Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

11-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : eind januari kennen we de Moldavische kandidaat voor het Eurovisie Songfestival.

 De Moldavische nationale omroep TRM heeft aan ESC Kazachtstan laten weten dat het volgend jaar zal deelnemen aan de 55e editie van het Eurovisie Songfestival dat eind mei wordt gehouden in de Noorse hoofdstad Oslo.

De omroep zal later meer nieuws wereldkundig maken met betrekking tot de nationale selectie maar nu al staat vast dat de kandidaat eind januari zal worden gekozen. Zowel artiesten uit binnen- en buitenland mogen deelnemen aan die selectie maar die buitenlandse artiesten moeten wel deelnemen met een kandidaat uit Moldavië zelf. Er komt eveneens een selectie voor buitenlandse componisten/tekstschrijvers en de nationale omroep zal dan op zoek gaan naar binnenlandse artiesten om die nummers ten gehore te brengen.

Het Oost-Europese land debuteerde in 2005 en dat debuut ging niet onopgemerkt voorbij. De groep Zdob şi Zdub eindigde in de halve finale op de tweede plaats na Roemenië en in de finale wisten ze (samen met oma) beslag te leggen op de zevende plaats. Vandaar dat het land bij de tweede deelname (in 2006) meteen in de finale mocht aantreden. Daar verging het Arsenium en Natalia Gordienko heelwat minder. Met "Loca" eindigde het duo op een twintigste plaats en daarom moest het land vorig jaar eerst in de halve finale aantreden. Natalia Barbu eindigde zowel in de halve finale als de finale met "Fight" op een verdienstelijke tiende plaats. Vorig jaar legde Geta Burlacu met "A century of love" in de eerste halve finale beslag op een elfde plaats en liep daarmee net een plaatsje mis voor de finale.

 Eerder dit voorjaar nam zangeres Nelly Ciobanu voor het land deel aan het jaarlijkse liedjesfestival. Met "Hora din Moldova" wist ze in de tweede halve finale beslag te leggen op een vijfde plaats met 106 punten. Tijdens de finale, op zaterdag 16 mei, strandde ze met 69 punten op een veertiende plaats. (bron : ESC Kazachtstan)

11-11-2009 om 15:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

 Deze tweede woensdag van november staat onze rubriek 'Een avondje uit' geheel in het teken van Nederland en dit voor onze talrijke Nederlandse bezoekers die we dagelijks mogen verwelkomen. Ook vandaag bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

 De veelzijdige zangeres Ruth Jacott (ESF 1992-1993) keert dit seizoen terug op de Nederlandse theaterpodia met haar nieuwe theatershow 'Passie'. De afgelopen maanden heeft zij met veel passie de laatste hand gelegd aan een nieuw dubbelalbum dat dezelfde naam draagt. Op "Passie" is Ruth te horen met een verrassend nieuw geluid en zingt zij naast Nederlandstalig materiaal ook zowel Spaanstalige als Engelstalige nummers.

Dat deze diva van alle markten thuis is en muzikaal veel in huis heeft, bewees zij immers ruimschoots met de vertolking van de titelrol in de musical 'Billie Holiday'. Hiervoor ontving Ruth in 2008 de 'John Kraaijkamp Musical Award' voor de Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Kleine Musical.

Ruth is al jaren niet meer weg te denken in de vaderlandse muziekindustrie. Sinds zij in 1993 met het nummer "Vrede" deelnam aan het Eurovisie Songfestival startte een glansrijke carrière en vele spectaculaire theatershows volgden. Afgelopen december bracht Ruth nog een speciaal kerstconcert in de theaters, dat volgens velen van internationale allure was ! Maar 2009 staat in het teken van latin en tropische sferen en Ruth zal u samen met haar 8-koppige band, backingvocals en dansers opnieuw meenemen naar het warme Latijns Amerika. U gaat een passionele avond beleven die u niet snel zal vergeten !

In totaal komen er meer dan dertig concerten en meer informatie over data en plaatsen krijg je op haar
website. Tickets voor één van deze optredens kan je bestellen via Nationale Theaterkassa (telefonisch : 0900 9203).


 Dit seizoen presenteert Van Hoorne Theaterproducties met veel trots de sprankelende familievoorstelling 'Hans & Grietje de Musical'. De rol van Snoepheks zal vertolkt worden door zangeres en musicalactrice Linda Wagenmakers (ESF 2000). De titelrollen zijn in handen van Roy van den Akker (Hans) en Katiuscia Principato (Grietje). Beiden hebben hun sporen reeds verdiend in diverse musicalproducties. Marcel Smid zal net als bij 'Roodkapje De Musical' de regie voor zijn rekening nemen. De castleden kennen het genre van Van Hoorne Theaterproducties als geen ander en dat staat garant voor een succesvolle, energieke en humoristische voorstelling.

'Hans & Grietje de Musical' ging afgelopen zondag, 08 november, in première in Vlaardingen. De voorstelling tourt nog tot en met april 2010 langs de middelgrote en grote theaters van Nederland. De voorstelling duurt ongeveer 75 minuten en bevat géén pauze. De voorstelling is geschikt voor de hele familie (kinderen vanaf 4 jaar). Na de voorstelling kunnen de bezoekers met de acteurs op de foto in de foyer van het theater. Een volledig overzicht over data en plaatsen krijg je
hier en meer nieuws krijg je ook op de website van de musical.

 Dit najaar gaat de succesvolle musical 'The Full Monty' in première. Hierin zien we onder meer Charly Luske (NSF 2004), Ellen Evers, Bettina Berger, Rogier Komproe ('Five Guys named Mo' en broer van stand-upcomedian Howard Komproe), Han Oldings, Zjon Smaal ('Sound of Music'), Richard Spijkers ('Les Misérables'), Metta Gramberg, Wieke Wiersma en Vincent de Lusenet ('Footloose') aan het werk. Deze laatste was tevens de vriend van Freek Bartels die momenteel schittert in de musical 'Joseph and the amazing technicolour dreamcoat'.

De première gaat door op maandag 16 november in de Stadsschouwburg van Haarlem maar er zijn al try-outs sinds vrijdag 30 oktober. Tickets kunnen nog steeds worden besteld en dat kan online via de 
website van 'The Full Monty'.

11-11-2009 om 15:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Jessica Friberg, Mia Terngard en Adam Sandahl Grupp in de running voor ticket Zweedse nationale selectie.

 De race voor de webjoker voor de Zweedse nationale selectie zit sinds vorige week woensdag in een allerlaatste fase. Sinds vorige donderdag, 05 november (12.00), valt er dagelijks één kandidaat af (diegene met de minste stemmen) zodat sinds vandaag, woensdag 11 november (12.00), enkel nog kan gestemd worden op de drie overblijvende kandidaten. Degene die de meeste stemmen achter zijn/haar naam kan scharen krijgt een ticket voor de nationale selectie. De stemming loopt tot en met morgendonderdag 12 november, om 08.00 en de winnaar wordt even later wereldkundig gemaakt.

De zevende die afvalt is Genjor McNell met het nummer "My kind of love". Uit de drie overblijvende kandidaten komt diegene die dat éne ticket zal bemachtigen dat recht geeft op deelname aan 'Melodifestivalen 2010'.

* de drie overblijvende kandidaten :

01. "Break free" door Jessica Friberg.
02. "Come and get me now" door Mia Terngard.
03. "Kärleken vänder allt" door Adam Sandahl Grupp.

* uitgeschakeld :

04. "My kind of love" door Genjor McNell.
05. "Love for people" door Ingela Hemming.
06. "I'll make you want me" door Mark.
07. "När vi har landat" door Johan Skoog.
08. "Hot for the night" door Siberia.
09. "How" door Halla Vilhjálmsdóttir.
10. "Lite sex och lite spex" door Alrik Paulsson.

'Melodifestivalen 2010' bestaat net als de voorbije jaren uit vier voorrondes, een herkansingsronde ('Andra chansen') en de finale die op zaterdag 13 maart eerstkomende zal plaatsvinden. (bron en logo : SVT)

11-11-2009 om 15:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : diepbetreurde Yasmine met drie nummers in top tien van de 'Homo Top 100', editie 2009.

 Holebi's en sympathisanten van de holebigemeenschap hebben de voorbije weken massaal op de overleden zangeres Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006) gestemd in de Homo Top 100. De zangeres, die eind juni jongstleden op amper 37-jarige leeftijd uit het leven stapte, staat dit jaar drie keer in de top vijf en verdringt daarmee oud-Songfestivaldeelneemster Liliane Saint-Pierre (Luxemburgse selectie 1978, Eurosong 1981, ESF 1987) van de eerste plaats. In totaal staat Yasmine met zeven nummers in het overzicht.

Yasmine staat op één en drie met "Porselein" (vorig jaar nog zevenendertig) en "Meisjes aan de macht" (vorig jaar nog tweeëndertig). Met "Ik was zo graag bij jou gebleven" is ze meteen ook de hoogste nieuwkomer en dit op een vierde plaats. "Soldiers of love", de Belgische Songfestivalinzending van Liliane Saint-Pierre is goed voor de tweede plaats in de lijst. De Zweedse popgroep ABBA (MF 1973, ESF 1974) daalt met "Dancing queen" van een tweede naar een vijfde plaats.
Kate Ryan (ESF 2006) moet genoegen nemen met de tiende plaats. "Je t'adore", het nummer waarmee ze drie jaar geleden ons land vertegenwoordigde tijdens het Eurovisie Songfestival in de Griekse hoofdstad Athene, was dat jaar nog goed voor de eerste plaats.

Verder in de top tien vinden we Dana International (ESF 1998) op een zesde plaats met "Diva", Gloria Gaynor met "I will survive" op een zevende plaats, Cher met "Believe" op acht en de negende plaats is weggelegd voor "This is my life" van Shirley Bassey.

Ook twee Songfestivalinzendingen van dit jaar vinden we terug in het overzicht. Zo staat Hadise, die met "Düm tek tek" voor Turkije een vierde plaats behaalde, op een vierendertigste plaats en winnaar Alexander Rybak met "Fairytale" op een vierenzestigste plaats. De volledige Top 100 van dit jaar kan je
hier bekijken. (bron : Homo Top 100 ; foto : Eén)

11-11-2009 om 14:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Céline Dion verliest ongeboren kind.

 De Canadese zangeres Céline Dion (ESF 1988) heeft een miskraam gehad. Dat beweert een ingewijde tegenover het Amerikaanse tijdschrift In Touch. "Céline en Rene proberen een kind te krijgen, maar momenteel is ze niet in verwachting", laat de anonieme bron weten.

De 41-jarige zangeres kondigde in augustus jongstleden aan haar tweede kind te verwachten. Een ivf-behandeling bleek te zijn aangeslagen. Later bleek dat de geplaatste embryo al jaren ingevroren was, wat op zich geen probleem hoeft te zijn. Dions 8-jarige zoontje zou een broertje of zusje krijgen dat tegelijkertijd met hem 'verwekt' was.

Het bericht over de miskraam is nog niet bevestigd door Dion. De zangeres, die hits scoorde als "My heart will go on" en "I'm alive", trouwde in 1994 met haar 26 jaar oudere manager René Angélil.

De zangeres nam in 1988 voor Zwitserland deel aan het Eurovisie Songfestival met "Ne partez pas sans moi" en wist het Alpenland een tweede overwinning te bezorgen met amper één puntje meer dan Scott Fitzgerald die voor het Verenigd Koninkrijk "Go" ten gehore bracht. Het tweede kind voor het stel zou in maart geboren worden. (bron :
Novum)

11-11-2009 om 14:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JESF - KIEV 2009 : 05. SERVIE.

Volgende week zaterdag, 21 november, vindt in de Oekraïense hoofdstad Kiev de zevende editie plaats van het Junior Eurovisie Songfestival, de jongerenversie van het Eurovisie Songfestival.

In totaal nemen aan deze editie 'slechts' dertien landen deel en tot en met donderdag 19 november stellen we dagelijks één van de kandidaten voor en we doen dat aan de hand van de volgorde van optreden. Deze volgorde werd eerder vorige maand bepaald tijdens de bijeenkomst van de delegatieleiders in de gaststad.

Servië zal als vijfde aantreden tijdens de zevende editie van het festival. Het Balkanland neemt sinds 2005 deel aan de jongerenversie van het Eurovisie Songfestival en behaalde in 2007 het beste resultaat tot op heden, een derde plaats. Vorig jaar strandde Maja Mazić met "Uvek kad u nebo pogledam" op een twaalfde plaats met 37 punten.

Op zaterdag 19 september vond vanaf het middaguur in Servië de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival. Tijdens die nationale finale streden in totaal tien kandidaten om dat éne ticket richting Oekraïense hoofdstad.

'Dečja pesma Evrovizije 2009' ging door in studio 9 van de nationale omroep RTS in Kosutnjak en het geheel werd gepresenteerd door Kristina Radenković en Miki Damjanović. De kandidaat voor Kiev werd gekozen door een vakjury en door televoting en met zes punten voorsprong op de tweede ging de overwinning ging naar het vijftal Ništa Lično.

* de uitslag (in volgorde van optreden, tussen haakjes punten van vakjury en televoting) :
 
01. "Hajde da sanjamo" (tekst en muziek : Marija Ugrica) door Marija Ugrica : 6 punten (4+2)(negende plaats).
02. "Duh" (tekst en muziek : Nastasija Škorić) door Nastasija Škorić - Staša : 16 punten (12+4)(tweede plaats).
03. "Dečaci" (tekst en muziek : Isidora Otašević) door Isidora Otašević : 9 punten (8+1)(zevende plaats).
04. "Budi svoj" (tekst en muziek : Lana Bogdanov en Hana Nurković) door Hana en Lana : 10 punten (2+8)(zesde plaats).
05. "Mali" (tekst en muziek : Boško Baloš) door Boško Baloš : 14 punten (7+7)(vierde plaats).
06. "Sestrice" (tekst en muziek : Angelina en Jelisaveta Jovanović) door Angelina en Jelisaveta : 4 punten (1+3)(tiende plaats).
07. "Onaj pravi" (tekst : Aleksandar Graić en Anica Cvetković ; muziek : Aleksandar Graić) door Ništa Lično : 22 punten (10+12)(eerste plaats).
08. "Veštice" (tekst : Mia Jovanović, Minja Dedić, Lenka Petrović ; muziek : Mia Jovanović) door Čuće se : 15 punten (5+10)(derde plaats).
09. "Magija" (tekst en muziek : Emilija Marković) door Emilija Marković : 9 punten (3+6)(achtste plaats). 
10. "Bez tebe" (tekst en muziek : Jelena Krvavac) door Jelena Krvavac : 11 punten (6+5)(vijfde plaats).

 Ništa Lično bestaat nog maar een paar maanden maar de leden kennen elkaar al wat langer. Eén voor één hebben ze als solist reeds deelgenomen aan heelwat wedstrijden. De groep bestaat uit
Anica Cvetković en haar broer Petar (drums)(woonachtig in Užice), Aleksandar Graić (keyboards) (woonachtig in Belgrado), Una Krlić en Karolina Lodi (gitaar)(beiden woonachtig in Zrenjanin).
 
Aleksandar (08 juli 1995) is de zoon van componist Vladimir Graić die verantwoordelijk is voor "Molitva", de winnende Songfestivalinzending van twee jaar geleden. Una Krlić (27 december 1993) is op haar beurt de zus van Tara Krlić, zangeres van Betty Boop (Beovizija 2007-2008). Karolina Lodi nam twee jaar geleden reeds deel aan de nationale selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival en eindigde toen met "Koliko je sati", geschreven door Una Krlić, op een vierde plaats.

"Onaj pravi" (tekst : Aleksandar Graić en Anica Cvetković ; muziek : Aleksandar Graić).

Jednog divnog popodneva
U parku punom zelenila,
Prelepog dečka sam videla
I odmah se zaljubila.

O, osećaj taj je čaroban
Kad letiš iznad oblaka
I shvatila sam i dobro znam
Da ludo volim ga.

Noge su same koračale,
Do njega su me dovele.
Ništa mi nije rekao,
Samo za ruku me uzeo,
K’o Juliju Romeo.

O, osećaj taj je čaroban
Kad letiš iznad oblaka
I shvatila sam i dobro znam
Da ludo volim ga.

Kako znaš, kako znaš šta je osećaj taj?
Kako znaš, kako znaš da to nije san?
Ako znaš da ti je on uvek u glavi,
Onda znaš da je onaj pravi.

O, osećaj taj je čaroban
Kad letiš iznad oblaka
I shvatila sam i dobro znam
Da ludo volim ga.


Meer nieuws over de zevende editie van het Junior Eurovisie Songfestival krijg je op Junioreurovision.tv. (bron en foto : Junioreurovision.tv)

11-11-2009 om 13:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Rodenburgs' : Simon wordt betrapt met drugs en Claire maakt haar stiefmoeder het leven zuur.

 Op woensdag 07 oktober jongstleden ging bij de commerciële omroep vtm 'De Rodenburgs', een nieuwe fictiereeks over het leven van een rijke ondernemersfamilie, van start.

Sluwe intriges bij steenrijke familie

De serie 'De Rodenburgs' vertelt het verhaal van twee families, die worden samen gebracht door de banden van het huwelijk en door zakelijke belangen.

De miljonairsfamilie Rodenburg is rijker is dan de zee diep is, dankzij de Rodenburg Investment Company RIC, gesticht door pater familias Karel Rodenburg. De familieleden wonen wonen in één van de meest luxueuze villawijken van het land. In deze wereld gelden andere wetten dan in de gewone wereld. Grenzen lijken niet te bestaan, zij bepalen zelf hun limieten.

Maar hoewel de Rodenburgs rijk, mooi en machtig zijn, brengt dit hen niet automatisch geluk. Voor de superrijken is het immers nog moeilijker om  echte liefde en geluk te vinden.

Jaloerse zoon Fred wil wraak… of liefde ?

Het verhaal begint op het ogenblik dat Karel Rodenburg 65 wordt en de leiding van zijn imperium niet overdraagt aan zijn oudste zoon Fred, maar aan een meer capabele buitenstaander : Stijn De Ridder.

Het is een bittere pil voor Fred, die al zijn hele leven gebukt gaat onder het gebrek aan affectie en waardering van zijn vader. Het feit dat Stijn de broer is van Freds kersverse echtgenote en dus zijn eigen schoonbroer, maakt het alleen maar erger. Ook Freds moeder Benedicte kan de beslissing van haar echtgenoot niet aanvaarden en er begint een verbeten strijd tussen twee kampen.

Stijn begint met zijn vrouw Hanne en tienerdochter Freya een nieuw leven in een omgeving die de hunne niet is en al snel worden ze het slachtoffer van intriges, overspel en corruptie. Geen van de drie krijgt vat op het leven van de superrijke Rodenburgs en hun levens veranderen diepgaand.

Maar ook de Rodenburgs brengen meer en meer zichzelf en hun imperium in de problemen. Ze kunnen en durven zich veel permitteren en komen er meestal ook nog mee weg, maar gaan ze niet te ver in hun hoogmoed ?

Uiteindelijk draaien de conflicten niet alleen om geld en macht, maar vooral om de drang naar respect en liefde van de anderen en -onvermijdelijk - ook om jaloezie en haat. En in dat soort conflicten zijn er altijd meer verliezers dan winnaars…

* de personages :

 Karel Rodenburg (Mike Verdrengh)

De Godfather van de familie. Karel is een man die vanuit een bescheiden afkomst is opgeklommen naar de top van de maatschappij. Dat vereiste een keihard karakter, zelfdiscipline en een zekere meedogenloosheid ten opzichte van zijn omgeving, ook tegenover zijn eigen familie – Karel en zijn echtgenote Bénédicte hebben twee zoons - die hij in al die jaren weinig aandacht heeft geschonken. De zaak ging steeds voor. Het resultaat is een wel erg manke relatie met zijn oudste zoon Fred, die eigenlijk was voorbestemd om hem op te volgen. Maar Karel vindt zijn zoon te zwak en kiest voor een buitenstaander.

 Bénédicte Rodenburg (Gilda De Bal)

Bénédicte is de mooie, altijd elegante mater familias, afkomstig uit een gegoede en invloedrijke familie. Zij is steeds de stille kracht geweest achter de talentrijke, hardwerkende Karel en haar afkomst en relaties hebben hem zeker geholpen bij de uitbouw van zijn imperium, iets waar ze hem ook regelmatig aan herinnert. Oudste zoon Fred is haar oogappel en wanneer Karel achter haar rug beslist om de leiding van het bedrijf niet aan hem toe te vertrouwen, komt dit erg hard aan. Ze is dan ook vastbesloten om deze beslissing ongedaan te maken.

Achter haar frêle en charmante verschijning schuilt een keiharde tante. Bénédicte is een gevaarlijke vrouw in wie velen zich vergissen.

 Fred Rodenburg (Mathias Sercu)

Fred – Frederick – Rodenburg is de oudste zoon van Karel en Bénédicte en de gedoodverfde "kroonprins" aan het hoofd van het imperium. Zijn tragedie is dat hij helemaal niet de kroonprins wil zijn en slechts hunkert naar één ding : liefde en erkenning van zijn vader. Het feit dat Karel hem dan ook nog datgene miskent wat hij als zijn geboorterecht beschouwt, ervaart hij als de ultieme vernedering. Fred heeft een 20-jarige dochter uit een eerste huwelijk – een jeugdzonde – en is nu gehuwd met het jonge fotomodel Maaike De Ridder, van wie hij oprecht houdt.

Van jongs af aan rotverwend, is Fred een vrolijke nietsnut met gevoel voor humor, een gevoelig ego, onbetrouwbaar en tegelijk naïef.

 Olivier Rodenburg (Pieter Embrechts)

Senator Olivier Rodenburg is de knappe en getalenteerde jongste zoon van de familie. Niet enkel omdat zijn oudere broer Fred voorbestemd was om in het bedrijf te stappen, maar ook en vooral uit idealisme heeft Olivier voor de politiek gekozen. Met zijn knappe, jeugdige verschijning, zijn scherp verstand en de steun van zijn machtige familie, schopt Olivier het snel tot senator. Naast een rijzende ster aan het politieke firmament is hij ook één van 's lands meest begeerlijke vrijgezellen.

Vrouwen zijn meteen ook zijn zwakke punt : hij is een onverbeterlijke rokkenjager. Olivier is een charmeur die in elke vrouw – getrouwd of niet - wel een uitdaging ziet, maar eens ze veroverd is ook alle interesse verliest. De kuren van oudere broer Fred, die hij meermaals uit de nood moet helpen, zijn een nachtmerrie voor Olivier. Olivier is een integer en bevlogen politicus, maar een schandaal loert bij hem steeds om de hoek.

 Maaike Rodenburg (Lien De Graeve)

Maaike De Ridder is van eenvoudige komaf, maar heeft een niet onaardige modellencarrière achter de rug wanneer ze trouwt met Fred Rodenburg. Voor de buitenwacht is dit meteen de kroon op haar werk : een huwelijk met een steenrijke erfgenaam. Maar Maaike houdt oprecht van Fred. Ze laat zich door haar held alles wijsmaken, verliest realiteiten uit het oog, loopt tegen muren en toch… haar liefde en geloof in hem blijven overeind. En al hebben we in het begin wel de indruk dat zij voor Fred vooral een trofee is, toch zal blijken dat de liefde wederzijds is. Alleen Maaikes kinderwens is iets waar Fred zich niet echt kan in vinden.

Maaike is erg naïef en open, maar haar sterke kanten zijn haar lieftalligheid, charme én de perfecte kennis van de codes van de nouveau riches die haar omringen.

 Marie-Claire Rodenburg (Marie Vinck)

Marie-Claire (Claire) is Freds bloedmooie dochter uit een eerste huwelijk dat niet lang stand heeft gehouden. De enige kleindochter van Karel en Bénédicte is te grillig, wispelturig, emotioneel en onberekenbaar om in woorden te vatten. Claire kent letterlijk geen grenzen. Met haar vader komt ze uitstekend overeen, zolang hun conversatie niet langer dan twee minuten hoeft te duren en zolang Fred haar kan wegsturen met centen of de belofte van een nieuwe cabrio. Aan haar nieuwe stiefmoeder Maaike daarentegen heeft ze een hekel. Niet dat ze daar een bepaalde reden voor heeft, maar gewoon uit principe maakt ze Maaike het leven zuur. Claires grootste frustratie is de liefde die ze ziet ontluiken tussen haar ex-vriend Simon en de jonge, onschuldige Freya.

Claire is een wild jong dier dat alles en iedereen kan krijgen, maar kampt met haar gevoelens en haar verlangen naar echte liefde.

 Stijn De Ridder (Wim Danckaert)

De oudere broer van Maaike heeft een solide loopbaan opgebouwd in het bedrijfsleven en is financieel directeur van een middelgroot bedrijf. Hij is gelukkig getrouwd met Hanne, een psychologe, en samen hebben ze een tienerdochter Freya. Een beetje dankzij Maaikes relatie met Fred Rodenburg is Stijn onder de aandacht gekomen van Karel en wordt hij aangezocht om de nieuwe CEO te worden van de Rodenburg Investment Company en dit in de plaats van zijn kersverse schoonbroer.

Stijn is een absoluut evenwichtige figuur. Hij heeft alles om gelukkig te zijn, maar de lokroep van Karel om hem op te volgen, is té lucratief en egostrelend om te laten schieten. En dus gaat Stijns leven totaal veranderen : hij gaat zijn familie meesleuren naar het luxueuze milieu aan de stadsrand en zelf op eigen benen leren staan aan het hoofd van een familieholding. En niet iedereen in die familie is gelukkig met zijn komst.

Stijn is een familieman, maar het werk eist hem zodanig op dat zijn vrouw en dochter ondanks zijn liefde en goodwill stilaan van hem vervreemden…

 Hanne De Ridder (Hilde Heijnen)

Hanne is zonder twijfel het meest evenwichtige en positieve karakter. Ze is charmant en intelligent, eerder gericht op het welzijn van anderen dan op zichzelf. Hanne heeft een warm nest gemaakt voor haar man Stijn en haar dochter, terwijl ze als psychologe in een instelling voor probleemjongeren zich ook beroepsmatig kan uitleven. Ze is dan ook perfect gelukkig of houdt zich dat tenminste voor. Wanneer Stijn de kans van zijn leven krijgt, zal ze zichzelf wegcijferen en hem volgen. Door de radicale switch in haar leven is Hanne echter gedwongen om toch op zoek te gaan naar zichzelf, iets wat voor haar nog eens samenvalt met haar midlife crisis en de herbevestiging van haar seksualiteit. Het feit dat ze stilaan ook de greep verliest op haar puberende dochter, maakt alles extra zwaar en haar relatie met Stijn komt onder druk.

Hanne tracht een rots in de branding te zijn, maar de confrontatie met het nieuwe – rijke – leven is een grotere schok dan ze zelf zal toegeven.

 Freya De Ridder (Daphne Wellens)

Jong en naïef is Freya het prototype van het meisje dat haar echte identiteit nog zoekt. Als 17-jarige en opgegroeid in een beschermd milieu, wordt ze op haar kwetsbaarste moment in een omgeving gesmeten die het tegengestelde is van alles wat ze in haar leven tot hiertoe als waardevol werd aangeleerd. Eerst heeft Freya zich als felle puber verzet tegen de verhuis, maar daarna wordt ze zodanig verleid door het luxeleventje en door foute vriendjes, dat ze de nachtmerrie van haar moeder wordt. Ze wordt pijnlijk op de proef gesteld wanneer ze halsoverkop verliefd geraakt op de oudere en meer ervaren Simon, het ex-lief van Claire Rodenburg.

Coming of age, blinde puberliefde, breuk met ouders, contact met drugs, spijbelen en het wilde uitgaansleven : alles overkomt vanaf nu de eens zo tere Freya.

 Simon (Hein Blondeel)

We leren Simon gelijklopend met Freya kennen, want zij wordt als inwijkeling, op hem verliefd. Of beter : ze valt als een blok voor hem. Uiterlijk is Simon de droom van elke bakvis : hij is knap, leeft volkomen onafhankelijk, doet en weet op het eerste gezicht precies wat hij wil en acht zich door geen enkele wet of regel gebonden. Een puur zelfstandig mannetjesdier. Bovendien is Simon artistiek aangelegd, attent en gevoelig, hij speelt schitterend gitaar en componeert en schrijft zijn eigen songs. Hij is een beetje "rebel without a cause".

In werkelijkheid is zijn onvoorspelbaarheid echter de vooruitgeworpen schaduw van een grillige, wankele persoonlijkheid. Simon is de zoon van een labiele, psychisch gestoorde moeder, en kampt zelf ook met enkele demonen. Hij is gevaarlijker dan de onervaren Freya kan vermoeden, zwakker dan hij lijkt en niet opgewassen tegen sterke persoonlijkheden zoals zijn ex-lief Claire.

* zesde aflevering :

In de broekzak van Simon ontdekt Hanne een zakje met drugs. Ze maakt zich grote zorgen en verwittigt Freya. Die confronteert haar kersverse vriendje met de drugs, maar Simon beweert dat hij daar niks van weet. Maaike is erg blij om nog eens gevraagd te worden als fotomodel en ze heeft een nieuwe fotoshoot. Claire is echter vastbesloten haar jonge stiefmoeder het leven zuur te maken. Ze saboteert de boel en gooit Maaike voor de voeten dat ze helemaal niet gevraagd werd maar dat de fotoshoot gewoon betaald werd door Fred. Maaike is helemaal van de kaart. Stijn voelt dat hij de situatie bij RIC niet de baas is en neemt contact op met een oude kennis en tevens advocate, Camilla.

Gastrollen : Maarten Bosmans (Jansen), Veerle Eyckermans (Agnes), Tania Kloek (Camilla), Bieke Ilegems (Isabelle), Patricia Goemaere (Lise), Luc Van Duysse (Charles), Karolien De Beck (visagiste Kristine), George Arrendell (fotograaf Carlos).

'De Rodenburgs', zesde aflevering vandaag, woensdag 11 november, tussen 20.40 en 21.45 op vtm. (bron en foto's : vtm)

11-11-2009 om 00:09 geschreven door Redactie  


10-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : opnieuw één kandidaat minder voor de Zweedse webjoker.

 De race voor de webjoker voor de Zweedse nationale selectie zit sinds vorige week woensdag in een allerlaatste fase. Sinds donderdag, 05 november (12.00), valt er dagelijks één kandidaat af (diegene met de minste stemmen) zodat vanaf morgen, woensdag 11 november (12.00), enkel nog kan gestemd worden op de drie overblijvende kandidaten. Degene die de meeste stemmen achter zijn/haar naam kan scharen krijgt een ticket voor de nationale selectie. De stemming loopt tot en met overmorgendonderdag 12 november, en de winnaar wordt die ochtend wereldkundig gemaakt.

De vijfde die afvalt is Ingela Hemming met het nummer "Love for people". De vier overblijvende kandidaten blijven nog steeds in de running voor dat éne ticket dat recht geeft op deelname aan 'Melodifestivalen 2010'.

* de vier overblijvende kandidaten :

01. "Break free" door Jessica Friberg.
02. "Come and get me now" door Mia Terngard.
03. "Kärleken vänder allt" door Adam Sandahl Grupp.
04. "My kind of love" door Genjor McNell.

* uitgeschakeld :

05. "Love for people" door Ingela Hemming.
06. "I'll make you want me" door Mark.
07. "När vi har landat" door Johan Skoog.
08. "Hot for the night" door Siberia.
09. "How" door Halla Vilhjálmsdóttir.
10. "Lite sex och lite spex" door Alrik Paulsson.

'Melodifestivalen 2010' bestaat net als de voorbije jaren uit vier voorrondes, een herkansingsronde ('Andra chansen') en de finale die op zaterdag 13 maart eerstkomende zal plaatsvinden. (bron en logo : SVT)

10-11-2009 om 23:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JESF - KIEV 2009 : 04. ROEMENIE.

Volgende week zaterdag, 21 november, vindt in de Oekraïense hoofdstad Kiev de zevende editie plaats van het Junior Eurovisie Songfestival, de jongerenversie van het Eurovisie Songfestival.

In totaal nemen aan deze editie 'slechts' dertien landen deel en tot en met donderdag 19 november stellen we dagelijks één van de kandidaten voor en we doen dat aan de hand van de volgorde van optreden. Deze volgorde werd eerder vorige maand bepaald tijdens de bijeenkomst van de delegatieleiders in de gaststad.

Roemenië is het land dat als vierde zal aantreden tijdens de zevende editie van het festival. De hoofdstad Boekarest was in 2006 reeds gaststad van het festival. Het land neemt reeds sinds de eerste editie, in 2003, deel aan het festival en de hoogste notering werd in 2004 behaald met een vierde plaats.

Vorig jaar vaardigde het land het duo Mădălina Lefter en Andrada Popa af naar het festival. De twee meiden namen deel met "Salvaţi planeta !" ("Red de wereld") en wisten beslag te leggen op een negende plaats.

In tegenstelling tot voorgaande jaren werd de Roemeense kandidaat voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival pas in het najaar gekozen in plaats van in de maand juni. Tussen maandag 22 juni en vrijdag 14 augustus konden geïnteresseerden zich kandidaat stellen voor 'Selecţia naţională a concursului Eurovision Junior 2009', de nationale selectie.

Op woensdag 19 augustus boog een professionele vakjury zich over alle nummers en daaruit koos ze vijftien stuks die op zaterdag 19 september streden voor het ticket richting Oekraïense hoofdstad Kiev. Het lot van die kandidaten lag in handen van de vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door televoting hun voorkeur kenbaar maakten. De overwinning ging naar Ioana Bianca Anuţa die het land zal vertegenwoordigen met "Ai puterea în mâna ta".

* de vijftien finalisten (tussen haakjes de punten van de televoting en de vakjury) :

01. "Ciobănaşul" door Gabriela Amzaru : 7 punten (0+7).
02. "Radio live" door Evelyn Iulia Dicu : 0 punten (0+0).
03. "Vocea bucuriei" door Alexandru Saraj en Claudiu Săraj : 9 punten (6+3).
04. "Doar noi" door Manuela Claudia Rusu : 4 punten (3+1).
05. "Legenda sânzienelor" door Georgiana Blăgescu : 14 punten (8+6).
06. "O lume mai bună" door Basic Image : 10 punten (10+0).
07. "Luptăm cu emoţiile" door Adina Chiş en Alina Păun : 2 punten (2+0).
08. "Să fiu eu" door Trupa Miraj : 0 punten (0+0).
09. "Poveste de copil" door Iulian Selea : 2 punten (0+2).
10. "Vei şti" door Iuliana Puşchilă : 4 punten (0+4).
11. "Vine circul în oraş" door Ion Moise Bădulescu : 17 punten (5+12).
12. "Dirli-da" door Denisa Maria Cioată : 9 punten (4+5).
13. "Tom & Jerry" door Adina Răducan en Ana Teodora Gaitanovici : 9 punten (1+8).
14. "Ai puterea în mâna ta" door Ioana Bianca Anuţa : 22 punten (12+10).
15. "Păpuşile lui Gepetto" door Andreea Panaitescu : 7 punten (7+0).

 Ioana Bianca Anuţa (29 augustus 1994), heeft onlangs haar middelbare studies in Slatina beëindigd en momenteel studeert ze aan het Nationaal College alwaar ze werd toegelaten met een gemiddelde van 9,88 op 10 ! Na haar middelbare studies wil ze gaan studeren aan een conservatorium.

Haar muzikaal talent werd op jonge leeftijd opgemerkt maar er werd geen voldoende aandacht aan geschonken. Daarom bleef het wachten tot 2006 vooraleer haar muziekcarrière van de grond kwam en dit tijdens een schoolvoorstelling.

Ze kreeg heelwat positieve reacties en dus besloten Ioana en haar ouders om hier verder mee te gaan en een jaar later startte ze met zang, theorie en piano. Vorig jaar werden haar inspanning beloond met maar liefst tien prijzen tijdens verschillende wedstrijden.

Dit jaar won ze tot op heden al elf prijzen met als kers op de taart de nationale selectie voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival. Zo kan een groot deel van Europa zich vergewissen van haar talent !

In Kiev zal Ioana worden vergezeld door vijf dansers, allen goede vrienden : Ivana Farc, Cristina Pandrea, Alexandra Sabau, Andreea Marge en Diana Pacurar.

"Ai puterea în mâna ta" (tekst en muziek : Ioana Anuţa).

Ar fi cazul sa zambesti
Si sa nu uiti cum traiesti
N-ai prea multe carti in joc,
Gaseste-ti azi un loc!
Fiecare are un vis
Viitorul nu e scris
Si tine numai de noi
Orice-ar fi nu da inapoi!

Chorus :
Ai puterea in mana ta...
Azi e timpul sa mai schimbi ceva,
Ai puterea in mana ta...
Ai grija ce faci cu ea,
Poti muta si muntii, da...

Lumea e un loc frumos
Atunci cand ii dam un rost
Lasa-te purtat de vant
Dar cu picioarele pe pamant!


Meer nieuws over de zevende editie van het Junior Eurovisie Songfestival krijg je op Junioreurovision.tv. (bron en foto : Junioreurovision.tv)

10-11-2009 om 23:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Macedonische omroep gaat vanaf vandaag op zoek naar inzendingen nationale selectie Eurovisie Songfestival.

 De Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië (FYROM) maakte op zaterdag 31 oktober jongstleden bekend dat het volgend jaar van de partij zal zijn tijdens de 55e editie van het Eurovisie Songfestival. De nationale omroep MKRTV liet toen weten dat de kandidaat voor Oslo zal gekozen worden in de tweede helft van februari.

Net als dit jaar zal de nationale selectie bestaan uit twee halve finales en een finale en in totaal zullen 28 nummers deelnemen. De selectieprocedure van dit jaar blijft grotendeels gehandhaafd en uit elke halve finale zullen acht kandidaten doorstoten naar de finale. In die finale, met dus zestien kandidaten, zal de inzending voor Oslo worden gekozen door een vakjury (bestaande uit zes leden) en door televoting. Die televoting start reeds van bij aanvang van het programma en duurt nog vijftien minuten na afloop van het laatste nummer. Daarmee volgt de Macedonische omroep het systeem dat ook tijdens de twee halve finales en finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival zal worden gehanteerd.

 Kandidaten kunnen hun inzendingen insturen bij de nationale omroep vanaf vandaagdinsdag 10 november, en dit tot en met zondag 20 december eerstkomende. Dit jaar eindigde de Macedonische inzending tijdens de eerste halve finale in de Russische hoofdstad Moskou op een tiende plaats. Maar dankzij de jury mocht de Finse groep Waldo's People naar de finale doorstoten in plaats van de tweelingsbroertjes van Next Time. (bron : MKRTV)

10-11-2009 om 22:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Christine Meltzer, Dolph Lundgren en Måns Zelmerlöw presenteren 'Melodifestivalen 2010'.

 De Zweedse nationale omroep SVT heeft eerder deze voormiddag opnieuw een tipje van de sluier opgelicht met betrekking tot 'Melodifestivalen 2010', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Zo wordt Petra Mede als presentatrice van het gebeuren volgend jaar opgevolgd door een trio, en wat voor een trio. Tweevoudig finalist Måns Zelmerlöw (MF 2007-2009), acteur Dolph Lundgren en presentatrice-actrice Christine Meltzer zullen de vier voorrondes, de herkansingsronde en de finale in goede banen gaan leiden.

De nationale selectie gaat op zaterdag 06 februari eerstkomende van start en de finale vindt plaats op zaterdag 13 maart in de hoofdstad Stockholm. De winnaar van die finale zal het Scandinavische land gaan vertegenwoordigen in de Noorse hoofdstad Oslo tijdens de 55e editie van het Eurovisie Songfestival. (bron en foto : SVT)

10-11-2009 om 22:27 geschreven door Redactie  


09-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : nog vijf kandidaten in de running voor de webjoker in Zweedse nationale selectie.

 De race voor de webjoker voor de Zweedse nationale selectie zit sinds vorige woensdag in een allerlaatste fase. Sinds donderdag, 05 november (12.00), valt er dagelijks één kandidaat af (diegene met de minste stemmen) zodat vanaf overmorgen, woensdag 11 november (12.00), enkel nog kan gestemd worden op de drie overblijvende kandidaten. Degene die de meeste stemmen achter zijn/haar naam kan scharen krijgt een ticket voor de nationale selectie. De stemming loopt tot en met aanstaande donderdag 12 november en de winnaar wordt die ochtend wereldkundig gemaakt.

De vierde die afvalt is Johan Skoog met het nummer "När vi har landat". De zes overblijvende kandidaten blijven nog steeds in de running voor dat éne ticket dat recht geeft op deelname aan 'Melodifestivalen 2010'.

* de vijf overblijvende kandidaten :

01. "Break free" door Jessica Friberg.
02. "Come and get me now" door Mia Terngard.
03. "Kärleken vänder allt" door Adam Sandahl Grupp.
04. "My kind of love" door Genjor McNell.
05. "Love for people" door Ingela Hemming.

* uitgeschakeld :

06. "I'll make you want me" door Mark.
07. "När vi har landat" door Johan Skoog.
08. "Hot for the night" door Siberia.
09. "How" door Halla Vilhjálmsdóttir.
10. "Lite sex och lite spex" door Alrik Paulsson.

'Melodifestivalen 2010' bestaat net als de voorbije jaren uit vier voorrondes, een herkansingsronde ('Andra chansen') en de finale die op zaterdag 13 maart eerstkomende zal plaatsvinden. (bron en logo : SVT)

09-11-2009 om 23:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JESF - KIEV 2009 : 03. ARMENIE.

Over iets minder dan twee weken, op zaterdag 21 november eerstkomende, vindt in de Oekraïense hoofdstad Kiev de zevende editie plaats van het Junior Eurovisie Songfestival, de jongerenversie van het Eurovisie Songfestival.

In totaal nemen aan deze editie 'slechts' dertien landen deel en tot en met donderdag 19 november stellen we dagelijks één van de kandidaten voor en we doen dat aan de hand van de volgorde van optreden. Deze volgorde werd eerder vorige maand bepaald tijdens de bijeenkomst van de delegatieleiders in de gaststad.

Armenië is het land dat als derde zal aantreden tijdens de zevende editie van het festival. Het land neemt dit jaar voor de derde maal deel en wist het festival twee jaar geleden bijna te winnen. Uiteindelijk werd het een tweede plaats, wat zeker niet slecht is voor een debuterend land. Vorig jaar moest Monika Manucharova tevreden zijn met een achtste plaats.
 
Armenië was dit jaar het derde land in het rijtje van dertien dat de kandidaat voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival koos. Tijdens de nationale finale die op zaterdag 11 juli plaatsvond, streden in totaal zeven kandidaten om de overwinning.

In totaal kreeg de Armeense omroep vijftien inzendingen binnen voor de nationale selectie en een zevenkoppige jury koos er uiteindelijk zeven. De bekendmaking van de finalisten gebeurde op dinsdag 30 juni.

* de zeven finalisten (tussen haakjes uitslag vakjury/televoting) :

01. "Menq" door Julie Berberyan en Lika Musheghyan (3/6 - 303 stemmen)(vijfde plaats).
02. "Yerjanik mankutyun" door Angel Petrosyan (5/7 - 133 stemmen)(zesde plaats).
03. "Heqiatayin yerkinq" door Chermak Ampikner (4/4 - 607 stemmen)(derde plaats).
04. "Barcelona" door Luara Hayrapetyan. (1/1 - 944 stemmen)(eerste plaats).
05. "Lusin – arev" door Urakh ghoghanjner (6/3 - 805 stemmen)(vierde plaats).
06. "Dproc te poghoc" door Zangak (7/5 - 329 stemmen)(zesde plaats).
07. "Erjankutyun" door Razmik Aghajanyan (2/2 - 861 stemmen)(tweede plaats).

 Luara Hayrapetyan (29 september 1997), ook bekend als Lara, is geboren in Astrakhan (Rusland) en zit momenteel op school en muziekschool. Sinds haar vierde levensjaar studeert ze zang en volgt ze lessen stijldans. Op zevenjarige leeftijd ging ze naar de muziekschool en sindsdien studeert ze aan de studio Vesnushki (Astrakhangasprom cultureel centrum Victoria). Daarnaast volgt ze nog lessen saxofoon, zang en dans.

Sinds haar vijfde neemt ze deel aan diverse wedstrijden alwaar ze Rusland en Armenië vertegenwoordigde. Intussen zijn reeds vier albums van haar verschenen, zijnde "Pochemuchka", "Krasnaya shapochka", "Sokhrani" en "Shokoladka.

Ze nam dit jaar voor de derde maal deel aan een nationale selectie voor het festival. In 2006 nam ze met "Krasnaya shapochka" deel aan de Russische nationale selectie alwaar ze op een tweede plaats strandde. Vorig jaar waagde ze haar kans in Armenië met het nummer "In ergy". Hoewel ze in Rusland woont heeft ze toch de Armeense nationaliteit en daarom kon ze in Armenië deelnemen aan de nationale selectie.

Haar favoriete artiesten zijn Ella Fitzgerald, Ray Charles, Frank Sinatra en Liza Minelli. Haar favoriete vakken op school zijn lichamelijke opvoeding, wiskunde, Russische taal en geschiedenis. In haar vrije tijd speelt ze tennis en zwemt ze. Ze houdt ook van reizen, het leren van nieuwe dingen in het buitenland en ze is al in Singapore, Thailand, Indonesië, Turkije en Malta geweest. Luara en haar broer zijn enorme voetbalfans en tijdens een wedstrijd tussen Manchester United en Barcelona begon haar familie ineens "Goal, Barcelona!" te schreeuwen en dit werd meteen de belangrijkste plot voor haar lied.

"Barcelona" (tekst en muziek : Luara Hayrapetyan).

Khatutik sirun gndak
Im eghbor du ser miak,
Erazanqi timn e ir` «Barcelona»-n.

Bayc eghbayrs lav giti,
Vor ir timn el khaghti,
Metsana erb u darna «Barcelona».

Gol-gol, lavaguynn ays timn e,
Gol-gol, harvatsnern uzhgin en,
Gol-gol, npatake haghteln e, «Barcelona». (x2)

Im eghbayre menak che,
Tasnmeke mets uzh e,
Ev anunn el ir timi «Yerevan» e.
«Yerevan»-e erb haghti,
Ir erazin na khasni,
Mets gavate (nran) khandzni «Barcelona»-n:


Meer nieuws over de zevende editie van het Junior Eurovisie Songfestival krijg je op Junioreurovision.tv. (bron en foto : Junioreurovision.tv)

09-11-2009 om 23:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Ook op deze eerste werkdag van de week zijn we van de partij met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Zanger Jo Vally (Eurosong 1981) staat dertig jaar in het vak en het management, de platenfirma en Jo zelf hebben eerder dit jaar de knoop doorgehakt hoe dat zal gevierd worden. De zanger geeft dit najaar twee grote concerten. Zo gaf hij op zaterdag 10 oktober een concert in de Waagnatie (Hangar 29) in Antwerpen. Het was die dag trouwens ook zijn verjaardag.

Het tweede concert zal doorgaan op zondag 29 november eerstkomende in het Casino Kursaal van Oostende en meer informatie over zijn optredens dit najaar en volgend voorjaar, krijg je in de agenda op zijn website.

 In december werkt Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) voor de tiende keer een concertreeks af in het Antwerpse Sportpaleis. De tiende reeks kreeg toepasselijk '10x10' als naam mee.

Ze beloven met '10x10' opnieuw een uniek concert, met de grote hits en liedjes uit de nieuwe cd "Zij aan zij", hun tiende Nederlandstalige studioalbum dat sinds vrijdag 16 oktober jongstleden in de winkels ligt. Daarnaast mogen de concertgangers zich verwachten aan een totaal andere productionele setting.

"Het podium komt in het midden van de zaal, en rondom in het
Sportpaleis zal een 301 meter lange videowand te zien zijn", verklapten de broers eerder vorige maand. Dankzij de vele catwalks komen Koen en Kris op plaatsen "waar ze nog niet geweest zijn".

Door de centrale opstelling van het podium en met een extra tribune zullen per avond meer dan 17.000 fans uit de bol kunnen gaan. Voorlopig telt de reeks vijf concerten. Het eerste staat geprogrammeerd op vrijdag 04 december (20.30). Verder zijn er nog optredens op zaterdag 05vrijdag 11, zaterdag 12 en vrijdag 18 december, telkens om 20.30, met staand middenplein, en zondag 13 december om 16.00, met zittend middenplein.

Kaartjes kosten tussen 18,00 en 38,00 € en worden te koop aangeboden door 
Tele Ticket Service (070 345 345 of via de website).


 Op zaterdag 20 februari 2010 geeft de Italiaanse superster Umberto Tozzi (ESF 1987) een heerlijk zwoel concert in de 
Grenslandhallen in Hasselt. Een ideale gelegenheid om dat Valentijnsgevoel van enkele dagen eerder nog wat door te trekken. Want met internationale hits zoals "Ti amo", "Gloria" en zijn festivalinzending "Gente di mare" brengt Tozzi de Italiaanse taal van de liefde helemaal tot leven. Wilt u dit concert niet missen ? Bestel dan nu al uw tickets via Sherpa of op 070 34 50 50.

09-11-2009 om 00:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Benelux' Next Top Model' : de strafste momenten in aanloop naar de finale.

 Na de twee vorige edities van 'Topmodel' slaan Vlaanderen (2BE) en Nederland (RTL 5) sinds maandag 14 september de handen in elkaar en pakken uit met 'Benelux' Next Top Model'. Een mooie mengelmoes van dertien Vlaamse en Nederlandse meisjes moeten zich bewijzen voor een kritische jury. Wie kan het beste lopen op een catwalk ? Wie is het meest fotogeniek ? Wie kan de stress en druk aan van een modellenbestaan ?

INTERNATIONAAL KARAKTER

Het grote verschil met vorig jaar is het internationale karakter van het programma. De modellen in spé trekken over de landsgrenzen heen voor hun opdrachten. Zo komen ze meteen te weten of ze klaar zijn voor een internationale carrière als topmodel.

MEER 'REALITY'

Het reality gegeven wordt nog belangrijker. Er is geen script, de meisjes schrijven hun eigen verhaal en jullie zijn de toeschouwers. We zullen de meisjes écht leren kennen zoals ze zijn, met hun mooie kantjes, maar ook hun minder fraaie karaktertrekken.

MOOIE HOOFDPRIJS

De winnares ontvangt een modellencontract ter waarde van 75.000 € en een exclusieve covershoot voor een vooraanstaand modeblad.

* de negende aflevering :

Op maandag 16 november vindt de LIVE finale plaats van 'Benelux' Next Top Model' vanuit Haarlem. Maar vanavond kan je om 21.30 genieten van de beste fragmenten uit de afgelopen afleveringen.

DE DRIE FINALISTEN :



- Denise (21, Nederland).



- Maxime (17, Brasschaat-België).



- Rosalinde (22, Rotterdam-Nederland).


REEDS UITGESCHAKELD :

 04. Lianne. 

 05. Catharina.

 06. Bianca.

 07. Justine.

 08. Melanie.

08. Tessa.

 10. Sarah.

 11. Adinda.

 11. Roxane.

 13. Alexandra.

In eigen land nam tijdens het eerste seizoen ene Elisa Guarraci deel. De Genkse was vorig voorjaar ook één van de twintig kandidaten tijdens 'Eurosong 2008', de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Around the world" wist ze de vierde en laatste voorronde niet te overleven. Sinds kort maakt ze deel uit van Jameerah, het vierkoppige damesgezelschap waar ook Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008) toe behoort.

Bij de tweede reeks van 'Topmodel', vorig najaar gewonnen door de Brugse Virginie Bleyaert,
hoorde ook een themasong, "Upon the catwalk", die door zangeres Katerine (Eurosong 2002-2006) voor haar rekening werd genomen.

'Benelux' Next Top Model', de negende aflevering vanavond tussen 21.30 en 22.35 op 2BE. Deze aflevering wordt aanstaande zaterdag14 november, herhaald tussen 19.35 en 20.40. (bron en foto's : 2BE)

09-11-2009 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Bill Martin.

 Bill Martin (09 november 1938) is geboren in het Schotse Govan (Glasgow) als William Wylie Macpherson. Zijn naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen maar als componist/tekstschrijver heeft hij heelwat nummers op zijn palmares staan. In 1964 gaat hij samen met Tommy Scott aan de slag, een jaar later gaat hij samenwerken met Phil Coulter (Phil schrijft de muziek, Bill zorgt voor de tekst). Ze worden heel bekend en schrijven nummers voor o.a. Dave Dee, The Troggs, Mireille Mathieu en Elvis Presley. In 1967 schrijven ze het winnende nummer van het Eurovisie Songfestival, "Puppet on a string" van Sandie Shaw. Een jaar later mag Cliff Richard met "Congratulations" de Britse kleuren verdedigen. Hij zal op een tweede plaats eindigen na winnares Massiel. Naast hun componeerwerk richtten ze ook een platenmaatschappij op. Zo brengen ze het winnende nummer van de Ierse Dana in 1970 uit op single. "All kinds of everything" wordt een grote Europese hit. In 1975 schrijven ze de Luxemburgse inzending : de Ierse zangeres Géraldine (Branigan) zingt "Toi" naar een verdienstelijke vijfde plaats. Meer over de carrière van Bill Martin kan je hier nalezen.

09-11-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


08-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : eerste fase Maltese selectie Eurovisie Songfestival is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

 Afgelopen maandag, 02 november, berichtten we reeds over de perikelen rond de Maltese nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Eind september maakte de organiserende omroep PBS bekend dat het eiland ook dit jaar via een wekenlange selectie op zoek zou gaan naar de inzending voor de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

Eind augustus raakte reeds bekend dat er aan die Maltese selectie geen buitenlandse componisten en tekstschrijvers zouden mogen deelnemen.
PBS en U.K.A.M., de vereniging van Maltese componisten en tekstschrijvers, legden toen de laatste hand aan de voorwaarden tot deelname en oud-Eurosongvoorzitster Grace Borg liet al optekenen dat buitenlandse artiesten, componisten en tekstschrijvers zouden worden geweerd.

Zoals we maandag berichtten heeft mevrouw Borg een klacht ingediend bij een rechtbank tegen het Ministerie van Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport met betrekking tot het weren van die buitenlanders.

Intussen heeft de omroep laten weten dat de eerste fase van de nationale selectie, die normaal gezien morgen, maandag 09 november, van start zou gaan, voor onbepaalde tijd is uitgesteld
. PBS zoekt momenteel uit hoe de selectie verder moet gaan en wint daarvoor juridisch advies in. (bron : DI-VE)

08-11-2009 om 23:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Shiobian en Louis verlaten de danswedstrijd.

 Vanavond vond de vijfde liveshow plaats van 'So You Think You Can Dance', al vier seizoenen een grote hit in Amerika. De vijf overblijvende koppels moesten ook ditmaal het beste van zichzelf geven om door te kunnen stoten naar de volgende aflevering.

 Voortaan heeft het publiek alle macht in handen en levert de jury enkel nog professioneel commentaar bij de geleverde dansprestaties.

 De kijkers lieten hun voorkeur duidelijk blijken en stuurden Shiobian en Louis huiswaarts. Voor hen beiden is het  dansavontuur helemaal voorbij. Volgende week zondag, 15 november, strijden nog acht kandidaten om de overwinning.

Meer nieuws en informatie krijg je op de website van het programma.
(bron en foto's : vtm)

08-11-2009 om 22:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' : Finn Kalvik keert in 1981 huiswaarts met nul punten.

 Midden mei wist zanger Alexander Rybak het Scandinavische land Noorwegen een derde overwinning te bezorgen tijdens het Eurovisie Songfestival. Eind mei volgend jaar zal de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival plaatsvinden in de hoofdstad Oslo en net als vorig jaar en dit jaar zijn er twee halve finales en een finale. De halve finales gaan door op dinsdag 25 en donderdag 27 mei, twee dagen later, op zaterdag 29 mei, vindt dan de finale plaats.

Volgend jaar is het ook precies vijftig jaar geleden dat Noorwegen voor de eerste maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Zangeres Nora Brockstedt wist toen met "Voi voi" een vierde plaats in de wacht te slepen. Door de jaren heen wist het land goede maar ook minder goede resultaten te behalen. In eigen land zal de negenenveertigste kandidaat aantreden want enkel in 1970 en 2002 was Noorwegen niet van de partij.

Sinds begin juni gaan wij terug in het verleden en bekijken we elke week in 'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' een inzending van naderbij. In de tweeëntwintigste aflevering bekijken we de inzending uit 1981 en dat jaar sturen de Noren Finn Kalvik naar het Eurovisie Songfestival.

 Noorwegen neemt pas sinds 1960 deel aan het Eurovisie Songfestival hoewel de eerste editie reeds in 1956 plaatsvond. In 1981 paste de Noorse omroep dezelfde selectieprocedure toe als degene die het jaar voordien werd toegepast : één nationale finale met in totaal tien kandidaten.

De finale vond plaats in de studio's van de nationale omroep in de hoofdstad Oslo en werd op zaterdag 07 maart in goede banen geleid door Sverre Kjeldsberg. De tien nummers werden beoordeeld door een jury bestaande uit negen experten waaronder oud-festivaldeelneemsters Ellen Nikolaysen en Anita Skorgan, Bjørn Kruse en Sigurd Jansen.

* finale - zaterdag 07 maart 1981 :

01. Rock'n roller Alex Sandøy

52 p

05

02. Lei mae hjem Unit Five

64 p

02

03. 1984 Dollie

49 p

06

04. Rock'n roll Berit Nyheim

19 p

10

05. Tanker Inger Lise Rypdal

63 p

03

06. Lorelei Eigil Berg

35 p

09

07. Liv laga Halvdan Sivertsen

39 p

07

08. Født på ny Darlings

36 p

08

09. Det er vår tur nå Tramteatret

59 p

04

10. Aldri i livet Finn Kalvik

79 p

01


Dollie zou als Dollie De Luxe in 1984 in het Groothertogdom Luxemburg deelnemen aan het Eurovisie Songfestival met "Leng leve livet".

 Finn Kalvik werd geboren op 30 april 1947 in Fåvang en is naast zanger ook nog gitarist en componist. Sinds het eind van de jaren zestig is hij muzikaal actief maar het is pas in 1981 dat hij voor het eerst deelneemt aan 'Melodi Grand Prix', de Noorse selectie voor het Eurovisie Songfestival.

Met het door hemzelf geschreven en gecomponeerde "Aldri i livet" (tekst en muziek : Finn Kalvik ; dirigent : Sigurd Jansen) weet hij die selectie winnend af te sluiten. Tijdens het Eurovisie Songfestival, gehouden op zaterdag 04 april 1981 in de Ierse hoofdstad Dublin, strandde hij op een twintigste en allerlaatste plaats met nul punten. Na Jahn Teigen in 1978 is hij de tweede Noorse deelnemer die met geen enkel punt huiswaarts zal keren. Zes jaar later, in 1987, waagt hij opnieuw zijn kans maar met "Malene" strandt hij op een vierde plaats tijdens de nationale selectie. Het nummer had hij speciaal geschreven voor zijn dochter.

In eigen land stond zijn Songfestivalinzending in totaal acht weken in de hitparade waarvan vier weken op een derde plaats. Tegenwoordig is hij nog steeds actief als artiest en daarnaast is hij ook een begenadigd schilder. (met dank aan 3D Flags)

08-11-2009 om 19:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : ook Johan Skoog ziet deelname aan Zweedse selectie aan de neus voorbijgaan.

 De race voor de webjoker voor de Zweedse nationale selectie zit sinds woensdag in een allerlaatste fase. Sinds donderdag 05 november (12.00), valt er dagelijks één kandidaat af (diegene met de minste stemmen) zodat vanaf aanstaande woensdag, 11 november (12.00), enkel nog kan gestemd worden op de drie overblijvende kandidaten. Degene die de meeste stemmen achter zijn/haar naam kan scharen krijgt een ticket voor de nationale selectie. De stemming loopt tot en met aanstaande donderdag 12 november en de winnaar wordt die ochtend wereldkundig gemaakt.

De vierde die afvalt is Johan Skoog met het nummer "När vi har landat". De zes overblijvende kandidaten blijven nog steeds in de running voor dat éne ticket dat recht geeft op deelname aan 'Melodifestivalen 2010'.

* de zes overblijvende kandidaten :

01. "Break free" door Jessica Friberg.
02. "Come and get me now" door Mia Terngard.
03. "I'll make you want me" door Mark.
04. "Kärleken vänder allt" door Adam Sandahl Grupp.
05. "My kind of love" door Genjor McNell.
06. "Love for people" door Ingela Hemming.

* uitgeschakeld :

07. "När vi har landat" door Johan Skoog.
08. "Hot for the night" door Siberia.
09. "How" door Halla Vilhjálmsdóttir.
10. "Lite sex och lite spex" door Alrik Paulsson.

'Melodifestivalen 2010' bestaat net als de voorbije jaren uit vier voorrondes, een herkansingsronde ('Andra chansen') en de finale die op zaterdag 13 maart eerstkomende zal plaatsvinden. (bron en logo : SVT)

08-11-2009 om 15:09 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs