Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

01-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Thomas wordt nog altijd onder druk gezet door Andy en Liesbeth krijgt belangrijk nieuws.

Op maandag 25 augustus 2014 ging het nieuwe seizoen van 'Familie' van start. Dit seizoen worden de afleveringen klokvast uitgezonden om 19.55, telkens van maandag tot en met vrijdag.

"Er is geen weg terug, we zijn er voor elkaar…" Heel wat trouwe Familie-adepten kunnen de beginwoorden van de generiek uit hun favoriete reeks naadloos aanvullen en vlotjes meezingen. Hen stond op vrijdag 14 november 2014 een leuke verrassing te wachten, want sindsdien wordt de nieuwe generiek elke weekavond op de kijker losgelaten. En daarin spelen voor het eerst ook de 'Familie'-fans zélf een rol.

Het vertrouwde 'Familie'-deuntje bleef behouden, maar werd voorzien van een nieuw arrangement onder leiding van topmuzikant Hans Francken. De song werd bovendien ingezongen door de jonge talenten Mikael Ophoff uit Antwerpen en Eva De Geyter uit Zonhoven, het duo dat in het voorjaar van 2014 nog voor een kippenvelmoment zorgde in de 'Battles' van 'The Voice van Vlaanderen'.

Bij nieuwe muziek horen natuurlijk nieuwe beelden van de 'Famili'e-personages. Maar er is meer, want voor het eerst krijgt ook de kijker een belangrijk aandeel in de begingeneriek. Via vtm.be konden kijkers een foto van zichzelf insturen en deze selfies worden sinds vrijdag 14 november 2014 dagelijks in de generiek geïntegreerd. Elke dag pronkt de foto van een andere kijker naast die van de friends, Mieke (Caroline Maes), Niko (Jo Hens), Zjef (Jan Van den Bosch) en Evy (Marianne Devriese). Zo komt de kijker alweer een tikkeltje dichter bij zijn of haar favoriete personages te staan.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vierentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.441 TOT EN MET 5.445.

- maandag 02 februari - aflevering 5.441 : Faroud heeft Leen een bekentenis te doen. Thomas wordt gechanteerd door Andy en ziet zijn beloftevolle toekomst bij VDB aan een zijden draadje hangen. Rita krijgt een aanlokkelijk voorstel. Liesbeth raakt verwikkeld in een tweestrijd.

- dinsdag 03 februari - aflevering 5.442 : Thomas wordt nog altijd onder druk gezet door Andy en raakt steeds meer geïsoleerd van een achterdochtige Stefanie. Niko doet een extra inspanning op het werk, maar betrekt Mieke onbewust bij de zaak. Rita's optreden op de cruise is een ongelofelijk succes, maar valt niet bij iedereen in goede aarde.

- woensdag 04 februari - aflevering 5.443 : Stefanie stelt zich vragen over haar relatie met Thomas : hebben ze wel een toekomst samen? Ook de zwijgplicht die ze thuis opgelegd krijgt, valt haar zwaar. Liesbeth krijgt belangrijk nieuws. Niko heeft een verkwikkende dag op het werk en is daar erg dankbaar voor.

- donderdag 05 februari - aflevering 5.444 : Leen besluit zich te verdiepen in Farouds achtergrond en cultuur. Op die manier hoopt ze hem beter te kunnen begrijpen. Daisy kan haar afgunst niet langer verbergen en gaat de confrontatie aan met Rita. Liesbeth heeft een goed gesprek met Stefanie. Thomas werkt zich steeds dieper in de problemen.

- vrijdag 06 februari - aflevering 5.445 : Mathias komt een verdachte betaling op het spoor en legt Thomas op de rooster. Leen gaat op in de leefwereld van Faroud en krijgt nieuwe hoop. Benny is razend wanneer hij ontdekt dat Liesbeth belangrijk nieuws voor hem verborgen heeft gehouden. Niko weet met zichzelf geen blijf. Rita voelt zich alsmaar beter in haar rol als opvangmoeder voor Lientje.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

01-02-2015 om 12:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : Lotte neemt David mee naar Antwerpen en men is de hacker op het spoor.

Sinds maandag 01 september 2014 zendt vtm de telenovelle 'David' opnieuw uit. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks en een overzicht van de personages krijg je hier.

De begingeneriek van 'David', "Nature boy", wordt gezongen door Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012'). Het nummer dateert al uit 1948 en was destijds een grote hit voor Nat King Cole. Het liedje werd later nog gezongen door enkele groten uit de muziekwereld : Harry Connick Jr, Miles Davis, José Feliciano, Cher, Céline Dion (ESF 1988), en nog vele anderen.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 112 TOT EN MET 116.

- maandag 02 februari - aflevering 112 : Het gaat niet goed met oma Klaerhout. Terwijl Sofie de rest van de familie verwittigt, blijft Herman bij zijn moeder in het rusthuis. Andrea gaat terug in haar eigen huis wonen. Sanders bioritme is totaal ontregeld door de nachtshiften en hij heeft steeds meer last van vermoeidheid. Delphine krijgt Casper zover dat hij enkele liedjes zingt voor de kankerpatiëntjes in het ziekenhuis. Lotte is zeer enthousiast over de schilderijen van David en ze is ervan overtuigd dat de tentoonstelling een succes zal worden.

- dinsdag 03 februari - aflevering 113 : Andrea en Frederik brengen samen een gezellige avond door. Herman komt thuis met goed nieuws. Sofie krijgt het benauwd als ze bedenkt hoeveel er nog moet worden geregeld voor haar verlovingsfeest. Bea en Ludo zitten samen in de wellness, maar het is de vraag of hun huwelijk hier beter van wordt. Laura en Tessa vechten in 't Salon. Voor Tim is dit het bewijs dat Laura eindelijk bevrijd is van haar angst voor Tessa en Stijn. David stelt zich zelfstandiger op. Hij gaat zelfs alleen naar de galerie van Lotte.

- woensdag 04 februari
 - aflevering 114 : Frederik windt er geen doekjes om dat hij zich aangetrokken voelt tot Andrea. Zij wil hem geen valse hoop geven en maakt hem duidelijk dat ze op iemand anders wacht. Het zit David dwars dat Sofie nauwelijks naar hem omkijkt sinds hij haar opnieuw naar Koksijde is gevolgd. Hij besluit een schilderij 'Zonder Sofie' te maken en wil schilder Tom om raad vragen. Sander is in slaap gevallen achter het stuur van zijn taxi en hij trekt zijn conclusies. Sofie en Pieter zijn nog altijd op zoek naar een locatie voor hun verlovingsfeest. Herman is terug aan het werk bij Klaerhout Pharmaceutica. Delphine wil zich nuttig maken als voorleesmeisje voor kankerpatiëntjes.

- donderdag 05 februari
 - aflevering 115 : Lotte heeft David meegenomen naar Antwerpen. Hij kijkt zijn ogen uit in de grootstad en is onder de indruk van het kraakpand, waar schilder Tom Leffebure woont. Ludo heeft van zijn zoon het goede nieuws gekregen dat de boekhouding van Welvapharma is goedgekeurd en hij kan zich eindelijk ontspannen in de wellness. Hij heeft ook een goed gesprek met Bea over haar gevoelens voor Herman. Sofie beseft dat ze David aan het verliezen is. Herman nodigt zijn kinderen uit voor een gezellig diner.

- vrijdag 06 februari
 - aflevering 116 : Delphine heeft nood aan vaderlijke raad na haar discussie met Casper. Laura is erg suf en in de war na een bezoek van Tessa. Tim maakt zich zorgen en hij alarmeert Quinten en zijn oudste zus. Herman vertelt aan Sofie en Pieter dat hij de internetpolitie over de vloer heeft gekregen, die sporen heeft gevonden van de hacker die het systeem van Klaerhout Pharmaceutica heeft gekraakt. Sofie bekent aan Pieter dat ze zich er slecht bij voelt nauwelijks tijd door te brengen met David. Hij is inmiddels tot de conclusie gekomen dat iedereen iedereen gebruikt en hij wil dit vanaf nu ook doen. Andrea bekent aan Lotte dat ze zich eenzaam voelt.


'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 16.40 en 17.15 op vtm. (bron en foto : vtm)

01-02-2015 om 00:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Max moet naar het Comité P voor de definitieve uitspraak en Daniel ligt op sterven.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 445 TOT EN MET 449.

- maandag 02 februari - aflevering 445 : Nellie weet van plastisch chirurg Goedtvrient dat Magda een borstreconstructie overweegt. Ze vindt het haar plicht om Magda op de nadelen van zo'n operatie te wijzen en dat wordt haar niet in dank afgenomen. Max blijft voorlopig geschorst. Het zou nochtans een goede zaak zijn wanneer hij opnieuw aan de slag ging, want momenteel is het op het politiebureau één grote chaos. De hoogzwangere agente Rita kan niet meer uit de voeten en Luc ontsnapt steeds vaker naar De Schorre, waar hij duizenden franken verspeelt op de bingokast. Daniel wordt na een zelfmoordpoging in het ziekenhuis van Wittekerke opgenomen.

- dinsdag 03 februari - aflevering 446 : Elke is spoorloos en dat net nu er een hoornvliesdonor beschikbaar is. Max gaat een race aan tegen de tijd om zijn vriendin op te sporen en wordt hierbij geholpen door Marcel en Joke. Jan heeft vanuit de gevangenis een brief ontvangen van zijn broer Jempi. De arts weet niet of hij de confrontatie aankan en bovendien wil Nellie niet dat hij contact zoekt met Jempi. Alsof Jan nog niet genoeg zorgen heeft, doet zijn ex-vrouw er een schep bovenop door naar België terug te keren. Wat als ze opnieuw het hoederecht opeist? Sam voelt de grond onder haar voeten wegzakken als ze verneemt dat Daniel na een zelfmoordpoging in het ziekenhuis is opgenomen. De schuldgevoelens steken onmiddellijk de kop op en ze verwijt zichzelf dat ze de hulpkreet van Daniel heeft genegeerd.

- woensdag 04 februari - aflevering 447 : Jans ex-vrouw Miriam is naar Wittekerke teruggekeerd. Ze wil de band met haar zoontje aanhalen en pikt Jonas op om samen de dag door te brengen. Nellie heeft het hier zeer moeilijk mee. Daniel ligt nog altijd in een coma. Zijn toestand is zeer kritiek en zeker wanneer hij nieuwe inwendige bloedingen krijgt. Sam stelt zichzelf verantwoordelijk voor Daniels toestand. Op begrip en medeleven van Frank kan ze niet rekenen. Hij wordt volledig opgeslorpt door zijn werk in het ziekenhuis en de plannen met de polikliniek. Het verband mag eindelijk van Elkes ogen. Ze is ongeduldig en tegelijkertijd doodsbang.

- donderdag 05 februari - aflevering 448 : Jan is bang dat hij opnieuw het hoederecht zal verliezen en hij vraagt raad aan zijn advocate. De juriste kan hem echter niet geruststellen. Frank vertelt aan Nellie dat het ziekenhuis zich meer zal specialiseren en dat het aandeel van de polikliniek gradueel verminderd wordt. Nellie reageert furieus en stelt meteen een strijdplan op. Angèle heeft goed nieuws voor Sneyers. Hij kan de frequentie delen met Radio Zandbank. Jan zoekt nu toch zijn broer Jempi in de gevangenis op. Max moet naar het Comité P voor de definitieve uitspraak. Elke mag vandaag het ziekenhuis verlaten. Daniel is eindelijk uit de coma ontwaakt. Hij vraagt meteen naar Sam.

- vrijdag 06 februari - aflevering 449 : Max moet vandaag naar het Comité P voor de definitieve uitspraak. Georges vergezelt hem. Nellie wil de polikliniek van de sluiting redden en organiseert een vergadering voor het ziekenhuispersoneel in De Schorre. Jan komt later want hij heeft een afspraak met zijn ex-vrouw Miriam om de opvang van hun zoontje te bespreken. Sneyers doet een test met zijn radiostation, maar het loopt niet echt gesmeerd. Sam vindt niet dat ze Daniel een gesprek kan weigeren, zeker niet nu hij op sterven ligt.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

01-02-2015 om 00:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Marta Jandová en Václav Noid Bárta gaan voor Tsjechië naar het Eurovisie Songfestival.

 De Tsjechische nationale omroep heeft gisteren, zaterdag 31 januari 2015, bekendgemaakt dat Marta Jandová en Václav Noid Bárta in mei zullen deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Op 19 november jongstleden maakte ČT dat het dit jaar opnieuw zou deelnemen aan het jaarlijkse liedjesfestival, dat in mei zal worden gehouden in Wenen, de hoofdstad van buurland Oostenrijk. De omroep ging via een interne selectie op zoek naar de geschikte kandidaat en het stelde componist Ondřej Soukup om drie liedjes te componeren. Daarnaast aanvaardde ČT ook liedjes van andere componisten en een vakjury (Honza Dědek, Martin Červinka, Jitka Benešová Michal Hrůza en Michael Kocáb) koos uiteindelijk voor het nummer "Hope Never Dies", van de hand van Václav Noid Bárta.

 De veertigjarige Marta Jandová (13 april 1974) is de dochter van de bekende Tsjechische rockmuzikant Petr Janda. In 1993 verhuisde ze naar Duitsland en maakt er sindsdien als leadzangeres deel uit van de groep Die Happy. In 2005 (met Apocalypta) en 2007 (met Oomph!) nam ze deel aan het 'Bundesvision Song Contest'. In 2007 wisten ze die wedstrijd zelfs op hun naam te schrijven. Een jaar later trok ze opnieuw naar haar geboorteland en vestigde zich in de hoofdstad Praag.

 Václav Noid Bárta (17 oktober 1980) komt uit een muzikale familie met een vader die tekstschrijver en producer was en een moeder die zong. Reeds op zeventienjarige leeftijd werd hij leadzanger van de groep Dolores Clan en daarnaast maakte hij zijn opwachting in de musicals 'Aida' en 'Jesus Christ Superstar'. Naast zanger is hij ook componist, tekstschrijver en acteur.

 De Tsjechische nationale omroep ČT nam in 2007 voor de eerste maal deel aan het jaarlijkse liedjesfestival en hield het amper twee jaar later reeds voor bekeken. De drie inzendingen waren alvast geen hoogvliegers en daar werd toen in eigen land eveneens kritiek op geleverd. Zo strandde Kabát met "Malá dáma" tijdens de halve finale van 2007 op een achtentwintigste en laatste plaats met één schamel puntje. Een jaar later vergaarde "Have Some Fun" van zangeres Tereza Kerndlová in totaal negen punten en daarmee was ze goed voor een achttiende en voorlaatste plaats in de tweede halve finale.

In 2009 werd Gypsy.cz intern aangeduid en met "Aven romale" strandde de groep tijdens de eerste halve finale op een achttiende en laatste plaats met nul punten.

Afgelopen maandag, 26 januari, raakte bekend dat Tsjechië op donderdag 21 mei zal aantreden in de eerste helft van de tweede halve finale. (bron : ČT
, Eurovision.tv)

01-02-2015 om 00:22 geschreven door Redactie  


31-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Zwitsers sturen zangeres Mélanie René naar Eurovisie Songfestival in Wenen.

 Eerder vanavond, zaterdag 31 januari 2015, vond in Zwitserland 'Entscheidungsshow Eurovision Song Contest' plaats, de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Tijdens die selectie streden zes kandidaten om dat éne felbegeerde ticket richting buurland Oostenrijk alwaar in mei de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival zal plaatsvinden. Net als de voorbije jaren had elke omroep haar selectieprocedure en dat leverde in totaal achttien kandidaten op voor de 'Experten-Check' die op zaterdag 06 december 2014 plaatsvond.

Tijdens deze 'Experten-Check' stelden de achttien kandidaten hun nummer voor en een vakjury (Rafael Antonio, Freda Goodlett, Moritz Faccin, Catherine Colombara en Nicola Locarnini) duidde nadien de de zes finalisten (drie van SRF, twee van RTS en één van RSI) aan.


Tijdens de finale, gepresenteerd door Sven Epiney, brachten de zes kandidaten hun nummer ten gehore alsook een coverversie van een reeds bestaand nummer, dit in overleg met het productieteam. Het lot van de deelnemers lag tijdens de uitzending in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. Conchtia Wurst, winnares van de jongste editie van het Eurovisie Songfestival, maakte eveneens haar opwachting in Bodensee-Arena in Kreuzlingen. De tien leden van de vakjury waren Peter Ramon Baumann, Lilly Behling, Dano Tamasy en Mark B. Lay (allen SRF); Grazia Covre, Valerie Ogier en Nic Maeder (allen RTS); Sebalter (ESF 2014) en Simone Tomassini (beiden RSI); Alice Bertogg (RTR).

* uitslag nationale selectie (tussen haakjes de cover van de hit) :

01. "Time To Shine" door Mélanie René ("Chandelier" van Sia)(RTS).
02. "Singing About Love" door Timebelle ("Rude Boy" van Rihanna)(SRF).
03. "Fly" door Licia Cherry ("All About That Bass" van Meghan Trainor)(RTS).
04. "Hey Now" door Andy McSean ("Chasing Cars" van Snow Patrol)(SRF).
05. "Only Human" door Tiziana ("The Power Of Love" van Frankie Goes To Hollywood)(SRF).
06. "Take Me Back To 23" door Deborah Bough ("Shake It Off" van Taylor Swift)(RSI).

 De 24-jarige Mélanie René (Genève, 01 september 1990) is van Mauritiaanse origine en werkt momenteel aan een EP met zelfgeschreven nummers. Ze hoopt dat album nog dit voorjaar op de markt te brengen. 

Afgelopen maandag, 26 januari, raakte bekend dat Zwitserland op donderdag 21 mei eerstkomende zal aantreden
in het tweede deel van de tweede halve finale. (bron en logo : SRF)

31-01-2015 om 23:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Portugese selectie Eurovisie Songfestival met twee halve finales en een finale.

Eerder deze maand, meer bepaald op vrijdag 16 januari 2015, maakte de Portugese nationale omroep RTP bekend dat begin maart de kandidaat voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival zal worden gekozen.

