Archief
  • Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade
  • Goulash
  • Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen
  • Bloemkoolsoep met groene curry
  • Rosbief op Baskische wijze
  • Witloofschuitjes met lamsgehakt
  • Penne met artisjok en kip
  • Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan
  • Zeeduivel (lotte) met kappertjes
  • Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort
  • In wijn gestoofde peertjes met karamelparfait
  • Risotto in de oven met pompoen en pancetta
  • Gekarameliseerde zoete aardappel en herstgroenten
  • Konijn met gedroogde vruchten en Marokkaanse kruiden
  • Rundstoofpot met bier en bosvruchten
  • Stoofpot van kip met boschampignons en notenpistou
  • Kastanjesoep met gebakken spekjes en boschampignons
  • Claressefilets met roquefortsaus
  • Kalfsragout met champignons
  • Chili con carne
  • Stoofschotel van pastinaak
  • Goulash
  • Kangoeroefilet met tagliatelle en cognacsaus
  • Kangoeroefilet en aardappelsalade met verse kruiden
  • Winterstoofpotje met kip
  • Tapenade van kabeljauw
  • Tortillalasagne
  • De vervuilde mens
  • Gevogelte met rode kerrie - saus
  • Sinaasappel - honingsaus
  • Aardappelviskoekjes
  • Konijn op jagerswijze
  • Hertenstoofvlees met bietjes
  • Rode paprika gevuld met quinoa
  • Kaastaart
  • Uiensoep
  • Broccolisoep met appel
  • Paprikasoep met kruidenkaas
  • Ricotta met chocolade en rode vruchten
  • Wafels
  • Varkensgebraad met witbier
  • Mousse van frambozen en mascarpone
  • Haringhapje
  • Sjalotten-wijnsaus
  • Runderwang met worteltjes
  • Américain
  • Knolseldersoep met gerookte paling
  • Coquilles met schorseneren en sherrysaus
  • Perentaartje
  • Kokossoep met kip
  • Warm citrusvruchtensap met zachte kruiden
  • Bruschetta met mozzarella en pesto
  • Umami
  • Aperitiefhapje : rundstartaar in een glaasje
  • Meest beluisterde (Belgische) songs op YouTube
  • Planeten
  • Tapenade met groene olijven en gekonfijte tomaten
  • Tapenade met zwarte olijven en ansjovis
  • Auberginekaviaar
  • Salsa van kerstomaat
  • Guacamole
  • Anchoiade
  • Gekonfijte paprika
  • Citroentaartje met limoensorbet
  • Knolseldersoep met scheermesjes en kruidenolie
  • Kaas-mosterdsoep
  • Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool
  • Petit-beurretaart
  • Biefstuk (runderreepjes) uit de wok
  • Aardperencrèmesoep
  • Wortelsoep met linzen
  • Coquilles met pompoen, kastanje en cantharellen
  • Gemarineerde zalm met salade van spitskool
  • Pesto
  • Pasta met verse vis en rode pesto
  • Crostini met rode pesto
  • Maaltijdsoep met rundvlees
  • Salade van culatello di zibello en lichte wasabimayonaise
  • Slaatje van champignons en dille
  • Minichampignons in sherrysaus
  • Bruschetta met enoki
  • Aardpeercrème, kastanje en gerookte paling : hapje
  • Escabeche van makreel met rode kool : hapje
  • Kreeft in egen nat met mosselen en saffraan
  • Aardappelinfo
  • Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing
  • Tartaar van zalm en groene appel
  • Gazpacho van tomaten en vijgen, crostini met Parmaham
  • Gebakken coquilles (Sint-Jakobs) met kruiden en parmezaan
  • Gestoofde kalfsschenkel (Osso buco in bianco)
  • Lasagne van Sardijns brood
  • Saffraanrisotto
  • Zoetzure broodsalade
  • Gebakken zeeduivel met walnoot en rookspek
  • Pens - scampi hapje : aperitiefhapje
  • Bresaolahapje : aperitiefhapje
  • Tartaar van langoestines : aperitiefhapje
  • Tiramisu
  • Sint-Jakobsnoten met fijne witloof- en preireepjes
  • Lamskoteletjes, chutney van kerstomaatjes
  • Carpaccio van gerookte zalm, aioli van avocado en koriander
  • Vismousse met paprikacoulis
  • Griekse koteletten
  • Taartjes van abrikozen met rozemarijn
  • Rosbief in notenkorst
  • Chutney van verse en gedroogde vijgen
  • Koolrabisoep met gorgonzola
  • Stoofpotje van varkenswangetjes met Affligembier
  • Sint-Jakobsnootjes met kreeftenjus
  • Salade van avocado met garnaaltjes
  • Ossobucco : lekker van bij ons
  • Geglaceerde raap
  • Gebakken schorseneren
  • Crème butternut
  • Kalfskotelet "cross & blackwell"
  • Wildgebraad met portosaus en geglaceerde sjalotjes
  • Gekonfijt witloof
  • Geroosterde knolselderfondant
  • Geglaceerde peterseliewortel
  • Spruitenblaadjes
  • Gebakken aardpeer met vanille
  • Wok met paarse ridderzwammen
  • Eekhoorntjesbrood op toast
  • Paddenstoelen - champignons
  • Kastanjechampignons en kerstomaat
  • Aardappelen uit de Périgord
  • Knolselder-aardappelgratin
  • Kruidenkoek
  • Instant chocolademelk
  • Chocolademelk om te bewaren
  • Kipfilet op grootmoeders wijze
  • Pompoen-aardappelterrine
  • Spruitjes met spek en walnoten
  • Gegrilde wintergroenten met honing
  • Gratin van bloemkool en rundsgehakt met basilicum
  • Kook-TV
  • Luchtkwaliteit
  • Websites
  • TV-erfenis
  • Zure room
  • Kippenkruiden
  • Vis met mosterd-peterseliekruim
  • Kippenstoofvlees met Indonesische groenten
  • Perziken met tonijn
  • Zucotto
  • Limoncello (2)
  • Specerijenroom
  • Gemarineerde hertenfilet met kruidensalade
  • Frisse tartaar van zalm en groene appel
  • Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing
  • Tarte tatin
  • Krablinguine met basilicum, citroen en rode pepers
  • Citroenkonfijt
  • 3 maal appeltaart
  • Banketbakkersroom
  • Pastinaakchips
  • Soepje van schorseneren met champignons
  • Gevulde tomaat met gehakt
  • Eenvoudige schorseneren
  • Eend met koffie, kaneel en sinaas, puree van pastinaak
  • Perentaart met frangipane en pistachenoten
  • Amuse van witte bonen
  • Curryvelouté
  • Rode wijn weekend Ardennen
  • Limoncello
  • Chef op Kanaal Z
  • Eekhoorntjesbrood op toast
  • Spaghetti met trompettes en beukenzwam
  • Chocolademousse
  • Panna cotta van geitenmelk
  • Mini crème brûlée
  • Groentechips met yoghurtdipsaus
  • Gemarineerde venkel
  • Krabsalade
  • Venkelgelei
  • Spicy tomaat
  • Champignons à la grecque
  • Frisse boterham met rauwe ham
  • Oude graansoorten
  • Graanmosterdpasta op de boterham
  • Tzatziki
  • Tapenade van zongedroogde tomaten
  • Meatloafballetjes
  • Cheeseburger
  • Gegrilde tofusandwich
  • Curryketchup
  • Crostini bij stoofvlees
  • Stoofvlees met Grand Cru Rodenbach
  • Crème van pijnboompitten
  • Hartige mediterrane cake
  • Pastasalade met surimi
  • Tomatensaus
  • Het maakbare brein
  • Courgetteschotel
  • Tomatentaartjes met olijven
  • Saltimbocca
  • Landkaarten
  • Couscoussalade met gerookte forel, avocado en mangodressing
  • Maatjes met aardappelen en boontjes
  • Salade met watermeloen en Turkse kaas
  • Pastasalade met gerookte vis
  • Wokken
  • Koud soepje van parmezaan en Orval
  • Erogene zones
  • Naked scientists
  • Ceviche van witte vis en Hoegaarden
  • Kiwi's
  • Schelvis met tomatenpesto en kerstomaatjes
  • Pasta met geroosterde tomaten en ansjovis
  • Houmous van tomaat
  • Pastei van gevogeltelever
  • Laagjeshapje met zalm
  • Water op aarde
  • Gestoofd kalfsvlees (ossobuco) met jonge wortelen
  • Kalfsgoulash met fettucine
  • Aardappelsalade met rosbiefplakjes
  • Zeeduivel met kreeft, asperges en Duvel
  • FoodTube
  • Salade van krieltjes met mozarella, gerookt spek en broccoli
  • Raw food
  • Geologie
  • Gepaneerde zwezerik met komkommersaus
  • Atletiek
  • Salade van konijn en Leffe
  • Koude tomatensoep met saltimbocca van vis
  • Pittige linzenburgers
  • Barbecuechutney
  • Vruchtenspiesjes met honing
  • Orzoslaatje met zwaardvis, gegrilde courgette en rode ui
  • Rundvlees met gele paprika's en zwarte-sojabonensaus
  • Mosselen met prei en mosterdsaus
  • Witte asperges met zeebaars en truffelaardappelcrème
  • Minestrone met asperges en zalm
  • Het ontstaan van de wereld
  • Sciencehack
  • Geroosterde krieltjes met gepocheerd eitje
  • Lamsfilet met erwtjespuree en balsamicosaus
  • Weersite Ruben Weytjens
  • Olijven-tomatenboter
  • Sinaasappel-vanilleboter
  • Avocadocrème
  • Kwark-dilledressing
  • Paprika-tomatensalsa
  • Rouille
  • Aardappeltjes uit de pan met saffraan en groene olijven
  • Kippenbouten met pompelmoessalade en vanilledressing
  • Banketbakkersroom
  • Limoen-chiliboter
  • Kippenvleugels en spareribs op de barbecue
  • Deboosere en het weer
  • Gevulde varkenskoteletjes
  • Tuinkruidenboter
  • Wortelvleesballetjes
  • Buienradar
  • Groententajine
  • Groententajine met staartvis
  • Tajine van lamsvlees met lentegroenten volgens Larousse Gastronomique
  • Gezouten citroenen
  • Ossobuco alla Milanese
  • Larousse Gastronomique en Ossobuco
  • Gebakken aardappelen met rozemarijn en look
  • Kruidensausje met rode ui en aalbessen
  • Kruidensausje met tomaat en azijn
  • Voedselinfecties
  • Probiotica
  • Gekke lijstjes
  • Daube Provençale
  • 'Nuttige' feestdagen berekenen
  • Wikimapia
  • Evolutieleer
  • Gambaspiesjes
  • Optische illusies
  • Zeeduivel op spiesjes van citroengras
  • Mango-looksaus
  • Garnalenspiesen
  • Porteur de la bonheur
  • Goden van de drank
  • Pretparken
  • Kamperen
  • Het weer, waar dan ook
  • Scampi Saganaki
  • Mosterdpeertjes met geitenkaas en honing
  • Scampi met pastis
  • Wortelpuree met gebakken roodbaars
  • Citroentaartjes met maanzaad
  • Olijvenmuffins met tonijndip
  • Het Zwitserse breinproject
  • Wiskunde
  • Anatomie
  • Antieke landkaarten
  • Scitopia.org
  • Scilogs
  • Gemarineerde mosselen met citroen
  • Ravioli met bospaddenstoelen
  • Spaghetti met gember, tomaat en gezouten ricotta
  • Champignonsoep met salieboter
  • Waitrose
  • Soep met Sint-Jakobsvruchten
  • Hertenragoût met bospaddenstoelen en knolselderpuree
  • Tijdschrift Ambiance
  • Gemarineerde paddenstoelen
  • Aardappel-forelcrème met zeewolf en garnaaltjes
  • Garnituur bij witloofsoep
  • Oxfam-recepten
  • Taarten van de patissier
  • Gourmetgerechten
  • Thuis bij Jamie Oliver
  • De tabel van Mendeljev
  • Online conversie
  • Rode poon met boontjes in chili-sesamsaus
  • Weetjes over kookboeken
  • De allerbeste kookboeken
  • Gerechten met noten
  • Taart met brie en tomaten
  • Varkensrollade en uien en aardappelen uit de oven
  • Hartige, zuiderse cake
  • Blinde vinken van konijn
  • Bananencake met chocolade
  • Geert Hoste
  • Het werkhuis van de gezondheid
  • Danny Horseele, chef van 't Molentje, Zeebrugge
  • Pieter Loridon
  • Gadgets
  • Witloofsoep met grijze garnalen
  • Garnalentruffels
  • Gegratineerde mosselen met kruidige sabayon
  • Gepelde garnalen
  • Toerisme
  • Wokken
  • Stoofpotje van konijn met tomaat en dragon
  • Brochettes van mosselen met pastissaus
  • Koekskesgateau
  • Taarten van de patissier
  • Stoofpot van hert
  • Tapas van Jakobsvruchten met Manzanilla
  • Crostini van kippenlever en marsala
  • Timbaaltje van ossenstaart
  • Vertalen
  • Grondwitloof
  • Ossenstaartsoep
  • Noordzeegarnalen
  • Veldrijder Lars Boom
  • Hertenkalf met frisse groenten en boschampignons
  • Ambiance Magazine
  • Stoofpotje van konijn met chorizo
  • Solo
  • Nederlands-Limburgse streekgerechten
  • Kokend water
  • Beef Wellington
  • Kook-blog van Albert
  • Gevulde tomaat met tartaar van tonijn
  • Nage van Sint-Jakobsvruchten met zomergroenten
  • Judith Beck
  • Vijgen met cabrales en Pedro-Ximenez siroop
  • Aardappelbrood
  • Gevulde pijlstaartinktvis met Fino-sherry
  • Vinos de Jerez
  • Gebakken Sint-Jakobsnoten met mosseltapenade
  • Worst-aardappelpureetaartjes
  • Olijfolietaartjes Caprese
  • Sorbet van tomaten met basilicum
  • Gemarineerd kalfsgebraad
  • Mierikswortelsaus
  • Salsa rossa
  • Peterseliemousse
  • Gemarineerde zalm met peterseliemousse
  • Chinese kippenpasteitjes
  • Puree van primeuraardappelen met karnemelk en morieljes
  • Zoete pompoenbroodjes met rozijnen
  • De Vlaming en aardappelen
  • Diabetes
  • Maïsbrood met courgette en chili
  • Finettes
  • Alain Bloeykens, wijnjournalist
  • Rozemarijn-olijvenbroodjes
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Crème van pastinaak met Sint-Jakobsvruchten
  • Kruidig stoofpotje van rundvlees en pompoen
  • Puree van eekhoorntjesbrood met Sint-Jakobsvruchten
  • Knoflook is gezond
  • Geroosterde tomatenbroodjes
  • Paul Van den Bosch
  • Kaasrisotto met champignons
  • Lauwe salade met biefstuk en gedroogde tomaten
  • Hazenpeper
  • Ovenschotel met kabeljauw
  • Rick De Leeuw
  • Zeevruchten met kerrie in de wok
  • Robin Williams
  • Kalfslapjes met kappertjes
  • Microscoop-fotografie
  • Citruskip met kiwi
  • Schnitzels
  • Fibreclub
  • Stroke It
  • Live Science
  • Weekend koken
  • Zweedse hedendaagse misdaadauteurs
