Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

14-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Kathleen Aerts in duet met Danny de Munk.

 Zoals we eerder al berichtten verschijnt eind deze maand het album "Kathleen in symfonie" van zangeres Kathleen Aerts (ex-K3, lid vakjury 'Junior Eurosong 2009'). Het album bevat in totaal twaalf nummers waaronder "Samen zijn", het nummer dat ze begin vorige maand bracht tijdens de finale van 'K2 zoekt K3' (Eurosong 1999).

In 1987 bracht de Nederlandse zangeres Willeke Alberti (ESF 1994) het nummer op de markt en het was indertijd ook de titelsong voor de tv-serie 'Pompy de Robodoll'. In 1998 werd het nummer in eigen land op single uitgebracht door Petra (Eurosong 1993-1999-2006).

Na haar vertrek afgelopen voorjaar ging Kathleen muzikaal haar eigen weg. Afgelopen zomer stond ze wekenlang samen met het Soweto Gospel Choir in de Vlaamse en Nederlandse hitparade. Met "Zumba yade" stond ze in Vlaanderen negen weken in de hitparade en  bereikte ze een elfde plaats. In de Nederlandse hitparade stond ze evenveel weken genoteerd maar daar wist ze het tot een derde plaats te schoppen.

Op "Kathleen in symfonie" laat de Kempense zangeres zich opnieuw van een heel andere kant zien en daarvoor ging ze op zoek naar de mooiste Nederlandstalige liedjes. Zo staat er onder meer een duet op het album met de Nederlandse zanger Danny de Munk. Velen kennen hem nog van zijn rol in de film 'Ciske de Rat' en zijn grote hit "Ik voel me zo verdomd alleen". Het wordt een Nederlandse bewerking van "Something stupid", een oude hit van Frank en Nancy Sinatra en ook bekend in de uitvoering van Robbie Williams en Nicole Kidman.

En ook een verwijzing naar het Eurovisie Songfestival is er met "Een beetje vrede", de Nederlandse versie van de winnende Songfestivalinzending van Nicole uit 1982. Maar ook "Vlieg nooit te hoog" en "Papillon" zijn van de Duitse zangeres.

* tracklist "Kathleen in symfonie" :

01. "Samen zijn".
02. "Als de zon schijnt".
03. "Een roosje, mijn roosje".
04. "Bedankt lieve ouders".
05. "Vlieg nooit te hoog".
06. "Visite".
07. "Dat afgezaagde zinnetje".
08. "Vreemde vogels.
09. "Een beetje vrede".
10. "Jij bent alles".
11. "Waarom fluister ik je naam nog".
12. "Papillon".

Het album ligt normaal gezien vanaf vrijdag 27 november in de Vlaamse en Nederlandse winkelrekken. (bron :
Sterren.nl)

14-11-2009 om 15:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JESF - KIEV 2009 : 08. CYPRUS.

Volgende week zaterdag, 21 november, vindt in de Oekraïense hoofdstad Kiev de zevende editie plaats van het Junior Eurovisie Songfestival, de jongerenversie van het Eurovisie Songfestival.

In totaal nemen aan deze editie 'slechts' dertien landen deel en tot en met aanstaande donderdag, 19 november, stellen we dagelijks één van de kandidaten voor en we doen dat aan de hand van de volgorde van optreden. Deze volgorde werd eerder vorige maand bepaald tijdens de bijeenkomst van de delegatieleiders in de gaststad.

Cyprus, vorig jaar nog gastland, treedt als achtste aan en neemt dit jaar voor de zesde maal deel aan het festival, enkel in 2005 nam het eiland niet deel. Het beste resultaat werd in 2004 behaald met een achtste plaats. Vorig jaar strandden Elena Mannouri en Charis Savva met "Gioupi gia" op een tiende plaats met zesenveertig punten.

Op zaterdag 03 oktober werd de Cypriotische kandidaat gekozen voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival. In totaal namen aan de nationale finale acht kandidaten deel en hun lot lag in handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis die door middel van televoting (50%) hun keuze kenbaar maakten.

* de acht finalisten (tussen haakjes punten vakjury en televoting) :

01. "Kosmos magikos" door Nikoleta Chasikou : 15 punten (10+5, 4.232 stemmen)(tweede plaats).
02. "Peidia kato apo ton idio ourano" door Veronika Levendi : 11 punten (5+6, 4.482 stemmen)(vierde plaats).
03. "Zo" door Andria Stylianou : 4 punten (2+2, 1.433 stemmen)(zevende plaats).
04. "Mia kharoumeni mera" door Melissa Kyriakou : 7 punten (4+3, 2.426 stemmen)(vijfde plaats).
05. "Mes tin taxi" door Debtra Eleutheriadi, Stefani Neofutou en Nakis Kouriakou : 14 punten (6+8, 5.442 stemmen)(derde plaats).
06. "Anakiklosi zois" door Maira Pitsilli, Natali Polubiou, Andrea Riyas en Thea Konstantinou : 2 punten (1+1, 1.088 stemmen)(achtste plaats).
07. "Thalassa, ilios, aeras, fotia" door Rafaella Costa : 18 punten (8+10, 9.791 stemmen)(eerste plaats).
08. "A be pa blom" door Elina Solomonidou en Dimitris Pahiourtidis : 7 punten (3+4, 4.166 stemmen)(vijfde plaats).

De overwinning ging uiteindelijk naar Rafaella Costa met het nummer "Thalassa, ilios, aeras, fotia". Zij mag het land gaan vertegenwoordigen tijdens de zevende editie van het Junior Eurovisie Songfestival.

 Rafaella Costa is vijftien jaar oud en woont in Limassol, vorig jaar de gaststad van het Junior Eurovisie Songfestival. Ze zingt nog maar twee jaar en het was haar idee om dit jaar deel te nemen aan de nationale selectie. De tekst van het nummer waarmee ze volgende zaterdag de Cypriotische kleuren verdedigt heeft ze zelf geschreven. De muziek is van de hand van haar vriendin Martha Paradisioti. Het tweetal ontmoette elkaar op de school waar Rafaella deel uitmaakt van het zangkoor en waar Martha piano speelt. Op amper twee dagen was het nummer geschreven.

Rafaella zit in het eerste jaar van de 'High School' en ze houdt van muziek, tennis, computer en tijd doorbrengen met haar vrienden. Ze wil graag verder gaan in de muziek en wil daarnaast ook advocate worden.

Martha Paradisioti is veertien jaar oud en woont eveneens in Limassol. Ze speelt al acht jaar piano en zal op het podium in Kiev de keyboards voor haar rekening nemen. In haar vrije tijd speelt ze graag op haar computer en kijkt ze televisie.
Rafaella en Martha hebben reeds eerder deelgenomen aan verschillende competities met hun school. Zo werden ze eerste in een regionale wedstrijd met hun traditionele Grieks-Cypriotische 'rempetiko'-nummer.

Naast de twee meisjes staan ook Panayiotis Stylianidis (drums), Constantinos Spirou (gitaar) en de danseressen Elena Patsali en Christiana Hadjipiera op het festivalpodium. Het gezelschap is heel enthousiast over de deelname aan het Junior Eurovisie Songfestival en ze zien er naar uit om heel wat vrienden uit Europa te maken. 

"Thalassa, ilios, aeras, fotia" (tekst : Rafaella Costa ; muziek : Martha Paradisioti).

Zoume se ena kosmo olo fones
Mesa ap’ tous anthropous
Vgainoune foties
Kai ola yiri-zoun
Stin arhi tou ktes
Ola mou thimizoun
Tis palies epohes

Tha-la-ssa, Helios, Aeras, fotia
Palatia mprosta sou
Fovera i thoria

Tha-la-ssa, Helios, Aeras, fotia
Stratiotes miriades
Stin mahi mprosta

S
e pion les pistevis
Se poia idanika
Ola exoun kseftisi
Krifa kai mistika

Pou ine eroes
Pou sou mathan sto sholio
To megailo edan
Mono sto vivlio

Tha-la-ssa, Helios, Aeras, fotia
Palatia mprosta sou
Fovera i thoria

Tha-la-ssa, Helios, Aeras, fotia
Stratiotes miriades
Stin mahi mprosta

Meer nieuws over de zevende editie van het Junior Eurovisie Songfestival krijg je op Junioreurovision.tv. (bron en foto : Junioreurovision.tv)

14-11-2009 om 14:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : deelname van Andorra volgend jaar komt stapje dichterbij.

 Twee maanden geleden kondigde Enric Castellet, directeur van Ràdio i Televisió d'Andorra (RTVA), nog aan dat de directie had besloten om in 2010 niet deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival. Maar de uiteindelijke beslissing zou volgens Castellet genomen worden door de aandeelhouders van de omroep.

Aan de basis van deze beslissing lag de financiële en economische crisis. De ontwerpbegroting voor 2010 van de Andorrese nationale omroep (
RTVA) ligt tien procent lager dan die van dit jaar en dat had dus meteen ook gevolgen voor een eventuele deelname aan het Eurovisie Songfestival van volgend jaar.

Vandaag raakte bekend dat de omroep zich alvast bij de 
EBU heeft aangemeld voor deelname aan de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival. Gisteren, vrijdag 13 november, maakte de omroep dit bekend maar dat betekent evenwel niet dat het ministaatje er volgend jaar dus zal bij zijn in de Noorse hoofdstad Oslo.

Het land kan zich nog steeds terugtrekken en indien dit voor dinsdag 15 december gebeurt dan is dit evenwel zonder enige sanctie. Uit het eigen budget zal het geld voor een deelname alvast niet komen en dus hoopt de omroep op privé-sponsoring. Indien dit niet lukt dan zal het land volgend jaar niet van de partij zijn.

Eerder liet Castellet al optekenen dat de totale investering voor deelname aan het Eurovisie Songfestival dit jaar lag op zo'n 140.000 € en volgens hem zou 300.000 € ideaal zijn.

 Het kleine landje, ingesloten tussen Frankrijk en Spanje in de Pyreneeën, nam tot op heden zes maal deel aan het liedjesfestival. Het staatje wist tot op heden nog nooit de finale te halen. Bij de eerste deelname (in 2004) werd zangeres Marta Roure achttiende in de halve finale met "Jugarem a estimar-nos". In 2005 mocht de van oorsprong Nederlandse Marian van de Wal naar het Songfestival. Met "La mirada interior" werd ze in de halve finale drieëntwintigste. En ook die drieëntwintigste (en laatste) plaats was in 2006 geleden weggelegd voor zangeres Jenny met "Sense tu". Na drie zangeressen werd het land in 2007 voor het eerst vertegenwoordigd door een groep. Anonymous eindigde met "Salvem el món" op een twaalfde plaats in de halve finale, meteen het beste resultaat ooit.

 Vorig jaar mocht de van Spaanse oorsprong Gisela het land vertegenwoordigen met "Casanova" maar ook zij kon geen plaats in de finale bemachtigen. Ze strandde in de eerste halve finale op een zestiende plaats. En dit jaar werd de van oorsprong Deense Susanne Georgi (DMGP 2007, woordvoerster Denemarken ESF 2007) naar de Russische hoofdstad Moskou gestuurd. Met "La teva decisió (Get a life)" strandde ze tijdens de eerste halve finale op dinsdag 12 mei jongstleden op een vijftiende plaats op achttien deelnemers. 
(bron : Diari d'Andorra)

14-11-2009 om 11:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Per Sundnes en Marte Stokstad presenteren 'Melodi Grand Prix 2010'.

 Presentator Per Sundnes krijgt er volgend jaar opnieuw een co-presentatrice bij tijdens 'Melodi Grand Prix 2010', de Noorse selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De Noorse omroep heeft eergisterendonderdag 12 november, bekendgemaakt dat Marte Stokstad die taak op zich gaat nemen. Stokstad presenteerde eerder 'Idol' en 'Norske Talenter' en dit najaar leidt ze 'Den norske humor' in goede banen. 

 Dat sterkt nogmaals het vermoeden dat oud-Songfestivaldeelneemster Maria Haukaas Storeng (ESF 2008, MF 2009, presentatrice MGP 2009) volgend jaar opnieuw een gooi zou doen naar een ticket voor het jaarlijkse liedjesfestival. De zangeres wist vorig jaar met "Hold on be strong" een vijfde plaats in de wacht te slepen voor het Scandinavische land.

Intussen blijft het dus wachten op definitief nieuws van NRK maar volgens Sundnes zijn de ingezonden nummers van een hoog niveau. Verder staat al vast dat 'Melodi Grand Prix 2010' op vrijdag 08 januari met de eerste voorronde wordt afgetrapt in Orland. De tweede voorronde vindt plaats op zaterdag 16 januari in Bodø en een week later, op zaterdag 23 januari, gaat de laatste voorronde door in Skien. De herkansingsronde, 'Siste Sjansen', staat geprogrammeerd voor zaterdag 30 januari in Sarpsborg en een week later, op zaterdag 06 februari, vindt de finale plaats in het Spektrum in de hoofdstad Oslo.
(bron en foto's : NRK)

14-11-2009 om 00:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Edyta Górniak.

 Edyta Górniak (14 november 1972) is geboren in het Poolse Ziębice. Op zestienjarige leeftijd neemt ze deel aan een talentenjacht en komt ze voor het eerst op de Poolse televisie. In 1993 neemt ze deel aan het 'Baltic Song Contest' en weet er beslag te leggen op de derde plaats. Datzelfde jaar wordt ze door het modellenbureau Elite een job aangeboden, maar ze bedankt vriendelijk voor de eer omdat ze liever een carrière als zangeres wenst uit te bouwen.

Een jaar later, in 1994, neemt ze voor Polen als allereerste kandidaat deel aan het Eurovisie Songfestival in de Ierse hoofdstad Dublin. Met haar prachtige nummer "To nie ja !" eindigt ze op een verdienstelijke tweede plaats. Een allesbehalve slecht resultaat voor een debuterend land. Gastland Ierland wint het liedjesfestival voor de derde maal op rij. Nadien loopt haar carrière in sneltreinvaart. In 2003 wordt ze moeder van een eerste kindje en afgelopen voorjaar stond ze voor de derde maal op de cover van Playboy.

Ze zit nog steeds in de showbizz hoewel ze in 2004 sterk overwoog om haar carrière als zangeres volledig op te geven omdat ze voortdurend door de pers werd lastiggevallen. Twee jaar geleden verscheen er, voor het eerst in vijf jaar, een nieuw album van de zangeres.

14-11-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


13-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 We sluiten deze vrijdag af met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 "Once, twice, …. three times a lady…" zo klinkt het in de prachtige ballad van Lionel Richie, één van de vele grote '
Motown–artiesten' van de voorbije vijftig jaar. Dit jaar is het inderdaad precies vijftig jaar geleden dat het legendarische platenlabel Motown–records van start ging, het begin van een absoluut succesverhaal voor vele wereldsterren.

Met '3 Times a Legend' willen drie fantastische artiesten van nu een ode brengen aan die artiesten van toen. Met Günther Neefs, Sofie (Eurosong 1977-1983-1987) en Paul Michiels heeft de organisatie alvast absolute topklasse in huis. Op '3 Times a Legend' brengen ze u elk een greep uit het eigen repertoire, aangevuld met enkele prachtige Motown– klassiekers.

Zowel in Kortrijk als in Antwerpen willen de organisatoren met dit project een sfeervolle, muzikale avond aanbieden in een prestigieus kader. Elke muziekliefhebber die houdt van uitzonderlijk muzikaal talent, stijl en klasse is van harte welkom in de Kortrijkse Stadsschouwburg (dinsdag 15 december 2009) en de Antwerpse Arenbergschouwburg (donderdag 18 februari 2010).

Meer nieuws en informatie krijg je op de
website van '3 Times a Legend' en daar kan je dan meteen ook je tickets bestellen.

 Natalia (Eurosong 2004) is dit jaar de bijzondere genodigde tijdens het bruisende concert waarmee Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) en gasten in het Sportpaleis de overgang vieren van oud naar nieuw. Na dit concert volgt de 'Sportpaleis Nieuwjaarsparty 2010', waarvoor ook afzonderlijk gereserveerd kan worden.

Aangemoedigd door de vele lovende reacties na 'Clouseau Party Concert' vorig jaar zorgt PSE-Belgium, eveneens producent van de jaarlijkse Clouseauconcerten in het Sportpaleis, opnieuw voor een spetterende jaarovergang onder het grote groene dak. Op het feestconcert van Clouseau en gasten is niemand minder dan Natalia de bijzondere genodigde.

Natalia leverde dit voorjaar met "Wise girl" een nieuw topalbum af. Ook tijdens haar gelijknamige 'summertour' die begin juli van start ging, krijgt ze overal alle lof toegezwaaid. Het slotconcert van de 'Wise Girl Summertour' vindt op vrijdag 02 oktober in de Lotto Arena plaats, maar op de laatste dag van het jaar staat ze weer in de grote zaal ernaast. In het Sportpaleis oogstte Natalia al verschillende grote triomfen. In 2006 zette ze er het nieuwe jaar swingend en bruisend in met de Pointer Sisters. Maar liefst 10 keer liet ze het Sportpaleis toen vollopen. Ook in januari 2008 was het Sportpaleis amper groot genoeg voor 6 concerten 'Natalia meets En Vogue feat. Shaggy'.

 Dit keer neemt Natalia met Clouseau afscheid van 2009 en zetten ze samen op een bijzonder 'hits'-ige manier het nieuwe jaar in. Drie uur lang wisselen ze tijdens de Silvesternacht hun allergrootste hits af met zinderende covers van feestnummers. Wie Natalia wil zien in de gedaante van o.a. Michael Jackson weet waarheen !

Het concertgedeelte zal omstreeks 01.30 eindigen, maar daarmee houdt het feest niet op. Op het middenplein van het Sportpaleis gaat op dat moment een fuif van start waarvoor ook volop de kaart van de partymuziek getrokken zal worden. Deelname is inbegrepen voor wie kaarten voor het concertgedeelte bestelde, maar daarnaast is er ook de mogelijkheid om apart toegangskaarten voor deze party te bestellen. Wie thuis of bij vrienden viert en zo het concertgedeelte moet missen, krijgt dus de kans om na het uitwisselen van de nieuwjaarswensen toch nog naar het Sportpaleis af te zakken voor de eerste party van het jaar.

'Clouseau Party Concert 2'
vindt plaats van donderdag 31 december van 22.30 tot vrijdag 01 januari, 07.00. Kaarten kosten 26,0028,0034,0039,00 en 44,00 € en zijn telefonisch verkrijgbaar via TeleTicketService op het nummer 070 345 345 (vanuit Nederland : 0900 45 000 45) of door hier te klikken. Daar krijg je ook meer informatie met betrekking tot het aanschaffen van tickets (15,00 €) voor de Nieuwjaarsparty (aanvang 01.30). Openbaar vervoer blijft de hele nacht door verzekerd.

Logo Schlagerfestival Volgend jaar wordt de vijfde editie van 'Het Schlagerfestival' gevierd en dit op zaterdag 03 en maandag 05 april 2010 in de de Hasseltse Ethias Arena.

Intussen zijn de eerste namen bekendgemaakt van de artiesten die hun opwachting zullen maken. Zo zijn Christoff (Eurosong 1993-2002), zijn zus Lindsay, Dennie Christian en Mieke (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) alvast van de partij.

Fans van het gebeuren kunnen nu reeds kaarten aanschaffen voor het muzikale feest op zaterdagavond 03 april (20.30) en maandagnamiddag 05 april (15.00). Dat kan via de website van Sherpa of telefonisch (070 34 50 50). De prijs van de tickets is vastgesteld op 32,00 en 36,00 €.

13-11-2009 om 23:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : ultratop week 46 - 14 november 2009.

Ultratop Karen, Kristel en nieuwkomer Josje, de 'nieuwe' K3, blijven ook deze week met hun nieuwe single "MaMaSé!" op een eerste plaats staan en dat voor de vijfde week op rij. De Zweedse zangeres Agnes boekt met haar tweede single in Vlaanderen heelwat succes en stijgt in de tweede week notering twintig plaatsen. In Wallonië staat "On and on" in de tipparade op een zesde plaats.

Het album met daarop de nummers voor 'Junior Eurosong 2009', de nationale selectie voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival, is van een vijfde naar een vierde plaats gestegen. Laura, de winnares van de nationale selectie, blijft met "Zo verliefd (yodelo)" op een achtste plaats staan.

Clouseau voert deze week de hitparade opnieuw aan met hun album "Zij aan zij". De broertjes Wauters moesten vorige week die eerste plaats laten aan wijlen Michael Jackson maar deze week nemen ze die koppositie opnieuw in. Met hun gelijknamige single stijgen ze in de tipparade van een vierde naar een derde plaats.

In Vlaanderen was het jongste album van Lara Fabian na twee weken notering reeds verdwenen maar in Wallonië staat ze met "Toutes les femmes en moi" deze week op een zevenenvijftigste plaats. De titeltrack van het album vinden we in de tipparade terug op een negentiende plaats.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :01. (01) "MaMaSé!" - K3 (6 weken)(Eurosong 1999).
08. (08) "Zo verliefd (yodelo)" - Laura (7 weken)(JESF 2009).
15. (11) "De Zeppe & Zikki song" - Zeppe & Zikki (11 weken).
24. (44) "On and on" - Agnes (2 weken)(MF 2009).
34. (26) "Blackout" - Milk Inc. (19 weken)(met Regi Penxten, componist "My music", Eurosong 2008).

Ultratip 30 singles :

03. (04) "Zij aan zij" - Clouseau (4 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).

Ultratop 100 albums :001. (002) "Zij aan zij" - Clouseau (4 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).
004. (005) "Junior Eurosong 2009" - Diversen (10 weken).
009. (012) "Amika" - Amika (3 weken)(met onder meer Niels Destadsbader, coach 'Junior Eurosong 2009').
027. (021) "French connection" - Kate Ryan (3 weken)(ESF 2006).
033. (072) "1001 nachten" - Christoff (18 weken)(Eurosong 1993-2002).
048. (045) "Recht uit het hart" - Jo Vally (5 weken)(Eurosong 1981).
078. (062) "Wisegirl" - Natalia (29 weken)(Eurosong 2004).
096. (075) "Zingt Ann Christy - Een beetje anNders" - Free Souffriau (32 weken).

Ultratop 10 DVD :

05. (01) "ABBA in Japan" - ABBA (3 weken)(MF 1973, ESF 1974).
07. (12) "Studio 100 TV Hits" - Various Artists (12 weken)(met o.m. K3, Eurosong 1999).
09. (06) "K3 en het toverhart" - K3 (48 weken)(Eurosong 1999).

WALLONIE

Ultratop 40 singles :31. (28) "Bruxelles-Toulouse" - Léopold Nord & Mader (17 weken).

Ultratip 30 singles :

06. (09) "On and on" - Agnes (4 weken)(MF 2009).
19. (21) "Toutes les femmes en moi" - Lara Fabian (4 weken)(ESF 1988).
21. (25) "En attendant..." - Corneille (3 weken)(componist en tekstschrijver Franse inzending ESF 2006).

Ultratop 100 albums :007. (008) "New Yorker - Hommage à Bob Dylan" - Hugues Aufray (2 weken)(ESF 1964).
038. (038) "Léopold Nord ... et eux" - Léopold Nord (3 weken).
057. (050) "Toutes les femmes en moi" - Lara Fabian (25 weken)(ESF 1988).
066. (043) "Les n°1 de ABBA" - ABBA (10 weken)(MF 1973, ESF 1974).
083. (047) "Sans titre" - Corneille (3 weken)(componist en tekstschrijver Franse inzending ESF 2006).
086. (090) "Seul... ou presque" - Patrick Bruel (21 weken)(componist Franse inzending ESF 2002).

Ultratop 10 DVD :

10. (08) "ABBA in Japan" - ABBA (2 weken)(MF 1973, ESF 1974).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop)

13-11-2009 om 23:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JESF - KIEV 2009 : 07. NEDERLAND.

Volgende week zaterdag, 21 november, vindt in de Oekraïense hoofdstad Kiev de zevende editie plaats van het Junior Eurovisie Songfestival, de jongerenversie van het Eurovisie Songfestival.

In totaal nemen aan deze editie 'slechts' dertien landen deel en tot en met donderdag 19 november stellen we dagelijks één van de kandidaten voor en we doen dat aan de hand van de volgorde van optreden. Deze volgorde werd eerder vorige maand bepaald tijdens de bijeenkomst van de delegatieleiders in de gaststad.

Nederland treedt als zevende aan en voor het eerst sinds 2003 sturen onze noorderburen een zanger naar het liedjesfestival. Het beste resultaat werd in 2005 behaald met een zevende plaats door de in Vlaanderen wonende Tess.

Op zaterdag 03 oktober vond in Nederland de finale plaats van het 'AVRO Junior Songfestival 2009'. Tijdens die finale streden vijf kandidaten om dat éne ticket richting Kiev. De vakjury, bestaande uit Jeroen van der Boom (ESF 2009), Yolanthe Cabau van Kasbergen (woordvoerster ESF 2009) en Lange Frans, bepaalde samen met de kinderjury en het stemmende publiek wie er Nederland mag vertegenwoordigen tijdens de zevende editie van het Junior Eurovisie Songfestival.

* uitslag finale (tussen haakjes punten kinderjury/vakjury/televoting) :

01. "Druk" door Cheyenne & Mayleen : 21 punten (7+7+7)(vijfde plaats).
02. "Yes we can !" door Eva N : 27 punten (9+9+9)(derde plaats).
03. "Ik wil rocken" door Bram : 30 punten (10+10+10)(tweede plaats).
04. "Gevangen in je hart" door Eva L : 24 punten (8+8+8)(vierde plaats).
05. "Click clack" door Ralf : 36 punten (12+12+12)(eerste plaats).

Aan de vooravond van zijn veertiende verjaardag ging de overwinning naar Ralf Mackenbach met "Click clack". Hij kreeg van de drie jury's het maximum van de punten.


 Ralf Mackenbach (04 oktober 1995) woont in Best en speelde reeds in de musicals 'Tarzan' en '
Beauty and the Beast'. Daarnaast was hij reeds te zien in verschillende tv-commercials.

Hij is een bezige bij en naast muziek houdt hij ook van sporten zoals schermen, trampoline springen en skiën. Daarnaast zit hij graag aan zijn computer, speelt hij drums en piano, genoeg bezigheden om de week door te komen. Momenteel zit hij nog op school, maakt zijn huiswerk en heeft hij zelfs nog tijd voor zijn vrienden. Hij wil later in de muziek verder gaan en zijn groot idool is John Legend.

Ralf volgt een opleiding aan de Dansacademie Lucia Marthas in Amsterdam, waar je hem twee keer per week kan aantreffen. Daar probeert hij verschillende dansstijlen onder de knie te krijgen zoals Urban-, Pop-, Break- en tapdans. Van deze laatste dansstijl houdt hij het meest en met zijn nummer "Click clack", wat tevens gaat over zijn passie voor tapdansen, wil hij Kiev aan het tappen krijgen !

"Click clack" (tekst en muziek : Ralf Mackenbach).

Wohow wohow!
Badabediedoe, Badabediedoe hey!
Wohow wohow!
Badabediedoe, Badabediedoe

Ik heb geen zin in de computer, ook niet in TV
Iedereen is naar de film, en nee ik wilde ook niet mee
Beetje lazy achterover, het is me wat te chill
Geef mij maar activity, tap is wat ik wil

Click clack
Tickety tack, tickety tack
Click clack!

Tickety tack, tickety tack
Click clack!

So I think that I can dance, hey
Urban, pop of break
Maar de top voor mij is tap
Ja, het liefst de hele week

Click clack
Tickety tack, tickety tack
Click clack!

Tickety tack, tickety tack
Click clack!

Meer nieuws over de zevende editie van het Junior Eurovisie Songfestival krijg je op Junioreurovision.tv. (bron en foto : Junioreurovision.tv)

13-11-2009 om 22:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : geen hommeles tussen de meiden van K3.

 Er is geen sprake van ruzie tussen de dames van K3 (Eurosong 1999). Eerder deze week deden geruchten de ronde dat het nieuwe lid Josje nog niet werd aanvaard door de andere K3-zangeressen Karen en Kristel. Op de koop toe liet presentator Albert Verlinde in 'RTL Boulevard' gisterenavond weten dat de samenwerking niet van een leien dakje liep.

Eerder vanavond gaven de meiden hierop commentaar in het programma. Josje liet weten dat ze behoorlijk schrok van het nieuws. "Het kwam voor ons echt uit het niets, we vielen zowat van onze kruk."

"Het is natuurlijk altijd wennen, maar het voelt nu al heel vertrouwd. We gaan samen uit eten en naar de bios. Dat zou je niet doen als je elkaar niet mag", aldus de Nederlandse. "Josje is het beste wat ons ooit is overkomen", vertelde Kristel lachend.
(foto : Het Nieuwsblad)

13-11-2009 om 21:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : Zweden - 13 november 2009 : Darin zakt naar een tweede plaats.

 Darin, die vorige week de eerste wildcard kreeg voor 'Melodifestivalen 2010', moet met zijn jongste single "Viva la vida" na twee weken de eerste plaats afstaan aan Kent. Oud-Songfestivaldeelnemer Martin Stenmark debuteerde eerder dit najaar met "1000 nålar" op een bescheiden eenenvijftigste plaats en stond zes weken geleden, na vijf weken notering, op een eerste plaats. Het is meteen ook zijn vijfde nummer één-hit in de Zweedse hitparade maar toch wist hij die koppositie maar één weekje vol te houden. Deze week daalt hij opnieuw een aantal plaatsen en komt op zeventien terecht.

In de albumhitparade daalt hij met "Septemberland" van een tiende naar een vijftiende plaats en ook Jill Johnson moet deze week verlies incasseren. "Music row II", intussen al goed voor goud, daalt van een tweede naar een vierde plaats. Christer Sjögren daalt met zijn jongste album "Schlagerminnen" van een elfde naar een zeventiende plaats en Sarah Dawn Finer daalt met "Moving on" in de elfde week notering twaalf plaatsen en komt nu op achtenveertig terecht. Amy Diamond daalt me haar jongste album "Swings and roundabouts" van een zeventiende naar een negentiende plaats en winst is er voor Malena Ernman, zij stijgt met "La voix du Nord" van een drieënveertigste naar een achtentwintigste plaats.

SINGLES TOP 60 :

02. (01) "Viva la vida" - Darin (5 weken)(MF 2010).
08. (18) "Otacksamhet" - Nanne (10 weken)(ESF 1996, MF 1986-1987-1998-2003-2005-2007, SFE 2001).
17. (09) "1000 nålar" - Martin Stenmarck (11 weken)(ESF 2005).
18. (07) "Kitchy kitchy" - Pandora (MF 2003-2004) feat. Bloom 06 (7 weken).
27. (26) "Release me" - Agnes (18 weken)(MF 2009).
39. (31) "Escape" - Andreas Johnson (10 weken)(MF 2006-2007-2008).

Verdwenen : "Om gud var jag" - Nordman (3 weken)(MF 2005-2008).

ALBUMS TOP 60 :04. (02) "Music row II" - Jill Johnson (2 weken)(ESF 1998, MF 2003, presentatrice MF 2005).
15. (10) "Septemberland" - Martin Stenmarck (2 weken)(ESF 2005).
17. (11) "Schlagerminnen" - Christer Sjögren (6 weken)(MF 2008).
19. (17) "Swings and roundabouts" - Amy Diamond (3 weken)(MF 2008-2009).
28. (43) "La voix du Nord" - Malena Ernman (19 weken)(ESF 2009).
41. (32) "Så gör jag det igen"- Caroline af Ugglas (34 weken)(MF 2007-2009).
48. (36) "Moving on" - Sarah Dawn Finer (11 weken)(MF 2007-2009).

DVD TOP 20 :

05. (02) "ABBA in Japan" - ABBA (2 weken)(MF 1973, ESF 1974). 
11. (11) "Melodifestivalen 2009" - Blandade Artister (25 weken).(bron :
Sverigetopplistan, Swedish charts)

13-11-2009 om 21:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Peter Live' : vrijdag de dertiende met Joss Stone, Helmut Lotti, Zita Swoon en Stan Van Samang.

 Op vrijdag 09 oktober jongstleden ging het tweede seizoen van 'Peter Live', de muziektalkshow van showbeest Peter Van de Veire, van start op Eén. Het nieuwe seizoen van 'Peter live' is meer dan alleen een muziekshow. De gasten zullen niet meer uitsluitend muzikanten zijn, maar alle mogelijke mensen, van topmodellen over topsporters tot tv-koks. Iedereen die iets interessants over muziek te vertellen heeft, is welkom. Het studiopubliek mag op zijn beurt meer doen dan op en neer springen; het wordt af en toe gewoon deel van de show. De band onder leiding van Miguel Wiels slaat aan het dansen, er duikt een gloednieuwe interviewer op en nietsvermoedende kijkers krijgen al eens een verrassingsconcert.

Kortom, Peter live blijft het programma dat gasten en kijkers verrast met muzikale topacts, ontroerende momenten en spectaculaire stunts.

Eén kijker mag vanavond een koffer met 13.000 euro aan krasloten van de 
Nationale Loterij openen. Voor alle anderen heeft Peter ook deze week weer artiesten van topformaat en exclusieve tv-primeurs klaar liggen.

Hou vanavond je deurbel in de gaten, want Frans Bauer doorkruist Vlaanderen om een nietsvermoedende kijker de dag van zijn leven te bezorgen met een stapel krasloten ter waarde van 13.000 euro. De enige voorwaarde is dat de winnaar met dertien in huis naar 'Peter Live' zit te kijken én dat Frans eindelijk, eindelijk mag zingen !

Ook Stan Van Samang pakt vanavond uit met een opzienbarende stunt. Vlaanderen was al langer ondersteboven van Stan, maar vanavond keert hij de rollen om. Letterlijk. Speciaal voor 'Peter Live' brengt Stan één van zijn favoriete nummers … ondersteboven, meters boven het podium bengelend !

Maar 'Peter Live' belooft nog meer... Al wekenlang vraagt Vlaanderen zich af wat de plannen van Helmut Lotti zullen zijn. Peter onthult het antwoord én heeft de beelden. Bovendien zorgt Helmut voor één van de meest verrassende duetten uit de geschiedenis van 'Peter Live'. Met wie ? Je zal moeten kijken...

Vanavond zit ook soulprinses Joss Stone bij Peter in de zetel. Joss Stone is amper 22 jaar, maar kan nu al een indrukwekkend CV voorleggen. Ze verkocht al meer dan 8 miljoen albums wereldwijd en zong met grootheden als Mick Jagger, James Brown en Stevie Wonder.

Uit eigen land verwelkomt Peter Zita Swoon. Frontman Stef Kamil Carlens komt langs en legt de prehistorie van Zita Swoon bloot en ontdekt in absolute primeur een act uit Kdo!, de nieuwe show van Franco Dragone, de man die met Cirque du Soleil wereldfaam behaalde. Stef Kamil schreef mee aan de soundtrack van de nieuwe show.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, komt ook nog Evy Gruyaert langs. De vrouw die Vlaanderen leerde lopen en zwemmen, stelt bij Peter haar nieuwe podcast voor en lapt er meteen een demonstratie bij.

De zesde aflevering van 'Peter Live', vanavond om 20.40 op Eén.
(bron en logo : Eén)

13-11-2009 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Benny Borg.

 Benny Borg (13 november 1945) is geboren in het Zweedse Göteborg. In eigen land nam hij nooit deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. In Noorwegen daarentegen waagde hij in totaal vier keer zijn kans. In 1972 neemt hij voor het eerst deel aan 'Melodi Grand Prix'. Tijdens de nationale finale wordt elk van de vijf nummers telkens tweemaal gezongen door verschillende artiesten. Het nummer "Småting" wint de finale en wordt door Hanne Krogh (ESF 1971-1985-1991) en Grethe Kausland & Benny Borg gebracht. Deze laatste twee mogen het land vertegenwoordigen in het Schotse Edingburgh en eindigen op een veertiende plaats. Een jaar later eindigt hij in de nationale finale op een tweede plaats met "Det var jo sant". Een derde plaats is voor hem in 1975 weggelegd met het nummer "En enkel sang". Zijn laatste deelname aan 'Melodi Grand Prix" dateert van 1977, dat jaar eindigt hij samen met Kirsti Sparboe (ESF 1965-1967-1969) op een tweede plaats met "Sang". Tijdens de halve finales dat jaar zingt hij het nummer "Make love, not war" naar een eerste plaats in de vijfde en laatste uitzending. In de finale zal dat nummer echter door oud-festivaldeelnemer Odd Børre (ESF 1968) gezongen worden. Hij eindigt op een zesde en laatste plaats. Verder eindigt Benny samen met Kirsti Sparboe op een derde plaats met "Poker", en aangezien enkel de winnaars van elke halve finale doorgaan is dit nummer dus uitgeschakeld voor de finale. Uitzondering op deze regel is echter de vijfde halve finale, waar de nummers één en twee doorgaan naar de finale.

13-11-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


12-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : webjoker Zweedse selectie voor MiSt.

 De race voor de webjoker voor de Zweedse nationale selectie zit er sinds vanmorgen helemaal op. Tussen vorige donderdag, 05 november (12.00) en gisteren, woensdag 11 november (12.00), viel er dagelijks één kandidaat af zodat tussen gisterenmiddag en vanochtend 08.00 uiteindelijk nog kon gestemd worden op drie kandidaten.

 In het ochtendprogramma 'Gomorron Sverige' werd bekendgemaakt dat de webjoker gaat naar "Come and get me now" (tekst : Mia Terngård ; muziek : Mia Terngård en Stefan Lebert) van Mia Terngård en Stefan Lebert (MiSt).

'Melodifestivalen 2010' bestaat net als de voorbije jaren uit vier voorrondes, een herkansingsronde ('Andra chansen') en de finale die op zaterdag 13 maart eerstkomende zal plaatsvinden. (bron, logo en foto : SVT)

12-11-2009 om 23:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Generatieshow' : Bart Peeters pakt midden januari uit met nieuwe televisieshow.

 Dat er volgend jaar geen 'Eurosong' oude stijl zou komen, is al lang geen nieuws meer. En dus zat presentator Bart Peeters met een gaatje in zijn overigens drukke agenda.

Maar daar komt volgens 
Het Laatste Nieuws verandering in. Vandaag bericht de krant dat Peeters vanaf vrijdag 15 januari op Eén gaat uitpakken met een nieuwe grootse televisieshow. Eerder dit voorjaar raakte bekend dat er geen nieuwe reeksen komen van 'Steracteur sterartiest' en 'Zo is er maar één' en een deel  van de vrijgekomen plaats op vrijdagavond wordt dus ingenomen door Bart.

Het nieuwe programma heet voorlopig 'De Generatieshow' en zou tien weken lang voor spektakel moeten zorgen. Volgens de krant wordt het programma gemaakt door Live Entertainment, het vernieuwde en afgescheurde luik van
The Entertainment Group België, het bedrijf van Marco Borsato.

'De Generatieshow' wordt in geen geval een quizprogramma, wel een uitbundige en humoristische spelshow waarin de populaire cultuur van de voorbije vijftig jaar centraal zal staan. Alle mogelijke trends, muziekgenres, gadgets en fenomenen zullen aan bod komen. Van Marilyn Monroe tot Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991), van Donkey Kong tot Wii-sporten, van 'Eén tegen allen' tot 'Man Bijt Hond'. Vijf generaties duo's (van de jaren zestig tot de jaren 2000) nemen het tegen elkaar op. (foto Bart :
Eén)

12-11-2009 om 19:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JESF - KIEV 2009 : 06. GEORGIE.

Volgende week zaterdag, 21 november, vindt in de Oekraïense hoofdstad Kiev de zevende editie plaats van het Junior Eurovisie Songfestival, de jongerenversie van het Eurovisie Songfestival.

In totaal nemen aan deze editie 'slechts' dertien landen deel en tot en met donderdag 19 november stellen we dagelijks één van de kandidaten voor en we doen dat aan de hand van de volgorde van optreden. Deze volgorde werd eerder vorige maand bepaald tijdens de bijeenkomst van de delegatieleiders in de gaststad.

Georgië treedt tijdens de zevende editie van het festival als zesde aan, net als vorig jaar. Of dit alvast een goed voorteken is zal volgende week blijken. Vorig jaar wisten de bijtjes van Bzikebi met "Bzzz" het festival te winnen en dat bij de tweede deelname.

Op zaterdag 26 september vond in het land de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival. Eerder deze zomer maakte de Georgische nationale omroep (GPB) de namen bekend van de tien kandidaten die tijdens deze nationale finale zouden gaan strijden om het ticket richting Kiev.

Net als de voorbije jaren selecteerde de omroep zestig kinderen en dit uit een aanbod van zo'n vijfhonderd kandidaten die zich hadden ingeschreven.

* de tien finalisten :

01. "Chven" door Three Mari.
02. "Chven ak vart" door Shatalo.
03. "Mkhiaruli samqaro" door Voice from Georgia.
04. "Dzama Evrovizia" door Dzmebi Gurulebi.
05. "Emo simghera" door Linda.
06. "Sakhaliso" door Folki.
07. "5 gogo da 1 bichi" door Jorjadze Family.
08. "Muskompoti" door Bibidi-babidi.
09. "Orero-rera" door Nino & Mari.
10. "Lurji prinveli" door Princesses.

Na het optreden van de tiende en laatste finalist kon er gedurende vijftien minuten door de kijkers gestemd worden (via sms) en de winnaar werd gekozen door een vakjury (bestaande uit zeven leden) en door de stemmen van de kijkers thuis.

De overwinning ging naar het zestal van Princesses die met "Lurji prinveli" zullen aantreden in de Oekraïense hoofdstad.

 Zes mooie prinsessen. Twee Mariams, twee Lizas - de ene zingt en de andere speelt cello -, ballerina Ana en zangeres Elene. Dit is de groep Princesses.

Mariam Bokeria is elf jaar oud. Muziek is alles voor haar en ze zingt reeds sinds haar vierde. Daarnaast houdt ze van dansen, lezen, klassieke muziek en tijd doorbrengen met haar vrienden. Ze nam intussen reeds deel aan heelwat wedstrijden.

Ook Mariam Gurgenidze is elf jaar oud. Ze startte met praten en zingen tegelijk. Ze babbelt graag via de telefoon, speelt met haar vrienden en houdt van computers. Haar favoriete componisten zijn Bach en Tsjaikovski en verder schrijft ze gedichten. Ze heeft deelgenomen aan verschillende zangwedstrijden, maar het Junior Eurovisie Songfestival is het belangrijkste voor haar.

Liza Kenia is eveneens elf jaar oud en schrijft gedichten. Haar moeder is een beroemde zangeres en zelf zingt ze van kleinsaf aan. Ze stond reeds als klein meisje samen met haar moeder op het podium. Liza is blij dat hun liedje zowel klassiek als modern is. Ze houdt van klassieke muziek, de boeken van Astrid Lindgren en sprookjes.

Elene Makashvili is twaalf jaar oud en nam reeds deel aan diverse wedstrijden. Haar geliefde componist is Bach en daarnaast houdt ze ook van Paul McCartney en het nummer "Yesterday". Elene houdt van zowel van klassieke als moderne nummers.

Lizi Ramishvili is eveneens twaalf jaar oud. Ze speelt al vanaf haar zesde cello. Ze houdt van muziek, zwemmen, dansen, speelt voetbal en brengt verder haar tijd door met vrienden. Elk jaar speelt ze met een symfonisch orkest genoemd naar Evgeni Mikeladze. Haar favoriete muzikanten zijn Johann Sebastian Bach, Michael Jackson en Bryan Adams.

Ana Tkeshelashvili is met haar veertien jaar de oudste van de bende en is ballerina. Ze studeert choreografie in de school van Vakhtang Chabukiani. Dat vergt heelwat van haar tijd en dus blijft er weinig vrije tijd over ! Ze houdt van lezen. Haar favoriete componisten zijn Mozart en Schubert.

"Lurji prinveli" (tekst : Liza Kenia, Irina Sanikidze ; muziek : Elene Makashvili, Zaza Tsurtsumia).

Tqvi mitkhari, tskhadia tu sizmari
Es sstored is aris, gulis khmats esmis chemi
Me da lurji prinveli shemovuprent stas
Otsnebebis mkhilveli, is agvisrulebs natvras
Me minda rom tsvimas qondes perebi
Me minda peradi tsvetebi tsviodes zetsidan
Me minda mzes shemovkhvio khelebi
Lamazi bgerebi, nateli perebi, mets minda
Titqos neba neba - inteba da qreba

Chorus :
tskhadi tu sizmari, mitkhari rodis asruldeba
ramtapatapa ramtapatapa ra raaaaa
ramtapatapa ramtapatapa ra raaaaa
ramtapatapa ramtapatapa ra raaaaa
ra rara rararra raraaaaaaaaaa

dududu du dudu
dudu du du du du
du du du papap
du du dupapa
Otsneba rodis asruldeba...

Chorus :
ramtapatapa ramtapatapa ra raaaaa
ramtapatapa ramtapatapa ra raaaaa
ramtapatapa ramtapatapa ra raaaaa
ra rara rararra raraaaaaaaaaa
ramtapatapa ramtapatapa ra raaaaa
ramtapatapa ramtapatapa ra raaaaa
ramtapatapa ramtapatapa ra raaaaa
ra rara rararra raraaaaaaaaaa


Meer nieuws over de zevende editie van het Junior Eurovisie Songfestival krijg je op Junioreurovision.tv. (bron en foto : Junioreurovision.tv)

12-11-2009 om 00:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Los zand' : vanavond elfde aflevering van de prestigieuze Eén-reeks.

 Op donderdag 03 september jongstleden startte op Eén de nieuwe dertiendelige reeks 'Los zand'. Daarin trekken drie jonge koppels halsoverkop naar Namibië voor een avontuurlijke roadtrip door de woestijn. Ze willen nog één keer onbezonnen de wereld zien voor ze zich definitief settelen en aan kinderen beginnen.

Het is Vincent (Matthias Schoenaerts), een succesvolle dertiger, die het initiatief neemt voor de reis. Vincent weet zijn vriendin Sylvia (Lotte Pinoy) en vier vrienden te overtuigen om hem te vergezellen. De ouders van de avonturiers weten van niets, alleen Sylvia's vader Marc (Karel Vingerhoets) en moeder Mieke (Marijke Pinoy) zijn op de hoogte van de plannen.

Wanneer Vincents vader Serge (Erik Van Herreweghe) zelf op onderzoek uitgaat, ontrafelt hij gaandeweg het net waarin zijn zoon verstrikt is geraakt...

'Los zand' is de eerste reeks in lange tijd die in het buitenland werd gedraaid. Regisseur/scenarist Erik Van Berendoncks : "Wij reizen veel. We begonnen ons af te vragen wat ons tegenhield om een fictiereeks op te nemen in het buitenland. Tenslotte gebeurt er vaak meer dan in eigen land. Daar komt nog bij dat het zich goed leende voor het verhaal, want we wilden een groep 'thirtysomethings' isoleren."

Actrice Lotte Pinoy : "Namibië was fantastisch. Wat mij vooral aansprak, was dat verhaal over die dertigers. Ze gaan letterlijk gewoon weg met de bedoeling rijker en wijzer terug te komen. Ik heb ook een leeftijd bereikt waarop je een balans opmaakt van wat je al gedaan hebt en wat je nog wil doen."

Erik : "Hier in Antwerpen gaat iedereen op het einde van de draaidag naar huis. In Namibië werk je constant samen en ben je de hele tijd met dat project bezig. En je moet nog rondreizen ook. Eén keer bijvoorbeeld zat op de voorziene kampplaats een leeuw."

Lotte : "Als je dan naar huis belt en zegt : Wij mogen hier niet zitten omdat er een leeuw rondloopt, dan heeft iedereen zoiets van : Gij zijt zot !" (lacht).

'Los zand' had een specifieke aanpak. Zo is er gewerkt met bescheiden middelen. En naast het scenario was er nog ruimte voor improvisatie.

Regisseur Kris Gaens : "Het was absoluut niet evident, maar we zijn we ervan overtuigd dat je soms anders te werk moet kunnen gaan. 'Los zand' is gemaakt met bescheiden middelen. Wij hebben bijvoorbeeld geen vrachtwagen licht meegenomen. We zijn ook niet gegaan voor de grote kraanshots of de helikoptershots. En we hebben een eigen stijl gehanteerd en die bewust eenvoudig gehouden."

Lotte : "Normaal is er een scenario dat heel sterk is uitgeschreven, maar dat was nu niet het geval. Er lag wel een basis, maar er werd zeer veel werk geleverd op de set zelf, terwijl we bezig waren."

Kris : "Dat is ook een bewuste keuze geweest, omdat je er altijd wel een beetje vrijheid wilt inbrengen. Aan het verhaal zelf konden we immers niet raken omdat we met een flashbackstructuur zaten."

Acteur Karel Vingerhoets : "Op voorhand was afgesproken wat we konden verwachten, maar verder kregen we veel vrijheid. Dat is een heel prettig gevoel : vrijheid gestuurd door een intelligent scenario. De verhaallijn is natuurlijk het karkas waar de acteurs hun tanden in zetten. En dan wordt er al eens gegromd en flink getrokken aan de stukken vlees."

Kris : "Chapeau ook voor de acteurs die allemaal tot aan die grens zijn gegaan - en sommigen erover - zonder uiteindelijk het vertrouwen te verliezen. Er zitten scènes bij waarvan je echt steil achterover valt. Hoe sommige acteurs een relatie zo tot op het rauwe af hebben neergezet. Sterk."

In deze serie was ook een rol weggelegd voor Andrea Croonenberghs (voorzitter vakjury 'Eurosong 2002', commentatrice ESF 1998) die sinds begin september twintig jaar omroepster is bij de openbare omroep.

* de elfde aflevering :

Willem neemt een radicaal besluit; hij vertrekt uit Namibië. Door Willems vertrek beginnen ook de anderen zich vragen te stellen. Vincent kan niet anders dan alles opbiechten aan Sylvia. De waarheid over de werkelijke reden voor de reis komt hard aan. Ook Charlotte heeft het moeilijk. Ze neemt de schuld voor de breuk met Willem heel persoonlijk. Na een telefoontje met Sylvia komen Serge en Stefanie eindelijk te weten waar Vincent uithangt.

'Los zand', vanavond op Eén om 21.20. De afleveringen zijn na afloop ook beschikbaar in 'Ooit gemist' (enkel voor digitale kijkers). (bron en logo : Eén)

12-11-2009 om 00:01 geschreven door Redactie  


11-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : eind januari kennen we de Moldavische kandidaat voor het Eurovisie Songfestival.

 De Moldavische nationale omroep TRM heeft aan ESC Kazachtstan laten weten dat het volgend jaar zal deelnemen aan de 55e editie van het Eurovisie Songfestival dat eind mei wordt gehouden in de Noorse hoofdstad Oslo.

De omroep zal later meer nieuws wereldkundig maken met betrekking tot de nationale selectie maar nu al staat vast dat de kandidaat eind januari zal worden gekozen. Zowel artiesten uit binnen- en buitenland mogen deelnemen aan die selectie maar die buitenlandse artiesten moeten wel deelnemen met een kandidaat uit Moldavië zelf. Er komt eveneens een selectie voor buitenlandse componisten/tekstschrijvers en de nationale omroep zal dan op zoek gaan naar binnenlandse artiesten om die nummers ten gehore te brengen.

Het Oost-Europese land debuteerde in 2005 en dat debuut ging niet onopgemerkt voorbij. De groep Zdob şi Zdub eindigde in de halve finale op de tweede plaats na Roemenië en in de finale wisten ze (samen met oma) beslag te leggen op de zevende plaats. Vandaar dat het land bij de tweede deelname (in 2006) meteen in de finale mocht aantreden. Daar verging het Arsenium en Natalia Gordienko heelwat minder. Met "Loca" eindigde het duo op een twintigste plaats en daarom moest het land vorig jaar eerst in de halve finale aantreden. Natalia Barbu eindigde zowel in de halve finale als de finale met "Fight" op een verdienstelijke tiende plaats. Vorig jaar legde Geta Burlacu met "A century of love" in de eerste halve finale beslag op een elfde plaats en liep daarmee net een plaatsje mis voor de finale.

 Eerder dit voorjaar nam zangeres Nelly Ciobanu voor het land deel aan het jaarlijkse liedjesfestival. Met "Hora din Moldova" wist ze in de tweede halve finale beslag te leggen op een vijfde plaats met 106 punten. Tijdens de finale, op zaterdag 16 mei, strandde ze met 69 punten op een veertiende plaats. (bron : ESC Kazachtstan)

11-11-2009 om 15:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

 Deze tweede woensdag van november staat onze rubriek 'Een avondje uit' geheel in het teken van Nederland en dit voor onze talrijke Nederlandse bezoekers die we dagelijks mogen verwelkomen. Ook vandaag bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

 De veelzijdige zangeres Ruth Jacott (ESF 1992-1993) keert dit seizoen terug op de Nederlandse theaterpodia met haar nieuwe theatershow 'Passie'. De afgelopen maanden heeft zij met veel passie de laatste hand gelegd aan een nieuw dubbelalbum dat dezelfde naam draagt. Op "Passie" is Ruth te horen met een verrassend nieuw geluid en zingt zij naast Nederlandstalig materiaal ook zowel Spaanstalige als Engelstalige nummers.

Dat deze diva van alle markten thuis is en muzikaal veel in huis heeft, bewees zij immers ruimschoots met de vertolking van de titelrol in de musical 'Billie Holiday'. Hiervoor ontving Ruth in 2008 de 'John Kraaijkamp Musical Award' voor de Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Kleine Musical.

Ruth is al jaren niet meer weg te denken in de vaderlandse muziekindustrie. Sinds zij in 1993 met het nummer "Vrede" deelnam aan het Eurovisie Songfestival startte een glansrijke carrière en vele spectaculaire theatershows volgden. Afgelopen december bracht Ruth nog een speciaal kerstconcert in de theaters, dat volgens velen van internationale allure was ! Maar 2009 staat in het teken van latin en tropische sferen en Ruth zal u samen met haar 8-koppige band, backingvocals en dansers opnieuw meenemen naar het warme Latijns Amerika. U gaat een passionele avond beleven die u niet snel zal vergeten !

In totaal komen er meer dan dertig concerten en meer informatie over data en plaatsen krijg je op haar
website. Tickets voor één van deze optredens kan je bestellen via Nationale Theaterkassa (telefonisch : 0900 9203).


 Dit seizoen presenteert Van Hoorne Theaterproducties met veel trots de sprankelende familievoorstelling 'Hans & Grietje de Musical'. De rol van Snoepheks zal vertolkt worden door zangeres en musicalactrice Linda Wagenmakers (ESF 2000). De titelrollen zijn in handen van Roy van den Akker (Hans) en Katiuscia Principato (Grietje). Beiden hebben hun sporen reeds verdiend in diverse musicalproducties. Marcel Smid zal net als bij 'Roodkapje De Musical' de regie voor zijn rekening nemen. De castleden kennen het genre van Van Hoorne Theaterproducties als geen ander en dat staat garant voor een succesvolle, energieke en humoristische voorstelling.

'Hans & Grietje de Musical' ging afgelopen zondag, 08 november, in première in Vlaardingen. De voorstelling tourt nog tot en met april 2010 langs de middelgrote en grote theaters van Nederland. De voorstelling duurt ongeveer 75 minuten en bevat géén pauze. De voorstelling is geschikt voor de hele familie (kinderen vanaf 4 jaar). Na de voorstelling kunnen de bezoekers met de acteurs op de foto in de foyer van het theater. Een volledig overzicht over data en plaatsen krijg je
hier en meer nieuws krijg je ook op de website van de musical.

 Dit najaar gaat de succesvolle musical 'The Full Monty' in première. Hierin zien we onder meer Charly Luske (NSF 2004), Ellen Evers, Bettina Berger, Rogier Komproe ('Five Guys named Mo' en broer van stand-upcomedian Howard Komproe), Han Oldings, Zjon Smaal ('Sound of Music'), Richard Spijkers ('Les Misérables'), Metta Gramberg, Wieke Wiersma en Vincent de Lusenet ('Footloose') aan het werk. Deze laatste was tevens de vriend van Freek Bartels die momenteel schittert in de musical 'Joseph and the amazing technicolour dreamcoat'.

De première gaat door op maandag 16 november in de Stadsschouwburg van Haarlem maar er zijn al try-outs sinds vrijdag 30 oktober. Tickets kunnen nog steeds worden besteld en dat kan online via de 
website van 'The Full Monty'.

11-11-2009 om 15:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Jessica Friberg, Mia Terngard en Adam Sandahl Grupp in de running voor ticket Zweedse nationale selectie.

 De race voor de webjoker voor de Zweedse nationale selectie zit sinds vorige week woensdag in een allerlaatste fase. Sinds vorige donderdag, 05 november (12.00), valt er dagelijks één kandidaat af (diegene met de minste stemmen) zodat sinds vandaag, woensdag 11 november (12.00), enkel nog kan gestemd worden op de drie overblijvende kandidaten. Degene die de meeste stemmen achter zijn/haar naam kan scharen krijgt een ticket voor de nationale selectie. De stemming loopt tot en met morgendonderdag 12 november, om 08.00 en de winnaar wordt even later wereldkundig gemaakt.

De zevende die afvalt is Genjor McNell met het nummer "My kind of love". Uit de drie overblijvende kandidaten komt diegene die dat éne ticket zal bemachtigen dat recht geeft op deelname aan 'Melodifestivalen 2010'.

* de drie overblijvende kandidaten :

01. "Break free" door Jessica Friberg.
02. "Come and get me now" door Mia Terngard.
03. "Kärleken vänder allt" door Adam Sandahl Grupp.

* uitgeschakeld :

04. "My kind of love" door Genjor McNell.
05. "Love for people" door Ingela Hemming.
06. "I'll make you want me" door Mark.
07. "När vi har landat" door Johan Skoog.
08. "Hot for the night" door Siberia.
09. "How" door Halla Vilhjálmsdóttir.
10. "Lite sex och lite spex" door Alrik Paulsson.

'Melodifestivalen 2010' bestaat net als de voorbije jaren uit vier voorrondes, een herkansingsronde ('Andra chansen') en de finale die op zaterdag 13 maart eerstkomende zal plaatsvinden. (bron en logo : SVT)

11-11-2009 om 15:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : diepbetreurde Yasmine met drie nummers in top tien van de 'Homo Top 100', editie 2009.

 Holebi's en sympathisanten van de holebigemeenschap hebben de voorbije weken massaal op de overleden zangeres Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006) gestemd in de Homo Top 100. De zangeres, die eind juni jongstleden op amper 37-jarige leeftijd uit het leven stapte, staat dit jaar drie keer in de top vijf en verdringt daarmee oud-Songfestivaldeelneemster Liliane Saint-Pierre (Luxemburgse selectie 1978, Eurosong 1981, ESF 1987) van de eerste plaats. In totaal staat Yasmine met zeven nummers in het overzicht.

Yasmine staat op één en drie met "Porselein" (vorig jaar nog zevenendertig) en "Meisjes aan de macht" (vorig jaar nog tweeëndertig). Met "Ik was zo graag bij jou gebleven" is ze meteen ook de hoogste nieuwkomer en dit op een vierde plaats. "Soldiers of love", de Belgische Songfestivalinzending van Liliane Saint-Pierre is goed voor de tweede plaats in de lijst. De Zweedse popgroep ABBA (MF 1973, ESF 1974) daalt met "Dancing queen" van een tweede naar een vijfde plaats.
Kate Ryan (ESF 2006) moet genoegen nemen met de tiende plaats. "Je t'adore", het nummer waarmee ze drie jaar geleden ons land vertegenwoordigde tijdens het Eurovisie Songfestival in de Griekse hoofdstad Athene, was dat jaar nog goed voor de eerste plaats.

Verder in de top tien vinden we Dana International (ESF 1998) op een zesde plaats met "Diva", Gloria Gaynor met "I will survive" op een zevende plaats, Cher met "Believe" op acht en de negende plaats is weggelegd voor "This is my life" van Shirley Bassey.

Ook twee Songfestivalinzendingen van dit jaar vinden we terug in het overzicht. Zo staat Hadise, die met "Düm tek tek" voor Turkije een vierde plaats behaalde, op een vierendertigste plaats en winnaar Alexander Rybak met "Fairytale" op een vierenzestigste plaats. De volledige Top 100 van dit jaar kan je
hier bekijken. (bron : Homo Top 100 ; foto : Eén)

11-11-2009 om 14:44 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!