Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

03-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : Sien Eggers en Lucas Van den Eynde vanavond te gast bij Marcel.

 Op maandag 08 juni opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van 'Villa Vanthilt', zijn eigenste vakantiehuis. Van daaruit presenteert hij negen weken lang een nieuwe zomertalkshow. In het begin van de zomer vestigde hij zich met zijn 'Villa Vanthilt' vier weken lang op het Sint-Pietersplein in Gent. En na de Ronde van Frankrijk, sinds vorige maandag dus, duiken het huis en zijn eigenzinnige bewoner op aan het Kolonel Dusartplein in Hasselt.
 
'Villa Vanthilt' is ruim tweehonderd vierkante meter groot en heeft behalve twee verdiepingen ook een terras en een tuin. Het is een architecturale ode aan The Eames House, dat dit jaar zijn zestigste verjaardag viert.

Geanimeerde gesprekken zijn het handelsmerk van Marcel Vanthilt. Hij ontvangt in totaal meer dan tweehonderd gasten. Nationale en internationale. Gasten met een goed en actueel verhaal.

Marcel krijgt ook elke dag onbekende mensen over de vloer. Iemand die die ochtend in de krant stond, bijvoorbeeld. Als hoofdrolspeler of als toevallige voorbijganger, centraal of onherkenbaar in een hoekje; het maakt niet uit, als hij maar intrigeert.

Wie niet aanwezig kan zijn, kan toch zijn verhaal doen via de webcam. Herman Schueremans op Rock Werchter, Robbie Mc Ewen in het ziekenhuis, misschien zelfs Rudi Vranckx vanuit Congo. Marcel haalt ze via de webcam live in de show.

'Villa Vanthilt' gaat ook zelf op de actualiteit af. Naar de Wetstraat, naar de cd-voorstelling van Laura Lynn of naar de trotse eigenaar van de grootste bloemkool van het land. En elke dag wordt 'Villa Vanthilt' afgesloten met een sterke muzikale act.

Op zondag pakt 'Villa Vanthilt' uit met een speciale aflevering rond een bepaald thema. 'Villa Vanthilt' goes festival, 'Villa Vanthilt' goes humor, 'Villa Vanthilt' goes ramadan, 'Villa Vanthilt' goes Hasselt en ga zo maar door. Alle gasten, muziek en reportages van die afleveringen zijn onlosmakelijk met het thema verbonden.

 'Villa Vanthilt' : vijfentwintigste aflevering VANAVOND :

Sinds dinsdag 21 juli is de Vlaamse animatiefilm 'Suske en Wiske en de Texasrakkers' te zien in de Vlaamse bioscopen. Sien Eggers en Lucas Van den Eynde verzorgen de stemmen van Tante Sidonia en Lambik, in de film én in 'Villa Vanthilt'.

Daarnaast ontvangt Marcel twee atletes : Hanna Mariën en Eline Berings blikken terug op het BK atletiek en kijken vooruit naar het WK in Berlijn. Ann Boogaerts werd tijdens de modeweek van Amsterdam verkozen tot talent van het jaar. Daardoor mag ze in september op stage naar New York.

De muziek is van BUURMAN. Hun debuutalbum "Rocky komt altijd terug" wordt doodgeknuffeld op Radio 1 en Radio 2. Eerder dit jaar stonden ze op de 'Nekka-Nacht' en komend weekend spelen ze op Dranouter.

 'Villa Vanthilt', tot en met zondag 30 augustus telkens van zondag tot en met donderdag op Eén. Van maandag tot donderdag rond de klok van 21.30 en op zondag rond de klok van 22.00. (bron en foto's : Eén)

03-08-2009 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Gina G..

Gina G. Zangeres Gina G. (03 augustus 1970) is geboren in het Australische Brisbane (Queensland) als Gina Mary Gardiner. Haar muzikale carrière begint in 1987 als ze op zeventienjarige leeftijd start als DJ in Melbourne. Vijf jaar later (1992) gaat ze als zangeres aan de slag bij de dancegroep Bass Culture. Met het door haarzelf geschreven nummer "Live the life" scoort de groep een hit in Australië. Een jaar later verlaat ze de groep en verhuist ze naar het Verenigd Koninkrijk om daar een solocarrière te beginnen. In 1996 neemt ze deel aan de Britse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met 113.576 stemmen wint ze de 'Great British Song Contest' met "Ooh aah ...Just a little bit" en zo mag ze afreizen naar de Noorse hoofdstad Oslo. Daar ze voor het begin van het Songfestival getipt wordt als één van de kanshebbers op de overwinning, lijkt uiteindelijk een achtste plaats een slecht resultaat. Maar tijdens de voorselectie (er waren 29 landen voor 22 startplaatsen) wordt ze derde. Dit resultaat wordt pas na het eigenlijke Songfestival bekend gemaakt. In het Verenigd Koninkrijk behaalt ze de top van de hitparade en in ons land haalt ze een zesde plaats. Ze zal uiteindelijk vier maanden in de Ultratop 50 doorbrengen. En zelfs over de plas haalt ze een elfde plaats in de Bilboard 100, iets wat weinige festivalinzendingen haar hebben voorgedaan en/of nagedaan. Haar opvolger "I belong to you" wordt een bescheidener hitje. Op een vlucht naar Glasgow stort ze in en de geruchten doen de ronde dat ze op dat ogenblik verslaafd is aan drugs. In 1997 komt het album "Fresh" op de markt en een jaar later verschijnt het "Gina G. remix album". Dan verdwijnt ze een aantal jaren uit de spotlights maar blijft toch muziek opnemen. Ook spant ze een rechtszaak in tegen haar voormalige manager. In 2003 neemt ze deel aan 'Reborn in the USA' samen met acht voormalige sterren (hieronder ook Sonia die het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigde in 1993). Geen enkel van de negen is bekend in de Verenigde Staten en elke week valt er iemand af, na twee weken is het liedje uit voor Gina G.. Later dat jaar huwt ze met Charlie Watson. In 2005 wil ze opnieuw voor het Verenigd Koninkrijk deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. Maar tijdens de nationale finale 'Making your mind up' eindigt ze met "Flashback" op een vijfde en laatste plaats. Datzelfde jaar kwam haar album "Get up & dance" op de markt en een jaar later volgde "Fresh!". Intussen is ze moeder van twee kinderen. Wil je meer over Gina G. weten neem dan eens een kijkje op haar website.

OOK JARIG VANDAAG :

* Gunwer Bergkvist (1932), nam in 1966 deel aan 'Melodifestivalen' met "Vårens vindar", eindigde met vier punten op een negende en voorlaatste plaats (Zweden).
* Vice Vukov (1936) : nam tweemaal deel aan het Eurovisie Songfestival. In 1963 werd hij met "Brodovi" elfde met drie punten en in 1965 met "Čežnja" twaalfde plaats met twee punten. Verder nam hij in 1962 voor het eerst deel aan de Joegoslavische nationale selectie met "Dolazak".  Ook in 1966 waagde hij zijn kans tijdens de nationale selectie met "Od ova nebo ti zede del" en in 1969 werd hij tijdens de nationale finale achtste met "Cvijece za Mariju".

* Terry Wogan (1938), radio- en televisiepresentator en vaste commentator van het Eurovisie Songfestival sinds 1980. Ook in 1973 en 1978 voorzag hij het festival reeds van commentaar voor de Britse openbare omroep. In 1998 was hij gastheer van het jaarlijkse liedjesfestival in Birmingham.
* Maria Haukaas Storeng (1979), nam vorig jaar deel aan het Eurovisie Songfestival en wist met "Hold on be strong" tijdens de finale beslag te leggen op een vijfde plaats (Noorwegen). Eerder dit jaar nam ze samen met Anna Sahlene (ESF 2002, MF 2003-2006-2009, backing vocal Zweedse inzending 1999) deel aan 'Melodifestivalen' alwaar het duo met "Killing me tenderly" op een zevende plaats strandde in de vierde en laatste voorronde. 
* Michelle Courtens (1981), nam in 2001
deel aan het Eurovisie Songfestival met "On my own", eindigde met zestien punten op een gedeelde achttiende plaats (Nederland).

03-08-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


02-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' : Kirsti Sparboe neemt in 1967 voor de tweede maal deel aan het Eurovisie Songfestival.

 Midden mei wist zanger Alexander Rybak het Scandinavische land Noorwegen een derde overwinning te bezorgen tijdens het Eurovisie Songfestival. Eind mei volgend jaar zal de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival plaatsvinden in de hoofdstad Oslo en net als vorig jaar en dit jaar zijn er twee halve finales en een finale. De halve finales gaan door op dinsdag 25 en donderdag 27 mei, twee dagen later, op zaterdag 29 mei, vindt dan de finale plaats.

Volgend jaar is het ook precies vijftig jaar geleden dat Noorwegen voor de eerste maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Zangeres Nora Brockstedt wist toen met "Voi voi" een vierde plaats in de wacht te slepen. Door de jaren heen wist het land goede maar ook minder goede resultaten te behalen. In eigen land zal de negenenveertigste kandidaat aantreden want enkel in 1970 en 2002 was Noorwegen niet van de partij.

Sinds begin juni gaan wij terug in het verleden en bekijken we elke week in 'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' een inzending van naderbij. In deze achtste aflevering bekijken we de inzending uit 1967 en dat jaar stuurt Noorwegen opnieuw Kirsti Sparboe naar het jaarlijkse liedjesfestival.

 Noorwegen neemt pas sinds 1960 deel aan het Eurovisie Songfestival hoewel de eerste editie reeds in 1956 plaatsvond. De nationale selectie van 1967 omvat, net als die van de zes vorige edities, enkel een finale met vijf nummers en die nummers worden ook dit jaar tijdens die finale gebracht met een klein ensemble en met een orkest. Dit vijftal werd gekozen uit een aanbod van 305 inzendingen en de finale vindt, net als het jaar voordien, plaats buiten de studio's van de nationale omroep in het Centralteatret in Oslo. De finale, op zaterdag 25 februari, werd in goede banen geleid door Jan Voigt en de nummers werden beoordeeld door tien regionale jury's.

* finale - zaterdag 25 februari 1967 :

01. Shake Laila Granum Bente Aaseth

14 p

02

02. Dukkemann Torill Ravnås Kirsti Sparboe

24 p

01

03. Jeg vet om en gutt/jente Randi & Torill Kari & Ivar Medaas

01 p

05

04. Veslefrikk Karin Krogh Grynet Molvig

05 p

04

05. Skitur Torill Støa Solfrid Heier

06 p

03


 Kirsti Sparboe (Tromsø, 07 december 1946) nam in 1965 voor de eerste maal deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. En die eerste deelname wist ze winnend af te sluiten. Met "Karusell" (tekst en muziek : Jolly Kramer-Johansen ; dirigent : Øivind Bergh) mocht ze op zaterdag 20 maart voor Noorwegen aantreden tijdens de elfde editie van het jaarlijkse liedjesfestival, gehouden in het Auditorium della RAI di Napoli van de Italiaanse stad Napels. Met amper één puntje van Oostenrijk strandde de zangeres op een gedeelde dertiende en voorlaatste plaats. Ze zou ook nadien nog deelnemen aan het Eurovisie Songfestival, meer bepaald in 1967 en 1969.

In 1967 deed ze het tijdens de dertiende editie van het festival qua puntenaantal ietsje beter en kreeg ze voor "Dukkemann" (tekst : Ola B. Johannessen ; muziek : Tor Hultin ; dirigent : Øivind Bergh) twee puntjes, eentje van Nederland en eentje van buurland Zweden. Op zaterdag 08 april strandde ze zo in de Großer Festsaal Wiener Hofburg in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen op een veertiende en gedeelde voorlaatste plaats.

Naast haar drie Songfestivaldeelnames nam ze ook nog deel aan de Noorse nationale selecties van 1966 (tweede en vierde plaats), 1968 (eerste en tweede plaats), 1972 (tweede plaats), 1974 (vierde plaats) en 1977 (derde plaats). In 1970 waagde ze zelfs haar kans tijdens de Duitse selectie alwaar ze met "Pierre, der Clochard" op een derde plaats strandde. In 1979 maakte ze deel uit van de vakjury tijdens de Noorse nationale selectie. (met dank aan 3D Flags)

02-08-2009 om 18:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Palm Parkies' : van Born Crain tot Axl Peleman.

 Op woensdag 01 juli jongstleden werd in Blankenberge het startschot gegeven van een nieuwe editie van 'Palm Parkies', het vroegere 'Zomerfestival Vlaanderen'. Ook deze zomer presenteert Radio 2 in samenwerking met Palm en vzw Divers op twaalf locaties, overal in Vlaanderen, in totaal om en bij de negentig gratis concerten. De twaalf locaties zijn Aalst, Blankenberge, Deinze, Genk, Halle, Hasselt, Kapellen, Lier, Roeselare, Sint-Niklaas, Waregem en Wevelgem.

Axl Peleman, Sabien Tiels (De Gouden Zeemeermin 1996), Sandrine (Eurosong 2008), Roel Vanderstukken, Guy Swinnen, Mama's Jasje (Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002), BUURMAN en Lenny & De Wespen zijn de 'Festivalfavorieten' van
Radio 2 en zij zijn ook te gast in 'Mooie Dagen', het zomerprogramma tussen 09.00 en 12.00.

Daarnaast vinden er ook in een aantal Nederlandse steden concerten plaats, alles samengeteld 135 concerten en dit op zeventien locaties. Net als vorig jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Elke week, telkens op zondag, krijg je een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.00.

* maandag 03 augustus :

- Aalst (Stadspark - 'Parkconcerten') : Born Crain.
- Halle ('Stroppenconcerten' aan het Jeugdcentrum Stroppen) : Mama's Jasje (Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002).
- Waregem ('Kasteelconcerten' in het Hof Baron Cassier) : Iza & Mathieu & Guillaume ('X-Factor').

* dinsdag 04 augustus :

- Genk ('Muziek in de Stad' aan de Dieplaan) : Axl Peleman.
- Roeselare ('Roeselaarse Parkconcerten' in het Sint-Sebastiaanspark) : Lenny & De Wespen en BUURMAN.
- Sint-Niklaas ('Walburgconcerten' in het Romain de Vidtspark) : Roel Vanderstukken.

* woensdag 05 augustus :

- Blankenberge ('Parkklanken' in het Park De Craene) : Sabien Tiels Live (De Gouden Zeemeermin 1996).
- Deinze ('Kaandelconcerten' in het park aan de Mouterijdreef) : Guy Van Sande - 'Zoeken naar Bob'.

* donderdag 06 augustus :

- Hasselt ('Kaperconcerten' in het Kapermolenpark) : Mama's Jasje (Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002).
- Kapellen ('Noten in het Park' in het Gemeentepark Beaulieu) : Roel Vanderstukken.
- Lier ('Vestconcerten' op de Vesten) : Yamundo.
- Wevelgem ('Hofconcerten' in de Gemeentelijke Hovingen) : Guy Van Sande - 'Zoeken naar Bob'.

Ook in Nederland vinden er optredens plaats en die zetten we hieronder op een rijtje.

* maandag 03 augustus :

- Dordrecht ('Wantijconcerten' in het Wantijpark) : Dr. Fred & The Medicine Man feat. Xandee (ESF 2004).

* dinsdag 04 augustus  :

- Breda ('Valkenbergconcerten' in het Valkenbergpark) : Halfvol.

* woensdag 05 augustus :

- Roosendaal ('Vrouwenhofconcerten' in het Vrouwenhofpark) : Halfvol.
- Tilburg ('Muzenconcerten' op de campus van UvT) : Dr. Fred & The Medicine Man feat. Xandee (ESF 2004).

* donderdag 06 augustus :

- Bergen-op-Zoom ('Muziek op 't Wilhelminaveld' - tijdelijk op Plein 13) : Axl Peleman.

Je wordt verwacht vanaf 19.00 om lekker te eten en te drinken. Om 20.00 start het optreden tot ongeveer 22.30. Je kan dan nog nagenieten tot 23.15. Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron : Palm ParkiesRadio 2)

02-08-2009 om 14:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Mama's Jasje wil ook Nederland veroveren.

 Mama's Jasje, met Peter Van Laet (De Gouden Zeemeermin 1996) en Gunther Van Campenhout (Spark, Eurosong 2002), bestaat dit jaar twintig jaar en dat wordt onder meer gevierd met het compilatie-album "Morgen zal het anders zijn" dat eind mei werd uitgebracht.

Je kan het tweetal deze zomer op heelwat Vlaamse podia aan het werk zien en ze werken zo'n twintig tot vijfentwintig concerten af. Mama's Jasje is meteen ook vernieuwd, de nummers zijn herwerkt en binnenkort komen er naast het reeds verschenen album nog één of twee albums op de markt met eigen werk.

De laatste twee jaar heeft de groep niks opgenomen terwijl het de jaren daarvoor vooral om covers en vertalingen ging. Maar Peter en Gunther zijn ondertussen wel blijven schrijven aan eigen materiaal.

Daarnaast willen ze in het najaar ook naar Nederland trekken. "We hebben daar ooit een nummer één hit gehad, maar we hebben nooit geprobeerd om daar door te breken" zegt Gunther vandaag in
De Zondag. (bron : De Zondag)

02-08-2009 om 14:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV-TIP : 'Free Souffriau zingt Ann Christy', deze namiddag in herhaling op Eén.

 Aanstaande vrijdag, 07 augustus, is het precies vijfentwintig jaar geleden dat Ann Christy (Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971, ESF 1975) overleed aan de gevolgen van kanker.

Op donderdag 12 en vrijdag 13 februari jongstleden bracht Free Souffriau, winnares van de tweede reeks van 'Steracteur sterartiest' en bij het jonge volkje gekend als 'Mega Mindy', een uniek concert in Antwerpen X waarbij ze nummers bracht uit haar eerste album "Zingt Ann Christy - Een beetje anNders". Dat album en een dvd van het concert liggen sinds april in de winkelrekken.

Op zaterdag 04 april jongstleden kreeg je op Eén een registratie van dat concert en daarbij werd Free begeleid door een groot orkest en combo onder leiding van Miguel Wiels. Oud-Songfestivaldeelnemers Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) maakten tevens hun opwachting.

Wie het concert toen om één of andere reden heeft gemist, of het nog eens wil bekijken, krijgt daar deze namiddag de gelegenheid toe. Eén zendt 'Free Souffriau zingt Ann Christy', opnieuw uit en dit tussen 16.00 en 17.05. (bron : Eén)

02-08-2009 om 10:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : bekende Hasselaren vanavond op de sofa bij Marcel.

 Op maandag 08 juni opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van 'Villa Vanthilt', zijn eigenste vakantiehuis. Van daaruit presenteert hij negen weken lang een nieuwe zomertalkshow. In het begin van de zomer vestigde hij zich met zijn 'Villa Vanthilt' vier weken lang op het Sint-Pietersplein in Gent. En na de Ronde van Frankrijk, sinds afgelopen maandag dus, duiken het huis en zijn eigenzinnige bewoner op aan het Kolonel Dusartplein in Hasselt.
 
'Villa Vanthilt' is ruim tweehonderd vierkante meter groot en heeft behalve twee verdiepingen ook een terras en een tuin. Het is een architecturale ode aan The Eames House, dat dit jaar zijn zestigste verjaardag viert.

Geanimeerde gesprekken zijn het handelsmerk van Marcel Vanthilt. Hij ontvangt in totaal meer dan tweehonderd gasten. Nationale en internationale. Gasten met een goed en actueel verhaal.

Marcel krijgt ook elke dag onbekende mensen over de vloer. Iemand die die ochtend in de krant stond, bijvoorbeeld. Als hoofdrolspeler of als toevallige voorbijganger, centraal of onherkenbaar in een hoekje; het maakt niet uit, als hij maar intrigeert.

Wie niet aanwezig kan zijn, kan toch zijn verhaal doen via de webcam. Herman Schueremans op Rock Werchter, Robbie Mc Ewen in het ziekenhuis, misschien zelfs Rudi Vranckx vanuit Congo. Marcel haalt ze via de webcam live in de show.

'Villa Vanthilt' gaat ook zelf op de actualiteit af. Naar de Wetstraat, naar de cd-voorstelling van Laura Lynn of naar de trotse eigenaar van de grootste bloemkool van het land. En elke dag wordt 'Villa Vanthilt' afgesloten met een sterke muzikale act.

Op zondag pakt 'Villa Vanthilt' uit met een speciale aflevering rond een bepaald thema. 'Villa Vanthilt' goes festival, 'Villa Vanthilt' goes humor, 'Villa Vanthilt' goes ramadan, 'Villa Vanthilt' goes Hasselt en ga zo maar door. Alle gasten, muziek en reportages van die afleveringen zijn onlosmakelijk met het thema verbonden.

 'Villa Vanthilt' : goes Hasselt VANAVOND :

De eerste zondag van 'Villa Vanthilt' belooft weer speciaal te worden. Omdat het de eerste zondag vanuit Hasselt is, staat de hele uitzending in het teken van Hasselt. Bekende Hasselaren, filmpjes over Hasselt, Hasseltse streekproducten en een spectaculaire attractie op het plein.

Frieda Van Wijck werd geboren in Hasselt en heeft er nog steeds veel familie wonen. Haar Limburgse roots heeft ze dan ook nooit onder stoelen of banken gestoken. Aan Marcel stelt ze haar favoriete Hasseltse en Limburgse streekproducten voor.

Jos Ghysen schreef met zijn radioprogramma 'Te Bed Of Niet Te Bed' jarenlang radiogeschiedenis. Hij vertelt er de strafste verhalen over. Ook vandaag nog blijft hij hét icoon van Hasselt. Hij vertaalde zelfs de beroemde Kuifje-strip 'Mannen op de Maan' naar het Hasselts dialect.

Hannelore Knuts is al jaren één van 's werelds bekendste topmodellen, maar komt eigenlijk gewoon uit Hasselt. Binnenkort wordt ze zelfs de nieuwe curator van het Hasselts Modemuseum. Ze komt samen met de huidige curator Kenneth Ramaekers langs. En ze brengen schoenen mee van onder meer Naomi Campbell, Brigitte Bardot en Marilyn Monroe.

Hasselaar Stefan Kerkhofs introduceerde in 1991 het benji-springen in België. 18 jaar later is zijn Hasselts bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste organisatoren van extreme attracties. Speciaal voor Marcel zal hij vanavond één van die attracties op het Kolonel Dusartplein opstellen.

Met de webcam gaan we live naar Las Vegas, want daar woont en werkt de Hasseltse Ria Martens. Ze is al 12 jaar artistiek directeur bij het wereldberoemde Cirque du Soleil.

Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004') baatte ooit een frituur uit in Hasselt maar besloot toen om te gaan zingen. En dat doet ze 20 jaar later nog steeds. Ze sluit deze speciale 'Hasselt-editie' van Villa Vanthilt af met een medley van haar grootste hits.

 'Villa Vanthilt', tot en met zondag 30 augustus telkens van zondag tot en met donderdag op Eén. Van maandag tot donderdag telkens rond de klok van 21.30 en op zondag rond de klok van 22.00. (bron en foto's : Eén)

02-08-2009 om 00:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hit The Road' : vtm-programma strijkt vandaag en morgen neer in Vilvoorde.

 Deze zomer pakt vtm uit met een nieuw muziekprogramma dat 'Hit The Road' heet en negen Vlaamse steden aandoet. Udo neemt de presentatie voor zijn rekening. Maandag staat in elke stad 'Hit The Road' centraal, maar ook op zondag plant vtm telkens heel wat animatie voor het hele gezin en hopen we heel veel mensen op die manier dicht bij huis een zomerse dag of avond boordevol ontspanning en muziek te bieden. 

* ON THE ROAD - Fiets- en wandelroutes van 11.00 tot 17.00 (zondag) :

Vanaf 11.00 gaan telkens enkele wandel- en fietsroutes van start. Samen met de toeristische dienst van elke stad, heeft vtm de mooiste plekjes in en rond de stad uitgekozen voor fietsers en wandelaars.

Aanmelden kan gratis bij de infotenten, waar je een flyer meekrijgt met een gedetailleerd parcours. Bij de wandelroutes kan je kiezen tussen een traject van 7 of 14 km. Bij de fietstochten kan je kiezen tussen 20 of 40 km. Bovendien zit er muziek in elk van deze tochten… . Want op de punten waar de routes samenkomen, worden de deelnemers getrakteerd op mini-concertjes en ambiance. Wie wil, kan vrijblijvend meespelen met de 'on the road'-rebus : wie de juiste oplossing vindt langs het parcours, maakt kans op een Meet & Greet met een artiest die maandagavond in 'Hit The Road' zal optreden.

* ON THE ROAD - Kinderland van 10.00 tot 18.00 (zondag) :

Voor de allerkleinsten bouwen we ook een kinderdorp van 500 m² : met workshops, springkastelen, veel muziek… allemaal bijzonder kindvriendelijk en veilig. Pret verzekerd voor de kinderen, terwijl mama of papa uitblazen op een terras na hun wandel- of fietstocht.

* ON THE ROAD – Sing-a-long van 19.30 tot 21.00 (zondag) :

Op zondagavond testen we de muzikale capaciteiten van onze gast-stad. Op een groot scherm brengen we een selectie van Vlaamse en internationale hits en nodigen we iedereen om uit volle borst mee te zingen.

Wie enthousiast meezingt, komt allicht op het grote scherm want op het plein lopen onze camerateams tussen de mensen. Eind mei organiseerde
vtm in Metropolis Antwerpen een 'Sound Of Music Sing Along'. De reacties waren zo overweldigend dat we dit concept deze zomer willen aanbieden in heel Vlaanderen.

Morgenmaandag 03 augustus, strijkt de 'Hit The Road'-karavaan neer aan de Franklin Rooseveltlaan ('Koeienmarkt') in Vilvoorde, de thuishaven van vtm. Net zoals de voorbije weken ontvangt Udo er tal van Vlaamse én internationale artiesten.

* Met "Düm tek tek" was Hadise er ei zo na in geslaagd het Eurovisie Songfestival te winnen. De presentatrice van 'X Factor' moest echter vrede nemen met een vierde plaats. Het nummer groeide wél uit tot een echte nummer 1-hit, een indrukwekkende prestatie die ze hoopt te herhalen met haar nieuwe single "Fast life".

* Tom Dice ("Bleeding love"), Ellektra ("Real love") en Kathleen ("Zumba yade")(ex-K3, Eurosong 1999) waren eerder deze zomer al eens te te gast bij 'Hit The Road', maar gezien hun populariteit bij muziekminnend Vlaanderen, mogen zij ook niet ontbreken op deze editie.

* Eveneens opnieuw van de partij is Milk Inc. (met Regi Penxten, componist "My music" - Eurosong 2008), dat eerder deze week nog een waanzinnig feestje bouwde in Lommel met het nummer "Black out". Regi en Linda gaan dus ook in Vilvoorde op zoek naar 'die handjes'!

* Familie-acteur en rijzende ster Guillaume Devos speelde vorige zomer de hoofdrol in de musical 'Fame'. Met de pop-rock-single "Take it back" lijkt hij alvast goed op weg om zijn ambities in de muziekwereld waar te maken.

* Begin juli zag het er even niet goed uit voor Erik Van Neygen. Een lichte hersenbloeding kan Sanne en hem er niet van weerhouden om hun nieuwste single "Twee witte paarden" voor te stellen in Vilvoorde. Dit is trouwens de enige kans om Erik en Sanne deze zomer aan het werk te zien, aangezien alle andere geplande optredens van het duo geschrapt zijn.

* Get Ready! (met Jimmy Samyn, Eurosong 2002), de enige, échte Belgische boysband die eind jaren '90 de ene hit na de andere scoorde, staat er anno 2009 opnieuw. Als voorsmaakje op een nieuw verzamelalbum, besloot de band om één van hun grootste hits in een nieuw dance-kleedje te steken : "Diep 2009".

* Sinds kort ligt "Stukken van mensen" – het tweede album van singer-songwriter Mira - in de platenwinkel. De eerste single van dit nieuwe album kreeg de titel "Checken checken checken" mee en bevat een heerlijk aanstekelijke samba-beat. Zeker 'checken checken checken', dus!

* Het Volendamse zangduo Nick & Simon wordt bij onze noorderburen beschouwd als een groot, aanstormend talent. Benieuwd of ze ook de Vlaamse harten zullen veroveren met hun nieuwste single "Lippen op de mijne".

De Zweedse dance-sensatie September gooide in 2006 en 2007 wereldwijd hoge ogen met de clubhit "Cry for you". Ondertussen heeft de blonde zangeres een nieuw album met dezelfde titel klaar en dat wil ze in ons land promoten door het nummer van haar internationale doorbraak te brengen.

- Dagindeling :

19.00 : surprise concert van JIMtv.
20.00 tot 21.30 : warming up van het publiek dankzij een DJ-set.
21.30 tot 23.00 : opname van het programma.
23.00 : Concert Brahim (Eurosong 2006-2008).

'Die Zomer Van...', met Leki :

We brengen elke week een echt muziekfeest met live optredens maar ook met frisse reportages. In 'Die Zomer Van...' gaan we op bezoek bij de maker van die ene grote zomerhit. Hij of zij maakte één zomer lang het mooie weer en verdween daarna uit de belangstelling. Wij zoeken ze nog één keer op, ... desnoods aan de andere kant van de wereld.

'De Platenkast', met Evi Hanssen :

Elke week duiken we in 'De Platenkast' van een bekend gezicht. Niets is zo persoonlijk als een muziekcollectie; wat voor de ene 'fout' is, is voor de andere puur genieten. We peilen naar de liefde voor muziek bij bekend Vlaanderen... Verder houden we de vinger aan de pols van de muzikale actualiteit. Buitenlandse avonturen van onze lokale helden, backstage bij internationale artiesten of gewoon bij de sterren thuis, Wij zijn er deze zomer bij ! Let's hit the road !

De zesde aflevering van 'Hit The Road', met presentator Udo, op woensdag 05 augustus op
vtm om 20.00. Het programma wordt aanstaande zondag, 09 augustus, herhaald en dit vanaf 16.40. Meer informatie over het programma kan je op de website terugvinden. (bron en logo : vtm)

02-08-2009 om 00:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen' : '1000 zonnen evenement' vandaag in Halle met vader Alain en zoon Tom Coninx, Sofie Van Moll en Gene Thomas.

 Sinds maandag 01 juni krijg je elke avond rond de klok van 19.40 het zomerse Eén-programma '1000 zonnen'. En zoals de voorgaande jaren komt het programma ook deze zomer weer naar je toe !

Kom proeven, dansen, zingen en genieten. Topkok Giovani en twee BV's verrassen je met creaties op basis van streekproducten uit jouw buurt. Natuurlijk kun je ook genieten van de lekkernijen aan de talrijke eetstandjes. Of… je duimen en vingers aflikken bij het horen van de ambiancemuziek van The Expendables met Sofie van Moll (Eurosong 2004) en Gene Thomas (componist "When I look in your eyes" van Tanja Dexters, Eurosong 2002).

't Wordt een zálige zomer !

Vandaag, zondag 02 augustus, komt het programma naar Halle en vader Alain en zoon Tom Coninx maken er hun opwachting.

Vanaf 12.00 : doorlopend markt vol zomerse lekkernijen animatie.
Vanaf 12.30 : opname van 'De koksmuts' en kookdemo's.
Om 16.30 : Optreden van The Expendables met Sofie Van Moll en Gene Thomas.

De volgende weken zal de karavaan onder meer halt houden in de volgende gemeenten :

- zondag 09 augustus : Waregem.
- zondag 16 augustus : Roeselare.
- zondag 23 augustus : Leuven.

Meer nieuws en informatie krijg je op de website van '1000 zonnen'.
(bron : Eén)

02-08-2009 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Bart Kaëll.

Bart Kaëll Bart Kaëll (02 augustus 1960) is geboren in Oudenaarde als Bart Gijselinck. De knepen van het vak leert hij kennen in Antwerpen aan de befaamde 'Studio Herman Teirlinck'. In 1982 neemt hij deel aan de Baccarabeker (een zangwedstrijd tijdens de zomer) en hij mag er de publieksprijs in ontvangt nemen. Een jaar later (in 1983) neemt hij voor het eerst deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met het door Tony Kolenberg en Guy Grammant geschreven nummer "Symfonie" eindigt hij op een vierde plaats. Er volgen nummers als "Hallo dag Bart" en "Op mijn eiland", in 1984 krijgt hij tijdens 'Zomerhit' de prijs voor het beste solodebuut maar het is wachten op een eerste hit ("La mamadora") tot 1986. Een jaar later doet hij opnieuw een gooi naar het ticket voor het Eurovisie Songfestival. Met "Carrousel" eindigt hij op een tweede plaats na winnares Liliane Saint-Pierre. De tekst van het nummer is samen geschreven met Hubert Hugo, de muziek komt van Bart zelf. Vanaf 1989 zit hij onder dak bij Roland Verlooven en vanaf dat moment loopt zijn carrière in sneltreinvaart. Een paar hits : "De Marie-Louise", "Duizend terrassen in Rome" en "Zeil je voor het eerst". Datzelfde jaar wordt Bart door de commerciële omroep vtm gepolst om de 'Mini-playback-show' te presenteren. Nadien volgt 'De Soundmixshow" wat hij zal presenteren tot in 2000, enkel in 1996 wordt het programma uitgezonden op VT 4. Als zanger blijft hij ondertussen op het voorplan. Er volgen nog hits zoals "Marlène" en "Mooi om te zien". In 1994 neemt hij de presentatiefakkel over van Walter Capiau van het populaire programma 'Rad van Fortuin'. Hij zal het programma presenteren tot eind mei 1997. In 1999 komt zijn verzamelcd "15 jaar Bart Kaëll" op de markt. Nadien wordt het op muzikaal gebied wat stiller maar in 2002 heeft hij nog een zomerhitje te pakken met "Beetje bij beetje". In 2006 was hij terug van (nooit) weggeweest met de nieuwe (door hemzelf geschreven) zomersingle "'t Is volle maan vannacht" en een jaar later probeerde hij het succes te evenaren met "Waar zijn de piraten". Eind 2007 en begin 2008 vierde hij in respectievelijk Aarschot en Antwerpen zijn vijfentwintigjarige carrière als artiest en met "Dansen in Bahia" scoorde hij opnieuw een zomerhit. Vorig najaar verscheen een compilatie-album met daarop de grootste hits van de voorbije vijfentwintig jaar. Deze zomer hoopt hij het succes te evenaren met "Donder en bliksem". Het nummer is een nieuwe bewerking van "'t Dondert en 't bliksemt", een nummer waarmee de Nederlander Guus Meeuwis & Vagant in het voorjaar van 1998 vijftien weken in de Nederlandse Top 100 vertoefde. De nieuwe single zal ook terug te vinden zijn op het nieuwe album dat in het voorjaar van 2010 zal verschijnen. Meer over Bart Kaëll kan je steeds terugvinden op zijn website.

OOK JARIG VANDAAG :

* Massiel (1947), geboren als María de los Ángeles Santamaría Espinosa en winnares van het Eurovisie Songfestival in 1968 met "La, la, la" (Spanje).
* Justyna Steczkowska (1972), nam in 1995 deel aan het Eurovisie Songfestival en eindigde met "Sama" op een achttiende plaats met vijftien punten (Polen).

02-08-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


01-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nieuwe sound moet van Belle Perez een wereldster maken.

 Dit jaar viert de Limburgse zangeres met Spaanse roots Belle Perez (Eurosong 1999-2006) haar tienjarig jubileum maar voor het eerst in jaren moeten we het deze zomer doen zonder een single. De zangeres herbront momenteel om er tegen de zomer van 2010 helemaal opnieuw te staan met een gloednieuw album in een geheel nieuwe stijl.

"Daarmee wil ik internationaal doorbreken" zegt de zangeres deze week in
TV Familie. "In België ben ik misschien op de top van mijn kunnen, maar er ontbreekt iets. Ik wil nu écht iets gaan betekenen in het buitenland. Net zoals ik in het Sportpaleis of de Ahoy voor een volle zaal sta, wil ik dat ook in Spanje, Duitsland, en ja, zelfs Amerika. Ik kijk ernaar uit om te toeren. De fans kennen me in Spanje en Zuid-Amerika, maar nu wil ik een wereldhit om in het buitenland voet aan de grond te krijgen."

Om dat doel te kunnen bereiken veranderde ze eerder dit voorjaar van management en liet ze meteen weten andere muzikale wegen te willen bewandelen. Belle wil het publiek namelijk tonen dat ze meer in haar mars heeft. "Van R&B tot hardrock, van folkmuziek tot klassieke muziek, ... volgend jaar wil ik uitpakken met een andere sound. Het mag allemaal wat grootschaliger."

Volgens de zangeres zal de nieuwe Belle Perez meer glitter en glamour uitstralen en haar nieuwe theatertournee wordt daar alvast een voorsmaakje van. Daarin brengt ze haar grootste hits in glamourstijl, van disco tot het Nederlandstalige lied. (bron : TV Familie)

01-08-2009 om 22:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Gordon onwel tijdens Canal Parade in Amsterdam.

 De Nederlandse zanger/presentator Gordon (ESF 2009, NSF 1990-2003, lid vakjury JSF 2007-2008) is eerder deze namiddag tijdens de viering van de jaarlijkse Gay Pride in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam onwel geworden. De zanger werd rond 15.30 met een speciale boot opgehaald.

Gordon
, verkleed als 'Snikkelaas', stond aan het begin van de Canal Parade nog in vol ornaat op zijn boot.
Na een paar uur werd hij niet goed en werd door een kleine reddingsboot aan wal geholpen. Daar zou hij zijn afgevoerd in een ambulance. Zijn manager heeft intussen laten weten dat het inmiddels weer goed met hem gaat, maar wat hem precies scheelde is nog onbekend. (bron : SBS 6De Telegraaf)

01-08-2009 om 18:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (01-08-2009).

 Ook op deze eerste dag van de nieuwe maand hebben we weer ons best gedaan om de muzikale nieuwigheden op een rijtje te zetten in een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers'. En beginnen doen we met een wereldster uit eigen land. 

 In 1991 bracht de van oorsprong Belgische zangeres Lara Fabian (ESF 1988) haar eerste Franstalige album op de markt. Drie jaar later, in 1994 dus, zou haar tweede album volgen. Beide albums, "Lara Fabian" en "Carpe diem" worden aanstaande maandag, 03 augustus, opnieuw op de markt gebracht onder de titel "2 for 1 : Carpe Diem + Lara Fabian". Een aanrader voor wie nog op zoek was naar één van beide albums.  

 En we blijven nog eventjes in eigen land want sinds afgelopen maandag27 juli, is de single "Mamma mia" van het kwartet Alright beschikbaar. Het nummer, van de Zweedse popgroep ABBA (Melodifestivalen 1973, ESF 1974) is tevens de titelsong van de gelijknamige musical en film. Alright is een nieuw Vlaams groepje met vier tieners die toch reeds hun sporen verdienden. Drie van hen, zijnde Chloé (Junior Eurosong 2008), Mona (Junior Eurosong 2007) en Didier (Junior Eurosong 2008), hebben een Junior Eurosongverleden en Joni kennen velen nog uit de 'Kids Top 20' bij vtm.

 Afgelopen week berichtten we reeds dat "Diep 2009" van Get Ready! (met Jimmy Samyn, Eurosong 2002) vanaf maandag 10 augustus te verkrijgen is via alle digitale internetwinkels. Als voorloper van de ultieme verzamelaar "Get ready and party, the very best of Get Ready!", is er besloten om na meer dan twaalf jaar één van hun grootste hits in een nieuw kleedje te steken : "Diep 2009" is een up to date dance-versie gemaakt door Jef Martens, de man achter Lasgo en ook Basto!. Jef maakte eerder ook al de remixes voor onder meer Kate Ryan (ESF 2006), Milk Inc. (met Regi Penxten, componist "My music" - Eurosong 2008), Ian Van Dahl en Hadise (ESF 2009).

 De Duitse meiden van No Angels (ESF 2008) hebben de voorbije maanden ook niet stil gezeten en brengen op vrijdag 11 september hun nieuwe album "Welcome to the dance" op de markt. Als voorloper van dat nieuwe album verschijnt op vrijdag 21 augustus eerstkomende de nieuwe single "One life".

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. We hebben er eventjes moeten op wachten maar op vrijdag 21 augustus wordt het nieuwe album van Cinema Bizarre (Duitse selectie 2008), "ToyZ", dan eindelijk uitgebracht. In eerste instantie zou dat album reeds dit voorjaar verschijnen. Een eerste single, "I came 2 party", een duet met Space Cowboy, wordt aanstaande vrijdag, 07 augustus, op de markt gegooid. Sinds gisteren, vrijdag 31 juli, is de nieuwe single van de Franse zanger Sébastien Tellier (ESF 2008) beschikbaar. "L'amour et la violence" is ook terug te vinden op zijn album "Sexuality" dat hij vorig voorjaar op de markt bracht en dat ook zijn Songfestivalinzending "Divine" bevat. Ook van onze Vlaamse zangeres Mieke (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) is een nieuwe single beschikbaar. We moeten eigenlijk zeggen dat ze twee singles op de markt heeft. In Nederland hoopt ze met "Eenzaam zonder jou" een plaatsje in de hitparade te veroveren, in eigen land is "Jij was de liefde van mijn leven" de nieuwe single.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

01-08-2009 om 18:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Ingrid Mank brengt binnenkort eerste single op de markt.

 Ingrid Mank brengt midden deze maand haar eerste single, "Song that makes me laugh", op de markt. Nadat ze heelwat Vlaamse artiesten van nummers voorzag, treedt ze nu dus zelf voor het voetlicht. Zo schreef ze in het verleden onder meer voor Born Crain, Brahim (Eurosong 2006-2008), Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991), Dean, Eline (nu Ellektra), Isabelle A (Eurosong 1999), Joeri Fransen, Natalia (Eurosong 2004), Raf Van Brussel (Eurosong 2002-2004), Sandrine (Eurosong 2008), Sarah (Eurosong 1999) & Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Stan Van Samang en Udo.

Ingrid Mank, oftewel mevrouw Hans Francken (producer van onder meer Clouseau en Born Crain), schreef samen met Esther Sels (Eurosong 2008) de Nederlandse tekst van "Game over", het nummer waarmee deze laatste vorig jaar deelnam aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Ook in Nederland waagde ze reeds haar kans en dit in 2006 toen Maud met "I'm alive" tijdens het Nationaal Songfestival op een derde plaats eindigde na het meidentrio Treble en Behave.

 Eerder dit jaar strandde de meidengroep Sahara tijdens de finale van de Bulgaarse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival met "Don't kiss for money" op een zesde plaats. Hun nummer is van de hand van Stefaan Fernande en Ingrid Mank. Fernande is samen met Luca Chiaravalli verantwoordelijk voor "Coward", het nummer waarmee Peter Evrard in 2006 deelnam aan 'Eurosong'. Verder is hij ook de man achter heelwat hits van Get Ready! (met Jimmy Samyn, Eurosong 2002) en schreef hij de tekst en muziek van heelwat nummers van Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) zoals onder meer "Nobelprijs" en "Vonken & vuur". Ook voor Hadise (ESF 2009), Natalia (Eurosong 2004) en Katerine (Eurosong 2002-2006) schreef hij reeds nummers. "Hey liefste", de jongste single van Sarah (Eurosong 1999) en "Scars" van Stan Van Samang zijn ondermeer ook van zijn hand. Ook schreef hij samen met Hadise de Turkse inzending van dit jaar, "Düm tek tek". Daarmee strandde de Molse zangeres tijdens de finale van de 54e editie van het jaarlijkse liedjesfestival, midden mei in de Russische hoofdstad Moskou, op een vierde plaats.

De eerste single van Ingrid Mank is vanaf zaterdag 15 augustus eerstkomende beschikbaar en eerstdaags gaat ook haar website online. Deze debuutsingle is meteen ook de voorbode van een eerste album waar haar man Hans in september de laatste hand zal aan leggen. (foto Sahara : BNT)

01-08-2009 om 16:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : breuk met Marianne is de dood geworden van Yasmine.

 De krant Het Laatste Nieuws pakt vanaf vandaag, zaterdag 01 augustus, en dit drie dagen lang, uit met een exclusieve reeks waarin onder meer de moeder van de diepbetreurde zangeres/presentatrice Yasmine (voorzitter 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF) voor het eerst praat over de zelfmoord van haar geliefde dochter, Hilde Rens.

De relatie van Hilde met Marianne Dupon, haar laatste week en de vele vragen die pijn blijven doen komen hierin uitgebreid aan bod. De enige reden dat de familie publiekelijk over de tragische dood van Yasmine wil spreken, is om "uit respect voor Hilde de waarheid aan de mensen te vertellen".

Volgens Anita Rens, de moeder van Yasmine, is ze half juni voor het laatst naar Marianne getrokken voor een ultieme verzoeningspoging. Uren hebben ze nog gepraat. "Ik zie haar 's avonds nog thuiskomen. Ze vloog op de schouw af, grabbelde de fotokaders van haar trouwdag vast en smeet ze keihard tegen de grond. Ik zei : 'Wat krijgen we nu ?! Hilde, dat zijn wel mijn kaderkes !' En zij zei : 'Maar het zijn wel míjn trouwfoto's en het het is gedáán !'" Toen dacht ik : "Eindelijk. Ze is aan het verwerken."

"Ons Hilde is gestorven aan een gebroken hart. Ze is letterlijk weggekwijnd van verdriet. Tot op het einde is ze Marianne Dupon graag blijven zien. En het spijt ons te moeten zeggen dat Marianne na de breuk zo hard is omgegaan met Hilde" aldus de familie.

"Hilde heeft de breuk met Marianne niet kunnen verwerken en dat is haar dood geworden" zegt haar vader Walter. "Een andere waarheid is dat Marianne mijn dochter meer verdriet heeft gedaan dan nodig was geweest. Mensen gaan uit elkaar, ja. Elke dag gaan mensen uit elkaar. Maar het is de manier waarop die telt. En die was in dit geval allesbehalve respectvol."

Onlangs zei Yasmine nog tegen haar moeder nog : "Mama, maar ik was toch gelukkig toen ik met Marianne trouwde." Waarop haar moeder toen zei : "Ja kind, maar dat heeft niet lang geduurd hé." En waarop zij letterlijk toegaf : "Ja mama, ge hebt  gelijk : dat heeft niet lang geduurd...".

't Was niet omdat ze in de boekskes zei dat ze gelukkig was, dat dat ook zo was" aldus moeder Rens. Nochtans heeft Marianne indertijd aardig lang achter Yasmine moeten lopen, zeker een half jaar. Yasmine wou een pauze op liefdesvlak na haar breuk met Alexandra Potvin (presentatrice 'Eurosong 1993' en 'De Gouden Zeemeermin 1996'). Uiteindelijk is ze dan toch gevallen voor Marianne.

De familie van Yasmine werd in juni van vorig jaar voor het eerst geconfronteerd met spanningen binnen het huwelijk. Toen ging het al slecht volgens haar oudste zus Anja. "Heel de familie is elkaar toen gekruist in Spanje, waar ik op een avond zo'n intens gesprek met Hiilde had dat ik het nooit meer vergeet. Marianne lag al te slapen. Tussen de regels door begreep ik dat Hilde ongelukkig was. Bijna aarzelend vertelde ze over haar kinderwens, een onderwerp dat duidelijk delicaat lag, waarover ze precies niet mocht spreken."

's Ochtends aan het ontbijt was de spanning te snijden en de venijnige, bitsige opmerkingen vlogen over en weer. Op een bepaald moment ging het over een tweede kind. Waarop Marianne rechtstond, over de tafel zei 'dat zullen we nog wel eens zien!' en wegliep. Twee weken later stond Yasmine bij haar zus aan de deur en vroeg of ze bij haar mocht komen wonen. Haar zus schrok niet van die vraag en uiteindelijk is Yasmine er tien dagen gebleven.

Volgens haar jongste zus Inge heeft Hilde het zich heel hard aangetrokken dat er, ondanks eerder gemaakte afspraken, geen tweede kind zou komen. In het begin van hun relatie hadden Marianne en Hilde beslist dat Marianne het eerste kind (Ella Louise) zou dragen omdat zij een jaar ouder is en dat Hilde zwanger mocht zijn van het tweede kind. Hilde, die nog liever mama was dan zangeres, hield daar heel erg aan vast. Maar gaandeweg werd dus duidelijk dat daar niets van in huis zou komen. Het was al zelfs zo ver gekomen dat Yasmine en Marianne zo goed als niks meer samen deden als koppel. Marianne had haar eigen leven, haar eigen wereld en ging zelfs nog zelden mee naar een optreden. "Dat kan je beter vragen aan de fans, die weten dat ook" aldus Inge.

Intussen hoort de familie dat Marianne de voorbije jaren ook relaties zou hebben gehad met andere vrouwen. Maar de relatie kabbelde verder met meer downs dan ups en op de dag van Yasmines verjaardag (03 maart) werd de breuk ingeleid. Marianne en Hilde gingen eten voor haar verjaardag en daar kwam die kinderwens opnieuw naar boven. Maar tijdens dat etentje moet Marianne haar vlakaf hebben gezegd "Dat tweede kind, niét met mij!". Zes dagen later, op 09 maart, werd Ella twee jaar en de sfeer was op dat feestje zo gespannen.

Op een dag in april was de huwelijksbreuk dan definitief een feit. Yasmine was vanalles te weten gekomen en als verklaring voor de breuk had Marianne gezegd dat ze 'bondgenootschap miste'. Volgens haar zus Anja begréép Hilde zelfs niet waar dat op sloeg. Yasmine trok weer in bij haar ouders in Hove, die haar zo goed mogelijk probeerden bij te staan.

Marianne stond er op dat zij en Hilde om de week voor Ella zouden zorgen, maar dat was voor Hilde, gezien haar mentaal labiele toestand heel moeilijk. Nochtans bleef Marianne druk leggen op haar terwijl die er letterlijk onderdoor aan het gaan was. "Als jij Ella niet een hele week neemt, dan volgen er financiële consequenties !" zei ze tegen Hilde. Gelukkig kon Yasmine op haar familie rekenen om voor Ella te zorgen.

Het hele verhaal lees je in de weekendeditie van
Het Laatste Nieuws. Maandag gaat het over de laatste levensweek van Yasmine (foto : website Yasmine)

01-08-2009 om 13:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2010 : Bart Peeters past voor deelname Eurovisie Songfestival.

 Duivel-doet-al Bart Peeters, onder meer presentator van 'Eurosong', heeft de afgelopen weken zijn batterijen opgeladen om er de komende weken en maanden opnieuw stevig kunnen in te vliegen. Bij de familie Peeters is het de gewoonte om in de maand juli naar Frankrijk te trekken, meer bepaald naar de Côte d'Azur. Daar huurden Bart en zijn vrouw Anneke de afgelopen maand een huis, zonder zwembad maar wel eentje dat rechtstreeks uitgeeft op de zee.

Deze maand wordt een drukke maand en zo kan je hem onder meer aan het werk zien tijdens de
Lokerse Feesten (maandag 03 augustus), het Folkfestival Dranouter (zondag 09 augustus) en Marktrock (zaterdag 15 augustus) in Leuven.

Dit najaar komen er opnieuw een aantal voorstellingen van zijn succesvolle theatertournee 'De Hemel in het Klad' maar een aantal van die optredens zijn nu reeds uitverkocht. Op donderdag 16 juni jongstleden werd in de Antwerpse
Roma een voorstelling ingeblikt en die zal later dit najaar op dvd worden uitgebracht. Op vrijdag 02 oktober eerstkomende zendt Eén trouwens een deel van die registratie uit.

Het Nieuwsblad heeft in haar weekendeditie een uitgebreid interview met Bart. Daarin wordt ook eventjes stilgestaan bij het plotse overlijden van Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006), eind juni. "Die dag was een verschrikkelijk trieste samenloop van omstandigheden. Wij speelden die avond in Het Rivierenhof in Deurne. 'De rode loper' (n.v.d.r. het mediamagazine dat door Yasmine werd gepresenteerd) had gevraagd ons een hele dag te mogen volgen : van het vertrek bij ons thuis, tot de soundcheck en het concert. Plots krijg ik een sms van Anneke. Yasmine heeft zelfmoord gepleegd. De mensen van 'De rode loper' hun gsm stond af. Ik heb hen toen gevraagd hun telefoons aan te zetten en hun berichten te lezen. Om dan te beslissen of het nog wel zinvol was door te gaan met onze reportage. Die mensen waren in alle staten toen ze hun berichtjes lazen. We hebben het concert die avond aan haar opgedragen."

Bart gaat verder : "Yasmine was iemand die de mensen altijd een geweldig hart onder de riem kon steken. Een prachtige vrouw. De Yasmine die ik ken, zou zoiets nooit doen. Maar een depressie is een ziekte, onder bekende mensen zelfs een taboeziekte. Als je iemand tegenkomt die écht worstelt met een depressie, help hem dan. Niet door even een klappeke te doen of iets te gaan drinken. Ik heb het over serieuze hulp, desnoods moet je die forceren. Yasmine zou nooit zelfmoord gepleegd hebben, maar die ziekte had zich meester gemaakt van haar geest."

Hij had haar nog gezien tijdens het Belgavoxconcert, midden mei jongstleden en zag dat ze vermagerd was. "En ik hoorde dingen waaien. Dingen die overigens lang niet alleen met haar relatie te maken hadden. Mensen vertellen vaak binnen de twee minuten hun diepste zielenroerselen tegen mij. Toen en daar is dat niet gelukt."

Op maandag 30 november wordt Bart trouwens vijftig maar gelukkig heeft hij zijn midlifecrisis reeds gehad. "Ik ben al genoeg door het lint gegaan. Misschien word ik nu eindelijk een rustige mens. Journalist Jan Claeys heeft tot slot een mooi verjaardagscadeau voor hem : de VRT zou hem naar het Eurovisie Songfestival kunnen sturen. "Dankuwel. Ook daar ben ik jammer genoeg te oud voor geworden. En daarvoor ben ik mijn glamour kwijt" aldus nog Peeters. (bron : Het Nieuwsbladwebsite Bart Peeters)

01-08-2009 om 11:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Zomerhit 2009' : stemmen kan nog tot MORGEN MIDDERNACHT !

 Ook dit jaar organiseert Radio 2 een nieuwe editie van het grootste muziekevenement aan de Belgische kust : 'Zomerhit'. De editie 2009 vindt volgende week zaterdag, 08 augustus, plaats en ook nu staat het podium weer op het Sint-Laureinsstrand in Westende alwaar het hele feest live te volgen is. En ook dit jaar is alles te volgen op een groot scherm dat naast het podium staat opgesteld.

Ook dit jaar worden er vijf prijzen uitgereikt en voor die prijzen stelde een vakjury, samengesteld uit muziek- en mediajournalisten van radio, tv, online en de geschreven pers, een top tien samen voor elke categorie. Voor de award 'Radio 2 Zomerhit' komen alle liedjes van het afgelopen jaar in aanmerking. De luisteraars van Radio 2 en de kijkers van Eén en Ketnet stemmen via de Radio 2-website over alle Vlaamse nummers.

Samen met de luisteraars van
Radio 2 en de kijkers van Eén en Ketnet wordt er ook dit jaar op zoek gegaan naar dé 'Zomerhit van 2009'. Vorig jaar mochten Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) de award meenemen, wie wordt het dit jaar ? Ook jij mag hierover beslissen ! 

In totaal zijn er vijf categorieën en wij zetten alle genomineerden hieronder alvast op een rijtje :

* 'De Doorbraak' :

01. Andes.
02. Buurman.
03. Hannelore Bedert.
04. Jacko Bond.
05. Jasper Erkens.
06. Karree Konfituur.
07. Lady Linn.
08. The Sunsets.
09. Tatyana Storm.

* 'Beste Lied' :

01. "'s Nachts komt de herinnering" door Erik & Sanne.
02. "Altijd maar bergop" door Ronny Mosuse (jurylid 'Eurosong for Kids 2006').
03. "Beter van niet" door Dana Winner(voorzitter vakjury 'Eurosong 2004').
04. "Bron van geluk" door Raymond van het Groenewoud.
05. "Grenzen" door Mira.
06. "Helemaal" door Hannelore Bedert.
07. "In de walszaal" door Frank Vander linden.
08. "Niet met mij" door Axl Peleman.
09. "Nieuwe meisjes" door Yevgueni.
10. "Slaapwals" door Bart Peeters (presentator 'Eurosong').

* 'Beste Performance' :

01. All or nothing - Natalia (Eurosong 2004)
.
02. Een beetje AnNders - Free Souffriau.
03. Eurovisie Songfestival - Hadise (ESF 2009). 
04. MIA's - Milow.
05. Rock Werchter - Jasper Erkens.
06. Sportpaleis - Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991).
07. Sportpaleis - Milk Inc. (met Regi Penxten, componist "My music" - Eurosong 2008).
08. Steracteur sterartiest - Mathias Sercu.
09. Use Somebody - The Sunsets.
10. Zo is er maar één - Jacko Bond.

* 'Beste Clip' :

01. "All or nothing" door Natalia (Eurosong 2004).
02. "Ayo technology" door Milow.
03. "Brand new start" door Stan Van Samang.
04. "Düm tek tek" door Hadise (ESF 2009).
05. "Evolution" door Brahim (Eurosong 2006-2008).
06. "Exes" door Daan.
07. "I don't wanna dance" door Lady Linn and Her Magnificent Seven.
08. "Mars needs woman" door Novastar.
09. "Waiting like a dog" door Jasper Erkens.
10. "Wat een leven" door Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991).

* 'De Zomerhit' :

001. "(Zo van die) Zomerdagen" door Bart Peeters (presentator 'Eurosong').
002. "'s Nachts komt de herinnering" door Erik & Sanne.
003. "All or nothing" door Natalia (Eurosong 2004).
004. "All the loving you need" door Soulsister (met Jan Leyers, ESF 1991).
005. "Als de nacht verdwijnt" door Willy Sommers.
006. "Als we verdwijnen" door Rosbos.
007. "Altijd maar bergop" door Ronny Mosuse (jurylid 'Eurosong for Kids 2006').
008. "Amame" door Belle Perez (Eurosong 1999-2006).
009. "Ayo technology" door Milow.
010. "Babacar" door Kate Ryan (ESF 2006).
011. "Beter van niet" door Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004').
012. "Better be ready" door Tom Vanstiphout.
013. "Big life" door Eric Baranyanka.
014. "Bron van geluk" door Raymond van het Groenewoud.
015. "Checken checken checken" door Mira.
016. "Chihuahua" door Dalton Sisters (Junior Eurosong 2007).
017. "Crazy" door Jasper Erkens.
018. "Düm tek tek" door Hadise (ESF 2009).
019. "Dag vreemde man" door Free Souffriau.
020. "De vlinders achterna" door Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004').
021. "De ware" door TatYana Storm.
022. "Echte vrouwen" door Jo Vally (Eurosong 1981).
023. "Er is er geen een zoals jij" door Bart Peeters (presentator 'Eurosong').
024. "Evolution" door Brahim (Eurosong 2006-2008).
025. "Exes" door Daan.
026. "Falling from heaven" door Born Crain.
027. "Fast life" door Hadise (ESF 2009).
028. "Gevoelige jongen" door Zjef Vanuytsel.
029. "Ghost in your head" door Sweet Coffee.
030. "Grenzen" door Mira.
031. "Groot feest" door Jacko Bond.
032. "Guess things happen that way" door Bart Herman (Eurosong 1993).
033. "Hanging on" door Venus in Flames.
034. "Heartbreaker" door Natalia (Eurosong 2004).
035. "Heaven knows"  door Absynthe Minded.
036. "Heel uw verdriet" door Karree Confituur.
037. "Helemaal" door Hannelore Bedert.
038. "Het is zomer" door Amika.
039. "Hier en nu" door Garry Hagger (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 2004).
040. "Hier in mijn hart" door Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004).
041. "Hij is zo beroemd" door Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002).
042. "Home" door Tom Helsen en Geike Arnaert.
043. "Hou je nog van mij" door Isabelle A (Eurosong 1999).
044. "I'm sorry" door Dum Dum Club.
045. "I believe (when I fall in love)" door Günther Neefs.
046. "I can do better than you" door Sarah Bettens.
047. "I didn't know" door Stan Van Samang.
048. "I don't wanna dance" door Lady Linn and Her Magnificent Seven.
049. "I won't be home tonight" door Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006).
050. "Ik heb je zo nodig" door Luc Steeno.
051. "Ik leef voor jou" door Free Souffriau.
052. "Ik lig nog steeds van jou te dromen" door Lindsay.
053. "Ik voel me zo verdomd alleen" door Voice Male (Eurosong 1999, NSF 2004).
054. "In 100 000 jaren" door Christoff (Eurosong 1993-2002).
055. "In Charleroi" door Tom Pintens.
056. "In de walszaal" door Frank Vander linden.
057. "In the back" door Sandrine (Eurosong 2008).
058. "In this world" door The Ditch.
059. "In vuur & vlam" door Laura Lynn.
060. "It all comes back to you" door Axelle Red.
061. "Je bent niet alleen" door Isabelle A (Eurosong 1999).
062. "Jij bent van mij" door Niels Destadsbader.
063. "Kus me" door Lindsay.
064. "Lalala" door Jacko Bond.
065. "Leef om te leven" door Raf Van Brussel (Eurosong 2002-2004). 
066. "Livin' in a suitcase" door Axelle Red.
067. "Love is" door Stan Van Samang.
068. "Love me another day" door Leki & The Sweet Mints.
069. "Man I feel like a woman" door Udo.
070. "Mars needs woman" door Novastar.
071. "Miljonair" door Christoff (Eurosong 1993-2002).
072. "New horizon" door Gene Thomas.
073. "Niet denken maar doen" door Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999).
074. "Niet met mij" door Axl Peleman.
075. "Nieuwe meisjes" door Yevgueni.
076. "Noorden" door Rosbos.
077. "Oh wat een dag!" door Laura Lynn.
078. "Onvoorwaardelijk" door Herbert Verhaeghe.
079. "Op de pechstrook van het leven" door Guido Belcanto.
080. "Open & bloot" door Roel Vanderstukken.
081. "Out of my hands" door Milow.
082. "Overal ben jij" door Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008').
083. "Pas 18" door Buurman.
084. "Pushed me too far" door Nelson (Moraïs)(Eurosong 2008).
085. "Race" door Milk Inc. (met Regi Penxten, componist "My music" - Eurosong 2008).
086. "Real love" door Ellektra.
087. "Regenboog 2009" door Mama's Jasje (Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002).
088. "Rocky" door Buurman.
089. "So little" door Dirk (De Smet).
090. "So much more" door Miller.
091. "Something's at stake" door Zender.
092. "Spijt" door Yevgueni.
093. "Superficiality" door Gene Thomas.
094. "That's life" door Helmut Lotti.
095. "They don't know" door Leki.
096. "Tijd voor Mega Mindy" door Mega Mindy.
097. "Treat me like a lady" door Katerine (Avgoustakis)(Eurosong 2002-2006).
098. "" - door Belle Perez (Eurosong 1999-2006).
099. "Tunnelvision" door Novastar.
100. "Use somebody" door The Sunsets.
101. "Voordentijddawiernogzijn" door Kazzen en Koo.
102. "Waiting like a dog" door Jasper Erkens.
103. "Wat een leven" door Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991).
104. "Weekend" door Andes.
105. "You" door Dean.
106. "Zoals in dat ene liedje" door Eva De Roovere.
107. "Zoek niet langer" door Roel Vanderstukken.
108. "Zumba yade" door Kathleen (Eurosong 1999) & Soweto Gospel Choir.

* 'Kidspop' :

01. "Chihuahua" door Dalton Sisters (Junior Eurosong 2007).
02. "Düm tek tek" door Hadise (ESF 2009).
03. "Gone" door Lasgo.
04. "Het is zomer" door Amika.
05. "Jij bent van mij" door Niels Destadsbader.
06. "Springen in de zee" door Samson & Gert.
07. "Tijd voor Mega Mindy" door Mega Mindy.
08. "Waiting like a dog" door Jasper Erkens.
09. "Zoals in dat ene liedje" door Eva De Roovere.
10. "Zumba yade" door Kathleen (Eurosong 1999) & Soweto Gospel Choir.

Via de website kan je telkens in elke categorie één stem uitbrengen en je kan ook maximaal per categorie één maal stemmen. Maak dus de juiste keuze want jij beslist mee wie er volgende week zaterdag met de trofee gaat lopen. Stemmen kan tot en met morgen, zondag 02 augustus, om middernacht. (bron :
Radio 2)

01-08-2009 om 00:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Zomeraperitief 2009' : ook morgen en woensdag aan de Belgische kust met heelwat Eurosongvolk.

 Op zondag 12 juli jongstleden ging in Blankenberge een nieuwe editie van start van 'Zomeraperitief', een organisatie van onder meer de Nationale Loterij. Voor de presentatie tekenen afwisselend Véronique De Kock, Tess Goossens, Luc Appermont (presentator 'Eurosong' en commentator ESF) en twee nieuwkomers, acteurs Guillaume Devos en Ronny Daelman.

Het 'Zomeraperitief' van de
Nationale Loterij is al meer dan twintig jaar lang één van de meest succesvolle tournees aan de Belgische kust. Niet alleen door de massale belangstelling, maar ook door het spektakel dat twee maal per dag telkens gedurende de meer dan twee uur durende show, duizenden kustbezoekers boeit.

Het is een gevarieerd showprogramma, gepresenteerd door een populair mediafiguur en elke show wordt voorafgegaan door een halfuur durend voorprogramma, dat specifiek bedoeld is om een breed publiek aan te trekken en om de jonge aanwezigen te laten deelnemen aan een tweetal animaties, waarmee de kleinsten een leuke attentie kunnen winnen.

Dagelijks zijn er twee shows van 'Zomeraperitief 2009' telkens van 10.30 tot 12.30 en van 19.30 tot 21.30 en een pleiade aan artiesten zullen hun opwachting maken met daarbij een aantal namen die Songfestivalliefhebbers vertrouwd in de oren zullen klinken.

Sinds een aantal weken zetten wij, telkens op zaterdag, alle shows voor de komende week op een rijtje en zo krijg je meteen een overzicht van wie waar en wanneer van de partij zal zijn.

- zondag 02 augustus :

* Blankenberge - King Beach Village (Zeedijk Casino) (10.30 - 12.30) : Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Dimitri Vantomme (Sodapop, Eurosong 2004) en Miss Behave. De presentatie is in handen van Véronique De Kock en het voorprogramma wordt verzorgd door Dimitri Vantomme (Sodapop, Eurosong 2004) en Tonya (Eurosong for Kids 2003).

* Wenduine - Rotonde (19.30 - 21.30) : Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Lester (van Lester & Abdou) en Miss Behave. De presentatie is in handen van Véronique De Kock en het voorprogramma wordt verzorgd door Lester en Tonya (Eurosong for Kids 2003).

- woensdag 05 augustus :


* Blankenberge - King Beach Village (Zeedijk Casino) (10.30 - 12.30) : Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008'), Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Dimitri Vantomme (Sodapop, Eurosong 2004) en Miss Behave. De presentatie is in handen van Véronique De Kock en het voorprogramma wordt verzorgd door Dimitri Vantomme (Sodapop, Eurosong 2004) en Marjolein.

* Bredene - Staf Versluyscentrum (Kapelstraat 78) (19.30 - 21.30) : Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008'), Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987), Lester (van Lester & Abdou) en Miss Behalve. De presentatie is in handen van Véronique De Kock en het voorprogramma wordt verzorgd door Lester en Marjolein.

Voor meer informatie verwijzen we je nu al graag naar de website van het
Zomeraperitief. (bron : Nationale Loterij, Zomeraperitief)

01-08-2009 om 00:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiev 2009 : deadline Macedonische selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival loopt vandaag af.

 De Macedonische nationale omroep (MKRTV) heeft midden vorige maand laten weten dat het op zoek was naar kandidaten voor de nationale selectie voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival.
 
De deadline voor het insturen van nummers loopt vandaagzaterdag 01 augustus, af en uit alle inzendingen zal een professionele jury er twaalf kiezen die mogen gaan strijden om het Macedonische ticket richting Kiev. Zoals we eerder reeds berichtten gaat die finale door op zaterdag 26 september eerstkomende vanaf 20.15 en ze zal rechtstreeks via het eerste net van de nationale omroep worden uitgezonden. Ook via de satelliet zal die finale kunnen bekeken worden. De lottrekking om de volgorde van optreden te bepalen vindt plaats op vrijdag 04 september tijdens het programma 'Dvzon'. (bron : ESC Kazachstan)

01-08-2009 om 00:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Alex Nyborg Madsen.

Alex Nyborg Madsen Alex Nyborg Madsen (01 augustus 1960) is een Deense artiest en presentator. Hij maakt deel uit van de groepen The Savage Affair en Led Zeppelin Jam (als voorbeeld naar de echte groep Led Zeppelin). Hij werkt ook als presentator bij P3 (de derde zender van de Deense nationale omroep). In 1997 is er een rol weggelegd in de Deense film 'Hannibal & Jerry". In 1999 is hij jurylid tijdens 'Dansk Melodi Grand Prix', de Deense nationale finale voor het Eurovisie Songfestival. Een jaar later (2000) is hij te bewonderen in de film 'Italiensk for begyndere". Verder is hij regelmatig als artiest te gast in tal van Deense programma's.

01-08-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!