  • Chef-kok Anthony Bourdain
  • Belgisch Instituut voor Tropische Geneeskunde
  • Oostends garnaalkroketten
  • Healthy and choise
  • Pastanestjes
  • Kalfsmedaillons in een notenjasje
  • Ragù van konijn en pasta
  • Maïs van de barbecue
  • Zoetzure bietjes en uien
  • Boschampignons
  • Uienconfituur
  • Beer diet
  • Glumbert
  • Snel wijn koelen
  • Geroosterde portobello's met mozzarella en citroen
  • Reclame camel
  • De Voyager en zijn foto's
  • Converteren
  • Spelletjes
  • Het heelal
  • Symbaloo
  • Stonehenge
  • Spaanse speciaalzaak in Hasselt
  • Melanzane sott'olio
  • Halal-skieën
  • Electronische huishoudschriftjes
  • Mindfulness
  • Slaatje van tomaat, avocado, asperges en pata negra
  • Filiosoof Jean-Michel Longneaux
  • 'Andere' vakantiebestemmingen
  • Bakharing
  • Valère Billen, ex-trainer van STVV
  • Tartaar van tomaten
  • Wielrenners en doping
  • Zwarte pasta met venkel en coquilles
  • Eten en drinken bij MSN
  • WO II in Kwaadmechelen
  • Ovenfrietjes en aïoli-chili
  • Wikitravel
  • Opwarming van de aarde
  • Croquetas de jamon
  • Tomaten uit de oven met lamsvlees
  • Gegrilde inktvis met gazpacho
  • Grappige reclame
  • Tonijn met lamsoor
  • Rog met gemarineerde groenten
  • Pasta alla putenesca
  • Ossenstaartsoep
  • Polderaardappelen gevuld met garnalen
  • Middelgrote steden in Frankrijk
  • Plastic
  • Reclame voor Dove
  • Mango-pimentchutney
  • Mimosa van ei
  • Paprikacoulis
  • Kaaskroketten
  • Gesmolten tomaat
  • Guacamole
  • Basilicumolie
  • Google Map / Earth - Links
  • Culinaire problemen
  • Mosselmisverstanden
  • Mosselen met saffraan en citroen
  • Bieren en hun houdbaarheid
  • Een Petit Gervais frisco
  • Mosselen met ham
  • Barbecue
  • Thrillers
  • Ontdekkingswandelingen in Brussel
  • Amandel-citroencake met rode zomervruchten
  • Overstromingsvoorspeller
  • Sexy videoclips
  • Gekonfijte look
  • Basilicummayonaise
  • Lissabon
  • Satire
  • Hubble
  • Pretty Good Privacy
  • Perziken met kriekenbiersabayon
  • Panna Cotta
  • Spaghetti Carbonara
  • Spaghetti Carbonara
  • Wielrennen en voeding
  • Mosselen
  • Website Frank Deboosere
  • Op reis
  • Biefstuk met erwtjes en sla
  • Gepaneerde rogreepjes
  • Coctails
  • Paprikarolletjes met kappertjes en ansjovis
  • Zeven nieuwe wereldwonderen
  • Kip met citrusvruchten
  • Gemarineerde octopus
  • Mars-express
  • ESA
  • Voedingssupplementen en agressie
  • Gehaktbrood met artisjok
  • Broodje vitello tonnato
  • Broodje vitello tonnato
  • Gravad lax met kruidensalade
  • Komkommersoep met grijze garnaaltjes
  • Filodeegdriehoekjes met kruiden en kaas
  • Risotto met gepaneerde pladijs
  • Geeuwen
  • Broccolisla met spekjes
  • Gebakken pladijs met mosselen en tomaten
  • Snelle chocoladeflan
  • Mooi-weer-desserts
  • Abrikozentips
  • Coctails
  • Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik
  • Siegfried Bracke en opiniepeilingen
  • Recepten met verse kaas
  • Paasdiner
  • Teken een varken
  • Rome herboren
  • Stamboomonderzoek
  • Bulgaarse keuken
  • Gratis software
  • Gids voor de echte Ardennen
  • Zeeland
  • Mattentaarten
  • Kinderpsychiater Peter Adriaanssens
  • Room en yoghurt
  • Te veel restaurants ?
  • Gremolata
  • Orechiette met romanesco
  • Roken en belastingen
  • Stoverij
  • Diepvries tuinbonen
  • Medisch woordenboek
  • Dierproeven
  • Dick Swaab en onze hersenen
  • Het maakbare brein
  • Sorbet van tomaten met basilicum
  • Mysterieuze plaatsen
  • Carnivoren
  • Migraine
  • Soep-weetjes
  • Schorseneren-weetjes
  • Officinale
  • Klimaatopwarming
  • Zongedroogde tomaten
  • Aspe en roken
  • Exceptionele groenten
  • Migraine
  • Ijskoud tussendoortje
  • Witloofsoep
  • Ideetjes voor ijs
  • Pompensoep
  • Vleesetende planten
  • Geneesmiddelen en drugs
  • San Fransisco
  • Boussouffa
  • That's embarrassing
  • Blini's met avocado en verse kaas
  • Mini-ansjoviscroissants
  • Yoghurt met romige aardbeien
  • Pastagerecht met spek en room
  • Penne met broccoli
  • Perzische citrussalade
  • Lamscarré met tuinbonencoulis
  • Eurovisiesongfestival
  • Bioscoopfilms
  • Eiertaartjes met asperges en gerookte forel
  • Bosvruchtentaartjes
  • Auto-delen
  • Recepten met nieuwe aardappelen
  • Sociaal-culturele organisaties
  • Verse kaastaart met selderij
  • Avocado-ijs met basilicum
  • Huysentruyt
  • Verse tomatensaus
  • Succes-gerechten
  • Libelle en BBQ-recepten
  • Boris Jeltsin
  • Wijnsaus
  • Pittige gehaktballetjes
  • Knoflookboter
  • Asperges met tonijn
  • Schuimwijn
  • Vom Fass
  • Varkensgebraad met jonge wortelen
  • Geuze en kriek
  • Frisse citroenroom
  • Aardappelen koken 'en papillot'
  • Rijbewijs
  • Zoetzure saus
  • Opgeklopte room
  • Vis zoals elk kind 'm lust
  • Lamsvlees met citroen en bieslookboter
  • Wijngaardslakken in mergpijp met knoflook en grof zeezout
  • Crème van bloemkool met morieljes
  • Yves Desmet over het VB
  • Koken in geuren en kleuren
  • Vitello
  • Kardemom
  • Ras el hanout
  • Pistachenoten, amandelen malen
  • Saltimboca van vis
  • Crostini met peterseliepesto : tapas
  • Ricotta-spinazietaartjes met dille : tapas
  • Courgeteflan : tapas
  • Kokosballetjes : tapas
  • Koude soep van meloen : tapas
  • Gevulde pastarolletjes : Tapas
  • Michael Muller en nutrigenomics
  • Agar agar
  • Citroenverbena
  • Crêpe met gorgonzola
  • Paella
  • De aarde : vogelperspectief
  • Aardpeer of topinamboer
  • Loïc Wacquant en de sociale zekerheid
  • Runderribstuk met gekonfijte paprika's
  • Groentencompote met ansjovis uit Cantabrië
  • Gevulde Breydelham
  • Jong vlees
  • Ham pekelen
  • Gestoofd konijn met aardappelen
  • Recepten met kip
  • Pittige soep met tortelloni
  • Wild feest
  • Stoofschotel met honing en komijn
  • Zintuigtesten
  • Heel mooi gezegd
  • Ciabatta met pesto en mozzarella
  • Varkensgebraad in een jasje
  • Vegetarische pasta
  • Lieven Scheire
  • Magda De Meyer
  • Bloemkool
  • Start to eat
  • Kunst bij Dexia
  • Keukenontwerp
  • De wetenschap van het koken
  • Foelie
  • Geschiedenis: de oudheid
  • Biodiversiteit
  • Roos Van Acker
  • Een ideetje
  • De zon
  • Wat zou Carlos doen
  • Geweerde commercials
  • Robotica
  • Actuapedia
  • Vanille-ijs met balsamicoazijn
  • Gebakken kip met kappertjes en olijven
  • Driegangenmenu
  • Zalm met yoghurt en komkommer
  • Geneesmiddelenindustrie
  • Oosterse kippensoep
  • Stoofpotjes
  • Groene asperges met kip
  • Groentesoep met pistou
  • Victorian Web
  • Freud
  • Italiaanse vleesklassiekers
  • Planet diary
  • Oesters met champagnesaus
  • Een romantische avond
  • Racisme
  • Leif Hoste
  • Tieners en seksualiteit
  • Peter Goossens, Hof van Cleve, over smaak
  • Mouclade
  • Vleermuizen
  • Piccata verde
  • De ruimtetelescoop Chandra
  • Optische illusies
  • Arno als kok
  • Visfumet
  • Baktijd voor vis in de oven
  • Gutten
  • Gratin met gehakt, kool en worteltjes
  • Relish of chutney
  • Stokvis of klipvis
  • Gratin met prei en pasta
  • Hatelijke geluiden
  • Toiletpapier
  • Daniel Zitka
  • Ricotta met kastanjes
  • Pickles-dip
  • Karameliseren
  • Een beetje morbide
  • Luctor et emergo
  • Historische atlas
  • Alles over datum en tijd
  • Air France
  • Nellie Kroes
  • Erwin Vervecken
  • Lamskoteletjes met Provençaalse groenten
  • Graf-opzoekingen
  • Wetenschappelijk persbureau
  • Medisch antiek
  • Naval Observatory
  • Erik De Vlaeminck
  • Science Odyssey
  • Vrouwen aan de top
  • Levende cellen
  • Expert gezocht
  • Frimout
  • Tartaar van verse en gerookte Schotse zalm
  • Menselijke anatomie
  • Varkenskotelet Piccalilly
  • Hersenstichting
  • Sexwoordenboek
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Frank Van Erum
  • Dode media
  • Baardgroei
  • Tips en weetjes
  • Op reis in Amerika
  • Back-up
  • Mogelijkheden met Google
  • De Belgische visvangst
  • Stadsplannen
  • Virtuele musea
  • Mysteries
  • Zonne-energie
  • Microscopische kunst
  • MP dowloaden
  • Shit
  • Bier
  • Verboden toegang
  • Nationale dierentuinen
  • Strandjutters
  • Weird - rare verhalen
  • Pittige Mexicaanse rijst
  • Muziekclips opzoeken
  • Runderfilet 'en croûte'
  • Sjalottenazijn
  • Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik
  • Pasta met mosselen
  • Gestoomde griet met ansjovis en kappertjes
  • De aarde vanuit de ruimte
  • De gekste recepten
  • Millenniumdoelstellingen
  • Wansmakelijke foto's
  • Vreemde soorten : exoten
  • Bedreigde diersoorten
  • 09/11
  • Champagne
  • Zonnestraling en de ozonlaag
  • Migraine
  • Medisch internetwoordenboek
  • Microfotografie
  • Duurzame ontwikkeling
  • Biologische diversiteit
  • Musea
  • Erwten in de Engelse keuken
  • Vragen over internet ?
  • UFO's
  • Maradona
  • Spamfilter
  • Foto's van onze planeet
  • Bush en de wetenschap
  • Ginkgo Biloba
  • Architectuur en neurosciences
  • Zomeruur
  • Geluk
  • Flightsimulator
  • Trivials
  • Einstein
  • Epilepsie
  • Luizen
  • Leerstoornissen
  • Wereldatlas
  • Virussen
  • Kernenergie
  • Het menselijk genoom
  • Wetenschap onder water
  • Ooievaars
  • Aardrijkskunde
  • Spam
  • Op onze aarde neerkijken
  • Virussen
  • Onze groene planeet
  • Kunst
  • VPRO
  • Wiskunde-woordenboek
  • Implosies alom
  • Het Tate Museum
  • Etiquette
  • Mars global Surveyor
  • Landkaarten, inzoomen maar
  • Kannibalen
  • Wiskunde en de dingen des levens
  • Bureau Belgrado
  • Botsende werelddelen
  • Geheime codes
  • Plastic bubbeltjes
  • Robots etc.
  • Zes-stappen theorie
  • Gordon Ramsay
  • Onno Kleyn
  • Koken.blogspot
  • Les volgen op Berkeley
  • Elementaire muziek
  • Figuurtjes met ballonnen
  • Een nieuw liefje ?
  • Snelle filmpjes
  • TV cartoons
  • Oude geschriften
  • Verkeerd gezongen
  • Microscopisch gezien
  • De menselijke klok
  • Ode aan de techniek
  • Anatomie
  • Astronomie per dag
  • Interieurinrichting
  • Knutselhandleiding
  • Insecten in Europa
  • Rauw eten
  • Vergeten sites
  • De sterrenhemel
  • Anagrammen generator
  • Prosper Montagné
  • Witloofsalade met grijze garnalen
  • The science network
  • Experimenteer thuis
  • Geluiden van insecten
  • Sint-Jakobsvruchten met laurier, citroen en rozemarijn
  • Sint-Jakobsvruchten met appel-kerrie-compote
  • Oliebollen
  • Wetenschappelijke bibliotheek
  • Paddestoelenmousse met zachtgekookt ei
  • Yahoo Food
  • Rookverbod in de horeca
  • Lijnvriendelijk
  • Recensies
  • Grafisch design
  • Multimedia-artieste
  • ASCII-art
  • Alzheimer
  • Tabakswereld in het offensief
  • Michel Verschueren over Johan Vermeersch
  • Integratie
  • Sint-Jakobsvruchten
  • Peperkoek
  • Chococapuccino
  • Muntjes stapelen
  • Mary Mallon
  • De Belgen en hun eetgedrag
  • Natuurwetten
  • Fauna van de diepzee
  • Zebravisjes
  • De reis van je e-mail
  • Kristallen
  • Weerkunde en Klimatologie
  • Chemisch weekblad
  • Planespotting
  • Bruggen kijken
  • Een andere aarde
  • Toetanchamon
  • Einstein
  • Vliegensvlug
  • NASA
  • Elementaire deeltjes
  • Hersenimplantaten
  • Catherine Verfaillie
  • Espressogranita
  • Koffiecoctail Viva Luca
  • Jeudhuis Kaddish en roken
  • Reuzel
  • Schuim van aardappel
  • Pasta volgens Jamie
  • Caldeirada
  • Cocido Madrileno
  • Rik Torfs
  • Journalist Mark Delire
  • Wetenschappeleuk
  • Ambachten
  • Langzaam gegaarde lamsnek
  • Banale werkdag
  • Toetanchamon
  • Zonsondergang
  • Het Verre Oosten
  • Guido Belcanto
  • Mark Paesbrugghe
  • Biotech-gewassen
  • Diversitijd
  • Optische microscopie
  • Ecuador
  • Labs van Google
  • Darwin in Polen
  • Zoenen
  • Opiniepeilingen
  • Wetenschappelijke feitjes
  • Lang webadres
  • Wetenschapsblog
  • Pc op afstand
  • Correa en België
  • Correa
  • Alles gratis
  • De cardiologische liga
  • De Belgische voedingsmiddelentabel
  • Literatuur ontdekken
  • Blits
  • Het internet in werking
  • Bad song
  • Experimentjes
  • Cartoons Zazart
  • Camera's
  • Fietsroutes
  • Reekotelet met spruitjespuree
  • Persoonlijk kunstwerk
  • Naakte websites
  • UFO's etc.
  • Broncodes dankzij Google
  • Textuur
  • Halte-là
  • Felix Alen
  • Pompoengratin
  • Bacalhao
  • Kwartels volgens Dirk L.
  • Culinair Namen
  • Rochefort
  • Bart Goor
  • Patrick Janssens
  • Patrick Janssens
  • Mbark Boussouffa nav. 0110
  • Axelle Red nav. 0110
  • Arno nav. 0110
  • Paling in het groen volgens Dirk L.
  • Hollandse aspergesalade
  • Chefkok Stefaan Coutteyne
  • Jos Ghysen
  • Op het vel geroosterde zalmfilet
  • Axelle Red nav. 0110
  • Westvleteren
  • Zacht gebak met chocolade en gember
  • Louis Tobback vs. de studenten
  • Loko over Leuven
  • Barbie
  • Louis Tobback over veplichte kinderzitjes in de auto
  • Diepgevroren groenten
  • Levercirrose
  • Leve de sossen
  • De Britten en seks
  • Zoek de zeven verschillen
  • Fotografie
  • De jaren '80
  • Columnisten
  • Kaneelsuiker
  • Traag leven
  • Wielrenner Robbie McEwen
  • Mamma Roma
  • BBC-Chefs
  • Kokosnoot
  • Feestmaterialen
  • Kikkerbillensoep
  • Thierry Marichal
  • De paus en de Islam
  • Carlo Bomans over het WK wielrennen
  • Bouillon met pompoen en portobello
  • Djintan en consorten
  • Leif Hoste en het WK tijdrijden
  • Wijnen
  • Sven Nys over zijn mountainbike-seizoen
  • Leugenaars
  • Ezelsbruggetjes
  • Hoeveel zit er in een kopje ?
  • Raketsla
  • Andropauze
  • Wandelende haai
  • Barcelona
  • Corticosteroïden
  • Cortisones hebben Epo vervangen
  • Voedingssupplementen en doping
  • Maanzaad en doping
  • Wielrenster Jeannie Longo
  • Lierse coach René Trost
  • Dagelijkse lectuur
  • Ariël Jacobs over de voetbalbond
  • iPod
  • Stevaert over zijn leesgedrag
  • Franky Vercauteren
  • Najaarssalade met gegrilde geitenkaas
  • Aardstralen
  • Vlees laten rusten
  • Röner
  • Braiseren
  • Games
  • Stemplicht
  • Virusdodende zakdoek
  • Dromen
  • Longschade
  • Tevreden in uw gemeente
  • Elpo
  • Coma
  • Tobring.com
  • Librivox
  • Griet bakken
  • Lardo
  • Vis : meunière
  • Sterren
  • Snack jezelf gezond : Zoete amandelhavermuffins
  • Gekweekte vis
  • Genetisch gemanipuleerde organismen GGO's
  • Gevulde kalkoenlapjes met selderijpuree
  • Het woordje kalkoen
  • Snack jezelf gezond : Mozzarellaspiesje met verse vijgen en ham
  • Anorexia
  • Puberende meisjes
  • Stefan Everts
  • Snack jezelf gezond : Olijfbroodstokjes
  • John McEnroe
  • Gert Steegmans
  • Roger Vanden Stock
  • UEFA / FIFA
  • Het leven is als ...
  • Snack jezelf gezond : Wraps met avocado en paprika
  • Stadswandeling in Gent
  • Couchsurfing
  • Snack jezelf gezond : Roggebroodjes met makreelmousse
  • Ricotta al forno
  • Snack jezelf gezond : Knoflook-uienbrood
  • De menselijke klok
  • Nutradia
  • Verkeersinformatie
  • Chimpansees en cultuur
  • Dubai
  • Winkelkeuze
  • Liverpool
  • Snack jezelf gezond : Komkommer met gerookte zalm
  • Melk
  • Kwade mannen
  • Jobhobbing
  • Veiligheid op de werkvloer
  • Wandelen en vee
  • God in de hersenen
  • Snack jezelf gezond : Gevulde kerstomaatjes
  • Smaken van september
  • Literatuurklassiekers
  • Spitskool
  • Croissanttaart met chocolade
  • Hop en oestrogeen
  • Een schuimende pint bier
  • Astronomie
  • Tomatenweetjes
  • Groenten en fruit
  • Voorakkoorden gemeenteraadsverkiezingen
  • Laguiole-messen
  • Oersuiker
  • Het geslacht van de lesgever
  • Koffie
  • Horeca en religie
  • Miele en stoomkoken
  • Sardines in blik
  • Sardines, haring, en sprot
  • De sardina pilchardus
  • Pasta puttanesca van Amy
  • Vis bakken
  • Borlotti of bruine bonen uit blik
  • Visbar Noordzee
  • Steven Tuyls
  • Commercials
  • Films etcetera
  • Tucows.com
  • Cooking (R)evolution
  • Lardo di collonato
  • Gutenberg en e-books
  • Slaatjes met vis
  • Aluminiumfolie
  • Sojabonen
  • Boek Accidental Foodie
  • Frisk tabletjes
  • Voetbalverhalen
  • Bier-onjuistheid
  • Basmati rijst
  • Bomba
  • Belgen en brood
  • Txapela
  • Seitangehakt
  • Versheid van eieren
  • Zwitsers
  • Tomaten
  • Radijzen
  • Waterkoker
  • Een slaapmiddeltje
  • Beroepsverenigingen psychologen
  • Kakkerlak
  • Smoothies - Sappen
  • Smoothies
  • Spaans pepertje
  • Spa
  • Barbecue
  • Sangria
  • Chlorofyl
  • Jan Leyers
  • Domestica
  • Brussels Intenational
  • Slovenië
  • Psychologie
  • Mensen herkennen
  • De NFL en hersenschuddingen
  • Orzo
  • Vlaanderen is een stad
  • Boerentoren
  • Franky Vercauteren
  • De Belg en zijn brood
  • Saignant
  • OHL-trainer Guido Brepoels
  • Vliegangst
  • Soep
  • Baanbrekende websites
  • VRIND
  • Centrumsteden
  • Geneesmiddelenonderzoek
  • Een 'wilde' stam op de Fiji
  • Phonak
  • Bolkestein
  • Food Info
  • Twee borrelhapjes
  • Stijn Stijnen
  • Te dik of te dun ?
  • Dirk De Prins
  • Oil & Vinegar
  • Donald Spoto
  • Marktrock
  • Schorpioenengif
  • NTI hogeschool
  • Sportpsycholoog bij Anderlecht
  • Sacha Distel
  • Paprika's schillen
  • Baga
  • Literatuurlijstjes
  • Muggen
  • Simon Vroemen
  • Zevenkamp bij de vrouwen, atletiek
  • Tienkamp bij de mannen, atletiek
  • Spanje en mosselen
  • Mosselen
  • Grijze garnaal
  • Stoomzakjes
  • Alleenstaanden
  • Vrouwenbasket
  • Nadine Meersman over doping
  • Colorante
  • HACCP
  • Vol-au-vent van Gaia
  • Warmoes of snijbiet
  • Tattoo
  • Extravert
  • Frietgeheimen
  • Friet en geen patat
  • French fries
  • Deaver
  • Patrick Janssens
  • Jean-Luc Dehaene
  • Spinazie en zijn voedingswaarde
  • Kreukels
  • Rosticceria
  • Rosticceria
  • Gesuikerde verse kruiden
  • Oliebolletjes
  • Roland Renson en lokale identiteit
  • Roland Renson en pakken of niet pakken
  • Werner Helsen
  • Panem et circenses
  • Limoenen
  • Basilicum
  • Wijn van Stijn
  • Spaans leren
  • Overgewicht en extreem dieet gevaarlijker dan voedselvergiftiging
  • Fruit in een flesje
  • Aceitunas almadas
  • Caffé frappé
  • Chiperones
  • Salade Mechouia
  • Pa amb oli (pamboli)
  • Geroosterde kippenboutjes
  • Aardbeien en frambozen
  • Boek
  • Kookboek voor de boekenliefhebber
  • Zalm
  • dezaakdna.be
  • Dilbeek
  • Primus inter pares
  • Emilio Ferrara
  • Tene quod bene
  • Inspanningsfysiologie
  • Oneliners
  • Vis in Noorwegen
  • Ichtyofaag
  • Linzensoep
  • Frank Raes over Tihinen
  • Weet wie je eet
  • Rijstballetjes
  • Zeste
  • Dieetgoeroe
  • Culinaire wandelingen
  • Wolkenskrabbers
  • Gebakken camembert
  • Leekens
  • Camembert, geroosterd in zijn doosje
  • Amerikanen over Europa
  • Asperges
  • Tenenkrullend
  • Burrata
  • Kwark - zure room
  • Aromastoffen
  • Pintxos
  • Sinaasappelsap
  • Boontjes allerhande
  • Stoomoventje met snoekbaars voor de barbecue
  • Oplichting
  • Man of vrouw ?
  • What about Bush
  • Het virtuele computermuseum
  • Animaties dankzij supercomputers
  • kerstliedjes
  • Songs
    In de media

    28-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan
    Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan (45 stuks)

    - 500 gr. gehakt, half om half
    - 1 takje peterselie
    - 5 teentjes knoflook
    - 1 lepel bloem
    - 2 1/2 tl zout
    - 1 tl paprikapoeder
    - pezo
    - OO
    - 2 uien

    De peterselie zo fijn mogelijk snijden. De knoflookteentjes zeer fijn hakken.

    Samen met de bloem, zout, peper, paprikapoeder door het vlees mengen, goed kneden.

    Met de handen rolletjes van het vleesmengsel vormen. Insmeren met olie en op een heet vuur gedurende ongeveer zes minuten grillen onder voortdurend keren en insmeren met olie.

    De uien in ringen snijden en er bij serveren.

    Ook lekker met stokbrood en aardappelsalade.

    Kroatisch.

    28-02-2013 om 23:36 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    27-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeduivel (lotte) met kappertjes
    Zeeduivel (lotte) met kappertjes (4 p.)

    - 700 gr. zeeduivelfilet
    - 1 venkel
    - 250 gr. kerstomaten
    - 150 gr. groene olijven met pit
    - 150 gr. gerookt spek
    - 4 el OO
    - 4 el kappertjes
    - 400 gr. vastkokende aardappelen

    De aardappelen schillen en in plakjes van drie millimeter dikte snijden. Over een ovenschaal verdelen.

    De vis in vier gelijke moten verdelen en op de aardappelen leggen.

    De venkel schoonmaken en in reepjes versnijden.  Bij de vis leggen, samen met de olijven en de tomaten.

    Het gerookt spek in blokjes snijden en deze boven op de vis schikken.

    Het geheel rijkelijk met olijfolie overgieten en afkruiden met peper en zout.

    De ovenschotel afdekken met aluminiumfolie en in de oven plaatsen. Gedurende tien minuten afbakken aan 180°C.

    De folie verwijderen en met kappertjes bestrooien. De ovenschotel nogmaals in een oven van 180°C plaatsen, ditmaal gedurende acht minuten.


    27-02-2013 om 16:52 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    26-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort
    Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort (4 p.)

    - 2 witloofstronken, fijngesneden
    - 1 handvol radicchio, in fijne reepjes
    - 100 gr. roquefort
    - 2 el OO
    - 1 el witte balsamicoazijn

    Voor de vinaigrette met roquefort de balsamicoazijn, het zout en de peper goed mixen. Vijftig gram van de roquefort met een vork prakken en samen met de olijfolie toevoegen aan het mengsel. Opnieuw mixen en opzij zetten.

    Het witloof en de radicchio over de borden verdelen. Bestrooien met het andere, verbrokkelde deel van de roquefort.

    De vinaigrette over de roquefort napperen en serveren.

    26-02-2013 om 21:40 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In wijn gestoofde peertjes met karamelparfait
    In wijn gestoofde peertjes met karamelparfait (4 p.)

    voor de gestoofde peertjes :
    - 4 peren, geschild
    - 75 cl. witte dessertwijn
    - 2 kaneelstokjes
    - 4 kruidnagels

    voor de karamelparfait (zonder ijsmachine) :
    - 165 gr. suiker
    - 15 cl. slagroom
    - 4 eierdooiers
    - 35 gr. suiker
    - 4 eiwitten
    - 35 gr. suiker
    - 3 dl. slagroom

    Voor de parfait 165 gram suiker in een steelpan verwarmen. Met een houten spatel regelmatig door de suiker roeren, het geheel langzaam laten karameliseren tot het vloeibaar en danker wordt. Beetje bij beetje blussen met de slagroom. Het geheel even laten opkoken en daarbij de karamel losroeren. Het geheel zeven, en daarna twee uren in een diepvriezer plaatsen.

    Vier eierdooiers samen met 35 gram suiker au bain-marie opkloppen tot 37°C. Vervolgens al kloppend laten afkoelen.

    De eiwitten met 35 gram suiker stijf kloppen.

    De slagroom luchtig opkloppen.

    De drie mengsels apart twintig minuten in de koelkast plaatsen.

    De karamelroom met de drie mengsels tot een homogene massa mengen. In een schaal gieten en dertig minuten in de diepvriezer plaatsen.

    De dessertwijn samen met de kruiden in een pan verwarmen. De peren toevoegen en alles gedurende veertig minuten laten stoven.

    De peertjes op de karamelparfait serveren.

    26-02-2013 om 19:45 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risotto in de oven met pompoen en pancetta
    Risotto in de oven met pompoen en pancetta (4 p.)

    - 400 gr. risottorijst
    - 1 l. groente- of kippenbouillon
    - 50 gr. boter
    - 2 salieblaadjes
    - 1 takje tijm
    - 250 gr. pompoen, in stukken
    - 150 gr. pancetta, in korte reepjes
    - 125 gr. mascarpone
    - 100 gr. parmezaan, geraspt
    - zeezout en peper uit de molen

    De oven voorverwarmen op 200°C.

    Alle ingrediënten behalve de mascarpone en de parmezaan in een vuurvaste schotel doen en afdekken met een deksel of aluminiumfolie.

    Vijfenveertig minuten laten garen in de oven.

    De schotel uit de oven halen, de salieblaadjes en de tijm verwijderen. De mascarpone onmiddellijk onder het rijstmengsel mengen. Kruiden met peper en zout.

    Bestrooien met de parmezaan en opdienen.


    26-02-2013 om 19:26 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekarameliseerde zoete aardappel en herstgroenten
    Gekarameliseerde zoete aardappel en herstgroenten (4 p.)

    - 4 el sherryazijn
    - 45 gr. bruine suiker
    - 60 ml. OO
    - 3 takjes verse tijm
    - 500 gr. rode biet, geschild en gehalveerd
    - 200 gr. rapen, geschild en in kwartjes
    - 4 tot 6 zoete aardappelen, geschild en in blokjes
    - 2 teentjes knoflook, gepeld
    - 2 rode uien, gepeld en in kwartjes
    - 1 bussel wortelen, geschild en gehalveerd in de lengte
    - 1 handvol rucola
    - zeezout en grofgemalen peper

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een kom de azijn, het suiker, de olie zout en peper.

    Alle groenten in een kom doen, er de vinaigrette over gieten en goed mengen. Het geheel in een ovenschotel scheppen en vijfendertig tot veertig minuten bakken.

    De groenten over borden verdelen en versieren met enkele blaadjes rucola.

    26-02-2013 om 15:07 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn met gedroogde vruchten en Marokkaanse kruiden
    Konijn met gedroogde vruchten en Marokkaanse kruiden (4 p.)

    - 1 konijn, in stukken
    - 1 tl komijnpoeder
    - 1 tl paprikapoeder
    - 3 el OO
    - 2 teentjes knoflook, gepeld
    - 2 laurierblaadjes
    - het sap van 3 sinaasappels
    - 4 kaneelstokjes
    - 250 ml. groentebouillon
    - 100 gr. pijnboompitten
    - 16 abrikozen, gedroogd
    - 12 dadels, gekonfijt
    - zeezout, cayennepeper

    Het vlees kruiden met cayennepeper, zout, paprika- en komijnpoeder. De olie verhitten in een braadpan en het vlees aan alle kanten bruin bakken.

    De knoflook, laurier, het sinaasappelsap, de kaneelstokjes en de bouillon aan het konijn toevoegen. Het geheel in veertig minuten zachtjes gaar stoven.

    De pijnboompitten in een pan zonder vetstof roosteren. Samen met de abrikozen en de dadels aan het geheel toevoegen. Alles nog twintig minuten laten stoven.

    Heet serveren.

    26-02-2013 om 14:47 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rundstoofpot met bier en bosvruchten
    Rundstoofpot met bier en bosvruchten (4 p.)

    - 1 kg. rundvlees, in blokjes
    - 2 flesjes kriekenbier
    - nootmuskaat
    - 100 gr. boter
    - 2 uien, fijngesneden
    - 3 laurierblaadjes
    - 3 el bloem
    - 1 boterham besmeerd met mosterd
    - 3 el bruine suiker
    - 3 el frambozen
    - 3 el bosbessen
    - 3 el braambessen
    - pezo

    Het vlees overgieten met het bier. Afdekken en vierentwintig uren laten marineren in de koelkast. Het vlees daarna uit het bier nemen, het vocht bewaren.

    Het vlees kruiden met peper, zout en flink wat nootmuskaat. De boter in een braadpan verwarmen, het vlees aan alle kanten bruin bakken. Het vlees uit de pot nemen en aan de kant houden.

    De uien glazig stoven in het braadvet. De laurierblaadjes toevoegen en alles roerbakken. De bloem erover strooien en even al roerend laten meestoven. Het vlees, de boterham met mosterd en de suiker toevoegen. en blussen met het bier van de marinade. Gedurende twee uur laten stoven op een zacht vuurtje. Af en toe roeren, eventueel wat water toevoegen.

    De bosvruchten schoonmaken en net voor het serveren toevoegen.


    26-02-2013 om 14:36 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    25-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpot van kip met boschampignons en notenpistou
    Stoofpot van kip met boschampignons en notenpistou (4 p.)

    - 50 gr. boschampignons, gedroogd
    - 1 fles droge witte wijn
    - 50 gr. boter
    - 1 kip, in 8 stukken
    - 1 el OO
    - 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    - 3 sjalotten, fijngesneden
    - 3 laurierblaadjes
    - 200 ml. verse room

    voor de notenpistou :
    - 6 el OO
    - 2 el noten
    - 6 el verse basilicum
    - 1 rood pepertje, zonder zaadlijst
    - grof zeezout

    De champignons in een kom overgieten met de wijn tot ze onder staan. Dertig minuten laten weken en afgieten.

    De boter in een stoofpot verwarmen en er de stukken kip goudbruin in bakken. Kruiden met peper en zout. De stukken kip uit de pan halen en opzij houden. De olie in de pot verwarmen en er de knoflook, de sjalotten, de champignons en de laurier in stoven. De kip opnieuw toevoegen en er de resterende wijn bij gieten. Twintig minuten zacht onder deksel laten garen.

    Ondertussen alle ingrediënten voor de pistou mengen en mixen.

    De room onder de stoofschotel roeren. De saus nog even laten indikken.

    De notenpistou apart serveren


    25-02-2013 om 23:35 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kastanjesoep met gebakken spekjes en boschampignons
    Kastanjesoep met gebakken spekjes en boschampignons (4 p.)

    - 3 el OO
    - 1 ui, in ringen
    - 100 gr. preiwit, fijngesneden
    - 1 aardappel, in stukjes gesneden
    - 3 el cognac
    - 250 gr. gekookte kastanjes
    - 750 ml. kippen- of groentebouillon
    - 50 gr. spekjes
    - 150 gr. boschampignons, schoongemaakt

    Twee eetlepels olijfolie in een braadpan verwarmen. Ui, preiwit en aardappel toevoegen en een drietal minuten laten fruiten. Blussen met de cognac. De kastanjes en de bouillon toevoegen en dertig minuten laten stoven.

    De overige olijfolie in een pan verhitten en er de spekjes en de boschampignons in bakken. Laten uitlekken op keukenpapier.

    De soep tot een romig geheel mixen.

    In diepe borden scheppen en afwerken met de spekjes en de boschampignons.

    (Bron : Carrefour)

    25-02-2013 om 23:22 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    18-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Claressefilets met roquefortsaus
    Claressefilets met roquefortsaus (4 p.)

    - 600 gr. claressefilets (in porties van 150 gr.) of andere witvis
    - 1 el OO
    - 1 krop eikenbladsla
    - pezo
    - 125 gr. cherrytomaatjes
    - 1 el roquefortkaas, verkruimeld

    voor de roquefortsaus:
    - 75 gr. roquefort
    - 3 el karnemelk
    - 3 el roeryoghurt
    - 1 scheutje wittewijnazijn
    - 1 teentje knoflook, fijngehakt

    In een kom de roquefortkaas fijnprakken; de karnemelk en de yoghurt er door roeren. Zout, peper, azijn en het knoflook toevoegen. Koel weg zetten.

    De olijfolie verhitten en de vis twee à drie minuten aan elke kant sauteren. Apart houden.

    De sla op de borden schikken. Hierop de vis leggen met een lepeltje roquefortsaus. Garneren met cherrytomaatjes en wat roquefortkruimels.

    (Bron : Carrefour)

    18-02-2013 om 21:42 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsragout met champignons
    Kalfsragout met champignons (4 p.)

    - 600 gr. kalfsgebraad
    - 300 gr. champignons
    - 3 sjalotten
    - 1 el vloeiende bloem
    - 2 dl. droge witte wijn
    - 2 dl. room
    - zeste van 1/2 citroen
    - boter of olie
    - pezo

    Het gebraad in fijne plakjes snijden. De champignons in plakjes snijden. De sjalotjes fijn snipperen.

    De vleesplakjes kort in boter of olie op een hevig vuur bakken. Kruiden met peper en zout. Apart warm houden.

    In dezelfde pan de champignons en de sjalotsnippers kort bakken. De bloem toevoegen en omscheppen. De wijn er bij doen, omscheppen en vijf minuten laten sudderen. De room toevoegen en drie minuten zacht laten koken.

    Het vlees toevoegen, samen met de citroenzeste. Afkruiden met peper en zout en laten doorwarmen.


    18-02-2013 om 21:21 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chili con carne
    Chili con carne (4 p.)

    - 4 uien
    - 4 chilipepertjes
    - OO
    - 500 gr. rundsgehakt
    - 2 teentjes knoflook
    - 1 kl chilipoeder
    - 1 el paprikapoeder
    - 1 el oregano
    - 1/2 tl komijn
    - 800 gr. tomatenblokjes
    - 1/4 l. groentebouillon
    - 400 gr. kidneybonen
    - 1 el azijn

    De uien en de chilipepers in fijne ringen snijden. Een paar minuten fruiten in enkele eetlepels olijfolie. Het gehakt toevoegen, en eventueel nog wat olie. Het gehakt rul bakken.

    Op smaak brengen met geplette knoflook, chilipoeder, paprikapoeder, oregano en komijn.

    De tomatenblokjes en de groentebouillon toevoegen. Omscheppen en onder deksel 45 minuten tegen het kookpunt aan laten sudderen.

    De kidneybonen toevoegen en nog tien minuten laten doorwarmen. Op smaak brengen met de azijn en eventueel een snuifje zout.

    Zeer warm serveren, met een garnituur van grof gesneden lenteuitjes (of bieslook), gemalen kaas en zure room.

    Vegetarisch kan ook : het vlees vervangen door quorngehakt en een portie rode linzen toevoegen.

    18-02-2013 om 21:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofschotel van pastinaak
    Stoofschotel van pastinaak (4 p.)

    - 600 gr. pastinaak, geschild en in stukken gesneden
    - 2 rode uien, grofgesneden
    - 1 teentje knoflook, fijngesneden
    - 50 gr. boter
    - 1 el honing
    - 1 el graanmosterd
    - platte peterselie

    De pastinaak gedurende vijf minuten in gezouten water koken.

    In een ovenschotel overdoen, samen met de grofgesneden ui en de knoflook. Kruiden met zeezout.

    De boter laten smelten en vermengen met de honing en de mosterd. De saus over de groente lepelen.

    Gedurende een half uurtje in een oven van 200°C plaatsen.

    Afwerken met platte peterselie. Serveren met gekookte aardappelen en koteletjes.

    18-02-2013 om 20:57 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    14-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goulash
    Goulash (4 p.)

    - 1 kg. runderschouder
    - 3 uien
    - 2 teentjes knoflook
    - 1 el zacht paprikapoeder
    - 1/2 el sterk paprikapoeder
    - 1/2 el komijnpoeder
    - marjolein naar smaak
    - runderbouillon
    - 1 el tomatenpuree
    - 2 rode paprika's
    - 2 tomaten
    - boter
    - pezo

    Het vlees in blokjes snijden en aanbakken in wat boter. Uit de pan halen.

    De ui en de knoflook snipperen en in hetzelfde vet aanstoven.

    Het vlees opnieuw toevoegen en met de kruiden bestrooien. Met de bouillon overgieten tot het vlees bijna onder staat. De tomatenpuree toevoegen en anderhalf uur onder deksel zachtjes laten stoven.

    De paprika's in blokjes snijden. De tomaten pellen, ontpitten en in blokjes snijden. Twintig minuten voor het eind van de gaartijd toevoegen aan de goulash.


    14-02-2013 om 15:07 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    12-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kangoeroefilet met tagliatelle en cognacsaus
    Kangoeroefilet met tagliatelle en cognacsaus (4 p.)

    - 250 gr. verse pasta
    - 1/2 bussel krulpeterselie
    - 70 gr. panko
    - 6 el OO
    - snuifje fleur de sel
    - 4 kangoeroefilets
    - 10 cl. room
    - 5 cl. cognac
    - 1 scheutje noilly prat (vermouth)
    - 30 gr. boter
    - 1 sjalot
    - pezo

    De boter in een pan hazelnootbruin laten kleuren en hierin de filets bakken (twee minuten aan elke zijde om de filets saignant te bakken). Afkruiden met peper van de molen en grof zeezout. De filets uit de pan nemen en warm houden onder aluminiumfolie in een oven van 65°C.

    In dezelfde pan de fijngesnipperde sjalot fruiten, blussen met de cognac en de noilly prat. Even laten inkoken. De room toevoegen en kruiden met peper en zout.

    De pasta drie minuten in kokend gezouten water brengen en afgieten.

    In een pan de olijfolie verhitten en de panko toevoegen, samen met de fijngehakte krulpeterselie. Goed mengen, een klein snuifje zout toevoegen.

    In een andere pan olijfolie verwarmen en hierin de pasta even doorwarmen. De pasta opdraaien met een steelvork, op een bord dresseren en overstrooien met het panko-peterseliemengsel.

    Het vlees in tranches versnijden en het naast de pasta schikken. Afwerken met de saus.



    12-02-2013 om 16:28 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    11-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kangoeroefilet en aardappelsalade met verse kruiden
    Kangoeroefilet en aardappelsalade met verse kruiden (4 p.)

    - 4 kangoeroefilets
    - 1 appel
    - 1 handvol verse kruiden (bieslook, dragon, peterselie, rozemarijn en tijm)
    - 500 gr. krieltjes
    - 3 el rozijnen
    - 5 el mayonaise
    - 5 el natuuryoghurt
    - 4 el OO
    -pezo

    De appel schillen en de verse kruiden fijnhakken.

    De krieltjes koken, laten afkoelen en gedurende tien minuten in twee eetlepels olijfolie bakken. Opnieuw laten afkoelen en doormidden snijden.

    De mayonaise, de yoghurt en de fijngehakte kruiden door elkaar roeren. Over de krieltjes gieten en goed mengen.

    De appel in stukjes snijden en samen met de rozijnen door de aardappelsalade mengen.

    Het vlees met peper en zout kruiden en met de rest van de olijfolie inwrijven. Het vlees aan elke kant gedurende drie minuten bakken of grillen, eventueel op de barbecue. Het vlees in aluminiumfolie wikkelen en vier minuten laten rusten.

    Serveren met de aardappelsalade en, eventueel, rauwkost.

    (Bron : Okay)

    11-02-2013 om 20:47 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterstoofpotje met kip
    Winterstoofpotje met kip (6 p.)

    - 6 kipfilets
    - 50 gr. boter
    - 250 gr. ajuin, in ringen
    - 150 gr. selder, in stukjes
    - 250 gr. wortelen, in stukjes
    - 1 l. kippenbouillon
    - 3 kleine raapjes, in blokjes
    - 1/2 l. gepelde tomaten
    - pezo
    - tijm, laurier, marjolein

    De kipfilets aanbakken in de boter.

    In een andere pan de uienringen zachtjes aanbakken.

    De wortelen, de rapen en een seldertakje toevoegen. Blussen met de bouillon. De kipfilets in blokjes snijden en toevoegen. Kruiden met peper, zout, tijm, laurier en marjolein.

    De gepelde tomaten toevoegen en ongeveer 40 minuten laten sudderen.

    11-02-2013 om 20:36 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    06-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tapenade van kabeljauw
    Tapenade van kabeljauw

    - 200 gr. kabeljauwfilet
    - 1 teentje knoflook
    - 200 gr. zwarte olijven zonder pit
    - 0.5 blikje ansjovis
    - 2 el kappertjes
    - 4 el OO
    - sap van 1 citroen
    - pezo

    De kabeljauw stomen of gedurende vijf minuten smoren in een bodempje water.

    Knoflook, ansjovis, olijven, kappertjes en olijfolie pureren in de keukenmachine. Als het mengsel te dun wordt wat paneermeel toevoegen.

    Op smaak brengen met citroensap, peper en zout; hoeveelheden naar eigen smaak.

    Serveren als bruschetta met een tapenade van kabeljauw.


    06-02-2013 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    01-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tortillalasagne
    Tortillalasagne (4 p.)

    - 2 el OO
    - 1 ui
    - 2 teentjes knoflook
    - 350 gr. rundsgehakt
    - 250 gr. varkens-kalfsgehakt
    - 2 zakjes fajitakruiden (of 4 el zelfgemaakte fajitakruiden)
    - 450 gr. rode bonen uit blik
    - 250 gr. zure room
    - 5 grote tortilla's
    - 400 gr. geraspte belegen kaas
    - pezo
    - 1 bosje lente-ui
    voor de salsa :
    - 2 el OO
    - 1 ui
    - 1 knoflookteentje
    - 800 gr. tomatenblokjes uit blik
    - zout
    - enkele druppels tabasco

    Voor de salsa de ui en de knoflook fijn snipperen en aanstoven. Tomaten en tabasco toevoegen en op smaak brengen. Twintig minuten zachtjes laten sudderen tot de saus wat ingekookt is.

    De ui en de look fijn snipperen. De bonen spoelen en laten uitlekken.  De ui en de look fruiten in olijfolie. De twee soorten gehakt toevoegen en rul bakken. Kruiden met fajitakruiden en de rode bonen toevoegen. Goed doorwarmen en op smaak brengen.

    Van een ronde ovenschaal de bodem met wat salsa bedekken. Er een tortilla op leggen. De tortilla met wat gehakt beleggen, dan een laagje salsa en daarna bestrooien met gemalen kaas. Herhalen tot de tortilla's op zijn en eindigen met gehakt, salsa en kaas.

    Gedurende dertig minuten in een voorverwarmde oven van 180°C plaatsen. Uit de oven halen en in punten snijden. Serveren en afwerken met een toef zure room en in ringetjes gesneden lente-ui.7

    Zelf fajitakruiden maken kan eenvoudig. Eén eetlepel maïszetmeel mengen met twee theelepels chilipoeder, 1 theelepel zout, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel suiker, 1/4 theelepel lookpoeder, 1/4 theelepel cayennepeper en 1/4 theelepel gemalen komijn. Bewaren in een luchtdicht potje.

    (Bron : KVLV)

    01-02-2013 om 23:43 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)



    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Een interessant adres?

    Archief per maand
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 01-2014
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 08-2011
  • 05-2011
  • 12-2010
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 12-2005

    Inhoud blog
  • Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade
  • Goulash
  • Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen
  • Bloemkoolsoep met groene curry
  • Rosbief op Baskische wijze
  • Witloofschuitjes met lamsgehakt
  • Penne met artisjok en kip
  • Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan
  • Zeeduivel (lotte) met kappertjes
  • Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    {TITEL_VRIJE_ZONE}



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs