Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

12-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond kiezen de Finnen hun kandidaat voor Düsseldorf.

 Vanavond, zaterdag 12 februari, kiezen de Finnen hun kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, dat midden mei zal gehouden worden in het Duitse Düsseldorf.

Er waren dit jaar opnieuw drie voorrondes en aan elke voorronde namen telkens vijf kandidaten deel. Het lot van de kandidaten lag in de handen van de kijkers thuis die via televoting drie van hen doorstuurden naar de finale. De twee resterende kandidaten moesten hun hoop vestigen op een vakjury want zij deelde na de derde en laatste voorronde nog één wildcard uit aan de zes kandidaten die zich niet wisten te plaatsen. Die wildcard ging naar "Dancing in the dark" van Eveliina Määttä.

Op maandag 31 januari maakte YLE de volgorde van optreden tijdens de finale bekend. Die finale vindt vanavond plaats in Turku en dan zijn er twee stemrondes om de Finse kandidaat aan te duiden. Na een eerste stemronde blijven de beste drie kandidaten over en tijdens een tweede stemronde zal dan bepaald worden wie van hen Finland mag vertegenwoordigen tijdens de 56e editie van het Eurovisie Songfestival.

 * volgorde van optreden tijdens de finale van 'Laulukilpailu Suomen Karsinta 2011' :

01. "Dancing in the dark" (tekst en muziek : Axel Johansson, Mats Tärnfors, Tracy Lipp) door Eveliina Määttä (WILDCARD - derde voorronde).
02. "Täältä maailmaan" (tekst : Mikko Karjalainen ; muziek : Antti Kleemola) door Sami Hintsanen (Finse selectie 1996)(derde voorronde).
03. "Sydämeni kaksi maata" (tekst : Susanna Haavisto ; muziek : Juha Tikka) door Milana Misic (tweede voorronde).
04. "Da da dam" (tekst en muziek : Axel Ehnström) door Paradise Oskar (tweede voorronde).
05. "Rapture in time" (tekst : Lauri Hänninen ; muziek : Antti Hänninen) door Cardiant (eerste voorronde).
06. "Luojani mun" (tekst : Edu Kettunen ; muziek : Johanna Iivanainen) door Johanna Iivanainen (eerste voorronde).
07. "Good enough" (tekst en muziek : Tobias Granbacka) door Father McKenzie (tweede voorronde).
08. "Synkän maan tango" (tekst en muziek : Mika Toivanen) door Marko Maunuksela (eerste voorronde).
09. "Blessed with love" (tekst en muziek : Saara Aalto) door Saara Aalto (derde voorronde).
10. "Pamela" (tekst : Sampsa A. Stala ; muziek : Sampsa A. Stala, Sami J.) door Stala & So. (Sampsa A. Stala nam in 2006 deel aan het Eurovisie Songfestival als lid van Lordi)(derde voorronde).

De finale zal, net als drie voorbije jaren, gepresenteerd worden door Jaana Pelkonen. Jaana was in 2007 de gastvrouw tijdens de 52e editie van het Eurovisie Songfestival, gehouden in Helsinki. Zij krijgt voor de nationale selectie van dit jaar het gezelschap van Tom Nylund.

In tegenstelling tot vorig jaar kan de Finse selectie rechtstreeks via het internet worden gevolgd (klik hier) en dit tussen 19.00 en 20.50 Belgische tijd (tussen 20.00 en 21.50 Finse tijd).
De Finse kandidaat zal aantreden tijdens het eerste deel van de eerste halve finale van de 56e editie van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 10 mei eerstkomende. (bron, logo en foto : YLE)

12-02-2011 om 11:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Jedward gaat zoals verwacht voor Ierland naar het Eurovisie Songfestival.

 Eerder gisterenavond, vrijdag 11 februari, kozen de Ieren hun kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. In totaal namen er aan de nationale selectie, 'Eurosong 2011' vijf nummers deel en die werden voorgesteld tijdens een speciale festivalaflevering van de 'Late Late Show', gepresenteerd door Ryan Tubridy. Tweevoudig deelneemster en oud-winnares Niamh Kavanagh mocht deze nationale selectie openen met "In your eyes", het nummer waarmee ze het 'groene' eiland in 1993 een tweede opeenvolgende overwinning bezorgde.

Eind november jongstleden maakte RTÉ bekend dat het op zoek ging naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. De omroep liet toen meteen ook weten dat het een nieuwe selectiemethode zou gaan hanteren om die kandidaat aan te duiden. Zo kwam er geen open inschrijving maar werden er vijf mentoren aangeduid die zelf op zoek moesten gaan naar een geschikte kandidaat alsook naar een geschikt nummer.

Tijdens de nationale selectie zaten in het panel van experten Songfestivalcommentator Marty Whelan, Cheryl Baker (ESF 1978-1981, woordvoerster ESF 2005), Brian Kennedy (ESF 2006) en Mairéad Farrell (radio- en tv-persoonlijkheid). Zij gaven na elk optreden hun mening over het nummer en de bijhorende act.

Nadat de vijf liedjes waren voorgesteld, had presentator Ryan Tubridy met oud-Songfestivalpresentatrices Cynthia Ní Mhurchu (1994) en Mary Kennedy (1995). Bucks Fizz (zonder Bobby) bracht nog eens "Making your mind up" en dan mochten de vier experten hun voorkeur uitspreken. Mairéad ging voor Nikki en dacht dat Jedward zou winnen. Brian ging voor Don Mescall en Nikki. Dat beaamde ook Marty maar hij dacht ook dat het Jedward zou worden maar Brian voegde er aan toe dat ze de minst goede zangers waren. Ook Cheryl vond Nikki de beste maar kreeg "Lipstick" toch niet uit haar hoofd.

De eerste fragmentjes van de vijf nummers zouden pas vorige zaterdag, 05 februari, in première gaan tijdens een documentaire waarin de vijf mentoren gevolgd werden in hun zoektocht naar de kandidaat en het gepaste nummer. Maar twee dagen eerder, op donderdag 03 februari, werd al een fragmentje van "Lipstick", van Jedward, gedurende een aantal uren op het internet geplaatst door platenmaatschappij Universal Music.

 Bij de omroep zat men heel verveeld met het voorval omdat het geheel in strijd is met het reglement van de nationale selectie. Daarbovenop kwam dan nog een klacht van één van de andere mentoren die een diskwalificatie wou van het duo, waarop de Ierse omroep besloot dat de vakjury nu 2/3 van de stemmen in handen had en de kijkers slechts 1/3. Bij een gelijke stand zou de uitslag van de televoting alsnog de doorslag geven.

De winnaar werd dus gekozen door een regionale vakjury (2/3) en door televoting (1/3). De regionale jury's zaten in Waterford, Cork, Limerick, Galway, Sligo en Dublin. Elke vakjury gaf 4-6-8-10-12 punten en de kijkers thuis gaven 12-18-24-30-36 punten (6 vakjury maal de helft van het aantal punten per vakjury).

* de uitslag (punten tussen haakjes regionale jury's Waterford - Cork - Limerick - Galway - Sligo - Dublin en televoting) :

01. "Talking with Jennifer" (tekst en muziek : Ronan Hardiman, Don Mescall) door  Don Mescall (mentor : Ronan Hardiman, componist 'Lord of Dance') : 68 punten (6+6+4+10+10+8+24)(derde plaats).
02. "Lipstick" (tekst en muziek : Dan Priddy, Lars Jensen, Martin Larson) door Jedward (mentor : Caroline Downey-Desmond, directeur MCD en producer) : 98 punten (10+10+12+8+12+10+36)(eerste plaats).
03. "Shine on" (tekst en muziek : Patrick Mahoney) door Bling (mentor : Willie Kavanagh, voorzitter EMI Music Ierland) : 44 punten (4+8+6+6+4+4+12)(vijfde plaats).
04. "Send me an angel" (tekst en muziek : Liam Lawton) door The Vard Sisters (mentor : Liam Lawton, componist en artiest) : 54 punten (8+4+8+4+6+6+18)(vierde plaats).
05. "Falling" (tekst en muziek : Christina Schilling, Camilla Gottschalck, Jonas Gladnikoff, Hanif Sabzevari) door Nikki Kavanagh (mentor : David Hayes, musicalregisseur en arrangeur van 'Tommy Fleming' en 'Riverdance') : 96 punten (12+12+10+12+8+12+30)(tweede plaats).

De vakjury ging voor Nikki Kavanagh maar bij de kijkers strandde ze op een tweede plaats. De kijkers plaatsten Jedward op de eerste plaats, bij de vakjury werden ze tweede. Maar uiteindelijk haalden ze de overwinning binnen met 98 punten, twee meer dan Nikki.

 Het duo John en Edward Grimes, oftewel Jedward verdedigen de Ierse kleuren midden mei in Düsseldorf. De tweelingsbroers namen in 2009 in het Verenigd Koninkrijk deel aan 'The X Factor', de talentenjacht die ook in Vlaanderen twee seizoenen liep en waar Tom Dice (ESF 2010) eind 2008 tweede werd. Ze hielden het een aantal weken vol in die wedstrijd maar dat was zeker niet om hun uitzonderlijke zangkwaliteiten. Afwachten wat dat gaat worden in de tweede halve finale want de Britten stemmen op dinsdag 10 mei in de eerste halve finale. (bron :
RTÉ)

12-02-2011 om 02:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'F.C. De Kampioenen' : Marc wordt burgemeester en Regi Penxten maakt zijn opwachting.

 Na 21 seizoenen houdt 'F.C. De kampioenen' er straks mee op. Maar voor het zover is, wil Boma geschiedenis schrijven. De slechtste cafévoetbalploeg van het land moét en zàl dit jaar kampioen spelen.

Maar dat is buiten de Schellekens, de Stampers, de Spuiters, de Matrakken en andere Boskrabbers gerekend, want ook zij zijn op zoek naar eeuwige voetbalglorie. Ook Carmen ziet wel iets in beroemd worden. Ze is het kuisen beu en slaagt erin op haar manier de boekskes te komen. En finaal BV te worden, tegen Xaviers wil en dank.

Zijn liefde voor Goedele brengt Boma ertoe in Brugge een belangrijke vraag te stellen, al geeft hij De Kampioenen te veel vrij spel om hem te helpen. De mannen trekken er eens alleen op uit in de Bende van Boma.

En ook de vrouwen bouwen een eigen feestje, in een bowling. Bieke wordt zelfs specialiste in evenementen en zet een westerndorp, El Paso del Norte, op kop. Xavier moet prins Filip rondleiden in zijn kazerne. En Fernand? Die krijgt onverwachts bezoek…

 de elfde aflevering - Marc Burgemeester :

De burgemeester gaat een paar dagen naar een congres en duidt Marc aan als zijn plaatsvervanger. Pascale is in de wolken met de promotie van haar schoonzoon, Maurice lijdt eronder. Pol, Carmen en Boma doen een beroep op hun burgemeester ad interim om hun dromen te verwezenlijken. In een ultieme poging om uit de schulden te geraken, en op aanraden van Ronaldinho, bouwt Fernand zijn toonzaal om tot een dancing...

Scenario : Bart Cooreman

Gastrollen : Niels Destadsbader (Ronaldinho), Luc D'heu (burgemeester), Maja Hendrickx (Agnes), Ann Hendriks (Bernadette Vandaele), Stef Van Litsenborgh (agent), Leo Van Der Elst (trainer) en Regi Penxten.
 
'F.C. De Kampioenen', vanavond zaterdag 12 februari om 20.45 op Eén. (bron en foto's : Eén)

12-02-2011 om 01:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Op zoek naar Zorro' : vanavond de halve finale met als gastjurylid Berget Lewis.

 De AVRO luidde de eerste dag van het nieuwe jaar in met de eerste liveshow van 'Op zoek naar Zorro'. De zaterdagavond wordt de nieuwe thuisbasis van de enige talentenjacht die op zoek is naar potentiële musicalsterren. Dennis de G, Dennis ten V (NSF 2004-2005), Jeroen, Kelvin, Marijn, Mischa, Roman, Ruud, Samuel, Sandor en Tommie zijn echte multi-talenten die de strijd met elkaar aangaan om uiteindelijk de winnaar te worden van 'Op zoek naar Zorro'. Frits Sissing neemt de presentatie voor zijn rekening. Onder toeziend oog van Willem Nijholt maken Pia Douwes en Erwin van Lambaart, als voorzitter, onderdeel uit van het panel.

Na maanden van voorbereiding was het zover. De elf finalisten van het AVRO-programma 'Op zoek naar Zorro' presenteerden zich twee weken geleden in de eerste liveshow. De elf Zorro's in spé hadden het nodige achter de rug. Dat was te zien in de eerste uitzending van 'Op zoek naar Zorro', die de AVRO op vrijdag 31 december uitzond. Daarin werd een overzicht gegeven van het concert, de workshops, de audities en alle spanningen voor en achter de schermen op weg naar de eerste liveshow.

De elf finalisten zijn gekozen uit honderden kandidaten die zich hadden aangemeld voor de open audities voor 'Op zoek naar Zorro'. Na de eerste voorrondes volgde een theaterronde. Daarin moesten de overgebleven jongens zich presenteren aan het panel, bestaande uit musicalster Pia Douwes, talentscout en filmproducent Johan Nijenhuis en theaterproducent Erwin van Lambaart. Degenen die de theaterronde overleefden, kregen op de Zorro Academy workshops van onder anderen Willem Nijholt en Pia Douwes.

Na de Academy bleven nog 20 jongens over. Zij mochten een optreden verzorgen voor de top van de Nederlandse theaterwereld. Na intensief beraad van het panel zijn de elf finalisten een feit.
 
Tijdens elke liveshow moeten de twee kandidaten met de minste stemmen in de 'zwanenzang' het nog eenmaal tegen elkaar opnemen. Daarna is het de beurt aan musicalicoon Willem Nijholt om één Zorro te redden. De kijkers bepalen wie de Nederlandse Zorro wordt. Volgende week, zaterdag 19 februari, vindt de finale van 'Op zoek naar Zorro' plaats.

De zesde en voorlaatste liveshow krijg je vanavond, zaterdag 12 februari, vanaf 20.25 op Nederland 1. Het eerste deel loopt tot 21.30 en na een nieuwe aflevering van 'Bij ons in de PC' volgt de resultaatshow. Die loopt van 22.00 tot en met 22.35.

* Wisselend derde panellid

In deze reeks van 'Op zoek naar...' is voor het eerst het derde panellid elke week verschillend. Acht powervrouwen zullen het vertrouwde panel, bestaande uit Erwin van Lambaart (voorzitter), Pia Douwes en Willem Nijholt, versterken. Zangeres Berget Lewis is vanavond gastpanellid tijdens de halve finale.

Zij zal voorzitter Erwin van Lambaart, Pia Douwes en Willem Nijholt deze week helpen met haar ongezouten mening. Verder opent zij ook de show samen met de Zorro's met het nummer "When love takes over".

 * de elf kandidaten zijn :


01. Dennis de Groot.
02. Dennis ten Vergert (NSF 2004-2005)(derde afvaller).
03. Jeroen Dekkers (vierde afvaller).
04. Kelvin Wormgoor (vijfde afvaller).
05. Marijn Brouwers (zesde afvaller).
06. Mischa Kiek (zevende afvaller).
07. Roman van der Werff.
08. Ruud van Overdijk.
09. Samuel Hubner Casado (tweede afvaller).
10. Sandor Strubl (eerste afvaller).
11. Tommie Christiaan.

Wat zingen de 4 overgebleven Zorro's vanavond?

- Ruud : "River deep, mountain high".
- Dennis de G. : "Melodieën van de nacht".
- Roman en Rosalie de Jong: "You're the one that I want" ('Grease').
- Tommie en Nurlaila Karim (NSF 1998) : "Wereld zonder jou" (Marco Borsato & Trijntje Oosterhuis).
- Ruud en Pearl : "Ergens in de sterren" ('Aida').
- Roman : "Being alive".
- Tommie : "Night fever". 
- Dennis de G. en Bettina Holwerda : "Borderline/Open your heart" ('Glee').

* 'Op zoek naar Zorro backstage' :


Wat gebeurt er in de studio van 'Op zoek naar Zorro'? Hoe voelen de finalisten zich? Wat is de mening van de panelleden en welke sterren bevinden zich in de studio? Het antwoord geeft Soundos El Ahmadi wekelijks live vanuit studio 24. 'Op zoek naar Zorro Backstage' geeft elke week een kijkje achter de schermen via deze link. Tussen de twee liveshows van 'Op zoek naar Zorro' (21.20 tot en met 21.55) doet Soundos, samen met een reporter, verslag van de gebeurtenissen in de studio.

Elke week een gastreporter! Vanavond is Roy van Iersel gastpresentator. Hij eindigde als derde tijdens de zoektocht naar Joseph.

Jim Bakkum en Richard Groenendijk zijn te gast! Soundos en Roy spreken daarnaast met gastpanellid Berget Lewis. Natuurlijk zijn ook de vier overgebleven Zorro's weer te zien in 'Op zoek naar Zorro Backstage'!

De musical 'Zorro', met onder meer Lone van Roosendaal (NSF 1998) en René van Kooten (NSF 2001), zal te zien zijn in heelwat Nederlandse theaters en dit vanaf zaterdag 02 april tot en met zondag 11 december. Voor meer informatie verwijzen we je naar de website van 
Joop van den Ende Theaterproducties.

'Op zoek naar Zorro', de zevende liveshow vanavond, zaterdag 12 februari, tussen 20.25 en 21.30 op Nederland 1. Tussen 22.00 en 22.30 volgt de uitslag. Deze voormiddag kan je op Nederland 1 tussen 11.20 en 12.25 kijken naar de herhaling van de zesde liveshow en tussen 12.25 en 13.00 naar de uitslag. 
(bron : AVRO : foto kandidaten : Govert de Roos)

12-02-2011 om 01:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Lucía Pérez, Melissa en Auryn plaatsen zich voor de finale van de Spaanse selectie voor het Songfestival.

 De Spaanse nationale omroep TVE zette eerder gisterenavond, vrijdag 11 februari, de zoektocht verder die een kandidaat moet opleveren voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De nationale selectie, 'Destino Eurovisión 2011', was toe aan de halve finale en daarin traden tien kandidaten aan. Zij brachten tijdens de uitzending, gepresenteerd door Anne Igartiburu, net als tijdens de voorronde nummers uit de Songfestivalgeschiedenis. Igartiburu kreeg het gezelschap van Daniel Diges, de Spaanse deelnemer van vorig jaar, die verslag deed vanuit de green room.

Het lot van de kandidaten ligt tijdens deze nationale selectie in de handen van de kijkers thuis en van een vakjury bestaande uit Albert Hammond, Merche, Reyes del Amor, David Ascanio en Boris Izaguirre. Twee kandidaten werden door de jury doorgestuurd naar de finale, de kijkers thuis konden door middel van televoting (gedurende twintig minuten na afloop van het laatste optreden) ook één kandidaat een ticket bezorgen voor die finale.

* de tien kandidaten in de halve finale (in volgorde van optreden) :

01. "Marionetas en la cuerda/Puppet on a string" (Verenigd Koninkrijk 1967) door Da Igual (eerste voorronde - vakjury).
02. "La fiesta terminó" (Spanje 1985) door Esmeralda Grao (tweede voorronde - televoting).
03. "What's another year" (Ierland 1980) door Sebas (tweede voorronde - televoting).
04. "Boom bang-a-bang" (Ierland 1987) door Lucía Pérez (eerste voorronde - televoting).
05. "Eres tú" (Spanje 1973) door Auryn (eerste voorronde - televoting).
06. "Diva" (Israël 1998) door Melissa (tweede voorronde - televoting).
07. "Dime" (Spanje 2003) door Gio (eerste voorronde - vakjury).
08. "Love shine a light" (Verenigd Koninkrijk 1997) door Mónica Guech (tweede voorronde - vakjury).
09. "Hard rock hallelujah" (Finland 2006) door Don Johnsons (tweede voorronde - vakjury).
10. "Nel blu dipinto di blu" (Italië 1958) door David Sancho (eerste voorronde - televoting).

Als intervalacts waren er Pastora Soler met "La mala costumbre", jurylid David Ascanio met "Lo que tu me dejes" en oud-Songfestivaldeelnemer Sergio Dalma (ESF 1991) die "El jardin prohibido" ten gehore bracht.

De kijkers thuis stuurden Lucía Pérez door naar de finale. De keuze van de vakjury viel op Melissa en Auryn.

Aanstaande vrijdag18 februari, vindt de finale plaats met drie kandidaten en aan het einde van die uitzending kennen we dan de Spaanse kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.
Meer nieuws over de nationale selectie krijg je op de festivalpagina van de nationale omroep. (bron en logo : TVE)

12-02-2011 om 00:07 geschreven door Redactie  


11-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : 12 februari 2011 - nieuwe single van Milk Inc. stormt de hitparade binnen op de vijfde plaats.

Ultratop In de hitparade begroeten we deze week de nieuwe single van Milk Inc. ("Fire") op een vijfde plaats en verder komt ook "Ladies Night" van Sha-Na het overzicht binnen op een zevenendertigste plaats. "Dirty situation" van Mohombi (MF 2005) feat. Akon daalt in de vijfde week notering van de achttiende naar de eenentwintigste  plaats. De jongste single van Jan Smit, "Niemand zo trots als wij", verdwijnt na twee weken uit het overzicht.

Het compilatie-album van 'Junior Eurosong 2010', met daarop alle nummers uit de nationale selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival, verdwijnt na drieëntwintig weken uit het overzicht. Het album "MaMaSé!" van K3  was vorig jaar het bestverkochte album in Vlaanderen en staat na bijna zestien maanden nog steeds in de hitparade. Deze week is het album goed voor een zesendertigste plaats.

"Best of Natalia", het verzamelalbum van de Kempense zangeres, daalt na dertien weken van een tiende naar een zevenentwintigste plaats en het debuutalbum van Laura Omloop blijft na vijftien weken notering op een drieëntwintigste plaats staan. Het jongste album van Dana Winner, "Parels uit de Noordzee", daalt in de veertiende week een aantal plaatsen en gaat zo van een negenenzeventigste naar een eenentachtigste plaats. Het jongste album van Bart Herman, "Vlinders, passie, stille tranen...", moet in de derde week notering een aantal plaatsen verlies incasseren en gaat van een tweeëndertigste naar een vierendertigste plaats.

In Wallonië stijgt het jongste album van Frédéric François, "Chanteur d'amour", van een tweeëndertigste naar een negenentwintigste plaats. "Best of Lara Fabian" van Lara Fabian, haar jongste verzamelalbum, bezet de veertiende plaats in de top honderd, een verlies van twee plaatsen.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :



05. (NW) "Fire" - Milk Inc. (met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).
21. (18) "Dirty situation" - Mohombi (MF 2005) feat. Akon (5 weken).
37. (NW) "Ladies night" - Sha-Na (2 weken)(Eurosong 1993).

Verdwenen :  "Niemand zo trots als wij" - Jan Smit (2 weken)(commentator ESF 2011).

Ultratip 50 singles :

09. (11) "Last call" - Soulsister (8 weken)(met Jan Leyers, ESF 1991).
30. (NW) "King in my head" - Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
41. (NW) "In de plooi" - Bart Peeters (presentator 'Eurosong', commentator ESF).
43. (44) "En een kameel" - Jelle Cleymans (3 weken)(ex-Spring, Eurosong 2004).
44. (NW) "Elke dag een beetje mooier" - Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987).

Verdwenen : "Fire" - Milk Inc. (met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008), "Iemand zoals jij" - Get Ready! (4 weken)(met Jimmy Samyn, Eurosong 2002), "Ladies night" - Sha-Na (2 weken)(Eurosong 1993) en "She's got nothing on (but the radio" - Roxette (3 weken)(met Per Gessle, componist/tektschrijver "Kärleken är evig", MF 1986).

Ultratop 100 albums :




017. (016) "De ideale man" - Bart Peeters (18 weken)(presentator 'Eurosong', commentator ESF).
023. (023) "Verliefd" - Laura (15 weken)(JESF 2009, lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
027. (010) "Best of Natalia" - Natalia (13 weken)(Eurosong 2004).
031. (029) "Ballades (2010)" - Clouseau (13 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).
034. (032) "Vlinders, passie, stille tranen..." - Bart Herman (3 weken)(Eurosong 1993).
036. (040) "MaMaSé!" - K3 (64 weken)(Eurosong 1999).
041. (034) "Amika en ik" - Amika (16 weken)(met onder meer Niels Destadsbader, coach 'Junior Eurosong 2009').
049. (050) "Alle hits" - Christoff (29 weken)(Eurosong 1993-2002).
052. (045) "Registrated 2" - Regi (30 weken)(componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).
077. (082) "Back to back" - Wim De Craene (Eurosong 1983) & Boudewijn de Groot (15 weken).
081. (079) "Parels uit de Noordzee" - Dana Winner (14 weken)(voorzitter vakjury 'Eurosong 2004').
098. (081) "Circle" - Scala & Kolacny Brothers (17 weken)(met Stijn Kolacny, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007-2008').

Verdwenen : "Junior Eurosong 2010" - Various Artists (23 weken) en "Oliver!" - Musical, met Guust Vandenbussche (Junior Eurosong 2008) en Sepp Hendrix (Junior Eurosong 2009)(6 weken).

Ultratop 10 DVD :

01. (01) "De wondermachine - Show" - K3 (2 weken)(Eurosong 1999).
03. (05) "K3 en het Wensspel" - K3 (15 weken)(Eurosong 1999).
05. (04) "MaMaSé! show" - K3 (38 weken)(Eurosong 1999).

WALLONIE

Ultratop 50 singles :



44. (45) "Dirty situation" - Mohombi (MF 2005) feat. Akon (2 weken).

Ultratip 50 singles :

17. (19) "Je viendrai te chercher" - Patrick Fiori (ESF 1993) & Johnny Hallyday (4 weken).
45. (NW) "L'instinct masculin" - Patrick Fiori (ESF 1993).

Ultratop 100 albums :



005. (004) "Le meilleur des Enfoirés - 20 ans" - Les Enfoirés (9 weken).
014. (012) "Best of Lara Fabian" - Lara Fabian (12 weken)(ESF 1988).
029. (032) "Chanteur d'amour" - Frédéric François (14 weken)(Belgische selectie 1970).
069. (043) "L'instinct masculin" - Patrick Fiori (20 weken)(ESF 1993).
099. (NW) "Les chansons d'amour" - Frank Michael (Belgische selectie 1978-1988).

Verdwenen : "Canterò" - Amaury Vassili (10 weken)(ESF 2011). 

Ultratop 10 DVD :

03. (02) "Le meilleur des Enfoirés - 20 ans" - Les Enfoirés (9 weken).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop)

11-02-2011 om 23:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Net voor het weekend en tussen al het Songfestivalgeweld door zijn we van de partij met onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 De derde editie van 'I love the 90's', vorig voorjaar in de Ethias Arena in Hasselt, was een groot succes. Dat er een vierde editie zit aan te komen raakte eerder al bekend en inmiddels kennen we ook de eerste namen van artiesten die volgend jaar hun opwachting zullen maken.

Voor het eerst zullen de Belgische groepen Absolom, Astroline en Jan Vervloet van Fiocco opnieuw samen op een podium te zien zijn.

Verder prijken ook 2 Brothers On The 4th Floor op de affiche. Zij stonden al een keertje op '
I love the 90's' in 2008, maar zijn nu nog altijd de meest aangevraagde band. Tot slot zijn ook E-Rotic (Countdown Grand Prix 2000), bekend van "Max don't have sex with your ex", en huis-dj Ward van de partij. Meer namen volgen in aanloop van de campagne.

Wil je er zeker bij zijn op zaterdag 16 april (NIEUWE DATUM), bestel dan nu alvast je tickets (32,00 euro, exclusief reservatie- en verzendingskosten) via de website van
Sherpa, telefonisch (070 34 50 50) of in de winkels van Mediamarkt of Essec. Meer nieuws krijg je eveneens op de website van 'I love the 90's'.

 Na het succes van de vorige jaren slaan Nekka vzw en de Provincie Antwerpen opnieuw de handen in elkaar voor de derde gezamenlijke editie van 'Houden Van' en 'Griffelrock'.

Dinsdag 26 en donderdag 28 april (aanvang concert : 14.30 - deuren open om 13.30 - einde concert : 17.20) zal u vergast worden op een leuke muzikale namiddag waarin het Nederlandstalige lied centraal staat. Zo zijn er optredens van onder meer Ingeborg (ESF 1989), Danny Fabry en Koen Crucke. Ook de Nederlandse zangeres Ria Valk, die u zeker nog kent van "Leo (je bent vannacht weer dronken geweest)" en "Worstjes op mijn borstjes", zal van de partij zijn. Alle artiesten worden live begeleid door een orkest o.l.v. Dirk Peeters. De presentatie is in handen van Luc Appermont (presentator 'Eurosong', commentator ESF). Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om er opnieuw een fantastisch feest van te maken in het Sportpaleis.

De toegangsprijs blijft bijzonder laag : 6 euro per kaart. Met uw toegangskaart kunt u bovendien de dag zelf ook gratis naar de vier provinciale musea in Antwerpen : het Zilvermuseum, het Diamantmuseum, het Modemuseum en het Fotomuseum. Ideaal om er daguitstap van te maken.

Door de zeer aantrekkelijke toegangsprijs is de kans groot dat de concerten opnieuw snel uitverkocht zullen raken. Daarom bestelt u best zo snel mogelijk uw kaarten en dat via de website van Tele Ticket Service of telefonisch (tijdens de kantooruren) op het nummer 03 248 63 42.

 De Franse zanger Gérard Lenorman (ESF 1988) kwam afgelopen najaar, na zes jaar, terug voor een uniek concert naar het Kursaal van Oostende.

Uiteraard kent iedereen nog "La ballade des gens heureux", "Voici les clés" en "Si j'étais président", drie van zijn onvergetelijke hits uit een rijk gevulde carrière. Maar buiten zijn uitgebreid repertoire aan oude hits brengt Gérard Lenorman, als echt podiumbeest, ook een resem van zijn nieuwe chansons die zoals altijd vol emotie zitten en allemaal uit prachtig lyrische teksten bestaan.

A
lle gekende nummers worden tijdens een prachtige interactieve live show in een nieuw jasje gestoken en kunnen zo ook de jonge mensen bekoren. Gérard Lenorman is een man van het publiek en werkt tijdens zijn show vooral met en tussen zijn publiek.

Op zondag 26 juni geeft de zanger om 16.00 ook een optreden in het Centre Culturelle d'Uccle (Ukkel) en tickets voor die voorstelling (40 en 46 euro) kunnen via de website van Sherpa worden aangeschaft.

11-02-2011 om 22:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Azerbeidzjan stuurt alsnog een duo naar het Eurovisie Songfestival.

 Eerder vanavond, vrijdag 11 februari, is er in Azerbeidzjan een einde gekomen aan de wekenlange zoektocht naar de kandidaat die het land zal vertegenwoordigen tijdens de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Afgelopen najaar ging die zoektocht van start met zevenenzeventig kandidaten en uiteindelijk maakten er nog vijf van hen kans om het ticket voor Düsseldorf in de wacht te slepen.

* de vijf finalisten :

- Nigar Camal (Nigar Jamal)(zevende voorronde).
- Eldar Qasımov (Eldar Gasimov)(zesde voorronde - wildcard).
- İlqarə İbrahimova (Ilgare Ibrahimova)(zesde voorronde).
- Aynişan Quliyeva (Aynishan Guliyeva)(vijfde voorronde).
- İlhamə Qasımova (Ilhama Gasimova)(zevende voorronde).

 De vijf finalisten brachten een aantal nummers ten gehore en hun lot lag in de handen van een vakjury die uiteindelijk niet één maar twee deelnemers aanduidde : Eldar Qasımov en Nigar Camal. Met welk nummer het tweetal zal deelnemen aan de komende editie van het Eurovisie Songfestival is op dit ogenblik nog niet duidelijk.

ITV wachtte tussen maandag 10 januari en gisteren, donderdag 10 februari, nummers in voor de nationale finale. De keuze van het nummer meer dan waarschijnlijk intern gebeuren.

 Het programma kwam rechtstreeks vanuit het Azerbaijan State Academic National Drama Theatre en naast de Azerbeidzjaanse kandidate van vorig jaar, Safura, maakte ook de Georgische Sofia Nizharadze (ESF 2010) haar opwachting. Twee deelneemsters van dit jaar, Senit (San Marino) en Anna Rossinelli (Zwitserland) waren eveneens van de partij. Beide deelneemsters treden net als de Azerbeidzjaanse kandidaten aan tijdens de eerste halve finale, op dinsdag 10 mei eerstkomende.

Wie deze finale van bijna drie en een half uur gemist heeft, kan deze (her)bekijken via de website van
eurovision.tv (klik hier). (bron : ITV)

11-02-2011 om 22:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Nederlandse Songfestivalinzending voor het tweede jaar op rij op de eerste plaats.

 "Je vecht nooit alleen", de Nederlandse Songfestivalinzending van de 3JS, stijgt dit weekend in Nederland in de 'Single Top 100' van een vijfde naar een eerste plaats. Daarmee doet het nummer het even goed  als de inzending van vorig jaar, "Ik ben verliefd (Sha-la-lie)" van Sieneke die toen in haar tweede week notering steeg van een dertiende naar die eerste plaats.

De - gecontesteerde - inzending zou uiteindelijk veertien weken in de hitparade vertoeven. "Je vecht nooit alleen" is de veertiende single van het Volendamse trio dat de hitparade weet te veroveren bij onze Noorderburen en het negende nummer dat een plaats in de top tien wist te bemachtigen. Het is ook hun tweede single die de eerste plaats bezet in de 'Single Top 100'.

Hun album "Dromers en dwazen" stijgt in de negenenveertigste week notering van een achtentwintigste naar een vijfde plaats in de albumhitparade. Vorige week vrijdag, 04 februari, werd dat album opnieuw uitgebracht met daarbij een extra schijfje met onder meer de vijf liedjes die ze vertolkten tijdens het 'Nationaal Songfestival 2011'.

Diezelfde dag verscheen ook hun dvd "Pluche, zweet en tranen - Theatertour 2010" en het schijfje bezet deze week meteen de eerste plaats in de 'DVD Music Top 30' en stoot daarmee "De wondermachine - Show' van het meidentrio K3 (Eurosong 1999) van de hoogste positie. (bron : nieuwsbrief 3JS, Dutchcharts)

11-02-2011 om 21:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Georgische nationale finale Eurovisie Songfestival op zaterdag 19 februari met tien kandidaten.

 Tussen donderdag 20 januari, en gisteren, donderdag, 10 februari ging de Georgische omroep 1TV op zoek naar inzendingen voor de nationale selectie van de komende editie van het Eurovisie Songfestival. In totaal werden vijftig inzendingen voor die selectie ontvangen.

Er komt wel degelijk een nationale finale, en geen interne selectie zoals we afgelopen weekend verkeerdelijk berichtten, en die finale gaat door op zaterdag 19 februari eerstkomende.

Tijdens die finale zullen tien kandidaten gaat strijden om het Georgische ticket voor Düsseldorf en eerder vandaag, vrijdag 11 februari, maakte de omroep de namen van de tien finalisten bekend. Intussen werd eerder vandaag, om 11.00 (14.00 plaatselijke tijd), via lottrekking ook al de volgorde van optreden tijdens de finale bepaald.

* volgorde van optreden tijdens de finale :

01. Temo Sajaia.
02. Salome Korkotashvili.
03. Boris Bedia.
04. Sweet Pills.
05. Dito Lagvilava & November.
06. Tako Gachechiladze.
07. Keti Orjonikidze.
08. Nini Shermadini.
09. The Georgians.
10. Eldrine.

Georgië neemt dit jaar voor de vierde maal deel aan het Eurovisie Songfestival en wist tijdens de drie vorige deelnames steeds door te stoten naar de finale. Dit jaar zal de Georgische kandidaat aantreden in de eerste helft van de eerste halve finale, op dinsdag 10 mei eerstkomende. (bron : 1TV)

11-02-2011 om 12:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Stromae is meest gedownloade Belgische artiest in 2010, Tom Dice strandt op een vijfde plaats.

 Het zal niemand echt verbazen maar de 'Ultratop Download Award 2010' gaat naar niemand minder dan Stromae. De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan de Belgische artiest of groep waarvan het repertoire het meest gedownload werd. Stromae kreeg de prijs, een initiatief van de Belgian Entertainment Association Belgian Entertainment Association (BEA) en Ultratop, eerder vandaagvrijdag 11 februari, uit handen van minister van Ondernemen Vincent van Quickenborne.

Op de tweede en derde plaats eindigden Daan en Absynthe Minded, voor Ozark Henry en Tom Dice (ESF 2010). Van onze Songfestivaldeelnemer gingen van zijn debuutalbum "Teardrops" inmiddels meer dan 15.000 exemplaren over de toonbank en dat betekent dat het album sinds begin dit jaar de gouden status heeft bereikt.

 "Me and my guitar", de Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival van vorig jaar, is inmiddels reeds goed voor platina wat dus betekent dat van de single inmiddels meer dan 30.000 stuks werden verkocht.

Stromae, bekend van onder meer zijn wereldhit "Alors on danse", was naar eigen zeggen erg verrast en blij met de award en benadrukte dat een album het werk is van een heel team.

Downloaden is vandaag de dag een gewoonte geworden bij heel wat Belgen. In 2010 werden 8,02 miljoen liedjes en 820.000 albums gedownload. Dat is 15 procent meer liedjes en 33 procent meer albums dan in 2009. (bron : Belga, Ultratop)

11-02-2011 om 12:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : gaat het duo Jedward voor Ierland naar het Eurovisie Songfestival?

 Vandaag, vrijdag 11 februari, wordt in Ierland de kandidaat gekozen die het 'groene eiland' mag vertegenwoordigen tijdens de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Eind november jongstleden maakte RTÉ bekend dat het op zoek ging naar de kandidaat en de omroep liet toen meteen ook weten dat het een nieuwe selectiemethode zou gaan hanteren om die kandidaat aan te duiden.

Zo kwam er geen open inschrijving maar werden er vijf mentoren aangeduid die zelf op zoek moesten gaan naar een geschikte kandidaat alsook naar een geschikt nummer.

Op vrijdag 28 januari maakte de omroep de namen van de vijf kandidaten, alsook de titels van hun nummer, wereldkundig. Het bleef nog wachten op de naam van één van de deelnemers, maar sinds afgelopen vrijdag, 04 februari, weten we dat de naam van het kwartet Bling is. Leden van de groep zijn Marilyn Bane, Tammy Browne, Shane Creevey en Gari Deegan.

* de vijf kandidaten :

01. "Talking with Jennifer" (tekst en muziek : Ronan Hardiman, Don Mescall) door  Don Mescall (mentor : Ronan Hardiman, componist 'Lord of Dance').
02. "Lipstick" (tekst en muziek : Dan Priddy, Lars Jensen, Martin Larson) door Jedward (mentor : Caroline Downey-Desmond, directeur MCD en producer).
03. "Shine on" (tekst en muziek : Patrick Mahoney) door Bling (mentor : Willie Kavanagh, voorzitter EMI Music Ierland).
04. "Send me an angel" (tekst en muziek : Liam Lawton) door The Vard Sisters (mentor : Liam Lawton, componist en artiest).
05. "Falling" (tekst en muziek : Christina Schilling, Camilla Gottschalck, Jonas Gladnikoff, Hanif Sabzevari) door Nikki Kavanagh (mentor : David Hayes, musicalregisseur en arrangeur van 'Tommy Fleming' en 'Riverdance').

De eerste fragmentjes van de vijf nummers zouden pas vorige zaterdag, 05 februari, in première gaan tijdens een documentaire waarin de vijf mentoren gevolgd werden in hun zoektocht naar de kandidaat en het gepaste nummer. Maar vorige week donderdag, 03 februari, werd al een fragmentje van "Lipstick", van de broertjes James en Edward Grimes oftewel Jedward, gedurende een aantal uren op het internet geplaatst door platenmaatschappij Universal Music.

 Bij de omroep zat men heel verveeld met het voorval omdat het geheel in strijd is met het reglement van de nationale selectie. Daarbovenop kwam dan nog een klacht van één van de andere mentoren die een diskwalificatie wou van het duo, waarop de Ierse omroep besloot dat de vakjury nu 2/3 van de stemmen in handen heeft en de kijkers slechts 1/3. Bij een gelijke stand zou de uitslag van de vakjury de doorslag geven.

De nationale finale, 'Eurosong 2011', vindt vanavond plaats tijdens het programma 'The Late Late Show' en zal, net als voorgaande jaren via het internet kunnen gevolgd worden. Dat kan via de website van de Ierse nationale omroep (klik hier) of via de website van eurovision.tv (klik hier). De rechtstreekse uitzending gaat van start om 22.35 en rond de klok van 00.45 (21.35-23.45 plaatselijke tijd) kennen we de Ierse kandidaat van dit jaar. (bron : RTÉ, AKOE)

11-02-2011 om 00:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Spaanse omroep zet vanavond zoektocht verder naar kandidaat voor Düsseldorf.

 De Spaanse nationale omroep TVE gaat sinds vrijdag 28 januari op zoek naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De nationale selectie, 'Destino Eurovisión 2011', gaat vanavond, vrijdag 11 februari, verder en in de halve finale treden de tien overgebleven kandidaten opnieuw aan. Zij brengen tijdens de uitzending, gepresenteerd door Anne Igartiburu, nummers uit de Songfestivalgeschiedenis. Igartiburu krijgt het gezelschap van Daniel Diges, de Spaanse deelnemer van vorig jaar, die verslag doet vanuit de green room.

 Het lot van de kandidaten ligt in de handen van de kijkers thuis en van een vakjury bestaande uit Albert Hammond, Merche, Reyes del Amor, David Ascanio en Boris Izaguirre. Deze vakjury kiest uit de tien kandidaten twee finalisten en de kijkers thuis mogen de derde en laatste finalist aanduiden.

* de tien kandidaten in de halve finale :

01. Da Igual. (eerste voorronde - vakjury).
02. Don Johnsons (tweede voorronde - vakjury).
03. Auryn (eerste voorronde - televoting).
04. Mónica Guech (tweede voorronde - vakjury).
05. Gio (eerste voorronde - vakjury).
06. Lucía Pérez (eerste voorronde - televoting).
07. David Sancho (eerste voorronde - televoting).
08. Melissa (tweede voorronde - televoting).
09. Esmeralda Grao (tweede voorronde - televoting).
10. Sebas (tweede voorronde - televoting).

Tijdens deze halve finale treden Sergio Dalma (ESF 1991), Pastora Soler en jurylid David Ascanio aan tijdens de intervalact.

Van de reeds twintig geselecteerde nummers zullen er uiteindelijk negen overblijven die tijdens de finale ten gehore worden gebracht. De drie finalisten brengen dan fragmentjes van drie nummers en nadien krijgt elk van de kandidaten een nummer toegewezen. Dat nummer zullen ze volledig ten gehore brengen en dan zal worden bepaald wie met welk nummer naar Düsseldorf mag afreizen.

Tijdens de persconferentie op dinsdag 25 januari jongstleden raakte eveneens bekend dat de Spaanse inzending in het Spaans zal worden gezongen op het festivalpodium. Liedjes die in het Engels werden ingediend (en geselecteerd) zullen - indien ze de nationale selectie winnen - moeten vertaald worden.

* de twintig nummers voor de nationale selectie (in alfabetische volgorde) :

01. "Abrázate a mi corazón" (tekst en muziek : Antonio Sánchez-Ohlsson, Thomas G.son).
02. "Away" (tekst en muziek : Primoz Poglajen, Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschalck, Christina Schilling.
03. "Backwards learning" (tekst en muziek : Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschlack, Christina Schilling).
04. "C'est la vie! It's alright!" (tekst en muziek : W&M, Nestor Geli, Susie Päivärinta, Per Andersson, Mats Lindberg).
05. "Diamonds" (tekst en muziek : Nestor Geli, Susie Päivärinta, Pär Lönn).
06. "Envangeline" (tekst : Kristin Molin ; muziek : Kjell Jennstig, Dejan Belgrenius).
07. "Eos" (tekst en muziek : Jesús Cañadilla, Alejandro de Pinedo).
08. "Eres tan cool" (tekst en muziek : Alejandro de Pinedo, Jesús Cañadilla).
09. "Eres todo lo que quiero" (tekst : Mikel Herzog ; muziek : Mikel Herzog, Alberto Estébanez).
10. "Golden Cadillac" (tekst : Gerard James Borg, Leif Goldkuhl ; muziek : Kjell Jennstig).
11. "Llueve" (tekst en muziek : Juan Guillénn).
12. "Música" (tekst en muziek : Vanessa Serrano).
13. "Only break my heart?" (tekst en muziek : Rafael Artesero Herrero).
14. "Peligroso" (tekst : William Luque ; muziek : Domingo Sánchez).
15. "Sospechas" (tekst : Yolanda Ortiz ; muziek : Gustavo Castañeda, Yapci Cruz).
16. "Sueño y sueñas" (tekst : Amaya Martínez ; muziek : Pedro Romeo).
17. "Teasing you" (tekst en muziek : Rafael Artesero Herrero).
18. "The sun will shine" (tekst en muziek : Rafael de Alba).
19. "Tic, tac" (tekst en muziek : Rocío Romero Grau).
20. "Weeping for joy" (tekst en muziek : Rafael Artesero Herrero).

De halve finale van 'Destino Eurovisión 2011', vanavond, vrijdag 11 februari, tussen 22.15 en 23.45 op TVE 1 alsook op TVE Internacional. De Spaanse selectie kan ook via het internet worden gevolgd en dat kan via deze link. Meer nieuws over de nationale selectie krijg je op de festivalpagina van de nationale omroep. (bron, logo en foto kandidaten : TVE)

11-02-2011 om 00:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond wordt de Maltese selectie afgetrapt met de halve finale.

 Morgen, zaterdag 12 februari, vindt op het eiland Malta de finale plaats van de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Die finale vindt plaats met zestien kandidaten en in totaal strijden er vierentwintig kandidaten om het ticket voor Düsseldorf.

Dit betekent dat er eerst vanavond, vrijdag 11 februari, een halve finale plaatsvindt waarbij die vierentwintig kandidaten dus herleid gaan worden tot zestien

Op woensdag 26 januari heeft de omroep de volgorde van optreden tijdens de voorronde van 'Malta Eurovision Song Contest 2011' wereldkundig gemaakt en wij zetten alles hieronder op een rijtje.

* volgorde van optreden voorronde 'Malta Eurovision Song Contest 2011' (tussen haakjes de namen van de tekstschrijvers en componisten) :

01. "Catch 22" (tekst : Godwin Sant ; muziek : Ray Agius) door Amber.
02. "Over and over" (tekst : Kurt Calleja ; muziek : Johan J'atmberg) door Kurt Calleja (Maltese selectie 2010).
03. "Heart of glass" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Philip Vella) door Cherise Grixti.
04. "Everybody sing" (tekst en muziek : Wayne Micallef) door Wayne Micallef (Maltese selectie 2003-2005-2009-2010).
05. "Movie in my mind" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Philip Vella) door Claudia Faniello (Maltese selectie 2006-2007-2008-2009-2010).
06. "This love" (tekst : Jonathan Spiteri ; muziek : Klinsmann Coleiro) door Klinsmann Coleiro (Maltese selectie 2007-2008-2009-2010) & Benjamin Darmanin.
07. "Hypnotized" (tekst : Fleur Balzan ; muziek : Paul Giordimaina) door Eleanor Cassar (Maltese selectie 2003-2004-2005-2006-2008-2009-2010).
08. "I'll follow the sunshine" (tekst : Dr. Bernd Meinunger ; muziek : Ralph Siegel) door Domenique Azzopardi.
09. "You'll never know" (tekst : Jordan Milnes ; muziek : Steven D. Cook) door Rosman Pace (Maltese selectie 2003-2005-2007-2008-2009-2010).
10. "If I could do it all again" (tekst : Mathias Strasser ; muziek : Marc Paelinck) door Raquela (Maltese selectie 2009-2010).
11. "Love to love you" (tekst : Sophie Debattista ; muziek : Elton Zarb) door Sophie Debattista (JESF 2006).
12. "Unintentional" (tekst : Rita Pace ; muziek : Elton Zarb) door Petra Zammit (Maltese selectie 2008-2010).
13. "Moondance" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Philip Vella) door Baklava (Maltese selectie 2009-2010, één van de leden is Joseph Chetcuti die danser was bij de Maltese festivalinzending van 2007).
14. "Lost without you" (tekst : Aidan O'Connor ; muziek : Marco Debono) door Jamie Tonna.
15. "Touch wood" (tekst : Alfred Sant ; muziek : Ray Agius) door Amber.
16. "Unfaithful" (tekst : Keith Zammit ; muziek : Renato Briffa) door Anna Azzopardi (backing vocal Maltese inzending ESF 2003).
17. "He's a demon" (tekst : Anthony Grech ; muziek : Michael Henry) door Marilena Gauci.
18. "One life" (tekst : Fleur Balzan ; muziek : Paul Giordimaina) door Glen Vella (Maltese selectie 2005-2008-2009-2010).
19. "Topsy turvy" (tekst : Deo Grech, Natasha Turner ; muziek : Jonas Gladnikoff, Niall Mooney, Andrew Zahra) door J. Anvil (Maltese selectie 2005-2006-2009-2010, één van de backing vocals is Donna McCaul, de Ierse Songfestivaldeelneemster in 2005).
20. "Down down down" (tekst : Jessica Muscat ; muziek : Philip Vella) door Jessica Muscat (Maltese selectie 2008-2009-2010).
21. "Love me like your money" (tekst : Sven Lundhol, Eryk Rydmark, Gerard James Borg ; muziek : Sven Lundhol) door Kelly Schembri.
22. "No surrender" (tekst : Johan Bederholm ; muziek : Johan Stentorp) door Fabrizo Faniello (Maltese selectie 1998-1999-2000-2004-2005, ESF 2001-2006).
23. "Numb" (tekst en muziek : Ally) door Ally (Maltese selectie 1999-2004-2005-2006-2009-2010).
24. "Finally" (tekst : Richard Micallef ; muziek : Jan Van Dijck) door Richard Edwards (Maltese selectie 2003-2005-2010).

De nationale selectie zal plaatsvinden in het Mediterranean Conference Centre van Valletta en zowel de voorronde als de finale worden in goede banen geleid door Keith Demicoli en Valerie Vella. De uitzending vanavond gaat van start om 20.40 en kan rechtstreeks via het internet worden gevolgd (klik hier).

H
et lot van de kandidaten ligt tijdens de voorronde en de finale in de handen van een vakjury (2/3) en de kijkers thuis (1/3) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maken. Meer nieuws en informatie over de Maltese nationale selectie krijg je op de festivalwebsite alwaar je eveneens de nummers kan beluisteren. (bron : PBS)

11-02-2011 om 00:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond kennen we de Azerbeidzjaanse kandidaat voor Düsseldorf.

 Vanavond, vrijdag 11 februari, komt in Azerbeidzjan een einde aan de wekenlange zoektocht naar de kandidaat die het land zal vertegenwoordigen tijdens de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Afgelopen najaar ging die zoektocht van start met zevenenzeventig kandidaten en uiteindelijk maken er nog vijf van hen kans om het ticket voor Düsseldorf in de wacht te slepen.

* de vijf finalisten :

- Nigar Camal (Nigar Jamal)(zevende voorronde).
- Eldar Qasımov (Eldar Gasimov)(zesde voorronde - wildcard).
- İlqarə İbrahimova (Ilgare Ibrahimova)(zesde voorronde).
- Aynişan Quliyeva (Aynishan Guliyeva)(vijfde voorronde).
- İlhamə Qasımova (Ilhama Gasimova)(zevende voorronde).

ITV wachtte tussen maandag 10 januari en gisteren, donderdag 10 februari, nummers in voor de nationale finale. Vanavond komen we dus te weten wie de kandidaat zal worden, de keuze van het nummer zal meer dan waarschijnlijk later plaatsvinden.

Het programma komt rechtstreeks vanuit het Azerbaijan State Academic National Drama Theatre en gaat van start om 18.00 (21.00 plaatselijke tijd). Naast de Azerbeidzjaanse kandidate van vorig jaar, Safura, maakt tijdens de show ook de Georgische Sofia Nizharadze (ESF 2010) haar opwachting. Twee deelneemsters van dit jaar, Senit (San Marino) en Anna Rossinelli (Zwitserland) zijn eveneens van de partij. Beide deelneemsters treden net als de Azerbeidzjaanse kandidaat aan tijdens de eerste halve finale, op dinsdag 10 mei eerstkomende. Ook DJ David Vendetta maakt vanavond zijn opwachting.

Tijdens de finale zal het lot van de kandidaten in de handen liggen van een vakjury, de kijkers komen er dan niet aan te pas. De uitzending kan tussen 18.00 en 21.00 (21.00-00.00 plaatselijke tijd) worden gevolgd via de Azerbeidzjaanse televisie. Ook in Georgië en Turkije komt de uitzending op de buis en via het internet kan alles gevolgd worden via de website van ITV alsook via de website van eurovision.tv (klik hier). (bron : ITV)

11-02-2011 om 00:04 geschreven door Redactie  


10-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Beste Zangers van Nederland' : nieuwe seizoen gaat van start op zaterdag 19 maart eerstkomende.

 Op zaterdag 19 maart start de TROS met de derde serie van het programma 'De Beste Zangers van Nederland'. Vijf namen van deelnemers zijn inmiddels al bekend : Xander de Buisonjé, Lange Frans (lid vakjury 'Junior Songfestival 2009'), Wolter Kroes, Anita Meyer (backing vocal Nederlandse inzending ESF 1976) en Glennis Grace (ESF 2005) zullen aan deze 'gemengde' reeks deelnemen. De opnames vinden plaats in Zuid-Frankrijk in plaats van Ibiza.

 Acteur Victor Reinier, die na de eerste serie Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007) verving, zal opnieuw optreden als gastheer van de zangers en zangeressen.

In elke aflevering gaat één van de artiesten op zoek naar zijn/haar ideale vervanger. Hij/zij bepaalt wie welk nummer zingt en beoordeelt zijn/haar muzikale collega's. Dit alles wel met een vette knipoog. Middels de 'Kop van Jut' wijst hij/zij zijn/haar beste zanger aan. Voor meer nieuws en informatie over het programma verwijzen we je naar de website. (bron, logo en en foto : TROS)

10-02-2011 om 23:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Blokken' : 'Blokken' komt op tegen kanker met onder meer Sergio, Jan Schepens en Katja Retsin.

 Ook Ben Crabbé (drummer Pas de Deux - Eurosong 1983) draagt zijn steentje bij voor 'Kom op tegen Kanker'. Van maandag 21 februari tot en met vrijdag 25 februari, de week voor de 'Kom op tegen Kanker'-show, verwelkomt hij elke dag twee bekende Vlamingen in 'Blokken'. Tom Lenaerts, Véronique Leysen, Clara Cleymans, Jacques Vermeire, Katja Retsin (woordvoerster ESF 2010), Jan Schepens (Eurosong 2002), Piet Huysentruyt, Rob Vanoudenhoven, Sergio (ESF 2002) en Wim De Vilder nemen het in 'Blokken' tegen elkaar op voor het goede doel.

 De inzet is telkens duizend euro, zodat 'Blokken' met een beetje geluk vijfduizend euro kan schenken aan 'Kom op tegen Kanker'.

* de deelnemers :

- maandag 21 februari : Tom Lenaerts vs. Véronique Leysen.
- dinsdag 22 februari : Jacques Vermeire vs. Clara Cleymans.
- woensdag 23 februari : Jan Schepens vs. Katja Retsin.
- donderdag 24 februari : Rob Vanoudenhoven vs. Pieter Huysentruyt.
- vrijdag 25 februari : Wim De Vilder vs. Sergio Quisquater.

 'Blokken', telkens van maandag tot en met vrijdag rond de klok van 18.35 op Eén. (bron, logo en foto's : Eén)

10-02-2011 om 21:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Pennenzakkenrock 2011' in nieuw kleedje, Dean wordt dit jaar peter van het evenement.

 'Pennenzakkenrock', het grootste muziekfestival voor kinderen in de Benelux, kiest dit jaar voor haar zeventiende editie voor een nieuwe look. Het hoofdpodium komt centraal te staan met het publiek er omheen en er komt een tweede podium bij. Dat kondigde de organisatie vandaag, donderdag 10 februari, aan.

Net als de voorbije edities vindt het festival opnieuw plaats in het Provinciaal Recreatiedomein 
Zilvermeer te Mol, en dat op dinsdag 28 juni. Individuele toegang is mogelijk, maar het doelpubliek blijft voornamelijk schoolgroepen.

Vorig jaar brachten meer dan 20.000 kinderen tussen 8 en 14 jaar een bezoek aan het festival. De affiche wordt pas begin maart bekendgemaakt, maar de look van het festival wordt in ieder geval flink opgefrist. Het hoofdpodium zal een centrale plaats krijgen, waardoor het publiek er volledig rond kan staan. Aan de oever van het meer komt er bovendien een zijpodium bij.

Ook de randanimatie zal er anders uitzien. Het festival kiest meer dan ooit voor educatie met een heuse 'snuffelzone' waarin de kinderen op een speelse manier iets kunnen bijleren. Thema's die er aan bod zullen komen zijn onder meer afval, gehoorschade, gezonde voeding en kinderrechten.

Het festival krijgt ook dit jaar weer een peter die als uithangbord moet dienen. De keuze viel op voormalig Idool-winnaar Dean, die al eerder op '
Pennenzakkenrock' te zien was. (bron : Belga)

10-02-2011 om 13:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nieuw album K3 verschijnt eind maart.

 "MaMaSé", het album dat K3 (Eurosong 1999) in het najaar van 2009 op de markt bracht, staat komend weekend voor de vierenzestigste week in de 'Album Top 100' in Vlaanderen en stijgt van een veertigste naar een zesendertigste plaats.

Het album is in Vlaanderen inmiddels al goed voor driemaal platina en ging in eigen land en Nederland zo'n 300.000 keer over de toonbank.

Op maandag 28 maart eerstkomende verschijnt een nieuw album van Karen, Kristel en de Nederlandse Josje en dat bevat alle liedjes van de nieuwe musical 'Alice in Wonderland' die in april in Vlaanderen in première gaat en later dit jaar ook te zien zal zijn in Nederland.

De meeste nummers worden door het trio gezongen, maar ook oud-Songfestivaldeelnemers Nicole & Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Koen Crucke en Jacques Vermeire nemen enkele liedjes voor hun rekening. Zij zullen trouwens ook te zien zijn in de musical.

Aanstaande maandag, 14 februari, verschijnt de titelsong "Alice in Wonderland" al op single. Meer nieuws en informatie over de nieuwe K3-musical krijg je op de Belgische en/of Nederlandse website van 'Alice in Wonderland'. (bron : Het Nieuwsblad, Ultratop)

10-02-2011 om 12:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een Ster in de Familie' : Kate Ryan en haar slaafje Thomas.

 De kijker die vanop de eerste rij wil meemaken hoe jongeren met de vriendelijke hulp van een bekende landgenoot hun ouders beet nemen, zitten op donderdag goed bij vtm. Sinds donderdag 27 januari programmeren we immers vier weken lang 'Een Ster in de Familie', een eigentijds verborgen camera-programma dat gehost wordt door Johan Terryn en dat 50 minuten lang ontspanning en verbazing belooft.

Het concept van 'Een Ster in de Familie' is duidelijk. De single-kandidaten zijn het beu dat moeder en vader zich steeds weer bemoeien met hun liefdesleven en zich afvragen wanneer ze eindelijk een geschikte partner zullen vinden. En de wraak is zoet : de kandidaten maken hun ouders wijs dat ze een mysterieuze nieuwe vriend(in) hebben gevonden en lokken hun ouders naar een luxeloft in Brussel om nader kennis te maken tijdens een etentje. De luxeloft is zogezegd de thuishaven van de nieuwe partner.

De ouders zijn er zich echter niet van bewust dat de mysterieuze partner van zoon- of dochterlief een bekend gezicht is die het spel meespeelt en zich gans de avond zal uitgeven als de nieuwe 'grote liefde' in het leven van hun oogappel. Johan Terryn is 'het brein' achter de schermen en zal via een oortje de kandidaten en de sterren bijsturen. Onder het toeziend oog van 15 verborgen camera's gaan de ouders nietsvermoedend een avond tegemoet die ze zich nog lang zullen heugen.

Voor de kandidaten zelf is het echter bijna net zo spannend als voor hun ouders, want zij komen pas net voor de opnames te weten aan welk bekend gezicht ze zullen gekoppeld worden. Niet evident als je enkele ogenblikken later overtuigend 'de liefde van je leven' moet voorstellen aan mama en papa.

Gastheer Johan Terryn

De rol van Johan Terryn in 'Een Ster in de Familie' is ietwat apart maar weliswaar plezierig. Via de regiekamer kan hij volgen wat er zich allemaal afspeelt in de woonkamer van de loft en bijsturen waar nodig. Het bekende gezicht en de kandidaat hebben een oortje in, waardoor Johan hen dingen kan voorzeggen om de situatie volledig naar zijn hand te zetten.

Aan het einde van het programma valt Johan, op eigen risico, de woonkamer binnen met de cameraploeg in zijn kielzog, om de ouders mee te delen dat alles opgezet spel is en dat ze in een verborgen camera programma zijn terecht gekomen.

De loft

De sterren wonen zogezegd in een loft om U tegen te zeggen in hartje Brussel. Bij het binnenkomen schrikken de ouders zich meteen een hoedje wanneer ze in de gang geconfronteerd worden met een reusachtig zwembad.

Verder zijn ook de woonkamer en de keuken zeer luxueus ingericht. De ouders moeten immers geloven dat hun nieuwe schoondochter of schoonzoon in spé er warmpjes inzit.

* derde aflevering : Kate Ryan

Kate Ryan is de 'Ster in de Familie' bij het 21-jarige fotomodel Thomas uit Leopoldsburg. Zijn moeder Lutgard baat sinds jaar en dag een bruisende taverne uit. Door het sterke karakter van zijn moeder komen de twee wel eens met elkaar in aanvaring en net daarom wil de knappe jongeman mama Lutgard en papa Peter eens flink bij de neus nemen.

Thomas is volop in de weer met een fotoshoot wanneer hij verrast wordt door zijn liefde-voor-één-dag Kate Ryan. Het Kempische glamourkoppel, dat liefst 10 jaar in leeftijd verschilt, trekt meteen naar de luxeloft waar ze zich voorbereiden op het grootste theaterstukje uit hun leven. Hoewel Kate bekend staat als een sympathieke zangeres uit de Kempen, zal ze dit keer onder impuls van orkestmeester Johan Terryn een volkomen andere vrouw neerzetten…

 Wanneer ze bij de loft arriveren heeft vooral Lutgard het moeilijk om haar zenuwen onder controle te houden. Ze vraagt zich af waar haar zoon in godsnaam is terecht gekomen. Papa Peter blijft rustiger onder het hele gebeuren. Als Thomas zijn nieuwe grote liefde eindelijk voorstelt, weet Peter de smaak van zijn zoon duidelijk te appreciëren, terwijl Lutgard even moet nadenken met wie ze nu precies te maken heeft.

Het koppel valt tijdens hun bezoek echter van de ene verbazing in de andere als Kate een verwende ster met extreme divastreken blijkt te zijn, die haar Poolse poetsvrouw uitbetaalt in cd's. Bovendien blijkt Kate haar grote liefde Thomas als haar slaafje te aanzien, wat de wenkbrauwen bij mamalief flink doet fronsen. En dan moeten ze nog aan de les kniezwengelen beginnen…

'Een Ster in de Familie', derde aflevering vanavonddonderdag 10 februari, op vtm tussen 20.45 en 21.50. (bron, logo en foto : vtm)

10-02-2011 om 00:01 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs