Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

30-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Udo Jürgens.

 Udo Jürgens (30 september 1934) is geboren in Klagenfurt, gelegen in het Oostenrijkse Karinthië. Deze zanger en liedjesschrijver gaat door het leven als Jürgen Udo Bockelmann. Hij groeit op in de ouderlijke woonst samen met twee broers en studeert muziek in Salzburg. In 1950 wint hij een wedstrijd voor componisten met "Je t'aime". Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Oostenrijkse omroep ORF. In 1960 schrijft hij "Reach for the stars" voor zangeres Shirley Bassey. Hij zal voor nog meer wereldsterren liedjes schrijven. In 1964 wordt hij door de Oostenrijkse omroep afgevaardigd om deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival. Met "Warum, nur warum ?" eindigt hij op een zesde plaats. Datzelfde jaar trouwt hij met Erika Meier en ze krijgen twee kinderen. Dit huwelijk zal in 1989 stranden. In 1965 gaat Udo opnieuw naar het Eurovisie Songfestival in het Italiaanse Napels en met "Sag ihr, ich lass sie grüßen" eindigt hij op een vierde plaats. De Oostenrijkse omroep volhardt in 1966 in de boosheid (!) en stuurt de populaire zanger opnieuw naar het liedjesfestival. En ja hoor, met "Merci, chérie" eindigt Udo Jürgens op de eerste plaats en hij bezorgt het Alpenland de allereerste overwinning. Tot op vandaag is het de enige overwinning van het land. Nadien schrijft hij een aantal Duitse evergreens zoals o.a. "Griechischer Wein" en "Mit 66 Jahre". Hij speelt ook in een aantal films en televisieseries. Maar zijn hoofdbezigheid blijft toch wel het schrijven van nummers. Zo heeft hij meer dan negenhonderd liedjes geschreven en heeft hij tot op heden meer dan 50 albums op de markt gebracht. Buiten zijn twee kinderen uit zijn eerste huwelijk heeft de Oostenrijkse zanger nog twee buitenechtelijke dochters. In 1999 trouwt hij voor de tweede maal, met Corinna Reinhold. Het paar leeft ondertussen gescheiden van elkaar. Twee jaar geleden kwam Udo nog in het nieuws wegens zijn opsluiting in een cel in de Verenigde Staten (archief). Meer over Udo kan je steeds op zijn website vinden.

30-09-2008 om 00:00 geschreven door Redactie  


29-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nieuw album Soulsister op zaterdag 18 oktober voor slechts 2 euro bij Het Laatste Nieuws.

 Eerder op de avond waren Paul Michiels en Jan Leyers (ESF 1991) te gast bij Frieda Van Wijck in 'De laatste Show' (Eén) om er onder meer hun nieuwe album "Closer" voor te stellen.

Voor de fans van Soulsister is er trouwens goed nieuws te rapen. Het nieuwe album zal op zaterdag 18 oktober bij Het Laatste Nieuws te koop worden aangeboden aan de spotprijs van 2,00 € extra bovenop de prijs van de weekendkrant. In totaal zullen zo'n 200.000 exemplaren beschikbaar gesteld worden.

Soulsister in het Sportpaleis Verder willen we nog eens meegeven dat Soulsister, één van de meest populaire Belgische groepen uit de jaren tachtig en negentig, volgend voorjaar naar het Antwerpse Sportpaleis zal afzakken voor een concert.

Wie op zaterdag 07 maart 2009 (aanvang : 20.30) wil genieten van een genadeloze reeks hits, de unieke samenzang van het tweetal en hun nooit geëvenaarde muzikale vakmanschap, reserveert nu al zijn plaatsen. K
aartjes kosten 20,00 - 25,00 - 30,00 en 35,00 € en kunnen nog steeds besteld worden : telefonisch via 070 34 53 45 (voor Nederland : 0900 45 000 45) of online (klik hier). Meer informatie krijg je op de website van het duo. (foto : Sportpaleis)

29-09-2008 om 23:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Op deze voorlaatste dag van de maand september krijg je weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden vinden bij ons zeker hun gading.

 Eerder dit voorjaar werd Marc Dex 65 jaar, en zoals we toen reeds meldden wordt dat gevierd. Nekka vzw organiseert samen met AJA Productions een prachtig verjaardagsconcert op zondagnamiddag 02 november om 15.00 in Gemeenschapscentrum De Dries in Retie.

Het wordt een prachtige muzikale namiddag met medewerking van Juul Kabas, Margriet Hermans (Eurosong 1987-1989-1999), Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006), Samantha, Nic Caan (Eurosong 1993) en het Gregoriaans koor van Retie.

Kaarten voor dit verjaardagsconcert kan u bestellen op 03 248 63 43 bij Nekka vzw.

 Op donderdagnamiddag 23 april 2009 vindt in het Antwerpse Sportpaleis een nieuwe editie plaats van 'Houden van ...'.

De editie van volgend jaar - de achtste - heeft een heel hoog Songfestivalgehalte want op de Nederlander Peter Schaap na hebben alle optredende artiesten een link met het Eurovisie Songfestival.

We zetten ze hieronder op een rijtje :

* Vader Abraham : componist en tekstschrijver van "De straatmuzikant", de Nederlandse inzending uit 1973, gezongen door Ben Cramer (NSF 1970-1981).
* Nicole en Hugo : zouden in 1971 ons land vertegenwoordigen tijdens het festival in de Ierse hoofstad Dublin met "Goeiemorgen, morgen" maar wegens ziekte van Nicole (geelzucht) sprongen Lily Castel en Jacques Raymond (ESF 1963) in laatste instantie in. In 1973 eindigde het duo in Luxemburg met "Baby, baby" op een zeventiende en laatste plaats. Vier jaar geleden nam het tweetal met "Love is all around" deel aan 'Eurosong 2004' maar grepen net naast een finaleticket.
* Micha Marah : nam in 1971 en 1975 deel aan de nationale selectie en werd in 1979 geselecteerd om ons land in Jeruzalem te gaan vertegenwoordigen. Tijdens de nationale finale zong ze drie liedjes en hoewel iedereen er van uitging dat "Comment ça va" de Belgische inzending zou worden dat jaar koos de jury toch voor "Hey nana". Ze zou op een gedeelde achttiende en allerlaatste plaats stranden.
* Liliane Saint-Pierre : nam in 1978 deel aan de Luxemburgse selectie en werd er vierde met "Mélodie". In 1981 strandde ze in eigen land tijdens de nationale selectie met "Brussel" op een tweede plaats na winnares Emly Starr. Zes jaar later, in 1987, mocht ze in Brussel het Songfestivalpodium betreden met "Soldiers of love" wat ons land een elfde plaats opleverde.
* Bart Kaëll : staat intussen reeds vijfentwintig jaar in het vak en nam in 1983 ("Symfonie") en 1987 ("Carrousel") deel aan 'Eurosong'.
* Peter Schaap : is in ons land bekend van "Adem m'n adem" uit 1975.
* Jelle Cleymans : kennen we onder meer als (musical)acteur en nam met de jongerengroep Spring in 2004 deel aan de nationale selectie. Dit najaar kan je hem aan het werk zien in de musicalversie rond het leven van de Aalsterse priester Daens.
* Luc Appermont : voor hij in 1990 de overstap maakte naar vtm was hij bij de openbare omroep jarenlang de presentator van de nationale selecties voor het Eurovisie Songfestival alsook commentator tijdens het jaarlijkse liedjesfestival zelf.

Voor meer informatie en reservatie van tickets kan je terecht op volgend telefoonnummer : 03 248 63 42 of op de website van Nekka.

 Op zaterdagavond 25 april 2009 vindt de volgende editie van de 'Nekka-Nacht' plaats, dé hoogmis van de Nederlandstalige muziek. Voor deze editie is er niet één, maar zijn er voor het eerst twee centrale gasten : Zjef Vanuytsel en Yevgueni.

Zjef Vanuytsel is in het genre van de kleinkunst ongetwijfeld een naam als een klok. Liedjes zoals "De zotte morgen", "Houten kop", "Hop Marlene", "Tussen Antwerpen en Rotterdam" en "Ik weet wel mijn lief" zijn voor altijd in ons muzikaal geheugen gegrift en behoren reeds jaren tot ons cultureel erfgoed. Na een lange periode van stilte is Zjef Vanuytsel meer dan terug van weggeweest. En zijn liedjes spreken niet alleen zijn generatie aan, maar bereikten ondertussen ook heel veel jonge mensen die zijn nummers opnieuw ontdekten. Getuige daarvan zijn de fantastische optredens tijdens de laatste Gentse Feesten en tijdens het Dranouter-folkfestival.

Yevgueni is zonder meer het bewijs dat kleinkunst modern kan zijn en een hele grote groep van mensen kan aanspreken. Sinds hun overwinning in de Nekka-wedstrijd in 2000 is het voor deze jonge talentvolle groep alleen maar crescendo gegaan. Ze hebben toen even de tijd genomen om een eerste cd te maken, maar braken dan volledig door en schreven in de eerste finale van 'Zo is er maar één' (Eén) geschiedenis door met het liedje van Louis Neefs (ESF 1967-1969) "Laat ons een bloem" de eerste plaats te behalen. Yevgueni is ondertussen door alle liefhebbers van Nederlandstalige muziek gerespecteerd en zijn zeker ook al bij het grote publiek bekend met hun liedjes zoals "Als ze lacht" en "Eenzaam met jou". Bovendien is Yevgueni de exponent van een nieuwe generatie jonge Nederlandstalige groepen en trekken zij nu al in hun voetsporen andere jongeren mee.

De keuze voor Zjef Vanuytsel én Yevgueni als centrale gasten is een keuze voor kwaliteit in kleinkunst met verleden én toekomst, met respect voor de traditie en met een duidelijke blik vooruit.

Naast deze twee centrale hoofdgasten heeft Nekka ook al enkele schitterende artiesten weten strikken : Boudewijn de Groot, Sarah Bettens en Thé Lau.

Onnodig om een grote meneer als Boudewijn de Groot nog aan u voor te stellen. Wie Nederlandstalige muziek denkt, denkt aan Boudewijn De Groot. Hij was twee jaar geleden nog centrale gast op de Nekka-nacht en komt in 2009 graag terug om zijn publiek opnieuw te begroeten en zijn nieuwe cd voor te stellen.

Sarah Bettens is ongetwijfeld een fenomeen en één van Vlaanderens bekendste artiesten in het buitenland. Haar eigen repertoire is Engelstalig, maar Sarah wordt graag gekoppeld aan allerlei artiesten en brengt dan schitterende versies van liedjes met haar unieke hese stemgeluid. Gewoon genieten en kippevel krijgen.

Thé Lau blijft ook na al die jaren zijn eigen weg bewandelen doorheen het muzikale landschap. Dan weer verrast hij met The Scene, dan weer met strijkers in oude kerkgebouwen, dan weer geheel solo. Het is altijd uitkijken naar de prestatie van dit Nederlandse talent. Zijn laatste verschijning in 'Zo is er maar één' bewijst dit voor 100%.

Andere muzikale gasten worden later op het jaar bekendgemaakt.

Presentator van dienst is de enige echte Marcel Vanthilt (jurylid 'Eurosong'). Hij is de duivel-doet-al op televisiegebied en zal op zijn typische manier de Nekka-nacht 2009 ongetwijfeld humoristisch en muzikaal presenteren. En misschien wel met een knipoog naar Arbeid Adelt.

'Nekka-Nacht' 2009 : twee centrale gasten, verleden én toekomst, gekruid met schitterende artiesten.

Voor meer informatie kan je terecht op volgend telefoonnummer : 03/248.63.43 of op de website van Nekka. Tickets voor 'Nekka-Nacht' 2009 kan je reserveren via KBC Ticket Shop en dat kan telefonisch op het volgende nummer : 078 15 51 51.

29-09-2008 om 22:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limassol 2008 : Dima Bilan te gast tijdens de finale van het Junior Eurovisie Songfestival.

 De winnaar van het Eurovisie Songfestival van dit jaar, de Rus Dima Bilan (ESF 2006-2008), zal op zaterdag 22 november eerstkomende te gast zijn tijdens de zesde editie van het Junior Eurovisie Songfestival.

Hij zal er niet alleen optreden tijdens de finale van het jongerenfestival, maar zal daags voordien, op vrijdag 21 november, alle kandidaten nog wat aanwijzingen en tips geven na de generale repetitie.

Tijdens de finale zal hij zijn winnend nummer "Believe" ten gehore brengen. Twee jaar geleden nam hij voor het eerst deel aan het Eurovisie Songfestival maar eindigde toen met "Never let you go" op een tweede plaats.
(bron : Junioreurovision.tv ; foto : I. Galetin, EBU)

29-09-2008 om 16:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'TMF AWARDS 2008' : ook Zornik, 2 Fabiola en Hooverphonic komen naar het Antwerpse Sportpaleis.

 Volgende week zaterdag11 oktober, vindt de jaarlijkse uitreiking plaats van de 'TMF Awards'. Nadat vorig jaar werd uitgeweken naar Hasselt zal deze editie, de tiende inmiddels, als vanouds plaatsvinden in het Antwerpse Sportpaleis.

Je kan nog steeds je stem uitbrengen op de genomineerden in de diverse categorieën en zo bepaal jij mee wie er dit jaar met een award aan de haal gaat. Wie zijn/haar stem wil uitbrengen, verwijzen we heel graag naar de website van de zender alwaar je je favorieten kan belonen en dit tot en met vrijdag 10 oktober eerstkomende.

Wij geven hieronder alvast een overzicht van alle genomineerden in de verschillende categorieën : 

* Best Urban Nationaal :

* Brahim (Eurosong 2006-2008).
* Leki.
* Hadise.
* Kaye Styles (Eurosong 2006).

* Best Urban Internationaal :

* Rihanna.
* Chris Brown.
* Kat DeLuna.
* Timbaland.

* Best Album Nationaal :

* "III" - Nailpin.
* "Forever" - Milk Inc. (met Regi Penxten, componist "My music" - Eurosong 2008). 
* "Vantage points" - dEUS.
* "Free" - Kate Ryan (ESF 2006).

* Best Album Internationaal :

* "Viva la vida" - Coldplay.
* "Riot!" - Paramore. 
* "Pretty. odd." - Panic at the Disco.
* "Jonas Brothers" - Jonas Brothers.

* Best Male Nationaal :

* Brahim (Eurosong 2006-2008).
* Milow.
* Dean.
* Koen Buyse (Zornik).

* Best Male Internationaal :

* Justin Timberlake.
* Mika.
* Bill Kaulitz (Tokio Hotel).
* Chris Brown.

* Best Female Nationaal :

* Hadise.
* Natalia (Eurosong 2004).
Sandrine (Eurosong 2008).
* Kate Ryan (ESF 2006).

* Best Female Internationaal :

* Kat DeLuna.
* Avril Lavigne.
* Rihanna.
* Anouk.

* Best Pop Nationaal :

* Natalia (Eurosong 2004).
* Katerine (Eurosong 2002-2006).
* Kate Ryan (ESF 2006).
* Clouseau (ESF 1991).

* Best Pop Internationaal :

* Jonas Brothers.
* Tokio Hotel.
* Avril Lavigne.
* Mika.

* Best Rock Nationaal :

* dEUS.
* Nailpin.
* Freaky Age.
* Zornik.

* Best Rock Internationaal :

* Fall Out Boy.
* Linkin Park.
* 30 Seconds to Mars.
* Panic at the Disco.

* Best Dance Nationaal :

* Milk Inc. (met Regi Penxten, componist "My music" - Eurosong 2008).
* Regi (componist "My music" - Eurosong 2008).
* Shameboy.
* Goose.

* Best Dance Internationaal :

* Freemasons.
* David Guetta.
* Laurent Wolf.
* Tocadisco.

* Best Live Nationaal :

* Natalia (Eurosong 2004).
* Zornik.
* Milk Inc. (met Regi Penxten, componist "My music" - Eurosong 2008).
* Nailpin.

* Best Live Internationaal :

* Fall Out Boy.
* Within Temptation.
* Anouk.
* Panic at the Disco.


* Best Alternative Nationaal :

* The Black Box Revelation.
* dEUS.
* Goose.
* A Brand

* Best Alternative Internationaal :

* Fall Out Boy.
* Air Traffic.
* Panic at the Disco.
* Editors.

* Best New Artist Nationaal :

* Freaky Age.
* The Black Box Revelation.
* The Ditch.
* Nelson (Eurosong 2008).

* Best New Artist Internationaal :

* Kat DeLuna.
* Alphabeat.
* Jonas Brothers.
* Amy Macdonald.

* Best Video Nationaal
:

* "My body" - Hadise.
* "The ending" - Nailpin. 
* "The ride" - Milow.
* "Where do we go now" - Freaky age.

* Best Video Internationaal :

* "A beautiful lie" - 30 Seconds to Mars.
* "Don't jump" - Tokio Hotel. 
* "Nine in the afternoon" - Panic at the Disco.
* "S.O.S." - Jonas Brothers.

Wie het geheel van dichtbij wil meemaken op zaterdag 11 oktober kan nog steeds kaarten voor het evenement aanschaffen, dat kan via deze link (kaartjes kosten tussen 25,00 en 46,00 €). Telefonisch kan je ook kaarten bestellen en dat via het nummer 0900/260.60.

Intussen heeft de muziekzender eerder vandaag de laatste lichting namen bekendgemaakt die hun opwachting zullen maken. Zornik, 2 Fabiola (met Patrick Claesen, Eurosong 1993 en Viola Furleo, Eurosong 1999-2002), Hooverphonic en Ironik zullen van de partij zijn. Eerder was al bekend geworden dat Alphabeat, Milk Inc., Kate Ryan (ESF 2006), Kane, Brahim (Eurosong 2006-2008), Sandrine (Eurosong 2008), Nailpin, Freaky Age, Kat DeLuna, Fall Out Boy, onze Kempense diva Natalia (Eurosong 2004), Freemasons, Milow en Tocadisco zouden afzakken naar het Sportpaleis. (bron : TMF)

29-09-2008 om 16:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Trust komt binnenkort met een album op de markt.

 Afgelopen zaterdag vond de finale plaats van 'Junior Eurosong 2008', de Belgische selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival.

De winnaar van vorig jaar, het viertal Trust, mocht de trofee overhandigen aan de vijftienjarige Oliver die op zaterdag 22 november ons land in Limassol mag gaan vertegenwoordigen met "Shut up".

Het bleef de voorbije maanden wat stil rond het viertal bestaande uit zangeres Eva Storme, toetsenisten Mirek Coutigny en Matthieu Renier en drummer Laurens Platteeuw. Maar ze hebben intussen zeker niet stilgezeten want de groep heeft net de demo's klaar voor een allereerste full-cd.

 "Anders", hun eerste single stond vorig najaar, in totaal zestien weken in de hitparade en bereikte de zevende plaats. (bron : Het Nieuwsblad ; foto Trust : Eén)

29-09-2008 om 14:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Miss Belgian Beauty 2009' : finaliste Kimberley De Plucker wil uit de wedstrijd stappen.

Miss Belgian Beauty Het zijn woelige tijden voor de schoonheidswedstrijd 'Miss Belgian Beauty 2009'. Zo zijn er de perikelen rond het privé-leven van organisator Ignace Crombé en eerder deze zomer gooide Anicée Van Camp reeds de handdoek in de ring. Zo bleven er negentien kandidaten over voor twaalf finaleplaatsen.

'De Gouden Twaalf' werden vorige week zaterdag, 20 september, gekozen en volgens het online magazine Waaskrant.be zou Kimberley De Plucker (Moerbeke-Waas) uit de wedstrijd stappen. Ze zou meer tijd willen vrijmaken voor haar studies die van start gaan, maar de plotse wending zou ook te maken kunnen hebben met de negatieve publiciteit rond organisator Ignace Crombé.

De Plucker wilde tegenover de redactie van Het Nieuwsblad niet bevestigen of ze de wedstrijd voor bekeken houdt. Op de vraag of ze dan wel bij 'De Gouden Twaalf' blijft, gaf ze veelbetekend "geen commentaar". Volgens de krant zouden k
andidaten die de competitie verlaten, een schadevergoeding moeten betalen tot 1.500 €.

* 'De Gouden Twaalf' :

02. Evi De Lange (Vilvoorde) : Kaye Styles (zanger, Eurosong 2006).
04. Kimberley De Plucker (Moerbeke-Waas) : Nico Mattan (ex-wielrenner).
06. Sylvie Dewitte (Leuven) : Paul Michiels (zanger, lid van Soulsister).
07. Caroline Duflou (Zaventem) : Wout Van Dessel (lid van Sylver).
10. Alexandra Ivkovic (Brussel) : Foued Allik (organisator).
11. Kirsten Mertes (Lier) : Merho (striptekenaar).
12. Stéphanie Michiels (Gent) : Werther Van der Sarren (acteur).
13. Alis Minea (Sint-Niklaas) : Dimitri Vantomme (presentator JIM, deelnemer 'Eurosong 2004' als lid van Sodapop).
14. Yoni Mous (Edegem) : Raf Van Brussel (zanger, Eurosong 2002-2004).
18. Sofie Van De Sompel (Oostakker) : Niels Destadsbader (acteur).
19. Wendy Volders (Oudenaarde-Volkegem) : Francesco Planckaert (ex-wielrenner).
20. Laëtitia Zeevaert (Sint-Martens-Voeren) : Ariane Lespire (ontwerpster).

Deze twaalf dingen op zaterdag 18 oktober tijdens de verkiezing van 'Miss Belgian Beauty 2009' naar het felbegeerde kroontje. Deze verkiezing vindt plaats in het Casino van Knokke en wie dit spektakel wil meemaken kan kaarten aanschaffen, dit enkel via de volgende telefoonnummers : 056/35.90.80 of 0475/71.50.24 (organisatiebureau Animô). Kaarten kosten 199 € per persoon (menu, dranken en verkiezingsshow inbegrepen). Meer informatie kan je altijd terugvinden op de website van 'Miss Belgian Beauty'. (bron : Waaskrant.be, Het NieuwsbladMiss Belgian Beauty)

29-09-2008 om 13:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Eurosong 2008 : meer dan 620.000 Vlamingen zien Oliver winnen.

 Afgelopen zaterdag vond in eigen land de finale plaats van 'Junior Eurosong 2008', de nationale selectie voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival. De zesde editie van het festival vindt op zaterdag 22 november plaats in het Cypriotische Limassol.

De overwinning was weggelegd voor ""Shut up" van Oliver die zowel tijdens de eerste voorronde als tijdens de halve finale meteen het licht op groen kreeg van de vakjury.

In totaal keken gemiddeld 623.553 Vlamingen naar de prestaties van de vier finalisten en daarmee klokt het programma af op een vierde plaats in de top tien van afgelopen zaterdag. Dat is meteen vier plaatsen hoger dan vorige week toen de halve finale 441.745 Vlamingen kon boeien. De tweede voorronde, twee weken geleden, klokte af op 519.610 kijkers (zesde plaats) en de eerste voorronde, op zaterdag 06 september, klokte af op 'slechts' 384.227 kijkers (zevende plaats). We moeten er wel bij vermelden dat er toen ook voetbal was op Canvas, België-Estland, de eerste voorrondewedstrijd voor het WK voetbal dat in 2010 gehouden wordt in Zuid-Afrika. 
(bron : CIM ; logo : Eén)

29-09-2008 om 12:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Eurosong 2008 : mag Brent De Bondt, zoon van Ingrid De Putter, mee naar Limassol ?

 Afgelopen zaterdag wist Oliver met "Shut up" de finale te winnen van 'Junior Eurosong 2008'. Meteen mag hij op zaterdag 22 november eerstkomende ons land vertegenwoordigen tijdens de zesde editie van het Junior Eurovisie Songfestival die dit jaar plaatsvindt in het Cypriotische Limassol.

 Oliver, kleinzoon van Hugo Symons, oud-sportverslaggever bij de VRT en notoir moppentapper in 'HT&D' (vtm), stond tijdens de voorronde, halve finale en finale niet alleen op het podium. Eén van de twee gitaristen was Brent De Bondt, zoon van voormalig vtm-nieuwsanker Ingrid De Putter. Eerder liet een fiere maman reeds weten dat Brent momenteel zang- en gitaarles volgt aan de Leuvense Rockschool @Play en dat hij een grote fan is van Koen Buyse van Zornik. De muziekmicrobe heeft hij van Ingrid's vader want die was accordeonist en zorgde destijds voor veel vertier.

Intussen is het nog niet helemaal zeker dat Oliver zijn vrienden-muzikanten mag meenemen naar Limassol. "Hoe we daar op het op podium zullen verschijnen, moeten we nog bekijken" aldus Eurosong-verantwoordelijke Dries Verhaeghe.
(bron : Het Laatste Nieuws ; foto's : Eén)

29-09-2008 om 11:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Kim' Kay sukkelt nog steeds met gezondheid.

 Volgens Het Laatste Nieuws gaat het nog steeds niet goed met de gezondheid van Kim Van Hee, bij het grote publiek bekend als Kim' Kay (Eurosong 2002). Gisteren verscheen ze nog eens op het toneel ter gelegenheid van een motortreffen ten voordele van Kom op tegen Kanker. Aanvankelijk was het de bedoeling dat ze - als meter van het motortreffen - op verschillende tijdstippen bij tal van controleposten zou opduiken, maar aanhoudende gezondheidsproblemen beslisten daar dus anders over.

"Hervallen van kanker" liet organisator André Leys zich ontvallen. "Daarom hebben we haar aandeel beperkt tot een rondleiding bij de federale politie in Gent."

De eerste ellende voor de zangeres kwam er in 1999 toen ze in Australië gekweld werd door helse pijnen in buik en rug. Ondanks twee kijkoperaties en een leverpunctie konden de artsen toen geen duidelijke diagnose stellen. In 2004 sloeg het noodlot opnieuw toe voor de zangeres die zes jaar geleden met "The sun shines" derde werd tijdens de eerste voorronde van 'Eurosong 2002'. Ze werd toen met baarmoederhalskanker opgenomen in het UZ te Gent en zag daarmee haar kinderwens in rook opgaan. Toen ze daarvan herstelde werd eind 2006 een vergroeiïng aan haar darmen vastgesteld. Maar na een operatie ontstonden opnieuw complicaties waardoor haar dikke darm niet meer werkte.

Het afgelopen jaar hulde Kim zich in stilzwijgen. "Ik wil wachten met praten tot ik eens met een positief verhaal naar buiten kan komen" klonk het eerder. En ook gisteren beperkte ze zich tot : "Ik praat nog niet graag over mezelf" en "ik voel me al veel beter." Ook haar broer Tyron bevestigt dat haar gezondheid nog steeds niet op peil is. (bron : Het Laatste Nieuws)

29-09-2008 om 11:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limassol 2008 : keren België en Nederland het Junior Eurovisie Songfestival de rug toe ?

 Het Laatste Nieuws bericht vandaag dat Nederland vragende partij is voor een alternatief Junior Eurovisie Songfestival. Volgens de krant wordt het op zaterdag 22 november eerstkomende erop of eronder voor de vijftienjarige Oliver tijdens de zesde editie van het festival.

Als ons land nog maar eens door het ex-Oostblok belachelijk wordt gemaakt, zal de openbare omroep daar haar besluiten uit trekken. Het zal volgens de krant heel moeilijk worden om beter te doen dan de vijftiende plaats van Trust vorig jaar daar ons land en Nederland de enige klassieke West-Europese landen zijn die dit jaar deelnemen. Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en alle Scandinavische landen hebben na de stemkluchten van de voorbije jaren al eerder de stekker uit het festival getrokken.

"Indien alle Wit-Russen straks weer enkel punten aan hun buurlanden geven, gaan we één en ander herbekijken. Nederland bijvoorbeeld is vragende partij om een alternatief jongerenfestival te beginnen" klinkt het bij de openbare omroep. Deze uitspraak is toch wel opmerkelijk te noemen daar presentator Ben Roelants afgelopen zaterdag tijdens de finale bekendmaakte dat de inschrijvingen voor 'Junior Eurosong 2009' worden ingewacht tot en met vrijdag 30 januari eerstkomende.

 Oliver, die ons land zal vertegenwoordigen met "Shut up" ligt er niet wakker van. "Ik ga gewoon mijn best doen. Stemmen ze niet voor mij, dan is dat maar zo." 
(bron : Het Laatste Nieuws ; foto Oliver : Eén)

29-09-2008 om 10:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Margot Hielscher.

 Margot Hielscher (29 september 1919) is geboren in Berlijn en is een Duitse zangeres en filmactrice. Ze heeft een opleiding gevolgd van costumier en mode-ontwerpster en werkte geruime tijd in de huidige Duitse hoofdstad. Daar wordt ze ontdekt en in 1940 speelt ze in haar eerste film naast Zarah Leander.

Het hoogtepunt in haar carrière komt er na de tweede wereldoorlog als ze als veelgevraagde actrice een tweede loopbaan begint als zangeres. Haar stem is een mengeling van jazz en operasopraan. In 1956 neemt ze deel aan de West-Duitse selectie voor het Eurovisie Songfestival maar het is pas in 1957 dat ze West-Duitsland vertegenwoordigt tijdens de tweede editie van het Eurovisie Songfestival dat in Frankfurt plaatsvindt. Met "Telefon, Telefon" behaalt ze een verdienstelijke vierde plaats met acht punten. Een jaar later, in 1958, mag ze opnieuw aan het liedjesfestival deelnemen en met "Für zwei Groschen Musik" eindigt ze op een zevende plaats met vijf punten.

Nadien verschijnt ze nog vaak in diverse series en zo is ze nog steeds bekend bij het publiek. Meer over Margot kan je op haar website terugvinden.

29-09-2008 om 00:00 geschreven door Redactie  


28-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limassol 2008 : RReaDY krijgt de wildcard voor finale 'Junior Songfestival 2008'.

 Aanstaande zaterdag, 04 oktober, vindt in Nederland de finale plaats van het 'AVRO Junior Songfestival 2008'. Tijdens deze finale strijden vijf kandidaten voor het ticket richting Cypriotische Limassol. Vier van die vijf kandidaten waren reeds bekend en sinds vanavond is het deelnemersveld volledig.

Uit elke halve finale gingen telkens de nummer één en twee meteen door naar de finale en de zes overblijvende kandidaten streden om dat laatste plaatsje. Tot vanochtend 09.00 kon er op het internet gestemd worden en uiteindelijk gingen de meeste stemmen naar RReaDY.

Daarmee is het deelnemersveld nu volledig en hieronder zetten we de finalisten nog eventjes op een rijtje.

* deelnemers finale 'Junior Eurosong 2008' :

01. "Strijd" door Suzanne : 33 punten (12+9+12)(eerste halve finale, eerste plaats).
02. "Als ik in de lucht kijk" door Melissa : 30 punten (10+10+10)(eerste halve finale, tweede plaats).
03. "Een dag is te kort" door Marissa : 34 punten (tweede halve finale, eerste plaats).
04. "Vandaag" door Roufaïda : 28 punten (tweede halve finale, tweede plaats).
05. "Musical" door RReaDY (Rose-Anne, Robin, Dilara en Yasmin) : 28 punten (7+12+9)(eerste halve finale, derde plaats, WILDCARD).

De finale van 'AVRO Junior Songfestival 2008', gepresenteerd door Sipke Jan Bousema (presentator JESF 2007), volgende week zaterdag, 04 oktober, rechtstreeks op Z@PP (Nederland 3) tussen 19.00 en 20.00. Net als de voorbije weken kan je dan tussen 18.10 en 18.45 ook weer kijken naar het 'JSF Report'. (bron en foto : AVRO)

28-09-2008 om 23:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Jo Vally wordt vijftig en presenteert dertig jaar hits.

 Vandaag over twee weken, op zondag 12 oktober, mag Jo Vally (Eurosong 1981) vijftig kaarsjes uitblazen. Hij staat ook dertig jaar in het vak en dat was meteen een ideale gelegenheid om een driedelige cd-box op de markt te gooien met vijftig van zijn allergrootste hits uit de voorbije drie decennia.

Op "Zijn 50 allergrootste hits" vinden we onder meer ook het duet met Paul Anderson (Eurosong 1993) "Aan alle vrouwen" en verder ook duetten met Vanessa Chinitor (ESF 1999, Eurosong 2006), Mieke (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Tamara Tol (NSF 1999) en Jeff Trachta die velen nog wel zullen kennen als Thorne Forrester uit 'The Bold and the Beautiful' ('Mooi en Meedogenloos).

Wij zetten hieronder alles voor jou netjes op een rijtje.

* tracklist "Zijn 50 allergrootste hits" :

cd 1
:


01. "Aan alle vrouwen", duet met Paul Anderson (Eurosong 1993).
02. "Ik kan niet zonder jou".
03. "Mijn vriendin".  
04. "Si si si (kerida)".
05. "Echte liefde".
06. "Geluk en liefde".
07. "Neem m'n hart".
08. "De zomer in je ogen".
09. "Ik heb je nodig".
10. "Als de liefde aan m'n deur staat".
11. "Had ik nu maar vleugels".
12. "Jij !".
13. "Een dom compliment", duet met Vanessa Chinitor (ESF 1999, Eurosong 2006).
14. "Een zomerdag voor jou en mij alleen".
15. "Is er een ander".
16. "Nooit was een zomer (zo mooi als toen)".
17. "Aan het Noordzeestrand".   

cd 2
:

01. "In een droom zag ik je staan".
02. "Manuela".
03. "Kind van de zon".
04. "Ik ga vanavond maar van je dromen", duet met Tamara Tol (NSF 1999).
05. "Met jou".
06. "Michèle (Ik hou van jou)".
07. "Ik wil je nooit meer kwijt".
08. "Nikita".
09. "Ben je vanavond alleen".
10. "Ik hoor mandolines".
11. "Voor mij geen liefde meer".
12. "Niemand kan mij doen geloven".
13. "Hou me".
14. "Bedankt lieve ouders".
15. "Wij blijven samen".
16. "Herinneringen", samen met het Strato-Vani orkest.
17. "Leven en laten leven".

cd 3 :

01. "Mooi is het leven".
02. "De zon, ze schijnt voor iedereen".
03. "Speel voor mij de tango".
04. "Geef mij een kus".
05. "Together in a song", duet met Jeff Trachta.
06. "Mijn liefste ik mis je".
07. "Dans zoals toen".
08. "Woorden in de wind".
09. "Liefde is blind".
10. "Niets is mooier dan de liefde".
11. "Als ik jou morgen zie".
12. "Bij schemerlicht".
13. "Laat het nu voor eeuwig zijn".
14. "Soms is liefde", duet met Mieke (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996).
15. "Liefdesliedjes doen zo'n pijn".
16. "Hier voel ik mij thuis".
17. "Ik neem jou mee !".
18. "Aan alle vrouwen", duet met André Smit.

Er staan ook twee bonustracks op de cd-box en dat zijn "Ik neem jou mee !", de nieuwe single alsook "Aan alle vrouwen" in het Zuid-Afrikaans met de bekende zanger André Smit. Het album is vanaf morgen, maandag 29 september, beschikbaar in de Vlaamse platenzaken. (bron : website Jo)

28-09-2008 om 23:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : tiende en allerlaatste 'Flikkendag' lokt 135.000 mensen naar Gent.

 Het was over de koppen lopen want in totaal zijn zo'n 135.000 mensen vandaag naar Gent afgezakt voor de tiende en laatste Flikkendag. Dat heeft de Gentse politie laten weten. De Politiezone Gent en de (oud-)acteurs van de tv-serie 'Flikken', waaronder een jarige Andrea Croonenberghs (voorzitter vakjury 'Eurosong 2002'), zetten tal van activiteiten in het getouw voor deze laatste editie.

In de straten en op de pleinen van de Gentse binnenstad was er animatie en konden mensen allerlei behendigheidsproeven doen.
In de namiddag was er de traditionele Flikkenparade met de (oud-)acteurs uit de populaire serie. Zij deelden handtekeningen uit en zongen ook tijdens een druk bijgewoonde eindshow.

Voor hen was het de laatste keer dat ze tijdens een parade in de bloemetjes werden gezet. 'Flikken' is volgend voorjaar weliswaar nog op Eén te zien, maar het tiende seizoen is meteen ook het allerlaatste. "
Tien jaar van mijn leven, dat kan tellen", zei acteur Ludo Hellinx, die Raymond vertolkt in de serie. "En het waren tien onwaarschijnlijk plezante jaren. Ik heb spijt dat het gedaan is".

Tijdens deze Flikkendag nam het Gentse politiekorps vanmorgen ook afscheid van zijn chef Freddy Carlier, die in oktober met pensioen gaat. Ter gelegenheid van dat afscheid was Fernand Koekelberg, het hoofd van de federale politie, naar de Oost-Vlaamse hoofdstad afgezakt. Hij verscheen voor het eerst in het openbaar sinds hij in opspraak kwam. "Ik ben nog altijd commissaris-generaal van de federale politie. Ik voel me hier dus thuis", zei hij. (bron : deredactie.be ; foto : Belga)

28-09-2008 om 18:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moskou 2009 : Wit-Rusland gaat op zoek naar kandidaat Eurovisie Songfestival.

 Wit-Rusland is het volgende land in het rijtje dat zal deelnemen aan de 54e editie van het Eurovisie Songfestival, gehouden in de Russische hoofdstad Moskou. Vanaf aanstaande zondag 05 oktober tot en met donderdag 20 november eerstkomende kunnen inzendingen worden ingestuurd voor de nationale selectie.

Ook volgend jaar zal de selectie dezelfde zijn als die van de voorbije jaren. 'Eurofest' blijft dus bestaan en dat komt er op neer dat ergens begin volgend jaar uit twee of drie kandidaten zal gekozen worden. Een vakjury zal uit alle ingezonden nummers vijftien liedjes selecteren die zullen deelnemen aan de voorronde. Uit die voorronde, gehouden tijdens de maand december, komen dan twee of drie finalisten : de vakjury kiest twee kandidaten en ook de kijkers thuis (door televoting) kiezen een kandidaat, enkel als deze kandidaat niet door de vakjury gekozen werd gaat hij/zij ook door naar de finale.

In januari zullen dan de twee of drie finalisten opnieuw aantreden en zal een jury beslissen wie er naar de Russische hoofdstad Moskou mag afreizen. Zoals het de laatste jaren ook gebruikelijk was hoeft de finalist niet per sé het nummer van tijdens de voorronde te zingen. Hij/zij mag kiezen voor een geheel nieuw nummer !
(bron : BRTC, ESC Kazachstan)

28-09-2008 om 17:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : bestel nu reeds je kaartjes voor 'Milk Inc. Live 2009'.

 Afgelopen vrijdag, 26 september, gaven Regi Penxten (componist "My music" - Eurosong 2008) en Linda Mertens hun eerste van in totaal zes Sportpaleisconcerten 'Milk Inc. Forever'. In totaal komen er de komende weken nog vier concerten (op vrijdag 03, vrijdag 10, vrijdag 17 en zaterdag 18 oktober).

Voor de fans is er nu reeds goed nieuws te melden want ook volgend najaar zakt Milk Inc. af naar het Antwerpse Sportpaleis. Nu al staat vast dat er twee shows zullen komen en dit op vrijdag 25 en zaterdag 26 september 2009. Beide shows starten telkens om 20.30 en kaartjes kunnen nu reeds worden aangekocht.

De prijs van de tickets is vastgesteld op 25,0027,50 - 30,00 en 35,00 €. Meer informatie krijg je hier alwaar je ook je tickets kan bestellen. (bron : Sportpaleis)

28-09-2008 om 16:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Eurosong 2008 : winnaar Oliver maakte favorietenrol waar maar had het echt niet verwacht.

 Sinds gisterenavond is de kandidaat bekend die ons land mag gaan vertegenwoordigen tijdens de zesde editie van het Junior Eurovisie Songfestival. Twee voorrondes, een halve finale en een finale hebben de beslissing gebracht : Oliver mag op zaterdag 22 november eerstkomende ons land vertegenwoordigen tijdens de zesde editie die dit jaar plaatsvindt in het Cypriotische Limassol.

Zowel tijdens de eerste voorronde als tijdens de halve finale werd hij steeds door de vakjury doorgestuurd naar de volgende ronde en dus was het gisteren voor het eerst dat hij op de steun van het publiek moest rekenen. In tegenstelling tot de voorrondes en de halve finale was het nu enkel en alleen de kijker thuis die mocht beslissen.

De jury, die tijdens de finale dus geen stem had, was verdeeld. Voor Stijn Kolacny moest Chloé naar het Junior Eurovisie Songfestival, omdat haar liedje de grootste internationale uitstraling had. André Vermeulen en Pascale Platel kozen voor Oliver.

 "Hij heeft het", zei Platel. Volgens Vermeulen waren Chloé en Oliver aan elkaar gewaagd, maar bracht het nummer van Oliver meer variatie. Het publiek besliste uiteindelijk dat Oliver naar Cyprus mag. "En dan moest ik nog naast Chloé staan op het einde en ik had echt niet verwacht dat ik daar van zou winnen" liet de winnaar na afloop optekenen.

Meer nieuws over de nationale selectie krijg je op de Eurosongsite van de openbare omroep. (bron : deredactie.be ; foto's : Eén)

28-09-2008 om 15:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limassol 2008 : Nike, Danae en Anastasia voor Griekenland naar het Junior Eurovisie Songfestival.

 Gisterenavond vond in Griekenland de nationale selectie plaats voor de zesde editie van het Junior Eurovisie Songfestival dat op zaterdag 22 november eerstkomende zal gehouden worden in Limassol.

Begin augustus maakte de Griekse nationale omroep ERT de namen van de tien kandidaten bekend die tijdens de nationale finale zouden gaan strijden voor dat éne ticket richting Cyprus. Tot en met vrijdag 04 juli jongstleden konden kandidaten hun inzending voor de nationale selectie insturen en in totaal kwamen er negenentwintig inzendingen binnen bij de omroep. Een jury, bestaande uit Nikos Voutoras (jurylid nationale selectie JESF 2007), George Polixroniou, Georgo Siriopoulos, Bessy Argyraki (ESF 1977, nationale selectie 1979) en Thodoris Zografos, kozen uit dat aantal de tien nummers voor de nationale finale.

* de tien finalisten :

01. "To mikro mou mistiko" door Katerina Kaouni en Christina Kaouni.
02. "Ena asteri" door Christina Levetsoviti.
03. "Bes ki esy sto rithmo" door Mikaela Zampetani.
04. "To fili tis Afroditis" door Athena Manoukian.
05. "Odigise me thalassa" door Anna Karapetova.
06. "Pente oneira" door Elena Karapati, Emily Papapetrou, Penelope Skalkotou, Helen Soumas en Dimosthenis Chalkiopoulos.
07. "To kako to ksipnitiri" door Maria Theodorou en Anastasia Theodorou.
08. "Kapia nichta" door Nike Giannoutsoy, Danae Karoumpi en Anastasia Peppa.
09. "Sti skini tis mousiki" door Maria Lucia-Papaioannou en Foivi-Artemis Smeti-Michaliou.
10. "Ena asteri peftei" door Nike Tsetsou en Vassiliki Stefopouloy.

 Die nationale finale werd gepresenteerd door Yiorgos Amyras en Renia Tsitsibikou en de winnaar werd gekozen door een vakjury (60%) en door televoting (40%). Die vakjury bestond naast de hierboven aangehaalde leden ook nog uit Sofia Vossou (ESF 1991) en Kostas Tournas. Gastoptredens waren er van Kostas Martakis, eerder dit jaar nog één van de drie kandidaten tijdens de Griekse selectie voor het Eurovisie Songfestival, en Elena Mannouri en Charis Savva, de Cypriotische kandidaten voor het Junior Eurovisie Songfestival.

Uiteindelijk ging de overwinning naar "Kapia nichta" door Nike Giannoutsoy, Danae Karoumpi en Anastasia Peppa. Hopelijk doen zij het dit jaar beter dan de laatste plaats vorig jaar.
(bron en foto Nike Giannoutsoy : ERT)

28-09-2008 om 01:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Sergio Dalma.

 Sergio Dalma (28 september 1965) is geboren in het Spaanse Sabadell. Deze stad, die ongeveer 200.000 inwoners telt, ligt in de provincie Barcelona, in de regio Catalonië. Zijn echte naam is Josep Sergi Capdevilla Querol. Zijn zangcarrière start met het zingen in diverse groepjes tot op het moment dat hij ontdekt wordt tijdens het televisieprogramma 'Gent d'acqui' van de Catalaanse televisie. Zijn eerste album "Esa chica es mia" komt in 1989 op de markt. Het wordt geen hoogvlieger maar toch geeft de platenmaatschappij hem nog een kans en dit twee jaar later met "Sintiéndonos la piel". In datzelfde jaar, 1991, wordt hij door de Spaanse omroep aangeduid om het land te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. In de Italiaanse hoofdstad Rome eindigt hij met "Bailar pegados" op een verdienstelijke vierde plaats. Een jaar later brengt hij het album "Adivina" uit en het nummer "Ave Lucia" brengt hem naar de hoogste regionen van de hitparade. In 1994 huwt hij met Maribel Sanz en in de zomer van 1995 wordt hun zoon Sergio geboren. Het koppel zal later scheiden. Meer over Sergio Dalma kan je steeds op zijn website terugvinden.

28-09-2008 om 00:00 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs