Archief
Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade Goulash Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen Bloemkoolsoep met groene curry Rosbief op Baskische wijze Witloofschuitjes met lamsgehakt Penne met artisjok en kip Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan Zeeduivel (lotte) met kappertjes Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort In wijn gestoofde peertjes met karamelparfait Risotto in de oven met pompoen en pancetta Gekarameliseerde zoete aardappel en herstgroenten Konijn met gedroogde vruchten en Marokkaanse kruiden Rundstoofpot met bier en bosvruchten Stoofpot van kip met boschampignons en notenpistou Kastanjesoep met gebakken spekjes en boschampignons Claressefilets met roquefortsaus Kalfsragout met champignons Chili con carne Stoofschotel van pastinaak Goulash Kangoeroefilet met tagliatelle en cognacsaus Kangoeroefilet en aardappelsalade met verse kruiden Winterstoofpotje met kip Tapenade van kabeljauw Tortillalasagne De vervuilde mens Gevogelte met rode kerrie - saus Sinaasappel - honingsaus Aardappelviskoekjes Konijn op jagerswijze Hertenstoofvlees met bietjes Rode paprika gevuld met quinoa Kaastaart Uiensoep Broccolisoep met appel Paprikasoep met kruidenkaas Ricotta met chocolade en rode vruchten Wafels Varkensgebraad met witbier Mousse van frambozen en mascarpone Haringhapje Sjalotten-wijnsaus Runderwang met worteltjes Américain Knolseldersoep met gerookte paling Coquilles met schorseneren en sherrysaus Perentaartje Kokossoep met kip Warm citrusvruchtensap met zachte kruiden Bruschetta met mozzarella en pesto Umami Aperitiefhapje : rundstartaar in een glaasje Meest beluisterde (Belgische) songs op YouTube Planeten Tapenade met groene olijven en gekonfijte tomaten Tapenade met zwarte olijven en ansjovis Auberginekaviaar Salsa van kerstomaat Guacamole Anchoiade Gekonfijte paprika Citroentaartje met limoensorbet Knolseldersoep met scheermesjes en kruidenolie Kaas-mosterdsoep Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool Petit-beurretaart Biefstuk (runderreepjes) uit de wok Aardperencrèmesoep Wortelsoep met linzen Coquilles met pompoen, kastanje en cantharellen Gemarineerde zalm met salade van spitskool Pesto Pasta met verse vis en rode pesto Crostini met rode pesto Maaltijdsoep met rundvlees Salade van culatello di zibello en lichte wasabimayonaise Slaatje van champignons en dille Minichampignons in sherrysaus Bruschetta met enoki Aardpeercrème, kastanje en gerookte paling : hapje Escabeche van makreel met rode kool : hapje Kreeft in egen nat met mosselen en saffraan Aardappelinfo Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing Tartaar van zalm en groene appel Gazpacho van tomaten en vijgen, crostini met Parmaham Gebakken coquilles (Sint-Jakobs) met kruiden en parmezaan Gestoofde kalfsschenkel (Osso buco in bianco) Lasagne van Sardijns brood Saffraanrisotto Zoetzure broodsalade Gebakken zeeduivel met walnoot en rookspek Pens - scampi hapje : aperitiefhapje Bresaolahapje : aperitiefhapje Tartaar van langoestines : aperitiefhapje Tiramisu Sint-Jakobsnoten met fijne witloof- en preireepjes Lamskoteletjes, chutney van kerstomaatjes Carpaccio van gerookte zalm, aioli van avocado en koriander Vismousse met paprikacoulis Griekse koteletten Taartjes van abrikozen met rozemarijn Rosbief in notenkorst Chutney van verse en gedroogde vijgen Koolrabisoep met gorgonzola Stoofpotje van varkenswangetjes met Affligembier Sint-Jakobsnootjes met kreeftenjus Salade van avocado met garnaaltjes Ossobucco : lekker van bij ons Geglaceerde raap Gebakken schorseneren Crème butternut Kalfskotelet "cross & blackwell" Wildgebraad met portosaus en geglaceerde sjalotjes Gekonfijt witloof Geroosterde knolselderfondant Geglaceerde peterseliewortel Spruitenblaadjes Gebakken aardpeer met vanille Wok met paarse ridderzwammen Eekhoorntjesbrood op toast Paddenstoelen - champignons Kastanjechampignons en kerstomaat Aardappelen uit de Périgord Knolselder-aardappelgratin Kruidenkoek Instant chocolademelk Chocolademelk om te bewaren Kipfilet op grootmoeders wijze Pompoen-aardappelterrine Spruitjes met spek en walnoten Gegrilde wintergroenten met honing Gratin van bloemkool en rundsgehakt met basilicum Kook-TV Luchtkwaliteit Websites TV-erfenis Zure room Kippenkruiden Vis met mosterd-peterseliekruim Kippenstoofvlees met Indonesische groenten Perziken met tonijn Zucotto Limoncello (2) Specerijenroom Gemarineerde hertenfilet met kruidensalade Frisse tartaar van zalm en groene appel Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing Tarte tatin Krablinguine met basilicum, citroen en rode pepers Citroenkonfijt 3 maal appeltaart Banketbakkersroom Pastinaakchips Soepje van schorseneren met champignons Gevulde tomaat met gehakt Eenvoudige schorseneren Eend met koffie, kaneel en sinaas, puree van pastinaak Perentaart met frangipane en pistachenoten Amuse van witte bonen Curryvelouté Rode wijn weekend Ardennen Limoncello Chef op Kanaal Z Eekhoorntjesbrood op toast Spaghetti met trompettes en beukenzwam Chocolademousse Panna cotta van geitenmelk Mini crème brûlée Groentechips met yoghurtdipsaus Gemarineerde venkel Krabsalade Venkelgelei Spicy tomaat Champignons à la grecque Frisse boterham met rauwe ham Oude graansoorten Graanmosterdpasta op de boterham Tzatziki Tapenade van zongedroogde tomaten Meatloafballetjes Cheeseburger Gegrilde tofusandwich Curryketchup Crostini bij stoofvlees Stoofvlees met Grand Cru Rodenbach Crème van pijnboompitten Hartige mediterrane cake Pastasalade met surimi Tomatensaus Het maakbare brein Courgetteschotel Tomatentaartjes met olijven Saltimbocca Landkaarten Couscoussalade met gerookte forel, avocado en mangodressing Maatjes met aardappelen en boontjes Salade met watermeloen en Turkse kaas Pastasalade met gerookte vis Wokken Koud soepje van parmezaan en Orval Erogene zones Naked scientists Ceviche van witte vis en Hoegaarden Kiwi's Schelvis met tomatenpesto en kerstomaatjes Pasta met geroosterde tomaten en ansjovis Houmous van tomaat Pastei van gevogeltelever Laagjeshapje met zalm Water op aarde Gestoofd kalfsvlees (ossobuco) met jonge wortelen Kalfsgoulash met fettucine Aardappelsalade met rosbiefplakjes Zeeduivel met kreeft, asperges en Duvel FoodTube Salade van krieltjes met mozarella, gerookt spek en broccoli Raw food Geologie Gepaneerde zwezerik met komkommersaus Atletiek Salade van konijn en Leffe Koude tomatensoep met saltimbocca van vis Pittige linzenburgers Barbecuechutney Vruchtenspiesjes met honing Orzoslaatje met zwaardvis, gegrilde courgette en rode ui Rundvlees met gele paprika's en zwarte-sojabonensaus Mosselen met prei en mosterdsaus Witte asperges met zeebaars en truffelaardappelcrème Minestrone met asperges en zalm Het ontstaan van de wereld Sciencehack Geroosterde krieltjes met gepocheerd eitje Lamsfilet met erwtjespuree en balsamicosaus Weersite Ruben Weytjens Olijven-tomatenboter Sinaasappel-vanilleboter Avocadocrème Kwark-dilledressing Paprika-tomatensalsa Rouille Aardappeltjes uit de pan met saffraan en groene olijven Kippenbouten met pompelmoessalade en vanilledressing Banketbakkersroom Limoen-chiliboter Kippenvleugels en spareribs op de barbecue Deboosere en het weer Gevulde varkenskoteletjes Tuinkruidenboter Wortelvleesballetjes Buienradar Groententajine Groententajine met staartvis Tajine van lamsvlees met lentegroenten volgens Larousse Gastronomique Gezouten citroenen Ossobuco alla Milanese Larousse Gastronomique en Ossobuco Gebakken aardappelen met rozemarijn en look Kruidensausje met rode ui en aalbessen Kruidensausje met tomaat en azijn Voedselinfecties Probiotica Gekke lijstjes Daube Provençale 'Nuttige' feestdagen berekenen Wikimapia Evolutieleer Gambaspiesjes Optische illusies Zeeduivel op spiesjes van citroengras Mango-looksaus Garnalenspiesen Porteur de la bonheur Goden van de drank Pretparken Kamperen Het weer, waar dan ook Scampi Saganaki Mosterdpeertjes met geitenkaas en honing Scampi met pastis Wortelpuree met gebakken roodbaars Citroentaartjes met maanzaad Olijvenmuffins met tonijndip Het Zwitserse breinproject Wiskunde Anatomie Antieke landkaarten Scitopia.org Scilogs Gemarineerde mosselen met citroen Ravioli met bospaddenstoelen Spaghetti met gember, tomaat en gezouten ricotta Champignonsoep met salieboter Waitrose Soep met Sint-Jakobsvruchten Hertenragoût met bospaddenstoelen en knolselderpuree Tijdschrift Ambiance Gemarineerde paddenstoelen Aardappel-forelcrème met zeewolf en garnaaltjes Garnituur bij witloofsoep Oxfam-recepten Taarten van de patissier Gourmetgerechten Thuis bij Jamie Oliver De tabel van Mendeljev Online conversie Rode poon met boontjes in chili-sesamsaus Weetjes over kookboeken De allerbeste kookboeken Gerechten met noten Taart met brie en tomaten Varkensrollade en uien en aardappelen uit de oven Hartige, zuiderse cake Blinde vinken van konijn Bananencake met chocolade Geert Hoste Het werkhuis van de gezondheid Danny Horseele, chef van 't Molentje, Zeebrugge Pieter Loridon Gadgets Witloofsoep met grijze garnalen Garnalentruffels Gegratineerde mosselen met kruidige sabayon Gepelde garnalen Toerisme Wokken Stoofpotje van konijn met tomaat en dragon Brochettes van mosselen met pastissaus Koekskesgateau Taarten van de patissier Stoofpot van hert Tapas van Jakobsvruchten met Manzanilla Crostini van kippenlever en marsala Timbaaltje van ossenstaart Vertalen Grondwitloof Ossenstaartsoep Noordzeegarnalen Veldrijder Lars Boom Hertenkalf met frisse groenten en boschampignons Ambiance Magazine Stoofpotje van konijn met chorizo Solo Nederlands-Limburgse streekgerechten Kokend water Beef Wellington Kook-blog van Albert Gevulde tomaat met tartaar van tonijn Nage van Sint-Jakobsvruchten met zomergroenten Judith Beck Vijgen met cabrales en Pedro-Ximenez siroop Aardappelbrood Gevulde pijlstaartinktvis met Fino-sherry Vinos de Jerez Gebakken Sint-Jakobsnoten met mosseltapenade Worst-aardappelpureetaartjes Olijfolietaartjes Caprese Sorbet van tomaten met basilicum Gemarineerd kalfsgebraad Mierikswortelsaus Salsa rossa Peterseliemousse Gemarineerde zalm met peterseliemousse Chinese kippenpasteitjes Puree van primeuraardappelen met karnemelk en morieljes Zoete pompoenbroodjes met rozijnen De Vlaming en aardappelen Diabetes Maïsbrood met courgette en chili Finettes Alain Bloeykens, wijnjournalist Rozemarijn-olijvenbroodjes Zongedroogde tomaatjes Crème van pastinaak met Sint-Jakobsvruchten Kruidig stoofpotje van rundvlees en pompoen Puree van eekhoorntjesbrood met Sint-Jakobsvruchten Knoflook is gezond Geroosterde tomatenbroodjes Paul Van den Bosch Kaasrisotto met champignons Lauwe salade met biefstuk en gedroogde tomaten Hazenpeper Ovenschotel met kabeljauw Rick De Leeuw Zeevruchten met kerrie in de wok Robin Williams Kalfslapjes met kappertjes Microscoop-fotografie Citruskip met kiwi Schnitzels Fibreclub Stroke It Live Science Weekend koken Zweedse hedendaagse misdaadauteurs Chef-kok Anthony Bourdain Belgisch Instituut voor Tropische Geneeskunde Oostends garnaalkroketten Healthy and choise Pastanestjes Kalfsmedaillons in een notenjasje Ragù van konijn en pasta Maïs van de barbecue Zoetzure bietjes en uien Boschampignons Uienconfituur Beer diet Glumbert Snel wijn koelen Geroosterde portobello's met mozzarella en citroen Reclame camel De Voyager en zijn foto's Converteren Spelletjes Het heelal Symbaloo Stonehenge Spaanse speciaalzaak in Hasselt Melanzane sott'olio Halal-skieën Electronische huishoudschriftjes Mindfulness Slaatje van tomaat, avocado, asperges en pata negra Filiosoof Jean-Michel Longneaux 'Andere' vakantiebestemmingen Bakharing Valère Billen, ex-trainer van STVV Tartaar van tomaten Wielrenners en doping Zwarte pasta met venkel en coquilles Eten en drinken bij MSN WO II in Kwaadmechelen Ovenfrietjes en aïoli-chili Wikitravel Opwarming van de aarde Croquetas de jamon Tomaten uit de oven met lamsvlees Gegrilde inktvis met gazpacho Grappige reclame Tonijn met lamsoor Rog met gemarineerde groenten Pasta alla putenesca Ossenstaartsoep Polderaardappelen gevuld met garnalen Middelgrote steden in Frankrijk Plastic Reclame voor Dove Mango-pimentchutney Mimosa van ei Paprikacoulis Kaaskroketten Gesmolten tomaat Guacamole Basilicumolie Google Map / Earth - Links Culinaire problemen Mosselmisverstanden Mosselen met saffraan en citroen Bieren en hun houdbaarheid Een Petit Gervais frisco Mosselen met ham Barbecue Thrillers Ontdekkingswandelingen in Brussel Amandel-citroencake met rode zomervruchten Overstromingsvoorspeller Sexy videoclips Gekonfijte look Basilicummayonaise Lissabon Satire Hubble Pretty Good Privacy Perziken met kriekenbiersabayon Panna Cotta Spaghetti Carbonara Spaghetti Carbonara Wielrennen en voeding Mosselen Website Frank Deboosere Op reis Biefstuk met erwtjes en sla Gepaneerde rogreepjes Coctails Paprikarolletjes met kappertjes en ansjovis Zeven nieuwe wereldwonderen Kip met citrusvruchten Gemarineerde octopus Mars-express ESA Voedingssupplementen en agressie Gehaktbrood met artisjok Broodje vitello tonnato Broodje vitello tonnato Gravad lax met kruidensalade Komkommersoep met grijze garnaaltjes Filodeegdriehoekjes met kruiden en kaas Risotto met gepaneerde pladijs Geeuwen Broccolisla met spekjes Gebakken pladijs met mosselen en tomaten Snelle chocoladeflan Mooi-weer-desserts Abrikozentips Coctails Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik Siegfried Bracke en opiniepeilingen Recepten met verse kaas Paasdiner Teken een varken Rome herboren Stamboomonderzoek Bulgaarse keuken Gratis software Gids voor de echte Ardennen Zeeland Mattentaarten Kinderpsychiater Peter Adriaanssens Room en yoghurt Te veel restaurants ? Gremolata Orechiette met romanesco Roken en belastingen Stoverij Diepvries tuinbonen Medisch woordenboek Dierproeven Dick Swaab en onze hersenen Het maakbare brein Sorbet van tomaten met basilicum Mysterieuze plaatsen Carnivoren Migraine Soep-weetjes Schorseneren-weetjes Officinale Klimaatopwarming Zongedroogde tomaten Aspe en roken Exceptionele groenten Migraine Ijskoud tussendoortje Witloofsoep Ideetjes voor ijs Pompensoep Vleesetende planten Geneesmiddelen en drugs San Fransisco Boussouffa That's embarrassing Blini's met avocado en verse kaas Mini-ansjoviscroissants Yoghurt met romige aardbeien Pastagerecht met spek en room Penne met broccoli Perzische citrussalade Lamscarré met tuinbonencoulis Eurovisiesongfestival Bioscoopfilms Eiertaartjes met asperges en gerookte forel Bosvruchtentaartjes Auto-delen Recepten met nieuwe aardappelen Sociaal-culturele organisaties Verse kaastaart met selderij Avocado-ijs met basilicum Huysentruyt Verse tomatensaus Succes-gerechten Libelle en BBQ-recepten Boris Jeltsin Wijnsaus Pittige gehaktballetjes Knoflookboter Asperges met tonijn Schuimwijn Vom Fass Varkensgebraad met jonge wortelen Geuze en kriek Frisse citroenroom Aardappelen koken 'en papillot' Rijbewijs Zoetzure saus Opgeklopte room Vis zoals elk kind 'm lust Lamsvlees met citroen en bieslookboter Wijngaardslakken in mergpijp met knoflook en grof zeezout Crème van bloemkool met morieljes Yves Desmet over het VB Koken in geuren en kleuren Vitello Kardemom Ras el hanout Pistachenoten, amandelen malen Saltimboca van vis Crostini met peterseliepesto : tapas Ricotta-spinazietaartjes met dille : tapas Courgeteflan : tapas Kokosballetjes : tapas Koude soep van meloen : tapas Gevulde pastarolletjes : Tapas Michael Muller en nutrigenomics Agar agar Citroenverbena Crêpe met gorgonzola Paella De aarde : vogelperspectief Aardpeer of topinamboer Loïc Wacquant en de sociale zekerheid Runderribstuk met gekonfijte paprika's Groentencompote met ansjovis uit Cantabrië Gevulde Breydelham Jong vlees Ham pekelen Gestoofd konijn met aardappelen Recepten met kip Pittige soep met tortelloni Wild feest Stoofschotel met honing en komijn Zintuigtesten Heel mooi gezegd Ciabatta met pesto en mozzarella Varkensgebraad in een jasje Vegetarische pasta Lieven Scheire Magda De Meyer Bloemkool Start to eat Kunst bij Dexia Keukenontwerp De wetenschap van het koken Foelie Geschiedenis: de oudheid Biodiversiteit Roos Van Acker Een ideetje De zon Wat zou Carlos doen Geweerde commercials Robotica Actuapedia Vanille-ijs met balsamicoazijn Gebakken kip met kappertjes en olijven Driegangenmenu Zalm met yoghurt en komkommer Geneesmiddelenindustrie Oosterse kippensoep Stoofpotjes Groene asperges met kip Groentesoep met pistou Victorian Web Freud Italiaanse vleesklassiekers Planet diary Oesters met champagnesaus Een romantische avond Racisme Leif Hoste Tieners en seksualiteit Peter Goossens, Hof van Cleve, over smaak Mouclade Vleermuizen Piccata verde De ruimtetelescoop Chandra Optische illusies Arno als kok Visfumet Baktijd voor vis in de oven Gutten Gratin met gehakt, kool en worteltjes Relish of chutney Stokvis of klipvis Gratin met prei en pasta Hatelijke geluiden Toiletpapier Daniel Zitka Ricotta met kastanjes Pickles-dip Karameliseren Een beetje morbide Luctor et emergo Historische atlas Alles over datum en tijd Air France Nellie Kroes Erwin Vervecken Lamskoteletjes met Provençaalse groenten Graf-opzoekingen Wetenschappelijk persbureau Medisch antiek Naval Observatory Erik De Vlaeminck Science Odyssey Vrouwen aan de top Levende cellen Expert gezocht Frimout Tartaar van verse en gerookte Schotse zalm Menselijke anatomie Varkenskotelet Piccalilly Hersenstichting Sexwoordenboek Ooorlog in de Renaissance Ooorlog in de Renaissance Ooorlog in de Renaissance Frank Van Erum Dode media Baardgroei Tips en weetjes Op reis in Amerika Back-up Mogelijkheden met Google De Belgische visvangst Stadsplannen Virtuele musea Mysteries Zonne-energie Microscopische kunst MP dowloaden Shit Bier Verboden toegang Nationale dierentuinen Strandjutters Weird - rare verhalen Pittige Mexicaanse rijst Muziekclips opzoeken Runderfilet 'en croûte' Sjalottenazijn Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik Pasta met mosselen Gestoomde griet met ansjovis en kappertjes De aarde vanuit de ruimte De gekste recepten Millenniumdoelstellingen Wansmakelijke foto's Vreemde soorten : exoten Bedreigde diersoorten 09/11 Champagne Zonnestraling en de ozonlaag Migraine Medisch internetwoordenboek Microfotografie Duurzame ontwikkeling Biologische diversiteit Musea Erwten in de Engelse keuken Vragen over internet ? UFO's Maradona Spamfilter Foto's van onze planeet Bush en de wetenschap Ginkgo Biloba Architectuur en neurosciences Zomeruur Geluk Flightsimulator Trivials Einstein Epilepsie Luizen Leerstoornissen Wereldatlas Virussen Kernenergie Het menselijk genoom Wetenschap onder water Ooievaars Aardrijkskunde Spam Op onze aarde neerkijken Virussen Onze groene planeet Kunst VPRO Wiskunde-woordenboek Implosies alom Het Tate Museum Etiquette Mars global Surveyor Landkaarten, inzoomen maar Kannibalen Wiskunde en de dingen des levens Bureau Belgrado Botsende werelddelen Geheime codes Plastic bubbeltjes Robots etc. Zes-stappen theorie Gordon Ramsay Onno Kleyn Koken.blogspot Les volgen op Berkeley Elementaire muziek Figuurtjes met ballonnen Een nieuw liefje ? Snelle filmpjes TV cartoons Oude geschriften Verkeerd gezongen Microscopisch gezien De menselijke klok Ode aan de techniek Anatomie Astronomie per dag Interieurinrichting Knutselhandleiding Insecten in Europa Rauw eten Vergeten sites De sterrenhemel Anagrammen generator Prosper Montagné Witloofsalade met grijze garnalen The science network Experimenteer thuis Geluiden van insecten Sint-Jakobsvruchten met laurier, citroen en rozemarijn Sint-Jakobsvruchten met appel-kerrie-compote Oliebollen Wetenschappelijke bibliotheek Paddestoelenmousse met zachtgekookt ei Yahoo Food Rookverbod in de horeca Lijnvriendelijk Recensies Grafisch design Multimedia-artieste ASCII-art Alzheimer Tabakswereld in het offensief Michel Verschueren over Johan Vermeersch Integratie Sint-Jakobsvruchten Peperkoek Chococapuccino Muntjes stapelen Mary Mallon De Belgen en hun eetgedrag Natuurwetten Fauna van de diepzee Zebravisjes De reis van je e-mail Kristallen Weerkunde en Klimatologie Chemisch weekblad Planespotting Bruggen kijken Een andere aarde Toetanchamon Einstein Vliegensvlug NASA Elementaire deeltjes Hersenimplantaten Catherine Verfaillie Espressogranita Koffiecoctail Viva Luca Jeudhuis Kaddish en roken Reuzel Schuim van aardappel Pasta volgens Jamie Caldeirada Cocido Madrileno Rik Torfs Journalist Mark Delire Wetenschappeleuk Ambachten Langzaam gegaarde lamsnek Banale werkdag Toetanchamon Zonsondergang Het Verre Oosten Guido Belcanto Mark Paesbrugghe Biotech-gewassen Diversitijd Optische microscopie Ecuador Labs van Google Darwin in Polen Zoenen Opiniepeilingen Wetenschappelijke feitjes Lang webadres Wetenschapsblog Pc op afstand Correa en België Correa Alles gratis De cardiologische liga De Belgische voedingsmiddelentabel Literatuur ontdekken Blits Het internet in werking Bad song Experimentjes Cartoons Zazart Camera's Fietsroutes Reekotelet met spruitjespuree Persoonlijk kunstwerk Naakte websites UFO's etc. Broncodes dankzij Google Textuur Halte-là Felix Alen Pompoengratin Bacalhao Kwartels volgens Dirk L. Culinair Namen Rochefort Bart Goor Patrick Janssens Patrick Janssens Mbark Boussouffa nav. 0110 Axelle Red nav. 0110 Arno nav. 0110 Paling in het groen volgens Dirk L. Hollandse aspergesalade Chefkok Stefaan Coutteyne Jos Ghysen Op het vel geroosterde zalmfilet Axelle Red nav. 0110 Westvleteren Zacht gebak met chocolade en gember Louis Tobback vs. de studenten Loko over Leuven Barbie Louis Tobback over veplichte kinderzitjes in de auto Diepgevroren groenten Levercirrose Leve de sossen De Britten en seks Zoek de zeven verschillen Fotografie De jaren '80 Columnisten Kaneelsuiker Traag leven Wielrenner Robbie McEwen Mamma Roma BBC-Chefs Kokosnoot Feestmaterialen Kikkerbillensoep Thierry Marichal De paus en de Islam Carlo Bomans over het WK wielrennen Bouillon met pompoen en portobello Djintan en consorten Leif Hoste en het WK tijdrijden Wijnen Sven Nys over zijn mountainbike-seizoen Leugenaars Ezelsbruggetjes Hoeveel zit er in een kopje ? Raketsla Andropauze Wandelende haai Barcelona Corticosteroïden Cortisones hebben Epo vervangen Voedingssupplementen en doping Maanzaad en doping Wielrenster Jeannie Longo Lierse coach René Trost Dagelijkse lectuur Ariël Jacobs over de voetbalbond iPod Stevaert over zijn leesgedrag Franky Vercauteren Najaarssalade met gegrilde geitenkaas Aardstralen Vlees laten rusten Röner Braiseren Games Stemplicht Virusdodende zakdoek Dromen Longschade Tevreden in uw gemeente Elpo Coma Tobring.com Librivox Griet bakken Lardo Vis : meunière Sterren Snack jezelf gezond : Zoete amandelhavermuffins Gekweekte vis Genetisch gemanipuleerde organismen GGO's Gevulde kalkoenlapjes met selderijpuree Het woordje kalkoen Snack jezelf gezond : Mozzarellaspiesje met verse vijgen en ham Anorexia Puberende meisjes Stefan Everts Snack jezelf gezond : Olijfbroodstokjes John McEnroe Gert Steegmans Roger Vanden Stock UEFA / FIFA Het leven is als ... Snack jezelf gezond : Wraps met avocado en paprika Stadswandeling in Gent Couchsurfing Snack jezelf gezond : Roggebroodjes met makreelmousse Ricotta al forno Snack jezelf gezond : Knoflook-uienbrood De menselijke klok Nutradia Verkeersinformatie Chimpansees en cultuur Dubai Winkelkeuze Liverpool Snack jezelf gezond : Komkommer met gerookte zalm Melk Kwade mannen Jobhobbing Veiligheid op de werkvloer Wandelen en vee God in de hersenen Snack jezelf gezond : Gevulde kerstomaatjes Smaken van september Literatuurklassiekers Spitskool Croissanttaart met chocolade Hop en oestrogeen Een schuimende pint bier Astronomie Tomatenweetjes Groenten en fruit Voorakkoorden gemeenteraadsverkiezingen Laguiole-messen Oersuiker Het geslacht van de lesgever Koffie Horeca en religie Miele en stoomkoken Sardines in blik Sardines, haring, en sprot De sardina pilchardus Pasta puttanesca van Amy Vis bakken Borlotti of bruine bonen uit blik Visbar Noordzee Steven Tuyls Commercials Films etcetera Tucows.com Cooking (R)evolution Lardo di collonato Gutenberg en e-books Slaatjes met vis Aluminiumfolie Sojabonen Boek Accidental Foodie Frisk tabletjes Voetbalverhalen Bier-onjuistheid Basmati rijst Bomba Belgen en brood Txapela Seitangehakt Versheid van eieren Zwitsers Tomaten Radijzen Waterkoker Een slaapmiddeltje Beroepsverenigingen psychologen Kakkerlak Smoothies - Sappen Smoothies Spaans pepertje Spa Barbecue Sangria Chlorofyl Jan Leyers Domestica Brussels Intenational Slovenië Psychologie Mensen herkennen De NFL en hersenschuddingen Orzo Vlaanderen is een stad Boerentoren Franky Vercauteren De Belg en zijn brood Saignant OHL-trainer Guido Brepoels Vliegangst Soep Baanbrekende websites VRIND Centrumsteden Geneesmiddelenonderzoek Een 'wilde' stam op de Fiji Phonak Bolkestein Food Info Twee borrelhapjes Stijn Stijnen Te dik of te dun ? Dirk De Prins Oil & Vinegar Donald Spoto Marktrock Schorpioenengif NTI hogeschool Sportpsycholoog bij Anderlecht Sacha Distel Paprika's schillen Baga Literatuurlijstjes Muggen Simon Vroemen Zevenkamp bij de vrouwen, atletiek Tienkamp bij de mannen, atletiek Spanje en mosselen Mosselen Grijze garnaal Stoomzakjes Alleenstaanden Vrouwenbasket Nadine Meersman over doping Colorante HACCP Vol-au-vent van Gaia Warmoes of snijbiet Tattoo Extravert Frietgeheimen Friet en geen patat French fries Deaver Patrick Janssens Jean-Luc Dehaene Spinazie en zijn voedingswaarde Kreukels Rosticceria Rosticceria Gesuikerde verse kruiden Oliebolletjes Roland Renson en lokale identiteit Roland Renson en pakken of niet pakken Werner Helsen Panem et circenses Limoenen Basilicum Wijn van Stijn Spaans leren Overgewicht en extreem dieet gevaarlijker dan voedselvergiftiging Fruit in een flesje Aceitunas almadas Caffé frappé Chiperones Salade Mechouia Pa amb oli (pamboli) Geroosterde kippenboutjes Aardbeien en frambozen Boek Kookboek voor de boekenliefhebber Zalm dezaakdna.be Dilbeek Primus inter pares Emilio Ferrara Tene quod bene Inspanningsfysiologie Oneliners Vis in Noorwegen Ichtyofaag Linzensoep Frank Raes over Tihinen Weet wie je eet Rijstballetjes Zeste Dieetgoeroe Culinaire wandelingen Wolkenskrabbers Gebakken camembert Leekens Camembert, geroosterd in zijn doosje Amerikanen over Europa Asperges Tenenkrullend Burrata Kwark - zure room Aromastoffen Pintxos Sinaasappelsap Boontjes allerhande Stoomoventje met snoekbaars voor de barbecue Oplichting Man of vrouw ? What about Bush Het virtuele computermuseum Animaties dankzij supercomputers kerstliedjes Songs
05-09-2008
Tomatentaartjes met olijven
Tomatentaartjes met olijven (6 p) - 300 gr. halve kerstomaten - 2 el olijfolie - 2 tl verse tijm - 100 gr. ontpitte zwarte olijven voor het deeg : - 150 gr. meel - 40 gr. geraspte parmezaan - 100 gr. koude boter - 1 eierdooier - mespuntje zout en boter - 1 el ijswater De oven voorverwarmen op 150 °C. (130 °C voor een heteluchtoven) De halve tomaten met de snij-zijde naar boven in een ovenschaal leggen. Olijfolie, tijm, peper en zout toevoegen. Eén uur tien minuten in de oven plaatsen. Laten afkoelen. Voor het deeg het meel, de geraspte kaas en een snufje zout door elkaar mengen. De boter in klontjes snijden en over het mengsel verspreiden. In één keer de met het ijswater aangelengde eierdooier toevoegen. Het geheel metten tot deeg kneden en dertig minuten in de koelkast laten rusten. De oven voorverwarmen op 180 °C (160 °C voor een heteluchtoven). Het deeg in zes stukken verdelen en plat rollen tot ronde plakken van tien centimeter doorsnede en vier millimeter dik. Opnieuw dertig minuten in de koelkast plaatsen. Dan in twintig minuten in de oven bakken. De bodempjes vlak voor het serveren bedekken met de in de oven gekonfijte tomaten en met de olijven. Afwerken met een streepje olijfolie en met tijm. (Voor)bereidingstijd : 25' + afkoeltijd / 1.5 uur (BodyTalk. 05/08)
05-09-2008 om 16:18
geschreven door Luc
04-09-2008
Saltimbocca
Saltimbocca (4 p.) - 4 kalfslapjes in 2 stukken - 4 plakken Italiaanse ham in 2 stukken - 8 salieblaadjes - 2 el olijfolie - 150 ml. droge witte wijn Een plakje ham en een salieblaadje op elk kalslapje leggen. Aan beide kanten twee tot drie minuten aanbraden in olijfolie. Warm houden. De pan deglaceren met de witte wijn, kruiden en iets late indikken. Deze saus over de saltimbocca's schenken. Opdienen met een groene salade en gekookte aardappelen. (Voor)bereidingstijd : 15' + 15' (Body Talk 06/08)
04-09-2008 om 16:48
geschreven door Luc
Couscoussalade met gerookte forel, avocado en mangodressing
Couscoussalade met gerookte forel, avocado en mangodressing (4p.) - 4 gerookte forelfilets - 200 gr. couscous - 4 el olijfolie - 1 appel, ongeschild, in blokjes - 1 avocado, in blokjes - 5 lente-uitjes, in ringetjes - sap van 1 limoen - handvol bladpeterselie, fijngehakt - handvol munt, fijngehakt - peper en zout voor de dressing : - 1 mango, in blokjes - 2 el witte wijn-azijn - 4 el maïsolie - peper en zout De couscous in een kom doen, er kokend water over gieten tot één centimeter boven de couscous. Drie tot vier minuten laten wellen. De couscous losroeren met een vork en er de olijfolie doorheen mengen. Appel, avocado en lente-uitjes in een slakom doen en besprenkelen met het limoensap. Er de kruiden en daarna de couscous door mengen. Op smaak brengen met peper en zout en eventueel nog wat extra olijfolie. De mango mixen met de azijn en de maïsolie tot een dik-vloeibare dressing. Op smaak brengen met peper en zout (en eventueel nog extra olie of azijn). De couscoussalade serveren met de gerookte forelfilets en de mangodressing. Bereidingstijd : 15' (Proeven. Lekker-weer-salade. 06/08)
04-09-2008 om 16:40
geschreven door Luc
03-09-2008
Maatjes met aardappelen en boontjes
Maatjes met aardappelen en boontjes (4 p.) - 4 maatjes - 500 gr. aardappelen (rattes du Touquet op plattes de Florenville) - 250 gr. groene boontjes, schoongemaakt - 2 lente-uitjes, in ringetjes - peper en zout voor de vinaigrette : - 3 el olijfolie - 1 el sherryazijn - 1 kl mosterd De aardappelen in dikke plakjes snijden. Beetgaar koken in licht gezouten water. De ingrediënten voor de vinaigrette mengen en door de warme aardappelen roeren. De boontjes blancheren in een grote pan met gezouten water en afgieten. Laten schrikken onder de koude kraan. De maatjesz serveren met de aardappelen en de boontjes. Afwerken met ringetjes lente-ui. Bereidingstijd : 20' (Proeven. "De beste maatjes". 06/08)
03-09-2008 om 17:50
geschreven door Luc
Salade met watermeloen en Turkse kaas
Frisse salade met watermeloen en Turkse kaas (4 p.) - 1/4 watermeloen, in blokjes - 200 gr. Tulumpeynir (Turkse witte brokkelkaas, bij de Turkse kruidenier) - 300 gr. rucola - handvol munt, alleen de blaadjes - 1 bosje radijzen, in plakjes - 50 gr. pijnboompitten, geroosterd - handvol koriander, alleen de blaadjes voor de vinaigrette : - 1 chilipepertje, in ringetjes - 3 el limoensap - 6 el maïsolie - peper en zout Het pepertje met het limoensap en de maïsolie mengen. De vinaigrette op smaak brengen met peper en zout. De rucola met de munt, koriander en de radijsjes mengen. De watermeloen toevoegen en de kaas er over verbrokkelen. De salade afwerken met de pijnboompitten en de vinaigrette. Bereidingstijd : 15' (Proeven. 'Lekker-weer-salade'. 06/08)
03-09-2008 om 17:27
geschreven door Luc
Pastasalade met gerookte vis
Pastasalade met gerookte vis (4 p.) - 500 gr. spirelli tricolore - 200 gr. gerookte zalm, in reepjes - 100 gr. gerookte heilbot, in reepjes - 100 gr. gerookte paling, in reepjes - 5 ansjovisfilets, uitgelekt, in kleine stukjes - 150 gr. gepelde garnalen - 1 venkelknol, in dunne reepjes - 50 gr. groene olijven, in fijne plakjes - 4 el kappertjes - 3 el dille, fijngehakt - 1 el dragon, fijngehakt - peper en zout voor de vinaigrette : - 2 el citroensap - 5 el olijfolie - peper en zout De pasta beetgaar koken, goed spoelen. Voor de vinaigrette het citroensap met de olijfolie mengen en op smaak brengen met peper en zout. De gerookte vis met de ansjovis, de olijven, kappertjes, venkel en garnalen mengen. Voorzichtig de pasta er door mengen en de dressing door de salade scheppen. Afwerken met dille en dragon en eventueel wat groen van de venkel. Bereidingstijd : 15' (Proeven. 'Lekker-weer-salade'. 06/08)
03-09-2008 om 17:18
geschreven door Luc
02-09-2008
Wokken
"Ik noem de wok een luxe-vuilnisbak : gooi er alle restjes samen in en je eet toch nog smakelijk en gezond." Albert Verdeyen, Brusselse radio- en TV-kok.
02-09-2008 om 16:57
geschreven door Luc
Koud soepje van parmezaan en Orval
Koud soepje van parmezaan en Orval (4 p.) - 150 gr. ui, fijngehakt - boter - 150 ml. Orval - 250 ml. room - 250 ml. melk - 75 gr. parmezaan - peper en zout - enkele sneetjes brood, geroosterd - bieslook - olijfolie De ui aanstoven in wat boter. Blussen met de Orval en tot een derde laten inkoken. Melk, room en parmezaan toevoegen. Alles aan de kook brengen en meteen van het vuur halen. De soep mixen. Op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen. De soep net voor het serveren nogmaals mixen. Over gekoelde soepkommetjes verdelen. Afwerken met verkruimeld geroosterd brood, bieslook en enkele druppels olijfolie. Bereidingstijd : 30' (Proeven. 'Bier voor meer pit en extra aroma'. 06/08)
02-09-2008 om 16:53
geschreven door Luc
Erogene zones
'Software artists' Martin Waltenberg en Fernanda Viégas maken computerdata visueek beschikbaar. Hun laatste project : waar wil jet het liefst aangeraakt worden ? Op basis van 33871 enquêtes distilleerden ze 707 erogene zones op het mannelijk en het vrouwelijk lichaam :http://www.fleshmap.com/touch/skintoskin.html
02-09-2008 om 16:47
geschreven door Luc
Ceviche van witte vis en Hoegaarden
Ceviche van witte vis en Hoegaarden (4 p.) - 300 gr. witte vis (vb. zeewolf), in dunne plakjes - 1 flesje Hoegaarden - sap van 2 limoenen - 1 teentje knoflook, gesnipperd - 1/2 ui, in fijne plakjes - 1 el verse koriander, gesnipperd - 1 klein stukje rode chili, in fijne ringetjes - 1 zoete aardappel, schoongeboend - peper en zout - boter - olijfolie - 1/4 rammenas, in julienne - 1 bosje waterkers - 1/4 granaatappel Limoensap, knoflook, koriander, chili en ui mengen. De vis er een dertigtal minuten in laten marineren. De zoete aardappel in de schil gedurende twintig minuten in de oven op 180 °C garen. Laten afkoelen. Pellen en pureren. De puree op smaak brengen met peper en zout en een beetje olijfolie of boter. De rammenasjulienne en de waterkers in ijswater leggen. De plakjes gemarineerde vis over de borden verdelen. De rammenas en de waterkers droogzwieren en midden op de vis wat van deze salade leggen. Daarop een quenelle van de zoete-aardappelpuree leggen en afwerken met wat granaatappelpitjes. Eventueel een beetje Hoegaarden opschuimen met de mixer en elk bordje afwerken met een lepel van het schuim. Bereidingstijd : 30' (Proeven. 'Bier voor meer pit en extra aroma'. 06/08.)
02-09-2008 om 16:32
geschreven door Luc
01-09-2008
Kiwi's
Voor de commercialisering van de vrucht werd de kiwi Chinese kruisbes genoemd. Kiwi's bevatten enzymen die vlees malser maken. Een taai stuk vlees kan je aan beide zijden inwrijven met een plakje kiwi of met de binnenkant van een kiwischil, een twintigtal minuten laten intrekken en daarna bakken of roosteren.
01-09-2008 om 16:58
geschreven door Luc
Schelvis met tomatenpesto en kerstomaatjes
Schelvis met tomatenpesto en kerstomaatjes (4 p.) - 4 schelvishaasjes, elk ongeveer 150 gr. - 8 plakjes chorizo, opgerold - 500 gr. kleine trostomaten, verdeeld in 4 trosjes - 4 romatomaten, gepeld, ontpit, in stukjes - 100 gr. zachte geitenkaas (natuur) - 25 gr. pijnboompitten, geroosterd - 5 blaadjes daslook, of 1 teentje knoflook - 8 blaadjes basilicum - citroentijm - peper en grof zeezout De oven voorverwarmen op 180 °C. De romatomaten mixen met de geitenkaas, de daslook, pijnboompitten, peper, zeezout en basilicum. De vis in een ovenvaste schaal leggen en er de tomatenpesto over gieten. In elk stuk vis twee insnijdingen maken en er een rolletje chorizo insteken. Op elk stuk vis een takje trostomaten leggen en er wat citroentijm over risten. De vis twintig minuten in de oven laten garen. Bereidingstijd : 30' (Proeven, 06/08)
01-09-2008 om 16:42
geschreven door Luc
Pasta met geroosterde tomaten en ansjovis
Pasta met geroosterde tomaten en ansjovis (4 p.) - 150 gr. kerstomaten - 50 ml. olijfolie - 4 teentjes knoflook, fijngesneden - 1/2 tl pimenton - 8 ansjovisfilets - 4 takjes basilicum - 375 gr. pasta (linguini of spaghetti) - parmezaan, geraspt De oven voorverwarmen op 240 °C (220 °C heteluchtoven). De kerstomaten in een ovenschaal leggen (8 stuks met het kroontje er nog aan) en olijfolie, knoflook, pimenton, ansjovis en basilicum toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en vijftien minuten in de oven plaatsen. De pasta al dente koken. De acht tomaten met het kroontje er aan uit de ovenschaal halen en de rest van de tomaten samen met de overige ingrediënten tot een dikke saus prakken. De pasta afgieten en met de saus vermengen. Eventueel aan lengen met wat kookvocht van de pasta. De pasta over de borden verdelen, er telkens twee hele tomaten bij schikken, bestrooien met parmezaan en afwerken met versgemalen zwarte peper. (Voor)bereidingstijd : 10' + 15'. (Body Talk. 05/08)
01-09-2008 om 16:31
geschreven door Luc