Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

01-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Alex Nyborg Madsen.

Alex Nyborg Madsen Alex Nyborg Madsen (01 augustus 1960) is een Deense artiest en presentator. Hij maakt deel uit van de groepen The Savage Affair en Led Zeppelin Jam (als voorbeeld naar de echte groep Led Zeppelin). Hij werkt ook als presentator bij P3 (de derde zender van de Deense nationale omroep). In 1997 is er een rol weggelegd in de Deense film 'Hannibal & Jerry". In 1999 is hij jurylid tijdens 'Dansk Melodi Grand Prix', de Deense nationale finale voor het Eurovisie Songfestival. Een jaar later (2000) is hij te bewonderen in de film 'Italiensk for begyndere". Verder is hij regelmatig als artiest te gast in tal van Deense programma's.

01-08-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


31-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 We sluiten deze laatste (vrij)dag van de maand juli af met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Het Witte Paard brengt elke zomer een dynamisch en gevarieerd spektakel in een authentieke variété-show aan de Belgische kust. Deze avondvullende revue is een cocktail van humoristische sketches, muzikale acts en adembenemende showbizz. Onder begeleiding van het professioneel orkest en het eigen Witte Paard  showballet geniet je van entertainment van de bovenste plank !

Twee jaar geleden stal Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008) reeds de show in dé revuetempel van Blankenberge. Tijdens de zomer staat ze er voor de tweede maal terug. De Miss België van 1998 zal opnieuw deel uitmaken van de cast van 'Revueshow 2009'. Tijdens de maanden juli en augustus zal men er terug kunnen genieten van een avondvullende show vol live muziek, special acts, prachtige ballads en heel veel humor. Het Witte Paard is dan ook niet zomaar een revuezaal. Sinds 1936 worden er jaarlijks grote revueshows gebracht en is hiermee de referentie aan de kust.

Dit jaar zal Jan Van Dycke, in tegenstelling met de vier vorige jaren, niet meer instaan voor de regie en het concept. Toch zal een deel van de cast van vorige edities terug aanwezig zijn. Jeroen Maes (momenteel Patrick Holemans in 'Familie'), Ivann Vermeer ('X Factor 2005', Eurosong 1999-2002), Wanda Joosten (Tante Sidonia in de musical 'Suske en Wiske, De Circusbaron') en dus ook Tanja Dexters (helemaal als zichzelf) zijn er terug bij. Een douche- en paaldansact zoals twee jaar terug zal ze niet geven maar een 'sprankelende' act wordt het zeker en vast.

Maar ook enkele 'nieuwe' mensen vervoegen hen : Myriam Bronzwaar (bekend als Julia in 'Thuis', Mevrouw Theresa Pruim uit 'Big & Betsy', Lena Schoofs van 'Droge voeding, kassa 4' of kuisvrouw Frie bij 'Spoed') en musicaltalent Dimitri Verhoeven ('Daens') vervoegen deze zomer de cast. Zij zullen zeker en vast mee zorgen voor het humoristische en muzikale luik van de revue.

Voor de speciale circusacts worden twee wereldbefaamde teams opgetrommeld : Duo Flash en de Pellegrini Brothers. Het Oekraiense duo brengt een acrobatisch humoristische act. De Pellegrini Brothers komen voor de tweede keer naar Blankenberge. Eind 2008 waren ze nog te zien op de Vlaamse televisie tijdens het jaarlijkse 'Circus van Monte Carlo'. Daar kregen ze een Golden Clown Award uit handen van Prins Albert van Monaco. Niet te missen dus ! Het orkest staat onder leiding van Patrick Desmedt. De choreografie wordt opnieuw verzorgd door Bart Rogier.

De revue kunt u dagelijks bijwonen (behalve op dinsdag) in Het Witte Paard in Blankenberge (Visserstraat 53) en dit nog tot en met maandag 07 september. Op zondag zijn er tevens middagvoorstellingen.

Reserveer je plaatsen alvast 
hier
 of telefonisch op het nummer 050/41.11.00. Voor meer info omtrent deze zomerrevue kan je zoals steeds terecht op de website van 'Het Witte Paard' of via mail : info@witte-paard.be.

 Op vrijdag 04 september eerstkomende vindt in het Koning Boudewijnstadion in Brussel de drieëndertigste editie plaats van de 'Belgacom Memorial Van Damme'.

Een concert van niemand minder dan Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) wordt de slotattractie van deze editie. Vorig jaar nog zorgden Koen en Kris Wauters voor een ontroerende hulde aan de afscheidnemende Kim Gevaert.

Deze keer zal Clouseau een echt mini-concert brengen, begeleid door de zevenkoppige band waarmee ze deze zomer op tournee trekken door ons land. Inmiddels zijn 
al meer dan 20.000 kaarten de deur uit voor de 'Belgacom Memorial Van Damme'. Tickets kunnen nog steeds worden aangekocht en dat kan via deze link.

 Na het succes van de vorige theatershow 'Hit Hit Hoera' gooit Voice Male (Eurosong 1999, NSF 2004) het deze keer over een heel andere boeg. De film ! Bij elke leuke film hoort immers een leuk liedje, en elk leuk liedje kan wel door de a capella molen gehaald worden. Bill Medley en Jennifer Warnes op een bedje van toemtoem en pampam, "The eye of the tiger" in een shoebiedoewaatje of een James Bond tune met zes stemmen. Wie kan daaraan weerstaan ?

Voice Male neemt U dit najaar een avondlang mee op een reis langs de mooiste filmdeunen en brengt beslist een aantal herinneringen naar boven. Bovendien gaan ze zelf ook te bewonderen zijn op het grote scherm, in een aantal begeleidende filmpjes.

Een unieke beleving die u weer een heel andere kijk op film biedt ! De filmconcerten zullen binnenkort plaatsvinden in Metropolis Antwerpen, Kinepolis Leuven, Kinepolis Hasselt, Kinepolis Gent, Kinepolis Kortrijk en Kinepolis Brussel. De première gaat door op donderdag 01 oktober in Metropolis Antwerpen en die avond zal ook de nieuwe cd "Voice Male at the movies" worden voorgesteld.

* data en plaatsen :

donderdag 01 oktober : Metropolis Antwerpen (aanvang : 20.30).
vrijdag 02 oktober : Metropolis Antwerpen (aanvang : 20.30)(EXTRA VOORSTELLING).
donderdag 08 oktober : Kinepolis Leuven (aanvang : 20.30).
donderdag 15 oktober : Kinepolis Hasselt (aanvang : 20.30).
donderdag 22 oktober : Kinepolis Gent (aanvang : 20.30).
zondag 25 oktober : Kinepolis Kortrijk (aanvang : 15.00).
donderdag 29 oktober : Kinepolis Brussel (aanvang : 20.30).

 De kaartenverkoop ging op maandag 01 juni jongstleden van start via de 'Events'-pagina van Kinepolis (klik hier). Meer informatie krijg je op de website van Kinepolis of op de website van de groep.

31-07-2009 om 23:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Wit-Rusland gaat op zoek naar Songfestivalinzending.

 Na afloop van de jongste editie van het Eurovisie Songfestival liet de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko verstaan dat hij het beu was dat zijn land elk jaar "rommel" stuurt naar het Eurovisie Songfestival. "Ik heb het volledig gehad met de gebakken lucht, met het gebrul", aldus het staatshoofd, in een reactie op de makke prestatie van Petr Elfimov in de eerste halve finale van de 54e editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

De president liet toen ook verstaan om voor de volgende editie een volledig nieuw team op poten te zetten om zo meer succes te kunnen boeken. Gisteren raakte bekend dat ONT volgend jaar zal instaan voor de nationale selectie. Daarmee zou die selectie voor de eerste maal sinds 2004 niet worden georganiseerd door BTRC.

ONT is intussen op zoek naar nummers voor die nationale selectie en in het reglement lezen we dat de compositie moet geschreven worden voor een damesgroep (bestaande uit zes personen) of voor een mannelijke solist. Het nummer mag geschreven zijn in het Wit-Russisch, Russisch of het Engels. De componist van de winnende inzending strijkt een bedrag op van 50.000 dollar en inzendingen worden ingewacht tot en met donderdag 01 oktober eerstkomende.

Tot daar zijn er geen problemen maar die kunnen er wel komen indien ONT ook de internationale finale wil gaan uitzenden. De zender is op dit ogenblik namelijk geen lid van de EBU en dat is alvast één van de voorwaarden om deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival. De omroep heeft wel een aanvraag ingediend om lid te worden van de organisatie. Volgens ESC Kazachstan heeft men bij BTRC geen weet dat ONT de nationale selectie zal gaan organiseren en zegt men dat er eigenlijk nog geen definitieve beslissing is genomen over welke zender hiervoor uiteindelijk zal instaan. 

 Wit-Rusland nam in 2004 voor de eerste keer deel aan het Songfestival en wist nog maar een keer de finale te halen. In 2007 eindigde Koldun met "Work your magic" op een zesde plaats in de finale. Petr Elfimov strandde op dinsdag 12 mei met "Eyes that never lies" op een dertiende plaats in de eerste halve finale. (bron : ONT, ESC Kazachstan  ; foto Petr Elfimov : Indrek Galetin, EBU)

31-07-2009 om 22:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : EBU maakt alsnog resultaten televoting/vakjury Eurovisie Songfestival 2009 bekend.

 De EBU heeft woord gehouden en heeft vanmiddag om 14.00 de gesplitste resultaten bekendgemaakt (vakjury en televoting) van de finale van het afgelopen Eurovisie Songfestival, dat midden mei werd gehouden in de Russische hoofdstad Moskou.

Hoewel het festival reeds meer dan twee maanden achter ons ligt, loont het toch eventjes de moeite om deze resultaten wat van naderbij te bekijken. Zoals bekend voerde de EBU dit jaar de gemengde stemming in waarbij 50% van de punten werd gegeven door de vakjury en waarbij de resterende 50% in handen was van de kijkers thuis, die door televoting hun keuze kenbaar maakten. De overkoepelende organisatie kwam hiermee tegemoet aan de vraag om diaspora- en burenstemmen tegen te gaan.

Zowel bij de televoters als bij de vakjury eindigde de Noor Alexander Rybak op de eerste plaats maar zou de uitslag enkel bepaald worden door televoting dan strandde Azerbeidzjan op een tweede en de voor Turkije uitkomende Hadise op een derde plaats. De nummer twee van het afgelopen festival, de IJslandse Yohanna, zou bij de televoting pas vierde zijn geëindigd, gevolgd door de Griek Sakis Rouvas op een vijfde plaats.

De Franse zangeres Patricia Kaas, uiteindelijk achtste, zou bij de televoters pas zeventiende zijn geëindigd en de Zweedse Malena Ernman vijftiende. Hekkensluiter zou Israël zijn geworden en ook het Verenigd Koninkrijk, met Jade, zou heelwat lager zijn gestrand, een tiende plaats in plaats van een vierde.

Maar ook bij de uitslag van de vakjury's zijn er een paar verrassingen te noteren. Hadise zou daar pas zevende eindigen voor de inzending van Azerbeidzjan. Bij de vakjury bezetten Noorwegen, IJsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Estland de eerste vijf plaatsen. Denemarken, nu dertiende, eindigde bij de vakjury zesde en ook de Israëlische inzending, nu zestiende, kon bij de vakjury's op heel wat bijval rekenen, Noa en Mira Awad bezetten er de negende plaats.

Wij zetten alles hieronder nog eens netjes op een rijtje :

LAND

Uitslag

Vakjury

Televoting

Noorwegen

01

01

01

IJsland

02

02

04

Azerbeidzjan

03

08

02

Turkije

04

07

03

Verenigd Koninrkijk

05

03

10

Estland

06

05

06

Griekenland

07

11

05

Frankrijk

08

04

17

Bosnië-Herzegovina

09

12

07

Armenië

10

15

09

Rusland

11

17

08

Oekraïne

12

16

12

Denemarken

13

06

19

Moldavië

14

10

13

Portugal

15

18

18

Israël

16

09

25

Albanië

17

23

11

Kroatië

18

19

16

Roemenië

19

21

14

Duitsland

20

14

23

Zweden

21

22

15

Malta

22

13

24

Litouwen

23

20

20

Spanje

24

25

21

Finland

25

24

22


Tot slot geven we ook nog de Belgische punten mee (totaal en opgedeeld in vakjury en televoting) en daar blijkt dat de Belgische kijkers een heel andere smaak hadden dan de vakjury.

* de punten van de Belgische jury (tussen haakjes : punten vakjury en televoting) :

01. Turkije : 12 punten (5+12).
02. Noorwegen : 10 punten (7+7).
03. Israël : 08 punten (12+0).
04. Armenië : 07 punten (0+10).
05. Portugal : 06 punten (10+0).
06. Griekenland : 05 punten (0+8).
07. Moldavië : 04 punten (8+0).
08. Azerbeidzjan : 03 punten (1+6).
09. Duitsland : 02 punten (6+0).
10. Frankrijk : 01 punt (0+5).

- Litouwen : 04 punten (vakjury).
- Rusland : 03 punten (vakjury).
- Estland : 02 punten (vakjury).

- Malta : 04 punten (televoting).
- Verenigd Koninkrijk : 03 punten (televoting).
- IJsland : 02 punten (televoting).
- Albanië : 01 punt (televoting).

Een volledig overzicht van alle punten krijg je hier, alsook de gedetailleerde punten van de vakjury's (hier) en de televoters (hier) van de deelnemende landen. (bron : EBU)

31-07-2009 om 17:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : ultratop week 31 - 01 augustus 2009.

Ultratop De eind vorige maand overleden Yasmine staat met de registratie van haar "Licht ontvlambaar"-tournee op een tiende plaats in het overzicht van de best verkochte dvd's van de afgelopen week.

Milk Inc. moet deze week de eerste plaats opnieuw afstaan aan Pitbull maar met hun jongste single "Blackout" stonden ze toch twee weken op dat hoogste schavotje. Daarmee hadden ze hun derde nummer één-hit te pakken in Vlaanderen na "Walk on water" (2000) en "Whisper" (2004). In Wallonië doen ze het voorlopig ietwat rustiger aan en daar stijgen Regi en Linda van een achttiende naar een zeventiende plaats in de tipparade. De Zweedse zangeres Agnes boekt in Vlaanderen met "Release me" acht plaatsen verlies en daarmee klokt ze af op een tweeëndertigste plaats. In Wallonië daalt ze van elf naar veertien.

Songfestivalwinnaar Alexander Rybak is in Vlaanderen met "Fairytale" opnieuw de hitparade binnengekomen, en dit op een zesenveertigste plaats. De Molse Hadise die voor Turkije een vierde plaats wist te behalen met "Düm tek tek" boekt vijf plaatsen verlies en klokt nu af op een vijfenveertigste plaats, één plaatsje hoger dan Rybak. Haar opvolger, "Fast life", stijgt in de tipparade van een tiende naar een zevende plaats.

De meiden van Jameerah boeken deze week maar liefst eenentwintig plaatsen winst en staan nu op een vijfentwintigste plaats. Christoff boekt met "Miljonair" daarentegen acht plaatsen verlies maar zijn jongste album, "1001 nachten", intussen al goed voor goud, stiijgt van de vierde naar de tweede plaats.

In Vlaanderen was het jongste album van Lara Fabian na twee weken notering reeds verdwenen maar in Wallonië staat ze met "Toutes les femmes en moi" deze week op een achttiende plaats. "Dans les yeux d'Aurore" van Scala & Kolacny Brothers komt er het overzicht opnieuw binnen en dat op een meer dan behoorlijke vijftigste plaats.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :



03. (01) "Blackout" - Milk Inc. (4 weken)(met Regi Penxten, componist "My music", Eurosong 2008).
15. (11) "Zumba yade" - Kathleen (K3, Eurosong 1999) & Soweto Gospel Choir (7 weken).
16. (15) "Love me" - Daniel Bovie & Roy Rox feat. Nelson (Eurosong 2008)(12 weken).
25. (46) "All eyes on me" - Jameerah (3 weken)(met o.m. Tanja Dexters, Eurosong 2002-2008 en Elisa, Eurosong 2008).
32. (24) "Release me" - Agnes (17 weken)(MF 2009).
45. (40) "Düm tek tek" - Hadise (17 weken)(ESF 2009).
46. (RE) "Fairytale" - Alexander Rybak (10 weken)(ESF 2009).
49. (41) "Miljonair" - Christoff (7 weken)(Eurosong 1993-2002).

Ultratip 30 singles :

07. (10) "Fast life" - Hadise (4 weken)(ESF 2009).
23. (29) "Treat me like a lady" - Katerine (2 weken)(Eurosong 2002-2006).

Ultratop 100 albums :



002. (004) "1001 nachten" - Christoff (3 weken)(Eurosong 1993-2002).
018. (033) "Fairytales" - Alexander Rybak (9 weken)(ESF 2009).
028. (031) "Zingt Ann Christy - Een beetje anNders" - Free Souffriau (17 weken).
044. (035) "Wisegirl" - Natalia (14 weken)(Eurosong 2004).
045. (028) "Morgen zal het anders zijn" - Mama's Jasje (9 weken)(Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002).

Ultratop 10 DVD :

10. (06) "Licht ontvlambaar - Live" - Yasmine (6 weken)(voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006).

Verdwenen : "Zingt Ann Christy - Een beetje anNders" - Free Souffriau (11 weken).

WALLONIE

Ultratop 40 singles :



14. (11) "Release me" - Agnes (12 weken)(MF 2009).
28. (35) "Bruxelles-Toulouse" - Léopold Nord & Mader (2 weken).

Ultratip 30 singles :

17. (18) "Blackout" - Milk Inc. (3 weken)(met Regi Penxten, componist "My music", Eurosong 2008).

Ultratop 100 albums :



007. (010) "Seul... ou presque" - Patrick Bruel (7 weken)(componist Franse inzending ESF 2002).
018. (016) "Toutes les femmes en moi" - Lara Fabian (10 weken)(ESF 1988).
050. (RE) "Dans les yeux d'Aurore" - Scala & Kolacny Brothers (30 weken)(met Stijn Kolacny, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007-2008').
054. (065) "Les choses de la vie" - Patrick Fiori (35 weken)(ESF 1993).
089. (058) "Les Enfoirés font leur cinéma" - Les Enfoirés 2009 (21 weken).

Ultratop 10 DVD :

04. (04) "Live à Québec" - Céline Dion (10 weken)(ESF 1988). 
07. (06) "Les Enfoirés font leur cinéma" - Les Enfoirés 2009 (21 weken).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop)

31-07-2009 om 14:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : Zweden - 31 juli 2009 : Ola Svensson opnieuw op een zucht van de eerste plaats.

 Robert Wells kwam twee weken geleden vanuit het niets binnen op een eerste plaats met zijn jongste single "Handful of keys" maar boekte vorige week meteen vijf plaatsen verlies. Deze week, in de derde week notering, krijgt hij een ferme klap en daalt maar liefst eenendertig plaatsen. In de vijfde week notering blijft Ola met "Sky's the limit" op de tweede plaats staan. Alexander Rybak, de winnaar van de jongste editie van het Eurovisie Songfestival, daalt met "Fairytale" in de vijftiende week notering van de negende naar de tiende plaats. Het album "Fairytales" stijgt opnieuw een aantal plaatsen en staat nu op een dertiende stek. De nummer twee, de IJslandse Yohanna, boekt met "Is it true ?" vier plaatsen verlies en haar debuutalbum "Butterflies and Elvis", dat opnieuw werd uitgebracht, komt het overzicht binnen op een vijfendertigste plaats. AySel en Arash zijn met "Always" na elf weken verdwenen.

Malena Ernman verdween eerder deze maand na iets meer dan vier maanden met "La voix" uit het overzicht maar dat compenseerde ze dan anderzijds door met haar album "La voix du Nord" meteen de eerste plaats te bezetten, iets wat haar met haar Songfestivalinzending niet lukte. Deze week staat ze voor de derde week op rij op die tweede stek en het album is intussen al goed voor goud. Molly Sandén komt met haar debuutalbum na een paar weekjes afwezigheid terug binnen en bezet meteen een zestiende plaats.

SINGLES TOP 60 :

02. (02) "Sky's the limit" - Ola (5 weken)(MF 2008).
08. (32) "Vill ha dej, igen" - Style (12 weken)(MF 1986-1987-2003).
10. (09) "Fairytale" - Alexander Rybak (15 weken)(ESF 2009).
17. (13) "Is it true ?" - Yohanna (11 weken)(ESF 2009).
18. (NW) "This is disco" - Magnus Carlsson (MF 2000-2001-2002-2003-2005-2006-2007).
25. (25) "Back to the 80's" - Aqua (4 weken)(intervalact ESF 2001).
29. (NW) "Keep on dreaming" - H.E.A.T. (MF 2009).
32. (31) "Hold on" - Måns Zelmerlöw (8 weken)(MF 2007-2009).
36. (RE) "1000 miles" - H.E.A.T. (15 weken)(MF 2009).
37. (06) "Handful of keys" - Robert Wells (3 weken)(MF 1987-2003, Eirodziesma 2007).

Verdwenen : "Always" - AySel & Arash (11 weken)(ESF 2009).

ALBUMS TOP 60 :



02. (02) - "La voix du Nord" - Malena Ernman (4 weken)(ESF 2009).
04. (05) "500 dagar om året" - Tomas Ledin (7 weken)(MF 1972-1977-1978-1979, ESF 1980).
09. (14) "Så gör jag det igen"- Caroline af Ugglas (19 weken)(MF 2007-2009).
13. (16) "Fairytales" - Alexander Rybak (8 weken)(ESF 2009).
16. (RE) "Samma himmel" - Molly Sandén (3 weken)(JESF 2006, MF 2009).
21. (17) "Smurfparty 2" - Smurfarna (6 weken).
26. (36) "Vill ha dej, igen" - Style (7 weken)(MF 1986-1987-2003).
28. (33) "Story of a heart" - Benny Andersson Band (5 weken)(MF 1973, ESF 1974).
35. (NW) "Butterflies and Elvis" - Yohanna (ESF 2009).
37. (39) "Helt nära dig - samlade album" - Ted Gärdestad (4 weken)(ESF 1979, MF 1973-1975-1980).
38. (42) "Allsång på Skansen" - Anders Lundin (4 weken)(presentator MF 1999, presentator ESF 2000).
41. (59) "MZW" - Måns Zelmerlöw (13 weken)(MF 2007-2009).
43. (54) "Grotescos tingeling" - Tingeling/Kapten Krok (10 weken).
44. (55) "Spellemann" - Elisabeth Andreassen (7 weken)(ESF 1982-1985-1994-1996, MGP 1994-1998-2003, presentatrice MGP 1992, MF 1981-1984-1990-2002, presentatrice MF 2000).
49. (56) "A state of mind - Deluxe" - E.M.D. (39 weken)(MF 2009).

Verdwenen : "My life - the greatest hits" - Julio Iglesias (8 weken)(ESF 1970) en "Clash of the elements" - The Poodles (9 weken)(MF 2006).

DVD TOP 20 :

11. (11) "Eurovision Song Contest Moscow 2009" - Blandade Artister (7 weken). 

Verdwenen : "Melodifestivalen 2009" - Blandade Artister (15 weken).



(bron : Sverigetopplistan, Swedish charts)

31-07-2009 om 14:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : gouden plaat voor Natalia op 'Suikerrock' !

 Natalia (Eurosong 2004) is deze zomer op tournee doorheen Vlaanderen om haar nieuwste cd "Wise girl" live voor te stellen. De concerten kunnen telkens rekenen op een grote publieksopkomst en veel lovende kritieken. Overmorgen, zondag 02 augustus, speelt Natalia op Suikerrock in Tienen.

Een passage die niet ongemerkt zal voorbijgaan, niet in het minst omdat Walter Kestens, de organisator van het festival in Tienen, een gouden award zal uitreiken aan Natalia voor de verkoop van meer dan 15.000 exemplaren van het album "Wise girl" in België.

De uitreiking van de gouden award valt samen met de release van haar nieuwste single "Feeling" die vanaf vandaag, vrijdag 31 juli, in de winkels ligt.

 Met "Feeling" laat Natalia duidelijk blijken dat ze zin heeft in een zomers feestje want het nummer swingt als de beesten met een onweerstaanbare groove, een supercatchy refrein dat je in de kortste keren meezingt en een Natalia die op haar best is in dit sterk stukje powerpop van Vlaamse bodem. "Feeling" is de derde single uit haar nieuwe album "Wise girl" dat eind april uitkwam. (bron : nieuwsbrief Suikerrock)

31-07-2009 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Marius Nedelcu.

 Marius Nedelcu (31 juli 1976) is geboren in Roemenië. In 1999 wordt het duo Akcent opgericht maar in 2001 wordt het uitgebreid tot een kwartet. Vanaf dan maakt Marius ook deel uit van de groep. De eerste single die wordt uitgebracht heet "Ti-am promis", een jaar later volgt het tweede album "In culori". Het is wel het eerste album in de nieuwe bezetting. Nadien volgt er elk jaar een nieuw album. In 2005 brengen ze een ode aan zangeres Kylie Minogue en belanden ze in diverse Europese hitparades. "Kylie" zorgt meteen voor een Europese doorbraak. In 2006 neemt de groep deel aan de Roemeense selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Jokero" eindigen ze op een tweede plaats. Het nummer staat een aantal maanden in de Roemeense hitparade en ze schoppen het er tot de eerste plaats. Nadien volgen onder meer Zweden en ook Nederland alwaar de single een aantal weken in de hitparade verblijft. Ook in ons land wordt de single uitgebracht maar kan het geen hoge ogen gooien. In april van vorig jaar verliet Marius de groep. Meer over Akcent kan je lezen op hun website.

OOK JARIG VANDAAG : 

* Ira Losco (1981), deelneemster Eurovisie Songfestival in 2002 met "7th wonder" alwaar ze een tweede plaats behaalde. Nam eerder in eigen land deel aan de nationale finale van 2000 (een zesde en zevende plaats) en 2001 (een tweede, vierde, negende en elfde plaats) (Malta).

31-07-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


30-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : vijfde deel van 'Sara'-dagboek midden augustus in de winkelrekken.

 Er lijkt maar geen einde te komen aan de dagboeken van 'Sara', de populaire vtm-telenovelle die tussen september 2007 en juni 2008 werd uitgezonden. Volgende maand verschijnt immers het vijfde deel 'Het grote geluk ?'.

Van de vier eerste dagboeken werden ondertussen al meer dan 200.000 exemplaren verkocht en vanaf donderdag 20 augustus ligt dus deel vijf in de winkelrekken. Daarin helpt Sara haar vriend Arne bij zijn revalidatie na een zwaar verkeersongeval en bevalt ze van een kindje.

Sara's zwangerschap loopt op haar laatste maanden. Normaal zou ze zich megagelukkig moeten voelen. Toch heeft ze vele zorgen. Het gaat niet goed met Arne. Zijn revalidatieproces verloopt moeizaam en hij raakt in een depressie. Om hem te helpen, laat Sara hem bij haar en Simon inwonen. Maar die ingreep veroorzaakt enkel stress, spanningen en een grote bedreiging voor Sara's huwelijk. Ondertussen is Jean-Luc, de vroegere vriend van Britt, met een concurrerend modebedrijf gestart. Hij kaapt alle goede krachten bij Présence weg. Zelfs Helena twijfelt eraan om te blijven.

Daarmee is het hele 'Sara'-verhaal, waarvoor Natalia (Eurosong 2004) de titeltrack voor haar rekening nam, echter nog niet helemaal uitverteld want de uitgeverij The House of Books plant hierna nog een kerstspecial en twee nieuwe delen in 2010.
(bron : TV Familie)

30-07-2009 om 23:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiev 2009 : morgen loopt in Cyprus de deadline af.

 Eerder deze maand berichtten we reeds dat de Cypriotische kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival op zaterdag 03 oktober eerstkomende zal worden gekozen. Sinds dinsdag 26 mei jongstleden kunnen geïnteresseerden hun kandidatuur indienen bij de Cypriotische nationale omroep CyBC en morgen, vrijdag 31 juli, verloopt op het eiland de deadline.

De eerste selectieronde van de nationale selectie vindt op zaterdag 05 september plaats en de nationale finale zal een maand later dus plaatsvinden. Tijdens die finale ligt het lot van de kandidaten in handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis die door middel van televoting (50%) hun keuze kenbaar maken.

 Het eiland neemt dit jaar voor de zesde maal deel aan het jaarlijkse liedjesfestival. Het beste resultaat, een achtste plaats, werd in 2004 behaald door Marios Tofis en in 2006 door Louis Panagiotou & Christina Christofi. Vorig jaar strandden 
Elena Mannouri & Charis Sawa in eigen land op een tiende plaats. (bron : CyBC)

30-07-2009 om 23:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'KRO BlootGewoon' : vanaf vanavond op Nederland 1.

 Vorig najaar was er in eigen land 'De naaktkalender', het programma waarin Eén Vlaanderen uitdaagde om uit de kleren te gaan. Saartje Vandendriessche (omroepster, 'Vlaanderen Vakantieland'-presentatrice en coach 'Junior Eurosong 2008') en Ben Roelants (presentator 'Junior Eurosong 2007-2008') hielpen de schroom te overwinnen en waren zelfs solidair met de naakten.

Gedurende vijf weken gingen tien heel uiteenlopende groepen mensen uit de kleren om heel uiteenlopende redenen. Sommigen namen deel voor de uitdaging, anderen hoopten te winnen om met een deel van de opbrengst grootse plannen te verwezenlijken.

In Nederland brengt de 
KRO vanaf vanavond het nieuwe programma 'KRO BlootGewoon', naakt met een missie, gepresenteerd door Anita Witzier. Niet iedereen verwacht dit bij de KRO te zien. Toch start die omroep met 'KRO BlootGewoon'. "Deze mensen poseren naakt voor een goed doel", licht presentatrice Anita Witzier toe. "Zij voelen zich verbonden met deze organisaties en durven daar op een ludieke manier aandacht voor te vragen. Naakt met een missie dus."

De bijzondere foto's leiden tot een naaktkalender waarvan de opbrengst naar de goede doelen gaat. "Dat past goed bij de KRO. Wij maken programma's onder de paraplu 'goed leven' en 'zorg voor elkaar'. Dat het format prikkelt en stof doet opwaaien vind ik leuk. Als je op een gewone manier aandacht voor goede doelen vraagt, is de attentiewaarde toch een stuk lager. Bovendien wil ik graag amusementsprogramma’s maken, maar wel amusement met inhoud. Daar is 'KRO BlootGewoon' hét voorbeeld van."

Hoewel er wel het nodige lef voor nodig is om naakt voor de camera te verschijnen, stroomden de aanmeldingen binnen. "Heel veel mensen hebben zich opgegeven. Dat verbaasde me wel, omdat je toch je schroom opzij moet zetten om zoiets te doen. En naakt poseren met een groep collega's is écht nog veel moeilijker dan met een stel onbekenden. Aan de andere kant zijn er wel heel veel mensen betrokken bij een goed doel, dus wat dat betreft had ik veel aanmeldingen wel verwacht."

'KRO BlootGewoon', vanaf vanavond om 21.30 is er wekelijks een aflevering te zien bij de KRO op Nederland 1. Het gaat net als in Vlaanderen om zes afleveringen en in de eerste aflevering strijden de houthakkers tegen de kapsters. De houthakkers gaan uit de kleren voor de 'Stichting Leergeld', de kapsters voor 'Stichting Doe Een Wens'.

 De houthakkers vormen een hechte groep stoere mannen die zich elk vrij moment bezighouden met hakken, zagen en figuren uit boomstammen houwen met een ronkende kettingzaag. Recht-door-zee kerels met het hart op de goede plek. Zich bewust van het feit dat steeds meer gezinnen in Nederland moeite hebben het hoofd boven water te houden, hebben zij gekozen voor 'Stichting Leergeld'.

 De kapsters werken al jaren samen in dezelfde kapsalon in Heemstede en voelen zich één grote familie. Vanuit de kappersstoel vertellen klanten hen veel persoonlijke dingen. Leuke verhalen, maar ook minder leuke. Zo ook de verhalen over Thymo en Jan, twee kinderen die al op jonge leeftijd zijn overleden aan kanker. Dankzij diverse organisaties hebben zij nog veel leuke dingen kunnen doen in korte tijd. Daarom kozen de kappers voor 'Stichting Doe Een Wens', voor alle kinderen die ziek zijn en hun ouders.

'KRO BlootGewoon', vanaf vanavond om 21.30 bij de KRO op Nederland 1. Meer nieuws en informatie krijg je op de
website van het programma. (bron en foto's : KRO)

30-07-2009 om 05:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : Ken Rocsen en Stefan Everts vanavond te gast bij Marcel in Hasselt.

 Op maandag 08 juni opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van 'Villa Vanthilt', zijn eigenste vakantiehuis. Van daaruit presenteert hij negen weken lang een nieuwe zomertalkshow. In het begin van de zomer vestigde hij zich met zijn 'Villa Vanthilt' vier weken lang op het Sint-Pietersplein in Gent. En na de Ronde van Frankrijk, sinds afgelopen maandag dus, duiken het huis en zijn eigenzinnige bewoner op aan het Kolonel Dusartplein in Hasselt.
 
'Villa Vanthilt' is ruim tweehonderd vierkante meter groot en heeft behalve twee verdiepingen ook een terras en een tuin. Het is een architecturale ode aan The Eames House, dat dit jaar zijn zestigste verjaardag viert.

Geanimeerde gesprekken zijn het handelsmerk van Marcel Vanthilt. Hij ontvangt in totaal meer dan tweehonderd gasten. Nationale en internationale. Gasten met een goed en actueel verhaal.

Marcel krijgt ook elke dag onbekende mensen over de vloer. Iemand die die ochtend in de krant stond, bijvoorbeeld. Als hoofdrolspeler of als toevallige voorbijganger, centraal of onherkenbaar in een hoekje; het maakt niet uit, als hij maar intrigeert.

Wie niet aanwezig kan zijn, kan toch zijn verhaal doen via de webcam. Herman Schueremans op Rock Werchter, Robbie Mc Ewen in het ziekenhuis, misschien zelfs Rudi Vranckx vanuit Congo. Marcel haalt ze via de webcam live in de show.

'Villa Vanthilt' gaat ook zelf op de actualiteit af. Naar de Wetstraat, naar de cd-voorstelling van Laura Lynn of naar de trotse eigenaar van de grootste bloemkool van het land. En elke dag wordt 'Villa Vanthilt' afgesloten met een sterke muzikale act.

Op zondag pakt 'Villa Vanthilt' uit met een speciale aflevering rond een bepaald thema. 'Villa Vanthilt' goes festival, 'Villa Vanthilt' goes humor, 'Villa Vanthilt' goes ramadan, 'Villa Vanthilt' goes Hasselt en ga zo maar door. Alle gasten, muziek en reportages van die afleveringen zijn onlosmakelijk met het thema verbonden.

 'Villa Vanthilt' : drieëntwintigste aflevering VANAVOND :

De Duitse motorcrosser Ken Rocsen is een supertalent van vijftien jaar. In de MX2-klasse geeft hij tien jaar oudere deelnemers het nakijken. Ken start dit weekend in de GP van Limburg en vertelt in Hasselt samen met onze motorcrosslegende Stefan Everts hoe je de beste van de wereld kan worden.

Choreograaf Wim Vandekeybus staat met zijn nieuwe dansproductie 'nieuwZwart' op 'Theater aan Zee' en muziek is er vanavond van Customs, die met hun debuutsingle "Rex" meteen een plaats op Pukkelpop wisten te veroveren.

 'Villa Vanthilt', tot en met zondag 30 augustus telkens van zondag tot en met donderdag rond de klok van 21.45 op Eén. (bron en foto's : Eén)

30-07-2009 om 05:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Wim De Craene.

 Wim De Craene (30 juli 1950) is geboren in Melle, gelegen vlakbij de Oost-Vlaamse hoofdplaats Gent. Hij studeert verpleegkunde en toneel maar maakt deze studies niet af. Daarna komt hij aan de bak als schoorsteenveger en biertapper en op die manier kan hij van zijn verdiende centjes een eerste gitaar kopen. Eind jaren zestig maakt hij deel uit van de Vlaamse folkgroep Ja en het is niemand minder dan Miel Cools die hem ontdekt. In 1968 trekt hij naar Amsterdam om dichtbij zijn grote voorbeeld Ramses Shaffy te kunnen wonen. Omdat Shaffy hem laat optreden noemt hij zijn eigen zoon Ramses (geboren in 1975). Voor wie het nog niet mocht weten, ook Ramses De Craene houdt zich bezig met muziek onder het pseudoniem DJ Looney Tune. In 1975 brengt Wim De Craene het nummer "Tim" uit, wat meteen ook de titelsong wordt van het feuilleton met de gelijknamige titel. Later volgen nog "Rozanne" en het duet met zangeres Della Bosiers (Eurosong 1981) "Mensen van 18". In 1977 schrijft hij de musical 'Help, ik win een miljoen' en elf jaar later (in 1988) zal 'Jan de Lichte' volgen. In de tweede helft van de jaren zeventig is Wim De Craene niet meer zo populair en hij probeert ook nieuwe muziekstijlen, naast de kleinkunst, uit. Maar vele van deze stijlen mislukken. In 1983 neemt hij deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival, in Vlaanderen beter bekend onder de naam 'Eurosong'. Met het door hemzelf geschreven nummer "Kristien" eindigt hij op zaterdag 19 maart op een derde plaats. Na heelwat problemen waaronder ook een echtscheiding heeft hij in 1987 nog eens een hit te pakken met het nummer "Breek uit jezelf". Op 14 september 1990 maakt hij een einde aan zijn leven door het slikken van een overdosis antidepressiva. Met Wim De Craene verdwijnt één van de beste Vlaamse zangers ooit. Zoals het zo vaak gaat met artiesten krijgen ze pas na hun dood de erkenning die ze eigenlijk bij leven al verdienden. Zijn nummers worden nog vaak gedraaid en blijven zoveel jaren na zijn dood nog steeds even mooi. In 2007 schopte Andrea Croonenberghs (voorzitter vakjury 'Eurosong 2002') het met "Rozanne" nog tot in de finale van 'Zo is er maar één' (Eén) alwaar ze op een verdienstelijke derde plaats eindigde.

30-07-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


29-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

 Deze laatste woensdag van de maand juli loopt stilaan op zijn einde maar toch hebben we nog onze rubriek 'Een avondje uit'. Op woensdag staat die trouwens geheel in het teken van Nederland en dit voor onze talrijke Nederlandse bezoekers die we dagelijks mogen verwelkomen. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

 Volgend theaterseizoen komen de producenten van de musicals 'Turks Fruit' en 'Route 66' met 'Dromen… zijn bedrog'. Een nieuwe Nederlandse musicalkomedie vol hits uit vijftig jaar Nederlandse popgeschiedenis.

De musical wordt geschreven door Dick van den Heuvel en Sjoerd Kuyper. De hoofdrollen worden ingevuld door Vera Mann ('Mamma Mia', 'Cats'), Remko Vrijdag ('Vliegende Panters'), Jelka van Houten ('Turks Fruit', 'Verplichte Figuren'), Heddy Lester ('Anatevka')(ESF 1977) en Joël de Tombe ('Idols', 'Hair')(NSF 2004).

Frank Lammers tekent voor de regie. Jan Tekstra neemt de muzikale leiding op zich. 'Dromen... zijn bedrog' gaat op zondag 18 oktober in première in het Oude Luxortheater in Rotterdam en is daarna tot en met april 2010 te zien in de Nederlandse theaters.

'Dromen... zijn bedrog' is e
en musical over een oerechte Nederlandse familie vol krassen, breuken en scheuren, die al jaren op wonderbaarlijke wijze bijeen wordt gehouden. Over wie we roddelen en waar we ons vrolijk over verbazen. Ze maken lawaai en ruzie, er zijn intriges en schandalen. De drie generaties (moeder, zoon, kleinzoon en allerlei aanhang) botsen voortdurend. Maar ze maken ook veel plezier. Ze zingen en maken muziek – Nederlandse popmuziek die van iedereen is.

 Dit najaar gaat de succesvolle musical 'The Full Monty' in première. Hierin zien we onder meer Charly Luske (NSF 2004), Ellen Evers, Bettina Berger, Rogier Komproe ('Five Guys named Mo' en broer van stand-upcomedian Howard Komproe), Han Oldings, Zjon Smaal ('Sound of Music'), Richard Spijkers ('Les Misérables'), Metta Gramberg, Wieke Wiersma en Vincent de Lusenet ('Footloose') aan het werk. Deze laatste is tevens de vriend van Freek Bartels die momenteel schittert in de musical 'Joseph and the amazing technicolour dreamcoat'.

De première gaat door op maandag 16 november in de Stadsschouwburg van Haarlem maar er zijn al try-outs vanaf vrijdag 30 oktober. Tickets kunnen nu reeds worden besteld en dat kan online via de 
website van 'The Full Monty'.

 Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004') is ook in Nederland een graaggeziene gast. Afgelopen voorjaar hebben heelwat Nederlandse fans haar in eigen land aan het werk kunnen zien in verschillende theaters. Volgend voorjaar (tussen begin maart en begin juni 2010) zal ze opnieuw in Nederland te bewonderen zijn in een geheel nieuwe theatertournee, 'Een wereld vol verschillen'. Kaarten voor één van de voorstellingen kunnen aangekocht worden via de website van de Nationale Theaterkassa.

Maar niet alleen met haar reguliere concerten maakt ze furore in Nederland. Al enige jaren maakt Dana Winner óók indruk in kerken en theaters met haar sfeervolle kerstconcerten. In de aanloop naar Kerstmis is het beleven van een kerstconcert van deze Vlaamse schone een "must".

Mooie kerstnummers afgewisseld met eigen repertoire dat volledig in de kerstsfeer past. Door dit alles in een sfeervolle ambiance zal Kerst 2009 voor elke bezoeker een onvergetelijke worden. Kaarten voor 'Een onvergetelijke Kerst met Dana Winner' kunnen ook nu reeds worden aangeschaft en dat kan via deze link.

29-07-2009 om 23:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : zanger/presentator Filip D'haeze legt de boeken neer.

Filip D'haeze Zanger/presentator Filip D'haeze (De Gouden Zeemeermin 1996 - Eurosong 1999) heeft voor de rechtbank van koophandel van Gent zelf de boeken neergelegd. D'haeze regelde zijn optredens, acteerwerk en presentatiewerk in een eenmanszaak.

De vroegere frontman van onder meer En Zo... wil in de toekomst wel verder op een podium blijven staan. "Als artiest zit ik in een moeilijk statuut" zegt hij vandaag in Het Laatste Nieuws. Problemen met de belastingen hebben hem echter doen beslissen om zelf de boeken neer te leggen.

"Ik ben nu aan het bekijken wat de toekomst brengt. Ik ben een podiumbeest en wil natuurlijk verder doen waarmee ik bezig ben. In welke vorm we dat kunnen gieten, wordt nu bekeken" aldus de zanger.

Intussen lezen we op zijn website dat er alvast een nieuwe single zit aan te komen. In 1992 bracht hij, onder de artiestennaam Phil Dean, reeds de single "Theo" op de markt. Zeventien jaar later doet hij dat opnieuw maar dan wel met een nieuwe versie van de orginele "Leo"song. (bron : Het Laatste Nieuws)

29-07-2009 om 22:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Jimmy Frey brengt dit najaar een vijfdelige cd-box op de markt met zijn grootste hits.

 Eerder dit voorjaar mocht Jimmy Frey (Canzonissima 1967, Eurosong 1989) zeventig kaarsjes uitblazen en die mijlpaal viert hij dit najaar nog met een aantal concerten in het Vlaamse land. Op zaterdag 15 augustus eerstkomende is hij ook één van de gasten tijdens de zevende editie van Rimpelrock in Kiewit (Hasselt).

Vanavond maakt hij trouwens in datzelfde Hasselt zijn opwachting bij Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') in diens zomerse praatprogramma 'Villa Vanthilt' alwaar hij ook één zijn grootste hits "Saragossa" ten gehore zal brengen. Dat nummer, naast onder meer "Zo mooi, zo blond en zo alleen", "Als een kus naar tranen smaakt", "Rozen voor Sandra", "Yet I know" en "Samen leven", staat op het verzamelalbum "Goud van hier" dat afgelopen voorjaar werd uitgebracht. Ook "Ik geloof", waarmee hij in 1967 deelnam aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival, vinden we op het album terug.

Maar voor de fans van de charmante zanger is er nog meer goed nieuws te melden want dit najaar verschijnt er een vijfdelige cd-box met daarop maar liefst honderd van zijn beste en tevens bekendste hits. Wie hem tijdens zijn jubileumshow 'Samen' aan het werk wil zien moet maar eens een kijkje gaan nemen in de agenda op zijn 
website alwaar je kan lezen dat hij dit najaar afzakt naar Mechelen, Mol, Bornem, Lier, Turnhout, Aartselaar, Brugge, Aalst, Sint-Niklaas en Overijse. (bron : website Jimmy Frey)

29-07-2009 om 17:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Katerine is al drie jaar bezig met eventuele Griekse deelname Eurovisie Songfestival.

 Naar aanleiding van een artikel in het weekblad Story deze week legde presentator Bart De Raes (MNM) zijn oor deze ochtend te luister bij zangeres Katerine Avgoustakis (Eurosong 2002-2006).

De zangeres is momenteel een superster in Polen en zelfs in Griekenland is ze gewild, zoveel zelfs dat het land haar naar het Eurovisie Songfestival wil sturen. Volgens Katerine heeft haar entourage al drie jaar contact met de mensen in Griekenland, maar hebben ze het nooit gepusht. "We zullen wel zien, we willen het eerst wat meer vorm geven, eerst in Griekenland zelf."

Zoals we eerder reeds berichtten zien de Griekse festivalfans haar deelname aan het jaarlijkse liedjesfestival wel zitten. "Blijkbaar zijn er nu verschillende polls op het internet en de mensen daar willen mij graag hun land zien vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. En blijkbaar is dat ook het geval voor Polen. Dat is echt super leuk om te horen."

Maar ook in ons land zou ze eventueel haar opwachting kunnen maken tijdens de nationale selectie. "Het is nog allemaal een begin. We zullen wel zien en voor hetzelfde geld komt dat er helemaal niet van. Mocht de vraag echt concreet komen, dan zullen we de voor- en de nadelen goed moeten gaan afwegen en dan zullen we eens zien hoe we heel dat verhaal moeten gaan aanpakken natuurlijk," besluit Katerine. Wordt ongetwijfeld vervolgd ! (bron : MNM)

29-07-2009 om 14:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Saartje Vandendriessche sinds vandaag terug op het scherm.

 Iets meer dan twee maanden nadat Saartje Vandendriessche (34)(coach 'Junior Eurosong 2008') moeder werd van een eerste dochtertje, Mille, heeft ze haar werk als omroepster hervat bij de openbare omroep.

Sinds vandaag, woensdag 29 juli, loodst ze een aantal dagen per maand de kijkers opnieuw door de programma's van Eén. Vanaf september neemt ze haar job als presentatrice van 'Vlaanderen vakantieland' opnieuw op. Tot eind augustus wordt dat programma gepresenteerd door Erika Van Tielen.
(: VRT)

29-07-2009 om 13:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Patricia Paay samen met 'toyboy' Waylon ?

 Het Nederlandse weekblad Privé brengt deze week het nieuws dat de zestigjarige Patricia Paay (NSF 1969) samen zou zijn met de veel jongere Willem Bijkerk, oftewel Waylon. Een bron zou tegen het blad hebben gezegd dat de twee op de Veluwe een nacht in een hotel hebben doorgebracht en dat ze de relatie geheim willen houden. Waylon zou voor Patricia een welkome afleiding zijn, nadat man Adam Curry er eerder dit voorjaar plotseling vandoor ging met Micky Hoogendijk.

De 29-jarige
Waylon zat vorig jaar in het tv-programma 'Holland's Got Talent', waar Patricia Paay jureerde. Op de website van Primeurjagers heeft ze intussen de vermeende relatie ontkend. "Ik voel me vereerd, maar nee hier klopt echt helemaal niets van. Zoals bekend ben ik een groot fan van Waylon."

Waylon was in de studio voor een plaatopname. Na afloop vroeg zijn manager of hij nog even langs wilde gaan bij Patricia Paay en Gerard Joling (ESF 1988), die bezig waren met het programma 'Popstars'. Patricia en Waylon gaven elkaar een knuffel bij deze ontmoeting. "Ik ben nogal een knuffeldier, blijkbaar hebben mensen dat verkeerd opgevat", verklaart Patricia Paay. Ook Waylon ontkent een affaire te hebben met de zangeres.

 Vorige week raakte nog bekend dat het album van Waylon, "Wicked ways", eind volgende maand zal worden uitgebracht bij Motown. Het is trouwens voor het eerst in de 50-jarige historie van Motown dat een album van een Nederlandse solo-artiest op dit gerenommeerde label wordt uitgebracht.

In 2005 nam Waylon samen met Rachel Kramer deel aan de Nederlandse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Leven als een beest" eindigde het duo tijdens de tweede voorronde van het 'Nationaal Songfestival' op een vierde plaats.
(bron : De Telegraaf, Novum, Primeurjagers)

29-07-2009 om 13:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : onthult Wendy Van Wanten in 'Zo Gezongen, Zo Gedaan' eindelijk de vader van Clément ?

 Komen we binnenkort te weten wie de vader is van Clément, de tweede zoon van zangeres Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002) ? Zoals ze eerder zelf al liet weten komt er een boek op de markt.

Het weekblad
TV Familie meent te weten dat het in oktober zal verschijnen en dat het een onthullend  boek over haar leven zal worden. Daarin wil ze haar fans precies laten weten hoe ze als klein meisje van een zangcarrière droomde en hoe ze die droom ook wist waar te maken.

Tegelijk zal de zangeres volgens het weekblad ook onthullen hoe ze al die jaren haar privé-geluk trachtte na te streven en hoe ze zelf het onderscheid probeerde te maken tussen de mediafiguur Wendy en haar echte ik, Iris Vandekerckhove. Het boek 'Zo Gezongen, Zo Gedaan', wordt alvast aangekondigd als een openhartig en emotioneel verhaal van een turbulent leven.

Volgend jaar wordt trouwens een jubileumjaar voor de zangeres want dan viert ze haar vijftigste verjaardag en staat ze twintig jaar op de planken. Naast de uitgave van het boek zijn er concerten en een tv-show gepland. (bron : TV Familie
)

29-07-2009 om 12:08 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs