Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

06-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het Beste van X-Factor Worldwide' : sommige kandidaten proberen de show te stelen met wel heel speciale outfits.

Krachtige en zwoele stemmen, prachtige zangeressen en stoere zangers, schattige kinderen en frisse mannen of vrouwen op leeftijd, … werkelijk alle soorten van kandidaten wagen hun kans in 'X-Factor'. Niet alleen in België, maar in 47 landen over de hele wereld. De leukste, ontroerendste, mooiste en meest bijzondere audities van over de landsgrenzen en seizoenen heen zie je sinds vrijdag 23 januari 2015 om 20.35 zes weken lang bij vtm in 'Het Beste van X-Factor Worldwide'.

In deze internationale zangwedstrijd is er meer nodig dan enkel een steengoede stem of een sexy look. De jury gaat op zoek naar zangtalent met dat ietsje meer : de zogenaamde 'X-Factor'. Alles begint met een goede auditie. En bij 'X-Factor' mag werkelijk iedereen zijn of haar kans wagen. Alleen, als duo, als trio of zelfs met een heel koor, alles kan.

Opvallend bij 'X-Factor' is bovendien de rol van de jury. De kandidaten worden niet alleen beoordeeld, maar ook begeleid door de juryleden in de aanloop naar de liveshows. Alleen daarom al schrijven vele kandidaten zich in, want de juryleden zijn niet de minste. Denk maar aan Britney Spears, Nicole Scherzinger en Katy Perry in Groot-Brittannië, of Ronan Keating (presentator ESF 1997), Natalie Imbruglia en Mel B in Australië. Hét juryfenomeen van 'X-Factor' in zowel Engeland als Amerika is Simon Cowell.

De wieg van het programma stond in Groot-Brittannië, waar de show in 2004 voor het eerst op antenne ging. Het format is er al aan zijn elfde seizoen toe, maar veroverde intussen ook al de rest van de wereld. Zo betekende 'X-Factor' winnen in 2008 de start van een wervelende carrière voor Alexandra Burke en in 2006 was het de internationale doorbraak voor Leona Lewis. In eigen land was het programma ook de springplank naar een muzikale carrière voor Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014) in 2005 en Tom Dice (ESF 2010, lid vakjury 'Junior Eurosong 2011', lid Belgische vakjury ESF 2012) in 2008, maar hét grootste succesverhaal uit de geschiedenis van het programma is zonder twijfel One Direction.

De meest memorabele momenten uit onder meer Groot-Brittannië, Amerika Australië, Italië, China, Georgië, Polen, Portugal, Hongarije, Bulgarije en Nederland worden gebundeld in zes afleveringen van 'Het Beste van X-Factor Worldwide'.

* derde aflevering - vrijdag 06 februari 2015 :

In deze aflevering zien we hoe sommige kandidaten de show proberen te stelen met wel heel speciale outfits in de hoop daarmee de aandacht van hun stem af te leiden, maar daar trapt de jury niet in. Hoewel 'X-Factor' meestal gewonnen wordt door een soloartiest, hoopt het Amerikaanse koppel Alex en Sierra daar toch verandering in te brengen. De chemie tussen de tortelduifjes is ongelofelijk en weet zelfs het immer koele jurylid Simon Cowell te charmeren.

'Het Beste van X-Factor Worldwide', de derde aflevering vanavond, vrijdag 06 februari 2015, tussen 20.35 en 21.40 op vtm. (bron en logo : vtm)

06-02-2015 om 08:28 geschreven door Redactie  


05-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : San Marinese Songfestivalinzending wordt op vrijdag 13 maart voorgesteld.

 Op vrijdag 13 maart eerstkomende zal de videoclip van de San Marinese Songfestivalinzending worden voorgesteld. Die clip zal op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 01 maart worden ingeblikt.

Samen met de Queens Academy (onder leiding van Antonello Carozzo) en Meeting Degli Indipendenti (MEI) is San Marino TV op zoek naar personen die willen/kunnen meewerken aan de officiële videoclip. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met zondag 15 februari eerstkomende aanmelden via mei@materialimusicali.it en meer nieuws en informatie krijg je hier. Een comité, bestaande uit Giordano Sangiorgi (directeur MEI), Alessandro Capicchioni (Head of Delegation San Marino TV) en Antonello Carozza (directeur Queens Academy), zullen alle kandidaturen bekijken en uiterlijk vrijdag 20 februari kennen we de gelukkigen.  

 Op donderdag 27 november jongstleden raakte bekend dat het ministaatje San Marino dit jaar een jong (onuitgegeven) duo naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zal sturen. De keuze van de omroep viel op Michele Perniola en Anita Simoncini die beiden reeds deelnamen aan het Junior Eurovisie Songfestival.

De zestienjarige Perniola (Palagiano, 06 september 1998) won eind 2012 in zijn thuisland Italië het zesde seizoen van de zangwedstrijd 'Ti lascio una canzone' en mocht eind vorig jaar voor San Marino debuteren tijdens het Junior Eurovisie Songfestival. Met "O-o-o sole intorno a me" strandde hij in de Oekraïense hoofdstad Kiev op een tiende plaats op twaalf deelnemers.

Anita Simoncini zag het levenslicht in het San Marinese Montegiardino (14 april 1999) en nam eerder deze maand als lid van The Peppermints deel aan het Junior Eurovisie Songfestival in het Maltese Marsa. Met "Breaking My Heart" strandde het gezelschap (waaronder ook Rafaella Perniola, zus van Michele) op een vijftiende en voorlaatste plaats. Ze is wel de eerste San Marinese die haar land vertegenwoordigde op het festival. (bron en logo : San Marino TV)

05-02-2015 om 13:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : liedjes zeven van de acht deelnemers Duitse Songfestivalselectie zijn bekend.

 De Duitse omroep NDR heeft gisteren, woensdag 04 februari 2015, de titels van de liedjes bekendgemaakt van zeven van de acht kandidaten die volgende maand deelnemen aan de nationale Songfestivalselectie.

Begin september jongstleden raakte bekend dat het eerste net van de openbare omroep (ARD) voor het inmiddels derde jaar op rij samen met producent Brainpool op zoek gaat naar de meest geschikte kandidaat voor Wenen, alwaar in mei de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival zal gaan plaatsvinden.


'Eurovision Song Contest 2015 - Unser Song für Österreich' vindt op donderdag 05 maart eerstkomende plaats in de TUI Arena in Hannover, waar in 2013 ook reeds de nationale selectie doorging. Die nationale finale zal doorgaan met in totaal acht kandidaten. De namen van zeven van hen (Fahrenhaidt, Faun, Alexa Feser, Mrs. Greenbird, Andreas Kümmert, Laing en Noize Generation) werden op woensdag 14 januari wereldkundig gemaakt.

* de zeven geselecteerde kandidaten :

01. Fahrenhaidt :"Frozen Silence" en "Mother Earth".
02. Faun : "Hörst du die Trommeln" en "Abschied".
03. Alexa Feser : "Glück" en "Das Gold von Morgen".
04. Mrs. Greenbird : "Shine, Shine, Shine" en "Take My Hand".
05. Andreas Kümmert : "Home Is In My Hands" en "Heart Of Stone".
06. Laing : "Zeig Deine Muskeln" en "Wechselt die Beleuchtung".
07. Noize Generation : "Song For You" en "Crazy Now".


De achtste en laatste deelnemer wordt gekozen via een wildcard die over twee weken, op donderdag 19 februari, zal worden toegekend. Geïnteresseerden konden tussen maandag 08 september en vrijdag 09 januari (12.00) hun video plaatsen op de website van 'Eurovision Song Contest 2015 - Unser Song für Österreich' (klik HIER). De kandidaten mochten een videoclip met een eigen nummer of een cover plaatsen. Uiteindelijk werd er afgeklokt op een totaal van maar liefst 1.213 clips.

Afgelopen maandag, 02 februari, maakte de omroep de namen van de tien gelukkigen bekend. We zetten ze hieronder nogmaals op een rijtje.

01. "Hey Ya" (Outkast) door Aden.
02. "Burning Down" door Alisson Bonnefoy.
03. "Get Over Yourself" door Ann Sophie.
04. "Hey You" door Ason.
05. "4 u" door Klangpoet.
06. "Tornado" door Lars Pinkwart.
07. "Not About Angels" (Birdy) door Lou.
08. "Am I Wrong" (Nico & Vinz) door Moonjos.
09. "Battlefield" door Sendi Hoxha.
10. "Imperfection" door Sophie.

Deze tien kandidaten zullen dus op donderdag 19 februari aantreden tijdens een clubconcert (live uitgezonden via NDR en internet) in Hamburg. Hun lot ligt dan in de handen van de kijkers die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. Beide uitzendingen zullen, net als vorig jaar, in goede banen worden geleid door Barbara Schöneberger. (bron en logo : Eurovision)

05-02-2015 om 10:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurovisie Songfestival 60 : Belgische winnares Sandra Kim (nog) niet gevraagd voor jubileumshow Eurovisie Songfestival.

Vandaagdonderdag 05 februari 2015, pakt de krant Het Nieuwsblad uit met het nieuws dat Sandra Kim (42), de enige Belgische winnares van het Eurovisie Songfestival, er eind maart wellicht niet zal bij tijdens tijdens de jubileumshow naar aanleiding van zestig jaar Eurovisie Songfestival.

De Britse openbare omroep BBC maakt met mondjesmaat de namen bekend van de artiesten en zo weten we nu al dat Conchita Wurst, The HerrysNatasha St-Pier, Lordi, Emmelie de Forest en de Duitse Nicole hun opwachting zullen maken.

Navraag bij haar manager leert dat Sandra Kim echter niet is uitgenodigd door de Britse openbare omroep. "We hebben voorlopig niets gehoord, maar er komt wel een soortgelijke Songfestivalshow in Nederland en daar zijn we in onderhandeling. Binnenkort volgen daarover meer details", aldus nog de manager in Het Nieuwsblad.

Een aantal omroepen zullen de show 'Eurovision Greatest Hits' uitzenden en zo is reeds bekend dat Eén het programma op zaterdag 04 april (de vooravond van Pasen) zal uitzenden. In Nederland komt de show alvast niet op het scherm.

Wie deze unieke show wil bijwonen kan vanaf morgen, vrijdag 06 februari, vanaf 11.15 tickets aanschaffen via Eurovision.tv (wereldwijd). Inwoners uit het Verenigd Koninkrijk kunnen dat via de website van de Britse omroep. (bron : Het Nieuwsblad, BBC, Eurovision.tv ; logo : BBC, Eurovision.tv)

05-02-2015 om 08:57 geschreven door Redactie  


04-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Servische nationale selectie op zondag 15 februari eerstkomende.

 Volgende week zondag, 15 februari 2015, komen we te weten wie er in mei namens Servië naar Wenen mag afzakken om er deel te nemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Eind september vorig jaar maakte de nationale omroep RTS bekend dat het Vladimir Graić gevraagd had om drie liedjes te schrijven voor een nationale selectie. Deze drie nummers zullen tijdens 'Odbrojavanje za Beč' ('Countdown naar Wenen') door drie verschillende artiesten ten gehore worden gebracht.

Graić is niet aan zijn proefstuk toe want hij schreef de voorbije jaren reeds twee Songfestivalinzendingen. Zo is hij verantwoordelijk voor "Molitva", het nummer waarmee Marija Šerifović in 2007 het Balkanland een eerste overwinning bezorgde. Drie jaar geleden was hij verantwoordelijk voor de Sloveense inzending "Verjamem", het nummer waarmee Eva Boto in de tweede halve finale op een zeventiende en voorlaatste plaats strandde.

Eind oktober maakte de omroep bekend dat twee van de drie artiesten bekende namen zouden zijn en dat de derde en laatste artiest via een aantal audities zou worden geselecteerd. Jonge, getalenteerde, artiesten kregen tot en met maandag 10 november de tijd om zich bij de omroep aan te melden. In de tweede helft van de maand volgden er audities in zes Servische steden (Niš, Zaječar, Kragujevac, Užice, Novi Sad en Belgrado).

 Na deze audities werden dertig kandidaten weerhouden en daarvan traden er tien aan op zondag 14 december tijdens een speciaal programma ('Nedeljno popodne'). Aan het einde van die show zou er één kandidaat worden aangeduid maar de keuze van de vakjury (Vladimir Graić, Leontina Vukomanović, Aleksandar Kobac en Dragan Ilić) viel uiteindelijk op twee kandidaten : Danica Krstić en Goga Stanić. Zij zouden in eerste instantie aantreden als duo, maar er kon geen overeenkomst worden gesloten met Goga Stanić. De andere twee namen zijn die van Aleksa Jelić en Bojana Stamenov.

Voorafgaand aan de nationale selectie komt er op zaterdag 14 februari een uitzending waarin de drie kandidaten nader worden voorgesteld en ze brengen dan nationale en internationale hits ten gehore. Tijdens het programma is er ook een lottrekking met betrekking tot de volgorde van optreden tijdens de nationale finale.

Op zondag 15 februari brengen de drie deelnemers hun liedje en hun lot ligt dan in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%). Tijdens de uitzending brengen artiesten uit de regio ook liedjes die te maken hebben met het Eurovisie Songfestival. Beide uitzendingen starten om 21.00 en worden in goede banen geleid door Maja Nikolić. (bron en logo : RTS ; foto kandidaten : Slobodan Sarić, RTS)

04-02-2015 om 22:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze eerste woensdag van februari hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

De musical 'Dreamgirls' is dit seizoen te zien in meer dan twintig Nederlandse theaters. De laatste voorstelling gaat door op woensdag 25 februari in Enschede.

'Dreamgirls' is gebaseerd op het verhaal van The Supremes en platenmaatschappij Motown, waar Diana Ross ooit haar carrière begon. Het verhaal over drie zangeressen (Effie, Deena en Lorrell) die naam willen maken in de muziekwereld, is in 2006 succesvol verfilmd met onder andere Beyoncé, Jennifer Hudson, Eddie Murphy en Jamie Foxx in de hoofdrollen.

In de Nederlandse musicalversie speelt Berget Lewis (NSF 2003) de rol van Effie en Pearl Jozefzoon (NSF 2012) neemt de rol van Deena voor haar rekening. Naast Berget Lewis en Pearl Jozefzoon maakt zangeres Aïcha Gill 'The Dreamettes' compleet. Aïcha speelt de rol van Lorrell Robinson.

Meer informatie over de plaatsen en speeldata krijg je hier en daar kan je dan meteen ook je tickets aanschaffen.

 Glennis Grace (ESF 2005) heeft misschien wel de meest indrukwekkende stem van Nederland. Een stem die ontroert en haar publiek soms tot tranen toe roert.

De zangcarrière van de Amsterdamse startte op zesjarige leeftijd toen ze al op een podium stond, geïnspireerd door Whitney Houston. Een aantal jaar later was Julio Iglesias (ESF 1970) zo onder de indruk van haar talent dat hij haar uitnodigde om een duet te zingen in Ahoy. Op haar zestiende won ze vervolgens de 'Soundmixshow' als haar idool Whitney Houston. Weinig meisjes kunnen dat haar waarschijnlijk navertellen. Toch bleef haar doorbraak bij het grote publiek echter uit…

Die kwam in 2011, dankzij het programma 'De Beste Zangers Van Nederland'. Haar vertolking van Volumia's "Afscheid" werd een grote hit, en vanaf dat moment scoorde Glennis gouden platen en hits als "Wil Je Niet Nog 1 Nacht" met Edwin Evers.

Glennis stond afgelopen seizoen voor het eerst in het theater. De lovende kritieken, de enthousiaste reactie van het publiek en de volle zalen hebben ervoor gezorgd dat ze wederom een tour zal gaan doen. In de show neemt Glennis Grace je mee op een muzikale reis door haar leven. Samen met haar band zal ze de mooiste nummers ten gehore brengen die iets betekent hebben voor haar met de bijpassende bijzondere verhalen.

Tussen woensdag 04 maart en maandag 01 juni kan je haar aan het werk zien in diverse Nederlandse theaters. Tickets voor één van die optredens kan je aanschaffen via de website van Nationale Theaterkassa.

'Later is Nu' is een wervelende muzikale terugblik op de jaren vijftig en zestig van vorige eeuw met een bijzondere cast en de mooiste 'liedjes van toen' uitgevoerd door Joke Bruijs (NSF 1970), Charly Luske (NSF 2004), Jacques Herb en Erica Yong onder leidig van het orkest van Jasper Westerhof.

'Later is Nu' neemt u mee naar een periode waarin de wereld verandert van radio naar tv, van 'Familie Doorsnee' naar 'Pension Hommeles', van 'De bonte dinsdagavondtrein' naar 'Top of Flop'. In de plaats van de saaie zuinigheid van de naoorlogse opbouwjaren komt de opwindende 'beat' van protest, democratisering en massaconsumptie! Hoezo Moeders Wil Is Wet? De Pil, Dolle Mina, Minirok! Artiesten als Corry Brokken (ESF 1956-1957-1958, presentatrice ESF 1976, lid vakjury NSF 2003), Anneke Grönloh (ESF 1964) en The Blue Diamonds worden afgelost door Boudewijn de Groot, Ramses Shaffy en Liesbeth List. "In de bus van Bussum naar Naarden" wordt "Vluchten kan niet meer", "Brandend zand" wordt "Pastorale" en "Rockin' Billy" wordt "Mijnheer de President". De avond wordt van achtergrondverhalen voorzien, wonderlijk gepresenteerd en aaneen gepraat door theaterrecensent en getuige-deskundige Jacques d'Ancona.

Tickets voor één van de voorstellingen (tot en met zondag 26 april) kunnen nog steeds worden aangeschaft via de website van Nationale Theaterkassa.

04-02-2015 om 21:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Met de Deur in Huis' : vanavond ontvangt Chris onder meer Katja Retsin en Sergio Quisquater.

Stel je voor dat je de kans krijgt om op bezoek te gaan in het huis van een Bekende Vlaming. Die uitnodiging neem je toch met beide handen aan? Alleen blijkt de eigenaar in kwestie helemaal niet thuis te zijn ...

Sinds woensdag 07 januari 2015 ontpopt Chris Van den Durpel zich in het fonkelnieuwe programma 'Met de Deur in Huis' tot de ideale gastheer die zijn troepen op missie stuurt door Vlaanderen. Vliegende reporters van dienst Kamiel Spiessens, Firmin Crets, Snelle Eddy, Jimmy B, Ronny King en Suzanne de kuisvrouw vallen wekelijks letterlijk met de deur in huis bij drie Bekende Vlamingen.

Ze snuisteren schaamteloos in het rond, plunderen voorraadkasten en neuzen onbesuisd in lades en kasten. Een driekoppig BV-panel staat voor de uitdaging aan de hand van deze geestige filmpjes en met een helpende hand van het publiek te achterhalen wie de bekende eigenaar van het geteisterde pand is. Dan rest enkel nog de vraag : hoe reageren de huiseigenaars bij het zien van wat er zich in hun huis heeft afgespeeld?

* vierde aflevering - woensdag 04 februari 2015 :

Suzanne de poetsvrouw, Firmin Crets en Snelle Eddy trekken op onderzoek uit in de huizen van drie Bekende Vlamingen. Laurens Nuyens, Katja Retsin (woordvoerster ESF 2010) en Sergio (ESF 2002) zitten in de studio en proberen te raden wie de drie bekende huiseigenaars zijn, op basis van de filmpjes en met de hulp van het publiek.

'Met de Deur in Huis', vierde aflevering vanavond, woensdag 04 februari 2015, tussen 21.20 en 22.15 op vtm. (bron, logo en foto : MEDIALAAN)

04-02-2015 om 12:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ook getest op mensen' : Marcel Vanthilt verdiept zich in "The Battle of the generations", vliegangst en ondervoeding.

Sinds woensdag 19 november 2014 staan Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') en dokter Tom Jacobs helemaal ter beschikking van de kijker voor een nieuw seizoen van 'Ook getest op mensen'.

Van het voorkomen van een burn-out over de invloed van het ontbijt tot de behandeling van stinkvoeten : Marcel en Tom deinzen voor geen enkele vraag terug. Nieuw dit jaar zijn de reportages waarin 'Ook getest op mensen' het verhaal brengt van mensen die in het midden van een lang proces zitten, zoals koppels die niet zwanger raken.

Laat die vragen maar komen : Marcel Vanthilt is klaar voor een nieuw seizoen van 'Ook getest op mensen'; het zevende al. Een programma waarvoor hij zonder schroom proefkonijnen inschakelt om het antwoord te vinden op veelgestelde vragen over ons lichaam en onze gezondheid. In de studio geeft hij het woord aan specialisten ter zake.

Nieuw dokterskabinet

Dokter Tom Jacobs opereert dit seizoen vanuit een nieuw kabinet. Op geheel eigen wijze geeft hij een antwoord op de vragen van de kijker. Alle vragen zijn steeds welkom op ookgetestopmensen@een.be.

Interactie met de kijker

De interactie met de kijker blijft een rode draad in 'Ook getest op mensen'. In 'De vraag van de week' polst Marcel hoe die kijker bepaalde zaken aanpakt. Wat doe je bijvoorbeeld tegen zweetvoeten? Want zelfs wie er zelf geen last van heeft, herkent het probleem misschien wel bij een partner of een puberende zoon of dochter.

Daarnaast roept 'Ook getest op mensen' de kijker op om deel te nemen aan een grote enquête en livetests tijdens de uitzendingen. Zo is er in de tweede aflevering bijvoorbeeld aandacht voor burn-out, vandaag werkziekte nummer 1. We werken hard en op een gegeven moment wordt het te veel. Wie zich afvraagt of ook hij of zij afstevent op een burn-out, kan aan het einde van de eerste aflevering de grote burn-outenquête invullen. In de tweede aflevering worden de resultaten besproken.

Nieuw dit seizoen : Ook getest op mensen volgt mensen die door een langer proces moeten

Nieuw dit seizoen zijn reportages waarin 'Ook getest op mensen' het verhaal brengt van mensen die in een langer proces zitten, zoals koppels die maar niet zwanger raken of vrouwen in de menopauze. Relevante thema's, want op dit moment zitten in België bijvoorbeeld 1,5 tot 2 miljoen vrouwen in de menopauze.

Toch is die menopauze nog een groot taboe. Bovendien komt ze voor veel vrouwen ongelegen, net op het moment dat ze aan de top van hun carrière staan. 'Ook getest op mensen' zoekt uit wat er te doen valt aan klachten als opvliegers, stemmingswisselingen en concentratieverlies, om die nieuwe levensfase zonder al te veel problemen door te maken.

Een greep uit de onderwerpen

Wat is het beste ontbijt om de dag door te komen? Dat goed ontbijten belangrijk is, weet iedereen, maar minder bekend is dat je ontbijt bepaalt hoeveel calorieën je voor de rest van de dag opneemt. 'Ook getest op mensen' test het met Radio 2-Madam Anja Daems (commentatrice ESF 2000-2001-2003-2005-2007-2009, jurylid 'Eurosong 1999'). Het programma schotelt haar drie dagen lang elke dag een ander ontbijt voor. Daarna onderzoekt 'Ook getest op mensen' hoe dat ontbijt haar caloriegebruik de rest van de dag beïnvloedt. Snoept Anja meer of minder?

Een op drie mensen vermijdt openbare toiletten. Ze krimpen in elkaar bij de gedachte om hun derrière neer te vleien op een openbaar toilet. Terecht of niet?

De e-sigaret is immens populair in de ons omringende landen. Zo zijn er in Frankrijk al meer dan 1.500.000 mensen die de e-sigaret roken. En ook bij ons worden ze online besteld. Maar is de e-sigaret ook een goed middel om te stoppen met roken?

In de kerstvakantie nemen opnieuw heel wat mensen het vliegtuig naar een vakantiebestemming : van gladde skipistes tot zonnige stranden. Maar niet iedereen voelt zich op zijn gemak in het vliegtuig. 'Ook getest op mensen' helpt iemand met vliegangst om die angst achter zich te laten. Met tips voor de kijker uiteraard, zodat ook die met een gerust hart kan vertrekken.

* inhoud tiende aflevering - woensdag 04 februari 2015 :


In de laatste uitzending van 'Ook getest op mensen' van dit seizoen, verdiept Marcel Vanthilt zich in "The Battle of the generations", vliegangst en ondervoeding.

- 'Battle of the generations' : Wie is het sterkst? De huidige generatie kinderen die we van de ene hobby naar de andere rijden of de generaties die vooral speelden in de tuin? We lieten de tienjarigen van nu dezelfde krachttests afleggen als de tienjarigen van 1990. Wie wint de strijd der generaties?

- 'Vliegangst' : Wat 1 op 3 mensen in het vliegtuig gemeen hebben, is dat ze er eigenlijk liever niet in zouden zitten. 35% van de mensen heeft vliegangst, een bijzonder hoog aantal. Tijd om er iets aan te doen! Kunnen we mensen van hun vliegangst afhelpen? We deden de test met een jongeman die nog nooit vloog en een jongedame die het na één keer vliegen voor bekeken hield. Staan ze tijdens de test doodsangsten uit of kunnen ze hun angst een plekje geven?

- 'Ondervoeding' : Een kwart van de 65-plussers loopt risico op ondervoeding. Ouder worden gaat vaak gepaard met een vermindering van de eetlust. Kunnen we zorgen dat die eetlust terugkeert?

'Ook getest op mensen', de tiende en laatste aflevering van het zevende seizoen vanavond, woensdag 04 februari 2015, op
Eén tussen 21.05 en 21.55. (bron, logo en foto's : VRT)

04-02-2015 om 11:55 geschreven door Redactie  


03-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurovisie Songfestival 60 : BBC komt eind maart met jubileumconcert met onder meer Conchita Wurst, Herreys en Natasha St-Pier.

 Vandaag, dinsdag 03 februari 2015, heeft de Britse openbare omroep BBC de geruchten bevestigd dat er dit voorjaar een jubileumshow komt naar aanleiding van zestig jaar Eurovisie Songfestival.

De Britse Songfestivalcommentator Graham Norton en de Zweedse Petra Mede, presentatrice van het festival in 2013, zullen het geheel in goede banen leiden. In de show, die in de London's Eventim Apollo Hammersmith wordt opgenomen op dinsdag 31 maart, maken onder meer Conchita Wurst, The Herrys en Natasha St-Pier hun opwachting. Namen van andere artiesten worden later wereldkundig gemaakt.

Een aantal omroepen zullen de show begin april uitzenden en zo is inmiddels reeds bekend dat Eén het programma op zaterdag 04 april (de vooravond van Pasen) zal uitzenden. In Nederland komt de show alvast niet op het scherm.

Andere landen die de show uitzenden zijn Australië (SBS), Oostenrijk (ORF), België (VRT en RTBF), Bulgarije (BNT), Denemarken (DR), Finland (YLE), Frankrijk (France 2), Griekenland (NERIT), IJsland (RÚV), Ierland (RTÉ), Israël (IBA), Noorwegen (NRK), Portugal (RTP), Roemenië (TVR), Rusland (C1R), San Marino (SMRTV), Slovenië (RTVSLO), Zweden (SVT), Zwitserland (SRF), Spanje (RTVE) en natuurlijk het Verenigd Koninkrijk (BBC).

Wie deze unieke show wil bijwonen kan vanaf aanstaande vrijdag, 06 februari, vanaf 11.15 tickets aanschaffen via Eurovision.tv (wereldwijd). Inwoners uit het Verenigd Koninkrijk kunnen dat via de website van de Britse omroep. (bron en logo : BBC, Eurovision.tv)

03-02-2015 om 13:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Poolse kandidaat voor Wenen bekend op maandag 09 maart eerstkomende.

 De Poolse nationale omroep TVP heeft gisteren, maandag 02 februari 2015, laten weten dat het op maandag 09 maart de kandidaat voor Wenen bekend zal maken. Die dag houdt de omroep een persconferentie waarop het de naam en het liedje voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival wereldkundig zal maken.

Na een afwezigheid van twee jaar was Polen vorig jaar opnieuw van de partij tijdens het jaarlijkse liedjesfestival. De omroep ging toen ook via interne weg op zoek naar een kandidaat en dat werden uiteindelijk Dotan & Cleo die met "My Słowianie" beslag legden op een veertiende plaats in de finale.

Zowel in 2012 als in 2013 nam het land niet deel aan het jaarlijkse liedjesfestival omdat de omroep zich in 2012 volledig wou toeleggen op het Europees Kampioenschap voetbal dat in eigen land en Oekraïne werd georganiseerd alsook op de Olympische Spelen die plaatsvonden in de Britse hoofdstad Londen. Ook in het voorjaar van 2013 bleef het land nog afwezig in het Zweedse Malmö.

Polen nam in 1994 voor de eerste maal deel aan het Eurovisie Songfestival en wist met Edyta Górniak meteen het beste resultaat ooit te behalen. De zangeres strandde met "To nie ja" met een totaal van 166 punten op een tweede plaats. Enkel Ich Troje wist in 2003 nog een plaats in de top tien te behalen. De groep strandde toen met "Keine Grenzen-Żadnych granic" op een tweede plaats.

Sinds het invoeren van de halve finale(s) in 2004 wist het land slechts één maal de finale te bereiken. Met "For Life" strandde Isis Gee in 2008 op een drieëntwintigste plaats op vijfentwintig deelnemers. (bron : TVP, Eurovision.tv)

03-02-2015 om 10:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Waarzeggers' : zat Frieda Van Wijck ooit in de gevangenis?

Wie spreekt de waarheid en wie bluft erop los? Dat is de vraag in de nieuwe humoristische panelshow 'De Waarzeggers'. Tien weken lang verwelkomt host Rani De Coninck telkens negen bekende Vlamingen die zich voor één avond 'De Waarzeggers' wanen.

'De Waarzeggers' nemen drie aan drie plaats in een levensgroot raster en geven antwoord op verrassende, persoonlijke en geestige vragen die Rani hen stelt. Hun missie is duidelijk : plezier maken, entertainen, maar vooral : zo geloofwaardig mogelijk vertellen. Pokerface, fijne humorist, ernstige overtuiger of spitsvondige misleider… wie kan het best de kandidaten overtuigen?

De grote uitdaging voor de kandidaten is om zo goed mogelijk in te schatten wie de waarheid vertelt. Alleen zo kunnen ze als eerste drie op een rij vormen met de vakjes waarin de Waarzeggers plaats nemen.

Presentatrice van dienst is Rani De Coninck. Zij zit aan de knoppen van het reusachtige decor en leidt zowel de gezichten als de kandidaten met haar gulle lach door de rondes heen.

Rani De Coninck : "De grappige vragen en het gepingpong met de bekende gezichten en de kandidaten in 'De Waarzeggers' : dat is echt spek voor mijn bek. De lach en de kwinkslag zijn nooit ver weg. Het is pure fun in de studio en daar hou ik van. De combinatie van grappige anekdotes of échte verhalen, het indrukwekkende decor en de gemotiveerde kandidaten zorgt voor een verrassend en fijn spelprogramma."

Rani kan rekenen op het enthousiasme van vele bekende gezichten die de rol aannemen van Waarzeggers. In iedere aflevering zetelen negen bekende Vlamingen in een van de negen spelbord-vakken.

Wekelijks trachten twee kandidaten als eerste drie op een rij te vormen. Elke kandidaat heeft een eigen symbool en een eigen kleur. Telkens wanneer de kandidaat een antwoord van een Waarzegger correct inschat, krijgt het vak van die Waarzegger zijn of haar kleur en symbool. Wie als eerste drie symbolen op een horizontale, verticale of diagonale rij heeft, wint de ronde.

In de eerste van de vier verschillende rondes worden de kandidaten klaargestoomd met de Opwarmertjes. Rani stelt allerlei vragen uit de meest diverse categorieën. Vreemd genoeg lijken de Waarzeggers altijd het juiste antwoord op de vraag te kennen. Maar is dat ook zo?

In de tweede ronde geven de Waarzeggers opvallende weetjes te kennen dankzij de Persoonlijke Vragen. Bij elke vraag onthullen óf verzinnen de bekende gezichten namelijk iets over iemand anders in het spelbord.

De derde ronde draait rond Kernwoorden. Elke Waarzegger krijgt een woord dat alvast het onderwerp verklapt van de vraag die Rani zal stellen. Aan de kandidaat om te kiezen welke Waarzegger – en dus welk onderwerp – hij of zij wil horen.

De vierde ronde ten slotte is de Beeldronde. Elke vraag gaat dan over een foto of filmpje dat de kandidaten eerst te zien krijgen alvorens de Waarzeggers er een vraag over beantwoorden.

De kandidaat met de meeste punten speelt het onthullende Finalespel. De negen Waarzeggers vertellen elk een korte anekdote over zichzelf. De finalist moet snel denken en juist inschatten of het vertelsel waar of niet waar is, want bij zes juiste inschattingen verdubbelt het gewonnen bedrag.

* vijfde aflevering - dinsdag 03 februari 2015 :

Rani De Coninck verwelkomt kandidaten Eva en Nick. Ze proberen beiden zo goed mogelijk in te schatten wie de waarheid spreekt en om ter eerste drie op een rij te vormen. De negen Waarzeggers van dienst zijn: Jan Verheyen, Ann Van Elsen, Kürt Rogiers, Marleen Merckx, Niels Albert, Frieda Van Wijck, Chris Van Espen, Leen Demaré (lid vakjury 'De Gouden Zeemeermin 1996') en Liesa Naert.

'De Waarzeggers', vijfde aflevering vanavond, dinsdag 03 februari 2015, tussen 20.35 en 21.45 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

03-02-2015 om 09:58 geschreven door Redactie  


02-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze eerste maandag van februari hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

De Duitse raveband Scooter ('Germany 12 Points! 2004) is op zaterdag 04 april de headliner van 'Back to the 90's & 00's' in het Antwerps Sportpaleis. Scooter is een succesvolle Duitse raveband die in de jaren negentig verschillende wereldhits scoorde. "How Much Is The Fish" en "Fuck The Millennium" zijn bij het grote publiek daarvan de bekendsten.

De band staat al jaren op het verlanglijstje van de organisatoren van 'Back to the 90's & 00's'. "Onze trouwe bezoekers vragen al verschillende jaren naar de komst van Scooter. Dit jaar hebben we ze dan toch kunnen verleiden tot een exclusief en éénmalig optreden op Belgische bodem." In Duitsland zijn ze nog steeds razend populair en vullen ze nog altijd grote arena's. Het mc'en van H.P. Baxxter, de blonde zanger van de band, is één van de typische Scooter–kenmerken die ook het Sportpaleis niet onberoerd zullen laten.

Nadat eerder al de Duitse raveband Scooter een exclusieve liveshow bevestigde, is nu ook Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) toegevoegd aan de line-up van deze party. Binnenkort worden nog meer namen bekendgemaakt.

Reserveren voor de tweede editie van MNM 'Back to the 90's & 00's', op zaterdag 04 april in het Sportpaleis, kan nu al. Kaarten kosten 38,50 euro, inclusief kosten. De avond zelf gaan de deuren open om 20.00, de live show start om 22.15 en het feestje gaat door tot 06.00.

Bijna vijftig jaar geleden, meer bepaald in 1966, scoorde Engelbert Humperdinck (ESF 2012) zijn eerste succes… in België! Niet veel later bracht hij "Please Release Me" op de markt en lag ook de rest van de wereld aan zijn voeten. De charmante Brit stond 56 weken in de UK-hitlijsten en wist zelfs "Strawberry Fields" van de Beatles van de top te houden.

Humperdinck weet al snel een plaats te veroveren tussen topentertainers als Tom Jones, Frank Sinatra en Elvis Presley. Hij scoort wereldhits met onder andere "A Man Without Love", "Can't Take My Eyes Off You" en "The Last Waltz". In de loop der jaren verzamelt hij vier Grammynominaties, een Golden Globe, 63 gouden platen, 24 platinum platen en een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Tot mei toert Engelbert Humperdinck voornamelijk in de Verenigde Staten, maar daarna zakt hij af naar ons land! The King of Romance is op zaterdag 06 juni (aanvang : 20.00) te zien in de Lotto Arena in Antwerpen. Zoals we van hem gewend zijn, zal ook dit concert weer een geweldige belevenis worden. Wereldhits, romantische klassiekers en heerlijke Britse humor staan op het programma : een onweerstaanbare combinatie!

Tickets voor dit concert (62, 72 en 82 euro, inclusief servicekosten) kunnen nog steeds worden aangeschaft via de website van TeleTicketService.


De musical 'Mamma Mia!' komt deze zomer terug naar ons land. Dat nieuws raakte op maandag 28 juli 2014 bekend.

Kursaal Oostende heeft er ondertussen een traditie van gemaakt om elke zomer een internationale show naar de 'Stad aan Zee' te halen. Samen met MB Productions en Fire-Starter organiseren ze deze zomer de wereldberoemde musical 'Mamma Mia!'. De musical bracht in 2011 ruim 50.000 bezoekers naar het Kursaal. "Deze keer staat de internationale cast hier drie weken. In 2011 waren de laatste twee weken helemaal uitverkocht. We merkten dat er nog heel wat vraag was naar tickets, maar toen konden we de show niet verlengen. Het leek ons dus de ideale gelegenheid om in 2015 de meest succesvolle musical ter wereld terug naar Oostende te brengen", zegt voorzitter Niko Geldhof.

Kursaal Oostende en Fire-Starter presenteren opnieuw de originele versie met de Engelstalige cast. De vertaling wordt zowel in het Nederlands als Frans geprojecteerd.

Tickets voor de voorstellingen (tussen dinsdag 21 juli en zondag 09 augustus) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20). Daarnaast kan je van maandag tot en met zondag (telkens tussen 10.00 en 18.00) ook terecht in de Box Office Toerisme Oostende (Monacoplein 2, 8400 Oostende). Tussen 12 november en 31 maart is de Box Office dagelijks geopend tussen 10.00 en 17.30 (gesloten op 25 december en 01 januari).

02-02-2015 om 16:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Cyprus stuurt Giannis Karagiannis naar het Eurovisie Songfestival in Wenen.

 Gisteren, zondag 01 februari 2015, vond in Cyprus de finale plaats van 'Eurovision Song Project', de zoektocht naar de inzending voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De omroep pakte de nationale selectie, gepresenteerd door Antri Keratoni, dit jaar meteen groots aan en was reeds sinds zondag 07 december 2014 op zoek naar de meest geschikte kandidaat.

Afgelopen najaar ging de omroep op zoek naar inzendingen en op maandag 20 oktober maakte de omroep de namen van de zestig geselecteerde kandidaten bekend. Dat aantal werd uiteindelijk bijgesteld op vijfenvijftig en zij zetten tijdens zeven castingshows hun beste beentje voor.

Tijdens elke castingshow bepaalde een vierkoppige jury (Elena Patroklou, Alex Panayi, Despina Olympiou en Tasos Trifonos) of een artiest doorstootte naar de volgende ronde of niet. Na die zeven shows bleven er nog twintig artiesten over en zij streden tijdens de 'Eurochallenge' show (show acht met twintig kandidaten en show negen met tien kandidaten) voor een plaatsje in de finale. Gisterenavond, zondag 01 februari, vond dan de finale plaats met zes kandidaten.

* de zes geselecteerde finalisten :

01. "Stone In A River" door Hovig.
02. "Magic" door Doody.
03. "Without Your Love" door Panagiotis Koufogiannis.
04. "Shine" door Minus One.
05. "One Thing I Should Have Done" door Giannis Karagiannis.
06. "Dila Den Agapo" door Charis Savva & Nearchos Evaggelou.

Tijdens de finale brachten de zes kandidaten hun nummer alsnog ten gehore en waren er nog optredens met de coaches. Het lot van de kandidaten lang in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers (50%). De televoting startte reeds op vrijdag 23 januari (na afloop van de tweede en laatste 'Eurochallenge' show) en ook tijdens de finale kon er nog gestemd worden. De jury kreeg het gezelschap van de Franse oud-delegatieleider Bruno Berberes en van Nicola Caligiore.

* uitslag finale 'Eurovision Song Project' (tussen haakjes punten vakjury en televoting) :

01. "One Thing I Should Have Done" door Giannis Karagiannis : 20 punten (10+10, 22.858 stemmen).
02. "Without Your Love" door Panagiotis Koufogiannis : 18 punten (6+12, 24.638 stemmen).
03. "Shine" door Minus One : 17 punten (12+5, 6.353 stemmen).
04. "Stone In A River" door Hovig : 16 punten (8+8, 18.388 stemmen).
05. "Magic" door Doody : 13 punten (7+6, 13.516 stemmen).
06. "Dila Den Agapo" door Charis Savva & Nearchos Evaggelou : 12 punten (5+7, 13.891 stemmen).

 De 21-jarige Giannis Karagiannis, afkomstig van Limassol, nam in 2007 ("Chrisa ftera") en 2008 ("Loyia poy piran fotia") deel aan de nationale selecties voor het Junior Eurovisie Songfestival. Voor zijn nummer werkte hij samen met Mike Connaris, de man achter "Stronger Every Minute". Met dat nummer nam zangeres Lisa Andreas in 2004 deel aan het Eurovisie Songfestival en behaalde een vijfde plaats, nog steeds het beste resultaat van Cyprus samen met de inzendingen uit 1982 en 1997.

Vorige week maandag, 26 januari, raakte bekend dat Cyprus op donderdag 21 mei zal aantreden in het tweede deel van de tweede halve finale.
(bron en logo : CyBC)

02-02-2015 om 13:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : namen tien kandidaten clubconcert Duitse Songfestivalselectie zijn bekend.

Begin september jongstleden raakte bekend dat het eerste net van de openbare omroep (ARD) voor het inmiddels derde jaar op rij samen met producent Brainpool op zoek gaat naar de meest geschikte kandidaat voor Wenen, alwaar in mei de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival zal gaan plaatsvinden.

'Eurovision Song Contest 2015 - Unser Song für Österreich' vindt op donderdag 05 maart eerstkomende plaats in de TUI Arena in Hannover, waar in 2013 ook reeds de nationale selectie doorging. Die nationale finale zal doorgaan met in totaal acht kandidaten. De namen van zeven van hen (FahrenhaidtFaunAlexa FeserMrs. GreenbirdAndreas KümmertLaing en Noize Generation) werden op woensdag 14 januari wereldkundig gemaakt.

De achtste en laatste deelnemer wordt gekozen via een wildcard die op donderdag 19 februari zal worden toegekend. Geïnteresseerden konden tussen maandag 08 september en vrijdag 09 januari (12.00) hun video plaatsen op de website van 'Eurovision Song Contest 2015 - Unser Song für Österreich' (klik HIER). De kandidaten mochten een videoclip met een eigen nummer of een cover plaatsen. Uiteindelijk werd er afgeklokt op een totaal van maar liefst 1.213 clips.

Eerder vanmorgen, maandag 02 februari, maakte de Duitse omroep de namen van de tien gelukkigen bekend. We zetten ze hieronder alvast op een rijtje.

01. "Hey Ya" (Outkast) door Aden.
02. "Burning Down" door Alisson Bonnefoy.
03. "Get Over Yourself" door Ann Sophie.
04. "Hey You" door Ason.
05. "4 u" door Klangpoet.
06. "Tornado" door Lars Pinkwart.
07. "Not About Angels" (Birdy) door Lou.
08. "Am I Wrong" (Nico & Vinz) door Moonjos.
09. "Battlefield" door Sendi Hoxha.
10. "Imperfection" door Sophie.

Deze tien kandidaten zullen dus op donderdag 19 februari aantreden tijdens een clubconcert (live uitgezonden via NDR en internet) in Hamburg. Hun lot ligt dan in de handen van de kijkers die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. Beide uitzendingen zullen, net als vorig jaar, in goede banen worden geleid door Barbara Schöneberger. (bron en logo : Eurovision)

02-02-2015 om 11:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beat da Bompaz' : vanavond mogen Q-dj's Maarten Vancoillie, Jolien Roets en Marcia Bwarody het opnemen tegen de 'bompaz'.

In het tweede seizoen van 'Beat da Bompaz' (vtm) dagen een nieuwe lading straffe 65-plussers de bekende jeugd van tegenwoordig negen weken lang uit in een reeks vermakelijke en spannende duels. Voor eens en voor altijd willen da Bompaz komaf maken met de vooroordelen die er bestaan over senioren en strijden ze vol overgave voor de eer van hun generatie. Per aflevering geven drie Bompaz - zowel vrouwen als mannen - het beste van zichzelf in drie individuele proeven tegen drie jonge bekende Vlamingen, om zo voordelen te sprokkelen om nog gewapender aan de finale groepsproef te verschijnen. Wie die wint, mag zich die week de sterkste generatie noemen.

In dit tweede seizoen zitten een aantal opvallende nieuwigheden : elke week staan de proeven in het teken van 1 overkoepelend thema : de Highland Games, de vier natuurelementen, de Olympische Spelen, paardenkracht, zwaartekracht, circus,… Stuk voor stuk zijn de proeven bestaande disciplines en bovendien nemen de kandidaten voor de afsluitende groepsproef deel aan een bestaand evenement. De bommaz en bompaz tenslotte, zijn niet langer kampioenen in hun discipline maar straffe allrounders, 65-plussers die in hun familie en vriendenkring bekend staan als straffe senioren.

Net zoals vorig seizoen leidt Evi Hanssen de spannende proeven in goede banen en probeert ze het fanatieke enthousiasme van zowel het jonge als het oudere geweld in te tomen… of net niet.

"Eigenlijk is het onlogisch : we leven in een maatschappij die steeds grijzer wordt, en tegelijkertijd dwepen we met jeugdigheid. Oud omschrijven we als grijs en rimpels. Bij jong denken we aan fris en knap. Wel, in 'Beat da Bompaz' worden die vooroordelen door elkaar geklutst. Het resultaat is opnieuw een spannend én vermakelijk seizoen van 'Beat da Bompaz' vol humor, ontroering en teamspirit. Want naarmate je ouder wordt, word je wijzer... Maar niet minder competitief."

* derde aflevering - maandag 02 februari 2015 :

Drie nieuwe bompaz strijden opnieuw tegen drie jonge bekende Vlamingen voor de eer van hun generatie. Thema van vandaag is 'Winterspelen'. Q-dj's Maarten Vancoillie, Jolien Roets en Marcia Bwarody nemen het op tegen de 68-jarige Ludo Segers, de 70-jarige François Toetenel en de 65-jarige Jan Frooninckx, die tien jaar lang aan shorttrack deed en daarna aan langebaanschaatsen.

'Beat Da Bompaz', de derde aflevering van het tweede seizoen vanavond, maandag 02 februari 2015, tussen 20.35 en 21.45 op vtm. (bron en foto's : vtm)

02-02-2015 om 10:54 geschreven door Redactie  


01-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Cypriotische Songfestivaldeelnemer wordt vanavond gekozen.

 Vanavond, zondag 01 februari 2015, komen we te weten wie Cyprus zal gaan vertegenwoordigen tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Daarmee stuurt de nationale omroep CyBC, na een jaartje afwezigheid, een kandidaat naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

De omroep pakt de nationale selectie, gepresenteerd door Antri Keratoni, dit jaar meteen groots aan en is al sinds zondag 07 december 2014 op zoek naar de meest geschikte kandidaat.

Afgelopen najaar ging de omroep op zoek naar inzendingen en op maandag 20 oktober maakte de omroep de namen van de zestig geselecteerde kandidaten bekend. Dat aantal werd uiteindelijk bijgesteld op vijfenvijftig en zij zetten de voorbije weken tijdens zeven castingshows hun beste beentje voor.

Tijdens elke castingshow bepaalde een vierkoppige jury (Elena Patroklou, Alex Panayi, Despina Olympiou en Tasos Trifonos) of een artiest doorstootte naar de volgende ronde of niet. Na die zeven shows bleven er nog twintig artiesten over en zij streden tijdens de 'Eurochallenge' show (show acht met twintig kandidaten en show negen met tien kandidaten) voor een plaatsje in de finale. Vanavond, zondag 01 februari, zijn we dan toen aan de finale met zes kandidaten.

* de zes geselecteerde finalisten :

01. "Stone In A River" door Hovig.
02. "Magic" door Doody.
03. "Without Your Love" door Panagiotis Koufogiannis.
04. "Shine" door Minus One.
05. "One Thing I Should Have Done" door Giannis Karagiannis.
06. "Dila Den Agapo" door Charis Savva & Nearchos Evaggelou.

Vanavond brengen de zes kandidaten hun nummer alsnog ten gehore en hun lot ligt in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers (50%). De televoting startte reeds op vrijdag 23 januari (na afloop van de tweede en laatste 'Eurochallenge' show) en ook vanavond kan er tijdens de finale nog gestemd worden. De jury krijgt vanavond het gezelschap van de Franse oud-delegatieleider Bruno Berberes en van Nicola Caligiore.

De finale wordt vanavond, zondag 01 februari, uitgezonden via het eerste net van de Cypriotische omroep (alsook PIK Sat) en dit vanaf 20.30 (21.30 plaatselijke tijd). De uitzending kan ook worden gevolgd via het internet en dat kan via deze link of deze link. Daarnaast kan je de finale ook volgen via de website van Eurovision.tv (klik hier). 
(bron, logo en foto : CyBC)

01-02-2015 om 19:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Letse selectie Eurovisie Songfestival, 'Supernova 2015', gaat vanavond van start.

 Vanavond, zondag 01 februari 2015, start de Letse nationale omroep LTV de zoektocht naar de inzending voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Begin november raakte bekend dat
LTV ook dit jaar via een nationale selectie op zoek gaat naar de kandidaat voor de zestigste editie van het liedjesfestival dat in mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

'Dziesma', zoals de nationale selectie de voorbije jaren heette, ging wel op de schop en wordt vervangen door 'Supernova'. Tussen maandag 03 november en woensdag 10 december ging de omroep op zoek naar inzendingen, vooral diegene die ook buiten Letland op waardering (en punten) kunnen rekenen.

Op donderdag 11 december raakte bekend dat LTV in totaal 98 liedjes had ontvangen en dat 123 artiesten (solisten, duo's en groepen) zich hadden aangemeld. Een interne internationale vakjury (Peo Nylén, Michael Jay en Jarkko Nordlund) ging nadien aan de slag en selecteerde de twintig liedjes. Oud-festivaldeelnemer Kaspars Roga (drummer van Brainstorm, ESF 2000), Guntars Račs, Dons (Letse selectie 2010-2014) en Ieva Kerēvica selecteerden de twintig kandidaten tijdens audities die doorgingen op maandag 05 januari. Deze vier maken ook tijdens de liveshows deel uit van de vakjury.

Er komen in totaal vier uitzendingen (twee voorrondes, halve finale en finale) om de kandidaat en het nummer voor Wenen te selecteren. Vandaag, zondag 01 februari, vindt de eerste voorronde plaatsen en treden tien van de twintig kandidaten voor het voetlicht.

* deelnemers eerste voorronde 'Supernova 2015' (tussen haakjes de namen van de componisten en tekstschrijvers) :

01. "Bass" (Katrīna Cīrule, Jānis Ķirsis) door Katrīna Cīrule.
02. "Lions" (Ingars Viļums, Lana Frančeska Švilpe) door Lana Frančeska.
03. "Catfish" (Ralfs Eilands, Reinis Briģis) door Atis Ieviņš.
04. "Colours of Love" (Gaitis Lazdāns, Mārtiņš Taranda) door Milenin & Kamilla.
05. "It's the Night" (Antra Stafecka, Kerija Kalēja) door Antra Stafecka.
06. "Ziemā" (Jānis Ķirsis, Inga Pizāne–Dilba) door Framest.
07. "Save Our Love" (Ruslans Kuksinovičs) door Linda Ķaukule.
08. "Nefelibata" (Marija Mickeviča) door MNTHA.
09. "Life Lines" (Lauris Valters) door Rihards Saule.
10. "Sundance" (Ainārs Majors, Arnolds Kārklis) door ElektroFolk.

Uit elke voorronde stoten vier kandidaten door naar de halve finale : twee aangeduid door de vakjury en twee door de kijkers die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maken. Daarnaast kan er tijdens de uitzending via de sociale media gestemd worden op het internet. De vakjury heeft het recht om een uitgeschakeld liedje alsnog in de wedstrijd te houden en te koppelen aan een artiest die zich weet te plaatsen voor de volgende ronde, en dit indien de jury meent dat het liedjes potentiëel heeft.

De eerste voorronde, gepresenteerd door Ketija Šēnberga en Toms Grēviņ, wordt vanavond uitgezonden via het eerste net van de nationale omroep en dit tussen 20.20 en 23.00 (tussen 21.20 en middernacht plaatselijke tijd). Ook via het internet kan de uitzending worden gevolgd (klik hier). (bron en logo : LTV)

01-02-2015 om 14:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Ann en Tom praten over Marianne, Rosa beseft dat ze tussen twee vuren zit.

Wie kon Peggy tegenhouden om de grootste fout van haar leven te maken? Wie was het mysterieuze slachtoffer dat betrokken was bij het ongeval? Overleefden Mayra en Marianne de val van de trap na hun ultieme confrontatie? En slaagden Tom en Judith erin om Emma op tijd te vinden en ongedeerd naar huis te brengen? Na drie maanden nagelbijtend afwachten, volgen de verlossende antwoorden sinds maandag 01 september 2014 in het twintigste seizoen van 'Thuis'. Of … wordt het nu net ingewikkelder?

Samen met de school ging op 01 september ook het nieuwe seizoen van 'Thuis' van start. Na drie maanden aftellen kregen de kijkers daarin de antwoorden op de vele vragen waarmee ze voor de zomer achterbleven.

DOODGEZWEGEN, HET VERHAAL VAN LOWIE

Sinds 04 oktober 2014 ligt 'Doodgezwegen' in de rekken, een boek over het 'Thuis'-personage Lowie, die samen met zijn moeder Leontien vluchtte voor zijn vader Luc. Ze vertrokken naar het verre Mexico en verdwenen zo plots uit de reeks.

Zelfs nu Lowie al een aantal jaar terug in België is, bij zijn vader, weet niemand echter wat er al die tijd in Mexico is gebeurd. "We hebben vaak niet genoeg tijd om het hele verhaal te vertellen, met dit boek krijgen we die kans wel," zegt Wim Janssen, producer van 'Thuis'.

'Doodgezwegen' brengt net dat tikkeltje meer. Waar de kijker er op het scherm het raden naar heeft naar wat er in Mexico is gebeurd, staat de lezer al enkele stappen dichter bij het achterhalen van de waarheid.

"Zelfs ik ben meer te weten gekomen over Lowieke", zegt acteur Mathias Vergels, Lowie in 'Thuis'.

Het boek brengt ook nieuwe gebeurtenissen aan het licht, die vragen zullen doen rijzen bij jong en oud over wat de toekomst nog zal brengen.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.706 TOT EN MET 3.710.

Jana voelt zich nergens nog gerust. Tussen Peter en Tom hangt er duidelijk spanning in de lucht. Ann en Tom praten over Marianne. Olivia test Lowie. Tussen Sam en Tim gaat het steeds beter. De liefde tussen Waldek en Rosa is ver te zoeken.

- maandag 02 februari - aflevering 3.706 : Waldek wil Rosa verrassen. Sam werkt haar frustratie uit op de verkeerde persoon. Peggy wil duidelijke afspraken. Adil krijgt het moeilijk. Jana ontvangt een pakje. Luc is goedgezind. Tussen Peter en Tom hangt er duidelijk spanning in de lucht. Stan heeft een opdracht voor Lowie.

- dinsdag 03 februari - aflevering 3.707 : Peggy en Femke hebben een zakelijke meeting. Jana voelt zich nergens nog gerust. Sam heeft nieuws voor Tim. Ann heeft het heel druk. Tussen Sam en Tim gaat het steeds beter. Paulien probeert Adil te beschermen.

- woensdag 04 februari - aflevering 3.708 : Ann en Tom praten over Marianne. Olivia test Lowie. Rosa is boos op Peggy. Nancy heeft slecht nieuws voor Ann. De liefde tussen Waldek en Rosa is ver te zoeken. Stan gedraagt zich als een echte puber.

- donderdag 05 februari - aflevering 3.709 : Eddy moet op Britney passen en dat heeft serieuze gevolgen. Karima zoekt Paulien op. Peggy lijkt haar kar te draaien. Jana is ongerust. Rosa beseft dat ze tussen twee vuren zit. Lowie en Olivia proberen het goed te maken. Jens voelt zich schuldig.

- vrijdag 06 februari - aflevering 3.710 : Nancy klopt aan bij Femke. Marianne krijgt het deksel op de neus. Tom krijgt af te rekenen met de kuren van Stan. Rosa en Waldek hebben een date. Jana krijgt slecht nieuws. Adil neemt een duidelijk standpunt in. Peter en Tom zetten een stapje in de wereld.

'Thuis', het twintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén)

01-02-2015 om 12:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Thomas wordt nog altijd onder druk gezet door Andy en Liesbeth krijgt belangrijk nieuws.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

"Er is geen weg terug, we zijn er voor elkaar…" Heel wat trouwe Familie-adepten kunnen de beginwoorden van de generiek uit hun favoriete reeks naadloos aanvullen en vlotjes meezingen. Hen stond op vrijdag 14 november 2014 een leuke verrassing te wachten, want sindsdien wordt de nieuwe generiek elke weekavond op de kijker losgelaten. En daarin spelen voor het eerst ook de 'Familie'-fans zélf een rol.

Het vertrouwde 'Familie'-deuntje bleef behouden, maar werd voorzien van een nieuw arrangement onder leiding van topmuzikant Hans Francken. De song werd bovendien ingezongen door de jonge talenten Mikael Ophoff uit Antwerpen en Eva De Geyter uit Zonhoven, het duo dat in het voorjaar van 2014 nog voor een kippenvelmoment zorgde in de 'Battles' van 'The Voice van Vlaanderen'.

Bij nieuwe muziek horen natuurlijk nieuwe beelden van de 'Famili'e-personages. Maar er is meer, want voor het eerst krijgt ook de kijker een belangrijk aandeel in de begingeneriek. Via vtm.be konden kijkers een foto van zichzelf insturen en deze selfies worden sinds vrijdag 14 november 2014 dagelijks in de generiek geïntegreerd. Elke dag pronkt de foto van een andere kijker naast die van de friends, Mieke (Caroline Maes), Niko (Jo Hens), Zjef (Jan Van den Bosch) en Evy (Marianne Devriese). Zo komt de kijker alweer een tikkeltje dichter bij zijn of haar favoriete personages te staan.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.441 TOT EN MET 5.445.

- maandag 02 februari - aflevering 5.441 : Faroud heeft Leen een bekentenis te doen. Thomas wordt gechanteerd door Andy en ziet zijn beloftevolle toekomst bij VDB aan een zijden draadje hangen. Rita krijgt een aanlokkelijk voorstel. Liesbeth raakt verwikkeld in een tweestrijd.

- dinsdag 03 februari - aflevering 5.442 : Thomas wordt nog altijd onder druk gezet door Andy en raakt steeds meer geïsoleerd van een achterdochtige Stefanie. Niko doet een extra inspanning op het werk, maar betrekt Mieke onbewust bij de zaak. Rita's optreden op de cruise is een ongelofelijk succes, maar valt niet bij iedereen in goede aarde.

- woensdag 04 februari - aflevering 5.443 : Stefanie stelt zich vragen over haar relatie met Thomas : hebben ze wel een toekomst samen? Ook de zwijgplicht die ze thuis opgelegd krijgt, valt haar zwaar. Liesbeth krijgt belangrijk nieuws. Niko heeft een verkwikkende dag op het werk en is daar erg dankbaar voor.

- donderdag 05 februari - aflevering 5.444 : Leen besluit zich te verdiepen in Farouds achtergrond en cultuur. Op die manier hoopt ze hem beter te kunnen begrijpen. Daisy kan haar afgunst niet langer verbergen en gaat de confrontatie aan met Rita. Liesbeth heeft een goed gesprek met Stefanie. Thomas werkt zich steeds dieper in de problemen.

- vrijdag 06 februari - aflevering 5.445 : Mathias komt een verdachte betaling op het spoor en legt Thomas op de rooster. Leen gaat op in de leefwereld van Faroud en krijgt nieuwe hoop. Benny is razend wanneer hij ontdekt dat Liesbeth belangrijk nieuws voor hem verborgen heeft gehouden. Niko weet met zichzelf geen blijf. Rita voelt zich alsmaar beter in haar rol als opvangmoeder voor Lientje.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

01-02-2015 om 12:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : Lotte neemt David mee naar Antwerpen en men is de hacker op het spoor.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 112 TOT EN MET 116.

- maandag 02 februari - aflevering 112 : Het gaat niet goed met oma Klaerhout. Terwijl Sofie de rest van de familie verwittigt, blijft Herman bij zijn moeder in het rusthuis. Andrea gaat terug in haar eigen huis wonen. Sanders bioritme is totaal ontregeld door de nachtshiften en hij heeft steeds meer last van vermoeidheid. Delphine krijgt Casper zover dat hij enkele liedjes zingt voor de kankerpatiëntjes in het ziekenhuis. Lotte is zeer enthousiast over de schilderijen van David en ze is ervan overtuigd dat de tentoonstelling een succes zal worden.

- dinsdag 03 februari - aflevering 113 : Andrea en Frederik brengen samen een gezellige avond door. Herman komt thuis met goed nieuws. Sofie krijgt het benauwd als ze bedenkt hoeveel er nog moet worden geregeld voor haar verlovingsfeest. Bea en Ludo zitten samen in de wellness, maar het is de vraag of hun huwelijk hier beter van wordt. Laura en Tessa vechten in 't Salon. Voor Tim is dit het bewijs dat Laura eindelijk bevrijd is van haar angst voor Tessa en Stijn. David stelt zich zelfstandiger op. Hij gaat zelfs alleen naar de galerie van Lotte.

- woensdag 04 februari
 - aflevering 114 : Frederik windt er geen doekjes om dat hij zich aangetrokken voelt tot Andrea. Zij wil hem geen valse hoop geven en maakt hem duidelijk dat ze op iemand anders wacht. Het zit David dwars dat Sofie nauwelijks naar hem omkijkt sinds hij haar opnieuw naar Koksijde is gevolgd. Hij besluit een schilderij 'Zonder Sofie' te maken en wil schilder Tom om raad vragen. Sander is in slaap gevallen achter het stuur van zijn taxi en hij trekt zijn conclusies. Sofie en Pieter zijn nog altijd op zoek naar een locatie voor hun verlovingsfeest. Herman is terug aan het werk bij Klaerhout Pharmaceutica. Delphine wil zich nuttig maken als voorleesmeisje voor kankerpatiëntjes.

- donderdag 05 februari
 - aflevering 115 : Lotte heeft David meegenomen naar Antwerpen. Hij kijkt zijn ogen uit in de grootstad en is onder de indruk van het kraakpand, waar schilder Tom Leffebure woont. Ludo heeft van zijn zoon het goede nieuws gekregen dat de boekhouding van Welvapharma is goedgekeurd en hij kan zich eindelijk ontspannen in de wellness. Hij heeft ook een goed gesprek met Bea over haar gevoelens voor Herman. Sofie beseft dat ze David aan het verliezen is. Herman nodigt zijn kinderen uit voor een gezellig diner.

- vrijdag 06 februari
 - aflevering 116 : Delphine heeft nood aan vaderlijke raad na haar discussie met Casper. Laura is erg suf en in de war na een bezoek van Tessa. Tim maakt zich zorgen en hij alarmeert Quinten en zijn oudste zus. Herman vertelt aan Sofie en Pieter dat hij de internetpolitie over de vloer heeft gekregen, die sporen heeft gevonden van de hacker die het systeem van Klaerhout Pharmaceutica heeft gekraakt. Sofie bekent aan Pieter dat ze zich er slecht bij voelt nauwelijks tijd door te brengen met David. Hij is inmiddels tot de conclusie gekomen dat iedereen iedereen gebruikt en hij wil dit vanaf nu ook doen. Andrea bekent aan Lotte dat ze zich eenzaam voelt.


'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 16.40 en 17.15 op vtm. (bron en foto : vtm)

01-02-2015 om 00:57 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs