Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

12-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurovision 2011 : WITLOOF BAY GAAT VOOR ONS LAND NAAR DÜSSELDORF.

 Vanavond vond in eigen land 'Eurovision 2011 : Qui? A vous de décider !' plaats. Het was meteen de Belgische finale voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Die selectie ging door met veertien kandidaten die eind vorige maand, op zondag 30 januari, eerst nog een voorronde moesten afwerken.

De uitzending vond plaats in het Palais des Congrès van Luik en werd in goede banen geleid door Jean-Louis Lahaye (presentator nationale selecties ESF en JESF) en daarbij kreeg hij het gezelschap van Maureen Louys, de presentatrice van het Junior Eurovisie Songfestival in 2005. Zowel in 2007 als in 2009 maakte ze tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival de Belgische punten wereldkundig en tijdens de nationale finale bracht ze verslag vanuit de green room.

Tijdens de finale lag het lot van de veertien geselecteerde kandidaten in de handen van een vierkoppige vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%). De namen van de leden van de vakjury waren : oud-winnares Sandra Kim (ESF 1986), zangeres en Songfestivalpresentatrice Viktor Lazlo (ESF 1987), Jean-Pierre Hautier (presentator nationale selecties ESF, commentator ESF) en Charles Gardier, artistiek directeur van Les Francofolies de Spa.

Sandra Kim mocht trouwens haar jongste single "Anyway the wind blows" als intervalact ten gehore brengen. Het was Jean-Pierre Hautier die de punten van zowel de vakjury als de kijkers wereldkundig mocht maken.

* uitslag 'Eurovision 2011 : Qui? A vous de décider !' (tussen haakjes punten vakjury/televoting) :

01. "With love baby" door Witloof Bay : 24 punten (12+12).
02. "Rien en apparence" door Sarina Cohn : 18 punten (10+8).
03. "Yes I know" door .fen : 15 punten (8+7).
04. "Elle merveille" door Alexandre Deschamps : 11 punten (1+10). 
05. "C'est la musique" door Steve Linden : 10 punten (5+5).
06. "Claquer les portes" door Clac et les Portes : 7 punten (6+1).
07. "Be my friend" door NelZa : 7 punten (7+0).
08. "Our way" door The Blazing : 6 punten (0+6).
09. "Reset" door Kaptain Oats : 5 punten (3+2). 
10. "Just one chance" door Chloe : 4 punten (0+4).
11. "Addiction" door Gautier Reyz : 4 punten (4+0).
12. "Dans ma chanson" door J Cool : 3 punten (0+3).
13. "Simple love" door Syla K. : 2 punten (2+0).
14. "Somewhere with you" door Thayss N' Bau : 0 punten.

 Zowel de vakjury als de kijkers thuis gaven de groep Witloof Bay het maximum van de punten en dus mogen zij dit jaar ons land vertegenwoordigen tijdens de 56e editie van het Eurovisie Songfestival. Ons land treedt op donderdag 12 mei aan in de eerste helft van de tweede halve finale. (bron : RTBF)

12-02-2011 om 23:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Sanna Nielsen en Brolle plaatsen zich voor de finale van 'Melodifestivalen 2011', viervoudig deelneemster Elisabeth Andreassen eindigt achtste en laatste.

 Eerder vanavond werd in Zweden de zoektocht verder gezet naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Zoals het al een aantal jaren de gewoonte is nemen 32 kandidaten deel aan 'Melodifestivalen', netjes verdeeld over vier voorrondes wat er op neerkomt dat er telkens acht kandidaten aantreden per voorronde.

De tweede voorronde vond plaats in Göteborg en werd muzikaal geopend door het presentatieduo Marie Serneholt (MF 2009) en Rickard Olsson met het nummer "Barbie girl" van Aqua (intervalact ESF 2001). Christer Sjögren (MF 2008) was de intervalact ("Live on Mars", David Bowie) en mocht bij aanvang ook al "Dschinghis Khan", de Duitse inzending uit 1979, ten gehore brengen.

Ook dit jaar zijn er tijdens elke voorronde twee stemrondes en net als vorig jaar is de winnaar van de eerste stemronde meteen geplaatst voor de finale, op zaterdag 12 maart, terwijl de drie kandidaten met de minste score (de nummers zes tot en met acht) meteen zijn uitgeschakeld.

Uit die eerste stemronde kwam Sanna Nielsen als winnares uit de bus en daarmee was de eerste finalist een feit. Voor Anniela, Babsan en viervoudig Songfestivaldeelneemster en -winnares Elisabeth Andreassen zat de nationale selectie er meteen al op.

Tijdens de tweede stemronde kon er dan nog gestemd worden op vier nummers en de winnaar van die stemronde was ook verzekerd van een plaats in de finale. De nummers twee en drie gaan door naar de herkansingsronde, 'Andra chansen', terwijl de nummer vier is uitgeschakeld.

Loreen stootte door naar de herkansingsronde terwijl Christian Walz uiteindelijk een vijfde plaats in de wacht sleepte en dus uitgeschakeld was. Brolle kreeg een rechtstreeks ticket voor de finale terwijl The Moniker eerst nog naar de herkansingsronde moet.

 * geplaatst voor de finale van 'Melodifestivalen 2011' :
 
01. "I'm in love" (Bobby Ljunggren, Thomas G:son, Irini Michas, Peter Boström) door Sanna Nielsen (MF 2001-2003-2005-2007-2008).
02. "Seven days and seven nights" (tekst en muziek : Brolle) door Brolle.

* geplaatst voor 'Andra chansen' :

- "My heart is refusing me" (tekst en muziek : Moh Denebi, Björn Djupström, Loreen) door Loreen.
- "Oh my God!" (tekst en muziek : Daniel Karlsson) door The Moniker.

* uitgeschakeld :

05. "Like suicide" (tekst en muziek : Fernando Fuentes, Henrik Janson, Tony Nilsson) door Christian Walz.
06. "Elektrisk" (tekst en muziek : Johan Alkenäs, Tim Larsson, Tobias Lundgren, Johan Fransson) door Anniela.
07. "Ge mig en spanjor" (tekst en muziek : Larry Forsberg, Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson) door Babsan.
08. "Vaken i en dröm" (tekst en muziek : Lars "Dille" Diedricson, Calle Kindbom, Kristian Wejshag) door Elisabeth Andreassen (ESF 1982-1985-1994-1996, MGP 1994-1998-2003, presentatrice MGP 1992, MF 1981-1984-1990-2002, presentatrice MF 2000).

De derde voorronde vindt volgende zaterdag, 19 februari, plaats en ook dan treden er acht kandidaten aan. Meer nieuws en informatie krijg je op de Melodifestivalenpagina van de omroep. (bron, logo en foto : SVT)

12-02-2011 om 21:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Paradise Oskar gaat voor Finland naar Düsseldorf.

 Vanavond vond in Finland de finale plaats van 'Laulukilpailu Suomen Karsinta 2011', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Er waren dit jaar opnieuw drie voorrondes en aan elke voorronde namen telkens vijf kandidaten deel. Het lot van de kandidaten lag in de handen van de kijkers thuis die via televoting drie van hen doorstuurden naar de finale.

De twee resterende kandidaten moesten hun hoop vestigen op een vakjury want zij deelde na de derde en laatste voorronde nog één wildcard uit aan de zes kandidaten die zich niet wisten te plaatsen. Die wildcard ging naar "Dancing in the dark" van Eveliina Määttä.

Op maandag 31 januari maakte YLE de volgorde van optreden tijdens de finale bekend. Die finale vond vanavond plaats in Turku en er waren twee stemrondes om de Finse kandidaat aan te duiden. Na een eerste stemronde bleven de beste drie kandidaten over en tijdens een tweede stemronde werd dan bepaald wie van hen Finland mag vertegenwoordigen tijdens de 56e editie van het Eurovisie Songfestival.

* de superronde van de finale van 'Laulukilpailu Suomen Karsinta 2011' :

- "Da da dam" (tekst en muziek : Axel Ehnström) door Paradise Oskar (tweede voorronde).
- "Good enough" (tekst en muziek : Tobias Granbacka) door Father McKenzie (tweede voorronde).
- "Blessed with love" (tekst en muziek : Saara Aalto) door Saara Aalto (derde voorronde).

Die drie superfinalisten mochten hun nummer opnieuw ten gehore brengen en dan was het opnieuw aan het publiek om te stemmen. Aan het einde van de nationale finale werd dan de naam van de winnaar bekendgemaakt en de keuze van het Finse publiek viel op Paradise Oskar, de plaatselijke Tom Dice, een kerel met een gitaar.

* de uitslag van de superfinale :

01. "Da da dam" (tekst en muziek : Axel Ehnström) door Paradise Oskar : 46,7%
02. "Blessed with love" (tekst en muziek : Saara Aalto) door Saara Aalto : 40,7%
03. "Good enough" (tekst en muziek : Tobias Granbacka) door Father McKenzie : 12,6%.

 De Finse kandidaat zal aantreden tijdens het eerste deel van de eerste halve finale van de 56e editie van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 10 mei eerstkomende. (bron, logo en foto : YLE)

12-02-2011 om 20:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Songfestivaldeelnemer David Bryan masturbeert voor fan.

 David Bryan, die Roemenië dit jaar vertegenwoordigt tijdens de 56e editie van het Eurovisie Songfestival, heeft eerder deze week een vrouwelijke fan geschokt door voor zijn webcam te masturberen.

De Brit Bryan (24) was in zijn hotelkamer aan het chatten met een meisje, terwijl hij zich klaarrukte. Hij wist naar eigen zeggen niet dat zijn webcam (nog) aanstond tijdens de chatsessie. Tijdens het gesprek nam het meisje screenshots van de chatsessie en ze speelde die door aan de media.

Ondanks de rel weigert de Roemeense omroep 
TVR Bryan en zijn groep Hotel FM te diskwalificeren.
"Zijn privé-activiteiten zouden geen invloed mogen hebben op de wijze waarop mensen zijn muziek bekijken", laat Marina Almasan weten. "Het liedje heeft niets te maken met wat Bryan tijdens de nacht doet." Wie de chatsessie wil bekijken kan dat via deze link en tot nader bericht treedt Hotel FM met "Change" aan tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival op donderdag 12 mei eerstkomende. (bron : Austrian Times)

12-02-2011 om 19:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : voorstelling Bosnische Songfestivalinzending op maandag 21 februari.

 De Bosnische inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival zal op maandag 21 februari (vanaf 21.00) eerstkomende worden voorgesteld tijdens een rechtstreekse uitzending, 'BH Eurosong 2011'. In eerste instantie zou de inzending een dag eerder, volgende week zondag, worden voorgesteld.

De Bosnische omroep 
BHRT maakte op woensdag 01 december tijdens een rechtsteekse uitzending, 'U susret BH Eurosongu 2011' (19.30-20.00), bekend dat Dino Merlin in Düsseldorf de Bosnische kleuren zal vertegenwoordigen tijdens de 56e editie van het Eurovisie Songfestival.

Dino Merlin werkte de afgelopen weken en maanden aan een nieuw album en één van de nummers van dat album wordt de Bosnische inzending. Merlin had eerder al te kennen gegeven nooit meer deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival maar na jarenlang aandringen van de Bosnische omroep heeft hij dan toch toegezegd.

 Dino Merlin, oftewel Edin Dervišhalidović, is in Songfestivalmiddens alvast geen onbekende. Zo is hij verantwoordelijk voor de eerste Bosnische inzending op het liedjesfestival, "Sva bol svijeta" van de groep Fazla. Met zevenentwintig punten strandde de groep in 1993 op een zestiende plaats.

Als zanger nam Dino, samen met Beatrice, in 1999 deel aan het Eurovisie Songfestival. Tijdens de nationale selectie was het duo met "Putnici" op een tweede plaats geëindigd na "Starac i more" van Hari Mata Hari (ESF 2006). Nadat bleek dat het nummer reeds in 1997 in Finland was uitgebracht, mochten Dino en Beatrice naar Jeruzalem afreizen alwaar ze met een totaal van 86 punten beslag legden op een zevende plaats.

Bosnië-Herzegovina treedt op donderdag 12 mei aan tijdens het eerste deel van de tweede halve finale. (bron : BHRT)

12-02-2011 om 15:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : sturen de IJslanders Yohanna voor de tweede maal naar het Eurovisie Songfestival?

 Vandaag, zaterdag 12 februari, wordt de IJslandse kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival gekozen. Op zaterdag 15 januari jongstleden ging die selectie, 'Söngvakeppni Sjónvarpsins 2011', van start en in totaal namen vijftien liedjes deel, netjes verdeeld over drie voorrondes.

Uit elke voorronde stootten telkens twee kandidaten door naar de finale, de derde en laatste voorronde leverde drie finalisten op. Aan deze laatste voorronde zou in eerste instantie singer/songwriter Sigurjón Brink (Sjonni) (IJslandse selectie 2006-2007-2008-2010) deelnemen met het nummer "Aftur heim" waarvan de tekst werd geschreven door zijn vrouw.

 Brink overleed op maandag 17 januari jongstleden op amper 36-jarige leeftijd en op verzoek van de naaste familie werd het nummer niet uit de wedstrijd gehaald. Een aantal vrienden brachten het nummer als eerbetoon en het leek op voorhand al duidelijk dat dit nummer sowieso zou doorstoten naar de finale. En daarom besloot RÚV om drie kandidaten door te sturen naar de finale.

De volgorde van optreden tijdens de finale vanavond is bepaald op basis van de startpositie in de respectievelijke voorronde, een systeem dat ook vorig jaar reeds werd toegepast.

* de zeven finalisten  :

01. "Ef ég hefði vængi" (tekst en muziek : Haraldur Reynisson) door Haraldur Reynisson (eerste voorronde).
02. "Ástin mín eina" (tekst en muziek : Arnar Ástráðsson) door Erna Hrönn Ólafsdóttir (IJslandse selectie 2007-2009, backing vocal IJslandse inzendingen ESF 2009-2010)(eerste voorronde).
03. "Nótt" (tekst : María Björk Sverrisdóttir, Marcus Frenell, Beatrice Eriksson ; muziek : Magnús Þór Sigmundsson) door Jóhanna Guðrún Jónsdóttir (ESF 2009)(tweede voorronde).
04. "Eldgoss" (tekst : Kristján Hreinsson ; muziek : Matthías Stefánsson) door Matthías Matthíasson (IJslandse selectie 2006-2007-2010) & Erla Björg Káradóttir (tweede voorronde).
05. "Ég lofa" (tekst : Sigurður Örn Jónsson ; muziek : Vignir Snær Vigfússon, Jógvan Hansen) door Jógvan Hansen (IJslandse selectie 2009-2010)(derde voorronde).
06. "Ég trúi á betra líf" (tekst : Eiríkur Hauksson, Gerard James Borg ; muziek : Hallgrímur Óskarsson) door Magni Ásgeirsson (IJslandse selectie 2006-2008)(derde voorronde).
07. "Aftur heim" (tekst : Þórunn Erna Clausen ; muziek : Sigurjón Brink) door Hreimur Örn Heimisson (IJslandse selectie 2003-2007), Gunni Óla (nam in 2001 als lid van Two Tricky deel aan het Eurovisie Songfestival, IJslandse selectie 2006 en was vorig jaar backing vocal bij Sigurjón Brink in de IJslandse selectie), Benedikt Brynleifsson, Vignir Snær Vigfússon, Matthías Matthíasson (IJslandse selectie 2006-2007-2010) & Pálmi Sigurhjartarson (derde voorronde).

De finale van 'Söngvakeppni Sjónvarpsins 2011' gaat vanavond door tussen 21.10 en 22.50 (20.10-21.50 plaatselijke tijd) en wordt in goede banen geleid door Guðmundur Gunnarsson en oud-Songfestivaldeelnemer Páll Óskar Hjálmtýsson (ESF 1997). Presentatrice Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir zit momenteel in het buitenland en kan dus de finale niet in goede banen leiden. Zoals steeds kan de IJslandse selectie rechtstreeks via het internet worden gevolgd en dat kan via deze link. (bron en logo : RÚV)

12-02-2011 om 15:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : gaat Fabrizio Faniello een derde maal voor Malta naar het Eurovisie Songfestival?

 Vanavond, zaterdag 12 februari, vindt op het eiland Malta de finale plaats van de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Die finale vindt plaats met zestien kandidaten en gisterenavondvrijdag 11 februari, vond er eerst nog een halve finale plaats met vierentwintig kandidaten. Die halve finale diende om die vierentwintig kandidaten te herleiden tot zestien.

De halve finale werd geopende door Thea Garrett, de zangeres die het eiland vorig jaar vertegenwoordigde met "My dream". Het lot van de kandidaten lag in de handen van een zeskoppige vakjury (onder leiding van Riccardo Cocciante)(2/3) en de kijkers thuis die door middel van televoting (1/3) hun voorkeur kenbaar maakten. Voor de eerste maal kon er van bij aanvang van de uitzending worden gestemd.

Als intervalact mocht Thea Garrett nogmaals opdraven en er was ook een duet met de Poolse Songfestivaldeelnemer van vorig jaar, Marcin Mroziński die zelf nog eens zijn nummer "Legenda" ten gehore bracht. Beide kandidaten wisten zich niet voor de finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival te plaatsen.

Aan het einde van de uitzending werden dan de namen van de zestien geplaatste kandidaten in willekeurige volgorde wereldkundig gemaakt.

* geplaatst voor de finale 'Malta Eurovision Song Contest 2011' :

- "This love" (tekst : Jonathan Spiteri ; muziek : Klinsmann Coleiro) door Klinsmann Coleiro (Maltese selectie 2007-2008-2009-2010) & Benjamin Darmanin.
- "Down down down" (tekst : Jessica Muscat ; muziek : Philip Vella) door Jessica Muscat (Maltese selectie 2008-2009-2010).
- "Catch 22" (tekst : Godwin Sant ; muziek : Ray Agius) door Amber.
- "One life" (tekst : Fleur Balzan ; muziek : Paul Giordimaina) door Glen Vella (Maltese selectie 2005-2008-2009-2010).
- "No surrender" (tekst : Johan Bederholm ; muziek : Johan Stentorp) door Fabrizo Faniello (Maltese selectie 1998-1999-2000-2004-2005, ESF 2001-2006).
- "Hypnotized" (tekst : Fleur Balzan ; muziek : Paul Giordimaina) door Eleanor Cassar (Maltese selectie 2003-2004-2005-2006-2008-2009-2010).
- "Finally" (tekst : Richard Micallef ; muziek : Jan Van Dijck) door Richard Edwards (Maltese selectie 2003-2005-2010).
- "Topsy turvy" (tekst : Deo Grech, Natasha Turner ; muziek : Jonas Gladnikoff, Niall Mooney, Andrew Zahra) door J. Anvil (Maltese selectie 2005-2006-2009-2010, één van de backing vocals is Donna McCaul, de Ierse Songfestivaldeelneemster in 2005).
- "He's a demon" (tekst : Anthony Grech ; muziek : Michael Henry) door Marilena Gauci.
- "Over and over" (tekst : Kurt Calleja ; muziek : Johan J'atmberg) door Kurt Calleja (Maltese selectie 2010).
- "Love me like your money" (tekst : Sven Lundhol, Eryk Rydmark, Gerard James Borg ; muziek : Sven Lundhol) door Kelly Schembri.
- "Moondance" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Philip Vella) door Baklava (Maltese selectie 2009-2010, één van de leden is Joseph Chetcuti die danser was bij de Maltese festivalinzending van 2007).
- "If I could do it all again" (tekst : Mathias Strasser ; muziek : Marc Paelinck) door Raquela (Maltese selectie 2009-2010).
- "Everybody sing" (tekst en muziek : Wayne Micallef) door Wayne Micallef (Maltese selectie 2003-2005-2009-2010).
- "Numb" (tekst en muziek : Ally) door Ally (Maltese selectie 1999-2004-2005-2006-2009-2010).
- "Movie in my mind" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Philip Vella) door Claudia Faniello (Maltese selectie 2006-2007-2008-2009-2010).

* uitgeschakeld na de halve finale :

- "Heart of glass" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Philip Vella) door Cherise Grixti.
- "I'll follow the sunshine" (tekst : Dr. Bernd Meinunger ; muziek : Ralph Siegel) door Domenique Azzopardi.
- "You'll never know" (tekst : Jordan Milnes ; muziek : Steven D. Cook) door Rosman Pace (Maltese selectie 2003-2005-2007-2008-2009-2010).
- "Love to love you" (tekst : Sophie Debattista ; muziek : Elton Zarb) door Sophie Debattista (JESF 2006).
- "Unintentional" (tekst : Rita Pace ; muziek : Elton Zarb) door Petra Zammit (Maltese selectie 2008-2010).
- "Lost without you" (tekst : Aidan O'Connor ; muziek : Marco Debono) door Jamie Tonna.
- "Touch wood" (tekst : Alfred Sant ; muziek : Ray Agius) door Amber.
- "Unfaithful" (tekst : Keith Zammit ; muziek : Renato Briffa) door Anna Azzopardi (backing vocal Maltese inzending ESF 2003).

Na afloop van de halve finale werd de volgorde van optreden tijdens de finale bepaald en die ziet er als volgt uit, daarbij rekening gehouden met het feit dat sommige backing vocals tijdens meerdere nummers aantreden.


* volgorde van optreden finale 'Malta Eurovision Song Contest 2011' (tussen haakjes de namen van de tekstschrijvers en componisten) :

01. "Hypnotized" (tekst : Fleur Balzan ; muziek : Paul Giordimaina) door Eleanor Cassar (Maltese selectie 2003-2004-2005-2006-2008-2009-2010).
02. "Catch 22" (tekst : Godwin Sant ; muziek : Ray Agius) door Amber.
03. "Down down down" (tekst : Jessica Muscat ; muziek : Philip Vella) door Jessica Muscat (Maltese selectie 2008-2009-2010).
04. "Numb" (tekst en muziek : Ally) door Ally (Maltese selectie 1999-2004-2005-2006-2009-2010).
05. "Moondance" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Philip Vella) door Baklava (Maltese selectie 2009-2010, één van de leden is Joseph Chetcuti die danser was bij de Maltese festivalinzending van 2007).
06. "No surrender" (tekst : Johan Bederholm ; muziek : Johan Stentorp) door Fabrizo Faniello (Maltese selectie 1998-1999-2000-2004-2005, ESF 2001-2006).
07. "Over and over" (tekst : Kurt Calleja ; muziek : Johan J'atmberg) door Kurt Calleja (Maltese selectie 2010).
08. "One life" (tekst : Fleur Balzan ; muziek : Paul Giordimaina) door Glen Vella (Maltese selectie 2005-2008-2009-2010).
09. "He's a demon" (tekst : Anthony Grech ; muziek : Michael Henry) door Marilena Gauci.
10. "Topsy turvy" (tekst : Deo Grech, Natasha Turner ; muziek : Jonas Gladnikoff, Niall Mooney, Andrew Zahra) door J. Anvil (Maltese selectie 2005-2006-2009-2010, één van de backing vocals is Donna McCaul, de Ierse Songfestivaldeelneemster in 2005).
11. "Movie in my mind" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Philip Vella) door Claudia Faniello (Maltese selectie 2006-2007-2008-2009-2010).
12. "Finally" (tekst : Richard Micallef ; muziek : Jan Van Dijck) door Richard Edwards (Maltese selectie 2003-2005-2010).
13. "If I could do it all again" (tekst : Mathias Strasser ; muziek : Marc Paelinck) door Raquela (Maltese selectie 2009-2010).
14. "Love me like your money" (tekst : Sven Lundhol, Eryk Rydmark, Gerard James Borg ; muziek : Sven Lundhol) door Kelly Schembri.
15. "Everybody sing" (tekst en muziek : Wayne Micallef) door Wayne Micallef (Maltese selectie 2003-2005-2009-2010).
16. "This love" (tekst : Jonathan Spiteri ; muziek : Klinsmann Coleiro) door Klinsmann Coleiro (Maltese selectie 2007-2008-2009-2010) & Benjamin Darmanin.

De nationale selectie vindt plaats in het Mediterranean Conference Centre van Valletta en zowel de voorronde als de finale worden in goede banen geleid door Keith Demicoli en Valerie Vella. De uitzending vanavond gaat van start om 20.40 en kan rechtstreeks via het internet worden gevolgd (klik hier). Voorafgaand aan deze finale is er tussen 18.05 en 20.00 'The Countdown Show', waarin door Peter Carbonaro wordt vooruitgekeken op de rechtstreekse uitzending. De formatie Blue, dit jaar de Britse kandidaat tijdens het Eurovisie Songfestival, zal tijdens de Maltese finale van de partij zijn.

H
et lot van de kandidaten ligt tijdens de finale in de handen van een vakjury (2/3) en de kijkers thuis (1/3) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maken. Meer nieuws en informatie over de Maltese nationale selectie krijg je op de festivalwebsite alwaar je eveneens de nummers kan beluisteren. (bron : PBS)

12-02-2011 om 15:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Esten gaan vanaf vanavond op zoek naar kandidaat voor Düsseldorf.

 Op zaterdag 26 februari eerstkomende wordt in Estland de kandidaat gekozen voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Tijdens de finale van 'Eesti Laul 2011' strijden tien kandidaten om het ticket richting Düsseldorf, maar voorafgaand zijn er nog twee halve finales, vanavond, zaterdag 12 februari, en volgende week zaterdag, 19 februari.

Aan elke halve finale nemen tien kandidaten deel en vijf van hen stoten door naar de finale. Tijdens beide halve finales ligt het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury en de kijkers thuis en ook in de finale kiezen de vakjury en de kijkers thuis de twee kandidaten voor de superfinale. In die superfinale zijn het enkel de kijkers die zullen beslissen wie er naar Düsseldorf mag afreizen.

* deelnemers eerste halve finale 'Eesti Laul 2011' :

01. "Veel on aega" (tekst en muziek : Marilyn Jurman, Karl Kanter) door Marilyn Jurman & Karl Kanter.
02. "Kes ei tantsi, on politsei" (tekst en muziek : Nicolas Behler, Nora Reitel, Helen Heinmäe) door Elmayonesa.
03. "Baby had you" (tekst en muziek : Viktoriya Suslova, Stanislav Bulganin) door Victoria.
04. "Be my saturday night" (tekst en muziek : Mart Vainu) door Noorkuu (Estse nationale 1998-2006).
05. "Don't want anything" (tekst en muziek : Jakko Maltis, Jana Kask) door Jana Kask.
06. "Lubadus" (tekst en muziek : Kait Tamra) door Kait Tamra.
07. "Lapsed ja lennukid" (tekst en muziek : Madis Aesma, Mihkel Kirss, Gert Pajuväli, Madis Kirss) door Ans. Andur.
08. "Unemati" (tekst en muziek : Mari Meentalo) door Meister & Mari.
09. "Rockefeller street" (tekst en muziek : Sven Lõhmus) door Getter Jaani.
10. "I wanna meet Bob Dylan" (tekst en muziek : Stig Rästa, Fred Krieger) door Outloudz.

Op vrijdag 28 januari raakte bekend dat de beide halve finales in goede banen zullen worden geleid door oud-Songfestivaldeelneemsters Piret Järvis en Lenna Kuurmaa (Vanilla Ninja, ESF 2005). De presentatie van de finale lag in eerste instantie net als vorig jaar in de handen van Ott Sepp en Märt Avandi. Afgelopen dinsdag, 08 februari, raakte bekend dat Märt Avandi de finale niet kan presenteren wegens persoonlijke redenen. Piret Järvis en Lenna Kuurmaa zullen nu samen met Ott Sepp die finale in goede banen leiden.

'Eesti Laul 2011', de eerste voorronde vanavond, zaterdag 12 februari, tussen 20.35 en 21.40 (21.35-22.40 plaatselijke tijd) via ETV alsook via het internet (klik hier). (bron : ERR)

12-02-2011 om 14:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond tweede voorronde Letse selectie Eurovisie Songfestival.

 Eind deze maand, meer bepaald op zaterdag 26 februari eerstkomende, wordt de Letse inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival gekozen.

De nationale omroep LTV ging tussen
dinsdag 16 november en dinsdag 07 december op zoek naar inzendingen voor 'Eirodziesma 2011' en in totaal werden 71 inzendingen ontvangen. Een vakjury ging meteen aan de slag en koos daaruit twintig nummers die mogen gaan strijden voor het Letse ticket richting Düsseldorf.

Er komen twee halve finales met telkens tien kandidaten. Uit elke halve finale stoten vijf kandidaten door naar de finale : drie door televoting, twee door een vakjury. Aanstaande zaterdag, 19 februari, komt er - en dat is nieuw dit jaar - een herkansingsronde met de tien overblijvende kandidaten waarvan er nog eens twee worden gekozen (één door televoting, één door vakjury). Ook zij mogen deelnemen aan de finale die dus op zaterdag 26 februari zal doorgaan.

Op donderdag 27 en vrijdag 28 januari werden de clips ingeblikt die tijdens de beide halve finales worden getoond en meteen raakte ook de indeling van die halve finales bekend.

* deelnemers tweede halve finale 'Eirodziesma 2011' :

01. "Beautiful world" (tekst en muziek : Juris Ludženieks) door Juris Ludženieks.
02. "Look back at me again" (tekst en muziek : Elīna Krastiņa-Grence) door Elīna Krastiņa-Grence.
03. "Love on!" (tekst : Oļegs Borošņevs ; muziek : Oksana Ļepska) door Oksana Ļepska.
04. "Banjo Laura" (tekst en muziek : Lauris Reiniks) door Lauris Reiniks (woordvoerder ESF 2002-2004, Letse selectie 2001-2002-2010, ESF 2003).
05. "Upside down" (tekst : Agnese Rakovska ; muziek : Aivars Rakovskis) door Triānas parks (Letse selectie 2008-2009-2010).
06. "Magnet" (tekst : Kārlis Būmeisters (Kaža), Dace Upīte ; muziek : Kārlis Būmeisters (Kaža)) door Dace Upīte.
07. "Positively thinking" (tekst : Mārtiņš Poļakovskis (Holis) ; muziek : Aldis Zaļūksnis (Midis)) door Crazy Dolls.
08. "Angel in disguise" (tekst en muziek : Marats Ogļezņevs) door Musiqq (Marats Ogļezņevs - Letse selectie 2006Emīls Balceris - backing vocal Sabine Berezina, Letse selectie 2008-2009).
09. "Cinderella" (tekst en muziek : Ingars Viļums) door Ivo Grīsniņš-Grīslis.
10. "Summer night" (tekst : Santa Dzalbe ; muziek : Edgars Viļums) door The Secretz (Letse selectie 2005-2006-2009-2010).


'Eirodziesma 2011', de tweede voorronde vanavond, zaterdag 12 februari, tussen 20.20 en 21.55 (21.20-22.55 plaatselijke tijd) op LTV 1 en via het internet (klik hier). Meer nieuws en informatie over de Letse nationale selectie krijg je op de festivalpagina.
(bron : LTV)

12-02-2011 om 13:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurovision 2011 : vanavond wordt de Belgische inzending voor Düsseldorf gekozen.

 Vanavondzaterdag 12 februari, vindt in eigen land 'Eurovision 2011 : Qui? A vous de décider !' plaats. Het is meteen de Belgische finale voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Die selectie gaat door met veertien kandidaten die eind vorige maand, op zondag 30 januari, eerst nog een voorronde moesten afwerken.

 * volgorde van optreden tijdens de Belgische nationale selectie :

01. "C'est la musique" door Steve Linden.
02. "Be my friend" door NelZa.
03. "Rien en apparence" door Sarina Cohn.
04. "Somewhere with you" door Thayss N' Bau.
05. "Claquer les portes" door Clac et les Portes.
06. "Just one chance" door Chloe.
07. "Dans ma chanson" door J Cool.
08. "Addiction" door Gautier Reyz.
09. "Yes I know" door .fen.
10. "With love baby" door Witloof Bay.
11. "Elle merveille" door Alexandre Deschamps.
12. "Simple love" door Syla K..
13. "Reset" door Kaptain Oats.
14. "Our way" door The Blazing.

De uitzending, die  plaatsvindt in het Palais des Congrès van Luik, gaat van start om 20.15. Tijdens de finale ligt het lot van de veertien geselecteerde kandidaten in de handen van een vierkoppige vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%). Bij een gelijke stand geven de punten van de kijkers de doorslag om de winnaar aan te duiden. De namen van de leden van de vakjury zijn : oud-winnares Sandra Kim (ESF 1986), zangeres en Songfestivalpresentatrice Viktor Lazlo (ESF 1987), Jean-Pierre Hautier (presentator nationale selecties ESF, commentator ESF) en Charles Gardier, artistiek directeur van Les Francofolies de Spa.

De kijkers kunnen hun favoriet(en) steunen door te bellen en te sms'en. Een sms'je met het nummer van je kandidaat stuur je naar 6020 en telefonisch breng je je stem uit via het nummer 0905/564 XX waarbij XX staat voor het nummer van je kandidaat. De televoting gaat van start bij aanvang van de rechtstreekse uitzending.

De presentatie van de nationale selectie is in handen van Jean-Louis Lahaye (presentator nationale selecties ESF en JESF) en daarbij krijgt hij het gezelschap van Maureen Louys, de presentatrice van het Junior Eurovisie Songfestival in 2005. Zowel in 2007 als in 2009 maakte ze tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival de Belgische punten wereldkundig en tijdens de nationale finale zal ze verslag doen vanuit de green room.

'Eurovision 2011 : Qui? A vous de décider !', de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival, vanavond, zaterdag 12 februari, tussen 20.15 en 23.05 via La Une. Deze uitzending kan ook rechtstreeks via het internet worden gevolgd (klik hier). (bron en foto kandidaten : RTBF)

12-02-2011 om 13:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Kroatische omroep zet vanavond zoektocht verder naar kandidaat voor Düsseldorf.

 In november vorig jaar raakte bekend dat de Kroatische nationale omroep HRT het roer met betrekking tot 'Dora', de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival, volledig zou gaan omgooien. Op vrijdag 19 november startte de zoektocht naar deelnemers (professionele artiesten en amateurs) voor 'Dora 2011'. Via de website van de omroep konden geïnteresseerden zich kandidaat stellen voor de nationale selectie en na afloop van de deadline vonden er audities plaats om vierentwintig kandidaten aan te duiden die sinds zaterdag 22 januari gaan strijden om het ticket voor Düsseldorf.

Een zeskoppige jury (Željen Klašterka, Hrvoje Hegedušić, Želimir Babogredac, Želimir Bučević, Branka Muvrin en Hrid Matić) waren present tijdens die audities en kozen uiteindelijk de vierentwintig kandidaten en zij werden vooreerst netjes verdeeld over twee voorrondes.

Na die twee voorrondes bleven er nog twaalf kandidaten over en dat aantal is sinds vorige week zaterdag, 05 februari, herleid tot vijf. Aan het begin van de vierde voorronde, vanavond, wordt de naam van de zesde en laatste deelnemer wereldkundig gemaakt.

* geselecteerd voor de vierde voorronde 'Dora 2011' :

01. Katica Marinović (Split).
02. Ana Eškinja (Sv. Filip i Jakov).
03. Jacques Houdek (Zagreb)('Dora 2002-2003-2004-2005-2006')(winnaar eerste voorronde).
04. Daria Kinzer (winnaar extra televoting - week 2).
05. Mirko Švenda-Žiga (Prelog)(winnaar tweede en derde voorronde).
06. winnaar extra televoting - week 3.

Vanavond, zaterdag 12 februari, krijgen we de vierde voorronde voorgeschoteld en van de zes kandidaten moeten er twee het strijdtoneel verlaten. In de vijfde (zaterdag 19 februari) en de zesde aflevering (zaterdag 26 februari) moet telkens één kandidaat de show verlaten zodat de finale op zaterdag 05 maart doorgaat met twee kandidaten.

Tijdens de zes eerste afleveringen ligt het lot van de kandidaten steeds in de handen van de kijkers thuis die door televoting hun  voorkeur kenbaar zullen maken. Daarbovenop is er telkens een driekoppige jury die enkel een oordeel mag geven over de artiesten, vanavond zijn die juryleden Ivana Banfić (Jugovizija 1991, Dora 1996-2006-2008), Mirjana Bohanec en Tomislav Bralić (Dora 2009). Tweevoudig Songfestivaldeelneemster Karolina Gočeva (Macedonische selectie 1996-1998-2000, ESF 2002-2007) is vanavond ook van de partij.

In de finale ligt het lot van de twee overblijvende kandidaten in de handen van een vakjury (50%)en de kijkers thuis (50%). Tijdens de finale zullen eveneens drie nummers worden voorgesteld waarvan er eentje de Kroatische inzending voor de 56e editie van het Eurovisie Songfestival zal worden. Deze nummers werden besteld door de Kroatische omroep en komen van de hand van Boris Đurđević, Lea Dekleva en Ante Pecotić.

'Dora 2011' wordt in goede banen geleid door Monika Lelas, Leona Paraminski en Aleksandar Kostadinov en wordt rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Kroatische omroep. De uitzending gaat van start om 20.10 en duurt tot 22.00 en kan ook via het internet worden gevolgd (klik hier).
(bron : HRT)

12-02-2011 om 12:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond tweede voorronde Zweedse selectie Eurovisie Songfestival met onder meer oud-winnares Elisabeth Andreassen.

 Voor velen begon het Songfestivalseizoen pas vorig weekend met de aftrap van de Zweedse selectie voor het jaarlijkse liedjesfestival, zijnde 'Melodifestivalen'. Sinds vorige zaterdag, 05 februari, en dit gedurende zes weken, gaat de nationale omroep SVT op zoek naar de opvolger van Anna Bergendahl.

Net als de voorgaande jaren komen er vier voorrondes, een herkansingsronde en een finale om de kandidaat voor het Eurovisie Songfestival aan te duiden.

 * tweede voorronde -  Göteborg :

01. "Seven days and seven nights" (tekst en muziek : Brolle) door Brolle.
02. "My heart is refusing me" (tekst en muziek : Moh Denebi, Björn Djupström, Loreen) door Loreen.
03. "Ge mig en spanjor" (tekst en muziek : Larry Forsberg, Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson) door Babsan.
04. "Vaken i en dröm" (tekst en muziek : Lars "Dille" Diedricson, Calle Kindbom, Kristian Wejshag) door Elisabeth Andreassen (ESF 1982-1985-1994-1996, MGP 1994-1998-2003, presentatrice MGP 1992, MF 1981-1984-1990-2002, presentatrice MF 2000).
05. "I'm in love" (Bobby Ljunggren, Thomas G:son, Irini Michas, Peter Boström) door Sanna Nielsen (MF 2001-2003-2005-2007-2008).
06. "Oh my God!" (tekst en muziek : Daniel Karlsson) door The Moniker.
07. "Elektrisk" (tekst en muziek : Johan Alkenäs, Tim Larsson, Tobias Lundgren, Johan Fransson) door Anniela.
08. "Like suicide" (tekst en muziek : Fernando Fuentes, Henrik Janson, Tony Nilsson) door Christian Walz.

Uit elke voorronde stoten meteen twee kandidaten door naar de finale, op zaterdag 12 maart eerstkomende, de nummers drie en vier mogen eerst nog naar de herkansingsronde op zaterdag 05 maart. Voor de resterende vier nummers is het na vanavond meteen afgelopen.

 De Zweedse nationale selectie wordt dit jaar in goede banen geleid door Marie Serneholt (MF 2009) en Rickard OlssonMarie Serneholt nam in 2009 deel aan de nationale selectie met "Disconnect me" en strandde toen in de eerste voorronde van 'Melodifestivalen' op een zesde plaats. Zowel twee jaar geleden als vorig jaar maakte ze deel uit van de Zweedse vakjury voor het Eurovisie Songfestival. Eerder maakte ze deel uit van de formatie A*Teens. Rickard Olsson presenteert een aantal programma's bij de nationale omroep waaronder onder meer de herkansingsronde van 'Melodifestivalen' in 2003.
 
'Melodifestivalen 2011', tweede voorronde vanavond, zaterdag 12 februari, tussen 20.00 en 21.30 te bekijken via SVT 1 en het internet (klik hier). (bron, logo en foto's : SVT)

12-02-2011 om 12:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond tweede voorronde Litouwse selectie Eurovisie Songfestival.

 Op dinsdag 11 januari maakte de Litouwse omroep LRT de namen bekend van de 42 kandidaten die gaan strijden om het ticket voor Düsseldorf alwaar midden mei de 56e editie van het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden.

De omroep ging tussen woensdag 24 november en maandag 03 januari jongstleden op zoek naar inzendingen voor de nationale selectie en in totaal werden zo'n 70 nummers ontvangen. Voorafgaand aan de finale (op donderdag 24 februari) komen er drie voorrondes, telkens op zaterdagavond en dit sinds vorige week, zaterdag 05 februari. De drie voorrondes worden telkens twee dagen eerder ingeblikt, zijnde op donderdagavond. Vanavond, zaterdag 12 februari, vindt de tweede voorronde plaats met opnieuw veertien kandidaten.

* de deelnemers aan de tweede voorronde :

01. "Čiūto tūto" door Guoda Isado.
02. "Leisk mylėt" door Valdas Maksvytis.
03. "Freedom of mind" door Vigroses.
04. "Fresh air dream" door Dave and Henry.
05. "Laukiu" door Liepa.
06. "Take" door Tofu Bubble.
07. "What is love?" door Nora (backing vocal Litouwse inzending ESF 2009, Litouwse selectie 2010).
08. "Sleep of mind" door EDEN (Litouwse selectie 2010).
09. "Laimingi kaip mes" door Eglė Petrikaitė.
10. "My girl" door Deividas Bastys.
11. "Meilė yra" door Eglė Jakšytė.
12. "Unbreakable" door Kas jos tokios?.
13. "C'est ma vie" door Evelina Sašenko (Litouwse selectie 2010).
14. "Let me" door Donny Montel (Litouwse selectie 2009-2010).

Uit elke voorronde stoten telkens drie kandidaten door naar de finale wat een totaal van negen kandidaten oplevert. Hun lot ligt in de handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maken. Een vakjury kiest nadien nog vijf kandidaten en via de website van Zebra kunnen de internetters nog één kandidaat aanduiden zodat de finale doorgaat met vijftien deelnemers.

De tweede voorronde vanavond, zaterdag 12 februari, tussen 20.00 en 22.20 (21.00-23.20 plaatselijke tijd), te bekijken via LRT 1. Deze selectie kan ook worden gevolgd via het internet (klik hier). De eerste voorronde kan via het archief van de Litouwse omroep worden (her)bekeken (klik hier). (bron : LRT)

12-02-2011 om 11:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Noren kiezen vanavond hun inzending voor het Eurovisie Songfestival.

 Vanavond, zaterdag 12 februari, wordt het een drukke Songfestivalavond met maar liefst vijf nationale finales en daarbovenop nog een aantal voorrondes. In Noorwegen vindt de finale plaats van 'Melodi Grand Prix 2011, de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Afgelopen dinsdagavond, 08 februari, was presentator Per Sundnes te gast tijdens het programma 'Førkveld' (NRK 1, 18.00-18.40), gepresenteerd door Noman Mubashir, alwaar de lottrekking plaatsvond voor de volgorde van optreden. Die lottrekking werd verricht door Hilde Lyrån, die in 1994 deelnam aan de Noorse selectie als lid van het trio Madam Medusa en toen met "Casanova" op een vierde plaats strandde.

* volgorde van optreden tijdens de finale van 'Melodi Grand Prix 2011' :

01. "Vardlokk" (tekst : Cecilie Larsen ; muziek : Helene Bøksle, Sindre Hotvedt, Knut Avenstroup Haugen) door Helene Bøksle (tweede plaats eerste voorronde).
02. "Alt du vil ha" (tekst en muziek : Magne Almås en Petter Øien) door Sie Gubba (derde plaats eerste voorronde, geplaatst via 'Sistesjansen').
03. "Depend on me" (tekst en muziek : Halvor Holter, Tarjei Van Ravens) door Babel Fish (eerste plaats tweede voorronde).
04. "Fire below" (tekst en muziek : Knud Kleppe) door The Lucky Bullets (derde plaats derde voorronde, geplaatst via 'Sistesjansen').
05. "Dance tonight" (tekst en muziek : Agnete Johnsen, Emelie Nilsen) door The BlackSheeps (MGP Nordic 2008)(tweede plaats derde voorronde).
06. "Haba haba" (tekst : Stella Mwangi ; muziek : Beyond51, Big City) door Stella Mwangi (eerste plaats derde voorronde).
07. "Not that easy (Ah-åh-ah-åh)" (tekst en muziek : Rikke Normann) door Åste Sem & Rikke Normann (eerste plaats eerste voorronde).
08. "You're like a melody" (tekst en muziek : Hanne Sørvaag, Martin Hansen) door Hanne Sørvaag (componist/tekstschrijver Duitse inzending ESF 2008, Georgische inzending 2010 en Noorse inzending 2010)(tweede plaats tweede voorronde).

Deze acht finalisten maken vanavond onder elkaar uit wie het Noorse ticket voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival zal bemachtigen. Na een eerste stemronde blijven er vier kandidaten over en tijdens de tweede stemronde ligt hun lot in de handen van een vakjury en de kijkers thuis.

 De nationale selectie wordt dit jaar in goede banen geleid door Per Sundnes en Anne Rimmen. De finale wordt vanavond rechtstreeks uitgezonden via NRK 1 tussen 19.55 en 22.00. De uitzending kan ook via het internet worden gevolgd (klik hier). Deze uitzending wordt morgenochtend herhaald via NRK 1 (07.55-10.00), morgennamiddag via NRK 2 (14.50-16.55) en morgenavond via NRK 3 (23.30-01.30). Nadien kan deze finale worden herbekeken via het archief van de Noorse omroep (klik hier). (bron en foto's : NRK)

12-02-2011 om 11:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond kiezen de Finnen hun kandidaat voor Düsseldorf.

 Vanavond, zaterdag 12 februari, kiezen de Finnen hun kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, dat midden mei zal gehouden worden in het Duitse Düsseldorf.

Er waren dit jaar opnieuw drie voorrondes en aan elke voorronde namen telkens vijf kandidaten deel. Het lot van de kandidaten lag in de handen van de kijkers thuis die via televoting drie van hen doorstuurden naar de finale. De twee resterende kandidaten moesten hun hoop vestigen op een vakjury want zij deelde na de derde en laatste voorronde nog één wildcard uit aan de zes kandidaten die zich niet wisten te plaatsen. Die wildcard ging naar "Dancing in the dark" van Eveliina Määttä.

Op maandag 31 januari maakte YLE de volgorde van optreden tijdens de finale bekend. Die finale vindt vanavond plaats in Turku en dan zijn er twee stemrondes om de Finse kandidaat aan te duiden. Na een eerste stemronde blijven de beste drie kandidaten over en tijdens een tweede stemronde zal dan bepaald worden wie van hen Finland mag vertegenwoordigen tijdens de 56e editie van het Eurovisie Songfestival.

 * volgorde van optreden tijdens de finale van 'Laulukilpailu Suomen Karsinta 2011' :

01. "Dancing in the dark" (tekst en muziek : Axel Johansson, Mats Tärnfors, Tracy Lipp) door Eveliina Määttä (WILDCARD - derde voorronde).
02. "Täältä maailmaan" (tekst : Mikko Karjalainen ; muziek : Antti Kleemola) door Sami Hintsanen (Finse selectie 1996)(derde voorronde).
03. "Sydämeni kaksi maata" (tekst : Susanna Haavisto ; muziek : Juha Tikka) door Milana Misic (tweede voorronde).
04. "Da da dam" (tekst en muziek : Axel Ehnström) door Paradise Oskar (tweede voorronde).
05. "Rapture in time" (tekst : Lauri Hänninen ; muziek : Antti Hänninen) door Cardiant (eerste voorronde).
06. "Luojani mun" (tekst : Edu Kettunen ; muziek : Johanna Iivanainen) door Johanna Iivanainen (eerste voorronde).
07. "Good enough" (tekst en muziek : Tobias Granbacka) door Father McKenzie (tweede voorronde).
08. "Synkän maan tango" (tekst en muziek : Mika Toivanen) door Marko Maunuksela (eerste voorronde).
09. "Blessed with love" (tekst en muziek : Saara Aalto) door Saara Aalto (derde voorronde).
10. "Pamela" (tekst : Sampsa A. Stala ; muziek : Sampsa A. Stala, Sami J.) door Stala & So. (Sampsa A. Stala nam in 2006 deel aan het Eurovisie Songfestival als lid van Lordi)(derde voorronde).

De finale zal, net als drie voorbije jaren, gepresenteerd worden door Jaana Pelkonen. Jaana was in 2007 de gastvrouw tijdens de 52e editie van het Eurovisie Songfestival, gehouden in Helsinki. Zij krijgt voor de nationale selectie van dit jaar het gezelschap van Tom Nylund.

In tegenstelling tot vorig jaar kan de Finse selectie rechtstreeks via het internet worden gevolgd (klik hier) en dit tussen 19.00 en 20.50 Belgische tijd (tussen 20.00 en 21.50 Finse tijd).
De Finse kandidaat zal aantreden tijdens het eerste deel van de eerste halve finale van de 56e editie van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 10 mei eerstkomende. (bron, logo en foto : YLE)

12-02-2011 om 11:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Jedward gaat zoals verwacht voor Ierland naar het Eurovisie Songfestival.

 Eerder gisterenavond, vrijdag 11 februari, kozen de Ieren hun kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. In totaal namen er aan de nationale selectie, 'Eurosong 2011' vijf nummers deel en die werden voorgesteld tijdens een speciale festivalaflevering van de 'Late Late Show', gepresenteerd door Ryan Tubridy. Tweevoudig deelneemster en oud-winnares Niamh Kavanagh mocht deze nationale selectie openen met "In your eyes", het nummer waarmee ze het 'groene' eiland in 1993 een tweede opeenvolgende overwinning bezorgde.

Eind november jongstleden maakte RTÉ bekend dat het op zoek ging naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. De omroep liet toen meteen ook weten dat het een nieuwe selectiemethode zou gaan hanteren om die kandidaat aan te duiden. Zo kwam er geen open inschrijving maar werden er vijf mentoren aangeduid die zelf op zoek moesten gaan naar een geschikte kandidaat alsook naar een geschikt nummer.

Tijdens de nationale selectie zaten in het panel van experten Songfestivalcommentator Marty Whelan, Cheryl Baker (ESF 1978-1981, woordvoerster ESF 2005), Brian Kennedy (ESF 2006) en Mairéad Farrell (radio- en tv-persoonlijkheid). Zij gaven na elk optreden hun mening over het nummer en de bijhorende act.

Nadat de vijf liedjes waren voorgesteld, had presentator Ryan Tubridy met oud-Songfestivalpresentatrices Cynthia Ní Mhurchu (1994) en Mary Kennedy (1995). Bucks Fizz (zonder Bobby) bracht nog eens "Making your mind up" en dan mochten de vier experten hun voorkeur uitspreken. Mairéad ging voor Nikki en dacht dat Jedward zou winnen. Brian ging voor Don Mescall en Nikki. Dat beaamde ook Marty maar hij dacht ook dat het Jedward zou worden maar Brian voegde er aan toe dat ze de minst goede zangers waren. Ook Cheryl vond Nikki de beste maar kreeg "Lipstick" toch niet uit haar hoofd.

De eerste fragmentjes van de vijf nummers zouden pas vorige zaterdag, 05 februari, in première gaan tijdens een documentaire waarin de vijf mentoren gevolgd werden in hun zoektocht naar de kandidaat en het gepaste nummer. Maar twee dagen eerder, op donderdag 03 februari, werd al een fragmentje van "Lipstick", van Jedward, gedurende een aantal uren op het internet geplaatst door platenmaatschappij Universal Music.

 Bij de omroep zat men heel verveeld met het voorval omdat het geheel in strijd is met het reglement van de nationale selectie. Daarbovenop kwam dan nog een klacht van één van de andere mentoren die een diskwalificatie wou van het duo, waarop de Ierse omroep besloot dat de vakjury nu 2/3 van de stemmen in handen had en de kijkers slechts 1/3. Bij een gelijke stand zou de uitslag van de televoting alsnog de doorslag geven.

De winnaar werd dus gekozen door een regionale vakjury (2/3) en door televoting (1/3). De regionale jury's zaten in Waterford, Cork, Limerick, Galway, Sligo en Dublin. Elke vakjury gaf 4-6-8-10-12 punten en de kijkers thuis gaven 12-18-24-30-36 punten (6 vakjury maal de helft van het aantal punten per vakjury).

* de uitslag (punten tussen haakjes regionale jury's Waterford - Cork - Limerick - Galway - Sligo - Dublin en televoting) :

01. "Talking with Jennifer" (tekst en muziek : Ronan Hardiman, Don Mescall) door  Don Mescall (mentor : Ronan Hardiman, componist 'Lord of Dance') : 68 punten (6+6+4+10+10+8+24)(derde plaats).
02. "Lipstick" (tekst en muziek : Dan Priddy, Lars Jensen, Martin Larson) door Jedward (mentor : Caroline Downey-Desmond, directeur MCD en producer) : 98 punten (10+10+12+8+12+10+36)(eerste plaats).
03. "Shine on" (tekst en muziek : Patrick Mahoney) door Bling (mentor : Willie Kavanagh, voorzitter EMI Music Ierland) : 44 punten (4+8+6+6+4+4+12)(vijfde plaats).
04. "Send me an angel" (tekst en muziek : Liam Lawton) door The Vard Sisters (mentor : Liam Lawton, componist en artiest) : 54 punten (8+4+8+4+6+6+18)(vierde plaats).
05. "Falling" (tekst en muziek : Christina Schilling, Camilla Gottschalck, Jonas Gladnikoff, Hanif Sabzevari) door Nikki Kavanagh (mentor : David Hayes, musicalregisseur en arrangeur van 'Tommy Fleming' en 'Riverdance') : 96 punten (12+12+10+12+8+12+30)(tweede plaats).

De vakjury ging voor Nikki Kavanagh maar bij de kijkers strandde ze op een tweede plaats. De kijkers plaatsten Jedward op de eerste plaats, bij de vakjury werden ze tweede. Maar uiteindelijk haalden ze de overwinning binnen met 98 punten, twee meer dan Nikki.

 Het duo John en Edward Grimes, oftewel Jedward verdedigen de Ierse kleuren midden mei in Düsseldorf. De tweelingsbroers namen in 2009 in het Verenigd Koninkrijk deel aan 'The X Factor', de talentenjacht die ook in Vlaanderen twee seizoenen liep en waar Tom Dice (ESF 2010) eind 2008 tweede werd. Ze hielden het een aantal weken vol in die wedstrijd maar dat was zeker niet om hun uitzonderlijke zangkwaliteiten. Afwachten wat dat gaat worden in de tweede halve finale want de Britten stemmen op dinsdag 10 mei in de eerste halve finale. (bron :
RTÉ)

12-02-2011 om 02:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'F.C. De Kampioenen' : Marc wordt burgemeester en Regi Penxten maakt zijn opwachting.

 Na 21 seizoenen houdt 'F.C. De kampioenen' er straks mee op. Maar voor het zover is, wil Boma geschiedenis schrijven. De slechtste cafévoetbalploeg van het land moét en zàl dit jaar kampioen spelen.

Maar dat is buiten de Schellekens, de Stampers, de Spuiters, de Matrakken en andere Boskrabbers gerekend, want ook zij zijn op zoek naar eeuwige voetbalglorie. Ook Carmen ziet wel iets in beroemd worden. Ze is het kuisen beu en slaagt erin op haar manier de boekskes te komen. En finaal BV te worden, tegen Xaviers wil en dank.

Zijn liefde voor Goedele brengt Boma ertoe in Brugge een belangrijke vraag te stellen, al geeft hij De Kampioenen te veel vrij spel om hem te helpen. De mannen trekken er eens alleen op uit in de Bende van Boma.

En ook de vrouwen bouwen een eigen feestje, in een bowling. Bieke wordt zelfs specialiste in evenementen en zet een westerndorp, El Paso del Norte, op kop. Xavier moet prins Filip rondleiden in zijn kazerne. En Fernand? Die krijgt onverwachts bezoek…

 de elfde aflevering - Marc Burgemeester :

De burgemeester gaat een paar dagen naar een congres en duidt Marc aan als zijn plaatsvervanger. Pascale is in de wolken met de promotie van haar schoonzoon, Maurice lijdt eronder. Pol, Carmen en Boma doen een beroep op hun burgemeester ad interim om hun dromen te verwezenlijken. In een ultieme poging om uit de schulden te geraken, en op aanraden van Ronaldinho, bouwt Fernand zijn toonzaal om tot een dancing...

Scenario : Bart Cooreman

Gastrollen : Niels Destadsbader (Ronaldinho), Luc D'heu (burgemeester), Maja Hendrickx (Agnes), Ann Hendriks (Bernadette Vandaele), Stef Van Litsenborgh (agent), Leo Van Der Elst (trainer) en Regi Penxten.
 
'F.C. De Kampioenen', vanavond zaterdag 12 februari om 20.45 op Eén. (bron en foto's : Eén)

12-02-2011 om 01:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Op zoek naar Zorro' : vanavond de halve finale met als gastjurylid Berget Lewis.

 De AVRO luidde de eerste dag van het nieuwe jaar in met de eerste liveshow van 'Op zoek naar Zorro'. De zaterdagavond wordt de nieuwe thuisbasis van de enige talentenjacht die op zoek is naar potentiële musicalsterren. Dennis de G, Dennis ten V (NSF 2004-2005), Jeroen, Kelvin, Marijn, Mischa, Roman, Ruud, Samuel, Sandor en Tommie zijn echte multi-talenten die de strijd met elkaar aangaan om uiteindelijk de winnaar te worden van 'Op zoek naar Zorro'. Frits Sissing neemt de presentatie voor zijn rekening. Onder toeziend oog van Willem Nijholt maken Pia Douwes en Erwin van Lambaart, als voorzitter, onderdeel uit van het panel.

Na maanden van voorbereiding was het zover. De elf finalisten van het AVRO-programma 'Op zoek naar Zorro' presenteerden zich twee weken geleden in de eerste liveshow. De elf Zorro's in spé hadden het nodige achter de rug. Dat was te zien in de eerste uitzending van 'Op zoek naar Zorro', die de AVRO op vrijdag 31 december uitzond. Daarin werd een overzicht gegeven van het concert, de workshops, de audities en alle spanningen voor en achter de schermen op weg naar de eerste liveshow.

De elf finalisten zijn gekozen uit honderden kandidaten die zich hadden aangemeld voor de open audities voor 'Op zoek naar Zorro'. Na de eerste voorrondes volgde een theaterronde. Daarin moesten de overgebleven jongens zich presenteren aan het panel, bestaande uit musicalster Pia Douwes, talentscout en filmproducent Johan Nijenhuis en theaterproducent Erwin van Lambaart. Degenen die de theaterronde overleefden, kregen op de Zorro Academy workshops van onder anderen Willem Nijholt en Pia Douwes.

Na de Academy bleven nog 20 jongens over. Zij mochten een optreden verzorgen voor de top van de Nederlandse theaterwereld. Na intensief beraad van het panel zijn de elf finalisten een feit.
 
Tijdens elke liveshow moeten de twee kandidaten met de minste stemmen in de 'zwanenzang' het nog eenmaal tegen elkaar opnemen. Daarna is het de beurt aan musicalicoon Willem Nijholt om één Zorro te redden. De kijkers bepalen wie de Nederlandse Zorro wordt. Volgende week, zaterdag 19 februari, vindt de finale van 'Op zoek naar Zorro' plaats.

De zesde en voorlaatste liveshow krijg je vanavond, zaterdag 12 februari, vanaf 20.25 op Nederland 1. Het eerste deel loopt tot 21.30 en na een nieuwe aflevering van 'Bij ons in de PC' volgt de resultaatshow. Die loopt van 22.00 tot en met 22.35.

* Wisselend derde panellid

In deze reeks van 'Op zoek naar...' is voor het eerst het derde panellid elke week verschillend. Acht powervrouwen zullen het vertrouwde panel, bestaande uit Erwin van Lambaart (voorzitter), Pia Douwes en Willem Nijholt, versterken. Zangeres Berget Lewis is vanavond gastpanellid tijdens de halve finale.

Zij zal voorzitter Erwin van Lambaart, Pia Douwes en Willem Nijholt deze week helpen met haar ongezouten mening. Verder opent zij ook de show samen met de Zorro's met het nummer "When love takes over".

 * de elf kandidaten zijn :


01. Dennis de Groot.
02. Dennis ten Vergert (NSF 2004-2005)(derde afvaller).
03. Jeroen Dekkers (vierde afvaller).
04. Kelvin Wormgoor (vijfde afvaller).
05. Marijn Brouwers (zesde afvaller).
06. Mischa Kiek (zevende afvaller).
07. Roman van der Werff.
08. Ruud van Overdijk.
09. Samuel Hubner Casado (tweede afvaller).
10. Sandor Strubl (eerste afvaller).
11. Tommie Christiaan.

Wat zingen de 4 overgebleven Zorro's vanavond?

- Ruud : "River deep, mountain high".
- Dennis de G. : "Melodieën van de nacht".
- Roman en Rosalie de Jong: "You're the one that I want" ('Grease').
- Tommie en Nurlaila Karim (NSF 1998) : "Wereld zonder jou" (Marco Borsato & Trijntje Oosterhuis).
- Ruud en Pearl : "Ergens in de sterren" ('Aida').
- Roman : "Being alive".
- Tommie : "Night fever". 
- Dennis de G. en Bettina Holwerda : "Borderline/Open your heart" ('Glee').

* 'Op zoek naar Zorro backstage' :


Wat gebeurt er in de studio van 'Op zoek naar Zorro'? Hoe voelen de finalisten zich? Wat is de mening van de panelleden en welke sterren bevinden zich in de studio? Het antwoord geeft Soundos El Ahmadi wekelijks live vanuit studio 24. 'Op zoek naar Zorro Backstage' geeft elke week een kijkje achter de schermen via deze link. Tussen de twee liveshows van 'Op zoek naar Zorro' (21.20 tot en met 21.55) doet Soundos, samen met een reporter, verslag van de gebeurtenissen in de studio.

Elke week een gastreporter! Vanavond is Roy van Iersel gastpresentator. Hij eindigde als derde tijdens de zoektocht naar Joseph.

Jim Bakkum en Richard Groenendijk zijn te gast! Soundos en Roy spreken daarnaast met gastpanellid Berget Lewis. Natuurlijk zijn ook de vier overgebleven Zorro's weer te zien in 'Op zoek naar Zorro Backstage'!

De musical 'Zorro', met onder meer Lone van Roosendaal (NSF 1998) en René van Kooten (NSF 2001), zal te zien zijn in heelwat Nederlandse theaters en dit vanaf zaterdag 02 april tot en met zondag 11 december. Voor meer informatie verwijzen we je naar de website van 
Joop van den Ende Theaterproducties.

'Op zoek naar Zorro', de zevende liveshow vanavond, zaterdag 12 februari, tussen 20.25 en 21.30 op Nederland 1. Tussen 22.00 en 22.30 volgt de uitslag. Deze voormiddag kan je op Nederland 1 tussen 11.20 en 12.25 kijken naar de herhaling van de zesde liveshow en tussen 12.25 en 13.00 naar de uitslag. 
(bron : AVRO : foto kandidaten : Govert de Roos)

12-02-2011 om 01:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Lucía Pérez, Melissa en Auryn plaatsen zich voor de finale van de Spaanse selectie voor het Songfestival.

 De Spaanse nationale omroep TVE zette eerder gisterenavond, vrijdag 11 februari, de zoektocht verder die een kandidaat moet opleveren voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De nationale selectie, 'Destino Eurovisión 2011', was toe aan de halve finale en daarin traden tien kandidaten aan. Zij brachten tijdens de uitzending, gepresenteerd door Anne Igartiburu, net als tijdens de voorronde nummers uit de Songfestivalgeschiedenis. Igartiburu kreeg het gezelschap van Daniel Diges, de Spaanse deelnemer van vorig jaar, die verslag deed vanuit de green room.

Het lot van de kandidaten ligt tijdens deze nationale selectie in de handen van de kijkers thuis en van een vakjury bestaande uit Albert Hammond, Merche, Reyes del Amor, David Ascanio en Boris Izaguirre. Twee kandidaten werden door de jury doorgestuurd naar de finale, de kijkers thuis konden door middel van televoting (gedurende twintig minuten na afloop van het laatste optreden) ook één kandidaat een ticket bezorgen voor die finale.

* de tien kandidaten in de halve finale (in volgorde van optreden) :

01. "Marionetas en la cuerda/Puppet on a string" (Verenigd Koninkrijk 1967) door Da Igual (eerste voorronde - vakjury).
02. "La fiesta terminó" (Spanje 1985) door Esmeralda Grao (tweede voorronde - televoting).
03. "What's another year" (Ierland 1980) door Sebas (tweede voorronde - televoting).
04. "Boom bang-a-bang" (Ierland 1987) door Lucía Pérez (eerste voorronde - televoting).
05. "Eres tú" (Spanje 1973) door Auryn (eerste voorronde - televoting).
06. "Diva" (Israël 1998) door Melissa (tweede voorronde - televoting).
07. "Dime" (Spanje 2003) door Gio (eerste voorronde - vakjury).
08. "Love shine a light" (Verenigd Koninkrijk 1997) door Mónica Guech (tweede voorronde - vakjury).
09. "Hard rock hallelujah" (Finland 2006) door Don Johnsons (tweede voorronde - vakjury).
10. "Nel blu dipinto di blu" (Italië 1958) door David Sancho (eerste voorronde - televoting).

Als intervalacts waren er Pastora Soler met "La mala costumbre", jurylid David Ascanio met "Lo que tu me dejes" en oud-Songfestivaldeelnemer Sergio Dalma (ESF 1991) die "El jardin prohibido" ten gehore bracht.

De kijkers thuis stuurden Lucía Pérez door naar de finale. De keuze van de vakjury viel op Melissa en Auryn.

Aanstaande vrijdag18 februari, vindt de finale plaats met drie kandidaten en aan het einde van die uitzending kennen we dan de Spaanse kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.
Meer nieuws over de nationale selectie krijg je op de festivalpagina van de nationale omroep. (bron en logo : TVE)

12-02-2011 om 00:07 geschreven door Redactie  


11-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : 12 februari 2011 - nieuwe single van Milk Inc. stormt de hitparade binnen op de vijfde plaats.

Ultratop In de hitparade begroeten we deze week de nieuwe single van Milk Inc. ("Fire") op een vijfde plaats en verder komt ook "Ladies Night" van Sha-Na het overzicht binnen op een zevenendertigste plaats. "Dirty situation" van Mohombi (MF 2005) feat. Akon daalt in de vijfde week notering van de achttiende naar de eenentwintigste  plaats. De jongste single van Jan Smit, "Niemand zo trots als wij", verdwijnt na twee weken uit het overzicht.

Het compilatie-album van 'Junior Eurosong 2010', met daarop alle nummers uit de nationale selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival, verdwijnt na drieëntwintig weken uit het overzicht. Het album "MaMaSé!" van K3  was vorig jaar het bestverkochte album in Vlaanderen en staat na bijna zestien maanden nog steeds in de hitparade. Deze week is het album goed voor een zesendertigste plaats.

"Best of Natalia", het verzamelalbum van de Kempense zangeres, daalt na dertien weken van een tiende naar een zevenentwintigste plaats en het debuutalbum van Laura Omloop blijft na vijftien weken notering op een drieëntwintigste plaats staan. Het jongste album van Dana Winner, "Parels uit de Noordzee", daalt in de veertiende week een aantal plaatsen en gaat zo van een negenenzeventigste naar een eenentachtigste plaats. Het jongste album van Bart Herman, "Vlinders, passie, stille tranen...", moet in de derde week notering een aantal plaatsen verlies incasseren en gaat van een tweeëndertigste naar een vierendertigste plaats.

In Wallonië stijgt het jongste album van Frédéric François, "Chanteur d'amour", van een tweeëndertigste naar een negenentwintigste plaats. "Best of Lara Fabian" van Lara Fabian, haar jongste verzamelalbum, bezet de veertiende plaats in de top honderd, een verlies van twee plaatsen.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :05. (NW) "Fire" - Milk Inc. (met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).
21. (18) "Dirty situation" - Mohombi (MF 2005) feat. Akon (5 weken).
37. (NW) "Ladies night" - Sha-Na (2 weken)(Eurosong 1993).

Verdwenen :  "Niemand zo trots als wij" - Jan Smit (2 weken)(commentator ESF 2011).

Ultratip 50 singles :

09. (11) "Last call" - Soulsister (8 weken)(met Jan Leyers, ESF 1991).
30. (NW) "King in my head" - Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
41. (NW) "In de plooi" - Bart Peeters (presentator 'Eurosong', commentator ESF).
43. (44) "En een kameel" - Jelle Cleymans (3 weken)(ex-Spring, Eurosong 2004).
44. (NW) "Elke dag een beetje mooier" - Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987).

Verdwenen : "Fire" - Milk Inc. (met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008), "Iemand zoals jij" - Get Ready! (4 weken)(met Jimmy Samyn, Eurosong 2002), "Ladies night" - Sha-Na (2 weken)(Eurosong 1993) en "She's got nothing on (but the radio" - Roxette (3 weken)(met Per Gessle, componist/tektschrijver "Kärleken är evig", MF 1986).

Ultratop 100 albums :
017. (016) "De ideale man" - Bart Peeters (18 weken)(presentator 'Eurosong', commentator ESF).
023. (023) "Verliefd" - Laura (15 weken)(JESF 2009, lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
027. (010) "Best of Natalia" - Natalia (13 weken)(Eurosong 2004).
031. (029) "Ballades (2010)" - Clouseau (13 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).
034. (032) "Vlinders, passie, stille tranen..." - Bart Herman (3 weken)(Eurosong 1993).
036. (040) "MaMaSé!" - K3 (64 weken)(Eurosong 1999).
041. (034) "Amika en ik" - Amika (16 weken)(met onder meer Niels Destadsbader, coach 'Junior Eurosong 2009').
049. (050) "Alle hits" - Christoff (29 weken)(Eurosong 1993-2002).
052. (045) "Registrated 2" - Regi (30 weken)(componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).
077. (082) "Back to back" - Wim De Craene (Eurosong 1983) & Boudewijn de Groot (15 weken).
081. (079) "Parels uit de Noordzee" - Dana Winner (14 weken)(voorzitter vakjury 'Eurosong 2004').
098. (081) "Circle" - Scala & Kolacny Brothers (17 weken)(met Stijn Kolacny, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007-2008').

Verdwenen : "Junior Eurosong 2010" - Various Artists (23 weken) en "Oliver!" - Musical, met Guust Vandenbussche (Junior Eurosong 2008) en Sepp Hendrix (Junior Eurosong 2009)(6 weken).

Ultratop 10 DVD :

01. (01) "De wondermachine - Show" - K3 (2 weken)(Eurosong 1999).
03. (05) "K3 en het Wensspel" - K3 (15 weken)(Eurosong 1999).
05. (04) "MaMaSé! show" - K3 (38 weken)(Eurosong 1999).

WALLONIE

Ultratop 50 singles :44. (45) "Dirty situation" - Mohombi (MF 2005) feat. Akon (2 weken).

Ultratip 50 singles :

17. (19) "Je viendrai te chercher" - Patrick Fiori (ESF 1993) & Johnny Hallyday (4 weken).
45. (NW) "L'instinct masculin" - Patrick Fiori (ESF 1993).

Ultratop 100 albums :005. (004) "Le meilleur des Enfoirés - 20 ans" - Les Enfoirés (9 weken).
014. (012) "Best of Lara Fabian" - Lara Fabian (12 weken)(ESF 1988).
029. (032) "Chanteur d'amour" - Frédéric François (14 weken)(Belgische selectie 1970).
069. (043) "L'instinct masculin" - Patrick Fiori (20 weken)(ESF 1993).
099. (NW) "Les chansons d'amour" - Frank Michael (Belgische selectie 1978-1988).

Verdwenen : "Canterò" - Amaury Vassili (10 weken)(ESF 2011). 

Ultratop 10 DVD :

03. (02) "Le meilleur des Enfoirés - 20 ans" - Les Enfoirés (9 weken).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop)

11-02-2011 om 23:54 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!