reserven op het scheidsrechterblad gekregen.
  Onze selectieheer had weer te kampen met positieve selectieproblemen ondanks de afzegging van Pascal Vdv (reden onbekend?!?), Wim B (ziek) en Etienne R (sterfgeval), maar na een afwezigheid van 6 maanden mochten we vandaag opnieuw Johan B begroeten die eens wou testen hoe het stond met zijn slepende blessure.

  Eerste helft:

  Zoals gezegd was het dus bitter koud met een snijdende wind zodat we maar al te blij waren toen de wedstrijd om 20u10 op gang gefloten werd. Oplinter speelde deze eerste periode tegen de wind in zodat een snelle start niet te verwachten was. De kou sneed de benen af maar ook onze tegenstander had hier een aandeel in. Dit Houtem dat de voorbije weken langs de kant moest blijven vond toch vrij snel hun dwingende spel terug onder impuls van hun vinnige centrale middenvelder. De Oplinterse defensie kreunde onder de steriele druk en de fouten begonnen zich op te stapelen. Iedereen keek naar elkaar en verloor zo nogal vaak de bal en de rechtstreekse tegenstander uit het oog. Echte kansen kwamen er voorlopig niet voor Houtem maar zeker niet voor Oplinter. Het was wachten tot een alweer slecht uitgevoerde buitenspelval van onze jongens aan de basis lag voor de eerste grote kans. Een Houtemse middenvelder mocht diep doordringen op onze speelhelft en kon terug leggen op de centrumspits van de thuisploeg die niet aarzelde en zo de eerste grote kans onhoudbaar tegen de netten werkte. 1-0.
  Oplinter bleef machteloos achter. De macht ging op slot door het solide verdedigende VV H maar ook door het met de wind worstelende Oplinter. Af en toe kwam Oplinter toch opzetten met flarden van goed spel maar voorlopig kon het de keeper niet bedreigen.
  De thuisploeg deed het beter en zag ook een doelpunt (terecht) afgekeurd worden na handspel. Twintig minuten ver kwam de verborgen Oplinterse klasse dan toch even bovendrijven. Onze rechtsachter Geert P zette een enorme inspanning op toen hij vanaf de eigen 16 naar voren trok om na een simpele maar efficiënte dubbelpas met Stefan B. alleen op weg naar doel gezet te worden. Hij bereikte de kleine back-area alwaar hij net voor zijn licht uitging nog zijn broer Stefan P kon bereiken. Die nam het geschenk met, enige moeite weliswaar, aan en kon zo de gelijkmaker in het lege doel frommelen en zijn doelsaldo weer wat aandikken: 1-1. Opluchting bij de technische staf die, nadat ze er alles aan gedaan hadden om hun team zo goed mogelijk klaar te maken voor deze derby, hun inspanningen nu beloond zagen.
  De vreugde was slechts van korte duur want Houtem voerde onmiddellijk de druk weer op en Oplinter gleed terug af in zijn slordige en zenuwachtige spel van voordien. Oplinter kreeg het opnieuw moeilijk maar kon, wanneer de nood het hoogst werd, toch weer reken op een sublieme Dave die onder andere een afgeweken hard schot stijlvol uit de benedenhoek kon duikelen. Houtem liet niet af en verbruikte veel energie met hun ongebreidelde zoektocht naar de op dat moment verdiende voorsprong.
  Gevaarlijk werd het nog toen na mistasten achteraan de bal scherp voor doel gebracht werd. Niemand kon de bal echter beroeren en weg was deze kans voor VV Houtem. In de slotminuten was het nog alarmfase rood voor onze veteranen toen de thuisploeg nog een vrije trap kreeg op de rand van de 16m maar het schot kon geen doel treffen en het gevaar was nu finaal geweken.
  Onze paars-witte jongens konden gaan rusten met een gevleid gelijkspel, hopend dat de pauze soelaas zou brengen.

  Tweede helft:

  De Oplinterse wisselspelers, waaronder de wederoptredende Johan B., waren gebrand om in te komen en zo de match te doen kantelen. De gekwetste Marnix R, de uitgewaaide Geert E en de steeds alles gevende Wim A. mochten rusten. In hun plaats verschenen Pol C, Gert T en Johan B in de arena. De ploeg werd wel grondig herschikt na het uitvallen van de libero zodat Johan P als laatste man moest fungeren en Bruno P werd uit de aanval terug getrokken om de leemte in het middenveld op te vullen. Geert P wisselde achteraan van kant met Pol C en Johan B nam zijn vertrouwde voorstoppers post in. Stefan P kreeg Gert T naast zich.
  Met de wind in de rug zag het er plots helemaal anders uit voor Oplinter. De dreiging van de thuisploeg was heel wat minder nu maar zelf konden we ook geen gevaar creëren. Achteraan werd er nu wel geduldig en geconcentreerd gevoetbald zodat elke angel meteen uit de Houtemse aanval getrokken werd. Johan B testte regelmatig de fragiele buikspieren met een paar gevatte tackles en Johan P stuurde zijn ploeg gepast van achter uit. Na 10’ begon onze centrale middenvelder Dominique W te trekkebenen en moest onverwijld vervangen worden door Bart M. Dit had tot gevold dat Johan P de vrijgekomen plaats in het middenveld opnieuw kon innemen, Stefan B nestelde zich nu op de laatste man om plaats te ruimen voor Bart M op de flank.
  Het toen al vermoeide VV Houtem zag dit met lede ogen aan want plots werden ze overlopen door het versterkte Oplinterse middenveld. Een bedrijvige Stefan P werd foutief gestopt in de 16 en plots was daar de uitgelezen kans voor Bruno VP om de strafschop om te zetten in een 1-2 voorsprong. Eenmaal de bal op de stip begon onze eens zo vlasblonde krullenbol te twijfelen en trapte hij de bal onbesuisd over. Een jammerlijk Sinterklaas geschenk dus voor de thuisploeg die hier echter geen moed konden uit putten want Oplinter ging hierna gewoon door met zijn powerplay en het werd steeds moeilijker om het bezoekende spitsenduo af te houden.
  De tijd begon wel te dringen voor onze jongens maar plots werd Gert T toch afgezonderd in de 16 en profiteerde de opportunistische Stefan P andermaal van het voorbereidende werk van een ploegmaat en de gewettigde voorsprong was een feit: 1-2 voor, met nog 10’ op de klok. Plots ging het veel gemakkelijker voor ons want het eveneens paars-witte Houtem zat op zijn tandvlees en onder de aanhoudende druk werd de Houtemse doelman nog gedwongen tot een mistasten. Stefan P, wie anders, zat er weer als een aasgier bovenop en kon zo de overdreven 1-3 eindstand vastleggen en meteen ook zijn eerste hattrick sinds lang. Proficiat Stefan, maar ook alstublieft niet uw hardwerkende ploegmakkers vergeten die dit alles mogelijk maken.

  Na drie gelijke spelen nu dus opnieuw een overwinning na het zelden hoogstaand maar toch spannend streekderby. Een deugddoende overwinning was dit na de vele nederlagen tegen dit fel geplaagde maar opnieuw zeer sportieve VV Houtem. Hopelijk kruipen ze snel weer uit hun sportieve dal zodat ze met meer spelvreugde en overwinningen het nieuwe jaar kunnen inzetten.

  Volgende week

  Volgende week komt het “nieuwe” Veteranen Landen op bezoek. Deze ploeg, ontsproten uit Olympia Landen, is totaal nieuw in ons veteranen circuit maar we verwachten toch een zeer sterke tegenstander dus hopen we dat onze supporters het koude herfst/winter weer gaan trotseren want we kunnen alle steun gebruiken.

  Opgelet de wedstrijd start op een ongebruikelijk uur: 20u30 maar wel op onze vertrouwde heimat aan de Dalweg.
  Tot vrijdag!!!

  Opstelling:

  Dave Butiens, Marnix Reniers (35’ Pol Chaltin), Geert Everaert (35’ Johan Boffé), Wim Allard (35’ Gert Timmermans), Geert Paulussen, Kevin Rappe, Stefan Blockx, Johan Paulussen, Dominique Weenen (50’ Bart Maes), Bruno Vanparijs, Stefan Paulussen.

  Doelpunten:

  Stefan Paulussen: 3 (drie!)
  Andermaal een zwakke fotograaf, zouden we hier niet beter mee stoppen?
  Laatste kans voor VV Houtem


  Oef, gemist en tot hierbij de bijdrage van een vandaag teleurstellende fotograaf Yvan W.

   

  07-12-2009 om 23:01 geschreven door johan14  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Inhoud blog
 • CONDITIE CRESCENDO
 • DE VETERANEN TRAININGEN BLIJVEN EEN GROOT SUCCES!!
 • Eerste Veteranen training...ooit!
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 1
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 2

  Kalenderinfo?: Stuur een mail via de blog of bel Johan B. op 0495/476350


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
  Archief per week
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 05/08-11/08 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!