Er komt dit jaar dus opnieuw een nationale selectie, beter bekend als 'Festival da Canção', waarbij de omroep opnieuw twaalf (nationale) componisten heeft gevraagd om een nummer klaar te stomen. Een aantal componisten die de voorbije jaren liedjes aanleverden voor die selectie, werden ook ditmaal opnieuw uitgenodigd. De deadline is vastgesteld op donderdag 05 februari eerstkomende.

Gisteren, vrijdag 30 januari, maakte de omroep bekend dat de selectieprocedure zal bestaan uit twee halve finale en een finale. Aan elke halve finale nemen zes kandidaten deel en de kijkers sturen via televoting twee deelnemers rechtstreeks naar de finale. Uit de overgebleven vier kandidaten sturen de zes componisten van die halve finale één kandidaat naar de finale, met dien verstande dat ze niet op hun eigen liedje mogen stemmen.

Aan de finale nemen in totaal dus zes kandidaten deel en ook dan wordt dezelfde procedure gevolgd. Twee kandidaten stoten via televoting door naar een 'superfinale' en zij krijgen het gezelschap van één van de overgebleven vier kandidaten die door de componisten worden aangeduid. In die 'superfinale' ligt het lot van de drie kandidaten dan volledig in de handen van de kijkers. (bron en logo : RTP)

31-01-2015 om 21:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (31-01-2015).

Op deze laatste dag van januari zijn we opnieuw op post om het nieuws op muzikaal vlak voor jou allemaal mooi op een rijtje te zetten in 'Vers van de pers'. Ook dit jaar houden we je telkens op zaterdag op de hoogte van al het nieuwe werk in eigen land en in het buitenland.

 Afgelopen maandag, 26 januari, bracht de formatie Swoop (met Filip D'haeze - De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) de single "Kom terug bij mij" op de markt. Het nummer zal velen bekend in de oren klinken want het is een cover van "You Want Love (Maria, Maria,...)", een nummer waarmee wijlen Drafi Deutscher (als Mixed Emotions) midden jaren tachtig een grote hit scoorde in onder meer Vlaanderen, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Zweden. De single is ook terug te vinden op het album "We gaan ervoor" dat sinds vrijdag 16 januari in de rekken ligt.

 Op vrijdag 06 maart komt Piet Goddaer, oftewel Ozark Henry (expert 'Eurosong 2014'), met een nieuw album (en project) op de markt met als titel "Paramount". Voor dit album werkt hij samen met maar liefst negentig muzikanten van het fantastische Nationaal Orkest van België. Het wordt een album met grote hits, waarvoor nieuwe arrangementen werden geschreven, alsook verborgen pareltjes en nieuw werk. Een eerste single, "We Can Be Heroes" ("Heroes" van David Bowie) is sinds vrijdag 16 januari beschikbaar

 "Recht uit m'n hart" is de titel van de nieuwste single van de Nederlandse zanger/presentator Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012). Het nummer dat op vrijdag 23 januari werd uitgebracht was meteen ook de voorbode van een verzamelalbum "Recht uit m'n hart - Ballades" dat sinds gisteren, vrijdag 30 januari, beschikbaar is. Op het album staan in totaal negentien nummers, een verzameling van zijn mooiste ballades zoals onder meer "Laura" en "Cupido".

 Op vrijdag 20 februari eerstkomende brengt de Duitse formatie Cascada (ESF 2013) een nieuwe single op de markt met als titel "Reason". Het nummer is de opvolger van "Madness", de single die eind september wereldwijd werd uitgebracht. Helemaal nieuw is het nummer niet want het liedje werd in 2004 voor de eerste maal uitgebracht onder de titel "Diamond". Het was één van de projecten van Natalie, Manian en Yanou alvorens zij bekend werden onder de naam Cascada. Bij de nieuwe single hoort een videoclip die volgende week wordt ingeblikt op het Spaanse eiland Mallorca.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Op vrijdag 13 februari brengt Jo Vally (Eurosong 1981) een nieuw album op de markt met als titel "Op het lijf geschreven". In tegenstelling tot het vorige album, "Jo Vally zingt Country" is dit album er eentje met eigen, origineel materiaal. Op vrijdag 06 maart komt het verzamelalbum "Melodifestivalen 2015" op de markt met daarop de achtentwintig liedjes die vanaf volgende week zaterdag, 07 februari, gaan strijden om het Zweedse ticket voor de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. En sinds afgelopen maandag, 26 januari, ligt het verzamelalbum met de tien kanshebbers voor het Deense ticket in de rekken. Naast de liedjes krijg je er de karaokeversies bovenop.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

31-01-2015 om 17:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : IJslandse nationale Songfestivalselectie gaat vanavond van start met eerste halve finale.

 De IJslandse nationale omroep start vanavond, zaterdag 31 januari 2015, met 'Söngvakeppni Sjónvarpsins 2015', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

RÚV ging tussen vrijdag 26 september (12.00 plaatselijke tijd, 14.00 Belgische tijd) en maandag 27 oktober 2014 (11.59 plaatselijke tijd, 13.59 Belgische tijd), op zoek naar inzendingen voor de nationale selectie maar uit uiteindelijk werd de deadline verplaatst van maandag 20 naar maandag 27 oktober. In totaal ontving de omroep 258 liedjes en daarvan werden er twaalf geselecteerd.

Op donderdag 08 januari jongstleden werden de namen bekendgemaakt van de twaalf kandidaten die de komende drie weken gaan strijden om het ticket richting Oostnenrijk alwaar in mei de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival zal plaatsvinden.

Er komen twee halve finales (vanavond en zaterdag 07 februari) met telkens zes deelnemers. Hun lot ligt in de handen van de kijkers thuis en drie van helft stoten meteen door naar de finale. Daarnaast maken de drie 'afvallers' nog kans op een wildcard die na afloop van de tweede halve finale zal worden toegekend door een vakjury. Tijdens de finale (op zaterdag 14 februari) bepalen een vakjury en de kijkers thuis wie het ticket naar Wenen in de wacht zal slepen. De drie uitzendingen, rechtstreeks vanuit het Háskólabíó in de hoofdstad Reykjavik, worden in goede banen geleid door Ragnhildur Steinunn JónsdóttirGuðrún Dís Emilsdóttir en Salka Sól Eyfeld.

* deelnemers eerste halve finale 'Söngvakeppni Sjónvarpsins 2015' (tussen haakjes de namen van de tekstschrijvers/componisten) :

01. "Myrkrið hljótt" (tekst : Erna Hrönn Ólafsdóttir ; muziek : Arnar Ástráðsson) door Erna Hrönn Ólafsdóttir.
02. "Þú leitar líka að mér" (tekst : Bergrún Íris Sævarsdóttir ; muziek : Ásta Björg Björgvinsdóttir) door HINEMOA (Ásta Björg Björgvinsdóttir, Rakel Pálsdóttir, Sindri Magnússon, Kristófer Nökkvi Sigurðarson, Gísli Páll Karlsson, Regína Lilja Magnúsdóttir).
03. "Í kvöld" (tekst en muziek : Elín Sif Halldórsdóttir) door Elín Sif Halldórsdóttir.
04. "Í síðasta skipti" (tekst : Pálmi Ragnar Ásgeirsson, Ásgeir Orri Ásgeirsson, Sæþór Kristjánsson, Friðrik Dór Jónsson ; muziek : Pálmi Ragnar Ásgeirsson, Ásgeir Orri Ásgeirsson, Sæþór Kristjánsson) door Friðrik Dór.
05. "Augnablik" (tekst en muziek : Sveinn Rúnar Sigurðsson) door Stefanía Svavarsdóttir.
06. "Piltur og stúlka" (tekst en muziek : Björn Þór Sigbjörnsson, Tómas Hermannsson, Björn Jörundur Friðbjörnsson) door Björn og félagar (Björn Jörundur Friðbjörnsson, Unnur Birna Björnsdóttir, Hafrún Kolbeinsdóttir, Pétur Örn Guðmundsson).

Net als de voorbije vier jaar moeten alle nummers tijdens de nationale selectie in de eigen taal worden gebracht. Dit betekent evenwel niet dat de IJslandse inzending ook in de eigen taal te horen zal zijn tijdens het Eurovisie Songfestival. De componisten, tekstschrijvers en de uitvoerende artiest(en) hebben de keuze om het nummer in de Oonstenrijkse hoofdstad Wenen in een andere taal te zingen.

De eerste halve finale van 'Söngvakeppni Sjónvarpsins 2015' start om 20.45 (19.45 plaatselijke tijd) en duurt tot 22.25 (21.25 plaatselijke tijd). De liedjes kunnen reeds beluisterd worden via de festivalpagina van de website (klik hier) en de eerste halve finale vanavond kan ook bekeken worden via het internet (klik hier). (bron en logo : RÚV)

31-01-2015 om 12:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond tweede voorronde Hongaarse selectie 'A Dal 2015'.

Ook dit jaar gaat de Hongaarse nationale omroep (MTV) via een nationale selectie op zoek naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Voor de vierde maal op rij zal via 'A Dal' de artiest en het nummer worden gekozen dat voor het land zal deelnemen aan de zestigste editie van het liedjesfestival.

Geïnteresseerden konden zich tussen woensdag 01 oktober en zaterdag 15 november aanmelden en uiteindelijk kreeg de omroep meer dan 350 inzendingen binnen. Een tienkoppige (interne) vakjury ging aan de slag en selecteerde in totaal dertig liedjes die mogen deelnemen aan 'A Dal 2015'.

Dit jaar komen er drie voorrondes (met telkens tien kandidaten), twee halve finales en een finale die op zaterdag 28 februari zal doorgaan. Het lied voor Wenen zal gekozen worden door een vakjury (Pierrot, Jenő Csiszár, Magdi Rúzsa en Philip Rákay) en door de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken.

Uit elke voorronde stoten zes deelnemers door naar de halve finales. Zowel de vakjury als de kijkers thuis (via een app) sturen vijf kandidaten door en van de resterende vijf kandidaten sturen de kijkers (via sms) nog één deelnemer door.

* deelnemers tweede voorronde 'A Dal 2015' :

01. "Ébresztő" (tekst : Norbert Szabó, Krisztián Burai ; muziek : Krisztián Burai, Heni Dér, Ernő Bodoczki) door Heni Dér.
02. "A tükör előtt" (tekst : Márton Lombos ; muziek : Lajos Havas, Norbert Csicsák, Gergő Oláh) door Gergő Oláh.
03. "Lőjetek fel" (tekst : Leander Köteles, József Péter Takács ; muziek : Leander Köteles, Attila Vörös, József Péter Takács) door Leander Rising.
04. "Kicsi a világ, de nagy világ" (tekst en muziek : Tamás Kálmán) door Pankastic!.
05. "Our Time" (tekst en muziek : Saci Szécsi, Böbe Szécsi) door Saci Szécsi & Böbe Szécsi.
06. "Give Me Your Love" (tekst : Kata Kozma ; muziek : Ádám Szabó, Tamás Bori, Tamás Katona) door Ádám Szabó.
07. "Run to You" (tekst : Martina Király ; muziek : Gyula Éliás) door Gyula Éliás feat. Fourtissimo.
08. "Homelights" (tekst : Zoltán Szilveszter Ujvári ; muziek : Péter Krajczár, Zoltán Szilveszter Ujvári, Sándor Nyujtó) door New Level Empire.
09. "Fire" (tekst en muziek : Éva Katona-Zsombori, Lóránt Tóth, László Gálosi) door Éva Katona-Zsombori (Ív).
10. "The Night" (tekst en muziek : János Kosztyu, Ferenc Orbán) door Chances.

* reeds geplaats voor de halve finales :

- via vakjury/sms/app :

01. "Mesmerize" (tekst en muziek : Dorottya Nizalowski, Fanni Nizalowski, Dávid Godzsák, Levente Szabó) door Passed.
02. "Gyémánt" (tekst en muziek : Hrutka Róbert) door Vera Tóth.
03. "World of Violence" (tekst : Zoltán Tóth G., Péter Halász ; muziek : Zoltán Tóth G.) door Bogi (Boglárka Dallos-Nyers).
04. "Úgysem felejtesz el" (tekst : György Hegyi, Gabi Szűcs ; muziek : Iván Gátos, Gabi Szűcs) door Gabi Szűcs.
05. "Time Is Now" (tekst : András Kenyeres ; muziek : András Kenyeres, Szabolcs Szipszer, Gábor Lipi) door Karmapolis.

- via sms/app :

01. "Woke Up This Way" (tekst en muziek : Miklós Malek, Dimitri Ehrlich) door Timi Antal.

Net als voor de selectie van vorig jaar is het zo dat de nummers niet enkel in de eigen landstaal moeten gezongen worden, maar dat ze ook mogen vertolkt worden in het Engels of in één van etnische talen die in het land erkend zijn.

De tweede voorronde van 'A Dal 2015' gaat vanavond van start om 20.25 en wordt rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Hongaars omroep. De nationale selectie kan ook worden gevolgd via het internet en dat kan via deze link (klik op ÉLŐ en dan op M1 of Duna World) alsook via de website van 'A Dal 2015'. Na afloop (rond de klok van 22.25) is er op het tweede net nog 'A Dal +' waarin gedurende een half uurtje wordt nagekaart over deze voorronde. Alle uitzendingen worden in goede banen geleid door Csilla Tatár die vanuit de greenroom het gezelschap krijgt van Levente Harsányi. Deze laatste leidt nadien ook 'A Dal +' in goede banen. (bron en logo : MTV)

31-01-2015 om 11:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : vanavond kiezen de Zwitsers hun inzending voor Wenen.

 Vandaag, zaterdag 31 januari 2015, wordt in Zwitserland de kandidaat gekozen die in mei in buurland Oostenrijk zal deelnemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Tijdens de nationale selectie zullen in totaal zes kandidaten strijden om dat éne felbegeerde ticket richting Wenen en net als de voorbije jaren slaan de Zwitserse omroepen (SRF, RTS, RSI en RTR) ook ditmaal de handen in elkaar om een kandidaat af te vaardigen. Net als de voorbije jaren had elke omroep haar selectieprocedure en dat leverde in totaal achttien kandidaten op voor de 'Experten-Check' die op zaterdag 06 december 2014 plaatsvond.

Tijdens deze 'Experten-Check' stelden de achttien kandidaten hun nummer voor en een vakjury (Rafael Antonio, Freda Goodlett, Moritz Faccin, Catherine Colombara en Nicola Locarnini) duidde nadien de de zes finalisten (drie van SRF, twee van RTS en één van RSI) aan.

* volgorde van optreden tijdens de nationale finale :

01. "Take Me Back To 23" door Deborah Bough ("Shake It Off" van Taylor Swift)(RSI).
02. "Singing About Love" door Timebelle ("Rude Boy" van Rihanna)(SRF).
03. "Fly" door Licia Cherry ("All About That Bass" van Meghan Trainor)(RTS).
04. "Hey Now" door Andy McSean ("Chasing Cars" van Snow Patrol)(SRF).
05. "Time To Shine" door Mélanie René ("Chandelier" van Sia)(RTS).
06. "Only Human" door Tiziana ("The Power Of Love" van Frankie Goes To Hollywood)(SRF).

Tijdens de finale (20.10-22.10), gepresenteerd door Sven Epiney, brengen de zes kandidaten hun nummer ten gehore alsook een coverversie van een reeds bestaand nummer, dit in overleg met het productieteam. Hun lot ligt tijdens de uitzending in de handen van een tienkoppige vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. Conchita Wurst, winnares van de jongste editie van het Eurovisie Songfestival, maakt vanavond eveneens haar opwachting in Bodensee-Arena in Kreuzlingen.

De uitzending wordt uitgezonden via SRF 1, RTS Deux en LA2 (RSI) en kan ook via het internet worden gevolgd en dit via de website van Eurovision.tv. (bron en logo : SRF)

31-01-2015 om 10:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : Litouwse omroep zet vanavond zoektocht naar kandidaat en liedje voor Wenen verder.

Vandaag, zaterdag 31 januari 2015, zet de Litouwse nationale omroep haar zoektocht verder naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Eind oktober jongstleden maakte LRT bekend dat het grotendeels dezelfde selectieprocedure zal hanteren om de kandidaat aan te duiden voor de zestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival, dat in mei zal gehouden worden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Tussen maandag 03 november en maandag 15 december jongstleden konden geïnteresseerden zich bij de omroep aanbieden. Enkel Litouwse onderdanen (of buitenlanders met een geldige verblijfsvergunning) mogen deelnemen aan de nationale selectie.

Sinds begin dit jaar gaat men op zoek naar de meest geschikte kandidaat alsook het nummer. Net als vorig jaar komt er opnieuw een gescheiden zoektocht naar artiest en liedje. Op donderdag 18 december werden de eerste twee shows reeds ingeblikt en toen raakten ook de namen van de twaalf kandidaten bekend.

Vanavond, tijdens de vijfde show, zijn zeven van de twaalf kandidaten in de running om het ticket richting Wenen in de wacht te slepen. Vier kandidaten moesten de voorbije weken de wedstrijd verlaten en vorige week raakte bekend dat Milita Daikerytė zich terugtrok. Zij was op dinsdag 20 januari, toen deze uitzending werd ingeblikt, niet van de partij wegens ziekte.

De zeven overgebleven kandidaten zingen vanavond, zaterdag 31 januari, één van de negen overgebleven liedjes wat er dus op neerkomt dat een aantal liedjes niet ten gehore worden gebracht. Ook tijdens deze show (opgenomen op dinsdag 27 januari) ligt het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury (Ramūnas Zilnys, Rosita Čivilytė, Gintaras Rinkevičius en Darius Užkuraitis), de kijkers thuis en een driekoppige internationale jury bestaande uit Peter Jenner (Verenigd Koninkrijk), Lela Tsurtsumia (Georgië) en René Romkes (Nederland). De punten van deze drie jury's worden samengeteld en de twee deelnemers met de minste punten moeten huiswaarts keren. Tijdens de intervalact zal de groep Rollikai (eerder al uitgeschakeld) het nummer "Sound Of Colours" ten gehore brengen. Het nummer werd nog geen enkele maal gezongen tijdens de nationale selectie maar is, dankzij de internetstemming (klik HIER), nog steeds in de running voor Wenen.

* de zeven kandidaten met de geselecteerde liedjes (tussen haakjes reeds de punten van de Litouwse vakjury) :

- "This Time" door Jurgis Brūzga (5 punten).
- "Flying" ("Skęstu") door Liepa Mondeikaitė (6 punten).
- "Take My Love" door Mia & Edgaras Lubys (Amberlife)(12/10 punten).
- "Dangerous (S.O.S.)" door Neringa Šiaudikytė (4 punten).
- "The Right Way" door Vaidas Baumila (8 punten).
- "No More Tears" door Monika Linkytė (7 punten).

De drie liedjes die nog steeds in de running zijn : "Feel My Love", "Not Perfect" en "Sound Of Colours".

De nationale selectie wordt dit jaar in goede banen geleid door Simona Nainė en Arūnas Valinskas. De vijfde voorronde wordt uitgezonden via het eerste net van de nationale omroep tussen 20.00 en 21.40 (21.00-22.40 plaatselijke tijd) en kan ook via het internet worden gevolgd (via LRT of via LRT Lituanica). (bron en logo : LRT)

31-01-2015 om 10:25 geschreven door Redactie  


30-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze voorlaatste dag van januari hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

De Duitse raveband Scooter ('Germany 12 Points! 2004) is op zaterdag 04 april de headliner van 'Back to the 90's & 00's' in het Antwerps Sportpaleis. Scooter is een succesvolle Duitse raveband die in de jaren negentig verschillende wereldhits scoorde. "How Much Is The Fish" en "Fuck The Millennium" zijn bij het grote publiek daarvan de bekendsten.

De band staat al jaren op het verlanglijstje van de organisatoren van 'Back to the 90's & 00's'. "Onze trouwe bezoekers vragen al verschillende jaren naar de komst van Scooter. Dit jaar hebben we ze dan toch kunnen verleiden tot een exclusief en éénmalig optreden op Belgische bodem." In Duitsland zijn ze nog steeds razend populair en vullen ze nog altijd grote arena's. Het mc'en van H.P. Baxxter, de blonde zanger van de band, is één van de typische Scooter–kenmerken die ook het Sportpaleis niet onberoerd zullen laten. Binnnenkort worden de andere artiesten en DJ's bekend gemaakt.

Reserveren voor de tweede editie van MNM 'Back to the 90's & 00's', op zaterdag 04 april in het Sportpaleis, kan nu al. Kaarten kosten 38,50 euro, inclusief kosten. De avond zelf gaan de deuren open om 20.00, de live show start om 22.15 en het feestje gaat door tot 06.00.


Op zondag 10 mei geeft Christoff (Eurosong 1993-2002) opnieuw een exclusief 'Moederdagconcert' in de Oktoberhallen in het Oost-Vlaamse Wieze. Het concert gaat van start om 15.00 en de zanger ontvangt zijn zus Lindsay en zanger Andrei Lugovski (Eurosong 2014).

Tickets (35 en 40 euro) voor dit optreden kunnen n ureeds worden besteld via de website van de Oktoberhallen. Telefonisch kunnen ook tickets worden besteld via het nummer 053 71 08 44.

In het jubileumjaar 2015 brengen Music Hall en Albert Verlinde Entertainment 'Piaf, de Musical' van Pam Gems op de planken. Niemand minder dan Els de Schepper (Eurosong 2006) zal de glansrol van Edith Piaf vertolken in dit prachtige eerbetoon aan "La Mome" Piaf.

'Piaf, de musical' biedt Els de Schepper voluit de gelegenheid om het publiek te begeesteren met haar grote acteer- en zangtalent, in een rol die op haar lijf geschreven is.

Ze treed hiermee in de voetsporen van onder meer Elaine Page en dichter bij huis Liesbeth List, die de legendarische zangeres vertolkte in de Nederlandse productie van deze prachtige voorstelling. Samen met Eddy Habbema tekent Els de Schepper ook mee voor de regie van deze voorstelling.

Tickets voor één van de voorstellingen in de Capitole in Gent (zaterdag 10 en zondag 11 oktober) en in de Stadsschouwburg in Antwerpen (zaterdag 24 en zondag 25 oktober) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van Sherpa.

30-01-2015 om 14:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : indeling halve finales Moldavische selectie Eurovisie Songfestival is bekend.

 Gisterendonderdag 29 januari 2015, werd in de kantoren van de Moldavische nationale omroep een lottrekking gehouden om de indeling te bepalen van de twee halve finales van de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

TRM ging tussen woensdag 15 oktober en maandag 15 december (17.00 plaatselijke tijd, 16.00 Belgische tijd) op zoek naar inzendingen voor die nationale selectie. Ditmaal mochten de artiesten ook van buitenlandse origine zijn en in totaal ontving de omroep achtenzestig nummers. Naast liedjes uit eigen land kwamen er zeven uit het Verenigd Koninkrijk, twee uit Rusland en Spanje, en tot slot telkens een nummer uit Canada, Cyprus, Ierland, Italië, Noorwegen, Roemenië, Oekraïne en Wit-Rusland.

Na het verlopen van de deadline ging een interne jury op woensdag 17 december aan de slag om alle nummers te beoordelen en maximaal zestig kandidaten te selecteren voor de volgende ronde. Die volgende ronde zou normaal gezien op vrijdag 19 december doorgaan maar om ook de buitenlanders een eerlijke kans te geven vond die ronde op zaterdag 17 januari jongstleden plaats. Van de achtenzestig liedjes werden er uiteindelijk vijftig weerhouden.

Tijdens de preselectie werden de geselecteerde kandidaten in de hoofdstad Chisinau verwacht om er hun liedje voor te stellen. De vakjury koos er nadien in totaal vierentwintig die mogen deelnemen aan de nationale selectie. Sinds gisteren, donderdag 29 januari 2015, weten de kandidaten ook in welke halve finale ze moeten aantreden.

* eerste halve finale Moldavische nationale selectie (tussen haakjes de namen van de componisten en tekstschrijvers) :

01. "I Want Your Love" (tekst : Hayley Aitken, Tom Andrews ; muziek : Erik Lewander) door Eduard Romanyuta.
02. "Feelings Will Never Leave" (tekst en muziek : Marcel Roşca) door Marcel Roşca.
03. "Remix" (tekst en muziek : Charlie Mason) door Kitty Brucknell.
04. "About Love" (tekst : Gloria Gorceag ; muziek : Vitalie Catană) door Mihaela Andrei.
05. "Hero" (tekst : Elena Buga ; muziek : Ilie Gorincioi) door Raby.
06. "Magia" (tekst : Alina Dabija ; muziek : Alexandru Gorgos) door Glam Girls.
07. "Up and Down" (tekst en muziek : Eugen Doibani) door Diana Brescan.
08. "Danu Nazdravanu" (tekst : Sergiu Cuzencov, Diana Enachii ; muziek : Veaceslav Daniliuc, Sergiu Cuzencov) door Serj Kuzenkoff.
09. "Let Me Fly" (tekst : Nardi Sandro, Domenico Protino ; muziek : Domenico Protino) door Domenico Protino.
10. "Day After Day" (tekst : Elena Buga ; muziek : DJ Michael Ra) door SunStroke Project & DJ Michael Ra.
11. "I'm Gonna Get You" (tekst : Keith Almgren, Madelene Hamberg, Patrik Öhlund, Erik Anjou ; muziek : Gicu Cimbir) door Irina Kitoroagă.
12. "Our Star" (tekst : Anatol Neagu ; muziek : Valeriu Catarga) door Edict.

* tweede halve finale Moldavische nationale selectie (tussen haakjes de namen van de componisten en tekstschrijvers) :

01. "Faith" (tekst en muziek : Vera Țurcanu) door Vera & Diana Popa.
02. "I Can Change All My Life" (tekst en muziek : Valeriu Pașa) door Valeria Paşa.
03. "Sublime" (tekst : Linda Persson, Ylva Persson, Natasha Turner ; muziek : Linda Persson, Ylva Persson, Mats Tärnfors) door Carolina Gorun.
04. "Save Me" (tekst : Stela Boţan ; muziek : Constantin Dușcu) door Stela Boţan.
05. "Am Devinit Straini" (tekst : Andrei Iorga, Sandel Balan ; muziek : Ene Gelu Sergiu, Andrei Iorga, Alin Radu) door Cezara.
06. "Inima Fierbinte" (tekst : Doina Gherman, Cătălin Gondiu ; muziek : Doina Gherman, Ricu Vodă) door Doinița Gherman.
07. "Love Me" (tekst : Madelene Hamberg ; muziek : Patrik Öhlund) door Dana Markitan.
08. "Maricica" (tekst : Pavel Parfeni, Mihai Teodor ; muziek : Pavel Parfeni) door DoReDos.
09. "Tu Singura" (tekst : Anton Bacalbaşa ; muziek : Valy Boghean) door Vitalie Todiraşcu.
10. "Fire" (tekst en muziek : Calle Kindbom, David Wilhelmson, Philip Morris Åkerblad) door Julia Sandu.
11. "I Can't Breathe" (tekst : Mihai Teodor ; muziek : Anton Ragoza, Serghei Stepanov) door Lidia Isac.
12. "Lonely Stranger" (tekst en muziek : Anastasia Ursu) door Miss M.

De nationale selectie bevat twee halve finales (dinsdag 24 en donderdag 26 februari) en uit elke halve finale stoten acht kandidaten (zeven via combinatie vakjury/televoting, één via televoting) door naar de finale die op zaterdag 28 februari zal plaatsvinden. (bron en logo : TRM)

30-01-2015 om 12:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het Beste van X-Factor Worldwide' : heelwat mannen met een hoog libido maken vanavond hun opwachting.

Krachtige en zwoele stemmen, prachtige zangeressen en stoere zangers, schattige kinderen en frisse mannen of vrouwen op leeftijd, … werkelijk alle soorten van kandidaten wagen hun kans in 'X-Factor'. Niet alleen in België, maar in 47 landen over de hele wereld. De leukste, ontroerendste, mooiste en meest bijzondere audities van over de landsgrenzen en seizoenen heen zie je sinds vrijdag 23 januari 2015 om 20.35 zes weken lang bij vtm in 'Het Beste van X-Factor Worldwide'.

In deze internationale zangwedstrijd is er meer nodig dan enkel een steengoede stem of een sexy look. De jury gaat op zoek naar zangtalent met dat ietsje meer : de zogenaamde 'X-Factor'. Alles begint met een goede auditie. En bij 'X-Factor' mag werkelijk iedereen zijn of haar kans wagen. Alleen, als duo, als trio of zelfs met een heel koor, alles kan.

Opvallend bij 'X-Factor' is bovendien de rol van de jury. De kandidaten worden niet alleen beoordeeld, maar ook begeleid door de juryleden in de aanloop naar de liveshows. Alleen daarom al schrijven vele kandidaten zich in, want de juryleden zijn niet de minste. Denk maar aan Britney Spears, Nicole Scherzinger en Katy Perry in Groot-Brittannië, of Ronan Keating (presentator ESF 1997), Natalie Imbruglia en Mel B in Australië. Hét juryfenomeen van 'X-Factor' in zowel Engeland als Amerika is Simon Cowell.

De wieg van het programma stond in Groot-Brittannië, waar de show in 2004 voor het eerst op antenne ging. Het format is er al aan zijn elfde seizoen toe, maar veroverde intussen ook al de rest van de wereld. Zo betekende 'X-Factor' winnen in 2008 de start van een wervelende carrière voor Alexandra Burke en in 2006 was het de internationale doorbraak voor Leona Lewis. In eigen land was het programma ook de springplank naar een muzikale carrière voor Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014) in 2005 en Tom Dice (ESF 2010, lid vakjury 'Junior Eurosong 2011', lid Belgische vakjury ESF 2012) in 2008, maar hét grootste succesverhaal uit de geschiedenis van het programma is zonder twijfel One Direction.

De meest memorabele momenten uit onder meer Groot-Brittannië, Amerika Australië, Italië, China, Georgië, Polen, Portugal, Hongarije, Bulgarije en Nederland worden gebundeld in zes afleveringen van 'Het Beste van X-Factor Worldwide'.

* tweede aflevering - vrijdag 30 januari 2015 :

'X-Factor' is zonder twijfel de talentenjacht met de knapste juryleden. Denk maar aan Nicole Scherzinger, Cheryl Cole, Demi Lovato, Kelly Rowland en Katy Perry. Het is dan ook geen verrassing dat de jury het hoofd van heel wat mannelijke deelnemers op hol brengt. Naast de mannelijke kandidaten met hoog libido maken we in deze aflevering ook kennis met de Australische Marlisa Punzalan. Ze is amper vijftien jaar, maar blaast vriend en vijand weg met haar auditie.

'Het Beste van X-Factor Worldwide', de tweede aflevering vanavond, vrijdag 30 januari 2015, tussen 20.35 en 21.35 op vtm. (bron en logo : vtm)

30-01-2015 om 11:20 geschreven door Redactie  


29-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : volgorde van optreden tijdens Deense Songfestivalselectie 'MGP 2015' is bekend.

 Afgelopen maandag, 26 januari 2015, zou de Deense nationale omroep DR tijdens een persconferentie de namen van de tien kandidaten bekendmaken die volgende week zaterdag, 07 februari, deelnemen aan 'Melodi Grand Prix 2015', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Maar net als in Finland werden de namen van de kandidaten reeds gelekt alvorens die persconferentie zou plaatsvinden. Zo maakte een weekblad reeds vorige week negen van de tien namen bekend en daar kwam afgelopen zaterdag dan nog de vroegtijdige release van het verzamelalbum bovenop.

 Eén van de verdelers verstuurde de cd's dus al eerder en zo kregen een (onbekend) aantal mensen het album reeds afgelopen weekend in de bus. De Deense omroep hield afgelopen maandag (14.00) alsnog haar persconferentie en daar raakte de volgorde van optreden bekend.

* volgorde van optreden tijdens 'Melodi Grand Prix 2015' :

01. "Love Me Love Me" (tekst en muziek : Sara Sukurani, Robert Uhlmann, Alex Papaconstantinou, Arash Labaf) door Sara Sukurani.
02. "Mi Amore" (tekst en muziek : Thomas G:son, Henrik Sethsson) door Tina & René.
03. "Når veje krydses" (tekst en muziek : Marcel Mark Gbekle, Jeanette Christiansen, Bjarne List Nissen) door Marcel & Soulman Group.
04. "Hotel A" (tekst en muziek : Marcus Ubeda, Bobby Ljunggren, Kristian Lagerström) door Cecilie Alexandra.
05. "Love Is Love" (tekst en muziek : Andy Roda & Maria Hamer-Jensen) door Andy Roda.
06. "Tæt på mine drømme" (tekst en muziek : Lise Cabble, Maria Danielle Andersen & Jacob Schack Glæsner) door Julie Bjerre.
07. "The Way You Are" (tekst en muziek : Remee, Chief 1) door Anti Social Media.
08. "Suitcase" (tekst en muziek : Micky Skeel, Magnus Funemyr) door Anne Gadegaard.
09. "Manjana" (tekst en muziek : Thomas Sardorf, Karen Rosenberg, Lasse Lindorff, Daniel Rothmann, Johannes Loeffler, Matthias Zürkler) door Babou.
10. "Summer Without You" (tekst en muziek : Daniel Calvin, Rune Braager & Martin Fliegenschmidt) door World of Girls.

Net als de voorbije jaren kwamen een aantal liedjes uit de open inschrijving en daarnaast ging de omroep zelf ook nog op zoek naar nummers. Zo kregen Sara SukuraniMarcel & Soulman Group en World of Girls ditmaal een wildcard.

'Melodi Grand Prix 2015' vindt dus volgende week zaterdag, 07 februari, plaats in het het Gigantium in Aalborg. Ook in 2012 vond de nationale selectie plaats op dezelfde locatie. Eind november maakte de omroep bekend dat Esben Bjerre en Jacob Riising de nationale selectie in goede banen zullen gaan leiden. De Deense inzending zal ook dit jaar gekozen worden door een (regionale) vakjury en de kijkers thuis (televoting). (logo : DR)

29-01-2015 om 14:04 geschreven door Redactie  


28-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze laatste woensdag van januari hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

De musical 'Dreamgirls' is dit seizoen te zien in meer dan twintig Nederlandse theaters. De laatste voorstelling gaat door op woensdag 25 februari in Enschede.

'Dreamgirls' is gebaseerd op het verhaal van The Supremes en platenmaatschappij Motown, waar Diana Ross ooit haar carrière begon. Het verhaal over drie zangeressen (Effie, Deena en Lorrell) die naam willen maken in de muziekwereld, is in 2006 succesvol verfilmd met onder andere Beyoncé, Jennifer Hudson, Eddie Murphy en Jamie Foxx in de hoofdrollen.

In de Nederlandse musicalversie speelt Berget Lewis (NSF 2003) de rol van Effie en Pearl Jozefzoon (NSF 2012) neemt de rol van Deena voor haar rekening. Naast Berget Lewis en Pearl Jozefzoon maakt zangeres Aïcha Gill 'The Dreamettes' compleet. Aïcha speelt de rol van Lorrell Robinson.

Meer informatie over de plaatsen en speeldata krijg je hier en daar kan je dan meteen ook je tickets aanschaffen.

Zaterdag 23, vrijdag 29 en zaterdag 30 mei barst de zomer in volle hevigheid los tijdens de 'Crazy Summer Edition' van 'Toppers in Concert'! De elfde editie van 'het grootste en gezelligste meezingfeest van het jaar' met Toppers Gerard Joling (ESF 1988), Jeroen van der Boom (ESF 2009, lid vakjury JSF 2009) en René Froger (ESF 2009)!

Het thema voor 'Toppers in Concert 2015' is de 'Crazy Summer Edition'. 'The Summer is Magic' en dat zullen we weten! Ook al weer zomerkriebels? Warme witte stranden, wuivende palmbomen, een golvende zee, de zon en zwoele zomeravonden, bij de Toppers begint de swingende zomer in mei! Het belooft een avond te worden in een zomers decor. De dresscode is WHITE WITH A COLORFUL TOUCH OF SUMMER!

De concerten van de Toppers zijn populairder dan ooit. Bij de jubileumconcerten van dit jaar vierden 278.000 uitgedoste fans op grootse wijze het feest van verbroedering. Voor het elfde jaar op rij meezingen en swingen op de allergrootste meezinghits uit heden en verleden. De 'avond uit' van het jaar is al jaren een vaste traditie met vrienden, familie of collega's. Even de alledaagse sleur en zorgen aan de kant en een avond ongedwongen feesten.

Met een aaneenschakeling van de allergrootste nationale en internationale meezingers gaan Gerard Joling, Jeroen van der Boom en René Froger en diverse speciale gasten, waaronder de Amerikaanse seventies discogroep Village People, zorgen voor het meest 'Over de Top' feest van het jaar!

Tickets voor het concert van zaterdag 30 mei zijn allemaal de deur uit, voor de concerten van zaterdag 23 en vrijdag 29 mei zijn tickets beschikbaar via de website Ticketpoint. Telefonisch kan je tickets bestellen via het nummer 0900 0088 (0,45 cent/pm).

 Op vrijdag 09 januari ging 'Onder de groene hemel', de musical met de hits van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh, met in de hoofdrol René van Kooten (NSF 2001), in première.

We gaan terug naar het jaar 1969. Een keurige gymnasiaste ontmoet een kunstenaar uit de grote stad. Hij, als echte hippie, streeft naar vrijheid in alles, zij zoekt naar nieuwe waarden in een wereld die op z'n kop staat. De nieuw geschreven musical 'Onder de groene hemel' vertelt het verhaal van hun onmogelijke liefde. Aan de basis van dit boeiende verhaal ligt het schitterende oeuvre van grootmeesters Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh, nog immer populair bij jong en oud. Hun bekende hits worden live gespeeld door een te gekke live band, onder leiding van gitarist Marcel de Groot.

Tickets voor één van de voorstellingen (tot en met zondag 31 mei) kunnen nog steeds worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa of via de website van de musical.

28-01-2015 om 20:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Met de Deur in Huis' : Suzanne de poetsvrouw, Jimmy B en Firmin Crets trekken op onderzoek uit in de huizen van drie Bekende Vlamingen.

Stel je voor dat je de kans krijgt om op bezoek te gaan in het huis van een Bekende Vlaming. Die uitnodiging neem je toch met beide handen aan? Alleen blijkt de eigenaar in kwestie helemaal niet thuis te zijn ...

Sinds woensdag 07 januari 2015 ontpopt Chris Van den Durpel zich in het fonkelnieuwe programma 'Met de Deur in Huis' tot de ideale gastheer die zijn troepen op missie stuurt door Vlaanderen. Vliegende reporters van dienst Kamiel Spiessens, Firmin Crets, Snelle Eddy, Jimmy B, Ronny King en Suzanne de kuisvrouw vallen wekelijks letterlijk met de deur in huis bij drie Bekende Vlamingen.

Ze snuisteren schaamteloos in het rond, plunderen voorraadkasten en neuzen onbesuisd in lades en kasten. Een driekoppig BV-panel staat voor de uitdaging aan de hand van deze geestige filmpjes en met een helpende hand van het publiek te achterhalen wie de bekende eigenaar van het geteisterde pand is. Dan rest enkel nog de vraag : hoe reageren de huiseigenaars bij het zien van wat er zich in hun huis heeft afgespeeld?

* derde aflevering - woensdag 28 januari 2015 :

Suzanne de poetsvrouw, Jimmy B en Firmin Crets trekken op onderzoek uit in de huizen van drie Bekende Vlamingen. James Cooke, Rani De Coninck en Günther Lesage zitten in de studio en proberen te raden wie de drie bekende huiseigenaars zijn, op basis van de filmpjes en met de hulp van het publiek.

'Met de Deur in Huis', derde aflevering vanavond, woensdag 28 januari 2015, tussen 21.20 en 22.15 op vtm. (bron, logo en foto : MEDIALAAN)

28-01-2015 om 14:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ook getest op mensen' : vanavond de uitslag van de grote penisenquête.

Sinds woensdag 19 november 2014 staan Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') en dokter Tom Jacobs helemaal ter beschikking van de kijker voor een nieuw seizoen van 'Ook getest op mensen'.

Van het voorkomen van een burn-out over de invloed van het ontbijt tot de behandeling van stinkvoeten : Marcel en Tom deinzen voor geen enkele vraag terug. Nieuw dit jaar zijn de reportages waarin 'Ook getest op mensen' het verhaal brengt van mensen die in het midden van een lang proces zitten, zoals koppels die niet zwanger raken.

Laat die vragen maar komen : Marcel Vanthilt is klaar voor een nieuw seizoen van 'Ook getest op mensen'; het zevende al. Een programma waarvoor hij zonder schroom proefkonijnen inschakelt om het antwoord te vinden op veelgestelde vragen over ons lichaam en onze gezondheid. In de studio geeft hij het woord aan specialisten ter zake.

Nieuw dokterskabinet

Dokter Tom Jacobs opereert dit seizoen vanuit een nieuw kabinet. Op geheel eigen wijze geeft hij een antwoord op de vragen van de kijker. Alle vragen zijn steeds welkom op ookgetestopmensen@een.be.

Interactie met de kijker

De interactie met de kijker blijft een rode draad in 'Ook getest op mensen'. In 'De vraag van de week' polst Marcel hoe die kijker bepaalde zaken aanpakt. Wat doe je bijvoorbeeld tegen zweetvoeten? Want zelfs wie er zelf geen last van heeft, herkent het probleem misschien wel bij een partner of een puberende zoon of dochter.

Daarnaast roept 'Ook getest op mensen' de kijker op om deel te nemen aan een grote enquête en livetests tijdens de uitzendingen. Zo is er in de tweede aflevering bijvoorbeeld aandacht voor burn-out, vandaag werkziekte nummer 1. We werken hard en op een gegeven moment wordt het te veel. Wie zich afvraagt of ook hij of zij afstevent op een burn-out, kan aan het einde van de eerste aflevering de grote burn-outenquête invullen. In de tweede aflevering worden de resultaten besproken.

Nieuw dit seizoen : Ook getest op mensen volgt mensen die door een langer proces moeten

Nieuw dit seizoen zijn reportages waarin 'Ook getest op mensen' het verhaal brengt van mensen die in een langer proces zitten, zoals koppels die maar niet zwanger raken of vrouwen in de menopauze. Relevante thema's, want op dit moment zitten in België bijvoorbeeld 1,5 tot 2 miljoen vrouwen in de menopauze.

Toch is die menopauze nog een groot taboe. Bovendien komt ze voor veel vrouwen ongelegen, net op het moment dat ze aan de top van hun carrière staan. 'Ook getest op mensen' zoekt uit wat er te doen valt aan klachten als opvliegers, stemmingswisselingen en concentratieverlies, om die nieuwe levensfase zonder al te veel problemen door te maken.

Een greep uit de onderwerpen

Wat is het beste ontbijt om de dag door te komen? Dat goed ontbijten belangrijk is, weet iedereen, maar minder bekend is dat je ontbijt bepaalt hoeveel calorieën je voor de rest van de dag opneemt. 'Ook getest op mensen' test het met Radio 2-Madam Anja Daems (commentatrice ESF 2000-2001-2003-2005-2007-2009, jurylid 'Eurosong 1999'). Het programma schotelt haar drie dagen lang elke dag een ander ontbijt voor. Daarna onderzoekt 'Ook getest op mensen' hoe dat ontbijt haar caloriegebruik de rest van de dag beïnvloedt. Snoept Anja meer of minder?

Een op drie mensen vermijdt openbare toiletten. Ze krimpen in elkaar bij de gedachte om hun derrière neer te vleien op een openbaar toilet. Terecht of niet?

De e-sigaret is immens populair in de ons omringende landen. Zo zijn er in Frankrijk al meer dan 1.500.000 mensen die de e-sigaret roken. En ook bij ons worden ze online besteld. Maar is de e-sigaret ook een goed middel om te stoppen met roken?

In de kerstvakantie nemen opnieuw heel wat mensen het vliegtuig naar een vakantiebestemming : van gladde skipistes tot zonnige stranden. Maar niet iedereen voelt zich op zijn gemak in het vliegtuig. 'Ook getest op mensen' helpt iemand met vliegangst om die angst achter zich te laten. Met tips voor de kijker uiteraard, zodat ook die met een gerust hart kan vertrekken.

* inhoud negende aflevering - woensdag 28 januari 2015 :


- 'De Penisenquête' : Wij willen weten hoe groot het Vlaamse lid in erectie is, we vragen de Vlaamse man om de lat bij de hand te nemen en zijn penis te meten. Vrouwen moeten zich niet uitgesloten voelen, van hen willen we weten hoe groot zij de Vlaamse penis inschatten. We willen voor eens en voor altijd eventuele misverstanden uit de weg ruimen en vragen uiteraard om de enquête eerlijk in te vullen, het spreekt voor zich dat dit volledig anoniem gebeurt. De Penisenquête staat de hele week online op een.be/ookgetest.

- 'Sporten: intensief vs. rustig' : Sporten, velen hebben er de tijd niet voor. Wat doe je best? Twee keer per week 20 minuten intensief sporten of drie keer per week ander halfuur op een rustig tempo? Wij deden de sportieve test.

- 'Subliminale boodschappen' : In de jaren vijftig was er een Amerikaanse cinemaeigenaar die verborgen boodschappen monteerde in de films die hij speelde : drink coke, eat popcorn. Hij beweerde dat de verkoop van beide producten steeg ... achteraf bleek dat de man gelogen had. Wil dat nu zeggen dat subliminale boodschappen niet werken? Wij doen anno 2015 de test opnieuw, met de wetenschap van nu. Kan het zijn dat subliminale, of verborgen boodschappen uw gedrag beïnvloeden?

'Ook getest op mensen', de negende aflevering van het zevende seizoen vanavond, woensdag 28 januari 2015, op
Eén tussen 21.05 en 21.55. (bron, logo en foto's : VRT)

28-01-2015 om 13:12 geschreven door Redactie  


27-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Waarzeggers' : Rani De Coninck ontvangt vanavond onder meer Katja Retsin en Zaki.

Wie spreekt de waarheid en wie bluft erop los? Dat is de vraag in de nieuwe humoristische panelshow 'De Waarzeggers'. Tien weken lang verwelkomt host Rani De Coninck telkens negen bekende Vlamingen die zich voor één avond 'De Waarzeggers' wanen.

'De Waarzeggers' nemen drie aan drie plaats in een levensgroot raster en geven antwoord op verrassende, persoonlijke en geestige vragen die Rani hen stelt. Hun missie is duidelijk : plezier maken, entertainen, maar vooral : zo geloofwaardig mogelijk vertellen. Pokerface, fijne humorist, ernstige overtuiger of spitsvondige misleider… wie kan het best de kandidaten overtuigen?

De grote uitdaging voor de kandidaten is om zo goed mogelijk in te schatten wie de waarheid vertelt. Alleen zo kunnen ze als eerste drie op een rij vormen met de vakjes waarin de Waarzeggers plaats nemen.

Presentatrice van dienst is Rani De Coninck. Zij zit aan de knoppen van het reusachtige decor en leidt zowel de gezichten als de kandidaten met haar gulle lach door de rondes heen.

Rani De Coninck : "De grappige vragen en het gepingpong met de bekende gezichten en de kandidaten in 'De Waarzeggers' : dat is echt spek voor mijn bek. De lach en de kwinkslag zijn nooit ver weg. Het is pure fun in de studio en daar hou ik van. De combinatie van grappige anekdotes of échte verhalen, het indrukwekkende decor en de gemotiveerde kandidaten zorgt voor een verrassend en fijn spelprogramma."

Rani kan rekenen op het enthousiasme van vele bekende gezichten die de rol aannemen van Waarzeggers. In iedere aflevering zetelen negen bekende Vlamingen in een van de negen spelbord-vakken.

Wekelijks trachten twee kandidaten als eerste drie op een rij te vormen. Elke kandidaat heeft een eigen symbool en een eigen kleur. Telkens wanneer de kandidaat een antwoord van een Waarzegger correct inschat, krijgt het vak van die Waarzegger zijn of haar kleur en symbool. Wie als eerste drie symbolen op een horizontale, verticale of diagonale rij heeft, wint de ronde.

In de eerste van de vier verschillende rondes worden de kandidaten klaargestoomd met de Opwarmertjes. Rani stelt allerlei vragen uit de meest diverse categorieën. Vreemd genoeg lijken de Waarzeggers altijd het juiste antwoord op de vraag te kennen. Maar is dat ook zo?

In de tweede ronde geven de Waarzeggers opvallende weetjes te kennen dankzij de Persoonlijke Vragen. Bij elke vraag onthullen óf verzinnen de bekende gezichten namelijk iets over iemand anders in het spelbord.

De derde ronde draait rond Kernwoorden. Elke Waarzegger krijgt een woord dat alvast het onderwerp verklapt van de vraag die Rani zal stellen. Aan de kandidaat om te kiezen welke Waarzegger – en dus welk onderwerp – hij of zij wil horen.

De vierde ronde ten slotte is de Beeldronde. Elke vraag gaat dan over een foto of filmpje dat de kandidaten eerst te zien krijgen alvorens de Waarzeggers er een vraag over beantwoorden.

De kandidaat met de meeste punten speelt het onthullende Finalespel. De negen Waarzeggers vertellen elk een korte anekdote over zichzelf. De finalist moet snel denken en juist inschatten of het vertelsel waar of niet waar is, want bij zes juiste inschattingen verdubbelt het gewonnen bedrag.

* vierde aflevering - dinsdag 27 januari 2015 :

Rani De Coninck ontvangt vanavond kandidaten Gregory en Thomas. De negen waarzeggers van dienst zijn Herman Verbruggen, Eline De Munck, Sofie Dumont, Katja Retsin (woordvoerster ESF 2010), Véronique De Kock, Gunter Lamoot, Zaki (lid vakjury 'Eurosong 1983'), William Boeva en Jo De Poorter.

'De Waarzeggers', vierde aflevering vanavond, dinsdag 27 januari 2015, tussen 20.35 en 21.35 op vtm. (bron, logo en foto : vtm)

27-01-2015 om 10:08 geschreven door Redactie  


26-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2015 : België en Nederland op dinsdag 19 mei in eerste deel van de eerste halve finale zestigste editie Eurovisie Songfestival.

 Vandaag, maandag 26 januari 2015, vond tussen 13.25  en 13.50 in het stadhuis van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen de lottreking plaats die de indeling bepaalt van de twee halve finales van de zestigste editie van het liedjesfestival. De lottrekking werd in goede banen geleid door Songfestivalcommentator Andi Knoll en Kati Bellowitsch (woordvoerster ESF sinds 2011).

In totaal nemen dit jaar negenendertig landen deel aan het jaarlijkse liedjesfestival, twee meer als vorig jaar. Gastland Oostenrijk is meteen verzekerd van een plaats in de finale naast de 'Big 5' (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk). De overige drieëndertig landen moeten zich eerst door de halve finales worstelen. De eerste halve finale zal zestien landen tellen, de tweede halve finale zeventien.

Net als de zeven voorgaande jaren werd deze namiddag enkel geloot voor de indeling van beide halve finales alsook welke halve finale de zes rechtstreeks geplaatste finalisten verplicht zijn uit te zenden. Het is ook tijdens die halve finale dat de inwoners van de rechtstreeks geplaatste finalisten kunnen stemmen.

De Duitse omroep ARD vroeg om te mogen stemmen in de tweede halve finale en dat werd ook door de overkoepelende organisatie toegestaan.

* de indeling van de vijf urnes :

- urne één : Albanië, VJR Macedonië, Montenegro, Slovenië, Zwitserland, Servië en Malta.
- urne twee : Denemarken, Finland, Estland, Noorwegen, Zweden, IJsland en Letland.
- urne drie : Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Georgië, Israël, Rusland, Armenië en Litouwen.
- urne vier : BELGIE, Cyprus, Griekenland, Ierland, Nederland en San Marino.
- urne vijf : Hongarije, Moldavië, Roemenië, Portugal, Polen en Tsjechië.


* deelnemers eerste halve finale (dinsdag 19 mei) :

** Servië (2).
** Denemarken (2).
** Wit-Rusland (2).
** Griekenland (1).
** Roemenië (2).
** VJR Macedonië (1).
** Estland (1).
** Rusland (2).
** Nederland (1).
** Moldavië (1).
** Albanië (2).
** Finland (1).
** Georgië (2).
** BELGIE (1).
** Hongarije (2).
** Armenië (1).

** Spanje (3).
** Oostenrijk (3).
** Frankrijk (3).

* deelnemers tweede halve finale (donderdag 21 mei) :

** Zwitserland (2).
** Noorwegen (1).
** Azerbeidzjan (2).
** Ierland (1).
** Tsjechië (1).
** Slovenië (2).
** Letland (2).
** Litouwen (1).
** San Marino (1).
** Polen (2).
** Malta (1).
** IJsland (2).
** Israël (2).
** Cyprus (2).
** Portugal (1).
** Montenegro (1).
** Zweden (2).

** Duitsland (3).
** Italië (3).
** Verenigd Koninkrijk (3).

(1) Deze landen treden in hun respectievelijke halve finale aan tussen de plaatsen één en acht.
(2) Deze landen treden in hun respectievelijke halve finale aan tussen de plaatsen negen en zestien/zeventien.
(3) De 'Big 5' en gastland Oostenrijk zijn verplicht om één van beide halve finales uit te zenden en de kijkers uit die landen nemen ook deel aan de televoting van die halve finale.

De volgorde van optreden tijdens beide halve finales en finale zal later worden bepaald. Dit jaar zal deze volgorde voor de derde maal door het productieteam van de organiserende omroep worden bepaald en dit nadat alle liedjes geselecteerd zijn. (bron : Eurovision.tv)

26-01-2015 om 13:40 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs