Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

14-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (14-02-2015).

Op deze zaterdag 14 februari hebben we een speciale aflevering van 'Vers van de pers'. Op deze Valentijnsdag brengen we een ode aan de liefde.

Vorig jaar vroeg Radio 2 aan vijf Bekende Vlamingen om een liefdeslied in hun dialect te brengen. Dit leverde vijf verrassende songs op van Maaike Cafmeyer, Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007'), Belle Perez (Eurosong 1999-2006), Born Crain en Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014).

Wegens groot succes, sprak de zender ook dit jaar vijf artiesten aan met de vraag om een song te maken over 'de liefde'. Iets was ze met veel plezier (én liefde) hebben gedaan, ook deze keer in hun eigen dialect.

De nummers werden geschreven door vijf bekende artiesten : Bart Herman (West-Vlaanderen), Els de Schepper (Oost-Vlaanderen), Guy Swinnen (Vlaams-Brabant), Andrea Croonenberghs (Limburg) en Barbara Dex (Antwerpen).

West-Vlaanderen : Bart Herman (Eurosong 1993) - "Den 1ste pieper".

Herinner jij je je eerste "pieper" (kus)? Bart Herman alvast wel. "Een beetje bizar, maar wel bijzonder grappig." Bart schreef er een liedje over. Niet over zijn eerste pieper, maar over een vrouw die hij graag voor de eerste keer zou willen zoenen. Is ze echt of niet? Dat laat hij in het midden.

"De eerste kus met een geliefde vind ik zeer erotisch. Het is iets dat je nog nooit hebt beleefd. Orgastisch eigenlijk". De eerste woorden van zijn song kwamen dan ook meteen vanzelf. En het is een klein, intiem liedje geworden. Heel herkenbaar. Het doet je spontaan glimlachen. Een Valentijnslied met een lichte countrysaus.

Oost-Vlaanderen : Els de Schepper (Eurosong 2006) - "Zot van Oa".

Wie konden we beter vragen om het Valentijnslied voor Radio 2 Oost-Vlaanderen te zingen dan een romantische ziel als Els de Schepper? "Het nummer gaat over een langere liefdesrelatie", vertelt Els. "Iemand zegt tegen z'n partner : 'Zoveel jaren later is er nog altijd vuurwerk tussen ons, en ben ik nog altijd zot van jou'".

De muziek is geschreven door Stefaan Fernande, die in het verleden ook al heel wat nummers schreef voor Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991). Voor de tekst werkten Stefaan Fernande en Els de Schepper samen. De opnames van het Valentijnslied gebeurden niet in een klassieke, koele radiostudio, wel in een idyllisch boerderijtje in Hansbeke, tussen de velden.

Els de Schepper noemt zichzelf "de koningin van de kerstversiering", en ze toverde de opnamestudio om tot een gezellige plek vol lichtjes, pluimpjes, parelkettingen en véél rood. In totaal namen de opnames vier dagen in beslag, want eerst kwamen een drummer, strijkers, een hoornspeler en een gitarist de muziek inspelen. En daarna was het dus de beurt aan Els de Schepper om het liedje in te zingen. Valentijn viert Els liever niet alleen op 14 februari : "Ik probeer de mensen om me heen veel vaker te zeggen dat ik hen graag zie".

Vlaams-Brabant : Guy Swinnen - "Dadich oech gejere zien".

Dadich oech gejere zien dat weet ge wel. Guy Swinnen beschrijft in zijn Valentijnslied een langdurige liefdesrelatie. Een liefde die, naar eigen zeggen, heel diep zit en niet kapot te krijgen is. Ver moest Guy alvast niet zoeken, want hij haalde voldoende inspiratie uit zijn eigen liefdesleven. Enerzijds is het liedje een ode aan zijn huidige vrouw, anderzijds komt ook zijn eerste lief aan bod. Geen typisch liefdeslied, maar een up-temponummer in het Diesters dialect.

Swinnen : "Ik heb geprobeerd om enkele bekende plekjes in Diest in de tekst te verwerken. Het is een liefdesliedje dat een gelukkige langdurige relatie beschrijft met een vleugje nostalgie en jeugdherinneringen. Ik wilde er perse geen ballad van maken, vandaar dat ik gekozen heb voor een pop-rock arrangement. En wie is er beter dan de Guy Swinnen Band om zo'n nummer op te nemen? Ik ben met hen in The Dungeon in Lier gaan opnemen met Filip Goris als technieker en mixer."

Limburg : Andrea Croonenberghs (commentatrice ESF 1998, voorzitter vakjury 'Eurosong 2002') - "Gelèk".

Hoewel Andrea Croonenberghs een geboren en getogen Genkenaar is, spreekt ze het Genker toch niet vloeiend. Niet zo verrassend aangezien Andrea als omroepster de kijker wekelijks in vlekkeloos Vlaams toespreekt. Maar voor het Limburgse Valentijnslied heeft ze zich volledig ondergedompeld in het dialect van haar geboortestreek. Gelukkig kreeg ze wat hulp van De Rollezengers, een mannenkoor dat oude Genkse volksliederen zingt. En het resultaat mag er wezen. "Gelèk", Genker voor "geluk", is een nummer over de eenvoud van gelukkig zijn en hoe liefde soms in de kleine dingen zit.

Antwerpen : Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010) & Petticoat - "Ik zen zoe blij".

Met de Geelse meidengroep Petticoat en producer Tom Van Stiphout vond Barbara Dex goede bondgenoten voor een blij en up-tempo-liedje. Want dat moest het absoluut zijn voor Barbara. Ze is immers nog altijd superblij met haar man Patrick, met wie ze dit jaar 15 jaar getrouwd is.

Wie de nummers wil kopen kan dat via deze link en hier krijg je meer over de vijf liedjes.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

14-02-2015 om 09:48 geschreven door Redactie  


13-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het Beste van X-Factor Worldwide' : werd de droom van Matt Cardle werkelijkheid of niet?

Krachtige en zwoele stemmen, prachtige zangeressen en stoere zangers, schattige kinderen en frisse mannen of vrouwen op leeftijd, … werkelijk alle soorten van kandidaten wagen hun kans in 'X-Factor'. Niet alleen in België, maar in 47 landen over de hele wereld. De leukste, ontroerendste, mooiste en meest bijzondere audities van over de landsgrenzen en seizoenen heen zie je sinds vrijdag 23 januari 2015 om 20.35 zes weken lang bij vtm in 'Het Beste van X-Factor Worldwide'.

In deze internationale zangwedstrijd is er meer nodig dan enkel een steengoede stem of een sexy look. De jury gaat op zoek naar zangtalent met dat ietsje meer : de zogenaamde 'X-Factor'. Alles begint met een goede auditie. En bij 'X-Factor' mag werkelijk iedereen zijn of haar kans wagen. Alleen, als duo, als trio of zelfs met een heel koor, alles kan.

Opvallend bij 'X-Factor' is bovendien de rol van de jury. De kandidaten worden niet alleen beoordeeld, maar ook begeleid door de juryleden in de aanloop naar de liveshows. Alleen daarom al schrijven vele kandidaten zich in, want de juryleden zijn niet de minste. Denk maar aan Britney Spears, Nicole Scherzinger en Katy Perry in Groot-Brittannië, of Ronan Keating (presentator ESF 1997), Natalie Imbruglia en Mel B in Australië. Hét juryfenomeen van 'X-Factor' in zowel Engeland als Amerika is Simon Cowell.

De wieg van het programma stond in Groot-Brittannië, waar de show in 2004 voor het eerst op antenne ging. Het format is er al aan zijn elfde seizoen toe, maar veroverde intussen ook al de rest van de wereld. Zo betekende 'X-Factor' winnen in 2008 de start van een wervelende carrière voor Alexandra Burke en in 2006 was het de internationale doorbraak voor Leona Lewis. In eigen land was het programma ook de springplank naar een muzikale carrière voor Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014) in 2005 en Tom Dice (ESF 2010, lid vakjury 'Junior Eurosong 2011', lid Belgische vakjury ESF 2012) in 2008, maar hét grootste succesverhaal uit de geschiedenis van het programma is zonder twijfel One Direction.

De meest memorabele momenten uit onder meer Groot-Brittannië, Amerika Australië, Italië, China, Georgië, Polen, Portugal, Hongarije, Bulgarije en Nederland worden gebundeld in zes afleveringen van 'Het Beste van X-Factor Worldwide'.

* vierde aflevering - vrijdag 13 februari 2015 :

Ook in de vierde aflevering gaan dromen in vervulling. De zestienjarige Amerikaan Carlos Guevara lijdt aan een ernstige vorm van het syndroom van Gilles de la Tourette, maar muziek is en blijft zijn uitlaatklep en houvast. Carlos doet een geweldig auditie en is zonder twijfel een mooi voorbeeld voor al zijn lotgenoten. In Engeland doet in 2010 onder meer de 27-jarige Matt Cardle auditie. Hij is zijn job als schilder grondig beu en hoopt dat het programma de start kan zijn van een nieuw leven. Werd de droom van Matt werkelijkheid en mag hij zijn schilderjas voorgoed aan de haak hangen?

'Het Beste van X-Factor Worldwide', de vierde aflevering vanavond, vrijdag 13 februari 2015, tussen 20.35 en 21.40 op vtm. Wie deze aflevering heeft gemist krijgt aanstaande woensdag, 18 februari, een nieuwe kans tussen 23.10 en 00.10. (bron en logo : vtm)

13-02-2015 om 22:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Aan de vooravond van de krokusvakantie hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Bijna vijftig jaar geleden, meer bepaald in 1966, scoorde Engelbert Humperdinck (ESF 2012) zijn eerste succes… in België! Niet veel later bracht hij "Please Release Me" op de markt en lag ook de rest van de wereld aan zijn voeten. De charmante Brit stond 56 weken in de UK-hitlijsten en wist zelfs "Strawberry Fields" van de Beatles van de top te houden.

Humperdinck weet al snel een plaats te veroveren tussen topentertainers als Tom Jones, Frank Sinatra en Elvis Presley. Hij scoort wereldhits met onder andere "A Man Without Love", "Can't Take My Eyes Off You" en "The Last Waltz". In de loop der jaren verzamelt hij vier Grammynominaties, een Golden Globe, 63 gouden platen, 24 platinum platen en een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Tot mei toert Engelbert Humperdinck voornamelijk in de Verenigde Staten, maar daarna zakt hij af naar ons land! The King of Romance is op zaterdag 06 juni (aanvang : 20.00) te zien in de Lotto Arena in Antwerpen. Zoals we van hem gewend zijn, zal ook dit concert weer een geweldige belevenis worden. Wereldhits, romantische klassiekers en heerlijke Britse humor staan op het programma : een onweerstaanbare combinatie!

Tickets voor dit concert (62, 72 en 82 euro, inclusief servicekosten) kunnen nog steeds worden aangeschaft via de website van TeleTicketService.


De musical 'Mamma Mia!' komt deze zomer terug naar ons land. Dat nieuws raakte op maandag 28 juli 2014 bekend.

Kursaal Oostende heeft er ondertussen een traditie van gemaakt om elke zomer een internationale show naar de 'Stad aan Zee' te halen. Samen met MB Productions en Fire-Starter organiseren ze deze zomer de wereldberoemde musical 'Mamma Mia!'. De musical bracht in 2011 ruim 50.000 bezoekers naar het Kursaal. "Deze keer staat de internationale cast hier drie weken. In 2011 waren de laatste twee weken helemaal uitverkocht. We merkten dat er nog heel wat vraag was naar tickets, maar toen konden we de show niet verlengen. Het leek ons dus de ideale gelegenheid om in 2015 de meest succesvolle musical ter wereld terug naar Oostende te brengen", zegt voorzitter Niko Geldhof.

Kursaal Oostende en Fire-Starter presenteren opnieuw de originele versie met de Engelstalige cast. De vertaling wordt zowel in het Nederlands als Frans geprojecteerd.

Tickets voor de voorstellingen (tussen dinsdag 21 juli en zondag 09 augustus) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20). Daarnaast kan je van maandag tot en met zondag (telkens tussen 10.00 en 18.00) ook terecht in de Box Office Toerisme Oostende (Monacoplein 2, 8400 Oostende). Tussen 12 november en 31 maart is de Box Office dagelijks geopend tussen 10.00 en 17.30 (gesloten op 25 december en 01 januari).

 De Franse zanger Amaury Vassili (ESF 2011) bracht vorig najaar het album "Amaury Vassili chante Mike Bryant" op de markt. Vanaf november 2015 gaat de zanger in eigen land op tournee en hij komt ook voor twee concerten naar ons land.

Zo is hij op woensdag 11 november aan het werk te zien in het Koninklijk Circus in Brussel en op vrijdag 13 november in Le Forum in Luik. Beide concerten gaan om 20.00 van start en tickets kunnen nu reeds worden aangeschaft via de websites van beide locaties alsook via de website van Ticketmaster.

13-02-2015 om 19:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Festival di Sanremo 2015 : vanavond moeten vier van de twintig artiesten het strijdtoneel verlaten.

 Vanavond, vrijdag 13 februari 2015, zijn ze in Italië reeds toe aan de vierde, en voorlaatste, avond van de vijfenzestigste editie van het inmmens populaire 'Festival di Sanremo'.  

Op maandag 29 september 2014 liet de Italiaanse nationale omroep
RAI weten dat de winnaar van deze editie naar het Eurovisie Songfestival mag gaan. Het is wel zo dat de winnaar mag afzien van deelname aan het Eurovisie Songfestival en dan zal er op zoek worden gegaan naar een vervanger, iemand die ook deelneemt aan het 'Festival di Sanremo'.

Sinds het land in 2011 opnieuw deelneemt aan het Eurovisie Songfestival werd steeds een deelnemer van het nationale festival, waarop het Eurovisie Songfestival is gebaseerd, afgevaardigd, behalve vorig jaar toen er werd gekozen voor Emma. Zij won eerder reeds het 'Festival di Sanremo' en enkel in 2013 ging de winnaar, namelijk Marco Mengoni. De winnaar mag in de maand mei dan aantreden tijdens de finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Als één van de 'Big 5' is Italië meteen verzekerd van een plaats in de finale.

Op zondag 14 december maakte presentator Carlo Conti de namen van de twintig kandidaten bekend tijdens het programma 'L'Arena' (gepresenteerd door Massimo Giletti). Onder hen vinden we maar liefst drie oud-Songfestivaldeelnemers waaronder de in ons land geboren Lara Fabian die in 1988 voor Luxemburg deelnam aan het jaarlijkse liedjesfestival. Met "Croire" strandde ze op een vierde plaats. Daarnaast wagen ook Nina Zilli (ESF 2012) en Raf (ESF 1987) hun kans.

De twintig kandidaten maakten dinsdag- en woensdagavond voor de eerste maal hun opwachting en op beide avonden kon er ook gestemd worden. Alle kandidaten blijven in de running voor een tweede optreden, vanavond. De reeds behaalde stemmen tellen wel mee voor de uitslag en aan het einde van deze uitzending zullen vier van hen het strijdtoneel moeten verlaten.

* de twintig kandidaten (tussen haakjes namen componisten/tekstschrijvers) :

01. "Una finestra tra le stelle" (Francesco Silvestre) door Annalisa Scarrone.
02. "Adesso è qui (Nostalgico presente)" (Malika Ayane, Gino De Crescenzo, Alessandra Flora, Giovanni Caccamo) door Malika Ayane.
03. "Che giorno è" (Federica Camba, Daniele Coro, Marco Masini) door Marco Masini.
04. "Straordinario" (Ermal Meta, Gianni Pollex) door Chiara Galiazzo.
05. "Sogni infranti" (Gianluca Grignani) door Gianluca Grignani.
06. "Fatti avanti, amore" (Filippo Neviani, Luca Chiaravalli, Andrea Bonomo, Luigi Fazio) door Nek.
07. "Sola" (Maria Chiara Fraschetta) door Nina Zilli.
08. "Il mondo esplode tranne noi" (Piero Romitelli, Davide Simonetta) door Dear Jack.
09. "Un attimo importante" (Alex Britti) door Alex Britti.
10. "Vita d'inferno" (Fabrizio Biggio, Francesco Mandelli, Martino Ferro) door Biggio & Mandelli.
11. "Oggi ti parlo così" (Moreno Donadoni, Roberto Casalino, Massimiliano Dagani, Alessandro Erba, Marco Zangirolami, Oscar Perticoni) door Moreno.
12. "Il solo al mondo" (Francesco Silvestre) door Bianca Atzei.
13. "Come una favola" (Raffaele Riefoli, Saverio Grandi, Emiliano Cecere) door Raf.
14. "Voce" (Lara Fabian, Fio Zanotti, Cristiano Cremonini) door Lara Fabian.
15. "Io sono una finestra" (Grazia Di Michele, Raffaele Petrangeli) door Grazia Di Michele & Mauro Coruzzi.
16. "Grande amore" (Francesco Boccia, Ciro Esposito) door Il Volo.
17. "Libera" (Francesco Silvestre, Enrico Palmosi) door Anna Tatangelo.
18. "Buona fortuna, amore" (Francesco Tarducci, Orazio Grillo) door Nesli.
19. "Un vento senza nome" (Irene Grandi, Saverio Lanza) door Irene Grandi.
20. "Siamo uguali" (Lorenzo Fragola, Federico Leonardo Lucia, Fausto Cogliati) door Lorenzo Fragola.

Daarnaast is er vanavond nog de finale van de wedstrijd, 'Nuove Proposte', oftewel de nieuwelingen. In deze categorie traden de voorbije twee avonden acht kandidaten aan die hun liedje voorstelden. Vandaag maken de vier overblijvende kandidaten opnieuw hun opwachting tijdens twee duels. De winnaars van beide duels strijden tijdens de finale om de overwinning.

* deelnemers 'Nuove Proposte' (tussen haakjes namen componisten/tekstschrijvers) :

01. "Galleggiare" (Serena Brancale) door Serena Brancale.
02. "Ritornerò da te" (Giovanni Caccamo) door Giovanni Caccamo.
03. "Oltre il giardino" (Gabriele Rosciglione) door Kaligola.
04. "Elisa" (Matteo Gabbianelli) door KuTso.
05. "Qualcosa da decidere" (Enrico Nigiotti, Samuel Galvagno) door Enrico Nigiotti.
06. "Io non lo so cos'è l'amore" (Bungaro, Cesare Chiodo, Giacomo Ronco) door Rakele.
07. "Credo" (Erika Mineo, Salvatore Mineo) door Amara.
08. "Ritornerai" (Chantal Saroldi, Andrea Bonomo, Manuela Speroni) door Chanty.

- uitslag eerste avond 'Nuovo Proposte' :

01. "Elisa" door KuTso (59%) <-> "Oltre il giardino" door Kaligola (41%).
02. "Qualcosa da decidere" door Enrico Nigiotti (52%) <-> "Ritornerai" door Chanty (48%).

- uitslag tweede avond 'Nuovo Proposte' :

01. "Ritornerò da te" door Giovanni Caccamo (68%) <-> "Galleggiare" door Serena Brancale (32%).
02. "Credo" door Amara (58%) <-> "Io non lo so cos'è l'amore" door Rakele (42%).

- duels tijdens finaleavond 'Nuovo Proposte' :

01. "Credo" (Erika Mineo, Salvatore Mineo) door Amara <-> "Elisa" (Matteo Gabbianelli) door KuTso.
02. "Qualcosa da decidere" (Enrico Nigiotti, Samuel Galvagno) door Enrico Nigiotti <-> "Ritornerò da te" (Giovanni Caccamo) door Giovanni Caccamo.

Carlo Conti zal worden bijgestaan door zangeressen Arisa en Emma (ESF 2013), beiden oud-winnaressen van het festival, en vanavond zijn er gastoptredens van Giovanni Allevi, The Avener, Virginia Raffaele en Antonio Conte. Alle uitzendingen beginnen rond de klok van 20.45 en eindigen na middernacht (Italiaanse tijd!). Deze editie van het 'Festival di Sanremo' is te volgen via het eerste net van de Italiaanse omroep (Rai Uno) alsook via het internet. (bron en logo : RAI)

13-02-2015 om 14:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Liefde voor Muziek' : vtm start in maart met eigen versie van 'De Beste Zangers van Nederland'.

 Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') die het dance-repertoire van Kate Ryan (ESF 2006) onder handen neemt. Tom Helsen die zijn interpretatie geeft van de songs van Slongs Dievanongs. Christoff (Eurosong 1993-2002) die zich waagt aan de rocknummers van Guy Swinnen…

Het is een voorsmaakje van 'Liefde voor Muziek', het gloednieuwe lenteprogramma waarin Stan Van Samang, Slongs Dievanongs, Kate Ryan, Tom Helsen, Christoff en Guy Swinnen hits brengen op een manier die je niet zo snel zou verwachten.

Deze zes artiesten maakten eerder vanochtend, vrijdag 13 februari 2015, hun opwachting bij het Q-music ochtendduo 'Ornelis & Vancoillie' voor een aanstekelijke babbel over hun gezamenlijke project. De kijker wordt deze lente nog getrakteerd op 'Liefde voor Muziek'.

Stan, Slongs, Kate, Tom, Christoff en Guy hebben elk een eigen uitgesproken muziekstijl. Hun liefde voor muziek is hun grote gemene deler. Binnenkort reizen ze naar Zuid-Spanje, waar ze een week zullen samenleven in een landhuis om er mekaars grootste hits en beste nummers te bewerken en in hun eigen stijl te coveren. Ze maken een muzikale trip als het ware, maar wel één die dezelfde intensiteit heeft als die ze in hun eigen optredens stoppen.

In elke aflevering van 'Liefde voor Muziek' staat één van de zes artiesten centraal. De anderen nemen zijn/haar bekendste songs en meest gekoesterde nummers onder handen en brengen er eigenzinnige, nieuwe versies van in hun eigen stijl. Altijd live, vaak verrassend en geregeld ontroerend.

De artiesten zetten de nummers van de anderen naar hun hand en stellen zich zo best wel kwetsbaar op. Het is immers niet niks om een hit een ander jasje te geven in aanwezigheid van de originele uitvoerder. Dat deze zes ook over muziek -hun bindmiddel- in de meest brede zin van het woord zullen babbelen, daar bestaat geen twijfel over. Want achter elk goed nummer schuilt een goed verhaal, elke artiest heeft wel een emotionele band met een bepaalde song, en allemaal hebben ze op een bepaald moment de klik gemaakt om voluit voor hun muziek te gaan.

'Liefde voor Muziek' wordt geproduceerd door Zodiak Belgium en is een adaptatie van 'The Best Singers', het format dat zijn sporen al heeft verdiend in Duitsland ('Sing meinen Song - Das Tauschkonzert'), Zweden ('Så mycket bättre'), Denemarken ('Toppen af Poppen'), Noorwegen ('Hver gang vi møtes'), Finland ('Vain elämää'), Nederland ('De Beste Zangers van Nederland'), Frankrijk, Estland ('Laula mu laulu') en binnenkort in China, Letland en Vlaanderen.

Het eerste seizoen van 'Liefde voor Muziek' gaat van start op maandag 23 maart eerstkomende bij vtm. (bron en foto : vtm)

13-02-2015 om 09:44 geschreven door Redactie  


12-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : twaalf kandidaten Roemeense selectie Eurovisie Songfestival zijn bekend.

De Roemeense omroep TVR heeft eerder deze namiddagdonderdag 12 februari 2015, de namen bekendgemaakt van de twaalf kandidaten die dit jaar tijdens de nationale selectie zullen strijden om een ticket voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Tussen maandag 26 januari en afgelopen zondag 08 februari (middernacht plaatselijke tijd, 23.00 Belgische tijd) ging de omroep op zoek naar liedjes en uiteindelijk werden er 93 inzendingen ontvangen waarvan er 79 werden goedgekeurd. Maandag, dinsdag en gisteren beluisterde een interne vakjury die negenenzeventig liedjes en eerder vanmiddag werden de namen van de twaalf kandidaten bekendgemaakt.

* deelnemers 'Selecţiei Naţionale Eurovision 2015' :

01. "A Million Stars" door Luminiţa Anghel.
02. "Chica latina" door Aurelian Temişan feat. Alexa.
03. "De la capăt" door Voltaj.
04. "
Dragoste în lanţuri" door Băieţii.
05. "Love Won't Run Away" door Blue Noise.
06. "My Light" door Rodica Aculova
.
07. "Nowhere" door Cristina Vasiu.
08. "Save Us" door Tudor Turcu.
09. "Secret Place" door Super Trooper.
10. "
Still Alive" door Ovidiu Anton.
11. "Superman" door Lara Lee.
12. "We Were In Love" door CEJ.

Naast oud-Songfestivaldeelneemster Luminiţa Anghel zijn ook de Moldavische zangeres Rodica Aculova en CEJ, afstammelingen van de Zweedse formatie Rednex (van onder meer "Cotton Eye Joe") van de partij. Het is uitkijken naar Voltaj die met "De la capăt" zullen aantreden. Met dat nummer stond de groep de voorbije weken reeds in de hoogste regionen van de Roemeense hitparade.

De nationale selectie vindt plaats op zondag 08 maart waarbij de kandidaat voor Wenen zal gekozen worden tijdens een rechtstreekse uitzending. Het lot van de kandidaten zal dan liggen in de handen van een vakjury (minimaal 5 en maximaal 7 leden) en de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. Bij een gelijke stand zullen het aantal twaalven van de vakjury de doorslag geven. (bron en logo : TVR)

12-02-2015 om 15:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Festival di Sanremo 2015 : vanavond brengen de twintig kandidaten een Italiaanse klassieker ten gehore.

Op maandag 29 september 2014 liet de Italiaanse nationale omroep RAI weten dat de winnaar van de komende editie van het 'Festival di Sanremo' naar het Eurovisie Songfestival mag gaan. Het is wel zo dat de winnaar mag afzien van deelname aan het Eurovisie Songfestival en dan zal er op zoek worden gegaan naar een vervanger, iemand die ook deelneemt aan het 'Festival di Sanremo'.

Sinds het land in 2011 opnieuw deelneemt aan het Eurovisie Songfestival werd steeds een deelnemer van het immens populaire nationale festival afgevaardigd, behalve vorig jaar toen er werd gekozen voor Emma. Zij won eerder reeds het 'Festival di Sanremo' en enkel in 2013 ging de winnaar, namelijk Marco Mengoni.

De vijfenzestigste editie van het festival ging eergisteren, dinsdag 10 februari 2015, van start en loopt tot en met overmorgen, zaterdag 14 februari. De winnaar mag in de maand mei dan aantreden tijdens de finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Als één van de 'Big 5' is Italië meteen verzekerd van een plaats in de finale.

Op zondag 14 december maakte presentator Carlo Conti de namen van de twintig kandidaten bekend tijdens het programma 'L'Arena' (gepresenteerd door Massimo Giletti). Onder hen vinden we maar liefst drie oud-Songfestivaldeelnemers waaronder de in ons land geboren Lara Fabian die in 1988 voor Luxemburg deelnam aan het jaarlijkse liedjesfestival. Met "Croire" strandde ze op een vierde plaats. Daarnaast wagen ook Nina Zilli (ESF 2012) en Raf (ESF 1987) hun kans.

De twintig kandidaten maakten eergisteren- en gisterenavond voor de eerste maal hun opwachting en op beide avonden kon er ook gestemd worden. Alle kandidaten blijven in de running voor een tweede optreden, morgenavond. De reeds behaalde stemmen tellen wel mee voor de uitslag en morgenavond zullen vier van hen het strijdtoneel moeten verlaten.

Vanavond, donderdag 12 februari, is het een speciale avond waarbij de twintig kandidaten een Italiaanse klassieker ten gehore zullen brengen. Ook nu is er een stemming (50% televoting en 50% vakjury) en de winnaar krijgt een speciale award. De uitslag staat los van die van de voorbije twee dagen en telt dus niet mee.

* de twintig kandidaten met hun klassieker (in alfabetische volgorde) :

01. "Ti sento" (Matia Bazar, 1985) door Annalisa Scarrone.
02. "Ciao amore ciao" (Luigi Tenco, 1967) door Bianca Atzei.
03. "Vivere" (Vasco Rossi, 1993) door Malika Ayane.
04. "E la vita, la vita" (Cochi e Renato, 1974) door Biggio e Mandelli samen met Cochi e Renato.
05. "Io mi fermo qui" (Dik Dik, 1970) door Alex Britti.
06. "Il volto della vita" (Caterina Caselli, 1968) door Chiara Galiazzo.
07. "Io che amo solo te" (Sergio Endrigo, 1962) door Dear Jack.
08. "Alghero" (Giuni Russo, 1986) door Grazia di Michele & Mauro Coruzzi.
09. "Sto Male" (Ornella Vanoni, 1973) door Lara Fabian.
10. "Una città per cantare" (Ron, 1980) door Lorenzo Fragola.
11. "Se perdo te" (Patty Pravo, 1967) door Irene Grandi.
12. "Vedrai vedrai" (Luigi Tenco, 1967) door Gianluca Grignani.
13. "Ancora" (Eduardo De Crescenzo, 1981) door Il Volo.
14. "Sarà per te" (Francesco Nuti, 1988) door Marco Masini.
15. "Una carezza in un pugno" (Adriano Celentano, 1968) door Moreno.
16. "Se telefonando" (Mina, 1966) door Nek.
17. "Mare mare" (Luca Carboni, 1992) door Nesli.
18. "Rose rosse" (Massimo Ranieri, 1968) door Raf.
19. "Dio come ti amo" (Domenico Modugno e Gigliola Cinquetti, 1966) door Anna Tatangelo.
20. "Se bruciasse la città" (Massimo Ranieri, 1969) door Nina Zilli.

Daarnaast is er nog een wedstrijd, 'Nuove Proposte', oftewel de nieuwelingen. In deze categorie treden acht kandidaten aan die hun liedje zullen voorstellen. Vandaag, maken de vier overblijven kandidaten hun opwachting tijdens twee duels. De winnaars van beide duels stoten door naar de uitzending van morgenavond.

* deelnemers 'Nuove Proposte' (tussen haakjes namen componisten/tekstschrijvers) :

01. "Galleggiare" (Serena Brancale) door Serena Brancale.
02. "Ritornerò da te" (Giovanni Caccamo) door Giovanni Caccamo.
03. "Oltre il giardino" (Gabriele Rosciglione) door Kaligola.
04. "Elisa" (Matteo Gabbianelli) door KuTso.
05. "Qualcosa da decidere" (Enrico Nigiotti, Samuel Galvagno) door Enrico Nigiotti.
06. "Io non lo so cos'è l'amore" (Bungaro, Cesare Chiodo, Giacomo Ronco) door Rakele.
07. "Credo" (Erika Mineo, Salvatore Mineo) door Amara.
08. "Ritornerai" (Chantal Saroldi, Andrea Bonomo, Manuela Speroni) door Chanty.

* uitslag eerste avond 'Nuovo Proposte' :

01. "Elisa" door KuTso (59%) <-> "Oltre il giardino" door Kaligola (41%).
02. "Qualcosa da decidere" door Enrico Nigiotti (52%) <-> "Ritornerai" door Chanty (48%).

Carlo Conti zal worden bijgestaan door zangeressen Arisa en Emma (ESF 2013), beiden oud-winnaressen van het festival, en vanavond zijn er gastoptredens van comedians Luca e Paolo, de Amerikaanse groep Saint Motel, de Britse formatie Spandau Ballet en astronaute Samantha Cristoforetti. Alle uitzendingen beginnen rond de klok van 20.45 en eindigen na middernacht (Italiaanse tijd!). Deze editie van het 'Festival di Sanremo' is te volgen via het eerste net van de Italiaanse omroep (Rai Uno) alsook via het internet. (bron en logo : RAI)

12-02-2015 om 12:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : The Lynn Sisters brengen volgende week eerste single op de markt,

 Eind vorig jaar raakte bekend dat schlagerzangeres Laura Lynn met haar twee zussen van de partij zal zijn als The Lynn Sisters tijdens de tiende editie van 'Het Schlagerfestival'.

Wat velen echter niet weten is dat de zangeres geen zussen heeft en dus startten meteen ook de speculaties. Zo doken de voorbije weken de namen van Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996) en Lindsay op maar gisterenavond, woensdag 11 februari 2015, raakte tijdens het programma 'Bart en Siska' (Eén) bekend dat het Nathalie Meskens (Trampo Lynn) en Tine Embrechts (Zeppe Lynn) zijn geworden.

Het drietal brengt midden maart een allereerste album op de markt en bevat covers van bekende Vlaamse nummers. Een eerste single mogen we reeds volgende week verwachten en dat wordt "Soldiers of Love", het nummer waarmee Liliane Saint-Pierre (Luxemburgse selectie 1978, Eurosong 1981, ESF 1987, voorzitter vakjury 'Eurosong 1999') in 1987 in Brussel ons land vertegenwoordigde tijdens het Eurovisie Songfestival. (bron : Eén, deredactie.be)

12-02-2015 om 10:57 geschreven door Redactie  


11-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Australië neemt dit jaar voor eerste maal deel aan Eurovisie Songfestival als rechtstreeks geplaatste finalist.

 Velen dachten dat het gisteren, dinsdag 10 februari 2015, reeds 01 april was, maar niets bleek minder waar. De EBU maakte namelijk bekend dat Australië dit jaar zal deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Ter gelegenheid van dit jubileum zal het land meteen verzekerd zijn van een plaats in de finale en dat nadat het vorig jaar een prominente plaats had gekregen als intervalact in één van de halve finales.

Het land zendt het liedjesfestival inmiddels reeds dertig jaar uit en mag dus dit jaar - éénmalig - een kandidaat sturen naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Met de deelname van het land nemen er nu veertig landen deel en zal de finale plaatsvinden met zevenentwintig landen. Gezien het tijdsverschil tussen Europa en Australië wordt er gekeken hoe kijkers hun voorkeur kenbaar zullen maken. Naast de kijkers is er ook een vakjury en het land zal stemmen in beide halve finales.

De deelnemende omroep SBS zal de naam van de kandidaat begin maart wereldkundig maken. Vooralsnog blijft het bij één deelname maar mocht het land meteen met de overwinning aan de haal gaan, dan wordt volgend voorjaar de eenenzestigste editie georganiseerd in Europa en dit in samenwerking met een deelnemende omroep. Het spreekt voor zich dat Australië, als winnaar, opnieuw een kandidaat zal afvaardigen. (bron : Eurovision.tv)

11-02-2015 om 21:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Armeense omroep stuurt zeskoppige formatie Genealogy naar het Eurovisie Songfestival.

 De Armeense nationale omroep (ARMTV) heeft eerder vanavond (21.00 plaatselijke tijd, 18.00 Belgische tijd), woensdag 11 februari 2015, bekendgemaakt dat het zestal Genalogy dit jaar de kleuren zal gaan verdedigen tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Vijf van de zes artiesten (allen van Armeense origine) komen uit vijf continenten (Afrika, Amerika, Australië, Azië en Europa) en een zesde komt uit Armenië zelf. In mei zullen ze aantreden met het nummer "Don't Deny". 'Vrede, eenheid en tolerantie' zal de boodschap worden van de Armeense inzending. Deze boodschap is geïnspireerd het vergeet-mij-nietje' en 'Building Bridges', de slogan van deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

Het idee was om een nieuwe generatie artiesten te verenigen in één formatie wiens families in 1915 de vlucht moesten nemen naar andere continenten. Het is dit jaar precies honderd jaar geleden dat de Armeense genocide (of Armeense kwestie) plaatsvond waarbij honderdduizenden tot meer dan een miljoen Armeniërs werden vermoord in het Ottomaanse Rijk. Deze volkerenmoord worden door heelwat landen (waaronder België en Nederland) en internationale organisaties erkend.

De namen van de leden van Genalogy worden vanaf maandag 16 februari met mondjesmaat bekendgemaakt maar één van de leden zou de 28-jarige Tamar Kaprelian kunnen zijn. Zij maakte gisteren, dinsdag 10 februari, via het twitteraccount bekend dat er vandaag groot nieuws viel te rapen met betrekking tot het Eurovisie Songfestival.

Kaprelian woont in de Verenigde Staten en daar brak ze in 2008 door met het winnen van een coverwedstrijd van de groep One Republic. In 2010 volgde een eerste album, twee jaar later gevolgd door een EP.

Op maandag 26 januari raakte bekend dat Armenië zal aantreden in de eerste helft van de eerste halve finale op dinsdag 19 mei eerstkomende. (bron : Eurovision.tv ; logo : ARMTV)

11-02-2015 om 19:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Portugese kandidaat voor Wenen wordt op zaterdag 07 maart gekozen.

Op vrijdag 16 januari 2015 maakte de Portugese nationale omroep RTP bekend dat begin maart de kandidaat voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival zal worden gekozen.

Toen werd duidelijk dat er dit jaar dus opnieuw een nationale selectie zal komen, beter bekend als 'Festival da Canção', waarbij de omroep opnieuw twaalf (nationale) componisten heeft gevraagd om een nummer klaar te stomen. Een aantal componisten die de voorbije jaren liedjes aanleverden voor die selectie, werden ook ditmaal opnieuw uitgenodigd. De deadline werd vastgesteld op vorige week donderdag, 05 februari.

Op vrijdag 30 januari maakte de omroep bekend dat de selectieprocedure zal bestaan uit twee halve finale en een finale en gisteren, dinsdag 10 februari, raakten de data bekend. De eerste halve finale gaat door op dinsdag 03 maart, de tweede halve finale op donderdag 05 maart en de finale op zaterdag 07 maart.

Aan elke halve finale nemen zes kandidaten deel en de kijkers sturen via televoting twee deelnemers rechtstreeks naar de finale. Uit de overgebleven vier kandidaten sturen de zes componisten van die halve finale één kandidaat naar de finale, met dien verstande dat ze niet op hun eigen liedje mogen stemmen.

Aan de finale nemen in totaal dus zes kandidaten deel en ook dan wordt dezelfde procedure gevolgd. Twee kandidaten stoten via televoting door naar een 'superfinale' en zij krijgen het gezelschap van één van de overgebleven vier kandidaten die door de componisten worden aangeduid. In die 'superfinale' ligt het lot van de drie kandidaten dan volledig in de handen van de kijkers. (bron en logo : RTP)

11-02-2015 om 16:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Festival di Sanremo 2015 : vanavond de tweede avond met onder meer een gastoptreden van Conchita Wurst.

Op maandag 29 september 2014 liet de Italiaanse nationale omroep RAI weten dat de winnaar van de komende editie van het 'Festival di Sanremo' naar het Eurovisie Songfestival mag gaan. Het is wel zo dat de winnaar mag afzien van deelname aan het Eurovisie Songfestival en dan zal er op zoek worden gegaan naar een vervanger, iemand die ook deelneemt aan het 'Festival di Sanremo'.

Sinds het land in 2011 opnieuw deelneemt aan het Eurovisie Songfestival werd steeds een deelnemer van het immens populaire nationale festival afgevaardigd, behalve vorig jaar toen er werd gekozen voor Emma. Zij won eerder reeds het 'Festival di Sanremo' en enkel in 2013 ging de winnaar, namelijk Marco Mengoni.

De vijfenzestigste editie van het festival ging gisterenavond, dinsdag 10 februari 2015, van start en loopt tot en met aanstaande zaterdag, 14 februari. De winnaar mag in de maand mei dan aantreden tijdens de finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Als één van de 'Big 5' is Italië meteen verzekerd van een plaats in de finale.

Op zondag 14 december maakte presentator Carlo Conti de namen van de twintig kandidaten bekend tijdens het programma 'L'Arena' (gepresenteerd door Massimo Giletti). Onder hen vinden we maar liefst drie oud-Songfestivaldeelnemers waaronder de in ons land geboren Lara Fabian die in 1988 voor Luxemburg deelnam aan het jaarlijkse liedjesfestival. Met "Croire" strandde ze op een vierde plaats. Daarnaast wagen ook Nina Zilli (ESF 2012) en Raf (ESF 1987) hun kans.

De helft van deze kandidaten maakten gisterenavond, dinsdag 10 februari, voor de eerste maal hun opwachting, de andere helft treedt vanavond voor het eerst voor het voetlicht. Er kan ook vanavond gestemd worden maar alle kandidaten blijven in de running voor een tweede optreden, vrijdagavond. De stemmen van vanavond tellen wel mee voor de uitslag op vrijdagavond en dan zullen vier van hen het strijdtoneel moeten verlaten.

* de tien kandidaten die vanavond hun opwachting maken (tussen haakjes namen componisten/tekstschrijvers) :

01. "Sola" (Maria Chiara Fraschetta) door Nina Zilli.
02. "Che giorno è" (Federica Camba, Daniele Coro, Marco Masini) door Marco Masini.
03. "Libera" (Francesco Silvestre, Enrico Palmosi) door Anna Tatangelo.
04. "Come una favola" (Raffaele Riefoli, Saverio Grandi, Emiliano Cecere) door Raf.
05. "Grande amore" (Francesco Boccia, Ciro Esposito) door Il Volo.
06. "Un vento senza nome" (Irene Grandi, Saverio Lanza) door Irene Grandi.
07. "Vita d'inferno" (Fabrizio Biggio, Francesco Mandelli, Martino Ferro) door Biggio & Mandelli.
08. "Siamo uguali" (Lorenzo Fragola, Federico Leonardo Lucia, Fausto Cogliati) door Lorenzo Fragola.
09. "Il solo al mondo" (Francesco Silvestre) door Bianca Atzei.
10. "Oggi ti parlo così" (Moreno Donadoni, Roberto Casalino, Massimiliano Dagani, Alessandro Erba, Marco Zangirolami, Oscar Perticoni) door Moreno.

Daarnaast is er nog een wedstrijd, 'Nuove Proposte', oftewel de nieuwelingen. In deze categorie treden acht kandidaten aan die hun liedje zullen voorstellen. Vandaag, maken vier van hen hun opwachting alwaar twee duels plaatsvinden. De winnaars van beide duels stoten door naar de uitzending van vrijdagavond. De resterende vier kandidaten gaan morgenavond in duel en ook dan stoten beide winnaars door naar de uitzending van overmorgen.

* deelnemers 'Nuove Proposte' (tussen haakjes namen componisten/tekstschrijvers) :

01. "Galleggiare" (Serena Brancale) door Serena Brancale.
02. "Ritornerò da te" (Giovanni Caccamo) door Giovanni Caccamo.
03. "Oltre il giardino" (Gabriele Rosciglione) door Kaligola.
04. "Elisa" (Matteo Gabbianelli) door KuTso.
05. "Qualcosa da decidere" (Enrico Nigiotti, Samuel Galvagno) door Enrico Nigiotti.
06. "Io non lo so cos'è l'amore" (Bungaro, Cesare Chiodo, Giacomo Ronco) door Rakele.
07. "Credo" (Erika Mineo, Salvatore Mineo) door Amara.
08. "Ritornerai" (Chantal Saroldi, Andrea Bonomo, Manuela Speroni) door Chanty.

Carlo Conti zal worden bijgestaan door zangeressen Arisa en Emma (ESF 2013), beiden oud-winnaressen van het festival, en vanavond zijn er gastoptredens van Biagio Antonacci, Charlize Theron, Vincenzo Nibali, oud-Songfestivalwinnares Conchita Wurst en Pino Donaggio. Alle uitzendingen beginnen rond de klok van 20.45 en eindigen rond middernacht (Italiaanse tijd!). Deze editie van het 'Festival di Sanremo' is te volgen via het eerste net van de Italiaanse omroep (Rai Uno) alsook via het internet. (bron en logo : RAI)

11-02-2015 om 12:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze tweede woensdag van februari hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.


Dit seizoen keert René Froger (ESF 2009) na zes jaar terug in de Nederlandse theaters. Met de gloednieuwe theatershow 'René Froger 30 jaar Hits in Concert' trakteert de populaire zanger u op een muzikale belevenis waarin hij terugblikt op dertig jaar tophits. Van de Engelstalige powerballades en swingende evergreens tot aan de Nederlandstalige meezingers; alle muzikale pareltjes passeren in dit bijzondere concert de revue. Een avond lang zingen, swingen en genieten met rasentertainer nummer één.

Deze show is het beste te omschrijven als 'een intiem feest der herkenning' waarbij het repertoire ongetwijfeld bij het publiek vele mooie herinneringen op zal roepen. Kortom, een muzikale smaakmaker van de bovenste plank! Een speciaal samengesteld orkest en zijn vertrouwde Frogettes begeleiden René Froger in deze 'high-personality' show waarin de zanger bewijst niet voor niets dertig jaar aan de top van de showbusiness te staan.

De theatershow eindigt met twee optredens in Vlaanderen. Zo komt hij op zondag 19 april naar de Stadsschouwburg in Antwerpen en een week later, op zaterdag 25 april, naar het Kursaal van Oostende. Voor de Nederlandse optredens kan je terecht op de website van Nationale Theaterkassa, voor de twee Belgische optredens op de website van Sherpa.

Begin dit jaar ging 'Onder de groene hemel', de musical met de hits van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh, met in de hoofdrol René van Kooten (NSF 2001), in première.

We gaan terug naar het jaar 1969. Een keurige gymnasiaste ontmoet een kunstenaar uit de grote stad. Hij, als echte hippie, streeft naar vrijheid in alles, zij zoekt naar nieuwe waarden in een wereld die op z'n kop staat. De nieuw geschreven musical 'Onder de groene hemel' vertelt het verhaal van hun onmogelijke liefde. Aan de basis van dit boeiende verhaal ligt het schitterende oeuvre van grootmeesters Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh, nog immer populair bij jong en oud. Hun bekende hits worden live gespeeld door een te gekke live band, onder leiding van gitarist Marcel de Groot.

Tickets voor één van de voorstellingen (tot en met zondag 31 mei) kunnen worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa of via de website van de musical.

Zaterdag 23, vrijdag 29 en zaterdag 30 mei barst de zomer in volle hevigheid los tijdens de 'Crazy Summer Edition' van 'Toppers in Concert'! De elfde editie van 'het grootste en gezelligste meezingfeest van het jaar' met Toppers Gerard Joling (ESF 1988), Jeroen van der Boom (ESF 2009, lid vakjury JSF 2009) en René Froger (ESF 2009)!

Het thema voor 'Toppers in Concert 2015' is de 'Crazy Summer Edition'. 'The Summer is Magic' en dat zullen we weten! Ook al weer zomerkriebels? Warme witte stranden, wuivende palmbomen, een golvende zee, de zon en zwoele zomeravonden, bij de Toppers begint de swingende zomer in mei! Het belooft een avond te worden in een zomers decor. De dresscode is WHITE WITH A COLORFUL TOUCH OF SUMMER!

De concerten van de Toppers zijn populairder dan ooit. Bij de jubileumconcerten van dit jaar vierden 278.000 uitgedoste fans op grootse wijze het feest van verbroedering. Voor het elfde jaar op rij meezingen en swingen op de allergrootste meezinghits uit heden en verleden. De 'avond uit' van het jaar is al jaren een vaste traditie met vrienden, familie of collega's. Even de alledaagse sleur en zorgen aan de kant en een avond ongedwongen feesten.

Met een aaneenschakeling van de allergrootste nationale en internationale meezingers gaan Gerard Joling, Jeroen van der Boom en René Froger en diverse speciale gasten, waaronder de Amerikaanse seventies discogroep Village People, zorgen voor het meest 'Over de Top' feest van het jaar!

Tickets (concert op zaterdag 30 mei is reeds uitverkocht) kan je bestellen via de website van Ticketpoint en telefonisch via het nummer 0900 0088 (0,45 cent/pm).

11-02-2015 om 12:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Met de Deur in Huis' : Suzanne de poetsvrouw, Taxi Roger en Snelle Eddy trekken vanavond op onderzoek uit.

Stel je voor dat je de kans krijgt om op bezoek te gaan in het huis van een Bekende Vlaming. Die uitnodiging neem je toch met beide handen aan? Alleen blijkt de eigenaar in kwestie helemaal niet thuis te zijn ...

Sinds woensdag 07 januari 2015 ontpopt Chris Van den Durpel zich in het fonkelnieuwe programma 'Met de Deur in Huis' tot de ideale gastheer die zijn troepen op missie stuurt door Vlaanderen. Vliegende reporters van dienst Kamiel Spiessens, Firmin Crets, Snelle Eddy, Jimmy B, Ronny King en Suzanne de kuisvrouw vallen wekelijks letterlijk met de deur in huis bij drie Bekende Vlamingen.

Ze snuisteren schaamteloos in het rond, plunderen voorraadkasten en neuzen onbesuisd in lades en kasten. Een driekoppig BV-panel staat voor de uitdaging aan de hand van deze geestige filmpjes en met een helpende hand van het publiek te achterhalen wie de bekende eigenaar van het geteisterde pand is. Dan rest enkel nog de vraag : hoe reageren de huiseigenaars bij het zien van wat er zich in hun huis heeft afgespeeld?

* vijfde aflevering - woensdag 11 februari 2015 :

Suzanne de poetsvrouw, Taxi Roger en Snelle Eddy trekken op onderzoek uit in de huizen van drie Bekende Vlamingen. Günther Lesage, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) en Amaryllis Uitterlinden zitten in de studio en proberen te raden wie de drie bekende huiseigenaars zijn, op basis van de filmpjes en met de hulp van het publiek.

'Met de Deur in Huis', vijfde aflevering vanavond, woensdag 11 februari 2015, tussen 21.20 en 22.20 op vtm. (bron, logo en foto : MEDIALAAN)

11-02-2015 om 11:59 geschreven door Redactie  


10-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Festival di Sanremo 2015 : vijfenzestigste editie Italiaanse liedjesfestival gaat vanavond van start met onder meer Lara Fabian.

 Op maandag 29 september 2014 liet de Italiaanse nationale omroep RAI weten dat de winnaar van de komende editie van het 'Festival di Sanremo' naar het Eurovisie Songfestival mag gaan. Het is wel zo dat de winnaar mag afzien van deelname aan het Eurovisie Songfestival en dan zal er op zoek worden gegaan naar een vervanger, iemand die ook deelneemt aan het 'Festival di Sanremo'.

Sinds het land in 2011 opnieuw deelneemt aan het Eurovisie Songfestival werd steeds een deelnemer van het immens populaire nationale festival afgevaardigd, behalve vorig jaar toen er werd gekozen voor Emma. Zij won eerder reeds het 'Festival di Sanremo' en enkel in 2013 ging de winnaar, namelijk Marco Mengoni.

De vijfenzestigste editie van het festival gaat vanavonddinsdag 10 februari 2015, van start en loopt tot en met aanstaande zaterdag, 14 februari. De winnaar mag in de maand mei dan aantreden tijdens de finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Als één van de 'Big 5' is Italië meteen verzekerd van een plaats in de finale.

Op zondag 14 december maakte presentator Carlo Conti de namen van de twintig kandidaten bekend tijdens het programma 'L'Arena' (gepresenteerd door Massimo Giletti). Onder hen vinden we maar liefst drie oud-Songfestivaldeelnemers waaronder de in ons land geboren Lara Fabian die in 1988 voor Luxemburg deelnam aan het jaarlijkse liedjesfestival. Met "Croire" strandde ze op een vierde plaats. Daarnaast wagen ook Nina Zilli (ESF 2012) en Raf (ESF 1987) hun kans.

De helft van deze kandidaten maken vanavond, dinsdag 10 februari, voor de eerste maal hun opwachting, de andere helft treedt morgenavond voor het eerst voor het voetlicht. Er kan zowel vanavond als morgenavond gestemd worden maar alle kandidaten blijven in de running voor een tweede optreden, vrijdagavond. De stemmen van vanavond tellen wel mee voor de uitslag op vrijdagavond en dan zullen vier van hen het strijdtoneel moeten verlaten.

* de tien kandidaten die vanavond hun opwachting maken (tussen haakjes namen componisten/tekstschrijvers) :

01. "Straordinario" (Ermal Meta, Gianni Pollex) door Chiara Galiazzo.
02. "Sogni infranti" (Gianluca Grignani) door Gianluca Grignani.
03. "Un attimo importante" (Alex Britti) door Alex Britti.
04. "Adesso è qui (Nostalgico presente)" (Malika Ayane, Gino De Crescenzo, Alessandra Flora, Giovanni Caccamo) door Malika Ayane.
05. "Il mondo esplode tranne noi" (Piero Romitelli, Davide Simonetta) door Dear Jack.
06. "Voce" (Lara Fabian, Fio Zanotti, Cristiano Cremonini) door Lara Fabian.
07. "Fatti avanti, amore" (Filippo Neviani, Luca Chiaravalli, Andrea Bonomo, Luigi Fazio) door Nek.
08. "Io sono una finestra" (Grazia Di Michele, Raffaele Petrangeli) door Grazia Di Michele & Mauro Coruzzi.
09. "Una finestra tra le stelle" (Francesco Silvestre) door Annalisa Scarrone.
10. "Buona fortuna, amore" (Francesco Tarducci, Orazio Grillo) door Nesli.

Daarnaast is er nog een wedstrijd, 'Nuove Proposte', oftewel de nieuwelingen. In deze categorie treden acht kandidaten aan die ook vanavond hun liedje zullen voorstellen.

* deelnemers 'Nuove Proposte' (tussen haakjes namen componisten/tekstschrijvers) :

01. "Galleggiare" (Serena Brancale) door Serena Brancale.
02. "Ritornerò da te" (Giovanni Caccamo) door Giovanni Caccamo.
03. "Oltre il giardino" (Gabriele Rosciglione) door Kaligola.
04. "Elisa" (Matteo Gabbianelli) door KuTso.
05. "Qualcosa da decidere" (Enrico Nigiotti, Samuel Galvagno) door Enrico Nigiotti.
06. "Io non lo so cos'è l'amore" (Bungaro, Cesare Chiodo,  Giacomo Ronco) door Rakele.
07. "Credo" (Erika Mineo, Salvatore Mineo) door Amara.
08. "Ritornerai" (Chantal Saroldi, Andrea Bonomo, Manuela Speroni) door Chanty.

Carlo Conti zal de komende dagen worden bijgestaan door zangeressen Arisa en Emma (ESF 2013), beiden oud-winnaressen van het festival, en vanavond zijn er gastoptredens van Tiziano Ferro, oud-Songfestivaldeelnemers Al Bano en Romina Power (ESF 1976-1985), Imagine Dragons en Alessandro Siani. Alle uitzendingen beginnen rond de klok van 20.45 en eindigen rond middernacht (Italiaanse tijd!). Deze editie van het 'Festival di Sanremo' is te volgen via het eerste net van de Italiaanse omroep (Rai Uno) alsook via het internet. (bron en logo : RAI)

10-02-2015 om 14:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Waarzeggers' : vanavond ontvangt Rani De Coninck opnieuw negen waarzeggers waaronder Sergio Quisquater.

Wie spreekt de waarheid en wie bluft erop los? Dat is de vraag in de nieuwe humoristische panelshow 'De Waarzeggers'. Tien weken lang verwelkomt host Rani De Coninck telkens negen bekende Vlamingen die zich voor één avond 'De Waarzeggers' wanen.

'De Waarzeggers' nemen drie aan drie plaats in een levensgroot raster en geven antwoord op verrassende, persoonlijke en geestige vragen die Rani hen stelt. Hun missie is duidelijk : plezier maken, entertainen, maar vooral : zo geloofwaardig mogelijk vertellen. Pokerface, fijne humorist, ernstige overtuiger of spitsvondige misleider… wie kan het best de kandidaten overtuigen?

De grote uitdaging voor de kandidaten is om zo goed mogelijk in te schatten wie de waarheid vertelt. Alleen zo kunnen ze als eerste drie op een rij vormen met de vakjes waarin de Waarzeggers plaats nemen.

Presentatrice van dienst is Rani De Coninck. Zij zit aan de knoppen van het reusachtige decor en leidt zowel de gezichten als de kandidaten met haar gulle lach door de rondes heen.

Rani De Coninck : "De grappige vragen en het gepingpong met de bekende gezichten en de kandidaten in 'De Waarzeggers' : dat is echt spek voor mijn bek. De lach en de kwinkslag zijn nooit ver weg. Het is pure fun in de studio en daar hou ik van. De combinatie van grappige anekdotes of échte verhalen, het indrukwekkende decor en de gemotiveerde kandidaten zorgt voor een verrassend en fijn spelprogramma."

Rani kan rekenen op het enthousiasme van vele bekende gezichten die de rol aannemen van Waarzeggers. In iedere aflevering zetelen negen bekende Vlamingen in een van de negen spelbord-vakken.

Wekelijks trachten twee kandidaten als eerste drie op een rij te vormen. Elke kandidaat heeft een eigen symbool en een eigen kleur. Telkens wanneer de kandidaat een antwoord van een Waarzegger correct inschat, krijgt het vak van die Waarzegger zijn of haar kleur en symbool. Wie als eerste drie symbolen op een horizontale, verticale of diagonale rij heeft, wint de ronde.

In de eerste van de vier verschillende rondes worden de kandidaten klaargestoomd met de Opwarmertjes. Rani stelt allerlei vragen uit de meest diverse categorieën. Vreemd genoeg lijken de Waarzeggers altijd het juiste antwoord op de vraag te kennen. Maar is dat ook zo?

In de tweede ronde geven de Waarzeggers opvallende weetjes te kennen dankzij de Persoonlijke Vragen. Bij elke vraag onthullen óf verzinnen de bekende gezichten namelijk iets over iemand anders in het spelbord.

De derde ronde draait rond Kernwoorden. Elke Waarzegger krijgt een woord dat alvast het onderwerp verklapt van de vraag die Rani zal stellen. Aan de kandidaat om te kiezen welke Waarzegger – en dus welk onderwerp – hij of zij wil horen.

De vierde ronde ten slotte is de Beeldronde. Elke vraag gaat dan over een foto of filmpje dat de kandidaten eerst te zien krijgen alvorens de Waarzeggers er een vraag over beantwoorden.

De kandidaat met de meeste punten speelt het onthullende Finalespel. De negen Waarzeggers vertellen elk een korte anekdote over zichzelf. De finalist moet snel denken en juist inschatten of het vertelsel waar of niet waar is, want bij zes juiste inschattingen verdubbelt het gewonnen bedrag.

* zesde aflevering - dinsdag 10 februari 2015 :

Kandidaten Bo en Geert proberen beiden zo goed mogelijk in te schatten wie de waarheid spreekt en om ter eerste drie op een rij te vormen. De negen Waarzeggers van dienst zijn : Sven De Ridder, Joyce Buellens, Euvgenia Parakhina, Heidi Van Tielen, Marleen Merckx, Tatyana Beloy, Sergio (ESF 2002), Dominique Persoone en Rik Verheye.

'De Waarzeggers', zesde aflevering vanavond, dinsdag 10 februari 2015, tussen 20.35 en 21.45 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

10-02-2015 om 10:24 geschreven door Redactie  


09-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze eerste dag van een nieuwe werkweek hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Op dinsdag 03 maart (14.00-20.00) vindt in de Oktoberhallen in het Oost-Vlaamse Wieze een nieuwe editie plaats van 'Onvergetelijk', het ultieme muziekgala voor jongeren van 50-plus.

Er zijn optredens van onder meer Laura Lynn, Jacky Lafon (Eurosong 1981, Palmarès 1982), Jo Vally (Eurosong 1981) en Yves Segers (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999). Ze worden begeleid door de Foreverband (o.l.v. Filip Adriaensens) en de presentatie is in handen van Jacky Lafon.

Tickets voor deze unieke muzikale namiddag (40 euro) kan je nog steeds bestellen via de website van het festival.

In 2015 zou de beroemde Nederlandse tekstschrijver Lennaert Nijgh precies zeventig jaar zijn geworden.

Om zijn heerlijke repertoire alle eer aan te doen, heeft Nekka vzw een project uitgewerkt onder de naam 'Nijghse Vrouwen'. Astrid Nijgh, Riet Muylaert (JackoBond), Lies Lefever en Amaryllis Temmerman (Eurosong 2004) zullen u meenemen op een herkenbare maar verrassende ontdekkingsreis doorheen liedjes als "Ik doe wat ik doe", "Testament", "Beneden alle peil", "Pastorale", "Welterusten meneer de president" en zo vele andere pareltjes.

De première van deze voorstelling vond eind januari plaats
en momenteel toert de voorstelling door Vlaanderen. Een volledig overzicht krijg je alvast hier.

Op zondag 10 mei geeft Christoff (Eurosong 1993-2002) opnieuw een exclusief 'Moederdagconcert' in de Oktoberhallen in het Oost-Vlaamse Wieze. Het concert gaat van start om 15.00 en de zanger ontvangt zijn zus Lindsay en zanger Andrei Lugovski (Eurosong 2014).

Tickets (35 en 40 euro) voor dit optreden kunnen nu reeds worden besteld via de website van de Oktoberhallen. Telefonisch kunnen ook tickets worden besteld via het nummer 053 71 08 44.

09-02-2015 om 13:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vijf finalisten Ierse selectie Eurovisie Songfestival zijn bekend.

De Ierse nationale omroep RTÉ heeft eerder vandaagmaandag 09 februari 2015, de namen bekendgemaakt van de vijf kandidaten die eind deze maand gaan strijden om het ticket voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Voor het eerst sinds 2010 komt er een open nationale selectie ('Eurosong 2015') en dus stapt men op het groene eiland af van de selectieprocedure die de voorbije vier jaar werd gehanteerd, een samenwerking met meerdere mentors.

Tussen maandag 13 (middernacht plaatselijke tijd, 01.00 Belgische tijd) en vrijdag 31 oktober (17.00 plaatselijke tijd, 18.00 Belgische tijd) kregen geïnteresseerden de tijd om hun nummer(s) bij de nationale omroep in te dienen. Nadien gaat een interne vakjury aan de slag om uiteindelijk vijf liedjes te selecteren voor de nationale selectie.
 
* de vijf finalisten (tussen haakjes de namen van de componisten/tekstschrijvers) :

01. "She's So Fine" (Tony Adams-Rosa) door Alex Saint and the MJs.
02. "Anybody Got A Shoulder" (Charlie McGettigan) door Kat Mahon.
03. "Break Me Up" (Gustav Euren, Niclas Arn & Danne Attlerud) door Erika Selin.
04. "Memories" (Lee Anna James, Elena Morosanu, Simon Gribbe, Johnny Sanchez, Dimitri Stassos) door Nikki Kavanagh.
05. "Playing With Numbers" (Molly Sterling, Grey French) door Molly Sterling.

Later deze namiddag worden de vijf liedjes voorgesteld tijdens het radioprogramma 'The Ray D'arcy Show'  op RTÉ Radio 1 vanaf 16.00 (15.00 plaatselijke tijd).

De nationale finale vindt plaats op vrijdag 27 februari eerstkomende als onderdeel van 'The Late Late Show'. Tijdens de uitzending ligt het lot van de kandidaten, net als de voorbije jaren, in de handen van een regionale vakjury en de kijkers thuis.
(bron en logo : RTÉ)

09-02-2015 om 12:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beat da Bompaz' : vanavond draait alles rond 'Paardenkracht'.

In het tweede seizoen van 'Beat da Bompaz' (vtm) dagen een nieuwe lading straffe 65-plussers de bekende jeugd van tegenwoordig negen weken lang uit in een reeks vermakelijke en spannende duels. Voor eens en voor altijd willen da Bompaz komaf maken met de vooroordelen die er bestaan over senioren en strijden ze vol overgave voor de eer van hun generatie. Per aflevering geven drie Bompaz - zowel vrouwen als mannen - het beste van zichzelf in drie individuele proeven tegen drie jonge bekende Vlamingen, om zo voordelen te sprokkelen om nog gewapender aan de finale groepsproef te verschijnen. Wie die wint, mag zich die week de sterkste generatie noemen.

In dit tweede seizoen zitten een aantal opvallende nieuwigheden : elke week staan de proeven in het teken van 1 overkoepelend thema : de Highland Games, de vier natuurelementen, de Olympische Spelen, paardenkracht, zwaartekracht, circus,… Stuk voor stuk zijn de proeven bestaande disciplines en bovendien nemen de kandidaten voor de afsluitende groepsproef deel aan een bestaand evenement. De bommaz en bompaz tenslotte, zijn niet langer kampioenen in hun discipline maar straffe allrounders, 65-plussers die in hun familie en vriendenkring bekend staan als straffe senioren.

Net zoals vorig seizoen leidt Evi Hanssen de spannende proeven in goede banen en probeert ze het fanatieke enthousiasme van zowel het jonge als het oudere geweld in te tomen… of net niet.

"Eigenlijk is het onlogisch : we leven in een maatschappij die steeds grijzer wordt, en tegelijkertijd dwepen we met jeugdigheid. Oud omschrijven we als grijs en rimpels. Bij jong denken we aan fris en knap. Wel, in 'Beat da Bompaz' worden die vooroordelen door elkaar geklutst. Het resultaat is opnieuw een spannend én vermakelijk seizoen van 'Beat da Bompaz' vol humor, ontroering en teamspirit. Want naarmate je ouder wordt, word je wijzer... Maar niet minder competitief."

* vierde aflevering - maandag 09 februari 2015 :

Acteurs en goede vrienden Steven Boen, Darya Gantura en Joke De Bruyn nemen het op tegen de 64-jarige Franky Versprille uit Eeklo, een technicus op rust die al vijf keer de Dodentocht wandelde, Frank Schellens (65) uit Noorderwijk, die 500 kilometer per week fietst en zo goed als alle bekende bergen beklom met zijn tweewieler en de knappe 64-jarige Brusselse human resources manager Jeanine Verboomen, een fervent langeafstandsloopster en globetrotter. Thema van vandaag is 'Paardenkracht'.

'Beat Da Bompaz', de vierde aflevering van het tweede seizoen vanavond, maandag 09 februari 2015, tussen 20.35 en 21.35 op vtm. (bron en foto's : vtm)

09-02-2015 om 11:22 geschreven door Redactie  


08-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Anti Social Media gaat voor Denemarken naar het Eurovisie Songfestival.

 Gisteren, zaterdag 07 februari 2015, werd in Denemarken de kandidaat gekozen die in mei zal aantreden tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Tussen vrijdag 04 juli en maandag 08 september (12.00) ging de nationale omroep DR op zoek naar inzendingen voor de nationale selectie en op dinsdag 09 september raakte bekend dat het 687 inzendingen had ontvangen, bijna tweehonderd liedjes minder dan voor de selectie van vorig jaar, wat een absoluut record was.

Het feit dat het Eurovisie Songfestival vorig jaar op eigen bodem plaatsvond is daar zeker niet vreemd aan. Voor de selectie van 2013 werden in totaal 692 inzendingen ontvangen, een cijfer dat vergelijkbaar is met die van de selectie van dit jaar.

Uit alle ingezonden inzendingen koos de omroep er zeven en daarnaast ging het zelf op zoek naar drie nummers, een selectie die ook de voorgaande jaren reeds werd toegepast. Het lot van de tien kandidaten lag in de handen van vijf regionale vakjury's en de kijkers thuis. Beiden kennen vijftig procent van de punten toe. Elke vakjury kon 1 tot en met 7, 8, 10 en 12 punten toekennen. Dat gaf een totaal van 290 punten. Dat aantal punten konden de kijkers ook verdelen en als een liedje bijvoorbeeld 20% van de stemmen kreeg dan werden die omgezet naar 58 punten.

* volgorde van optreden tijdens 'Melodi Grand Prix 2015' :

01. "Love Me Love Me" (tekst en muziek : Sara Sukurani, Robert Uhlmann, Alex Papaconstantinou, Arash Labaf) door Sara Sukurani (wildcard).
02. "Mi Amore" (tekst en muziek : Thomas G:son, Henrik Sethsson) door Tina & René.
03. "Når veje krydses" (tekst en muziek : Marcel Mark Gbekle, Jeanette Christiansen, Bjarne List Nissen) door Marcel & Soulman Group (wildcard).
04. "Hotel A" (tekst en muziek : Marcus Ubeda, Bobby Ljunggren, Kristian Lagerström) door Cecilie Alexandra.
05. "Love Is Love" (tekst en muziek : Andy Roda & Maria Hamer-Jensen) door Andy Roda.
06. "Tæt på mine drømme" (tekst en muziek : Lise Cabble, Maria Danielle Andersen & Jacob Schack Glæsner) door Julie Bjerre.
07. "The Way You Are" (tekst en muziek : Remee, Chief 1) door Anti Social Media.
08. "Suitcase" (tekst en muziek : Micky Skeel, Magnus Funemyr) door Anne Gadegaard.
09. "Manjana" (tekst en muziek : Thomas Sardorf, Karen Rosenberg, Lasse Lindorff, Daniel Rothmann, Johannes Loeffler, Matthias Zürkler) door Babou.
10. "Summer Without You" (tekst en muziek : Daniel Calvin, Rune Braager & Martin Fliegenschmidt) door World of Girls (wildcard).

* uitslag finale 'Melodi Grand Prix 2015' (tussen haakjes punten vakjury/televoting) :

01. "The Way You Are" (tekst en muziek : Remee, Chief 1) door Anti Social Media : 104 punten (56+48).
02. "Suitcase" (tekst en muziek : Micky Skeel, Magnus Funemyr) door Anne Gadegaard : 98 punten (40+58).
03. "Tæt på mine drømme" (tekst en muziek : Lise Cabble, Maria Danielle Andersen & Jacob Schack Glæsner) door Julie Bjerre : 72 punten (34+38).
04. "Hotel A" (tekst en muziek : Marcus Ubeda, Bobby Ljunggren, Kristian Lagerström) door Cecilie Alexandra : 58 punten (40+18).
05. "Manjana" (tekst en muziek : Thomas Sardorf, Karen Rosenberg, Lasse Lindorff, Daniel Rothmann, Johannes Loeffler, Matthias Zürkler) door Babou : 57 punten (22+35).
06. "Summer Without You" (tekst en muziek : Daniel Calvin, Rune Braager & Martin Fliegenschmidt) door World of Girls : 57 punten(23+34).
07. "Mi Amore" (tekst en muziek : Thomas G:son, Henrik Sethsson) door Tina & René : 44 punten (24+20).
08. "Når veje krydses" (tekst en muziek : Marcel Mark Gbekle, Jeanette Christiansen, Bjarne List Nissen) door Marcel & Soulman Group : 44 punten (26+18).
09. "Love Is Love" (tekst en muziek : Andy Roda & Maria Hamer-Jensen) door Andy Roda : 25 punten (17+8).
10. "Love Me Love Me" (tekst en muziek : Sara Sukurani, Robert Uhlmann, Alex Papaconstantinou, Arash Labaf) door Sara Sukurani : 21 punten (8+13).

 De overwinning ging naar de groep Anti Social Media die door de vakjury op de eerste plaats werd gezet en door de kijkers op een tweede. Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat Denemarken zal aantreden in het tweede deel van de eerste halve finale op dinsdag 19 mei. In die halve finale zitten ook Loïc Nottet en de Nederlandse Trijntje Oosterhuis. (bron, logo en foto's : DR)

08-02-2015 om 17:42 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs