Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

10-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Waarzeggers' : vanavond ontvangt Rani De Coninck opnieuw negen waarzeggers waaronder Sergio Quisquater.

Wie spreekt de waarheid en wie bluft erop los? Dat is de vraag in de nieuwe humoristische panelshow 'De Waarzeggers'. Tien weken lang verwelkomt host Rani De Coninck telkens negen bekende Vlamingen die zich voor één avond 'De Waarzeggers' wanen.

'De Waarzeggers' nemen drie aan drie plaats in een levensgroot raster en geven antwoord op verrassende, persoonlijke en geestige vragen die Rani hen stelt. Hun missie is duidelijk : plezier maken, entertainen, maar vooral : zo geloofwaardig mogelijk vertellen. Pokerface, fijne humorist, ernstige overtuiger of spitsvondige misleider… wie kan het best de kandidaten overtuigen?

De grote uitdaging voor de kandidaten is om zo goed mogelijk in te schatten wie de waarheid vertelt. Alleen zo kunnen ze als eerste drie op een rij vormen met de vakjes waarin de Waarzeggers plaats nemen.

Presentatrice van dienst is Rani De Coninck. Zij zit aan de knoppen van het reusachtige decor en leidt zowel de gezichten als de kandidaten met haar gulle lach door de rondes heen.

Rani De Coninck : "De grappige vragen en het gepingpong met de bekende gezichten en de kandidaten in 'De Waarzeggers' : dat is echt spek voor mijn bek. De lach en de kwinkslag zijn nooit ver weg. Het is pure fun in de studio en daar hou ik van. De combinatie van grappige anekdotes of échte verhalen, het indrukwekkende decor en de gemotiveerde kandidaten zorgt voor een verrassend en fijn spelprogramma."

Rani kan rekenen op het enthousiasme van vele bekende gezichten die de rol aannemen van Waarzeggers. In iedere aflevering zetelen negen bekende Vlamingen in een van de negen spelbord-vakken.

Wekelijks trachten twee kandidaten als eerste drie op een rij te vormen. Elke kandidaat heeft een eigen symbool en een eigen kleur. Telkens wanneer de kandidaat een antwoord van een Waarzegger correct inschat, krijgt het vak van die Waarzegger zijn of haar kleur en symbool. Wie als eerste drie symbolen op een horizontale, verticale of diagonale rij heeft, wint de ronde.

In de eerste van de vier verschillende rondes worden de kandidaten klaargestoomd met de Opwarmertjes. Rani stelt allerlei vragen uit de meest diverse categorieën. Vreemd genoeg lijken de Waarzeggers altijd het juiste antwoord op de vraag te kennen. Maar is dat ook zo?

In de tweede ronde geven de Waarzeggers opvallende weetjes te kennen dankzij de Persoonlijke Vragen. Bij elke vraag onthullen óf verzinnen de bekende gezichten namelijk iets over iemand anders in het spelbord.

De derde ronde draait rond Kernwoorden. Elke Waarzegger krijgt een woord dat alvast het onderwerp verklapt van de vraag die Rani zal stellen. Aan de kandidaat om te kiezen welke Waarzegger – en dus welk onderwerp – hij of zij wil horen.

De vierde ronde ten slotte is de Beeldronde. Elke vraag gaat dan over een foto of filmpje dat de kandidaten eerst te zien krijgen alvorens de Waarzeggers er een vraag over beantwoorden.

De kandidaat met de meeste punten speelt het onthullende Finalespel. De negen Waarzeggers vertellen elk een korte anekdote over zichzelf. De finalist moet snel denken en juist inschatten of het vertelsel waar of niet waar is, want bij zes juiste inschattingen verdubbelt het gewonnen bedrag.

* zesde aflevering - dinsdag 10 februari 2015 :

Kandidaten Bo en Geert proberen beiden zo goed mogelijk in te schatten wie de waarheid spreekt en om ter eerste drie op een rij te vormen. De negen Waarzeggers van dienst zijn : Sven De Ridder, Joyce Buellens, Euvgenia Parakhina, Heidi Van Tielen, Marleen Merckx, Tatyana Beloy, Sergio (ESF 2002), Dominique Persoone en Rik Verheye.

'De Waarzeggers', zesde aflevering vanavond, dinsdag 10 februari 2015, tussen 20.35 en 21.45 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

10-02-2015 om 10:24 geschreven door Redactie  


09-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze eerste dag van een nieuwe werkweek hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Op dinsdag 03 maart (14.00-20.00) vindt in de Oktoberhallen in het Oost-Vlaamse Wieze een nieuwe editie plaats van 'Onvergetelijk', het ultieme muziekgala voor jongeren van 50-plus.

Er zijn optredens van onder meer Laura Lynn, Jacky Lafon (Eurosong 1981, Palmarès 1982), Jo Vally (Eurosong 1981) en Yves Segers (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999). Ze worden begeleid door de Foreverband (o.l.v. Filip Adriaensens) en de presentatie is in handen van Jacky Lafon.

Tickets voor deze unieke muzikale namiddag (40 euro) kan je nog steeds bestellen via de website van het festival.

In 2015 zou de beroemde Nederlandse tekstschrijver Lennaert Nijgh precies zeventig jaar zijn geworden.

Om zijn heerlijke repertoire alle eer aan te doen, heeft Nekka vzw een project uitgewerkt onder de naam 'Nijghse Vrouwen'. Astrid Nijgh, Riet Muylaert (JackoBond), Lies Lefever en Amaryllis Temmerman (Eurosong 2004) zullen u meenemen op een herkenbare maar verrassende ontdekkingsreis doorheen liedjes als "Ik doe wat ik doe", "Testament", "Beneden alle peil", "Pastorale", "Welterusten meneer de president" en zo vele andere pareltjes.

De première van deze voorstelling vond eind januari plaats
en momenteel toert de voorstelling door Vlaanderen. Een volledig overzicht krijg je alvast hier.

Op zondag 10 mei geeft Christoff (Eurosong 1993-2002) opnieuw een exclusief 'Moederdagconcert' in de Oktoberhallen in het Oost-Vlaamse Wieze. Het concert gaat van start om 15.00 en de zanger ontvangt zijn zus Lindsay en zanger Andrei Lugovski (Eurosong 2014).

Tickets (35 en 40 euro) voor dit optreden kunnen nu reeds worden besteld via de website van de Oktoberhallen. Telefonisch kunnen ook tickets worden besteld via het nummer 053 71 08 44.

09-02-2015 om 13:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vijf finalisten Ierse selectie Eurovisie Songfestival zijn bekend.

De Ierse nationale omroep RTÉ heeft eerder vandaagmaandag 09 februari 2015, de namen bekendgemaakt van de vijf kandidaten die eind deze maand gaan strijden om het ticket voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Voor het eerst sinds 2010 komt er een open nationale selectie ('Eurosong 2015') en dus stapt men op het groene eiland af van de selectieprocedure die de voorbije vier jaar werd gehanteerd, een samenwerking met meerdere mentors.

Tussen maandag 13 (middernacht plaatselijke tijd, 01.00 Belgische tijd) en vrijdag 31 oktober (17.00 plaatselijke tijd, 18.00 Belgische tijd) kregen geïnteresseerden de tijd om hun nummer(s) bij de nationale omroep in te dienen. Nadien gaat een interne vakjury aan de slag om uiteindelijk vijf liedjes te selecteren voor de nationale selectie.
 
* de vijf finalisten (tussen haakjes de namen van de componisten/tekstschrijvers) :

01. "She's So Fine" (Tony Adams-Rosa) door Alex Saint and the MJs.
02. "Anybody Got A Shoulder" (Charlie McGettigan) door Kat Mahon.
03. "Break Me Up" (Gustav Euren, Niclas Arn & Danne Attlerud) door Erika Selin.
04. "Memories" (Lee Anna James, Elena Morosanu, Simon Gribbe, Johnny Sanchez, Dimitri Stassos) door Nikki Kavanagh.
05. "Playing With Numbers" (Molly Sterling, Grey French) door Molly Sterling.

Later deze namiddag worden de vijf liedjes voorgesteld tijdens het radioprogramma 'The Ray D'arcy Show'  op RTÉ Radio 1 vanaf 16.00 (15.00 plaatselijke tijd).

De nationale finale vindt plaats op vrijdag 27 februari eerstkomende als onderdeel van 'The Late Late Show'. Tijdens de uitzending ligt het lot van de kandidaten, net als de voorbije jaren, in de handen van een regionale vakjury en de kijkers thuis.
(bron en logo : RTÉ)

09-02-2015 om 12:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beat da Bompaz' : vanavond draait alles rond 'Paardenkracht'.

In het tweede seizoen van 'Beat da Bompaz' (vtm) dagen een nieuwe lading straffe 65-plussers de bekende jeugd van tegenwoordig negen weken lang uit in een reeks vermakelijke en spannende duels. Voor eens en voor altijd willen da Bompaz komaf maken met de vooroordelen die er bestaan over senioren en strijden ze vol overgave voor de eer van hun generatie. Per aflevering geven drie Bompaz - zowel vrouwen als mannen - het beste van zichzelf in drie individuele proeven tegen drie jonge bekende Vlamingen, om zo voordelen te sprokkelen om nog gewapender aan de finale groepsproef te verschijnen. Wie die wint, mag zich die week de sterkste generatie noemen.

In dit tweede seizoen zitten een aantal opvallende nieuwigheden : elke week staan de proeven in het teken van 1 overkoepelend thema : de Highland Games, de vier natuurelementen, de Olympische Spelen, paardenkracht, zwaartekracht, circus,… Stuk voor stuk zijn de proeven bestaande disciplines en bovendien nemen de kandidaten voor de afsluitende groepsproef deel aan een bestaand evenement. De bommaz en bompaz tenslotte, zijn niet langer kampioenen in hun discipline maar straffe allrounders, 65-plussers die in hun familie en vriendenkring bekend staan als straffe senioren.

Net zoals vorig seizoen leidt Evi Hanssen de spannende proeven in goede banen en probeert ze het fanatieke enthousiasme van zowel het jonge als het oudere geweld in te tomen… of net niet.

"Eigenlijk is het onlogisch : we leven in een maatschappij die steeds grijzer wordt, en tegelijkertijd dwepen we met jeugdigheid. Oud omschrijven we als grijs en rimpels. Bij jong denken we aan fris en knap. Wel, in 'Beat da Bompaz' worden die vooroordelen door elkaar geklutst. Het resultaat is opnieuw een spannend én vermakelijk seizoen van 'Beat da Bompaz' vol humor, ontroering en teamspirit. Want naarmate je ouder wordt, word je wijzer... Maar niet minder competitief."

* vierde aflevering - maandag 09 februari 2015 :

Acteurs en goede vrienden Steven Boen, Darya Gantura en Joke De Bruyn nemen het op tegen de 64-jarige Franky Versprille uit Eeklo, een technicus op rust die al vijf keer de Dodentocht wandelde, Frank Schellens (65) uit Noorderwijk, die 500 kilometer per week fietst en zo goed als alle bekende bergen beklom met zijn tweewieler en de knappe 64-jarige Brusselse human resources manager Jeanine Verboomen, een fervent langeafstandsloopster en globetrotter. Thema van vandaag is 'Paardenkracht'.

'Beat Da Bompaz', de vierde aflevering van het tweede seizoen vanavond, maandag 09 februari 2015, tussen 20.35 en 21.35 op vtm. (bron en foto's : vtm)

09-02-2015 om 11:22 geschreven door Redactie  


08-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Anti Social Media gaat voor Denemarken naar het Eurovisie Songfestival.

 Gisteren, zaterdag 07 februari 2015, werd in Denemarken de kandidaat gekozen die in mei zal aantreden tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Tussen vrijdag 04 juli en maandag 08 september (12.00) ging de nationale omroep DR op zoek naar inzendingen voor de nationale selectie en op dinsdag 09 september raakte bekend dat het 687 inzendingen had ontvangen, bijna tweehonderd liedjes minder dan voor de selectie van vorig jaar, wat een absoluut record was.

Het feit dat het Eurovisie Songfestival vorig jaar op eigen bodem plaatsvond is daar zeker niet vreemd aan. Voor de selectie van 2013 werden in totaal 692 inzendingen ontvangen, een cijfer dat vergelijkbaar is met die van de selectie van dit jaar.

Uit alle ingezonden inzendingen koos de omroep er zeven en daarnaast ging het zelf op zoek naar drie nummers, een selectie die ook de voorgaande jaren reeds werd toegepast. Het lot van de tien kandidaten lag in de handen van vijf regionale vakjury's en de kijkers thuis. Beiden kennen vijftig procent van de punten toe. Elke vakjury kon 1 tot en met 7, 8, 10 en 12 punten toekennen. Dat gaf een totaal van 290 punten. Dat aantal punten konden de kijkers ook verdelen en als een liedje bijvoorbeeld 20% van de stemmen kreeg dan werden die omgezet naar 58 punten.

* volgorde van optreden tijdens 'Melodi Grand Prix 2015' :

01. "Love Me Love Me" (tekst en muziek : Sara Sukurani, Robert Uhlmann, Alex Papaconstantinou, Arash Labaf) door Sara Sukurani (wildcard).
02. "Mi Amore" (tekst en muziek : Thomas G:son, Henrik Sethsson) door Tina & René.
03. "Når veje krydses" (tekst en muziek : Marcel Mark Gbekle, Jeanette Christiansen, Bjarne List Nissen) door Marcel & Soulman Group (wildcard).
04. "Hotel A" (tekst en muziek : Marcus Ubeda, Bobby Ljunggren, Kristian Lagerström) door Cecilie Alexandra.
05. "Love Is Love" (tekst en muziek : Andy Roda & Maria Hamer-Jensen) door Andy Roda.
06. "Tæt på mine drømme" (tekst en muziek : Lise Cabble, Maria Danielle Andersen & Jacob Schack Glæsner) door Julie Bjerre.
07. "The Way You Are" (tekst en muziek : Remee, Chief 1) door Anti Social Media.
08. "Suitcase" (tekst en muziek : Micky Skeel, Magnus Funemyr) door Anne Gadegaard.
09. "Manjana" (tekst en muziek : Thomas Sardorf, Karen Rosenberg, Lasse Lindorff, Daniel Rothmann, Johannes Loeffler, Matthias Zürkler) door Babou.
10. "Summer Without You" (tekst en muziek : Daniel Calvin, Rune Braager & Martin Fliegenschmidt) door World of Girls (wildcard).

* uitslag finale 'Melodi Grand Prix 2015' (tussen haakjes punten vakjury/televoting) :

01. "The Way You Are" (tekst en muziek : Remee, Chief 1) door Anti Social Media : 104 punten (56+48).
02. "Suitcase" (tekst en muziek : Micky Skeel, Magnus Funemyr) door Anne Gadegaard : 98 punten (40+58).
03. "Tæt på mine drømme" (tekst en muziek : Lise Cabble, Maria Danielle Andersen & Jacob Schack Glæsner) door Julie Bjerre : 72 punten (34+38).
04. "Hotel A" (tekst en muziek : Marcus Ubeda, Bobby Ljunggren, Kristian Lagerström) door Cecilie Alexandra : 58 punten (40+18).
05. "Manjana" (tekst en muziek : Thomas Sardorf, Karen Rosenberg, Lasse Lindorff, Daniel Rothmann, Johannes Loeffler, Matthias Zürkler) door Babou : 57 punten (22+35).
06. "Summer Without You" (tekst en muziek : Daniel Calvin, Rune Braager & Martin Fliegenschmidt) door World of Girls : 57 punten(23+34).
07. "Mi Amore" (tekst en muziek : Thomas G:son, Henrik Sethsson) door Tina & René : 44 punten (24+20).
08. "Når veje krydses" (tekst en muziek : Marcel Mark Gbekle, Jeanette Christiansen, Bjarne List Nissen) door Marcel & Soulman Group : 44 punten (26+18).
09. "Love Is Love" (tekst en muziek : Andy Roda & Maria Hamer-Jensen) door Andy Roda : 25 punten (17+8).
10. "Love Me Love Me" (tekst en muziek : Sara Sukurani, Robert Uhlmann, Alex Papaconstantinou, Arash Labaf) door Sara Sukurani : 21 punten (8+13).

 De overwinning ging naar de groep Anti Social Media die door de vakjury op de eerste plaats werd gezet en door de kijkers op een tweede. Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat Denemarken zal aantreden in het tweede deel van de eerste halve finale op dinsdag 19 mei. In die halve finale zitten ook Loïc Nottet en de Nederlandse Trijntje Oosterhuis. (bron, logo en foto's : DR)

08-02-2015 om 17:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Eddy krijgt slecht nieuws en Rosa zet Peggy op haar plaats.

Wie kon Peggy tegenhouden om de grootste fout van haar leven te maken? Wie was het mysterieuze slachtoffer dat betrokken was bij het ongeval? Overleefden Mayra en Marianne de val van de trap na hun ultieme confrontatie? En slaagden Tom en Judith erin om Emma op tijd te vinden en ongedeerd naar huis te brengen? Na drie maanden nagelbijtend afwachten, volgen de verlossende antwoorden sinds maandag 01 september 2014 in het twintigste seizoen van 'Thuis'. Of … wordt het nu net ingewikkelder?

Samen met de school ging op 01 september ook het nieuwe seizoen van 'Thuis' van start. Na drie maanden aftellen kregen de kijkers daarin de antwoorden op de vele vragen waarmee ze voor de zomer achterbleven.

DOODGEZWEGEN, HET VERHAAL VAN LOWIE

Sinds 04 oktober 2014 ligt 'Doodgezwegen' in de rekken, een boek over het 'Thuis'-personage Lowie, die samen met zijn moeder Leontien vluchtte voor zijn vader Luc. Ze vertrokken naar het verre Mexico en verdwenen zo plots uit de reeks.

Zelfs nu Lowie al een aantal jaar terug in België is, bij zijn vader, weet niemand echter wat er al die tijd in Mexico is gebeurd. "We hebben vaak niet genoeg tijd om het hele verhaal te vertellen, met dit boek krijgen we die kans wel," zegt Wim Janssen, producer van 'Thuis'.

'Doodgezwegen' brengt net dat tikkeltje meer. Waar de kijker er op het scherm het raden naar heeft naar wat er in Mexico is gebeurd, staat de lezer al enkele stappen dichter bij het achterhalen van de waarheid.

"Zelfs ik ben meer te weten gekomen over Lowieke", zegt acteur Mathias Vergels, Lowie in 'Thuis'.

Het boek brengt ook nieuwe gebeurtenissen aan het licht, die vragen zullen doen rijzen bij jong en oud over wat de toekomst nog zal brengen.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.711 TOT EN MET 3.715.

Jana neemt een beslissing. Tom en Stan zijn het niet eens met elkaar. Jenny is kwaad op Marianne. Eddy stapt naar de vakbond. Waldek heeft een belangrijke mededeling voor zijn collega's.

- maandag 09 februari - aflevering 3.711 : Jenny is kwaad op Marianne. Eddy stapt naar de vakbond. Tom en Stan zijn het niet eens met elkaar. Waldek heeft een voorstel voor Rosa. Jana neemt een beslissing. Olivia maakt plannen voor Valentijn.

- dinsdag 10 februari - aflevering 3.712 : Rosa zet Peggy met haar twee voeten op de grond. Adil worstelt met zijn beslissing. Femke zoekt extra hulp. Marianne laat zich niet zien. Ann en Mayra kijken uit naar betere tijden. Lowie en Olivia proberen Jana op andere gedachten te brengen.

- woensdag 11 februari - aflevering 3.713 : Er is opnieuw een conflict tussen Peggy en Waldek. Nancy gaat netwerken bij Femke en Ann. Lowie krijgt zijn resultaten van de examens. Hélène en Geert hebben groot nieuws. Jana besluit geen verdere stappen te ondernemen. Frank biedt Waldek zijn hulp aan.

- donderdag 12 februari - aflevering 3.714 : Marianne heeft nood aan een wandeling. Rosa zet Peggy op haar plaats. Toon plaagt Jana. Olivia en Jana krijgen ook hun resultaat van de examens. Stan en Tom groeien naar elkaar toe. Jenny maakt zich ongerust. Frank spreekt Sam aan.

- vrijdag 13 februari - aflevering 3.715 : Eddy krijgt slecht nieuws. Paulien en Adil hebben hun eerste ruzie. Het vertrouwen tussen Femke en Toon is er nog niet helemaal. Waldek heeft een belangrijke mededeling voor zijn collega's. Nancy voelt zich goed. De ongerustheid bij Jenny neemt toe.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

08-02-2015 om 16:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Emma heeft groot nieuws voor Guido en Rita mist het cruiseleven.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

"Er is geen weg terug, we zijn er voor elkaar…" Heel wat trouwe Familie-adepten kunnen de beginwoorden van de generiek uit hun favoriete reeks naadloos aanvullen en vlotjes meezingen. Hen stond op vrijdag 14 november 2014 een leuke verrassing te wachten, want sindsdien wordt de nieuwe generiek elke weekavond op de kijker losgelaten. En daarin spelen voor het eerst ook de 'Familie'-fans zélf een rol.

Het vertrouwde 'Familie'-deuntje bleef behouden, maar werd voorzien van een nieuw arrangement onder leiding van topmuzikant Hans Francken. De song werd bovendien ingezongen door de jonge talenten Mikael Ophoff uit Antwerpen en Eva De Geyter uit Zonhoven, het duo dat in het voorjaar van 2014 nog voor een kippenvelmoment zorgde in de 'Battles' van 'The Voice van Vlaanderen'.

Bij nieuwe muziek horen natuurlijk nieuwe beelden van de 'Famili'e-personages. Maar er is meer, want voor het eerst krijgt ook de kijker een belangrijk aandeel in de begingeneriek. Via vtm.be konden kijkers een foto van zichzelf insturen en deze selfies worden sinds vrijdag 14 november 2014 dagelijks in de generiek geïntegreerd. Elke dag pronkt de foto van een andere kijker naast die van de friends, Mieke (Caroline Maes), Niko (Jo Hens), Zjef (Jan Van den Bosch) en Evy (Marianne Devriese). Zo komt de kijker alweer een tikkeltje dichter bij zijn of haar favoriete personages te staan.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.446 TOT EN MET 5.450.

- maandag 09 februari - aflevering 5.446 : Thomas heeft Mathias één en ander op te biechten, maar wil niet dat het verhaal Peter ter ore komt. Liesbeth denkt dat ze een slecht examen heeft afgelegd en dat het seminarie in Reading hierdoor in het gedrang komt. Véronique heeft een mooi weekend met Cédric achter de rug en beseft dat ze haar familie meer en meer mist. Op het cruiseschip breekt paniek uit wanneer Lientje vermist is.

- dinsdag 10 februari - aflevering 5.447 : Stefanie kan niet leven met de gedachte dat Thomas een geheim voor haar heeft en ze eist duidelijkheid. Véronique denkt een zwakke plek van June gevonden te hebben. Samen met Rudi bedenkt ze een plan om haar computerbestanden te onderzoeken. Faroud maakt Leen opnieuw duidelijk hoe oprecht zijn gevoelens voor haar zijn. Bij Maarten slaan de twijfels toe wanneer hij een geheim ontdekt.

- woensdag 11 februari - aflevering 5.448 : Het verhaal van Thomas valt Stefanie zwaar en ze maakt een hartverscheurende keuze. Mathias probeert Thomas te helpen, maar verzwijgt zijn plannen voor Marie-Rose. Véronique schakelt Bart in om Junes computer te kraken. Maarten staat voor een moeilijk dilemma. Rita mist het cruiseleven. Niko neemt een belangrijke beslissing in verband met zijn toekomst.

- donderdag 12 februari - aflevering 5.449 : Véronique overtuigt Bart om dieper te graven in Junes verleden. Rita wil stoppen met poetsen, maar vindt het moeilijk om haar familie in de steek te laten. Agnes en Patrick raden haar aan om haar passie te volgen. Niko is erg onder de indruk van Nena's levensverhaal. Emma heeft groot nieuws voor Guido.

- vrijdag 13 februari - aflevering 5.450 : Véronique moet van koers veranderen nu June getoond heeft hoe sterk ze in haar schoenen staat. Tot Bart plots een goed bewaard geheim op het spoor komt. Peter roept Thomas op het matje. Niko is blij te zien dat Musto en zijn bende enthousiast het voedselbedelingsplan naar zich toetrekken. Anderzijds voelt hij zich slecht omdat hij niets voor Nena kan doen. Guido voelt zich slecht en wil niet naar school.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

08-02-2015 om 15:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : David krijgt een eerste voorschot op zijn verkochte werken én hij tekent een exclusiviteitscontract.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 117 TOT EN MET 121.

- maandag 09 februari - aflevering 117 : Herman heeft het kapotgetrapte doek met de sensuele tekening van Sofie en David gevonden. De bezorgde vader dringt er bij Sofie op aan haar problemen met Pieter op te lossen. Laura wordt suf en verward wakker en ze besluit niet naar het examen te gaan. Tim wil solidair zijn en hij regelt doktersbriefjes. Bea en Ludo worden voor het eerst sinds lang naast mekaar wakker. In de galerie van Lotte wordt de vernissage met de schilderijen van David en Tom geopend.

- dinsdag 10 februari - aflevering 118 : De tentoonstelling van Davids schilderijen is een groot succes. Zijn werken grijpen Christian gewoonweg naar de keel en Sofie is emotioneel als blijkt dat het 'Zonder Sofie'-doek is verkocht. David geniet ondertussen van de aandacht en vindt het leuk om te worden bewonderd. Het doet Andrea pijn dat het Herman blijkbaar koud laat dat ze samen met Frederik naar de vernissage is gekomen.

- woensdag 11 februari
- aflevering 119 : David krijgt een eerste voorschot op zijn verkochte werken én hij tekent een exclusiviteitscontract. Voortaan zal hij enkel nog voor kunstpaus Steven schilderen. Pieter neemt het 'Zonder Sofie'-doek mee uit de galerie. Hij wil niet dat David er nog verder aan prutst. Sofie heeft hier gemengde gevoelens over. Laura en Tim hebben ruzie over Quinten.

- donderdag 12 februari
- aflevering 120 : David wil Sofie blij maken en hij koopt een spuuglelijke ring bij de juwelier. Lotte ontdekt dat David een exclusiviteitscontract heeft getekend bij Steven. Ze voelt zich gebruikt door de kunstpaus. Delphine is boos en gekwetst omdat Kasper haar verwijt dat ze kickt op zijn succes en besluit haar pijlen op David te richten. Ludo roept zijn zoon op het matje omdat hij geknoeid heeft met de boekhouding van Welvapharma. Laura belt Robby om uit zoeken waarom hij en Tim ruzie hebben. Sofie krijgt het benauwd wanneer Pieter aandringt om al over drie maanden te trouwen.

- vrijdag 13 februari
- aflevering 121 : Pieter wil dat Sofie de ring van David teruggeeft. Zij krijgt dat echter niet over haar hart. David heeft zijn zinnen gezet op een auto zodat hij naar al zijn tentoonstellingen kan rijden. Robby is bereid hem rijles te geven. Lotte en Sander ontdekken dat kunstpaus Steven ook de getalenteerde schilder Tom Leffebure wil inpalmen. Frederik wil Andrea verrassen, maar ziet haar met een andere man op restaurant. Maarten heeft de handen vol met de voorbereidingen van het verlovingsfeest van Sofie en Pieter.


'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 16.40 en 17.15 op vtm. (bron en foto : vtm)

08-02-2015 om 15:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : er is een naaktfoto van Debbie verschenen in een roddelblad.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 450 TOT EN MET 454.

- maandag 09 februari - aflevering 450 : De dokters en het verplegend personeel vrezen voor de sluiting van de polikliniek en houden een protestactie. Nellie vindt het schandalig dat haar vriend Jan net nu zijn broer gaat opzoeken in de gevangenis. De huisbaas van Sneyers moet zijn akkoord geven voor de plaatsing van een radiomast en komt op inspectie. Alles gaat goed tot Debbie, Elke en Max opeens opduiken. Joke en Marcel hebben besloten om de bingokast van de hand te doen. De cafébazen kunnen het niet meer aanzien hoe hun goeie klanten en vrienden hun zuurverdiende geld op de kast verliezen.

- dinsdag 10 februari - aflevering 451 : Celine kan zich wel voor het hoofd slaan omdat ze er niet in geslaagd is de witte woede te bedaren. Ze weet echt niet hoe ze deze lastige affaire moet oplossen, maar gelukkig kent haar vader nog enkele trucs. Sneyers heeft eindelijk zijn radiovergunning in handen. Hij wil meteen aan de slag gaan en stelt Elke voor zijn co-presentatrice te worden. Maar ook Debbie droomt van een radiocarrière. Nellie belooft haar uiterste best te doen om toleranter te zijn wat de bezoeken van Jan aan Jempi betreft. Toch maakt ze opnieuw een scène wanneer ze ontdekt dat haar vriend een topadvocaat voor zijn broer gezocht heeft.

- woensdag 11 februari - aflevering 452 : Nellie begrijpt niet waarom haar vriend Jan zich door Jempi met een schuldgevoel laat opzadelen. Haar tirade opent de arts de ogen en hij besluit zich niet langer te laten manipuleren. Hij keert ook op zijn beslissing terug om een advocaat voor zijn broer te betalen. Jempi reageert hier slecht op en neemt wraak met een schokkende onthulling. Sam krijgt het niet over haar hart om Dina te vertellen dat haar papa op sterven ligt en dat hij haar een laatste keer wil zien. De commandant begrijpt dat dit gesprek zeer moeilijk is en stelt voor het van haar over te nemen.

- donderdag 12 februari - aflevering 453 : Celine heeft amper de problemen met de polikliniek opgelost en de volgende crisis dient zich al aan : er is een naaktfoto van Debbie verschenen in een roddelblad. Celine is in alle staten, om van Debbie zelf, Sneyers, Julia en Joke nog maar te zwijgen. Jan heeft de ganse nacht liggen piekeren over de schokkende onthulling van zijn broer. Omdat hij zekerheid wil, besluit hij Miriam te confronteren. Agent Luc bezoekt tijdens de diensturen een lunapark en kan niet aan de verleiding weerstaan om zijn kans te wagen op de bingo.

- vrijdag 13 februari - aflevering 454 : Marcel interesseert zich nauwelijks nog voor het café en gaat op de meest onmogelijke uren wandelen. Joke vindt dit niet grappig, maar staat machteloos. Sneyers weet niet hoe hij Debbie moet vertellen dat ze niet voor het radiowerk in de wieg is gelegd. Hij wil hun relatie niet verzuren en daar komt nog bij dat zij de installatie volledig heeft betaald. Jan wil met zekerheid weten of Jonas zijn zoon is en overweegt om een DNA-test te laten doen. De commandant weet dat zijn dochter Sam het ontzettend moeilijk heeft, maar vindt toch dat ze steun moet blijven zoeken bij Frank.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

08-02-2015 om 15:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond tweede voorronde Letse Songfestivalselectie, 'Supernova 2015'.

Vanavond, zondag 08 februari 2015, zet de Letse nationale omroep LTV haar zoektocht verder naar de inzending voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Begin november raakte bekend dat
LTV ook dit jaar via een nationale selectie op zoek gaat naar de kandidaat voor de zestigste editie van het liedjesfestival dat in mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

'Dziesma', zoals de nationale selectie de voorbije jaren heette, ging wel op de schop en wordt vervangen door 'Supernova'. Tussen maandag 03 november en woensdag 10 december ging de omroep op zoek naar inzendingen, vooral diegene die ook buiten Letland op waardering (en punten) kunnen rekenen.

Op donderdag 11 december raakte bekend dat LTV in totaal 98 liedjes had ontvangen en dat 123 artiesten (solisten, duo's en groepen) zich hadden aangemeld. Een interne internationale vakjury (Peo Nylén, Michael Jay en Jarkko Nordlund) ging nadien aan de slag en selecteerde de twintig liedjes. Oud-festivaldeelnemer Kaspars Roga (drummer van Brainstorm, ESF 2000), Guntars Račs, Dons (Letse selectie 2010-2014) en Ieva Kerēvica selecteerden de twintig kandidaten tijdens audities die doorgingen op maandag 05 januari. Deze vier maken ook tijdens de liveshows deel uit van de vakjury.

Er komen in totaal vier uitzendingen (twee voorrondes, halve finale en finale) om de kandidaat en het nummer voor Wenen te selecteren. Vandaag, zondag 08 februari, vindt de tweede voorronde plaatsen en treden opnieuw tien van de twintig kandidaten voor het voetlicht.

* deelnemers tweede voorronde 'Supernova 2015' (tussen haakjes de namen van de componisten en tekstschrijvers) :

01. "Home" (Andris Kivičs) door Euphony.
02. "Love Injected" (Aminata Savadogo, Kaspars Ansons) door Aminata.
03. "Take Me Down" (Miķelis Ļaksa) door Markus Riva.
04. "Angel" (Rino Rudevičs) door Ornella.
05. "Your Eyes" (Ingars Viļums) door Rihards Bērziņš.
06. "Sweet Girl" (Reinis Briģis, Alise Kante) door Signe.
07. "Debesis" (Jānis Ķirsis, Pēteris Draguns) door Mārtiņš Ruskis & Ginta Krievkalna.
08. "Run to You" (Diāna Černe) door Katrīna Bindere.
09. "Free Your Mind" (Igors Voļhins) door The Stones.
10. "High Heels" (Elīna Dumpe, Antons Kekļa, Valters Suķis, Gusts Kaksis) door Riga Metro.

* geplaatst voor de halve finale :

- "Sundance" (Ainārs Majors, Arnolds Kārklis) door ElektroFolk (vakjury).
- "Nefelibata" (Marija Mickeviča) door MNTHA (vakjury).
- "It's the Night" (Antra Stafecka, Kerija Kalēja) door Antra Stafecka (televoting).
- "Ziemā" (Jānis Ķirsis, Inga Pizāne–Dilba) door Framest (televoting).

Uit elke voorronde stoten vier kandidaten door naar de halve finale : twee aangeduid door de vakjury en twee door de kijkers die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maken. Daarnaast kan er tijdens de uitzending via de sociale media gestemd worden op het internet. De vakjury heeft het recht om een uitgeschakeld liedje alsnog in de wedstrijd te houden en te koppelen aan een artiest die zich weet te plaatsen voor de volgende ronde, en dit indien de jury meent dat het liedjes potentiëel heeft.

De tweede voorronde, gepresenteerd door Ketija Šēnberga en Toms Grēviņ, wordt vanavond uitgezonden via het eerste net van de nationale omroep en dit tussen 20.20 en 23.00 (tussen 21.20 en middernacht plaatselijke tijd). Ook via het internet kan de uitzending worden gevolgd (klik hier). (bron en logo : LTV)

08-02-2015 om 00:06 geschreven door Redactie  


07-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (07-02-2015).

Op deze eerste zaterdag van februari zijn we opnieuw op post om het nieuws op muzikaal vlak voor jou allemaal mooi op een rijtje te zetten in 'Vers van de pers'. Ook dit jaar houden we je telkens op zaterdag op de hoogte van al het nieuwe werk in eigen land en in het buitenland.

 Sinds afgelopen maandag, 02 februari, heeft Amaryllis Temmerman (Eurosong 2004) een nieuwe single op de markt met als titel "Nu of nooit". Bij deze single hoort ook een videoclip die eind deze maand (donderdag 26 februari) zal worden voorgesteld.

 En ook Raf Van Brussel (Eurosong 2002-2004) laat opnieuw van zich horen. "Just A Girl" is de titel van zijn nieuwe single die sinds afgelopen maandag, 02 februari, beschikbaar is. Het is inmiddels bijna twee jaar geleden dat de zanger/presentator een nummer op de markt bracht.

 Zoals je eerder al kon lezen brengt de Britse formatie Blue (ESF 2011) op maandag 02 maart een nieuw album op de markt met als titel "Colours". Op dat album staan in totaal elf nummers waaronde de nieuwe single "King Of The World".

 De Duitse formatie Fahrenhaidt neemt volgende maand deel aan de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Gisteren, vrijdag 06 februari, bracht de formatie het album "The Book of Nature" op de markt met daarop in totaal zeventien nummers waaronder "Frozen Silence" en "Mother Earth", de twee liedjes die werden geselecteerd voor de Duitse voorronde.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. "Jij maakt me blij!" is de titel van de jongste single van Rudy Meyns (De Gouden Zeemeermin 1996). Het nummer is sinds zondag 18 januari beschikbaar. Eind maart brengt de Finse groep Nightwish (Finse selectie 2000) haar album "Endless Forms Most Beautiful" op de markt. Die release wordt voorafgegaan door een nieuwe single, "Élan" die vanaf aanstaande vrijdag, 13 februari, beschikbaar zal zijn. De Noorse groep Keep Of Kalessin (MGP 2010) brengt op maandag 16 februari haar nieuwe album "Epistemology" op de markt met daarop in totaal acht nieuwe nummers.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

07-02-2015 om 16:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : IJslandse omroep zet zoektocht naar Songfestivalkandidaat vanavond verder met tweede halve finale.

In IJsland vindt vanavond, zaterdag 07 februari 2015, de tweede halve finale plaats van 'Söngvakeppni Sjónvarpsins 2015', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

RÚV ging tussen vrijdag 26 september (12.00 plaatselijke tijd, 14.00 Belgische tijd) en maandag 27 oktober 2014 (11.59 plaatselijke tijd, 13.59 Belgische tijd), op zoek naar inzendingen voor de nationale selectie maar uit uiteindelijk werd de deadline verplaatst van maandag 20 naar maandag 27 oktober. In totaal ontving de omroep 258 liedjes en daarvan werden er twaalf geselecteerd.

Op donderdag 08 januari jongstleden werden de namen bekendgemaakt van de twaalf kandidaten die dit jaar zullen strijden om het ticket richting Oostenrijk alwaar in mei de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival zal plaatsvinden.

Vanavond zijn we toe aan de tweede halve finale met opnieuw zes deelnemers. Hun lot ligt, net als vorige week, in de handen van de kijkers thuis en drie van hen stoten meteen door naar de finale. Daarnaast maken de drie 'afvallers' nog kans op een wildcard die na afloop van de tweede halve finale zal worden toegekend door een vakjury. Tijdens de finale (op zaterdag 14 februari) bepalen een vakjury en de kijkers thuis wie het ticket naar Wenen in de wacht zal slepen. De drie uitzendingen, rechtstreeks vanuit het Háskólabíó in de hoofdstad Reykjavik, worden in goede banen geleid door Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir, Guðrún Dís Emilsdóttir en Salka Sól Eyfeld.

* deelnemers tweede halve finale 'Söngvakeppni Sjónvarpsins 2015' (tussen haakjes de namen van de tekstschrijvers/componisten) :

01. "Milljón augnablik" (Karl Olgeir Olgeirsson, Haukur Heiðar Hauksson ; muziek : Karl Olgeir Olgeirsson) door Haukur Heiðar Hauksson.
02. "Lítil skref" (tekst en muziek : Ásgeir Orri Ásgeirsson, Pálmi Ragnar Ásgeirsson, Sæþór Kristjánsson) door María Ólafsdóttir.
03. "Fjaðrir" (tekst en muziek : Hildur Kristín Stefánsdóttir, Guðfinnur Sveinsson) door SUNDAY (Hildur Kristín Stefánsdóttir, Guðfinnur Sveinsson, Vignir Rafn Hilmarsson, Helga Kristín Ingólfsdóttir).
04. "Aldrei of seint" (tekst : María Björk Sverrisdóttir, Regína Ósk Óskarsdóttir ; muziek : María Björk Sverrisdóttir, Marcus Frenell, Sarah Reede) door Regína Ósk.
05. "Brotið gler" (tekst en muziek : Axel Árnason, Bjarni Lárus Hall) door Bjarni Lárus Hall.
06. "Fyrir alla" (tekst : Daníel Óliver Sveinsson, Einar Ágúst Víðisson ; muziek : Daníel Óliver Sveinsson, Jimmy Åkerfors) door CADEM (Daníel Óliver, Emelie Schytz, Caroline Waldemarsson).

* reeds geplaats voor de finale :

- "Í kvöld" (tekst en muziek : Elín Sif Halldórsdóttir) door Elín Sif Halldórsdóttir.
- "Í síðasta skipti" (tekst : Pálmi Ragnar Ásgeirsson, Ásgeir Orri Ásgeirsson, Sæþór Kristjánsson, Friðrik Dór Jónsson ; muziek : Pálmi Ragnar Ásgeirsson, Ásgeir Orri Ásgeirsson, Sæþór Kristjánsson) door Friðrik Dór.
- "Piltur og stúlka" (tekst en muziek : Björn Þór Sigbjörnsson, Tómas Hermannsson, Björn Jörundur Friðbjörnsson) door Björn og félagar (Björn Jörundur Friðbjörnsson, Unnur Birna Björnsdóttir, Hafrún Kolbeinsdóttir, Pétur Örn Guðmundsson).

* maken nog kans op een wildcard :

- "Myrkrið hljótt" (tekst : Erna Hrönn Ólafsdóttir ; muziek : Arnar Ástráðsson) door Erna Hrönn Ólafsdóttir.
- "Þú leitar líka að mér" (tekst : Bergrún Íris Sævarsdóttir ; muziek : Ásta Björg Björgvinsdóttir) door HINEMOA (Ásta Björg Björgvinsdóttir, Rakel Pálsdóttir, Sindri Magnússon, Kristófer Nökkvi Sigurðarson, Gísli Páll Karlsson, Regína Lilja Magnúsdóttir).
- "Augnablik" (tekst en muziek : Sveinn Rúnar Sigurðsson) door Stefanía Svavarsdóttir.

Net als de voorbije vier jaar moeten alle nummers tijdens de nationale selectie in de eigen taal worden gebracht. Dit betekent evenwel niet dat de IJslandse inzending ook in de eigen taal te horen zal zijn tijdens het Eurovisie Songfestival. De componisten, tekstschrijvers en de uitvoerende artiest(en) hebben de keuze om het nummer in de Oonstenrijkse hoofdstad Wenen in een andere taal te zingen.

De tweede halve finale van 'Söngvakeppni Sjónvarpsins 2015' start om 20.45 (19.45 plaatselijke tijd) en duurt tot 22.25 (21.25 plaatselijke tijd). De liedjes kunnen reeds beluisterd worden via de festivalpagina van de website (klik hier) en de tweede halve finale vanavond kan ook bekeken worden via het internet (klik hier). (bron en logo : RÚV)

07-02-2015 om 12:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Estse selectie 'Eesti Laul 2015' gaat vanavond van start met eerste halve finale.

De Estse nationale omroep gaat vanavond, zaterdag 07 februari 2015, van start met de zoektocht naar de inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

ETV
ging tussen woensdag 17 september en maandag 01 december (15.00 plaatselijke tijd, 14.00 Belgische tijd) op zoek naar inzendingen voor 'Eesti Laul 2015'. In totaal ontving de omroep maar liefst 219 inzendingen, een stijging van dertig eenheden ten opzichte van vorig jaar, meteen goed voor een absoluut record. Zowel componisten, tekstschrijvers als artiesten moeten over de Estse nationaliteit beschikken of in het land belastingen betalen.

Een interne vakjury (Erik Morna, Toomas Puna, Owe Petersell, Siim Nestor, Kaupo Karelson, Valner Valme, Lenna Kuurmaa, Ago Teppand, Anne Veski, Ingrid Kohtla en Mingo Rajandi) ging meteen aan de slag en op donderdag 04 december werden de namen van de twintig geselecteerde kandidaten wereldkundig gemaakt tijdens het programma 'Ringvaade' (19.00-20.05 plaatselijke tijd, 18.00-19.05 Belgische tijd). Een week later, op donderdag 11 december, raakte ook de indeling van de beide halve finales bekend alsook de volgorde van optreden.

* deelnemers eerste halve finale 'Eesti Laul 2015' (tussen haakjes de namen van de componisten/tekstschrijvers) :

01. "Päev korraga" (tekst en muziek : Karl-Erik Taukar, Mark-Eric Kammiste, Fred Krieger) door Karl-Erik Taukar.
02. "Kohvitassi lugu" (tekst en muziek : Miina Rikka) door Miina.
03. "Exceptional" (tekst en muziek : Kristina Bianca Rantala) door The Blurry Lane.
04. "Hold On" (tekst en muziek : Liis Lemsalu, Madis Lett, Egert Milder, Henri Kuusk, Rob Montes) door Liis Lemsalu & Egert Milder.
05. "Saatuse laul" (tekst en muziek : Urmas Kõiv, Anneli Kõiv) door Airi Vipulkumar Kansar.
06. "Üle vesihalli taeva" (tekst en muziek : Olav Osolin) door Maia Vahtramäe.
07. "Troubles" (tekst en muziek : Robin Juhkental & The Big Bangers) door Robin Juhkental (ESF 2010) & The Big Bangers.
08. "Unriddle Me" (tekst en muziek : Jon-Arnold Mikiver, Robert Linna, Rain Joona, Markko Reinberg) door Elephants From Neptune.
09. "Superlove" (tekst en muziek : Vahur Valgmaa) door Elisa Kolk.
10. "Kordumatu" (tekst en muziek : Maria Soikonen) door Bluestocking.

Uit elke halve finale stoten vijf deelnemers door naar de finale die op zaterdag 21 februari zal plaatsvinden. Tijdens de halve finales ligt het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maken.

Tijdens de finale zijn er twee stemrondes : in een eerste stemronde kiezen de vakjury en de kijkers drie (in plaats van twee) 'superfinalisten'. In de superfinale ligt het lot van het trio dan volledig in de handen van de kijkers thuis die uiteindelijk de kandidaat voor Wenen zullen aanduiden.

Beide halve finales werden reeds ingeblikt (vrijdag 30 januari en zondag 02 februari) en worden in goede banen geleid door Helen Sürje en Indrek Vaheoja. De eerste halve finale wordt vanavond uitgezonden tussen 20.35 (21.35 plaatselijke tijd) en 22.10 (23.10 plaatselijke tijd) en kan rechtstreeks via het internet worden gevolgd (klik hier). De twintig liedjes kunnen reeds beluisterd worden via de website van de omroep (klik hier). (bron en logo : ETV)

07-02-2015 om 12:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond derde en laatste voorronde Hongaarse selectie 'A Dal 2015'.

Ook dit jaar gaat de Hongaarse nationale omroep (MTV) via een nationale selectie op zoek naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Voor de vierde maal op rij zal via 'A Dal' de artiest en het nummer worden gekozen dat voor het land zal deelnemen aan de zestigste editie van het liedjesfestival.

Geïnteresseerden konden zich tussen woensdag 01 oktober en zaterdag 15 november aanmelden en uiteindelijk kreeg de omroep meer dan 350 inzendingen binnen. Een tienkoppige (interne) vakjury ging aan de slag en selecteerde in totaal dertig liedjes die mogen deelnemen aan 'A Dal 2015'.

Dit jaar komen er drie voorrondes (met telkens tien kandidaten), twee halve finales en een finale die op zaterdag 28 februari zal doorgaan. Het lied voor Wenen zal gekozen worden door een vakjury (Pierrot, Jenő Csiszár, Magdi Rúzsa en Philip Rákay) en door de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken.

Uit elke voorronde stoten zes deelnemers door naar de halve finales. Zowel de vakjury als de kijkers thuis (via een app) sturen vijf kandidaten door en van de resterende vijf kandidaten sturen de kijkers (via sms) nog één deelnemer door.

* deelnemers derde voorronde 'A Dal 2015' :

01. "Ne engedj el!" (tekst : Eszter Major, Linnea Deb ; muziek : Martin Ankelius, Sebastian Zelle, Péter Krajczár) door Kati Wolf.
02. "Hazám hazád lehet" (tekst : József Márkus ; muziek : Géza Pálvölgyi) door Ildikó Keresztes.
03. "Beside You" (tekst : Johnny K. Palmer ; muziek : Zoltán Mujahid, László Csöndör Diaz) door Zoltán Mujahid.
04. "That's How It Goes" (tekst : Johnny K. Palmer ; muziek : Norbert Elek, Bálint Gájer) door Bálint Gájer.
05. "Keep Marching On" (tekst : Ida Wardahl ; muziek : George Németh, Erik Fijeld, Ida Wardahl) door Spoon.
06. "Untold Story" (tekst en muziek : Péter Szikra, Bálint Széll, Ádám Őry) door Other Planet.
07. "Hol a határ" (tekst : Nelli Nagyváradi, Csaba Schmél ; muziek : Péter Krajczár) door Proof Of Life.
08. "Back to Right" (tekst : Jnoffin Kasai ; muziek : Gábor Molnár) door Fool Moon.
09. "Listen to the Universe" (tekst : Zoltán Tóth G., Péter Halász ; muziek : Zoltán Tóth G.) door Barbara Péter (Barbie).
10. "Wars for Nothing" (tekst : Sára Hélène Bori ; muziek : Áron Sebestyén) door Boggie (Boglárka Csemer).

Oud-deelnemers Gergő Rácz (ESF 1997), als lid van de groep Fool Moon, en Kati Wolf (ESF 2011) maken vanavond hun opwachting en willen hun land een tweede maal gaan vertegenwoordigen.

* reeds geplaats voor de halve finales :

- via vakjury/sms/app :

01. "Mesmerize" (tekst en muziek : Dorottya Nizalowski, Fanni Nizalowski, Dávid Godzsák, Levente Szabó) door Passed.
02. "Gyémánt" (tekst en muziek : Hrutka Róbert) door Vera Tóth.
03. "World of Violence" (tekst : Zoltán Tóth G., Péter Halász ; muziek : Zoltán Tóth G.) door Bogi (Boglárka Dallos-Nyers).
04. "Úgysem felejtesz el" (tekst : György Hegyi, Gabi Szűcs ; muziek : Iván Gátos, Gabi Szűcs) door Gabi Szűcs.
05. "Time Is Now" (tekst : András Kenyeres ; muziek : András Kenyeres, Szabolcs Szipszer, Gábor Lipi) door Karmapolis.
06. "Give Me Your Love" (tekst : Kata Kozma ; muziek : Ádám Szabó, Tamás Bori, Tamás Katona) door Ádám Szabó.
07. "A tükör előtt" (tekst : Márton Lombos ; muziek : Lajos Havas, Norbert Csicsák, Gergő Oláh) door Gergő Oláh.
08. "Fire" (tekst en muziek : Éva Katona-Zsombori, Lóránt Tóth, László Gálosi) door Éva Katona-Zsombori (Ív).
09. "Kicsi a világ, de nagy világ" (tekst en muziek : Tamás Kálmán) door Pankastic!.
10. "Run to You" (tekst : Martina Király ; muziek : Gyula Éliás) door Gyula Éliás feat. Fourtissimo.

- via sms/app :

01. "Woke Up This Way" (tekst en muziek : Miklós Malek, Dimitri Ehrlich) door Timi Antal.
02. "Homelights" (tekst : Zoltán Szilveszter Ujvári ; muziek : Péter Krajczár, Zoltán Szilveszter Ujvári, Sándor Nyujtó) door New Level Empire.

Net als voor de selectie van vorig jaar is het zo dat de nummers niet enkel in de eigen landstaal moeten gezongen worden, maar dat ze ook mogen vertolkt worden in het Engels of in één van etnische talen die in het land erkend zijn.

De derde voorronde van 'A Dal 2015' gaat vanavond van start om 20.25 en wordt rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Hongaars omroep. De nationale selectie kan ook worden gevolgd via het internet en dat kan via deze link (klik op ÉLŐ en dan op M1 of Duna World) alsook via de website van 'A Dal 2015'. Na afloop (rond de klok van 22.25) is er op het tweede net nog 'A Dal +' waarin gedurende een half uurtje wordt nagekaart over deze voorronde. Alle uitzendingen worden in goede banen geleid door Csilla Tatár die vanuit de greenroom het gezelschap krijgt van Levente Harsányi. Deze laatste leidt nadien ook 'A Dal +' in goede banen. (bron en logo : MTV)

07-02-2015 om 12:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond aftrap Zweedse selectie 'Melodifestivalen 2015' met onder meer oud-Songfestivaldeelnemers Jessica Andersson en Eric Saade.

Vandaag, zaterdag 07 februari 2015, start de Zweedse openbare omroep SVT de zoektocht naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Tussen vanavond en zaterdag 14 maart eerstkomende vindt de Songfestivalselectie plaats met achtentwintig deelnemers en dit netjes verdeeld over vier voorrondes. Na de vierde en laatste voorronde volgt er nog een herkansingsronde (zaterdag 07 maart) alvorens we midden maart te weten komen wie er naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen mag afreizen.

Net als de voorgaande jaren zijn er dus vier voorrondes
waarbij de nummers één en twee zich meteen plaatsen voor de finale in Stockholm op zaterdag 14 maart eerstkomende. De nummers drie en vier krijgen op zaterdag 07 maart nog een herkansing tijdens 'Andra chansen', waarbij er nog vier tickets worden uitgedeeld voor die finale.

* eerste voorronde - Göteborg - zaterdag 07 februari 2015 :

01. "I'll Be Fine" (tekst en muziek : Molly Pettersson Hammar, Lisa Desmond, Tim Larsson, Tobias Lundgren, Gavin Jones) door Molly Pettersson Hammar.
02. "Pappa" (tekst en muziek : Daniel Gildenlöw) door Daniel Gildenlöw (MF 2010).
03. "One By One" (tekst en muziek : Elize Ryd, Jimmy Jansson, Karl-Ola Kjellholm, Sharon Vaughn) door Elize Ryd & Rickard Söderberg.
04. "Hello Hi" (tekst en muziek : Emma Nors, Palle Hammarlund, Jimmy Jansson) door Dolly Style.
05. "Det rår vi inte för" (tekst en muziek : Behrang Miri, Albin Johnsén, Måns Zelmerlöw, Tony Nilsson) door Behrang Miri (MF 2013) feat. Victor Crone.
06. "Can't Hurt Me Now" (tekst en muziek : Aleena Gibson, Fredrik Thomander) door Jessica Andersson (ESF 2003, MF 2004-2006-2007-2010).
07. "Sting" (tekst en muziek : Sam Arash Fahmi, Fredrik Kempe, Hamed "K-one" Pirouzpanah, David Kreuger) door Eric Saade (MF 2010, woordvoerder ESF 2010, ESF 2011, host greenroom ESF 2013).


Na een eerste stemronde blijven er nog vijf nummers in de running. In de tweede stemronde behouden deze liedjes de tijdens de eerste ronde uitgebrachte stemmen. Na afloop hiervan is de nummer vijf meteen uitgeschakeld, de nummers drie en vier stoten door naar de herkansingsronde op zaterdag 07 maart, de nummers één en twee plaatsen zich rechtstreeks voor de finale, een week later.

Oud-Songfestivaldeelneemster Sanna Nielsen (MF 2001-2003-2005-2007-2008-2011, ESF 2014) en Robin Paulsson zullen 'Melodifestivalen 2015' gedurende zes weken in goede banen gaan leiden.

De eerste voorronde van 'Melodifestivalen 2015', wordt vanavond, zaterdag 07 februari, rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Zweedse omroep en dit tussen 20.00 en 21.30. De uitzending kan ook via het internet worden gevolgd en dat kan via deze
link. Daar kunnen ook al fragmentjes van de nummers worden beluisterd en vanaf 14.00 komen er ook langere versies beschikbaar. (bron, logo en foto : SVT, Janne Danielsson)

07-02-2015 om 12:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : nog vijf kandidaten en tien liedjes in de running voor Litouws Songfestivalticket.

Vandaag, zaterdag 07 februari 2015, gaat in Litouwen de zoektocht verder naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Eind oktober jongstleden maakte LRT bekend dat het grotendeels dezelfde selectieprocedure zal hanteren om de kandidaat aan te duiden voor de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival, dat in mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Tussen maandag 03 november en maandag 15 december jongstleden konden geïnteresseerden zich bij de omroep aanbieden. Enkel Litouwse onderdanen (of buitenlanders met een geldige verblijfsvergunning) mogen deelnemen aan de nationale selectie.

Sinds begin dit jaar gaat men op zoek naar de meest geschikte kandidaat alsook het nummer. Net als vorig jaar komt er opnieuw een gescheiden zoektocht naar artiest en liedje. Op donderdag 18 december werden de eerste twee shows reeds ingeblikt en toen raakten ook de namen van de twaalf kandidaten bekend.

Vanavond, tijdens de zesde show, zijn nog vijf van de twaalf kandidaten in de running om het ticket richting Wenen in de wacht te slepen. Zes kandidaten moesten de voorbije weken de wedstrijd verlaten en Milita Daikerytė trok zich op dinsdag 20 januari terug wegens ziekte.

De vijf overgebleven kandidaten zingen vanavond, zaterdag 07 februari, telkens twee van de tien overgebleven liedjes. Ook tijdens deze show (opgenomen op dinsdag 03 februari) ligt het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury (Ramūnas Zilnys, Rosita Čivilytė, Gintaras Rinkevičius en Darius Užkuraitis), de kijkers thuis en een driekoppige internationale jury bestaande uit Peter Jenner (Verenigd Koninkrijk), Lela Tsurtsumia (Georgië) en René Romkes (Nederland). De punten van deze drie jury's worden samengeteld en de twee deelnemers met de minste punten moeten huiswaarts keren.

* de vijf kandidaten met de geselecteerde liedjes (tussen haakjes reeds de punten van de Litouwse vakjury) :

- "Feel My Love" en "Flying" ("Skęstu") door Mia (8/12 punten).
- "This Time" en "Dangerous (S.O.S.)" door Monika Linkytė (10/10 punten).
- "This Time" en "Take My Love" door Vaidas Baumila (12/8 punten).
- "Not Perfect" en "No More Tears" door Edgaras Lubys (Amberlife)(6/7 punten).
- "The Right Way" en"Sound Of Colours" door Jurgis Brūzga (7/6 punten).

* "This Time" zal in duet gebracht worden door Vaidas Baumila en Monika Linkytė.

De nationale selectie wordt dit jaar in goede banen geleid door Simona Nainė en Arūnas Valinskas. De zesde voorronde wordt uitgezonden via het eerste net van de nationale omroep tussen 20.00 en 21.40 (21.00-22.40 plaatselijke tijd) en kan ook via het internet worden gevolgd (via LRT of via LRT Lituanica). (bron en logo : LRT)

07-02-2015 om 12:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Finnen starten vanavond zoektocht naar kandidaat voor Wenen.

 Vanavondzaterdag 07 februari 2015, start de Finse nationale omroep YLE haar zoektocht naar de kanddiaat voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Aan de nationale selectie nemen dit jaar in totaal achttien kandidaten deel, die netjes werden verdeeld over drie voorrondes. Uit elke halve finale stoten drie van de zes kandidaten door naar de finale die op zaterdag 28 februari zal plaatsvinden. Eerder maakte de omroep al bekend dat de vakjury niet zal terugkeren en daardoor komt het lot van de kandidaten enkel in de handen van de kijkers te liggen.

* eerste halve finale - zaterdag 07 februari 2015 :

01. "Loveshine" door Hans On The Bass.
02. "Äänen kantamattomiin" door Viikasper Kanth.
03. "No voy a llorar por ti" door Norlan 'El Misionario'.
04. "Aina mun pitää" door Pertti Kurikan Nimipäivät.
05. "Sydän ei nuku" door Pihka ja Myrsky.
06. "Crossroads" door Satin Circus.

In tegenstelling tot de voorgaande edities zullen alle uitzendingen, gepresenteerd door Rakel Liekki en Roope Salminen, rechtstreeks worden uitgezonden. De eerste voorronde gaat van start om 20.00 (21.00 plaatselijke tijd) en wordt rechtstreeks uitgezonden via het tweede net van de Finse omroep (TV2).  Ook via het internet kan deze uitzending worden gevolgd en dat kan via deze link. De videoclips van de achttien liedjes staan inmiddels ook reeds online op de website van de Finse omroep (klik hier). (bron en logo : YLE)

07-02-2015 om 12:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Denen kiezen vanavond hun kandidaat voor Wenen.

Vanavond, zaterdag 07 februari 2015, wordt in Denemarken de kandidaat gekozen die in mei zal aantreden tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Tussen vrijdag 04 juli en maandag 08 september (12.00) jongstleden ging de nationale omroep DR op zoek naar inzendingen voor de nationale selectie en op dinsdag 09 september raakte bekend dat het 687 inzendingen had ontvangen, bijna tweehonderd liedjes minder dan voor de selectie van vorig jaar, wat een absoluut record was.

Het feit dat het Eurovisie Songfestival vorig jaar op eigen bodem plaatsvond is daar zeker niet vreemd aan. Voor de selectie van 2013 werden in totaal 692 inzendingen ontvangen, een cijfer dat vergelijkbaar is met die van de selectie van dit jaar.

Uit alle ingezonden inzendingen koos de omroep er zeven en daarnaast ging het zelf op zoek naar drie nummers, een selectie die ook de voorgaande jaren reeds werd toegepast. Het lot van de tien kandidaten ligt vanavond in de handen van vijf regionale vakjury's en de kijkers thuis. Beiden kennen vijftig procent van de punten toe.

* volgorde van optreden tijdens 'Melodi Grand Prix 2015' :

01. "Love Me Love Me" (tekst en muziek : Sara Sukurani, Robert Uhlmann, Alex Papaconstantinou, Arash Labaf) door Sara Sukurani (wildcard).
02. "Mi Amore" (tekst en muziek : Thomas G:son, Henrik Sethsson) door Tina & René.
03. "Når veje krydses" (tekst en muziek : Marcel Mark Gbekle, Jeanette Christiansen, Bjarne List Nissen) door Marcel & Soulman Group (wildcard).
04. "Hotel A" (tekst en muziek : Marcus Ubeda, Bobby Ljunggren, Kristian Lagerström) door Cecilie Alexandra.
05. "Love Is Love" (tekst en muziek : Andy Roda & Maria Hamer-Jensen) door Andy Roda.
06. "Tæt på mine drømme" (tekst en muziek : Lise Cabble, Maria Danielle Andersen & Jacob Schack Glæsner) door Julie Bjerre.
07. "The Way You Are" (tekst en muziek : Remee, Chief 1) door Anti Social Media.
08. "Suitcase" (tekst en muziek : Micky Skeel, Magnus Funemyr) door Anne Gadegaard.
09. "Manjana" (tekst en muziek : Thomas Sardorf, Karen Rosenberg, Lasse Lindorff, Daniel Rothmann, Johannes Loeffler, Matthias Zürkler) door Babou.
10. "Summer Without You" (tekst en muziek : Daniel Calvin, Rune Braager & Martin Fliegenschmidt) door World of Girls (wildcard).

De nationale finale vindt plaats in het het Gigantium in Aalborg, waar ook in 2012 de nationale selectie plaatsvond. De uitzending start om 20.00 en wordt in goede banen geleid door Esben Bjerre en Jacob RiisingRond de klok van 22.00 komen we te weten wie er naar Oostenrijk zal mogen afreizen. De finale van 'MGP 2015' wordt uitgezonden via het eerste net van de Deense omroep en kan ook via het internet worden gevolgd (klik hier). (bron, logo en foto : DR)

07-02-2015 om 10:35 geschreven door Redactie  


06-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze ijskoude vrijdag hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Met dit barkoude weer kijken heelwat mensen uit naar de zomer. Er is reden toe. 'TW Classic' heeft alvast twee topnamen gestrikt voor de komende editie die zal plaatsvinden in het Festivalpark in Werchter op zaterdag 04 juli.

Showbeest Robbie Williams zal als hoofdact aantreden op 'TW Classic'. De Brit zal in typische stijl al zijn grote hits op de festivalweide afvuren. Robbie Williams is een meester-entertainer, een geboren showman die maar al te graag met zijn publiek dolt. Het zal op 'TW Classic' zeker weer van dattum zijn.

Ook al zeker voor 'TW Classic 2015' : Anouk (ESF 2013), nog steeds met grote voorsprong de meest succesvolle rockzangeres van de lage landen. Zes keer stond ze op 'Rock Werchter'. Voor de tweede keer siert ze nu de affiche van 'TW Classic'. Komen mee naar Werchter : een gouden stem, onder de arm een nieuw album en een pak klassiekers in de rugzak. De affiche van 'TW Classic' wordt binnenkort verder aangevuld met meer moois.

Tickets voor 'TW Classic 2015' zijn sinds vrijdag 12 december om 10.00 te koop via Proximus Go for Music en Ticketmaster!


 De eenenveertigste editie van de Lokerse Feesten vindt dit jaar plaats van vrijdag 31 juli tot en met zondag 09 augustus. Zoals elk jaar wordt het weer een zeer eclectische mix, van metal en hard(e) rock over dance, roots en urban tot pure pop. Dat is wat dit stadsfestival reeds veertig jaar zo uniek en gesmaakt maakt voor een heel verscheiden publiek.

Eerder deze week maakte de organisatie de allereerste namen bekend. Op zaterdag 01 augustus maken zowel Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) als Marco Borsato er hun opwachting.

Wie dat wenst kan nu reeds tickets aanschaffen en dat kan via deze linken voor meer nieuws en informatie verwijzen we je graag naar de website van het tiendaagse zomerfestival.

 Tussen vrijdag 31 juli en zondag 02 augustus eerstkomende vindt in Tienen een nieuwe editie plaats van het zomerfestival 'Suikerrock'.

De voorbije dagen werden reeds een aantal namen bekendgemaakt van artiesten die dit jaar hun opwachting zullen maken in de Vlaams-Brabantse suikerstad.

Het driedaagse festival wordt op zondag 02 augustus afgesloten met optredens van K3 (Eurosong 1999), Kapitein Winokio, Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) en Marco Borsato. Namen van andere artiesten worden later dit voorjaar wereldkundig gemaakt.

Tickets kunnen nu reeds worden aangekocht via deze
link en voor meer nieuws en informatie verwijzen we je graag naar de website van het festival.

06-02-2015 om 10:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het Beste van X-Factor Worldwide' : sommige kandidaten proberen de show te stelen met wel heel speciale outfits.

Krachtige en zwoele stemmen, prachtige zangeressen en stoere zangers, schattige kinderen en frisse mannen of vrouwen op leeftijd, … werkelijk alle soorten van kandidaten wagen hun kans in 'X-Factor'. Niet alleen in België, maar in 47 landen over de hele wereld. De leukste, ontroerendste, mooiste en meest bijzondere audities van over de landsgrenzen en seizoenen heen zie je sinds vrijdag 23 januari 2015 om 20.35 zes weken lang bij vtm in 'Het Beste van X-Factor Worldwide'.

In deze internationale zangwedstrijd is er meer nodig dan enkel een steengoede stem of een sexy look. De jury gaat op zoek naar zangtalent met dat ietsje meer : de zogenaamde 'X-Factor'. Alles begint met een goede auditie. En bij 'X-Factor' mag werkelijk iedereen zijn of haar kans wagen. Alleen, als duo, als trio of zelfs met een heel koor, alles kan.

Opvallend bij 'X-Factor' is bovendien de rol van de jury. De kandidaten worden niet alleen beoordeeld, maar ook begeleid door de juryleden in de aanloop naar de liveshows. Alleen daarom al schrijven vele kandidaten zich in, want de juryleden zijn niet de minste. Denk maar aan Britney Spears, Nicole Scherzinger en Katy Perry in Groot-Brittannië, of Ronan Keating (presentator ESF 1997), Natalie Imbruglia en Mel B in Australië. Hét juryfenomeen van 'X-Factor' in zowel Engeland als Amerika is Simon Cowell.

De wieg van het programma stond in Groot-Brittannië, waar de show in 2004 voor het eerst op antenne ging. Het format is er al aan zijn elfde seizoen toe, maar veroverde intussen ook al de rest van de wereld. Zo betekende 'X-Factor' winnen in 2008 de start van een wervelende carrière voor Alexandra Burke en in 2006 was het de internationale doorbraak voor Leona Lewis. In eigen land was het programma ook de springplank naar een muzikale carrière voor Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014) in 2005 en Tom Dice (ESF 2010, lid vakjury 'Junior Eurosong 2011', lid Belgische vakjury ESF 2012) in 2008, maar hét grootste succesverhaal uit de geschiedenis van het programma is zonder twijfel One Direction.

De meest memorabele momenten uit onder meer Groot-Brittannië, Amerika Australië, Italië, China, Georgië, Polen, Portugal, Hongarije, Bulgarije en Nederland worden gebundeld in zes afleveringen van 'Het Beste van X-Factor Worldwide'.

* derde aflevering - vrijdag 06 februari 2015 :

In deze aflevering zien we hoe sommige kandidaten de show proberen te stelen met wel heel speciale outfits in de hoop daarmee de aandacht van hun stem af te leiden, maar daar trapt de jury niet in. Hoewel 'X-Factor' meestal gewonnen wordt door een soloartiest, hoopt het Amerikaanse koppel Alex en Sierra daar toch verandering in te brengen. De chemie tussen de tortelduifjes is ongelofelijk en weet zelfs het immer koele jurylid Simon Cowell te charmeren.

'Het Beste van X-Factor Worldwide', de derde aflevering vanavond, vrijdag 06 februari 2015, tussen 20.35 en 21.40 op vtm. (bron en logo : vtm)

06-02-2015 om 08:28 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs