Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

01-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Evi Goffin (ex-Lasgo) werd uitgemolken en gedumpt.

 Vorige week maakte TV Familie reeds bekend dat Evi Goffin (Eurosong 1999) binnenkort aan de slag gaat bij nieuwe tv-station GUNK. Maar ook muzikaal wil Evi opnieuw van zich laten horen. Er zijn namelijk concrete plannen om opnieuw te gaan zingen maar het zal op haar manier gebeuren zegt ze deze week in datzelfde weekblad.

Na een spreekverbod van twee jaar lucht ze haar hart. "Ik werd uitgemolken en gedumpt" zegt ze onomwonden. Hoe zit de vork precies aan de steel ?

In februari van dit jaar raakte bekend dat ze het bij de succesvolle formatie Lasgo voor bekeken hield maar in feite was ze reeds twee jaar weg bij de groep. "Ik ben echter niet gestopt om me aan het moederschap te wijden zoals het management laat uitschijnen. Mijn zangcarrière was perfect te combineren met mijn zoontjes Diesel en Bender. De waarheid is ingewikkelder. Ik wou wel reageren, maar ik mocht gewoon niet."

Haar vroegere management heeft haar in juli 2006 contractueel spreekverbod opgelegd tot vorige week. Evi werd destijds ziek en moest concerten annuleren, iets wat haar manager niet pikte. Ze moest namelijk geld opbrengen en enkele dagen later stond de deurwaarder voor haar deur. "Ik werd door mijn management gedagvaard in kortgeding ! Daar werd ik zelfs niet eens persoonlijk van op de hoogte gebracht. Dat was voor mij de druppel."

Het management geloofde niet dat de zangeres ziek was, ook al had ze een doktersbriefje. Achter haar rug werd zelfs de dokter in Mexico opgebeld die ze daar had bezocht. Ze wilden haar gewoon dwingen om opnieuw aan het werk te gaan. Na heel wat juridisch getouwtrek bleek dat ze haar contract moest uitdoen en dat liep tot 22 september jongstleden. Tot op dat ogenblik moest ze zich stilhouden én mocht ze geen job meer uitoefenen in de media.

Dit was echter niet de enige aanvaring tussen de zangeres en haar management. Zo boterde hel al jaren niet meer tussen beide partijen. Zo werd ze zonder Peter Luts en Dave McCullen naar de Verenigde Staten gestuurd met amper geld op zak. Ook van de optredens in binnen- en buitenland en de verkoop van de albums heeft ze amper een cent gezien. Het volledige verhaal lees je in TV Familie van deze week. (bron : TV Familie)

01-10-2008 om 21:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nominaties 'Televizier-Ring 2008' bekend.

 Ook dit jaar komt er een uitreiking van 'De Gouden Televizier-Ring' en dit op vrijdag 24 oktober aanstaande. Tussen dinsdag 02 en vrijdag 26 september kwamen via de website van Televizier.nl in totaal 163.664 stemmen binnen, ruim 100.000 stemmen meer dan in 2007.

'De Gouden Televizier-Ring' is een Nederlandse prijs voor televisieprogramma's en sinds 2006 worden ook publieksprijzen voor de radio uitgereikt. Vanavond werden de nominaties in een aantal categorieën bekendgemaakt en wij zetten ze hieronder eventjes op een rijtje.

Een overzicht van de genomineerden :

Voor de 'Gouden Televizier-Ring 2008' :

* 'Gooische Vrouwen' (RTL 4), met onder meer Linda De Mol (presentatrice NSF).
* 'Mooi! Weer de Leeuw' (VARA).
* 'Op zoek naar Evita' (AVRO).

Voor de Zilveren Televizier-Ster (tv-man van het jaar) :

* Paul de Leeuw (VARA)(presentator NSF).
* Ruben Nicolai (BNN).
* Matthijs van Nieuwkerk (VARA).

Voor de Zilveren Televizier-Ster (tv-vrouw van het jaar) :

* Linda De Mol (RTL 4)(presentatrice NSF).
* Sophie Hilbrand (BNN).
* Yvon Jaspers (
KRO).

Voor de 'Gouden Stuiver' (beste jeugdprogramma van het afgelopen seizoen) :

* 'Het klokhuis' (NPS).
* 'Jeugdjournaal' (NOS).
* 'SpangaS' (
NCRV).

Voor de 'Televizier Talent Award' :

* Yolanthe Cabau van Kasbergen (TROS).
* Nicolette van Dam (RTL 4).
* Nicolette Kluiver (BNN
).

Deze laatste publieksprijs, dit jaar voor het eerst uitgereikt, is een prijs voor aanstormend talent.
De genomineerden voor de radioprijzen worden pas morgenochtend bekendgemaakt in het programma 'Evers staat op' (Radio 538).

Alle winnaars worden bekend gemaakt tijdens het 'Gouden Televizier-Ring Gala' dat op vrijdag 24 oktober plaatsvindt in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het gala wordt rechtstreeks door de AVRO uitgezonden op Nederland 1 vanaf 20.25. Meer nieuws over de verkiezing krijg je op de website van Televizier.nl. (bron en logo : Televizier.nl)

01-10-2008 om 21:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : zesde concert Marco Borsato op vrijdag 13 maart 2009.

 Afgelopen zomer moest hij wegens ziekte verstek laten gaan voor de tweede editie van 'vtm Live 2008' alwaar hij vervangen werd door Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991). Maar voor zijn fans maakt de Nederlandse zanger Marco Borsato dat volgend voorjaar meer dan goed.

De belangstelling voor de 'Wit Licht'-concertreeks is groot. Daarom wordt een zesde optreden, op vrijdag 13 maart 2009, op de kalender toegevoegd. Kaarten voor dit extra-concert kunnen vanaf morgen, donderdag 02 oktober, worden aangekocht (vanaf 08.00 online, vanaf 09.00 ook telefonisch). Andere concertdata zijn zaterdag 14, dinsdag 17, woensdag 18, vrijdag 20 en zaterdag 21 maart. De concerten op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart zijn evenwel al volledig uitverkocht.

Kaarten kosten 29,5037,50 - 43,50 - 44,50 en 49,50 € en zijn online verkrijgbaar of telefonisch (070 34 53 45, vanuit Nederland : 0900 45 000 45).
(bron : Sportpaleis)

01-10-2008 om 20:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moskou 2009 : het nieuwe Songfestivalseizoen gaat morgen officiëel van start.

 Vandaag, woensdag 01 oktober, is de eerste dag waarop liedjes voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival wereldkundig mogen worden gemaakt. Nummers die op één of andere manier vóór vandaag reeds vertolkt werden, mogen niet deelnemen aan de 54e editie van het Eurovisie Songfestival en moeten zonodig dus ook geweerd worden uit nationale selecties.

Intussen is reeds duidelijk dat een aantal landen volgend jaar van de partij zullen zijn in Moskou daar zij inmiddels gestart zijn met de voorbereidingen voor hun nationale selectie. Twee nationale omroepen hebben reeds hun kandidaat aangeduid voor volgend jaar zijnde de Griekse omroep (ERT) en de Nederlandse omroep (NOS). Net als vorig jaar is Bulgarije er als de kippen bij om van start te gaan met de nationale selectie. Vorig jaar werd het land nog geklopt door IJsland, waar men een dag eerder begon met de zoektocht, maar dit jaar is het BNT die de spits mag afbijten.

 Midden juli raakte bekend dat Sakis Rouvas volgend jaar (opnieuw) voor Griekenland zal deelnemen aan het jaarlijkse liedjesfestival en dit vijf jaar nadat hij met "Shake it" in de Oekraïense hoofdstad Kiev beslag wist te leggen op een derde plaats.

Twee jaar geleden, in 2006, presenteerde hij aan de zijde van Maria Menounos, de 51e editie van het Eurovisie Songfestival in de Griekse hoofdstad Athene. Het was zangeres Helena Paparizou die een jaar eerder het land een allereerste overwinning bezorgde.

De zanger zal gaan samenwerken met Dimitris Kontopoulos. Hij waagde reeds eerder zijn kans tijdens de nationale selectie in 2006 als componist van "Welcome to the party". Uiteindelijk zong Anna Vissi in eigen land "Everything" tijdens de finale van het jaarlijkse liedjesfestival. Eerder dit jaar was hij verantwoordelijk voor "Always and forever", het nummer waarmee Kostas Martakis op een tweede plaats strandde tijdens de nationale finale.

De Griekse nationale omroep zal binnenkort, samen met de zanger, de componist en de choreograaf, een persconferentie geven alwaar meer nieuws zal worden bekendgemaakt.

 Een tweetal weken geleden raakte bekend dat de Toppers Nederland zullen vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Op zondag 01 februari 2009 vindt het 'Nationaal Songfestival' plaats en tijdens de uitzending, gepresenteerd door Jack Van Gelder, zullen Gordon (NSF 1990-2003, vakjury JSF 2007-2008), René Froger en Gerard Joling (ESF 1988) vier tot zes nummers zingen waaruit het publiek en de provinciale jury's het nummer voor Moskou zullen kiezen. Liedjes voor de nationale selectie kunnen ingestuurd worden tot en met zondag 23 november eerstkomende.

 Net als vorig jaar start ook dit jaar de Bulgaarse nationale omroep BNT al in oktober met de nationale selectie. Vanaf morgendonderdag 02 oktober, gaat men tijdens 'Be a star' op zoek naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Net als voor het festival van dit jaar zal de selectie gebeuren via diverse voorrondes, een halve finale en een finale.

Ook nu komen er in totaal negen voorstellingsrondes waarin alle weerhouden nummers zullen worden voorgesteld. Na drie voorstellingsrondes volgt een voorronde waarin de kijkers (via televoting) drie kandidaten aanduiden uit de drie voorgaande voorstellingsrondes. Die drie kandidaten gaan dan meteen door naar de halve finale en dit levert in totaal reeds negen kandidaten op. 

Vandaagwoensdag 01 oktober, ging een tweede inschrijvingsronde van start en die eindigt op vrijdag 19 december. Alle nummers uit deze inschrijving alsook de niet weerhouden nummers uit de voorronde krijgen dan in januari volgend jaar een tweede kans wanneer een vakjury er nog eens negen zal aanduiden. Deze negen nemen samen met de negen nummers uit de voorronde deel aan de halve finale zodat die met achttien kandidaten zal doorgaan.

In de halve finale strijden die kandidaten dan voor negen plaatsen in de finale, de aanduiding gebeurt opnieuw door een vakjury en BNT voegt er dan nog drie wildcards aan toe zodat de finale later volgend voorjaar zal doorgaan met twaalf kandidaten en dan is het opnieuw aan het publiek (via televoting) om de Bulgaarse kandidaat voor Moskou aan te duiden. (bron : ERT, NOS, BNT)

01-10-2008 om 18:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

 Op deze eerste woensdag van oktober zijn wij opnieuw van de partij met 'Een avondje uit in Nederland'. Ook nu weer bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

 Afgelopen zaterdag vonden in Sliedrecht de eerste try-outs plaats van de nieuwe musical 'Roodkapje'. De hoofdrol wordt vertolkt door Maud Mulder, die als tweede eindigde in de tweede editie van de talentenjacht 'Idols' (RTL 4) en in 2006 deelnam aan het Nationaal Songfestival. 'Roodkapje', een productie van Van Hoorne Events, gaat volgende week zaterdag, 11 oktober in premiere in de schouwburg in Arnhem. Tot en met zondag 05 april 2009 is deze familiemusical te zien in heelwat Nederlandse steden en gemeenten en nu al staat vast dat 'Roodkapje' ook volgend najaar op de planken komt, alvast tot en met vrijdag 30 oktober 2009. Meer nieuws over plaatsen, speeldata en het aanschaffen van tickets krijg je op de website van de musical.

 Binnenkort gaat in Nederland de musical 'Op Hoop van Zegen' in première. 'Op Hoop van Zegen' is een oer-Hollandse musical gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans. Sinds de première in 1900 is deze klassieker met enorm succes over de gehele wereld gespeeld. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje die man en zonen aan de zee verloor laat niemand onberoerd. Haar gevecht om te overleven te midden van sociale misstanden leidt tot één conclusie : de vis wordt duur betaald.

Het toneelstuk werd in het verleden ook reeds vier maal verfilmd en in de laatste versie, uit 1986, zijn twee van de hoofdrollen weggelegd voor Kitty Courbois en Danny de Munck. Ellen Pieters, die eerder furore maakte als Blonde Greet in de musical 'Wat Zien Ik?!', is Kniertje, en Ben Cramer (ESF 1973, NSF 1970-1981) speelt de rol van Reder Bos. De rollen van Geert en Barendje, de zonen van Kniertje, worden gespeeld door Charly Luske ('Turks Fruit' en 'We will rock you') (NSF 2004) en Job Bovelander ('Zeg 'ns AAA') en de rol van Jo door Hilke Bierman. Een talentvolle cast en een live orkest zorgen voor een onvergetelijke musical.

Vanaf vrijdag 21 november eerstkomende zijn er een aantal try-outs en de première vindt plaats op zondag 07 december in het Zaantheater in Zaandam. De voorstelling is te zien in heelwat Nederlandse theaters en dit tot en met zaterdag 25 april 2009. Voor een volledig overzicht verwijzen we je naar de website van de musical.

 Volgend jaar is het precies tien jaar geleden dat zangeres Belle Perez deelnam aan 'Eurosong 1999' met "Hello world". Het waren haar eerste schuchtere stappen die ze toen op het podium zette.

In die tien jaar is ze geëvolueerd tot de Limburgse latino-queen bij uitstek en dat bewijzen ook steeds haar uitverkochte concerten. Haar jongste theatertour 'Gipsy' kende afgelopen juni in Antwerpen en Amsterdam een absolute apotheose met de voorstelling van haar nieuwe album met de gelijknamige titel.

Maar van stilzitten wil la Perez (Eurosong 1999-2006) niet weten en daarom kijkt ze al reikhalzend uit naar begin volgend jaar. Tussen dinsdag 06 januari en maandag 27 april 2009 pakt ze in Nederland alvast uit met haar nieuwe tournee 'Diez' wat meteen een verwijzing is naar haar tienjarige zangcarrière. Voorlopig staan er reeds zevenendertig concerten geprogrammeerd en een volledig overzicht kan je hier reeds vinden.

01-10-2008 om 17:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nieuwe tv-zender GUNK lijft onder meer Maurice Engelen en Evi Goffin (Eurosong 1999) in.

 In november start het tv-station GUNK met de uitzendingen. De uitzendlicentie voor de nieuwe zender rond ex-'Big Brother'-kandidaat Frank Molnar is goedgekeurd en de technische tests vonden ondertussen ook reeds plaats. Het nieuwe entertainmentkanaal wil de concurrentie aangaan met JIM en TMF, maar zal enkel verspreid worden via Telenet Digitaal en het internet.

Vorig weekend (20 en 21 september) vonden audities plaats voor de nieuwe zender want er staan heelwat nieuwe programma's in de steigers en daarvoor is de zender op zoek naar 25 vaste medewerkers en 18 deeltijdse schermgezichten. Heel wat BV's legden een screentest af waaronder ex-Miss België Ellen Petri en de huidige Miss Belgian Beauty, Nele Somers.

Een aantal contracten werden reeds getekend en daarbij zitten onder meer Maurice Engelen, bezieler van Praga Khan en momenteel jurylid/coach in 'X Factor' (vtm), en Evi Goffin (Eurosong 1999). Goffin die vroeger deel uitmaakte van onder meer Lasgo en in 1999 als Medusa deelnam aan 'Eurosong', krijgt haar eigen programma op de nieuwe zender. (bron : TV Familie)

01-10-2008 om 00:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Dani.

 Dani (01 oktober 1945) is als Danièle Graule geboren in het Franse Castres. Ze is in haar geboorteland een bekende actrice en zangeres. In het begin van de jaren zestig verhuist ze naar de Franse hoofdstad. Een paar jaar later brengt ze haar eerste single op de markt en zet ze haar eerste acteerpassen. In 1974 wordt ze door de Franse omroep gevraagd om deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival.

 Ze zal in het Britse Brighton de Franse driekleur verdedigen met het nummer "La vie à 25 ans". Maar tijdens de week voorafgaand aan het Eurovisie Songfestival overlijdt de Franse president Georges Pompidou en er wordt een periode van nationale rouw afgekondigd. Dani trekt zich terug en Frankrijk neemt voor het eerst sinds 1956 niet deel aan het liedjesfestival. Een jaar later, in 1975, stelt de Franse omroep haar voor om het land te vertegenwoordigen op het Songfestival. Maar de jury keurt het nummer "Comme un boomerang", geschreven door Serge Gainsbourg, af en Dani trekt zich terug van deelname. Ze blijft actief als zangeres en blijft acteren iets wat ze tegenwoordig nog steeds doet.

OOK JARIG VANDAAG :

* Sandra Oxenryd (1982), Zweedse zangeres die in 2006 voor Estland deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Met "Through my window" wist ze de halve finale niet te overleven. Eerder dit jaar waagde ze in Polen haar kans met "Superhero" en eindigde tijdens de nationale finale op een achtste plaats.

01-10-2008 om 00:00 geschreven door Redactie  


30-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Toppers in juni volgend jaar tweemaal in de Amsterdam ArenA.

 In het jubileumjaar 2009 zullen de Toppers wederom de Amsterdam ArenA betreden voor het allergrootste en gezelligste 'Meezingfeest van het Jaar'. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 juni 2009 vindt de jubileumeditie van 'Toppers in Concert' plaats. Een extra bijzondere editie die groots gevierd zal worden. De voorverkoop voor deze concerten begint op zaterdag 06 december aanstaande.

Om het Jubileumjaar op gepaste wijze af te sluiten maken de Toppers in november 2009 samen met hun fans een Jubileumcruise. Meer informatie hierover wordt binnenkort bekend gemaakt.

In december van dit jaar brengt de TROS de concertregistratie van 'Toppers in Concert 2008' op televisie. Vervolgens worden ze vanaf het Nationaal Songfestival wekelijks gevolgd in een docusoap op hun weg naar Moskou. (bron : TROS)

30-09-2008 om 23:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam : elektropionier Marc Moulin (Telex) is overleden.

 De Belgische muzikant, schrijver en mediafiguur Marc Moulin is afgelopen vrijdag, 26 september, op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Moulin was één van de oprichters van de elektropopgroep Telex (ESF 1980).

De Franstalige Belg begon zijn carrière als jazzmuzikant. Moulin won diverse prijzen en richtte begin de jaren zeventig Placebo op. Zes jaar later werd de band opgedoekt.

 In 1979 debuteert hij met Telex. De elektropopband van Moulin, Michel Moers en Dan Lacksman scoort enkele bescheiden hits, onder meer "Moskow diskow" en "Twist à San Tropez".

 Telex was in 1980 de verrassende Belgische Eurovisie Songfestivalinzending. Het nummer "Euro-vision" was volgens sommigen te revolutionair en in Den Haag legde de groep beslag op een zeventiende plaats (op negentien deelnemers) met veertien punten.
Na de split in 1986 concentreerde Moulin zich op zijn werk voor de radio.

 Hij bleef ook muzikaal actief. In 2001 begon hij onder zijn eigen naam platen te maken voor Blue Note Records. Zo bracht hij begin vorig jaar het album "I am you" op de markt.

De Brusselaar creëerde enkele jaren geleden ook de nieuwe tunes van Radio 1. Sinds 1967 maakte hij voor RTBF verschillende uitzendingen. Hij schreef ook hoorspelen en toneelstukken. Vorig jaar bracht Thierry Coljon de biografie van Marc Moulin uit, getiteld 'De negen levens van Marc Moulin'. (bron : deredactie.be ; foto Telex : Belga)

30-09-2008 om 16:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : benefietsingle voor Serafien, met onder meer Koen Wauters en Bart Peeters, nu beschikbaar.

 Midden augustus berichtten we reeds dat Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Laïs, de Fixkes, Bart Peeters (presentator 'Eurosong'), Eva De Roovere, Gert Bettens, Hans en Loes Francken samen een benefietsingle hadden ingeblikt voor de vzw Serafien.

Deze vzw werd opgericht door Ann Neelen en Dirk Kerstens uit Essen en dit nadat hun bijna tweejarige dochtertje Fien begin september 2007 overleed aan een zeldzame ziekte. Het Palliatieve Thuiszorgteam voor kinderen, verbonden aan het UZ Gasthuisberg in Leuven heeft het mogelijk gemaakt dat zij hun dochter thuis hebben kunnen verzorgen en haar thuis hebben kunnen laten sterven. Maar de werking van dat team draait volledig op goodwill omdat het niet erkend is door de overheid. Dit in tegenstelling tot palliatieve zorg voor volwassenen die wel op overheidssteun kan rekenen.

 Er zal dit najaar een boek op de markt komen en de reeds eerder aangehaalde artiesten hebben ook een single opgenomen, geschreven door Sam Wauters. De single, " Vlieger voor Fien", kan intussen worden gedownload en dat kan via deze link.
 
De artiesten zullen op zaterdag 06 december eerstkomende ook van de partij zijn tijdens de benefietshow in de Zuiderkroon in Antwerpen, een organisitie van vzw Keldertrapken. Meer informatie krijg je op de website van vzw Serafien of op de website van vzw Keldertrapken. (bron : vzw Serafien)

30-09-2008 om 16:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De naaktkalender' : de tien groepen die gaan strijden om de overwinning.

 Vanaf maandag 20 oktober (20.45) daagt Eén Vlaanderen uit om uit de kleren te gaan. Saartje Vandendriessche (omroepster, 'Vlaanderen Vakantieland'-presentatrice en coach 'Junior Eurosong 2008') en Ben Roelants (presentator 'Junior Eurosong 2007-2008') helpen de schroom te overwinnen en zijn zelfs solidair met de naakten.

Tien heel uiteenlopende groepen mensen gaan uit de kleren om heel uiteenlopende redenen. Sommigen nemen deel voor de uitdaging, anderen hopen te winnen om met een deel van de opbrengst grootse plannen te verwezenlijken.

De verpleegkundigen van het UZ in Jette willen met de opbrengst een collega helpen, de Snorrenclub van Antwerpen wil de daklozen een kerstmaaltijd aanbieden en het kappersteam van De Cliént wil vooral graag eens meewerken aan een professionele fotoshoot.

Vlaanderen is heus niet zo preuts als soms wordt gedacht en uit de vele inzendingen werden tien groepen gekozen met elk een eigen verhaal.

* deelnemers 'De naaktkalender' :

- brandweer Hasselt - Les Triplettes.
- kappers en kapsters - Snorrenclub.
- verplegers en verpleegsters - strandvrienden.
- hiphopdansers - rugbyspeelsters.
- autoracers - fashion people.

In vijf voorrondes komen telkens twee groepen tegen elkaar uit. De naaktkalender volgt de twee teams vanaf de voorbereidingen tot de uiteindelijke fotoshoot. Een professionele jury kiest de twaalf mooiste foto's van elk team : één foto voor elke maand van het jaar.

Op het einde van de aflevering beslist de kijker welke groep naar de finale mag. In die grote finale krijgen de vijf uitverkoren teams nog één kans om hun naaktkalender te verdedigen.

De winnende kalender wordt vanaf half december massaal verspreid in de Vlaamse winkels. De laureaten winnen twee keer : zij zijn voor even dé fotomodellen van Vlaanderen en met een gedeelte van de opbrengst kunnen ze een leuk plan of een zinvol project verwezenlijken.
(bron en foto : Eén)

30-09-2008 om 14:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Peter live' : Helmut Lotti, Milow, Gotye, Kate Ryan en Katie Melua zijn de eerste gasten.

 Aanstaande vrijdag, 03 oktober, gaat 'Peter live', de lang verwachte muziektalkshow van showbeest Peter Van de Veire, van start op Eén.

Van de Veire haalt vrijdag voor zijn eerste 'Peter live' alvast schoon volk naar zijn studio. Helmut Lotti, Milow, Gotye, Kate Ryan (ESF 2006) en internationale, upcoming star Katie Melua. Ze praten met Peter en zingen natuurlijk ook, onder begeleiding van Miguel Wiels en zijn Live Band.

 Wie dat wil kan live aanwezig zijn tijdens de uitzending. Goud, wierook en mirre mag je thuislaten, en zolang je onwezenlijk enthousiast, bloedmooi én ouder dan zestien bent, ben je van harte welkom ! Hetzelfde geldt voor je vrienden en familie die aan dezelfde criteria beantwoorden.

Het gebeurt allemaal in Lint. Het publiek wordt verwacht om 19.00, het einde is voorzien om 22.00.
Peter bedankt iedereen op gepaste wijze. Of niet...

Kaarten kan je gratis bestellen via de website van Eén en dat kan meteen via deze link.
(bron en logo : Eén ; foto Katewebsite Kate Ryan)

30-09-2008 om 14:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moskou 2009 : de Toppers krijgen docusoap bij de TROS.

 Deze middag vond in het Amstel Hotel in Amsterdam een persconferentie plaats en daar zijn de Toppers op spectaculaire wijze gearriveerd. Gordon (NSF 1990-2003, lid vakjury JSF 2007-2008), Gerard Joling (ESF 1988) en René Froger kwamen aan op jetski's bij het chique hotel aan de Amstel. Daar ontvouwden ze hun plannen met betrekking tot hun deelname aan het Eurovisie Songfestival.

Het trio was goed voorbereid op het slechte weer. Ze waren gekleed in paarse pakken met een poncho er overheen. Onder begeleiding van een James Bond-muziekje en een politieboot voeren ze onder een felverlichte brug door naar het hotel waar de massaal toegestroomde pers ze opwachtte.

Jack van Gelder (presentator NSF 2009) presenteerde Joling, Froger en Gordon aan de pers. Tijdens de persconferentie maakte het drietal bekend dat vanaf zondag 01 februari hun weg naar Moskou te volgen is in een docusoap bij de TROS. Tijdens de presentatie ontving het trio goud en platina voor de dvd "Toppers in Concert" van dit jaar en vorig jaar.

Tijdens een nationale finale op zondag 01 februari wordt het winnende lied gekozen, waarbij het publiek wordt betrokken. Zij krijgen de keuze uit vier tot zes nummers. Zoals we afgelopen weekend reeds berichtten zou componist John Ewbank (NSF 1990) bezig zijn met een nummer voor de Toppers (archief).

De voorkeur van het muzikale trio gaat uit naar Engelstalig en uptempo, maar ze wachten af wat er binnenkomt aan inzendingen. "We zullen er honderd procent voor gaan om Nederland weer op de kaart te zetten", vertelde Gordon tijdens de persconferentie.

Tot slot geven we nog mee dat  de Toppers hun vijfjarig jubileum zullen vieren met een concert in de Amsterdam Arena en dit op maandag 01 juni 2009.
(bron : Novum)

30-09-2008 om 14:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moskou 2009 : Jack Van Gelder presenteert het 'Nationaal Songfestival 2009'.

 Het 'Nationaal Songfestival 2009' zal gepresenteerd worden door sportverslaggever en televisiepresentator Jack Van Gelder. Dat heeft de TROS, de organiserende omroep, bekendgemaakt.

Tijdens de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival, op zondag 01 februari 2009, zal bepaald worden met welk nummer de Toppers zullen afreizen naar de Russische hoofdstad Moskou om daar de Nederlandse kleuren te gaan verdedigen.

De Toppers dagen iedereen in Nederland nog steeds uit om voor hen het winnende lied te schrijven. Liedjes van maximaal drie minuten, kunnen met tekst/muziek en contactgegevens vanaf nu opgestuurd worden naar het volgende adres : Songfestival, Postbus 28550, 1202 LN  Hilversum. De sluitingsdatum voor het aanleveren van de liedjes is vastgesteld op zondag 23 november eerstkomende.

Later vandaag geven de drie Toppers een persconferentie waarin zij verdere uitleg zullen geven over hun deelname aan het Eurovisie Songfestival en andere ontwikkelingen die plaats zullen gaan vinden in het Jubileumjaar van 'Toppers in Concert' wat in 2009 voor de vijfde maal zal plaatsvinden.
(bron en foto : TROS)

30-09-2008 om 13:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moskou 2009 : ook volgend jaar drie avonden Eurovisie Songfestival bij de NOS.

 De NOS zendt ook volgend jaar zowel de twee halve finales als de finale van het Eurovisie Songfestival live uit. Het grootste muziekfestival ter wereld vindt in mei 2009 voor de 54e keer plaats en voor Nederland is het de vijftigste deelname aan het festival. Het zijn de Toppers die in dit jubileumjaar de eer voor Nederland hoog mogen houden en de NOS is blij met hun deelname. Algemeen directeur Gerard Dielessen : "De Toppers zijn zeer populair bij een groot deel van het Nederlandse publiek en drukken een belangrijke stempel op de huidige Nederlandstalige populaire muziekcultuur. Ik heb dan ook alle vertrouwen in Gerard Joling (ESF 1988), René Froger en Gordon (NSF 1990-2003)."

Het Eurovisie Songfestival 2009 vindt plaats in Moskou nadat de Russische zanger Dima Bilan dit jaar het Eurovisie Songfestival in Servië won. Het festival komt vanuit de Olimpiisky Arena met een capaciteit van meer dan 10.000 toeschouwers.

De nieuwe opzet van het festival, waarmee in 2008 is begonnen, zet de EBU (European Broadcasting Union) in 2009 door. Dat betekent dat er opnieuw twee halve finales en een finale komen. De twee halve finales vinden plaats op dinsdag 12 en donderdag 14 mei, de finale op zaterdag 16 mei. Nederland moet zich via één van de twee halve finales plaatsen voor de finale. In welke halve finale Nederland zit, wordt later bepaald via loting.

 Geheel nieuw in 2009 is de jurering in de finale. Daarin gaan een vakjury en een publieksjury samen bepalen wie met de winst naar huis gaat. De NOS juicht deze verandering toe. De precieze invulling van deze nieuwe vorm van jurering wordt later bekendgemaakt. De jurering in de twee halve finales is onveranderd. Per halve finale kiest het publiek negen landen die doorgaan. De nummer tien wordt gekozen door de back-up jury's. Vijf landen, waaronder Rusland, zijn rechtstreeks geplaatst.

Nederland doet sinds de eerste editie van het Eurovisie Songfestival in 1956 mee. Vier keer, in 1985, 1991, 1995 en 2002, was Nederland afwezig. Vandaar dat het nu de vijftigste keer is dat Nederland een artiest afvaardigt. Nederland won het festival vier keer : in 1957 (Corry Brokken – "Net als toen"), in 1959 (Teddy Scholten – "Een beetje"), in 1969 (Lenny Kuhr – "De troubadour") en in 1975  (Teach In – "Ding-a-dong"). (bron : NOS, TROS)

30-09-2008 om 12:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nieuw album Soulsister vanaf 14 november in de platenzaken.

 Gisteren meldden we reeds dat er een nieuw album zit aan te komen van Soulsister. Het nieuwe album, "Closer", zal op zaterdag 18 oktober bij Het Laatste Nieuws te koop worden aangeboden aan de spotprijs van 2,00 € extra bovenop de prijs van de weekendkrant. In totaal zullen zo'n 200.000 exemplaren beschikbaar gesteld worden.

 Volgens de krant staan er op het nieuwe album in totaal elf nummers waaronder "Back in a minute" en "How many waterfalls" die eerder reeds op single werden uitgebracht. Alle nummers werden geschreven door Jan Leyers, Paul Michiels en Michael Garvin, die eerder ook al meewerkte aan de solo-albums van Leyers (ESF 1991) en Michiels.

Het nieuwe album zal pas een maand later, op vrijdag 14 november, in de platenzaken liggen en zal dan verkocht worden aan de normale prijs. (foto Soulsister : Sportpaleis)

30-09-2008 om 12:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Los' geselecteerd voor officiële competitie in Caïro.

 'Los', de nieuwe film van Jan Verheyen die sinds twee weken in de Belgische bioscoop te zien is, is geselecteerd voor de officiële competitie op het Internationaal Filmfestival van Caïro. De film dingt er onder meer mee naar de 'Gouden Piramide'. Het filmfestival in de Egyptische hoofdstad vindt plaats van 18 tot 28 november.

Ondertussen werd de film ook geselecteerd voor het Nederlands Filmfestival in Utrecht en het Filmfestival van Namen. Op minder dan twee weken tijd heeft de film in Vlaanderen al ruimschoots de kaap van de 35.000 bezoekers overschreden. Dat heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) vandaag gemeld.

'Los' is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tom Naegels. Het is het verhaal van Tom, een jonge, progressieve journalist, die zich wil settelen met zijn vriendin. Maar net dan kruist de beeldschone asielzoekster Nadia zijn pad. Ze haalt zijn emotionele leven volledig uit evenwicht. Op de krant vindt hij ook al geen evenwicht, want daar botsen zijn idealen meer en meer met de realiteit. Als dan ook nog een nieuw leidersfiguur onder de allochtone jongeren opstaat, slaat zijn wereld helemaal op hol.

Pepijn Caudron speelt de hoofdrol als Tom. Verder zijn onder meer Koen De Graeve, Sofie Van Moll (Eurosong 2004), Jaak Van Assche, Stany Crets, Karin Tanghe, Youssef El Mousaoui en Sana Mouziane te zien.
(bron : Belga)

30-09-2008 om 11:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'71° Noord' : Leki vervangt Evi Hanssen, Johan Museeuw neemt ook deel.

 Dag allemaal pakt vandaag uit met het bericht dat zangeres Leki (Karoline Kamosi) de derde reeks van '71° Noord' (2BE) zal presenteren. Zoals eerder al bekend was, zal de presentatrice van vorig jaar, Evi Hanssen, er ditmaal niet bij zijn omdat zij en haar man Fred Di Bono (Eurosong 2008) begin volgend jaar de ouders worden van een eerste spruit.

 Leki presenteert vooral op jongerenzender JIM en mocht afgelopen zomer ook de akoestische optredens tijdens 'Tien om te Zien' aan elkaar praten.

Verder maakt het weekblad ook de naam bekend van een nieuwe deelnemer, zijnde oud-wielrenner Johan Museeuw. Afgelopen zomer pakte Het Laatste Nieuws reeds uit met een eerste BV die zou deelnemen : Wouter Van Bellingen, de eerste zwarte schepen van ons land (Sint-Niklaas). Afgelopen donderdag voegde ze daar een tweede naam aan toe, die van actrice Lien Van de Kelder ('Thuis', 'Zone Stad').

Winnaar van de tweede reeks, eerder dit voorjaar, werd de Nederlandse zanger Xander de Buisonjé, die eerder vorig najaar een nummer componeerde voor Tess Goossens en die daarmee begin dit jaar een gooi wou doen naar het Belgische ticket voor het Eurovisie Songfestival.

Volgens Dag allemaal zal de nieuwe reeks volgend jaar op 2BE te zien zijn. (foto Leki : website Leki ; logo : 2BE)

30-09-2008 om 11:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'X Factor 2008' : het 'Bootcamp' (deel 2), naar zes kandidaten bij de 25-plussers en bi j de groepen.

 Na Maurice is het de beurt aan Kris (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008') en Do om bij de 25-plussers en de groepen telkens zes kandidaten van de overgebleven twintig te selecteren.

In de vorige aflevering van 'X Factor' moest Maurice Engelen zijn categorie, de 16- tot 24-jarigen, uitdunnen tot zes kandidaten. Om deze selectie te maken, serveerde hij de jongeren een fitheidsproef, liet hij hen het podium van het Q-beachhouse veroveren én plaatste hij hen in een videoclipomgeving.

Op de derde dag van het bootcamp in Oostende is het aan Kris Wauters om de zes beste kandidaten binnen zijn categorie, de 25-plussers, te selecteren. Zijn aanpak is niet te vergelijken met die van Maurice, die vooral visueel denkt. Kris gelooft dat de stem het belangrijkste instrument is en hij serveert dan ook verschillende zangproeven. Op deze manier wil hij in een mum van tijd uitvissen wat de kandidaten aankunnen, in welke mate ze een eigen stijl en geluid hebben, hoe snel ze de tips oppikken en of ze kunnen presteren onder druk.

Terwijl Kris Wauters en zijn hulpcoach Vincent hun selectie van achttien kandidaten naar zes maken, studeren ondertussen de vier nieuw samengestelde groepen van Do een liedje in. Zij moeten zich op de vierde dag van het bootcamp meten met de groepen die al jaren samenzingen en hebben slechts één dag om mekaar te leren kennen én om hun song te oefenen. Het moet gezegd dat de repetitie bij de ene groep veel vlotter verloopt dan bij de andere.

De vierde dag van het bootcamp is volledig gereserveerd voor de groepen. Do en haar hulpcoach Ricardo hechten veel belang aan ritme en dansgevoel en aan presteren voor een live-publiek. Ze hebben dan ook heel specifieke proeven in petto om te achterhalen welk vlees ze in de kuip hebben en om de zes groepen te selecteren met wie ze verder willen gaan in de wedstrijd.

'X Factor 2008', het tweede 'Bootcamp', VANAVOND om 20.40 op vtm.
(bron en logo : vtm)

30-09-2008 om 10:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Udo Jürgens.

 Udo Jürgens (30 september 1934) is geboren in Klagenfurt, gelegen in het Oostenrijkse Karinthië. Deze zanger en liedjesschrijver gaat door het leven als Jürgen Udo Bockelmann. Hij groeit op in de ouderlijke woonst samen met twee broers en studeert muziek in Salzburg. In 1950 wint hij een wedstrijd voor componisten met "Je t'aime". Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Oostenrijkse omroep ORF. In 1960 schrijft hij "Reach for the stars" voor zangeres Shirley Bassey. Hij zal voor nog meer wereldsterren liedjes schrijven. In 1964 wordt hij door de Oostenrijkse omroep afgevaardigd om deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival. Met "Warum, nur warum ?" eindigt hij op een zesde plaats. Datzelfde jaar trouwt hij met Erika Meier en ze krijgen twee kinderen. Dit huwelijk zal in 1989 stranden. In 1965 gaat Udo opnieuw naar het Eurovisie Songfestival in het Italiaanse Napels en met "Sag ihr, ich lass sie grüßen" eindigt hij op een vierde plaats. De Oostenrijkse omroep volhardt in 1966 in de boosheid (!) en stuurt de populaire zanger opnieuw naar het liedjesfestival. En ja hoor, met "Merci, chérie" eindigt Udo Jürgens op de eerste plaats en hij bezorgt het Alpenland de allereerste overwinning. Tot op vandaag is het de enige overwinning van het land. Nadien schrijft hij een aantal Duitse evergreens zoals o.a. "Griechischer Wein" en "Mit 66 Jahre". Hij speelt ook in een aantal films en televisieseries. Maar zijn hoofdbezigheid blijft toch wel het schrijven van nummers. Zo heeft hij meer dan negenhonderd liedjes geschreven en heeft hij tot op heden meer dan 50 albums op de markt gebracht. Buiten zijn twee kinderen uit zijn eerste huwelijk heeft de Oostenrijkse zanger nog twee buitenechtelijke dochters. In 1999 trouwt hij voor de tweede maal, met Corinna Reinhold. Het paar leeft ondertussen gescheiden van elkaar. Twee jaar geleden kwam Udo nog in het nieuws wegens zijn opsluiting in een cel in de Verenigde Staten (archief). Meer over Udo kan je steeds op zijn website vinden.

30-09-2008 om 00:00 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!